علامه سید عبدالستار حسنی بغدادی ، ادیب ، شاعر ، ناقد ، مصحح ، نسابه و مورخ نامدار شیعی در پنجم شعبان امسال دار فانی را وداع گفت. یادداشت عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی در زمان حیات ایشان👆👆👆
هدایت شده از معاونت فرهنگی دانشگاه رضوی
#تبریک
🌹سالروز ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام و روز جوان بر تمام طلبه دانشجویان دانشگاه علوم اسلامی رضوی مبارک باد.
کانال رسمی معاونت فرهنگی
دانشگاه علوم اسلامی رضوی
@farhangi_razavi_ac
📕📔📗 پویش بزرگ #کتابخوانی_رضوی
به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان شورای صنفی دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار میکند
➕ همراه با جوایز ارزنده
محور مسابقه:3موضوع مختلف و هر موضوع 3 جایزه یک میلیون ریالی
📆زمان: یکشنبه 17فروردین لغایت 12 اردیبهشت
📌علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت فایل کتب مربوطه به کانال شورای صنفی در ایتا یا سروش مراجعه بفرمایید.
https://eitaa.com/Razaviuni_senfi
sapp.ir/razaviuni_senfi
💠 در آستانه سالگرد شهادت شهید سید محمدباقر صدر
👈 #شهیدصدررابیشتربشناسیم
🔹 ١ـ نبوغ
(yon.ir/sadrp1)
دستاوردهای فکری و عملی عمر ۴۶ساله شهید سیدمحمدباقر صدر آنقدر شگفت و خارقالعاده است که برای آشنایان راهی جز اینکه او را نابغه بخوانند، باقی نگذاشته است.
او هنوز به ده سالگی نرسیده بود که سه کتاب نوشت؛ یکی در علم منطق، یکی درباره زندگی ائمه و دیگری درباره اعتقادات اسلامی به نام «العقيدة الالهية في الإسلام». شوربختانه هیچ کدام از این کتابها به دست ما نرسیدهاند، اما خود او در کتاب «فدک في التاریخ» از کتاب «العقيدة الإلهية» نام میبرد و مینویسد: «حق آن است که همه مراتب علم و صورتهای ادراک شده، مجرد هستند؛ اما مراتب تجرید آنها تفاوت دارد...ما این رویکرد را در کتابمان «العقیدة الالهیة فی الاسلام» توضیح دادهایم». «فدک في التاریخ» نیز که نمونهای کمنظیر در روش بحث از مسائل اختلافی میان مذاهب است در سیزدهسالگی شهید صدر به رشته تحریر درآمده است.
شهید صدر هنوز به بلوغ نرسیده بود که به اجتهاد رسید و از جمعی از اساتیدش تا پیش از چهاردهسالگی اجازه اجتهاد گرفت. بعدها به برخی از شاگردانش گفته بود که من هیچ گاه در دوران تکلیفم تقلید شرعی نکردم. برای اولین بار در ١٩سالگی نظرات اصولیش را در کتاب «غایة الفکر» به چاپ رساند. ٢۴ ساله بود که تنها در ده ماه، برای مبارزه با شیوع کمونیسم در جهان اسلام و ارائه جهانبینی اسلام در برابر مکاتب شرقی و غربی، دست به نگارش «فلسفتنا» زد؛ کتابی که مورد استقبال شگفت علمای جهان اسلام واقع شد و هنوز هم از کتابهای کمنظیر در معرفی اندیشه اسلامی است.
کتاب بینظیرش یعنی «اقتصادنا» را در ٢۵سالگی تألیف کرد؛ کتابی که به اذعان کارشناسان اقتصادی با گذشت ۶٠سال از تألیف آن همچنان در عرصه نظامسازی و ارائه نظریه اسلام در اقتصاد بیمانند است. این دو کتاب از همان زمان در سراسر جهان اسلام مورد استقبال قرار گرفت و همه نواندیشان مسلمان را با هر مذهبی به خود جذب کرد. در همان دوران عالمی سنیمذهب چون شیخ محمد المبارک، با نقد کتابهای بزرگانی مانند سید قطب و ابوالأعلی مودودی، در مدح اقتصادنا چنین مینویسد: «اقتصادنا، اثر اندیشمند و پژوهشگر اسلامی سید محمدباقر صدر، اولین و در نوع خود یگانه تلاش علمی است که برای استخراج نظریه اقتصادی اسلام از شریعت و از رهگذر بررسی و ارائه تفصیلی احکام دینی، انجام شده است. نویسنده در این اثر اصالت فقهی را با مفاهیم و اصطلاحات علم اقتصاد، جمع کرده است...».
شهید صدر در کنار تلاشهای علمی از جامعه برکنار نبود و همزمان به فعالیتهای سیاسی نیز میپرداخت. برای نمونه در٢٣سالگیاش در کنار شخصیتهایی چون شهید سیدمهدی حکیم و علامه عسکری، حزبالدعوة را تأسیس کرد و در همان سالها مبانی قانون اساسی در حکومت اسلامی را برای حزب به نگارش درآورد.
این مختصر، تنها چکیدهای از نشانههایی است که میتواند نشاندهنده نبوغ علمی و فکری شهید صدر در عرصههای مختلف باشد. اما برای دریافتی کامل از این نبوغ باید به آثار شهید صدر در ریاضیات، فلسفه، اصول، فقه، تفسیر، تاریخ و دیگر علوم مراجعه کرد.
🔹 منبع: محمدباقر الصدر؛ السيرة والمسيرة في حقائق ووثائق.
🔸 رهبر معظم انقلاب دامظله:
مرحوم آقای صدر به معنای واقعی کلمه یک نابغه بود. ما در زمینهی مسائل فکری و اسلامی و در زمینهی فقه و اصول و بقیهی چیزها آدمهای پیشرفته زیاد داریم؛ منتها نابغه خیلی نادر است. ایشان جزو نادرهایی بود که حقیقتاً نابغه بود. ذهن و فکر ایشان فراتر از کارهایی که دیگران میکنند، حرکت میکرد...
در میان چهرههای برجستهی حوزههای علمیه در دهههای اخیر مرحوم آیتالله شهید سید محمدباقر صدر (قدس الله روحه) یکی از ممتازترین و شگفتانگیزترین آنهاست.
او بیشک یک نابغه و یک ستاره درخشان بود. از جنبه علمی، جامعیت و تحقیق و نوآوری و شجاعت علمی را یکجا دارا بود. در اصول، در فقه، در فلسفه و در هر آنچه با این دانشها ارتباط مییابد در زمره بنیانگذاران و صاحبان مکتب محسوب میشد.
استعداد خارقالعاده و پشتکار کمنظیر او از وی عالم ذوفنون و ژرفنگری پدید آورده بود که دید نافذ و ذهن جستجوگرش در آفاق علوم متداول حوزهها محصور نمانده و هر آنچه را که برای یک مرجع بزرگ دینی در دنیای متنوع امروز سزاوار است به حیطه تحقیق و مطالعه کشیده بود و سخنی نو و فکری بکر و اثری ماندگار در آن میآفرید.
#١٩فروردین_سالگردشهادت_شهیدصدر
#شهیدسیدمحمدباقرصدر
#مغزمتفکراسلامی
#نابغه_ای_که_نمیشناسیم
🔸 کانال تلگرام پژوهشگاه تخصصی شهید صدر
🆔 https://telegram.me/shahidsadr
🆔 @shahidsadr
هدایت شده از مرکز معرفت و مهارت دانشگاه رضوی
📌مقدمه طرح مرکز مهارت آموزی و معرفت افزایی
⬅️در راستای اهداف و سیاستهای کلان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، آستان قدس رضوی و دانشگاه علوم اسلامی رضوی و براساس منویات مقام معظم رهبری (حفظه الله تعالی)و همچنین با هدف گفتمانسازی اتکا به اقتصاد داخلی و استفاده از ظرفیت های بالقوه نخبگان و هدایت استعداد های ایشان در جهت رشد و توسعه نظام برخواسته از انقلاب اسلامی، حسب بیانیه گام دوم انقلاب و نیز با عنایت به بند پنجم ابلاغیه سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب مبنی بر افزایش سهم نیروی انسانی و از سوی دیگر، حرکت به سوی ارتقاء کیفیت سطح کلان دانشگاه از نسل اول (آموزش محور) به نسل سوم (دانشگاههای کارآفرین)، «مرکز معرفتافزایی و مهارتآموزی دانشگاه علوم اسلامی رضوی» در تابستان سال 1398 تأسیس و با حضور تولیت معزز آستان قدس رضوی، در مهر ماه سال 1398 افتتاح گردید و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
⬅️توسعه فعالیتها با نگاه به بیانات و دغدغههای مقام معظم رهبری مد ظله العالی مبنی بر توانمندسازی جوانان و گسترش فرهنگ و ادبیات مقاومت و رهنمودهای تولیت محترم آستان قدس رضوی جهت ایجاد تمدن نوین اسلامی با نگاه آینده نگرانه، مد نظر مرکز معرفتافزایی و مهارتآموزی دانشگاه رضوی قرار دارد. لذا این مرکز، طرحی جامع با هدف تربیت نیروهای بصیر و کارآمد و اشتغالزایی برای خانواده بزرگ آستان قدس رضوی را سرلوحه برنامههای خویش قرار داده است.
❌جهت اطلاعات بیشتر به پست بعدی کانال مرکز توجه نمایید❌
«کانال رسمی مرکز معرفت و مهارت دانشگاه علوم اسلامی رضوی»
📎 ایتا و سروش
@maharatAmoozi_razavi_un
35.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ سخنان رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی به مناسبت فرارسیدن نیمه شعبان
▫️چهارشنبه ۲۰ فروردین ساعت ۱۲:۳۰
@razaviac
www.razavi.ac.ir
هدایت شده از مرکز معرفت و مهارت دانشگاه رضوی
📌اطلاعیه مهم در خصوص برگزاری دوره های جدید در مرکز مهارت آموزی و معرفت افزایی
«اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»
«باسمه تعالی»
📝به دلیل استمرار وضع موجود و لزوم آموزش ادامه روند مهارت آموزی برای دانشجویان و خانواده محترم ایشان به صورت مجازی در دو دوره برای شروع کار برگزار می گردد.
⬅️دوره 1⃣
✳️آموزش تجوید قرآن کریم در دو سطح مقدماتی و پیشرفته ویژه خانواده ها در دو کلاس مجزای برادران و خواهران(ابتدا برگزاری دوره مقدماتی و بعد برگزاری دوره پیشرفته)
⬅️دوره 2⃣
✳️آموزش محتوا و مهارت های منبر ویژه دانشجویان برادر برگزیده در مصاحبه این دوره که اسامی ایشان متعاقبا اعلام می گردد.
📝همچنین دوره تجوید قرآن کریم ویژه خانواده ها به مناسبت نیمه شعبان و میلاد حضرت ولی عصر ارواحنا فداه به صورت رایگان برگزار می گردد.
✅به همراه اعطای مدرک معتبر از سوی مرکزمهارت آموزی و آموزش فنی و حرفه ای به مهارت آموزان موفق در آزمون این دوره ها
«کانال رسمی مرکز معرفت و مهارت دانشگاه علوم اسلامی رضوی»
📎 ایتا و سروش
@maharatAmoozi_razavi_un
۲۵ گنجینهای که رایگان شدهاند
ضرورت اینکه برای قطع زنجیرهٔ انتقال کرونا #در_خانه_بمانیم موجب شده است بسیاری از گنجینههای منابع و خدمات نسبتا گران به شکل رایگان عرضهٔ آنلاین بشوند. این گنجینهها موقتا رایگان شدهاند و حتی بعضا میارزد کمی وقت بگذاریم و قبل از پولی شدن مجددشان آنچه علاقه داریم و استفاده خواهیم کرد را دانلود کنیم. از میان آنچه قبلا پولی و اغلب گران بوده و اکنون رایگان شده و به چشمم آمده، این موارد به نظرم ارزشمندتر میآیند و پیشنهاد میکنم تا وقتی رایگانند دریابید:
🔺کتاب و مقاله:
🍀 ۶۰۰۰ کتاب الکترونیکی ارزشمند و مجموعه مقالات بیش از ۱۵۰ ژورنال معتبر علمی در JSTOR:
https://t.co/qEbqqRjN6E
🍀 ۱.۴ میلیون کتاب دانشگاهی «کتابخانه اضطرار ملی» که توسط نهاد «آرشیو اینترنت» (با پشتیبانی دهها دانشگاه و نهاد در امریکا) در اختیار همه قرار گرفته است:
http://archive.org/nel
🍀 ۲۳ هزار کتاب مکتوب و ۵۷ کتاب گویای کتابخانه کودکان و نوجوانانِ کتابخانهٔ ملی ایران:
www.icnl.nlai.ir
🍀 کتابخانهٔ ملی دیجیتالِ کتابخانهٔ ملی ایران (با ۱۳ هزار عکس تاریخی، ۳۷ هزار نسخه خطی، ۱۵ هزار کتاب چاپی نفیس، ۴ هزار کتاب چاپ سنگی، ۱۰۰ هزار پرونده و ۲۰۰ هزار پایاننامه) برای همه اعضای کتابخانهٔ ملی:
http://dl.nlai.ir
(شماره عضویت به عنوان شماره کاربری و کدملی به عنوان پسورد. امکان عضویت دیجیتال کتابخانه ملی هم بدون محدودیت سنی و تحصیلی فراهم شده است)
🍀همهٔ کتابهای الکترونیکی دانشگاه تهران:
https://press.ut.ac.ir/help?menu=14
(برای دریافت کتابها میتوانید از اپلیکیشن فیدیبو یا کتابخوان الکترونیکی مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران استفاده کنید)
🍀 ۷۰۰ عنوان کتاب انتشارات معتبر دانشگاه کمبریج که با فرمت HTML به صورت آنلاین منتشر شده و تا آخر ماه می ۲۰۲۰ در دسترس است:
https://urlzs.com/LBwCL
🍀 صدها کتاب صوتی برگزیده در Audible (مشهورترین مجموعه کتاب صوتی در جهان):
https://urlzs.com/FDbwY
🍀 پیدیاف ۲۵ جلد کتاب خواندنی در حوزههای اقتصاد و کارآفرینی که توسط اتاق تهران در اختیار عموم قرار گرفته است:
https://urlzs.com/eaE2s
🍀 پیدیاف ۱۰۰ کتاب دانشگاه مکگیل (در زمینههایی مختلف علوم انسانی):
https://urlzs.com/6ddH4
🍀 در فیدیبو، طاقچه، نوار، پژوهان، کتابراه، کتابیکا و فراکتاب هم با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد تا ۲۰ فروردین ۹۹ کتابهای الکترونیکی و صوتی با ۷۰ و ۸۰ درصد تخفیف عرضه میشود.
🔺 کلاس:
🍀 ۲۵۰ واحد آموزش آنلاین زبانهای خارجیِ دانشگاههای هاروارد، پرینستون، ییل و کلمبیا:
https://t.co/dWfu6jwuLI
🍀 سهساعت کلاس در هر روز برای هر کاربر در SCHOLASTIC (غنیترین مجموعه آموزشی آنلاین برای تحصیل خانگی دانشآموزان در همه رشتهها، از هنرها تا علوم اجتماعی و مهارتهای زندگی:
https://urlzs.com/hFbd2
🍀 ۴۰۰ کلاسِ دانشگاههای برتر جهان:
https://urlzs.com/4bxJa
🍀 ۱۶ کورسِ آموزشی Linkedin:
https://urlzs.com/nmyqS