°❁°🔷°❁°🔷°❁°🔷°
°❁°🔷°❁°
°🔷°❁°
°❁° 🌦 ﷽ 🌦
🛎 بدین وسیله به اطلاع اعضای محترم کانال تلگرامی احیای سلامت می رساند، سایت مرجع احیای سلامت با آدرس (www.ravazadeh.com) تنها سایت رسمی حکیم دکتر روازاده را برای تداوم ارتباط با مجموعه احیای سلامت و بهره مندی از مطالب ارزنده و مقالات مرتبط با تغذیه سالم همواره دنبال نمایید.
❗️❗️❗️ ضمناً می توانید جهت حفظ ارتباط با رسانه های احیای سلامت از طریق پیام رسان های ذیل با کلیک بر روی لینک های زیر ما را دنبال کنید و در پیام رسان های #سروش، #ایتا عضو شوید.
📡 معرفی #رسانه های #احیای_سلامت
⬅️ #سروش:
🆔 sapp.ir/ravazadeh
⬅️ #ایتا
✴️ eitaa.com/ravazadeh
⬅️ اینستاگرام:
📸 instagram.com/dr.ravazadeh
⬅️ آپارات:
🎥 http://www.aparat.com/ravazadeh
⬅️ تلگرام:
☑️ https://t.me/ravazadeh
⬅️ سایت:
🌐 www.ravazadeh.com
°❁°🔷°❁°🔷°❁°🔷°❁°🔷°❁°
📌 #ویرانی_بدن از #نخوردن_شام شروع می شود
🔺 شام نخوردن باعث پیری زود رس می شود.
🔺 در شب چیزی و لو اینکه قطعه نان کوچکی باشد تناول کنید.
🔺 کسی که دو شب پشت سر هم غذا نخورد، نیرویی از او به هدر می رود که تا چهل روز بر نمی گردد.
⚜ پیامبر اکرم(ص) ⚜
🍃 غذای شب را ترک مکن ولو آنکه تکه نان خشکی باشد.
✍ من می ترسم که اگر امت من غذای شب را ترک کنند ،زود پیر شوند.
🔺 غذای شب، نیروی پیر و جوان است.
🔺 هرکس که غذای شب را ترک کند، نیرویی از او می رود که بر نمی گردد.
🔺 غذای شب سودمندتر از غذای روز است.
⚛ چرا خوردن شام سودمندتر از خوردن نهار است ❓
✍ زیرا در شب حرارت به داخل بدن می رود و هضم قوی تر می شود بر خلاف روز که سردی به داخل و حرارت به سطح بدن می رود و غذا درست هضم نمی شود.
✍ اگر در هنگام شب در معده چیزی نباشد، حرارت بدن به جای آنکه به آن بپردازد، به رطوبت اصل بدن متوجه می شود و آن را خشک می کند و لاغری نامتناسب پدید می آید.
✅ به همین دلیل است که، در هنگامی که معده خالی است باعث کم خوابی می شود.
#ضرورت_خوردن_شام
#شام
#آیا_می_دانید
برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
💠 حکایات و قصه هایی از احوال بیماران مراجعه کننده به محمد ابن زکریای رازی – بخش سوم
✨ بنام خداوند جان و خرد
🍃 مطالب پی در پی و متوالی که به صورت دوره ای به سمع و نظر مخاطبان می رسد تاریخچه ها و حکایات طبی است که رازی پزشک نامی ایران در هزار و اندی سال قبل بر اثر تجارب و مشاهدات خود بر روی بیماران برشته تحریر درآورده است. که در رساله ای به نام قصص و حکایات المرضی آمده است.
⬅️ ادامه مقدمه:
1️⃣ اولاً طب اروپائی تا قرن شانزدهم و هفدهم میلادی تحت تعلیم پزشکان اسلامی (مخصوصاً اطباء ایرانی) بوده است،
2️⃣ ثانیاً پزشکان اسلامی که در میان آنها نوابغ بسیار بزرگ بوده اند طب یونانی را از یونانیها گرفته، بآن اضافاتی نموده و از صورت سابق خود بصورت جدیدی درآورده اند،
3️⃣ ثالثاً در میان این نوابغ پزشکانی ایرانی مانند طبری[۱] و اهوازی[۲] و بوعلی سینا[۳] و جرجانی او مثالذ آنها بوده اند که بتصدیق هر کس در زمان خود فرید عصر و وحیددهر بوده و مکتب آنها چندین سال در تمام اروپا بقوت خود باقی ماند است. اگر بهتر بخواهیم بیان مطلب بالا را نمایم اطباء اسلامی (بخصوص ایراینها) حداقل چهار اثر مهم در طب از خود بیادگار گذارده اند بقرار زیر:
🍂 نخست آنکه طب پراکنده و مشوش یونانی را مرتب نموده اند، دوم آنکه طب راازصورت نظری بیرون آورده و طب عملی را ایجاد کرده اند، سوم آنکه علم الامراض را بسط و توسعه داده و بسیاری از بیماریها که تا آن زمان از آن اطلاع فراوان نبوده در عالم طب وارد نموده اند، چهارم آنکه اثر داروها را در طب از نظر وظائف وارد ساخته اند.
➖➖➖➖➖➖➖➖
↩️ ادامه مطلب:
🌐 yon.ir/5Y4I8
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
📡 معرفی رسانه های رسمی جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران در فضای مجازی:
🛎 به اطلاع همه عزیزان و حامیان کشاورزی (بومی ایرانی) می رساند؛ جهت دریافت مطالب مفید و کاربردی، ارائه پیشنهادات و همکاری در این زمینه به رسانه های مجازی جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران به آدرس های زیر مراجعه نمایید:
⬅️ #سروش:
🆔 sapp.ir/hamiyanekeshavarzi
⬅️ اینستاگرام:
📸 instagram.com/hamiyanekeshavarzi
⬅️ تلگرام:
☑️ https://t.me/hamiyanekeshavarzi
⬅️ سایت:
🌐 hamiyanekeshavarzi.ir
°❁°🔷°❁°🔷°❁°🔷°❁°🔷°❁°
#روشهای_درمان_یبوست در طب اسلامی ایرانی
👥 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به یبوست به عنوان یکی از شایعترین بیماریهای گوارشی، گفت: یبوست باید علتیابی و درمان شود چرا که میتواند بسترساز بسیاری از بیماریهای دیگر باشد.
📢 به گزارش ایسنا، «سید کاظم کاظمینی» با اشاره به یبوست به عنوان یک بیماری گوارشی شایع در میان مردم، اظهار کرد: یبوست علاوه بر آن که خود یک بیماری محسوب میشود، بستر ابتلا به بسیاری از بیماریهای دیگر را نیز فراهم میکند .
↩️ وی افزود: در شرایط طبیعی به ازای هر وعده غذا خوردن باید یک نوبت اجابت مزاج کامل و راحت صورت گیرد تا منجر به بروز یبوست در فرد نشود. این متخصص طب سنتی با بیان این که یبوست علل متفاوتی دارد لذا برای درمان آن باید ابتدا علتیابی شود، در رابطه با رفع یبوست با استفاده از طب اسلامی ایرانی، گفت: پرهیز از مصرف غذاهای خشک مثل سرخ کردنیها و غذاهایی با ادویهجات تند و ورزش روزانه، عواملی هستند که در کاهش یبوست تاثیر دارند .
🕹 وی در مورد روشهای موثر در رفع این بیماری نیز عنوان کرد: مصرف ناشتای یک قاشق غذاخوری عسل در یک لیوان آب جوش به صورت گرم با یک قاشق غذاخوری خاکشیر در یک لیوان آب جوش و مصرف آن پس از ۱۰ دقیقه در حالت ناشتا، می تواند این بیماری را رفع کند.
❗️کاظمینی خوردن آش رقیق که با برگ چغندر یا اسفناج تهیه شده باشد را نیز از دیگر روشهای موثر در رفع این بیماری خواند. این متخصص یکی دیگر از روشهای موثر در معالجه یبوست را ماساژ اطراف ناف با روغن زیتون یا روغن بادام از طریق کف دست و در جهت عقربههای ساعت ذکر کرد.
#یبوست
#مقالات
📚 منبع: تابناک
برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
👴 عنوان: جلوگیری از سفیدی زودرس موی سر
❓ پرسش:
برادری دارم که از سن ۱۳-۱۲ سالگی موهایش شروع به سفید شدن کرد و الان که ۲۵ سال دارد حدود ۴۰ درصد موهایش سفید شده. آیا راه درمان و یا پیشگیری وجود دارد. ضمناً خود من و برادر دیگرم هم زیر ۲۰ سالگی موهایمان شروع به سفید شدن کردند. چه کار کنم که فرزندانم نیز دچار سفیدی موی زودرس نشوند؟
✅ پاسخ :
سفیدی مو ناشی از سردی مغز است.
از غذاهای سرد و مرطوب یا بلغم زا مثل ماست و دوغ و کاهو و خیار و کدو کمتر میل کنید.
هر روز صبح ناشتا یک نخود کندر به مدت نیم ساعت بجوید.
از چوب مسواک استفاده کنید.
روزانه ۲۱ عدد مویز بی دانه میل کنید.
از فکر و خیال و اندوه به شدت بپرهیزید.
آب لوله کشی به علت وجود کلر نیز موها را زود سفید میکند.
📘 منبع: کتاب #پرسش_و_پاسخ حکیم دکتر روازاده
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
📌 #نکته_های_شنیدنی: در بیان امراض که مختص به هر عضوی است از فرق تا قدم و علامات و اسباب و معالجات
➖ اما علامت حرارت مزاج: التهاب و بیداری و پریشانی و اضطراب و سرعت غضب و کثرت کلام و سرعت آن و سرخی چشم و نفع یافتن بمبردات و متضرر شدن بخ مسخنات.
➖ اما علامت سردی دماغ: احساس نمودن سردی و کسالت و نقصان تخیلات و سفیدی چشم و روی و نفع به اشیاء گرم و متضرر شدن به اشیاء سرد.
➖ اما علامت رطوبت دماغ: کاهلی و نسیان و غلبه خواب و کدورت حواس و بسیار نزله.
➖ اما علامت خشکی دماغ: بیداری به افراط و خشکی خیشوم و نفع یافتن از روغن های تر و قلت زکام و کندی فهم.
✍ پی نوشت:
مسخنات: گرم کنندگان، چیزهایی که حرارت بدن را زیاد کنند.
خیشوم: بینی، مجرای داخل بینی
📕منبع: حدیقه الطب /ص۳۴/عبدالجواد بن ابی القاسم اصفهانی.
برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
💠 حکایات و قصه هایی از احوال بیماران مراجعه کننده به محمد ابن زکریای رازی – بخش چهارم
✨ بنام خداوند جان و خرد
حکایات و قصه هایی از احوال بیماران مراجعه کننده به محمد ابن زکریای رازی
🍃 مطالب پی در پی و متوالی که به صورت دوره ای به سمع و نظر مخاطبان می رسد تاریخچه ها و حکایات طبی است که رازی پزشک نامی ایران در هزار و اندی سال قبل بر اثر تجارب و مشاهدات خود بر روی بیماران برشته تحریر درآورده است. که در رساله ای به نام قصص و حکایات المرضی آمده است.
⬅️ ادامه مقدمه:
🍂 بدین مناسب است که محققین تاریخ طب را عقیده آن است که این شاگردان از استادانشان جدا گردیده و خود برگفته آنان اضافات و تتبعات زیادی بکار برده اند که میتوان گفت بیشتر قسمتها زائیده فکر این دسته است.
🍃 چنانکه در فوق بیان گردید خدمتی که پزشکان اسلامی در طب نموده اند و اثراتی که آنها از خود بیادگار گذارده اند زیاد است و این مطلب مختصر نگنجد بلکه وقت زیاد و فرصت فراوان لازم دارد، تا بتوان حق آنرا ادا نمود.
🍂 در میان پزشکان تمدن اسلامی باز ایرانیها گوی سبقت را از دیگران ربوده اند که یکی از این نوابع عالیشان که از بزرگترین ستارگان درخشان قدر اول آسمان طب میباشد، «ابوبکر محمد زکریای رازی» است، که دنیای پزشکی خاورو باختر پیوسته با تعظیم و تکریم نامش را میبرد.
🍃ر ساله آتی که از نظر خوانندگان گرامی و همکاران محترم میگذرد ملاحظات و حکایات و تاریخچه هائی بر روی بیماران است که توسط این پزشک نامی ایرانی در هزارسال قبل دریادداشتها یش از خود بیادگار گذارده است. قبل از آنکه به متن و ترجمۀ این تاریخچه های طبی بپردازم مختصری در باب مقام طبی رازی بیان مطلب میداریم:
🍂 در بابا شرح حال و مقام طبی رازی خوانندگان گرامی رابکتاب تألیفی خود« شرح حال و مقام طبی رازی» سال ۱۳۱۸ شمسی تهران و ضمیمه اول مجله جهان پزشکی سال ۱۳۲۶ شمسی و چند رساله و مقالات دیگر حوالت میدهیم که طالبین بدانها رجوع فرمایند.
3️⃣ مقام رازی در طب – برای روشن شدن مقام رازی در طب وقت و فرصت زیاد لازم است تا محقق بتواند حق مطلب را ادا نماید و این امر حاصل نگردد، مگر آن که به تجزیه و تحلیل و تحقیق کتب تألیفی وی پرداخته شود.
مورخین خاورزمین در باب مقام وی در طب تحقیق نسبه مهمی که بکار آید ننموده اند فقط بذکر «طبیب مشهور» و یا «طبیب بزرگ» و امثال آن پرداخته و چون اصولا شرح حال صحیح و روشنی از وی برشته تحریر در نیاورده اند، بدیهی است در باب مقام وی نمیتوان انتظار آنرا داشت که قدم بزرگ برداشته باشند.
بر خلاف مورخین باختر بیشتر بدین کار قدم گذارده و تا آنجا که ممکن بوده است حق این مرد بزرگ را ادا نموده اند.
4️⃣ اینک بذکر نظرات مورخین خاور و باختر می پردازیم:
بان الندیم[۱] الرازی ابوبکر محمد بن زکریاء الرازی من اهل الری اوحد دهره و فرید عصره و قد جمع المعرفه بعلوم القدماء و سیما الطب».
➖➖➖➖➖➖➖➖
[۱] قفطی (۶۴۶- ۵۶۳ ه. ق مطابق ۱۲۴۸ – ۱۱۶۷ م.) ، علی بن یوسف بن ابراهیم بن عبدالواحد بن موسی بن احمد بن اسحق بن محمد بن ربیعه الشیبانی القفطی (وزیر) جمال الدین ابوالحسن از نویسندگان عالی رتبه و وزیر ملک الظاهر و ملک العزیز را در مصر داشته است. صاحب تألیف نفیسی است بنام «اخبار العلماء باخبار الحکماء» که در آن شرح حال حکماء و اطباء را برشته تحریر درآورده و از مآخذ و اسناد معتبره بشمار میرود. این کتاب در مصر بسال ۱۳۳۶ هجری قمری مطابق با سال ۱۹۰۸ میلادی رسیده است.
📗 منبع: کتاب قصص و حکایات المرضی از حکیم محمد ابن زکریای رازی – ترجمه و اهتمام دکتر محمود نجم آبادی
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
😴 کاهو و #سکنجبین درمان درد و بیخوابی!
☘️ مصرف کاهو و سکنجبین با یکدیگر میتواند بیخوابی را درمان کند و دردهای مبهم بدن را کاهش دهد.
در طب سنتی مزاج کاهو سرد و تر است و سکنجبین مزاج گرم و خشک دارد به این دلیل که سکنجبین از ترکیب سرکه و عسل درست میشود که به اندازه معین جوشانده شده و اثرات گرم و خشکی را بر جای میگذارد، در واقع اثرات گرم و خشک سکنجبین با اثرات سرد وتر کاهو تا حدودی یکدیگر را خنثی میکنند.
با توجه به اینکه کاهو خوابآور، مسکن و ضددرد است، میتواند به همراه سکنجبین مصرف شود و عارضهای نیز نداشته باشد.
اگر کاهو را به تنهایی بدون سکنجبین مصرف شود، ممکن است رطوبت، تری و سردی آن تاثیر نامطلوبی بر روی افرادی که سن بالا دارند یا دارای مزاج بلغمی هستند بر جای بگذارد.
☘️ اما اگر به همراه سکنجبین مصرف شود این عوارض را به همراه نخواهد داشت. کاهو جزء مواد غذایی است که خاصیت دارویی دارد. معمولاً اثرات سوء کاهو را سکنجبین از بین میبرد و از گذشته نیز در رژیم غذایی ایرانیان این دو به همراه یکدیگر مصرف شده است.
☘️ سکنجبین نفوذ مواد را در بدن بیشتر میکند، بازکننده عروق بدن و مجاری است و خون بدن را تمیز میکند، از این رو مصرف سکنجبین به تنهایی یا با کاهو میتواند اثرات خوبی برای بدن داشته باشد و به دلیل گرم و خشک بودن سکنجبین، عوارض آن نیز با کاهو دفع شود، در نتیجه این دو ماده عوارض یکدیگر را خنثی میکنند اما اثرات مثبت یکدیگر را خنثی نمیکنند.
☘️ سکنجبین با شکر نیز درست میشود، اما درست کردن آن با عسل بهتر است. مصرف کاهو و سکنجبین با هم برای بدن ضرری ندارد، اما همچنانکه زیادهروی آب زیاد میتواند برای بدن مضر باشد، مصرف زیاد این ماده غذایی نیز میتواند آسیبرسان باشد.
📗 منبع: کیهان
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw