🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
سالروز وفات حضرت ام البنین تسلیت باد
🏴 وفات ام الشهدا حضرت ام البنین سلام الله علیها
حضرت ام البنین علیها السلام مادر حضرت عباس علیه السلام، یکی از مادران برجسته تاریخ است که زندگی او مالامال از عشق به ولایت و امامت بود. این بانوی با فضیلت و آگاه به زمان خویش، از جمله کسانی بود که از حریم حسینی دفاع میکرد و مجلس عزای شهید کربلا را برپامی داشت.
نام اصلی حضرت ام البنین (س) فاطمه کلابیه بوده است. پدرش حزام و مادرش ثمامه یا لیلا نام داشت. از تاریخ دقیق ولادت ام البنین چیزی در تاریخ ثبت نشده است، اما بعضی از مورخین حدود ولادت ایشان را سال پنجم هجری میدانند.
🏴 ازدواج حضرت ام البنین با امام علی (علیه السلام )
امام علی (ع) بعد از شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) از برادرش عقیل درخواست میکند تا زنی از خاندانی شجاع را پیدا کند تا با او ازدواج نماید. عقیل هم فاطمه کلابیه را به ایشان معرفی کرد و گفت: در بین اعراب خاندانى شجاعتر از خانواده او سراغ ندارم. ازدواج امام علی (ع) با ام البنین در بین سالهای ۲۴ تا ۲۶ هجری بوده است که البته نقلهای دیگری هم در کتابهای تاریخ در این باره وجود دارد.
ام البنین علاقه بسیار زیادی به فرزندان حضرت زهرا (س) داشت و آنها را بر فرزندان خودش مقدم میدانست.
🏴 فرزندان حضرت ام البنین
ام البنین چهار پسر داشت که بزرگترین آنها عباس بن علی (ع) بود. عبدالله ، جعفر و عثمان دیگر پسران او بودند. این چهار فرزند در واقعه عاشورا و در رکاب امام حسین (ع) جنگیدند و به شهادت رسیدند. ام البنین از پسران خود فقط یک نوه به نام عبیدالله داشت که فرزند حضرت عباس بوده است.
🏴 حضرت ام البنین در واقعه عاشورا
حضرت ام البنین (س) در مدینه بود و در واقعه کربلا حضور نداشت. زمانی که بشیر خبر شهادت فرزندانش را به او رساند ام البنین گفت: رگ قلبم را پاره کردى بچههایم و آنچه زیر آسمان است فداى ابا عبدالله (ع)؛ از حسین برایم بگو.
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
🆔 @ravihadis
حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام :
یَأتی عَلَی النّاسِ زَمان تَکونُ العافیةِ فیهِ عَشَرةُ اَجزاء : تِسعَة مِنها فِی اعتزالُ النّاس و واحد فِی الصَّمت
زمانی بر مردم خواهد آمد که در آن عافیت ده جزء است ، که نه جزء آن در کناره گیری از مردم ، و یک جزء آن در خاموشی است.
تحف العقول ، ص 470
🆔 @ravihadis
🔰 انسیة الحوراء...
✨ رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
🔹خُلِقَ نُورُ فَاطِمَةَ قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَ الْأَرْضَ وَ السَّمَاءَ
🔸نور فاطمه سلام الله عليها قبل از اينكه زمين و آسمان خلق شوند آفريده شد،
❓بعضی از مردم گفتند: يا رسول الله! پس بنابراين، فاطمه از جنس بشر نيست؟!
🔹فرمودند: فَاطِمَةُ حَوْرَاءُ إِنْسِیَّةٌ
🔸فاطمه حوريه ای انسيه است.
❓گفتند: يا رسول الله! چگونه ميشود كه زهراء سلام الله عليها حوريه و انسيه باشد؟
🔹فرمودند: خَلَقَهَا اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ نُورِهِ قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَ آدَمَ إِذْ کَانَتِ الْأَرْوَاحُ فَلَمَّا خَلَقَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ آدَمَ عُرِضَتْ عَلَی آدَمَ
🔸خدای توانا قبل از اینکه حضرت آدم را بیافریند، فاطمه اطهر را هنگام خلق ارواح خلائق از نور خود آفرید. هنگامی که آدم علیه السّلام را خلق کرد، فاطمه را به وی عرضه کرد.
❓گفته شد: يا رسول الله فاطمه سلام الله عليها در آن وقت كجا بود؟!
🔹فرمودند: کَانَتْ فِی حُقَّةٍ تَحْتَ سَاقِ الْعَرْشِ
🔸نور او در ميان يک حُقه در زير ساق عرش جای داشت،
❓گفتند: ای رسول خدا! غذای وی چه بود؟
🔹فرمودند: التَّسْبِیحُ وَ التَّقْدِیسُ وَ التَّهْلِیلُ وَ التَّحْمِیدُ
🔸تسبيح و تقديس و تهليل (یعنی: لااله الا الله) و حمد خدا بود،
🔸موقعی كه خدا حضرت آدم را آفريد و مرا از صُلب او بيرون آورد خداي عزّوجلّ دوست داشت كه زهرا سلام الله عليها را از صُلب من خارج كند، پس او را از يک سيب بهشتي قرار داده و آن سيب را جبرئيل نزد من آورد و به من گفت:
«يا مُحمّد! السّلام عليك و رحمة الله و بركاته»،
🔸گفتم: جبرئيل «و عليك السّلام و رحمة الله و بركاته».
🔸او گفت: يا محمّد! خدا تو را سلام ميرساند،
🔸گفتم: سلام از او است و به سوی او باز خواهد گشت،
🔸گفت: يا محمّد! اين سيبی است كه خدای مهربان آن را از بهشت براي تو فرستاده، من آن سيب را گرفتم و به سينه خود چسباندم،
🔸جبرئيل گفت: يا محمّد! خداوند ميفرمايد: اين سيب را تناول كن! هنگامي كه آن سيب را دو نيمه كردم پس ديدم نوری از آن ساطع شد كه من ترسان شدم!!
🔸گفت: يا رسول الله! پس چرا آن را تناول نمي كني؟ ميل كن و نترس. زيرا اين نور آن بانويی است كه در آسمان منصوره و در زمين فاطمه ست.
🔸گفتم: اي حبيب من جبرئيل! چرا در آسمان منصوره و در زمين فاطمه ست؟
🔹گفت: سُمِّیَتْ فِی الْأَرْضِ فَاطِمَةَ لِأَنَّهَا فُطِمَتْ شِیعَتُهَا مِنَ النَّارِ وَ فُطِمَ أَعْدَاؤُهَا عَنْ حُبِّهَا وَ هِیَ فِی السَّمَاءِ الْمَنْصُورَةُ وَ ذَلِکَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَ وَ یَوْمَئِذٍ یَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ بِنَصْرِ اللَّهِ یَنْصُرُ مَنْ یَشاءُ [روم آیه۴ و ۵] یَعْنِی نَصْرَ فَاطِمَةَ لِمُحِبِّیهَا.
🔸بدين جهت در زمين فاطمه ناميده شده كه شيعيانش از آتش بريده شده اند و دشمنان وي از محبّتش محروم خواهند بود و در آسمان بدين لحاظ منصوره است كه خدا فرموده:
در آن روز - يعني روز قيامت - مؤمنين بخاطر نصرت خداوند -كه هر كس را بخواهد ياري میكند- خوشحال ميشوند، منظور از اين نصرت، همان نصرتيست كه فاطمه سلام الله عليها براي دوستان خود خواهد داشت.
📚 بحارالانوار ج۴۳ ص۴
🆔 @ravihadis
#داستان_آموزنده
🔆امام على علیه السلام و عاصم
على عليه السلام بعد از خاتمه جنگ جمل وارد شهر بصره شد. در خلال ايامى كه در بصره بود، روزى به عيادت يكى از يارانش ، به نام ((علاء بن زياد حارثى )) رفت .
اين مرد، خانه مجلل و وسيعى داشت . على همينكه آن خانه را با آن عظمت و وسعت ديد، به او گفت :((اين خانه به اين وسعت ، به چه كار تو در دنيا مى خورد، در صورتى كه به خانه وسيعى در آخرت محتاجترى ؟! ولى اگر بخواهى مى توانى كه همين خانه وسيع دنيا را وسيله اى براى رسيدن به خانه وسيع آخرت قرار دهى به اينكه در اين خانه از مهمان ، پذيرايى كنى ، صله رحم نمايى ، حقوق مسلمانان را در اين خانه ظاهر و آشكارا كنى ، اين خانه را وسيله زنده ساختن و آشكار نمودن حقوق قرار دهى و از انحصار مطامع شخصى و استفاده فردى خارج نمايى )).
علاء: يا اميرالمؤمنين ! من از برادرم عاصم پيش تو شكايت دارم
چه شكايتى دارى ؟.
تارك دنيا شده ، جامه كهنه پوشيده ، گوشه گير و منزوى شده همه چيز و همه كس را رها كرده .
((او را حاضر كنيد!)).
عاصم را احضار كردند و آوردند. على عليه السلام به او رو كرد و فرمود:اى دشمن جان خود! شيطان عقل تو را ربوده است ، چرا به زن و فرزند خويش رحم نكردى ؟ آيا تو خيال مى كنى كه خدايى كه نعمتهاى پاكيزه دنيا را براى تو حلال و روا ساخته ناراضى مى شود از اينكه تو از آنها بهره ببرى ؟ تو در نزد خدا كوچكتر از اين هستى .
عاصم : يا اميرالمؤمنين ! تو خودت هم كه مثل من هستى ، تو هم كه به خود سختى مى دهى و در زندگى بر خود سخت مى گيرى ، تو هم كه جامه نرم نمى پوشى و غذاى لذيذ نمى خورى ، بنابراين من همان كار را مى كنم كه تو مى كنى و از همان راه مى روم كه تو مى روى .
اشتباه مى كنى ، من با تو فرق دارم ، من سمتى دارم كه تو ندارى ، من در لباس پيشوايى و حكومتم ، وظيفه حاكم و پيشوا وظيفه ديگرى است خداوند بر پيشوايان عادل فرض كرده كه ضعيفترين طبقات ملت خود را مقياس زندگى شخصى خود قرار دهند. و آن طورى زندگى كنند كه تهيدست ترين مردم زندگى مى كنند تا سختى فقر و تهيدستى به آن طبقه اثر نكند، بنابراين ، من وظيفه اى دارم و تو وظيفه اى
📚نهج البلاغه ، خطبه 208
🆔@ravihadis
روزی حضرت داوود به تنهایی به صحرا رفت، خداوند به او وحی فرمود:
چرا تنهایی به صحرا آمده ای؟
عرض کرد: خدایا شدت لقای تو حایل بین من و مخلوق تو شده هست، خطاب رسید ای داوود به میان مردم برگرد( و مشغول راهنمائی مردم باش که) اگر بنده گمراهی را هدایت نمودی و گناهکاری را از گناه کردن باز داشتی تو را جزو بندگان پسندیده خود بنویسم.
ارشاد القلوب/ترجمه ج۲؛ص ۲۱۹
🆔 @ravihadis
💎 امام هادی علیه السلام:
اَلْحَسَدُ ماحِقُ الحَسَناتِ، وَ الزَّهْوُ جالِبُ المَقتِ، وَالعُجْبُ صارِفُ عَنْ طَلَبَ الِعِلْمِ داعٍ اِلی الغَمْطِ وَ الجَهْلِ، وَ البُخْلُ اَذَمُّ اْلاَخْلاقِ وَ الَّطَمَعُ سَجیهٌ سَیئَهٌ؛ (بحارالانوار، ج۶۹، ص۱۹۹.)
💎 حسد نیکوییها را نابود سازد، و فخر فروشی دشمنی آورد، و خودپسندی مانع از طلب دانش است و به سوی خواری و جهل فرامیخواند، و بخل ناپسندیدهترین خلق و خوی است، و طمع خصلتی ناروا و ناشایست است.
🆔@ravihadis