🔷 ۱۷ شهریور سالروز شهادت دهمین شهید مجموعه «روایت فتح»، شهید حاج قاسم دهقان گرامی باد. (نفر اول سمت چپ)
♦️در پست بعد شخصیت او را معرفی میکنم. او کسی بود که همانند حر بن یزید ریاحی، در ماجرای عاشورا خود را از سپاه شمر به سپاه امام حسین(ع) رساند.
🔸حتماً مطلب بعدی را بخوانید. لبیک یا زینب.
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 ۱۷ شهریور سالروز شهادت دهمین شهید مجموعه «روایت فتح»، شهید حاج قاسم دهقان گرامی باد. (شهیدی که ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ هم سالروز تولد انقلابی او بود!) حتماً تا آخر بخوانید!
🔸سال ۵۶ به سربازی رفت. چون در تیراندازی از مهارت بالایی برخوردار بود جذب گارد شاهنشاهی شد و سال ۵۷ او را به دوره مخصوص تیراندازی در الجزایر اعزام کردند. پس از بازگشت از الجزایر ماجرای خونین ۱۷ شهریور و قتل عام مردم در میدان ژاله پیش آمد. آن روز به قاسم چهار خشاب اضافه دادند و گفتند: تو نیروی ویژه و قهرمان مسابقات بین المللی ارتش ها هستی و تیرت هدر نمی رود، پس لیاقت داشتن بیشترین مهمات را داری!
🔸در کشتار هولناک ۱۷ شهریور سال ۵۷ در میدان ژاله، به محض شروع تیراندازی به سمت مردم، او دست به چنین کاری نزد و شجاعانه دو تن از دوستانش را هم به راه راست هدایت کرد و با اسلحه به سمت تظاهرکنندگان فرار کردند و حتی شب قبل هم به یکی از دوستانش گفته بود که من فردا کسانی را می زنم که مردم را بزنند!
🔸انقلابیون وقتی دیدند که آنها با در دست داشتن اسلحه به سمتشان در حال دویدن هستند، خیال کردند که آنها قصد تیراندازی به مردم را دارند و آنها هم فرار کردند اما قاسم با صدای بلند میگفت «درود بر خمینی درود بر خمینی» و خود را به میان مردم رساند.
🔸آنها که بر سر یک دوراهی بزرگ و انتخاب جهنم به خاطر قتل مردم و بهشت به خاطر پیوستن به آنها قرار گرفته بودند، با فرار خود اعدام خویش را قطعی میدانستند و برای خداحافظی قصد رفتن به سمت خانه خود را کردند و ابتدا همه به سمت خانه قاسم رفتند اما ساواک خانه او را محاصره کرده بود!
🔸آنها چندین ساعت با نیروهای ساواک زد و خوردی شدید میکنند و مقاومت جانانه ای از خود به یادگار میگذارند و چندین تن از آنان را هدف قرار می دهند. پس از تیراندازی های شدید، هر دو پایش تیر میخورد اما او مقاومت را ادامه میدهد. به سمت او نارنجک پرتاب می شود و مادر و اعضای خانواده اش که در زیر زمین پناه گرفته بودند از ناحیه چشم آسیب می بینند و سرانجام جسم زخمی قاسم را به اسارت می برند (فیلم سینمایی «خونبارش» شرح این ماجراست).
🔸محمدرضا شاه مستقیماً دستور اعدام او را می دهد و مدتی در زندان میماند و در لحظه اعدام، به دروغ خطاب به ماموران ستم شاهی می گوید: «دست نگه دارید، من جاسوس ارتش یکی از کشورهای همجوار هستم و ماموریت داشتم تا چنین کاری کنم.» حرف قاسم را به مقامات ساواک منتقل می کنند و اعدام او برای تحقیق در این خصوص به تعویق می افتد اما به فضل الهی مدتی بعد انقلاب به پیروزی می رسد و قاسم نیز در روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ از زندان آزاد می شود (از این ستون تا آن ستون فرج است).
🔸تولد انقلابی قاسم در ۱۷ شهریور ۵۷ حاوی یک درس بسیار بزرگ است و آن درس این است که در تعارض دستور خالق با مخلوق، این دستور خالق است که باید اجرا شود نه مخلوق! این اقدام بزرگ شهید دهقان یادآور آن جمله با عظمت حضرت علی(ع) خطاب به مالک اشتر است که فرمود: «هر آن امرى كه از مافوق مى شنوى با امر خدا بسنج، چنانچه خداوند تو را از آن عمل نهى مى كند، زنهار فرمان خالق را در راه هواى مخلوق قربانى مكن. هرگز نگو من مامورم و معذور، هرگز مگو به من دستور داده اند و بايد كوركورانه اطاعت كنم. اگر چنين گويى و چنان كنى آينه قلبت زنگ آلود و تاریک مى شود و روح ديندارى و تقواى تو پست مى گردد.»
🔸عمل قاسم در ۱۷ شهریور سال ۵۷ تفسیر عملی آیه ۲۵۸ سوره مبارکه بقره است که خداوند کریم میفرماید: «اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَوْلِيَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ.
🔸سرباز قاسم قصه ما، با وقوع جنگ تحمیلی به عضویت سپاه محمد رسول الله تهران درآمد، از فرماندهان شجاع دفاع مقدس شد و به درجه سرداری نائل آمد. بعد از جنگ با وجود اینکه سردار و جانباز هم بود، علی رغم وضعیت مالی بدی که داشت هیچ فعالیت اقتصادی نکرد و روزی خود و خانوادهاش را با کار کردن روی یک تاکسی در میآورد. در ادامه، عشق به شهادت او را از فرماندهان گروه تفحص شهدا کرد. در سال ۷۲ در لحظه شهادت شهید آوینی و در حالی که او را در ساخت مستند «روایت فتح» یاری می کرد، به محض انفجار مین خودش برای نجات سید به آب و آتش زد و شاهد شهادت مظلومانه او بود.
🔸بعد از شهادت آوینی دیگر کسی خنده را بر لبان قاسم ندید. او هدفی نداشت جز اشاعه فرهنگ شهادت و از قضا در ۱۷ شهریور سال ۱۳۷۴ (سالروز آن حرکت تاریخی اش) و در حالی که مسئولیت انفجارات فیلم سینمایی و دفاع مقدسی «قطعه ای از بهشت» را بر عهده داشت، پس از انفجار زودهنگام مواد منفجره به کاروان عاشورا پیوست و همنشین شهید آوینی شد. شادی روحش صلوات.
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
روایت فتح (شهید آوینی)
🔷 ۱۷ شهریور سالروز شهادت دهمین شهید مجموعه «روایت فتح»، شهید حاج قاسم دهقان گرامی باد. (شهیدی که ۱۷
ای کاش ما هم شجاعت عمل کردن به دستورات خدا را در دو راهیهای مهم زندگی داشته باشیم...
🔷 بازخوانی نتیجه اعتماد به آمریکا از زبان سید شهیدان اهل قلم! (قابل توجه آقایان روحانی، ظریف، زیباکلام و...)
♦️شهید آوینی: «قواعد دیپلماسی برای حفظ موازنه قوا در جهانی صورت گرفته است که آمریکا بر آن سیطره دارد و بنابراین، تنها آمریکاست که اجازه دارد تا قوانین این بازی را رعایت نکند. دیگران موظف هستند که نه تنها تسلیم این بازی بین المللی شوند، بلکه اصلاً به روی مبارک خویش نیز نیاورند که این فقط یک بازی است. از این لحاظ دیپلماسی به هنر پیشگی شبیه است، اگرچه به مراتب از آن دشوارتر است، چراکه بر یک نمایشنامه معین و آزموده متکی نیست.
♦️بازی دیپلماسی نیز بازی مرگ است و هرکه در این بازی بازنده شود باید بمیرد، اما به مرگی واقعی؛ کافی نیست که مردن را بازی کند، که در این بازی فقط باختن است که بازی نیست. آمریکا اجازه دارد که قواعد بازی را رعایت نکند و وقتی هم که چنین می کند، باز قاعده بر این است که نه فقط همه خود را به نفهمی بزنند، بلکه این خلاف آمد را نیز به مثابه یکی از قواعد بازی توجیه کنند. وقتی این توجیه اصل باشد، بازی می تواند هر قاعده ای به خود بگیرد و کسی هم حق اعتراض ندارد.»
🔸منبع: کتاب «آغازی بر یک پایان»، مقاله «ارتش متحد اسلامی»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 آیا فصل ساخت بمب اتم از سوی محور مقاومت فرا رسیده است!؟
♦️شهید آوینی: «نقطه قدرت شیطان همواره نقطه ضعف او نیز هست و نه فقط شیطان، که این از سنن لایَتَغَیِّر عالم است. وقتی دشمن از قواعد بازی بین المللی دیپلماسی عدول می کند، بهترین شرایط فراهم خواهد شد که ما نیز در برابر قواعد بازی عصیان کنیم و اکنون بر دنیای بی رحم ما چنین وضعی حاکم است!»
🔸منبع: کتاب «آغازی بر یک پایان»، مقاله «ارتش متحد اسلامی»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 صحبتهای دقیق و زیبای مسعود ده نمکی در خصوص منش شهید آوینی
🔸مسعود ده نمکی: «آوینی شهید مین فیزیکی روی زمین نبود، او روی مینهایی رفته بود که صدایش دهه ۹۰ درآمد! مینهایی که شامل اندیشه لیبرالیستی میشود.»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 شهید آوینی: «هجرت مقدمه جهاد است و مردان حق را سزاوار نیست که راهی جز این در پیش گیرند. مردان حق را سزاوار نیست که سر و سامان اختیار کنند و دل به حیات دنیا خوش دارند، آنگاه که حق در زمین مغفول است و شیاطین بر آن حکم میرانند.
🔹آنها خود آتش جنگ را برافروختند تا گوش جهانیان را از سروش حق محروم دارند، اما اکنون که ما را مرد میدان دلاوری دیدهاند و این کربلا قبله آمال مشتاقان راه خدا شده است، هم آنان که جنگ را آغاز کردند داعیهدار صلح شده اند.»
🔸منبع: کتاب «گنجینه آسمانی»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 شهید آوینی: «نازک دلی آزادگان چشمه ای زلال است که از دل صخرهای سخت میجوشد. دل مومن را که میشناسی؟ مجمع اَضداد است؛ رحم و شدت را با هم دارد، رِقَّت و صلابت را نیز با هم. زلزلهای که در شانههای سِتَبرشان افتاده است از غَلیان آتش درون است. چشمه اشک نیز از کنار آن آتش میجوشد که این همه داغ است.»
🔸منبع: کتاب «گنجینه آسمانی»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 شهید آوینی: «تصوری هم که از حکومت دینی در نزد غربی ها و غرب زدگان وجود دارد راجع به تجربه های تاریخی است که غرب در تئوکراسیِ پاپ ها و سلاطینی چون لویی چهاردهم از سر گذرانده است. لویی چهاردهم خود را ظل الله و خدای مجسم می دانست و اگر همچون فراعنه ادعای خدایی نمی کرد به آن علت بود که زمانه چنین اقتضایی نداشت.
🔹پاپ ها نیز، با عنایت به سابقه تاریخی اعتقاد مسیحیان به تَثلیث و حلول و تجسم خدا در مسیح، آمادگی داشتد تا تمشیت خود را بدل از تمشیت مطلق خدا بگیرند و چنین بود.»
🔸منبع: کتاب «آغازی بر یک پایان»، مقاله «اسلامیت یا جمهوریت؟»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
aviny_135.mp3
153.4K
🔷 شهید آوینی با همه مردم جهان حرف دارد!
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 شهید آوینی: «طلسم شیطان وحشت از مرگ است و اگر آن را در درون خویش بشکنی، دیگر او را بر تو تسلطی نیست. واگرنه، باید به حکومت شیاطین بر کره زمین، هم این چنین که هست رضا شوی، و مرگ از قبول این ننگ بهتر است.»
🔸منبع: کتاب «گنجینه آسمانی»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 شهید آوینی: «آنان را پروای مرگ نیست و دل و دیدگانشان را جز رضایت حق چیزی پُر نخواهد کرد و چه پروایی آنجا که مُلکِ جاودانِ بهشتِ رضوانِ حق میراث متقین است؟
🔹یا لیتَنا کُنا مَعَکُم را به زبان گفتی، اکنون به پای دل نیز بگو که تا پای در میدان ننهی دعایت مستجاب نمیشود. چه سهل است با زبان یا لیتَنا کُنا مَعَکُم گفتن و چه سخت است تا پای جان در رکاب حسین ایستادن. ای دل، صحرای بلا به وسعت تاریخ است و تا مومنین را به بلای کربلایی نیازمایند، رها نمیکنند.»
🔸منبع: کتاب «گنجینه آسمانی»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 قابل توجه براندازان احمق! سوتی تاریخی تلویزیون اوکراین در خصوص تبلیغات جعلی مبنی بر کشته سازی ناشی از حملات روسیه!
♦️شهید آوینی: «عموم انسان ها میان منطق حس و منطق عقل و منطق دین که مبتنی بر فطرت است سرگردانند و این سرگردانی، قلمرو حاکمیت لیبرالیسم است. طبیعت انسان در وهله اول متمایل است به آب و رنگ و تنوع و نیست انگاری، و حرفه ای ها تله خویش را درست در همین جا می گسترانند، و البته فراتر از هرچیز، این مقتضای تمدن غرب است که بشر امروز از هر کار تلقی سودانگارانه و تاجرمآبانه دارد. با این طرز تلقی، کار مطبوعاتی متکی بر بازار سنجی است و روزنامه نگاران حرفه ای پیش از هر چیز باید از یک شمّ تجارتی برخوردار باشند.»
🔸منبع: کتاب «حلزونهای خانه به دوش»، مقاله «ژورنالیسم حرفهای»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 به نظر شما ورود و گسترش ویدئو در ایران تحت تأثیر چه عواملی بوده است؟
♦️شهید آوینی: «تردیدی نیست که ما نمی توانستیم از ورود ویدئو به کشورمان جلوگیری کنیم، چنان که نتوانسته ایم مانع ورود هیچ یک از محصولات تکنولوژی غرب بشویم؛ و راستش من تردید دارم که اگر هم می توانستیم، آیا چنین عملی درست می بود یا نه!؟
♦️سؤال شما سؤال خوبی نیست، چراکه در جست و جوی عوامل ورود ویدئو به کشور هستید، حال آنکه این امر یک ضرورت تاریخی است و زندگی در این عصر، خواه ناخواه چنین موجبیتی را به همراه دارد که ما نه تنها ویدئو، بلکه به زودی زود ماهواره را نیز بپذیریم و چه باک؟!
♦️کسی می ترسد که ضعیف تر است و ما که پا در میدان مبارزه با غرب نهاده ایم باید خودمان را برای چنین روزی نیز آماده کنیم. ما باید از دشمن تصوری درست و مطابق با واقع امر داشته باشیم، اگرنه، شکست خواهیم خورد. کسی که خود را برای رو در رویی با پلنگ آماده کرده باشد، از گربه نخواهد هراسید؛ کسی از گربه می ترسد که دشمن را موشی حقیر انگاشته باشد.»
🔸منبع: کتاب «رستاخیز جان»، مقاله «ویدئو در برابر رستاخیز تاریخی انسان»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 شهید آوینی: «انسان هر عصر تنها آنچه را که نیاز داشته ساخته است و ما در مقایسه خود با انسان های ادوار گذشته هرگز نباید بگوییم که پیشرفته تریم؛ درست تر این است که بگوییم ما از آنها نیازمندتریم! پیشرفت ما تابع توسعه نیازهای ماست و محتوای هر یک از محصولات تکنولوژیک، نیازی است که انسانِ این عصر به آن شیء داشته است.»
🔸منبع: کتاب «رستاخیز جان»، مقاله «ویدئو در برابر رستاخیز تاریخی انسان»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 شهید آوینی: «سخن از خلافت خداست که مبرا از ضعف و نقص است و اگر نشانی از ضعف و نقص در وجود انسان بماند، قول تکوینی إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَة چگونه تحقق یابد؟ و این چنین، لاجرم راه کمال انسان از میدان رزم میگذرد.»
🔸منبع: کتاب «گنجینه آسمانی»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 شهید آوینی: «و مگر در شب چه سِرّی نهفته است كه در روز نیست و خراباتیان چگونه بر این راز آگاهی یافته اند؟ شب سراپرده راز و حرمِ سِرِّ عرفاست و رمز آن را بر لوح آسمانِ شب نگاشته اند، اگر بتوانی خواند.»
🔸منبع: کتاب «فتح خون»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
aviny-08.mp3
2.4M
🔷 برش صوتی از مستند «روایت فتح» با صدای آسمانی شهید آوینی
🔸بدون شرح، گوش کنید و لذت ببرید.
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 ۲۱ شهریور سالروز تولد دنیایی شهید آوینی عزیز گرامی باد.
🔸این کودک کسی است که بعدها به حنجره شهیدان تاریخ تبدیل شد، رهبر مسلمانان جهان لقب «سید شهیدان اهل قلم» را به او داد و تا کرانه ابدیت جای خالی اش بر روی کره زمین حس می شود!
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 میگویند ۲۱ شهریور سالروز تولد شهید آوینی است اما به گمانم این تاریخ اشتباه است!
♦️۳۱ سال پیش و در ۲۰ فروردین سال ۱۳۷۲ وقتی که در منطقه فکه روی مین رفت و پایش قطع شد و در حال کشیدن نفس های آخرش بود، در جواب دوستش که از او پرسید: «سید هنوز زنده ای؟» گفت: «نه هنوز زنده نیستم!» (اشاره به زنده بودن ابدی شهدا)
🔸آری، سید مرتضی آوینی در ۲۰ فروردین سال ۱۳۷۲ و در منطقه فکه متولد شد و این همان نگاه غیرمادی و واقع بینانهای بود که او نسبت به همه پدیده ها داشت. لبیک یا زینب
#روایت_فتح_آویتی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 ۲۱ شهریور سالروز تولد دنیایی شهید آوینی گرامی باد.
♦️اثرگذارترین کلیپ به جا مانده از شهید آوینی در خصوص تولد واقعی همه انسان ها را ببینیم.
🔸لطفا برای دیگران هم ارسال کنیم تا ثواب هدایت آنها برای ما هم نوشته شود.
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 به مناسبت ۲۱ شهریور سالروز تولد دنیایی شهید آوینی
🔸مستندی مختصر و مفید از شهید آوینی و فعالیت های فرهنگی و رسانهای اش
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
45.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷 ۲۱ شهریور روز ملی سینما گرامی باد.
♦️فیلم کامل سخنرانی جنجالی شهید آوینی به عنوان سردبیر مجله سوره در سومین سمینار «سینمای پس از انقلاب» که با طرح ۴۰ پرسش بنیادین و انتقادی از کارشناسان این حوزه در تاریخ هنر ایران ماندگار شد!
🔸نقل است که در این جلسه برخی حضار غربگرا و معاند کاغذهایی را در قالب طرح سوال به شهید آوینی تحویل می دادند که حاوی الفاظ زشت و برخی توهین ها به این شهید بزرگوار بود اما وی در آن جلسه با آرامشی الهی تار و پود غربگرایانِ سینمای ایران را بر باد داد. دیدن این کلیپ برای همه هنرمندان (در هر رشته ای) فوق العاده مفید است.
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔷 ۲۱ شهریور روز ملی سینما گرامی باد.
♦️شهید آوینی: «سینما اكنون آینه ضمیر بشر غربی است و بر پرده آن، همه آنچه او از خود و دیگران میپوشاند انعكاس یافته است. ادبیات، تئاتر و سینمای ابسورد كه در اینجا مترادف با معنای پوچی گشته است، در حقیقت بازتاب همان بنبست روحی بشر جدید است در آینه هنر.»
🔸منبع: کتاب «آیینه جادو، جلد اول»، مقاله «آینه جادو»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini