نماینده آمریکایی: سفر رئیسی دهنکجی به آمریکاست
🔹سالازر رئیس کمیته فرعی مجلس نمایندگان آمریکا: سفر رئیس جمهور ایران به ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا سرپیچی آشکار از ایالات متحده و نشانه شکست کامل سیاست واشنگتن در آمریکای لاتین است.
🔹هدف اصلی ایران ایجاد اتحاد با دولتهای همفکر برای از بین بردن نفود ایالات متحده در نیمکره غربی و به چالش کشیدن واشنگتن در حیاط خلوت این کشور است.
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
💢از دیپلماسی اقتصادی تا سفره مردم
🔹یکی از نقاط قوت دولت افزایش تحرک در عرصه دیپلماسی و تنوع سبد ارتباط با کشورهاست؛ برای مثال راهاندازی کریدور شمال به جنوب میتواند در آینده ایران را به مسیر جایگزین کانال سوئز برای برخی کشورها تبدیل کند.
🔸تبدیل ایران به هاب گازی و غلات میتواند دو مشکل دیرین ما یعنی کمبود انرژی و غلات را حل کند. در کنار آنچه گفته شد پیگیری اموراتی که در سفر به آمریکای جنوبی مانند پالایشگاه و کشت فراسرزمینی انجام شد مایه امیدواری است و میتواند موجب بازارسازی نفت و تأمین مایحتاج کشور مانند ذرت، سویا و... گردد.
🔹اما دو نکتهای که باید مدنظر قرار بگیرد این است که:
🔻تناسب بین کار بنیادین و فعل روزمره:
ممکن است در هر دولت کارهای زیربنایی صورت پذیرد که اثرات آن در آینده قابل مشاهده باشد اما آنچه وجود دارد این است که جامعه اسیر واقعیتهای آنی و شرایط فعلی جامعه است و باید برای شرایط فعلی در کنار برنامهریزیهای آیندهمحور تلاش صورت پذیرد.
بر این اساس، رهبر معظم انقلاب میفرمایند: «شما که امروز چه در زمینه نفت، راه، صنعت، کشاورزی و چه در زمینه بازرگانی و... تلاش میکنید، کارهای ماندگاری انجام میدهید که بالاخره سه، پنج یا ده سال دیگر در زندگی مردم منعکس خواهد شد و مردم نتیجه کار شما را بلاشک در سفره، خانه و جیب خودشان حس خواهند کرد؛ لیکن این کارها علیالعجاله کارهای بلندمدت و سازنده قواره کلی کشور است. اما نوع کار دوم، کارهای روزمره است که به نظر من ظرافتش بیشتر از کارهای اساسی و بنیادی است.»
لذا باید بین کارهای زودبازده و تأثیرگذار در معیشت و امید مردم و اقدامات اساسی و بنیادین دیربازده تناسب برقرار نمود.
🔻تناسب بین احساس و عمل:
برای مسئله امیدآفرینی میتوان دو ساحت عمل و احساس را تعریف کرد. در واقع در ساحت عمل، مخاطب امیدآفرینی مسئولان، متولیان و کارگزاران هستند و در ساحت بازنمایی و ایجاد احساس، مخاطب امیدآفرینی «رسانه» اعم از بنگاههای خبری تا فرد رسانههاست.
🔸طبیعتا اگر هر کدام از این دو ساحت مأموریت خود را به درستی انجام ندهند امیدآفرینی به درستی شکل نخواهد گرفت. چه اینکه اگر کاری شود بدون پیوست رسانهای، مردم آن را آنگونه که باید نخواهند دید؛ همانطور که اگر کاری انجام نشود و رسانه گزارشی غیرواقعی از آن رویداد را بازنمایی کند، خروجی ندارد جز رشد بیاعتمادی.
🔹لذا امروز دولت در مسیر امیدوارکنندهای قدم برداشته که احساس آن در کف جامعه مقدمات و الزاماتی دارد که باید برای آن تلاش و برنامهریزی صورت پذیرد.
✍🏻یعقوب ربیعی
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
آیا روسیه رقیب ایران در فروش نفت شده است؟
تحولات و رخدادهای سیاسی و جهانی همواره با فرصتها و تهدیداتی همراه هستند و شاید نتوان رخدادی را مطلقاً مثبت یا منفی ارزیابی کرد. جنگ روسیه و اوکراین نیز از این قاعده مستثنی نیست. تحریم و فشار اقتصادی به روسیه از چند نظر تهدیدی برای ما به شمار میآید که مهمترین آن بحث رقابت بر سر فروش نفت است. برخی کارشناسان سیاست بینالملل به نتیجه نرسیدن مذاکرات احیای برجام بعد از آغاز جنگ روسیه و اوکراین را نیز از چالشهای جنگ روسیه و اوکراین میدانند؛ چرا که بسیاری از نظارتهای غرب بر توسعه فناوری هستهای ایران و امتیازاتی که ایران پس از احیای برجام از غرب میگرفت، قرار بود از طریق روسیه انجام شود که تقابل روسیه و غرب این محاسبات را به هم زد.
اما در کنار تهدیدات مورد اشاره، فرصتهایی نیز در پرتو این رخداد برای ایران به وجود آمده که به مراتب گستردهتر هستند. در حال حاضر، ایران به گلوگاه تنفسی روسیه تبدیل شده است و این بهترین فرصت برای ایران است که منافع روسیه را با منافع ایران گره بزند و بتواند از این فرصت تحریمها را هر چه بیشتر خنثی کند. سوآپ انرژی از روسیه به سمت جنوب، افزایش ترانزیت کالاهای صادراتی و وارداتی روسیه از خاک ایران، تبادل فناوری به ویزه در حوزه فضایی، تأمین کالاهای مورد نیاز روسیه از سوی شرکتها و تولیدکنندگان ایرانی و دهها فرصت اقتصادی دیگر را میتوان از این رخداد مورد توجه قرار داد. فراتر از موضوع فرصتهای اقتصادی که برای اقتصاد خرد ایران وجود دارد، تشکیل یک قطب بزرگ اقتصادی در شرق است که از نظر منابع، فناوری، بازار مصرف و ... توان پیشی گرفتن از غرب را دارد و چین، روسیه و ایران در محوریت این قطب هستند؛ یعنی در تقابل مستقیم با قدرت اقتصادی غرب. منافع این قطب جدید اقتصادی، اقتضا میکند که روابط راهبردی با هم داشته باشند و رقابت درونی نداشته باشند.
🆔
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
تاثیر مشکلات اقتصادی در آشوب های ۱۴۰۱ چقدر بود؟
اغتشاشات اخیر یکی از پیچیدهترین آشوبهای به وجود آمده پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تا کنون است. این اغتشاشات محصول تهاجم ترکیبی دشمن است که یکی از جبهههای آن جنگ اقتصادی و فشار اقتصادی است. مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را اگر یک متغیر بدانیم و اغتشاشات را متغیر دیگر، باید بگوییم که این دو متغیر اثر متقابل بر روی یکدیگر داشتهاند؛ تأثیر مشکلات اقتصادی بر اغتشاشات را باید در احساس نارضایتی و حتی بخشی از خشم اجتماعی حاکم بر جامعه دید که بسترساز اعتراضات بوده است و ضروری است برای آن چارهجویی کرد. البته بررسیها نشان داده است، عناصر محرک و لیدرهای آشوب چندان دغدغه اقتصادی نداشتهاند؛ به گونهای که کمتر از ۱۰درصد از دستگیرشدگان دلیل آشوبگری خود را اقتصادی بیان کردهاند؛ ولی بخش قابل توجهی از معترضان دلیل همراهی خود با آشوبگران را مشکلات معیشتی دانستهاند؛ در حقیقت عامل اقتصادی محرک اغتشاشات نبوده، اما بسترساز و مؤید آن بوده است.
از سوی دیگر، اغتشاشات نیز به دلیل پیامدها و آثاری که داشته، موجب تعمیق مشکلات اقتصادی مردم شده است. کاهش کسبوکارها در وضعیت بحرانی، آسیب دیدن مستقیم اموال و داراییهای برخی کسبه در اعتراضات، اعتصاب تحمیلی و اجباری برخی اصناف، از جمله مواردی است که در سطح خُرد بر معیشت مردم و میزان رضایتمندی آنها تأثیر گذاشته است. البته خسارات وارده به بیتالمال مسلمین، پایین آمدن میزان بهرهوری، تقلیل روند و میزان سرمایهگذاری خارجی، کاهش درآمدهای ترانزیتی دولت و... نیز به صورت غیرمستقیم بر معیشت مردم تأثیرگذار است که نباید از آنها غافل شد.
🆔
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
چرا روسیه ترجیح میدهد از کریدور شمال ـ جنوب استفاده کند؟
به دلیل تحریمهای اتحادیه اروپا و آمریکا بندرهای روسیه از سمت غربی کاملاً بسته شده و کشتیرانی و مرزهای هوایی اروپا برای روسیه تحریم است. در چنین وضعیتی، کریدور شمال ـ جنوب موجب ایجاد فضای تنفس اقتصادی میشود و امکان اتصال به آبهای گرم خلیجفارس و آبهای آزاد اقیانوس را بهراحتی برای روسیه فراهم میکند. همچنین، یک مسیر امن تجاری با مزیت کاهش هزینه و افزایش سرعت مبادلات تجاری با کاهش زمان حدوداً یکسوم نسبت به کریدور قبلی را ایجاد میکند. وضعیت جغرافیایی و اقلیمی روسیه که شش ماه یخبندان است و عملاً هیچگونه فعالیت کشاورزی در آن شش ماه نمیتواند صورت بگیرد، باعث حساسیت در انتخاب کریدور امن برای تأمین زنجیره غذایی و سایر کالاهای اساسی شده است که کریدور شمال ـ جنوب با توجه به کریدورهای رقیب از امنیت و ثبات بیشتری برخوردار است.
بنابراین، با توجه به اینکه در وضعیت جنگ اوکراین، روسیه در تحریم به سر میبرد، بیش از هر زمان دیگری برای مبادله کالا و تجارت خود با کشورهای آسیای جنوبی و هند به مسیر کریدور شمال ـ جنوب نیاز دارد. از سوی دیگر، کشورهای آسیای جنوبی و هند نیز میتوانند از این کریدور برای افزایش تجارت با روسیه بهرهمند شوند. چندی قبل برای نخستینبار محموله ترانزیت چندوجهی از مبدأ روسیه به مقصد هند مسیر خود را از طریق کریدور شمال ـ جنوب ایران موسوم به INSTC آغاز کرد که مزیت استفاده از این مسیر چندوجهی برای روسیه نیز کاهش حمل بار از ۴۵ روز به ۳۰ روز است و تا ۴۰ درصد هزینه حمل کالا را نیز در این کریدور برای بازرگان کاهش داد.
چندوجهی بودن، ارزان بودن و کوتاهتر بودن کریدور شمالـ جنوب موجب برتری این مسیر نسبت به راههای دیگر است. همچنین، تقاطعهای متعدد این مسیر با کریدورهای آسیای میانه و اروپا، از جمله اروپا – آسیا–قفقاز(تراسیکا) و حملونقل زمینی آسیا(آلتید)، مزیت مهم دیگری برای این کریدور است. توسعه مناسبات حملونقلی، افزایش حجم دسترسی به بازارهای جهانی، افزایش حجم حملونقل کالا و مسافر، تأمین امنیت سفر، ایمنی و حفظ محیطزیست، از دیگر مزیتهای کریدور شمال ـ جنوب است که سه کشور هند، روسیه و ایران درصدد بیشینهسازی بهرهمندی از آن هستند.
🆔
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
کریدور شمال-جنوب چه فرصتهایی را برای ایران فراهم میکند؟
مسیر(کریدور) شمال – جنوب از اهمیت ژئوپلیتیکی،راهبردی و ژئواکونومیکی فوقالعادهای برخوردار است و ابعاد اقتصادی، سیاسی و امنیتی مهمی برای ایران دارد. از منظر سیاسی، یکی از آثار مثبت آن تقویت همگرایی و اشتراک منافع بین برخی از کشورهای آسیای مرکزی و آسیای جنوبی، از جمله هند، چین، ایران و روسیه است. این موضوع در نگاه کلان امنیتی نیز برای ایران آورده خواهد داشت؛ زیرا به دنبال ایجاد و بهرهبرداری کشورها از این مسیر، اقتصاد آنها به امنیت منطقه و این مسیر گره میخورد و این وابستگی ترانزیتی و تجاری در بین کشورهای بهرهمند از این کریدور برای تجارت همبستگی ناگزیر امنیتی هم به دنبال خواهد داشت.
اما از بعد فرصتها و مزیتهای اقتصادی بسیار حائز اهمیت است و منجر به تقویت جایگاه راهبردی اقتصادی و ترانزیتی ایران در بین کشورهای مذکور خواهد شد. اگر کریدور شمال ـ جنوب به همت مسئولان تکمیل و با تمام ظرفیت فعال شود، حداقل سالانه میتواند ۲۰ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور ایجاد کند. اهمیت این درآمد سهل گذرگاهی را زمانی بهتر درک میکنیم که بدانیم میزان صادرات نفت کشورمان در سالهای اخیر که با تحریم فروش آن روبهرو بودهایم، حدود ۲۴ میلیارد دلار بوده است یا با همه هزینهها و زحمتها در زمینه استخراج و فروش نفت، حتی در سالهایی که تحریم نبودیم، در نهایت حدود ۴۰ میلیارد دلار نفت فروختهایم. رقم امیدآفرین دیگری که در این زمینه وجود دارد و دولت باید تمام مساعی خود را صرف تکمیل بخشهای داخلی این مسیر کند، این است که ایجاد و راهاندازی مبادلات تجاری از طریق کریدور شمال- جنوب حدود یکمیلیون فرصت شغلی برای ایرانیان را به ارمغان میآورد.
بر اساس برآورد pwc که یکی از شرکتهای مهم حسابرسی در جهان است، پنج اقتصاد برتر دنیا تا سال۱۴۲۸خورشیدی شامل چین، هند، اندونزی، آمریکا و برزیل است. این امر به نوعی نشاندهنده چرخش اقتصاد جهان از غرب به سمت شرق است. به طور مسلم، در چنین وضعیتی، خطوط کریدور شمال- جنوب و شرق - غرب در داخل کشور بسیار پراهمیت میشود. همچنین، امنیت خطوط ترانزیتی و کریدور شمال- جنوب امنیت مهمی را برای کشورهای همسایه، به ویژه کشورهای آسیای مرکزی برای مبادلات تجاری و صادرات کالا به سمت جنوب ایجاد میکند؛ زیرا این کشورها به دلیل امنیت نداشتن افغانستان به دنبال یک بازار و خط انتقال امن برای صادرات محصول به سمت جنوب بودهاند که آن مزیت در جمهوری اسلامی ایران با کریدور شمال- جنوب بدون کمترین مشکلات امنیتی و تروریستی قابلیت ایجاد دارد.
از طرفی امنیت تجاری کشورهای آسیای مرکزی و جنوب آسیا و کشور روسیه و هند به امنیت خط کریدور داخلی ایران گره میخورد که این مسئله قدرت اقتصادی، سیاسی و درآمدهای ارزی کشور را افزایش میدهد. برآورد شده است، اگر کشور به درآمد ترانزیت ۵۰ میلیون تن کالا دست پیدا کند، میتواند از درآمدهای نفت بینیاز شود. در این بین، نقش انکارناپذیر ژئوپلیتیک ایران نیز به عامل تعیینکنندهای در پیشبرد راهبردهای ژئواکونومیک قدرتهای نوظهور در منطقه آسیا تبدیل شده است. در نهایت، تکمیل کریدورهای راهبردی شمال ـ جنوب و شرق ـ غرب فرآیند ایجاد نظم جهانی چند قطبی جدید را تسریع خواهد بخشید.
🆔
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
آیا دیپلماسی اقتصادی دولت، بر رشد اقتصادی و رفاه تأثیر گذاشته است؟
با سیاست دیپلماسی همسایگی دو اتفاق جدی افتاد: اول حجم تجارت خارجی به شدت افزایش پیدا کرد؛ به گونهای که با برخی از کشورهای همسایه تا پنج برابر شد و برخی سه برابر و تجارت خارجی با همه کشورهای همسایه افزایش پیدا کرد. همچنین برخی از گرهها باز شد؛ برای نمونه، وقتی با ترکمنستان قرارداد سهجانبه بسته شد، دیگر قطعی یا افت فشار گاز در شمال کشور برطرف شد؛ یعنی اگر امسال گاز قطع نشد، یکی از آثار اتخاذ سیاست دیپلماسی اقتصادی همسایگی دولت سیزدهم بوده است.
مسئله دوم اینکه دیپلماسی را متوازن کرد؛ با اتخاذ دیپلماسی متوازن، با وجود اینکه دشمن با تمام توان در پی تشدید تحریمها بود تا اقتصاد ایران را فلج کند، فروش نفت نسبت به ابتدای دولت سیزدهم بیش از ۲.۵ برابر شده است. به تبع این مسائل، رشد اقتصادی که در دهه گذشته حدود صفر بود، در یک سال و نیمی که از عمر دولت سیزدهم میگذرد، به عدد ۳.۷ درصد رسیده است.
تورم در شهریور ۱۴۰۰، حدود ۶۰ درصد بود که در اسفندماه به ۳۵ رسید و تقریباً نصف شد. با وجود اینکه اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ اصلاح ارز ترجیحی صورت پذیرفت که در بلند مدت خلق پول را از بین میبرد و اثر کاهش تورمی دارد؛ اما در کوتاهمدت تورم خلق میکرد؛ به همین دلیل یارانه نقدی پرداخت شد. یارانهای که قبلاً ۴۵ هزارتومان بود، بین ۳۰۰ تا۴۰۰ هزار تومان افزایش داشت. با وجود اینکه یک سیاست تورمزای اصلاحی صورت گرفت، امروز میزان تورم در کشور حدود ۴۰ درصد است. اگر سیاست اصلاح تورمی انجام نمیشد، الآن تورم ۳۰ درصد بود، حالا سیاست اصلاحی اعمال شد، میزان تورم به ۴۰ درصد رسید. سؤال این است که آیا تورم ۴۰ درصدی تورم خوبی است؟ خیر، تورم خوبی نیست و از تورمهای میانگین ما بالاتر است؛ اما اگر تورم ۶۰ درصدی با آن سرعت رشد مسیر خود را ادامه میداد، کار بسیار سخت میشد.
کارشناسان اقتصادی و حتی خود بانک مرکزی نرخ تورم ۸۰ درصدی را برای امسال پیشبینی کرده بودند. مهمترین دلایل کاهش میزان تورم به سیاستهای راهبردی دولت برمیگردد؛ یعنی دولت به جای خلق پول در اقتصاد، افزایش فروش نفت را بدون توجه به تحریمها دنبال کرد و منابع حاصل از آن را برای تأمین مصارف بودجهای و توسعهای به کار گرفت. در واقع، بهجای خلق پول، تولید و کارخانههای تولیدی به راه افتاد و رشد اقتصادی کم کم جان گرفت.
از طرفی دولت با برنامهای منسجم به دنبال جلوگیری از فرار مالیاتی است و اگر تا شهریور۱۴۰۰ دو و نیم میلیون مودی مالیاتی در کشور داشتیم، با عملکرد دولت تعداد مودیهای مالیاتی به ۴ میلیون نفر رسیده است. از این رو، طبق اعلام دولت، بیش از سقف ابلاغی برنامه امسال، مالیات جذب شده است و این امر نشان میدهد افرادی که در گذشته فرار مالیاتی داشتند، امروز مالیات پرداخت میکنند. این موضوع به نوبه خود، الگوی خوبی به منظور تحقق اصلاح ساختار اقتصاد کشور است.
🆔
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
آیا برجام برای ما منافع اقتصادی دارد؟
برای درک بهتر موضوع برجام و موضوعات اقتصادی مربوط به آن باید چند نکته را مد نظر قرار دهیم:
الف ـ برجام قراردادی بینالمللی است که مانند سایر قراردادها برخی امتیازات را میگیریم و برخی امتیازات را میدهیم. البته همچنان در باره وزن امتیازات داده و ستانده بر اساس آن اختلاف نظر وجود دارد. بنابراین نمیتوان گفت به ضرر ماست یا امضا نمیشد بهتر بود. مشکل بر سر اصل برجام نیست، مشکل بر سر نحوه اجرای برجام است.
ب ـ در گذشته ما هزینه و امتیازاتی را بر اساس برجام دادهایم؛ ولی از منافع آن بهره نبردهایم تا اینکه ترامپ از برجام خارج شد. اگر گفته میشود برجام خسارت محض بود، به این دلیل بوده است، نه توافقنامهای به نام برجام. برخی کارشناسان معتقدند، امضای برجام میتواند تا حدود ۳۰ درصد بر تولید داخل و رونق آن تأثیرگذار باشد که ۱۷ درصد آن مربوط به پایین آمدن هزینه تولید و حدود ۱۳ درصد هم روان شدن و تسهیل واردات و صادرات است؛ لذا بر اساس منافع ملی ما مذاکرات احیای برجام را آغاز کرده و مشروط به همین موضوع ادامه میدهیم. بنابراین اگر منافع ما در مذاکرات تضمین نشود، دلیلی برای ادامه مذاکرات نداریم.
ج ـ سیاست ابلاغی رهبری در مورد خنثیسازی تحریمها مغایرتی با تلاش برای رفع آنها ندارد. اتفاقاً دولت سیزدهم به این دلیل موفق به برداشتن گامهای رو به جلو در مذاکرات احیای برجام شده است که با قدرت در مسیر خنثیسازی تحریمها گام برداشته است. بنابراین، معطوف به این نکات میتوان گفت، حل مشکلات اقتصادی ما به برجام گره نخورده است و در مدیریت اقتصادی دولت برجام نقش محوری ندارد؛ ولی اگر نواقص برجام رفع شود و ایران بتواند از مزایای برجام استفاده کند، حتماً تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد ایران خواهد داشت.
🆔
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
🔷 قوانین پوشش در معتبرترین دانشگاه های جهان
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برداشت آزاد: استاندارد دوگانه عمل به قانون در ایران و آمریکا؟ حجاب نه اما مهریه و نفقه آری؟!
به چه معناست؟ Resisting arrest
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
💢بازگشایی سفارت عربستان در ایران پس از عید قربان
🔸روزنامه الوطن نوشت سفارت عربستان سعودی در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد، پس از عید قربان فعالیت خود را آغاز می کنند.
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
💢رئیسی: مانعی برای توسعه روابط با کشورهای اسلامی نداریم
🗣رئیسجمهور در دیدار وزیر خارجه عربستان:
🔹منافع دو ملت در گفتوگو و تعاملِ تهران و ریاض است. تنها دشمنان مسلمانان و در راس آنها رژیم صهیونیستی از توسعۀ همکاری ایران و عربستان ناراحتند. با همکاری و گفتوگوی بین کشورهای منطقه میتوان بر مشکلات فائق آمد و نیازی به دخالت بیگانگان نیست.
🗣وزیر خارجۀ سعودی:
🔸ما در یک مرحلۀ طلایی قرار داریم که باید قدر آن را بدانیم. همکاری با ایران زمینۀ بهرهمندی از این شرایط را برای طرفین و منطقه فراهم میکند.
🔹ملک سلمان برای تشکیل کارگروههای مختلف برای توسعۀ روابط با ایران دستور داده و تلاش میکنیم روابط ما و ایران به سطح استراتژیک برسد.
🔸با گسترش تعامل کنونی ایران و عربستان در سطح همۀ کشورهای اسلامی دستاورهای بیپایانی پدید خواهد آمد و تضمینی است برای اینکه کشور خارجی در منطقه ما دخالت نکند.
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
⭕️ استفاده یک مولوی مشهور شرق کشور برای سفر حج از سند و فیش جعلی استفاده کرده
🔺️ یک مولوی شرق کشور برای عزیمت به سفر حج، از سند محضری ساختگی و فیش جعلی استفاده کرده است.
🔸️یک منبع مطلع با اعلام این خبر گفت:
🔹️مولوی فوق الاشاره که اخیراً بسیار از حقوق و قانون سخن میگوید و به بهانه حمایت از حقوق بشر به وادی دفاع از فرقه صهیونیستی بهائیت کشانیده شده، در اقدامی عجیب قصد داشت با استفاده از سند تقلبی و فیش جعلی، عازم سفر حج شود.
🔹️این منبع مطلع اضافه کرد که تحقیقات در این مورد آغاز شده و احتمالاً به تشکیل پرونده قضایی منجر شود.
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
ثبت کمترین رشد نقدینگی ۵ سال اخیر در ۲ ماهه نخست امسال
🔹بر اساس گزارش بانک مرکزی، رشد نقدینگی در دو ماهه ابتدایی امسال ۲.۱ درصد بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲ دهم درصد کاهش داشته است. رشد نقدینگی در دو ماه نخست سالهای ۹۸ تا ۱۴۰۱ به ترتیب در اردیبهشت ۹۸ به اسفند ۹۷؛ ۳.۱ درصد، در اردیبهشت ۹۹ به اسفند ۹۸؛ پنج درصد، در اردیبهشت ۱۴۰۰ به اسفند ۹۹؛ ۳.۶ درصد و در اردیبهشت ۱۴۰۱ به اسفند ۱۴۰۰؛ ۲.۳ درصد بوده است. بنابراین رشد نقدینگی در ۲ ماهه ابتدای امسال کمترین نرخ را در پنج سال اخیر داشته است./برنا
#خوش_خبر
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
💢پول ملت در جیب بانکیها
🔹بررسی دادههای مالی بانکها نشان میدهد از میان 30 بانک و مؤسسه اعتباری، 16 بانک به صورت خوانا و نسبتا شفاف اطلاعات تسهیلات اعطایی به اشخاص مرتبط (شامل مدیران و اعضای هیئت مدیره بانک) را منتشر کرده، یک بانک فقط رقم را منتشر کرده و مابقی نیز یا منتشر نکردهاند یا منتشر کرده و اطلاعات آنها ناخواناست.
🔸همچنین بانک سپه طی سالهای اخیر صورت مالی منتشر نکرده و اطلاعات تسهیلات دریافتی مدیران و اعضای هیئت مدیره آن در دسترس نیست.
🔹بررسی دادهها نشان میدهد مانده تسهیلات اعطایی اعضای هیئت مدیره و مدیران عالیرتبه بانکها تا 6 ماهه نخست سال گذشته به حدود 680 میلیارد تومان میرسد.
🔸در بین بانکها و مؤسسات اعتباری مورد بررسی، بالاترین ارقام تسهیلات پرداختی (آخرین مانده تسهیلات) به هر عضو هیئت مدیره یا مدیران بانکها به مؤسسه اعتباری ملل مربوط میشود. در این مؤسسه بالاترین رقم دریافتی یک عضو هیئت مدیره 6 میلیارد و 106 میلیون تومان بوده است.
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🔻بازتاب گسترده سفر وزیر خارجه سعودی به ایران در رسانههای جهان
🔹فیصل بنفرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، در پاسخ به دعوت امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، روز گذشته شنبه ۲۷ خرداد به تهران سفر و با همتای ایرانی خود در محل وزارت امور خارجه دیدار و گفتوگو کرد.
🔹همچنین وزیر خارجه سعودی به دیدار آیتالله رئیسی رفت و به گفتوگو پیرامون روابط ۲ کشور پرداختند.
🔹«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی در دیدار با رئیس جمهور با ابراز خرسندی فراوان از برقراری روابط دوکشور اسلامی و سفر به تهران، اظهار داشت: ما در یک مرحله طلایی قرار داریم که باید قدر آنرا بدانیم و همکاری با جمهوری اسلامی ایران زمینه بهره مندی از این شرایط را برای طرفین و منطقه فراهم میکند.
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🔻پس از ۸ سال؛ نخستین پرواز از صنعا راهی سرزمین وحی شد
🔹رسانههای یمنی شنبه شب از پرواز نخستین ایرلاین یمنی از فرودگاه بینالمللی صنعا به مقصد جده که حامل حاجیان یمنی بوده خبر دادند.
🔹این سفر برای اولین بار پس از هشت سال جنگ یمن از سر گرفته میشود.
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥قالیباف: سهگانهٔ مجلس برای حل معضل مسکن نهایی شد/ مجلس با تصویب قانون ساماندهی اجارهٔ مسکن صدای مستأجران شد
رئیس مجلس، در نطق پیش از دستور:
🔸مجلس یازدهم سه گام اساسی برای حل معضل مسکن برداشت. برای تسهیل تولید مسکن طرح جهش تولید مسکن تصویب شد تا دست دولت برای ساخت مسکن باز شود و امروز نیز دولت به پشتوانهٔ همان قانون به دنبال ساخت مسکن است.
🔸برای واردکردن چند میلیون مسکن احتکارشده به بازار مسکن طرح مالیات بر خانههای خالی تصویب و ابلاغ شد و در گام آخر مجلس در هفتهٔ گذشته با تصویب قانونی مؤثر، زیرساخت قانونی برای مقابله با آشفتهبازار اجاره مسکن را ایجاد کرد.
🔸جریانهای ذینفع سالهای طولانی قوانین حوزهٔ اجاره مسکن را به ضرر مستأجر تدوین کرده بودند و مستأجر در رهاشدگی بازار اجاره زیر تیغ قیمتهای غیرمنصفانه قرار گرفته بودند که مجلس یازدهم با تصویب قانون ساماندهی اجاره مسکن در کنار حفظ منافع مالکان منصف صدای مستأجران شد. این قانون در صورت تأیید شورای نگهبان و اجرای مناسب میتواند افزایش سالیانه اجارهبها را ضابطهمند کند.
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
پیشنهاد بادامچیان برای سَبُکشدن کار شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها
🔹دبیرکل حزب مؤتلفه: میشود زمینهای فراهم شود افرادی که مطمئن هستند تخلفی ندارند و صلاحیتشان احراز میشود، گزارششان را زودتر به شورای نگهبان بدهند و از همان زمان به آنها اعلام شود که شما تأیید هستید. در این صورت خود شورا برای بررسی صلاحیتِ افراد ناشناخته یا دارای پرونده زمان بیشتری خواهد داشت.
🔹ما در شورای ائتلاف هستیم اما تابع آن نیستیم. مؤتلفه ماهیت حزبی دارد اما صرفاً در انتخاباتها وحدت می کنیم. در انتخابات قبلی مجلس در جلسه شورای ائتلاف گفتم احدی حق ندارد در فهرست وحدت تفرقه ایجاد کند.
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
⭕️ دلیل واقعی تعطیلی داروگر چه بود؟
📝ایسنا نوشت:
🔹اطلاعاتی که سازمان امور مالیاتی ارائه داده، حاکی از آن است که مدیرعامل هلدینگ تولیدی داروگر درپی شناسایی شیوههای فرار مالیاتی، جلوگیری از فروش سهام بورسی مدیریتی و املاک شخصی در مناطق با ارزش تهران و شهرستانها بوده است.
🔹مدیرعامل این هلدینگ در تمام دورههای اظهارنامه، درآمد ناشی از عملیات شرکتها را صفر اعلام کرده است.
🔹او نزدیک به ۱۵ سال هیچ پرداختی به عنوان مالیات نداشته و ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بیتالمال بدهکار است.
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همراهی ۸۴ درصد مردم با قوانین عفاف و حجاب
وزیر فرهنگ:
🔹لایحه عفاف و حجاب، اساساً یک لایحه قضائی بود کما اینکه ما نیز در دولت مشارکت داشتیم. بنده و کمیسیون فرهنگی مجلس نظرمان این بود که بخش مستقلی برای حوزه فرهنگی در نظر بگیرند و این پیشنهاد را نیز به مجلس ارائه دادیم اما بنا این بود که پیشبینی موارد خاصی در این لایحه صورت بگیرد و در لایحه پیشنهادی اعمال نشد.
🔹اخیراً در شورایعالی انقلاب فرهنگی مصوبه بسیار خوبی مبنی بر تشکیل قرارگاه مشترکی بین دستگاههای فرهنگی کشور صورت گرفت و معتقدیم عفاف و حجاب مسئله اصلی کشور ما نیست چرا که مردم عمیقاً به این مهم اعتقاد دارند.
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
حضور «دیجی زن» هم خودجوش بود؟!
▪️انفعال عجیب وزارت ورزش و فدراسیون اتومبیلرانی
🔹با وجود گذشت حدود ۱۰ روز از هنجارشکنی در همایش خودروهای کلاسیک، همه چیز همچنان در حد حرف باقی مانده و هیچ اقدام عملی برای برخورد با مقصران انجام نشده است.
🔹اینکه چگونه حضور یک «دیجی زن» خودجوش و غیرسازمان یافته بوده، پرسشی است که وزیر ورزش باید به آن پاسخ دهد. آیا یک دیجی بدون برنامهریزی میتواند در چنین مراسمی حضور یابد؟ فروش ۱۶ هزار بلیت برای چنین رویدادی هم خودجوش بوده است؟
🔹ماجرا زمانی جالبتر میشود که بدانیم مشابه چنین اتفاقی - البته با شدتی به مراتب کمتر- ماه گذشته در فدراسیون دوومیدانی رخ داده بود. روز ۱۵ اردیبهشت ماه مسابقه دوی نیمهماراتن در شیراز برگزار شد و عدهای از بانوان بیحجاب به صورت غیررسمی در بخش کوتاهی از مسیر شرکت کردند. این اتفاق ۴۸ ساعت بعد به استعفای رئیس فدراسیون منجر شد.
🔹اکنون هم انتظار این است که با مقصران این مراسم هنجارشکنانه، در اسرع وقت برخورد قانونی و قاطع شود.
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ تفاوت اثرگذاری جنسی نگاه، در مردان و زنان
خیلی از بانوان از اثرات مخرب چه چیزی بی اطلاع هستند؟!
🔰در مردان و زنان تفاوتهای بنیادینی وجود دارد؛ از ویژگیهای فیزیکی تا احساسات متفاوت نسبت به یک موضوع واحد.
یکی از این تفاوتها، رابطه نگاه با برانگیختگی جنسی در زنان و مردان است. شاید برای خانمها فهم این موضوع که مردها میتوانند با هر بخشی از بدن زنان، تحریک جنسی را تجربه کنند، عجیب باشد! چون هیچگاه این اتفاق برای خودشان نیفتاده که با دیدن عکس مچ پای یک مرد تحریک شوند!
در حالی که در بسیاری از تبلیغات تجاری از بدن زنانه استفاده میشود. از این رو خیلی از بانوان از اثرات مخرب پوشش نامناسب در جامعه بیاطلاع هستند و این موضوع برایشان باورپذیر نیست.
در این ویدئو «دنیس پراگر» مجری و نویسنده معروف آمریکایی از حس متفاوت زنان و مردان در هنگام دیدن برهنگی میگوید.
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🔰 حرف روز
🔻 چه کسی برنده این ماراتن خواهد بود؟
روز گذشته فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان در نخستین سفر خود پس از عادیسازی روابط با ایران وارد تهران شد، سفری که بعد از هشت سال تنش، عزم طرفین برای از سرگیری روابط دوستانه را نشان میدهد. علاوه بر این اخیرا خبرهایی از احتمال بهبودی روابط میان ایران و قاهره نیز منتشر شده است که نویدبخش نزدیکی میان دو کشور است.
این رفتوآمدها نشان میدهد که مناسبات جدید در حوزه روابط خارجی در منطقه در حال شکلگیری است. مناسباتی که میتواند پایانبخش بازی باشد که نتیجه آن حاصل جمع صفر برای همه بوده است. اما صرفنظر از سود دستهجمعی ناشی از شکلگیری این نظم جدید، این رفتوآمدها برد بزرگی برای ایران در عرصه روابط خارجی محسوب میشود، چرا که کشتی سیاست خارجی ایران به شدت از سوی غرب تحت فشار قرار دارد تا در گلولای سخت تحریم و انزوا باقی بماند. در همین رابطه هلیر محقق بنیاد کارنگی در گفتوگو با سیانان میگوید: «عادیسازی رابطه با کشورهای عربی که به طور سنتی متحد ایالات متحده بودهاند برای تهران یک جایزه محسوب میشود.»
▫️البته علاوه بر غرب که در این مسابقه در زمین بازنده ایستاده است، این مناسبات جدید یک بازنده بزرگ در منطقه نیز دارد و آن هم رژیم صهیونیستی است، رژیمی که سالها تلاش کرده تا از طریق ایرانهراسی مانع ایجاد نزدیکی بین کشورهای عربی منطقه با ایران شود اما اکنون شاهد فروپاشی دیوار بیاعتمادی است که او و پشتیبانان غربیاش سالها آن را در منطقه بنا کردهاند. بر همین اساس سیانان در بخشی از تحلیل خود با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی خواهان یک ایران منزوی و محدود است از زبان تریتا پارسی به این موضوع اشاره کرده و مینویسد: «تنشزداییهایی که امروزه از سوی کشورهای منطقه با ایران صورت میگیرد به طور خاص برای رژیم صهیونیستی مشکلساز است، زیرا «بالن توافقنامه ابراهیم» را خواهد ترکاند.»
🔹️بنابر آنچه گفته شد اگر چه سفرهای دیپلماتیک تنها آغاز یک ماراتن طولانی برای فراگیر نمودن نظم جدید «همه سود» در منطقه است، اما در این مسابقه نفسگیر تا اینجا جایزه بزرگ از آن جمهوری اسلامی ایران بوده است، چرا که توانسته علیرغم همه محدودیتها، دشمنیها و جنگ روانی دشمن جهان زیست منطقه را قانع کند تا در مواجه با جمهوری اسلامی ایران از در دوستی وارد شوند.
✍️ #حسین_حسینینژاد
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🔰 گزارش روز
💠 قدرت نظامی؛ عامل یا مانع پیشرفت اقتصادی!؟
در ادوار مختلف؛ جریان غربگرای داخلی، بین امنیت به عنوان نتیجه قدرت نظامی و پیشرفت در عرصه اقتصادی دوگانهسازی کرده و نفی اولی را مستلزم رسیدن به دومی دانسته و در ارائه مصداق نیز به پیشرفت ژاپن و آلمان با کنار گذاشتن قدرت نظامی اشاره میکنند. این در حالیست که طبق اعلام مؤسسه تحقیقات صلح استکهلم، آلمان و ژاپن در سال 2015 در رده بالای اختصاص بودجه نظامی در جهان بودهاند، بهگونهای که ژاپن با اختصاص 40/9 میلیارد دلار در سال 2015 در رتبه هشتم و آلمان با اختصاص 36/7 میلیارد دلار در رتبه نهم بیشترین بودجه نظامی در جهان قرار دارند.
در لابهلای اخبار این روزها نیز اولاف شولتس صدر اعظم آلمان، در برابر خبرنگاران و در مرکز کنفرانس فدرال، از «استراتژی امنیت ملی آلمان»، به عنوان جهش به سوی قدرت نظامی بیشتر رونمایی کرد و در توضیح این اقدام گفت: «هیئت دولت پیش از جنگ اوکراین مشغول بررسی استراتژی امنیت ملی بوده، اما حمله روسیه به اوکراین نشان داد که موقعیت امنیتی آلمان چقدر تغییر کرده است.» وی در ادامه اذعان کرد: «با توجه به این تغییرات، وظیفه اصلی دولت حفظ امنیت شهروندان است، زیرا بدون امنیت از آزادی، ثبات و رفاه چیزی باقی نمیماند.»
💭گزارههای تحلیلی:
1️⃣ با مطالعه وضعیت کشورهای پیشرفته جهان، میبینیم بین هزینه در بعد نظامی و پیشرفت آنها رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد؛ چرا که قدرت نظامی از دو منظر میتواند، تولید قدرت اقتصادی کند؛ نخست اینکه مولد امنیتی است که بستر واجب و لازم برای پیشرفت در دیگر ابعاد در یک کشور است و بدون امنیت پیشرفت ممکن نیست، دوم اینکه؛ بسیاری از فناوریهایی که اهرم پیشرفت کشورهایی چون آمریکا شدهاند، از پروژههای نظامی سر برآورده و بعد تجاریسازی شده و به عامل پیشران بخش اقتصادی تبدیل شدند.
2️⃣ در کشور ما که جریان موسوم به غربگرا همه مقدرات کشور را به رفع تحریمها گره زده بودند، اما در بخش نظامی و در کوران شدیدترین تحریمها و بدون لحاظ هیچ معافیتی(در حالیکه در تحریم اقتصادی معافیتهایی مقرر شده بود)، پیشرفتهای شگرف و معجزهآسایی رقم خورد که تحسین دشمنان را برانگیخت و مهر بطلانی زد بر القای گزاره دروغین «همه چیز بند تحریمهاست.» چرا که اگر تحریمها سد پیشرفت اقتصادی است پس چرا مانع رسیدن به فناوریهای سطح بالای نظامی نشده است؟
3️⃣ با توجه به نقش قدرت نظامی در پیشرفت کشورهای پیشرفته جهان و توانایی بخش نظامی کشور در عبور از تحریمها، باید گفت: آنچه مانع بهرهگیری حوزه اقتصادی از الگوی پیشرفت نظامی است، نبود اراده جدی در به کارگیری استعدادها و ظرفیتهای درونی بوده که با جهتگیری جهادی و انقلابی و نصبالعین قراردادن اقتصاد مقاومتی در دولت سیزدهم این اراده با قوت و جدیت شکل گرفته است.
◀️ نکته پایانی؛ ایمان به خدا و زایش نسیم امید از امواج توکل، در بخش دفاعی، علمی و فناوری که منجر به خودباوری و اعتماد به نفس ملی شده و کشور را در مسیر حرکت بر لبه علم در جهان قرار داده، میتواند الگویی باشد در ایجاد همتهای بلند در مسیر تسخیر اهداف و آمال انقلاب و مردم در سایر حوزهها.
✍️ #جواد_خسروی
رسول در روبیکا👇
https://rubika.ir/rasull313
رسول در ایتا👇
https://eitaa.com/rasul313
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•