⭕️ پشت پرده #پفک
🔹 گفتگوی هفته نامه سلامت با دکتر محمد حسین عزیزی متخصص صنایع غذایی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
پفک یکی از تنقلاتی است که متخصصان تغذیه خوردن آن را توصیه نمی کنند، آنها معتقدند مصرف این خوراکی جلوی اشتها را می گیرد و باعث سوء تغذیه مصرف کننده می شود.
🔺 خوانندگان سلامت نیز بارها از ما خواسته اند درباره دلایل زیانبار بودن مصرف پفک برایشان مطلبی تهیه کنیم. به همین دلیل سراغ دکتر محمد حسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و رفتیم و از ایشان درباره روند تولید و مواد تشکیل دهنده پفک پرسیدیم.
🔹 سلامت: لطفا در باره روند تهیه پفک توضیح بدهید: پفک یکی از فرآورده های حجیم شده غلات است که تولید آن در کشور به ۴۰ سال پیش بر می گردد. این محصول از خمیر بلغور ذرت تهیه می شود.
🔺 خمیر ذرت وارد دستگاه اکسترودر می شود و در آن تحت حرارت ملایم و فشار قرار می گیرد سپس از قالب های اکسترودر خارج و هواگیری می شود و حجم پیدا می کند. البته اندازه و شکل پفک به قالب های اکسترودر بستگی دارد که می تواند دراز، خمیده، کوچک و … باشد. فرآورده های خروجی از اکسترودر بی رنگ و بی مزه است و برای طعم و رنگ دادن به آن سسی تهیه می کنند که شامل رنگ مصنوعی، نمک، روغن، پنیر و دیگر افزودنی هاست که محصول اولیه را در آن می غلتانند.
🔹 سلامت: کرانچی هم همان پفک است؟ نه! البته کرانچی هم فرآورده بلغور ذرت است اما با این تفاوت که در روغن سرخ و حجیم می شود. البته به این ماده سرخ شده می توان پوشش های مختلفی را افزود.
🔺 سلامت: چرا متخصصان تغذیه و گوارش پفک را ماده ای مضر می دانند؟
در پفک از نوعی رنگ مصنوعی به نام “سان ست یلو” استفاده می شود که به گفته محققان چون مصنوعی است، می تواند مضر و خطرناک باشد. خطر دیگر سرخ شدن برخی پفک هاست.
🔹 تجزیه روغن ها باعث ایجاد ترکیب مضر و سرطان زا در این محصولات می شود. مقدار زیاد نمک تجزیه شده موجود در پفک نیز باعث بروز مشکلاتی می شود و مساله آخر هم ایجاد حس سیری به دنبال مصرف پفک در کودکان است که می تواند باعث سوء تغذیه آنها شود.
🔺 سلامت: برخی تولید کنندگان ادعا کرده اند به جای رنگ سان ست یلو، رنگ های طبیعی استخراج شده از گوجه فرنگی، هویج و فلفل را در محصولات خود به کار می برند. آیا می توان تمام رنگ مورد نیاز را از میوه و سبزی ها تامین و محصولی با قیمت مناسب عرضه کرد؟
🔹 قیمت رنگ های طبیعی حدود ۲۰ برابر رنگ های مصنوعی است. اگر بخواهیم تمام رنگ مورد استفاده را از انواع طبیعی تهیه کنیم، اصلاً این میزان رنگ در دنیا موجود نیست. یعنی هیچ کارخانه ای رنگ طبیعی را به این میزان عرضه نمی کند. همچنین رنگ های طبیعی ثبات رنگ های مصنوعی را ندارند و طی نگهداری و رسیدن به سبد خرید مصرف کننده، حتماً رنگ اولیه خود را تا حدودی از دست می دهند. از طرفی طبیعی و گیاهی بودن ماده دلیل سالم بودن مطلق آن نیست.
🔺 بسیاری از رنگ ها و اسانس های طبیعی هم ممکن است زیان داشته باشند. مثلاً وقتی شما هویج را می خورید، مقدار بسیار محدودی رنگ نارنجی در سلول های بافتی آن وجود دارد اما اگر قرار باشد آن رنگ را به صورت خالص به شما بدهند، عواقبی خواهد داشت. برای دریافت نتیجه مطلوب از رنگ های طبیعی، باید آنها را چند برابر رنگ های مصنوعی مصرف کرد. اگر رنگ و نمک تجزیه شده فرآورده کلاً حذف شود، می توان آن را تقریباً بی خطر دانست، البته اگر مساله روغنش هم حل شود؛ اما احتمالاً این محصول بدون رنگ و نمک خریداران زیادی نخواهد داشت.
🔹 سلامت: آیا باید پفک را محصولی چرپ دانست؟ اگر انواع اصلی پفک را می گویید، چندان چرب نیستند زیرا روغن در تهیه سس فرآورده به کار می رود اما انواع کرانچی که در روغن سرخ می شوند، چرب اند.
📙 منبع: هفته نامه سلامت – شماره ۳۹۴ – ۶ آبان ۱۳۹۱
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
📌 #نکته_های_شنیدنی: در بیان اعضاء – بخش اول
🔹🔸 اعضاء اجسامی هستند که از نخستین امتزاج اخلاط پدید می آیند، همانطوریکه اخلاط از نخستین امتزاج ارکان بوجود می آیند.
🔹🔸اعضاء تقسیم میشوند به اعضاء رئیسه و غیر رئیسه – غیر رئیسه نیز تقسیم میشود به خادمه الرئیسه و غیر خادمه الرئیسه ، وغیر خادمه الرئیسه هم به مرئوسه و غیر مرئوسه تقسیم میکردد. اعضاء رئیسه آنها هستند که قواها در بقای شخص و بقای نوع بدانها محتاجند.
🔹🔸اما بحسب بقای شخصی سه عضو اند : اول قلب که مبدأ قوهٔ حیوانیه است. دوم دماغ که مبدا قوای حس و حرکت است. سوم کبد که مبدا قوای طبیعه است. باضافه عضو چهارمی که بیضه هاست.
🔹🔸اما خادمه الرئیسه مثل اعصاب برای دماغ ،شرایین برای قلب ،اورده برای کبد ومجاری منی نسبت به بیضه ها.
📕 منبع: قانونچه در طب، ص۱۳،تالیف محمود بن محمد بن عمر چغمینی.
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
💫 با مصرف این “میوه بهاری” بدن خود را “سمزدایی” کنید
🌳 در این مطلب با خواص شگفتانگیز یکی از میوههای بهاری که در تأمین سلامتی و درمان بسیاری از بیماریها مفید است، آشنا میشوید و بهراحتی با مصرف آن میتوانید بدن خود را “سمزدایی” کنید.
✨ به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ میوه “توت” که معمولاً در فصل بهار در بسیاری از نقاط مختلف کشورمان میرسد و در دسترس عموم مردم قرار دارد از میوههای بسیار مفید و مغذی است که اثرات شگفتانگیزی در تأمین سلامتی و درمان برخی از بیماریها دارد.
🌳 مزاج “توت” گرم و تر است و از نظر خصوصیت غذایی، خود بهتنهایی یک غذای کامل است که با خیز حرارتی فصل بهار، میرسد و منبع حرارتی بدن را در بهار تنظیم میکند.
✨ این میوه هم غذا و هم “سمزدا” است.
🌳 هر یک فنجان توت حاوی ۰٫۹ گرم پروتئین است و پروتئین توت، پروتئین گیاهی است که فقط ۱٫۱ گرم چربی دارد و حاوی ۱۶ میلیگرم کلسیم است؛ قند موجود در توت سفید برای کسانی که مبتلا به مرض قند هستند ضرر ندارد و به همین علت به آنها توصیه میشود بهجای قند، چای را با توت خشک بخورند.
✨ این میوه خوشمزه دارای آنتیاکسیدانی بهنام آنتوسیانید است؛ آنتیاکسیدان موجود در این میوه فواید بسیاری برای سلامتی دارد که یکی از آنها کاهش میزان کلسترول بد خون و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است؛ نقش دیگر آنتیاکسیدانها پیشگیری از سرطان است، به همین دلیل مصرف توت برای پیشگیری از سرطان توصیه میشود.
🌳 #توت سفید حاوی فیبر فراوانی است، به همین دلیل ملین خوبی است و توت در سهل کردن جریان ادرار نیز نقش دارد.
✨ مصرف این میوه، وزن را کاهش میدهد؛ طبق یافتههای پژوهشگران فیبرهای نامحلول موجود در توت کالری جذبشده در بدن را کاسته و موجب کاهش وزن میشود؛ توت حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین c و آهن است، از این رو مصرف آن برای کسانی که کمخونی دارند توصیه میشود.
🌳 جوشانده پوست خشک شاخههای جوان و تازه درخت این میوه، ملین و روانکننده مزاج است و توت بهعلت داشتن انواع ویتامینهای گروه B در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب و هیجان مؤثر است؛ ویتامین A موجود در توت باعث رشد ناخنها و تقویت چشم نیز میشود.
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🔴 هشدار: عوارض و بیماری های ناشی از #جیوه
🔹جیوه در اشکال مختلفی در طبیعت و توسط انسان وجود داشته و یا تولید می شود. انواع مختلف این ماده به شکل عنصر (یا فلزی)، معدنی (که ممکن است از طریق شغل های خاص به بدن وارد شود) و آلی (به عنوان مثال، متیل، که مردم از طریق رژیم غذایی در معرض آن قرار دارند) می باشد. جیوه به طور طبیعی در پوسته زمین وجود دارد.
⭕️ اما مهمترین فعالیت های انسانی که عامل اصلی انتشار جیوه است عبارتند از: سوخت زغال سنگی نیروگاه ها، سوازندن زغال سنگ خانگی برای گرمایش و پخت و پز، فرایندهای صنعتی، زباله سوزی معدن، استخراج معدنی جیوه، طلا و دیگر فلزات. با توجه به سطح طبیعی جیوه در پیرامون ما و میزانی که از این ماده سمی توسط انسان تولید می شود، توجه به عوارض و بیماریهای ناشی از جیوه می تواند ضامن سلامت جامعه باشد. در ادامه به مهترین عوارض ناشی از قرار گرفتن در معرض جیوه اشاره خواهیم کرد.
💢 بیماریهای ناشی از جیوه
هنگامی که جیوه با باکتری ها ترکیب شود به متیل جیوه تبدیل خواهد شد. متیل جیوه را بیشتر در آبزیانی مانند ماهی و صدف می توان پیدا کرد. این همان ارتباط بین جیوه و انسان از طریق مواد غذایی مصرفی است. در این میان ماهیان بزرگتر احتمال دارد که سطوح بالایی از جیوه را در بدن خود انباشته کرده باشند. این در حالی است که ماهی های کوچکتر که بیشتر از پلانکتون ها تغذیه می کنند کمتر حامل متیل جیوه هستند.
🔹 متیل جیوه برای سیستم عصبی مرکزی و محیطی سمی هستند. استنشاق بخار جیوه می تواند اثرات زیانباری بر سیستم عصبی، گوارشی و ایمنی، ریه ها و کلیه ها داشته باشد، و حتی ممکن است کشنده باشد. نمک غیر آلی جیوه به پوست، چشم و دستگاه گوارش نفوذ کرده و موجب تجزیه آن ها می شود. هنگامی که جیوه بلعیده شود، مسمومیت های کلیوی ایجاد می کند.
⭕️ اختلالات عصبی و رفتاری ممکن است پس از استنشاق، بلع و یا تماس پوستی با ترکیبات مختلف جیوه مشاهده شوند اما مهمترین نشانه های مسمومیت با جیوه عبارتند از:
➖ لرزش
➖ بی خوابی
➖ از دست دادن حافظه
➖ اثرات عصبی و عضلانی
➖ سردرد
اختلال در عملکرد شناختی و حرکتی
💢 علائم بالینی مسمومیت سیستم عصبی مرکزی را می توان در کارگرانی که برای چندین سال در معرض هوایی که سطح جیوه عنصری در آن ۲۰ μg/m3 یا بیشتر است، قرار داشته اند، مشاهده کرد.
🔹اثرات کلیوی ناشی از انباشت جیوه در بدن منجر به افزایش پروتئین در ادرار شده که نتیجتا نارسایی کلیه را به همراه دارد. همه این عوارض گویای این است که جیوه و سطح غیر طبیعی آن در محیط و بدن می تواند آسیب های غیر قابل جبرانی را ایجاد کند پس بیشتر مراقب خود باشید.
📕 منبع: پیام سلامت
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🛎 خواص، ارزش غذایی و مواد مغذی #طالبی چیست
🌾 طالبی میوه ای است که ارزش تغذیه ای بی نظیری دارد و برای سلامت چشم مفید است.
به گزارش ایلنا، طالبی سرشار از مواد مغذی است. طالبی دارای ویتامین A (به شکل بتاکاروتن)، همچنین ویتامین C و به علاوه منبع خوبی از پتاسیم است. یکی دیگر از مزایای این میوه خوشمزه این است که گوشت نارنجی رنگ این میوه پر از عطر و طعم و در عین حال کم کالری است.
🌾 طالبی مانند خربزه و هندوانه دارای مقدار بالایی آب است (حدود ۹۰ درصد) اما این بدان معنا نیست که این میوه ی محبوب ارزش تغذیه ای ندارد. یک فنجان طالبی حاوی فقط ۵۵ کالری است، که بیش از ۱۰۰ درصد نیاز روزانه ویتامین A، بیش از ۵۰ درصد نیاز روزانه ویتامین C را تامین میکند. منبع خوب پتاسیم و حاوی ۱٫۵ گرم فیبر است.
🌾 طالبی منبع غذایی غنی از ویتامین های A و C است، این ویتامین ها هر دو آنتی اکسیدان هایی هستند که بدن شخص را سالم نگه میدارند. آنتی اکسیدان ها میتوانند اثرات محافظتی را با خنثی سازی رادیکالهای آزاد داشته باشند، که میتواند DNA را به سلولهای آسیب دیده برسانند و باعث التهاب مزمن بدن شوند.
🌾 رادیکالهای آزاد باعث آسیب و اختلال میشوند و میتوانند به درمان بیماریها کمک کنند. آنتی اکسیدانها از بیماریهایی مانند سرطان، بیماریهای قلبی و آرتریت جلوگیری میکنند.
🔺 سلامت قلب
براساس شواهد موجود، رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات با کاهش خطر بیماری قلبی و سکته مرتبط است، و میتواند با کاهش فشار خون، همراه باشد.
🔺 سلامت چشم
با گنجاندن مقدار بیشتر میوهها و سبزیجات در رژیم غذایی خود میتوان چشمهای خود را سالم نگه داشت و همینطور سبب دفع آب مروارید شد.
🔺 هضم
مقادیر بالای فیبر و آب در طالبی میتواند به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک کند.
📕 منبع: تابناک
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ
⬅️ گفت و گو با دکتر حسین روازاده در برنامه مناظره
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🌷 با عرض سلام خدمت اعضای محترم مجموعه احیای سلامت
🌼گروه های پرسش و پاسخ استانی احیای سلامت در #سروش راه اندازی شد.
🌸 هم اکنون میتوانید از طریق لینک های زیر به گروه استان خود ملحق شوید.
✅ گروه رشت احیای سلامت:
https://sapp.ir/joingroup/CUY8r6IskWlaJ4KATt15Hmdf
✅ گروه شوش احیای سلامت:
https://sapp.ir/joingroup/hbUte1QqR2lVBzkTCvNcd60Y
✅ گروه لرستان احیای سلامت:
https://sapp.ir/joingroup/jzAPl5BfNLmDM3Shig1yTZvb
✅ گروه کرمانشاه احیای سلامت:
https://sapp.ir/joingroup/tbAKUrICc35RnuYLwQWFNe8h
❌❌اخطار اخطار اخطار❌❌
در صورت مشاهده ورود اعضای تکراری در گروه های سروش از همه گروه ها حذف خواهید شد ❗️فقط در یک گروه عضو شوید❗️
🌿کانال رسمی حکیم دکتر روازاده|مرجع طب اسلامی ایرانی🌿:
💊 #مسکن های گیاهی و طبیعی قوی
🔺🔹بسیاری از مُسکنهای گیاهی، گیاهانی هستند که همیشه در دسترس بوده و بهراحتی قابل استفاده و مصرف هستند اما بسیاری از مردم از خواص شگفتانگیزشان بیاطلاع هستند؛ بدون شک اگر مردم از فواید این گیاهان مطلع باشند هیچوقت بهسراغ مسکنهای شیمیایی نمیروند.
🔺🔹 با 11 مُسکن گیاهی و طبیعی قوی در طب سنتی آشنا شوید
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ یکی از دغدغههای مهم بسیاری از بیماران و نیز دوستداران طب سنتی، دانستن مسکنهای گیاهی و گیاهان جایگزین مسکنهای شیمیایی برای کاهش دردها و آلام جسمی و روحی است.
🔺🔹 امروزه مصرف قرصهای مسکن شیمیایی بهدلیل سرعت عملی که در کاهش درد دارند، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است؛ فارغ از آسیبها و عوارضی که ممکن است در صورت مصرف بیدلیل و عدم توجه به اینکه کدام مسکن برای کدام درد قدرت تسکیندهندگی بیشتری دارد، روز به روز به تعداد مصرفی این قرصها توسط افراد افزوده میشود.
🔺🔹 با وجود اینکه این روزها مصرف قرصهای مسکن برای کاهش دردهای مزمن افزایش قابل توجهی پیدا کرده اما این داروها گاهی اعتیادآور هستند و معمولاً مصرف زیاد آنها عوارض جانبی متفاوتی برای فرد بهدنبال خواهد داشت.
🔺🔹 بسیاری از مسکنهای گیاهی، گیاهانی هستند که همیشه در دسترس بوده و بهراحتی قابل استفاده و مصرف هستند اما بسیاری از مردم، از خواص شگفتانگیزشان بیاطلاع هستند؛ بدون شک اگر مردم از فواید این گیاهان و ادویهجات مطلع باشند، هیچوقت بهسراغ مسکنهای شیمیایی نمیروند.
🔺🔹 طبیب و حکیم بزرگ ایرانزمین، ابوبکر محمدبن زکریای رازی (رضی الله عنه) میفرماید “طبیب حاذق کسی است که بیمار را با آنچه که در دسترسش دارد درمان کند”. خوشبختانه بسیاری از مسکنهای گیاهی بهعنوان ادویه غذایی در دسترس همگان است که با اطلاع از نحوه مصرف آنها میتوان عامل و عوامل ایجادکننده درد را بدون هیچگونه عوارض جانبی و Side Effect از بین برد.
🔺🔹 از جمله این داروها که لازم است همگان بهعنوان اقلام دارویی در جعبه داروخانه منزل خود داشته باشند، میتوان به مواردی از جمله: فلفل قرمز، فلفل سیاه، گل میخک، سیر، زنجبیل، برگ گیاه خرگوشک، روغن بادام تلخ، عطر مشک کاملاً طبیعی، زردچوبه، فلفل سیاه و سفید، ریشه گیاه بید، بذرالبنج یا تاتوره، عرق نعناع، بومادران، بابونه، هندوانه ابوجهل، کندر، عنبر نساء و روغن سیاهدانه را نام برد.
➖ هوفاریقون در درمان افسردگیهای خفیف خصوصاً در افراد مسن توأم با اختلالات اضطرابی، مؤثر بوده و از پیشرفت آن جلوگیری میکند.
➖ نعناع میتواند در شل شدن عضلات صاف دستگاه گوارش، کاهش گاز داخل رودهها، افزایش صفرا “کاهش ترشح اسید معده” و نهایتاً اثر ضداسپاسم در اختلالات عضلانی ــ عصبی نقش مؤثری ایفا کند.
➖ چای ریشه زردچوبه دارای خاصیت ضدالتهابی بسیار خوب و قوی است و میتواند جایگزین آسپیرین، دیکلوفناک و حتی ایبوپروفن باشد.
➖ چای ریزوم گیاه زنجبیل یا دمنوش گل بومادران در درمان دردهایی همچون دردهای گوارشی، دردهای قاعدگی بانوان بهتر از مفنامیک اسید بهعنوان مسکن گیاهی ظاهر میشود.
➖ برای تسکین درد گوش، حبه سیری را گرم کرده و در مجرای گوش قرار دهید که در درمان مجرب است و برای درمان وزوز گوش با قطرهچکان، ۳ قطره روغن بادام تلخ در هر گوش چکانده شود.
➖ برای تسکین درد دندانها، فلفل قرمز را خشک و پودر کرده مقدار نصف قاشق چایخوری پودر را در یک لیوان آب جوش حل کنید، سپس یک قاشق غذاخوری از این محلول را با آب جوش رقیق کرده بنوشید که در درمان مجرب است.
➖ برای تسکین سردردهای سینوزیتی، روغن کنجد را به پیشانی و ملاج ماساژ دهید و دود برگ گیاه خرگوشک یا دود کندر یا دود عنبرنساء را روزانه یک بار بهمدت ۳ هفته استنشاق کنید.
➖ برای تسکین دردهای استخوانی و نیز دردهای مفصلی، مقداری از زاج سفید را پودر کرده سپس همراه با روغن زیتون کهنه مخلوط کنید و مواضع درد را ماساژ دهید.
➖ برای تسکین دردهای عضلانی بهجای مصرف ایبوپروفن یا دیکلوفناک و پیروکسیکام، مقداری مشک آهوی ختن را با کمی گلاب و روغن سیاهدانه مخلوط کرده و مواضع درد را ماساژ دهید که در درمان مجرب است.
➖ برای تسکین دردهای استخوانی و عضلانی در بیمارانی که قصد ترک اعتیاد دارند، بهترین مسکن گیاهی #ضددرد جایگزین متادون، دمنوش بذر گیاه بذرالبنج یا تاتوره یا دمنوش گلبرگهای شقایق نعمانی است.
➖ بهترین مسکن گیاهی ضددردهای قلبی که میتوان بهجای آسپیرین در بیماران قلبی استفاده کرد، ریشه گیاه بید است؛ ریشه این گیاه بهمراتب بهتر از آسپیرین عمل میکند و اصلاً قابل مقایسه با آسپرین نیست؛ این بیماران لازم است صبح ناشتا هر روز یک تا ۳ حبه سیر میل کنند.
📕 منبع: خبرگزاری تسنیم
📌 #نکته_های_شنیدنی: تأثیر محیط و اثرات غذاها در بدن – بخش اول
🍃 ماشین بدن انسان تحت تأثیرات گوناگونی قرار دارد. از این رو همیشه بیک حال و روش نبوده بلکه هر آن تغییراتی در آن رخ میدهد که ناشی از اعصاب میباشد. اعصاب در اثر تحریک به جنبش درآمده و تظاهراتی را موجب می گردند.
🍂 این تظاهرات بستگی زیاد با ترشحات غدد مترشحه درونی مانند تخمدان ، بیضه، یا هیبیوفیز، تیروئید و فوق کلیوی و غیره دارد. هر یک از غدد مزبور ترشحات ویژه ای داشته و اثر مخصوصی در نمو بدن و روی اعصاب و مغز دارند که در علم فیزیولوژی مفصلاً در باره آنها توضیح داده شده است .
📕 منبع: راز درمان جلد اول ص۸۷، اثر شادروان دکتر عبدالله احمدیه.
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
💠 آشنایی با #لغات_و_اصطلاحات طب اسلامی ایرانی: سِیاتیک (Sciatica)
🔺 سِیاتیک (Sciatica): درد عرق النساء. درد و التهاب عصب #سیاتیک. معمولاً نام سیاتیک به عصب نسائی بزرگ (عصب سیاتیک بزرگ) اطلاق می شود. این عصب از رأس مثلث شبکه خاصره تولید و در حقیقت دنباله این راس است عصب مزبور درشت ترین عصب بدن است و از بریدگی بزرگ نسائی در زیر عضلۀ هرمی لگن خارج میشود، عرض این عصب درابتدا حتی به یک و نیم سانتی متر هم می رسد، ابتدا درسرین بطور مایل و بعد ازناحیه خلفی «عقبی» ران تا حفره رکبی «زانوئی» قائماً پائین می آید و از آنجا به بعد به دو شاخه انتهایی تقسیم می شود.
🔺 عصب مذکور در سرین بوسیله عضله سرین بزرگ پوشیده می شود و در ناودانی که بین استخوان وَرَک برآمدگی بزرگ استخوان رانی است پائین می آید و یکی از نقاط دردناک این عصب درهمین محل است. عرق النساء بزرگ. درد مربوط به عصب سیاتیک را نیزبنام سیاتیک خوانده و آن عبارت است ازدرد شدیدی است.
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
⭕️ نهی مادران از دادن #شیر خود به کودک در سه روز اول زایمان به نقل از حکیم سید اسماعیل جرجانی
🍃 در فرهنگ ایرانی اسلامی حداقل سه روز اول زایمان به خاطر سوءمزاج به نوزاد مطلقاً شیر نمی دادند. مانند زمانی که مادر به شدت عصبانی می شود و خوراندن آن شیر به نوزاد توصیه نمی شود چرا که تولد هزار بیماری را در پی دارد لذا آن شیر عصبانی را می دوشند و دور می ریزند و هنگام آرامش مادر مبادرت به نوشاندن شیر می کنند.
⬅️ اما مهم آنکه سید اسماعیل جرجانی در ذخیره خوارزمشاهی درگفتار پنجم اندر تدبیر پروردن طفلان در باب دوم اندر شیر دادن، گفته است:
🍃 «اگر سببی نباشد که شیر مادر تباه شده باشد، شیر هیچ کس سودمندتر از شیر مادر نباشد لکن یک هفته یا بیشتر؛ چندانکه مادر از رنج زادن و از سوءالمزاج که از آن رنج، تولد کرده باشد برآساید، اگر کسی دیگر شیر دهد صواب باشد. و مادر تا آن روز که شیر خواهد داد از هر روز شیر خویش همی دوشد و می ریزد .» (ص۲۰۹)
📜 برای علاقه مندان تصویری از این مطلب در نسخه خطی درج می گردد. 👇👇👇
📕 منبع: ذخیره خوارزمشاهی (ص۲۰۹) -حکیم سید اسماعیل جرجانی
#مقالات
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
☕️ طرز تهیه #چای به
👨🍳 روش تهیه:
☕️ برای تهیه چای «به» باید به اندازه نصف قاشق غذاخوری «به» خشک شده را در یک لیوان آب جوشیده ریخت و در آن را گذاشت تا دم بکشد. بعد از یک ربع این چای آماده نوشیدن است. و همراه عسل میل نمائید.
🔹🔸در فصولی که «به» در دسترس است، میتوان برای تهیه چای آن از میوه تازه هم استفاده کرد.
☕️ به این ترتیب که میوه را رنده میکنند و یک قاشق غذاخوری از آن را در آب جوش میریزند و بعد از یک ربع چای به دست آمده را مصرف میکنند.
🔹🔸 به تقویت دستگاه گوارش و قوای مغزی کمک می کند و نوشیدنی آرامش بخش است.
☕️ درمان گلو درد و سرفه
🔹🔸 لعاب خیس کرده به دانه گلودرد را تسکین و سرفه را درمان میکند. همچنین برای رفع عطش، سوزش دهان و گرفتگی صدا، خوردن به دانه بسیار موثر است.
☕️ سلامت روان
🔹🔸 جوشانده برگ به، از راههای درمان عصبانیت است. ویتامین B موجود در به ، نیز سبب آرامش اعصاب و تقویت قلب میشود.
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ حکیم دکتر روازاده
⬅️ علت کمبود #ویتامینD
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
درد دندان.mp3
2.58M
🎵 #صوت حکیم دکتر روازاده
⬅️ #درد_دندان
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw