💠 در محضر #شیخ_الرئیس: تاثیرات اغذیه
🔹🔸 مقرر است که غذاست که در بدن بدل اجزایی می شود که از او به تحلیل می رود. پس واجب است که عاقل حافظ صحت طلب غذایی کند که بیشتر از آن جزو بدن او شود و در مزاج موافق بدن باشد تا اعتدال مدتی بماند. بنابراین باید که ترّه ها(سبزی) و میوه ها کمتر استعمال کند،مگر به حسب تعدیل غذایی که با آن تناول کنند.
🔹🔸 مثلا اگر گوشت گوسفندی بزرگ یا شکنبه یا مثل اینها باشد، ترّه های تیز گرم بخورند تا تلطیف آن بکند که اگر با غذایی معتدل بخورند بسوزاند و آن معتدل، صفراوی و سوداوی کند. و اگر غذایی لطیف مثل آبگوشت مرغ و شیرینی ها واقع شود، آن را با ترّه های سرد مثل کاهو بخورند تا آن غذای لطیف به اعتدال آید و نگذارد که بسوزد.
🔹🔸 پس مناسب است که بر غذاهای معتدل کم فضله مثل نان گندم پاک و گوشت گوسفند جوان و حلواهای قندی یا دوشاب انگوری نیکو ساخته اکتفا کند و اگر میوه و ترّه شود،میوه هایی که به غذائیت اقرب باشد مثل انگور و انجیر و رُطب خوب و ترّه هایی که مفرط نباشد و مقوی معده باشد مثل اندکی از نعناع و ترب و طرخون،برحسب اقتضای طبع و احتیاط نماید، استعمال کنند.
🔹🔸 و باید این ملاحظه ها بعد از ملاحظه ی وقت غذاباشد تا ادخال نشود که بدترین چیزها آن است که غذا هنوز هضم نشده،غذایی دیگر واقع شود که این خود فاسد می شود و آن چه نضج نیافته و نگذشته هم فاسد می کند وسبب اکثر مرض ها می شود.پس واجب است بر حافظ صحت که تا بدن خود سبک و اشتها صادق نیابد میل غذا نکند.
🔹🔸 بسیار خوردن سبب آن می شود که غذا به وصله ی بدن کمتر می نشیند از جهت آن که نیکو هضم نمی شود و غذای کم فضله،پرفضله می شود و خلط خام در بدن پیدا می شود و موجب سدّه و شکم رفتن و ضعف معده و تب های عفن و تنگی نفس و دردهای مفاصل می گردد.
والله اعلم!
✍ گردآوری: یکی از حامیان احیای سلامت
#مقالات
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
💠 حکایات و قصه هایی از احوال بیماران مراجعه کننده به محمد ابن زکریای رازی – قسمت اول
بنام خداوند جان و خرد
🍃 مطالب پی در پی و متوالی که به صورت دوره ای به سمع و نظر مخاطبان می رسد تاریخچه ها و حکایات طبی است که رازی پزشک نامی ایران در هزار و اندی سال قبل بر اثر تجارب و مشاهدات خود بر روی بیماران برشته تحریر درآورده است. که در رساله ای به نام قصص و حکایات المرضی آمده است.
⬅️ در مقدمه این کتاب مصحح این چنین نگاشته است:
۱- تاریخچه گردآوری این رساله- قبل از آنکه شروع به نگارش مقدمه نمایم، تاریخ گرآوری رسالۀ بالا را بنظر خوانندگان میرسانم و بمصداق «من جد و جد» متذکر میگردم که حقیقت امر چنین است، هر کسی در کاری اصرار ورزید بمقصود خواهد رسید. متذکر میگردم که حقیقت امر چنین است، هر کس در کاری اصرار ورزید بمقصود خواهد رسید.
🍃 خلاصه آنکه از سی سال قبل که مشغول تهیه و تدوین کتاب «شرح حال و مقام رازی» بودم و بجمع آوری اطلاعاتی درباره این دانشمند شهیر شرق اوراق و کتب ر ازیر و رومیکردم، در ابتدای نسخه خطی کتاب حاوی که متعلق به کتابخانه نفیس آقای حاج حسین آقا ملک بود، حکایات چند دیدم که در سایر مدارک و اسناد اثری از آنها مشاهده نمیشد، فقط در کتاب طب عرب[۱] ، تألیفات شادروان پرفسور ادوارد براون یک دو حکایت طبی بالینی با شرح بسیار شیرین و ذکر منابع و مأخذ دیدم که بنده را بیشتر برای دسترسی باصل موضوع کنجکاو نمود.
🍃 همچنین در کتاب تاریخ طب تألیف دکتر مونیه فرانسوی[۲]، ترجمۀ یک حکایت از حکایات مزبور را مشاهده کردم، بعلاوه در یکی دو جای دیگر نیز از حکایات طبی مزبور نمونه هائی ملاحظه شد.
➖➖➖➖➖➖➖➖
[۱] – طب عرب این کتاب از مؤلفات معتبر مستشرق معروف انگلیسی شادروان پرفسور ادوارد. ج. براون از اهالی نیوکاسل انگستان و استاد کیمبریج میباشد که بسال ۱۹۲۱ میلادی بچاپ رسیده است.
شادروان پرفسور ادوارد براون، در این کتاب یک دوره کامل طب اسلامی (که حقاً میبایست بنام طب اسلامی ایرانی نامیده میشد، چرا که محتویات کتاب بیشتر دربارۀ اطباء ایرانی است) بسیار مستند برشتۀ تحریر درآورده است. کتابی است بسیار مفید که مؤلف الحق زحمت زیادی برای تألیف آن متحمل شده است.
وفات پرفسور ادوارد براون بسال ۱۳۰۴ خورشیدی و مطابق با سال ۱۹۲۶ میلادی اتفاق افتاده است.
کتاب مذکور در فوق بسال ۱۳۳۹ خورشیدی تحت عنوان «طب اسلامی» توسط آقای مسعود رجب نیا بپارسی برگردانده شده که ترجمه ای بسیار خوب میباشد و مولف این رساله هم برآن مقدمه ای مختصر نگاشته است.
این کتاب بسال ۱۹۵۳ میلادی توسط دوست و همگار گرامی ام حکیم سید علی احمد نیر واسطی استاد تاریخ طب در دانشکده پزشکی لاهور توسط انستیتو اسلامی کلب رود، تحت عنوان «طب العرب» بزبان اردو ترجمه گردیده و حکیم سید علی احمد نیر واسطی بر آن حواشی و ملحقات زیاد نگاشته اند.
[۲] -دکتر ل. مونیه صاحب تألیف بسیار نفیسی است در تاریخ طب. این کتاب از کتب معتبره تاریخ طب میباشد. دکتر مونیه عضو جمعیت تاریخ طب فرانسه بوده است.
بر این کتاب پرفسور ژیلبرت باله رئیس جمعیت تاریخ طب فرانسه مقدمه ای نوشته است که بسیار دانشمندانه میباشد. و تقریباً میتوان گفت مراجعه به کتاب تاریخ طب دکتر مونیه رفع احتیاج مراجعین و طالبین تاریخ طب را مینماید.
کتاب مزبور بسال ۱۹۲۴ میلادی در پاریس بچاپ رسیده است.
📗 منبع: کتاب قصص و حکایات المرضی از حکیم محمد ابن زکریای رازی – ترجمه و اهتمام دکتر محمود نجم آبادی
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🍲 غذایی سنتی برای پیشگیری از #یبوست و #سرطان روده
⬅️ در این مطلب طرز تهیه غذایی سنتی برای پیشگیری از یبوست و سرطانهای روده بزرگ آموزش داده شده است.
غذای سنتی “برزنگک” یکی از غذاهای لذیذ مردم خونگرم خوزستان است که از منابع خوب فیبرهای غذایی تشکیل شده و در پیشگیری از یبوست و سرطانهای روده بزرگ بسیار مفید است.
✅ مواد لازم برای تهیه این غذا عبارتند از:
➖ پیاز متوسط: ۱ عدد
➖ شکر سرخ و سرکه: ۲ قاشق غذاخوری
➖ لپه و کشمش و گندم حلیم: هر کدام نصف پیمانه
➖ گوشت: ۱۲۰ گرم
➖ دنبه: ۴۰ گرم.
⬅️ طرز تهیه غذایی سنتی برای پیشگیری از یبوست و سرطانهای روده بزرگ
دستور پخت: گندم و کشمش و لپه و گوشت و دنبه را با پیاز و نمک و ادویه مخلوط کرده و به آن مقداری آب اضافه کرده و اجازه میدهیم بهجوش آید.در ادامه شکر و سرکه را افزوده و حرارت شعله را کم میکنیم تا مواد، خوب پخته شود.این غذا در خوزستان بهعنوان صبحانه مصرف میشود.
📔 منبع: پارسینه
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🌡 #درمان_اورژانسی: افت ناگهانی #فشار_خون
⬅️ زمانی که دچار افت ناگهانی فشار خون شده اید موارد ذیل جهت درمان اورژانسی توصیه می گردد:
1️⃣ مقداری چای دارچین میل نمایید تا به سرعت تاثیر آن را در بالا بردن فشار خونتان مشاهده نمایید برای این کار با توجه به این که تهیه دم نوش از چوب دارچین مقداری زمانبر است و در لحظه اورژانس ممکن است تهیه دم نوش از چوب دارچین موجب صرف زمان گردد، توصیه می شود از پودر دارچیناستفاده نمایید و مقداری از پودر آن را داخل آب جوش ریخته، بعد از چند دقیقه که دم کشید با عسل شیرین کنید و میل نمایید.
2️⃣ مصرف نمک دریا باعث تعدیل در فشار خون می گردد، اگر دارچین دم دست نبود و امکان مصرف آن را نداشیتد، مصرف مقدار نمک دریا می تواند برای رفع افت فشار خون نافع باشد.
3️⃣ مصرف شربت زنجبیل و عسل نیز برای بالا بردن فشار خون مفید می باشد.
⬅️ لازم به ذکر است افرادی که دارای مشکل پایین بودن فشار خون می باشند (نه این که به صورت ناگهانی فشارشان افت کرده باشد)، باید مواد غذایی سرد را با مصلحاتشان میل نمایند و همچنین مصرف گوشت گنجشک در دراز مدت در رفع مشل افت فشار خون آنها مفید بوده و فشار خون را بالا می برد.
🔺 در بین گوشت ماکیان، گوشت کبوتر فشار را پایین می آورد، لذا برای افراد دارای فشار خون مصرف این گوشت توصیه می شود.
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 انیمیشن زیبای #عسل زنده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
روغن ودرد مفاصل.mp3
1.88M
🎵 #صوت حکیم دکتر روازاده
⬅️ درد مفاصل
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🌷 با عرض سلام خدمت اعضای محترم مجموعه احیای سلامت
🌼گروه های پرسش و پاسخ استانی احیای سلامت در #سروش راه اندازی شد.
🌸 هم اکنون میتوانید از طریق لینک های زیر به گروه استان خود ملحق شوید.
✅ گروه زرند احیای سلامت:
https://sapp.ir/joingroup/ZBCMFze9lKPWIwAVSkEr7omj
✅ گروه نور احیای سلامت:
https://sapp.ir/joingroup/cl9DwBf2m6AqE7geLGaWPd1T
✅ گروه شاهرود احیای سلامت:
https://sapp.ir/joingroup/8OBG4Wd9rU7jzCwley3iHsEY
❌❌اخطار اخطار اخطار❌❌
در صورت مشاهده ورود اعضای تکراری در گروه های سروش از همه گروه ها حذف خواهید شد ❗️فقط در یک گروه عضو شوید❗️