📚#کتاب_جدید
📗کتاب «بازاندیشی در معنای مدرنیته» به قلم گرمیندر بهامبر و ترجمه شهاب تقیپور، به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر شد..
* ❇️ کتاب "بازاندیشی در معنای مدرنیته" با تخفیف در "دومین نمایشگاه کتاب و دستاوردهای پژوهشی مراکز فرهنگپژوهی کشور" در دسترس علاقمندان میباشد. *
🗓 ۱۹ الی ۲۳ آذرماه
📍باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران
(خیابان انقلاب اسلامی، خیابان۱۶ آذر، شماره ۱۶)
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
📚#کتاب_جدید.
🖊تأمل دقیق بر واژۀ مدرنیته ما را به این میرساند که مدرنیته همواره خودش را تعریف کرده است. یعنی بهمحض اینکه میخواهیم مدرنیته را تعریف کنیم این مدرنیته است که از زبان ما خودش را تعریف میکند.
🔸شاید اولین تلنگری که همۀ ما هنگام تفکر به واژۀ مدرنیته نیاز داریم آن است که این راز را تشخیص دهیم و بین تعریف بیرونی از مدرنیته و تعریفی تمیز قائل شویم که خودش ارائه میدهد.
🔸چهچیزهایی در پروژۀ افشای خودتعریفی مدرنیته برای ما گرانبها خواهد بود؟ کندوکاو نویسنده بهطور کلی محصول پژوهشی این کتاب دربارۀ همین مسیر است. نویسنده میخواهد اثبات کند که مدرنیته شکلی از اندیشیدن و رفتار است و نه یک دورۀ تاریخی محتوم و اجتنابناپذیر. ازاینرو، تز اصلی کتاب آن است که مدرنیته شیوهای از تفکر و رفتار است که با اتکا به خودتعریفگری و انحصار زمانی، مکانی و نژادی خودشیفتهوار بهشکل آشکار یا ضمنی خود را در وهلۀ اول یک دورۀ تاریخی و در وهلۀ بعدی یک دورۀ تاریخی پیشرو تعریف میکند. پیشرو از این حیث که در این دوره سلسلهمراتب وجود دارد، اما محتوم و جبری است. شتری است که در خانۀ همه میخوابد، دیروزود دارد اما سوختوسوز ندارد (دیروزود بودن محل بحث بسیاری است).
🔸ادعای اصلی این کتاب بر این فهم استوار است: منشی که ما از طریق آن گذشته را میفهمیم روی پرورش نظریۀاجتماعی معطوف به موقعیتهایی که ما اکنون با آنها سر و کار داریم، مؤثر است. ... اگر نظریۀ "اجتماعی" همیشه به شکل وسیعی بر ایدۀ خاصبودگی اروپا مبتنی بوده است، پس زیر سؤال بردن این خاصبودگی نظریه را سراپا دگرگون خواهد کرد. این امر افقی به ما هدیه میدهد تا آغازی باشد برای دوباره به جهان نگریستن و شروعی برای اینکه بتوانیم آینده را به اشکال جدیدی در بیاوریم.
* ❇️ کتاب "بازاندیشی در معنای مدرنیته" با تخفیف در "دومین نمایشگاه کتاب و دستاوردهای پژوهشی مراکز فرهنگپژوهی کشور" در دسترس علاقمندان میباشد. *
🗓 ۱۹ الی ۲۳ آذرماه
📍باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران
(خیابان انقلاب اسلامی، خیابان۱۶ آذر، شماره ۱۶)
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
📚#کتاب_جدید
📗کتاب مجموعه گفتارهایی در باب«تاریخ شفاهی» با ترجمه محمد جمشیدیمنش و مهدی خلیلی، به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر شد.
🖊هرروزه کتابهایی با عنوان و موضوع تاریخ شفاهی به چاپ میرسد و این حوزه را فربه و فربهتر میکند. هرروزه ساعتها صوت به آرشیو مؤسسات اضافه میشود و ساعتها مصاحبه از آرشیو خارج میشود تا به کتاب تبدیل شود؛ اما دانشگاه ما همچنان برای ورود به این حوزه مذبذب است.
🔸پورتلی میگفت: «جامعۀ روشنفکری ایتالیا که همیشه به چیزهای تازهای که از خارج میآید مشکوک بوده است، قبل از اینکه بفهمد تاریخ شفاهی چیست و چگونه از آن استفاده میشود، بهسرعت در صدد برآمد که آن را سر جای خود بنشاند.» برعکس، جامعۀ روشنفکری ما به چیزهای تازهای که از خارج میآید، مشکوک نیست؛ بلکه به چیزهایی شک دارد که ممکن است حوزۀ مطالعات رسمیِ روشنفکرانه را زیرورو کند و جایگاه نخبهگرایانۀ آنان را به چالش بکشد.
🔸دانشگاه ما از تغییر هراس دارد و بهجای اینکه پیشگام مؤسسات خارج از دانشگاه باشد، غالباً دنبالهرو آنهاست. شاید دلیل آنکه تاریخ شفاهی همچنان در دانشگاه ایرانی وارد نشده یا منزوی است، همین باشد. این حوزه به دنبال دگرگونی حرفۀ تاریخنگاری است.
* ❇️ کتاب "تاریخ شفاهی" با تخفیف در "دومین نمایشگاه کتاب و دستاوردهای پژوهشی مراکز فرهنگپژوهی کشور" در دسترس علاقمندان میباشد. *
🗓 ۱۹ الی ۲۳ آذرماه
📍باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران
(خیابان انقلاب اسلامی، خیابان۱۶ آذر، شماره ۱۶)
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
🖊📸#گزارش
💠 بیستمین عصرانه اندیشگاهی با پرداختن به یکی دیگر از مباحث و مسائل روز جامعه، عصر چهارشنبه شانزدهم آذرماه برگزار شد. این نشست با بررسی وقایع اخیر کشور از منظر "کلاندادههای فضای مجازی" با حضور مدیران اندیشکدهها و ارائه گزارش تحلیلی از میلیونها داده فضای مجازی از سوی دکتر محسن فینیزاده، به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی در سالن طاهره صفارزاده واقع در حوزۀ هنری برگزار شد.
https://b2n.ir/q48682
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
🔺ادامه
🔸در ابتدای جلسه دکتر محسن فینیزاده، مدیر مرکز پژوهشی "بتا" در رابطه با چگونگی جمعآوری دادههای گزارش خود گفت: در این گزارش دادههای فضای مجازی که به صورت عمومی منتشر میشود، جمعآوری شده است و از طریق هوش مصنوعی و یافتههای حوزۀ علومانسانی، اطلاعات را آنالیز و دادهها را بدست آوردهایم. نوع ورودمان به فضا بر اساس شبکههای اجتماعی است. در این گزارش قرار نیست بگوئیم که دادههای ما بازگوکننده جامعه است یا خیر، هدف این است تا شبکههای اجتماعی به عنوان یک پارامتر مهم و تاثیرگذار مورد بحث قرار بگیرد، من و همکارانم در این ارائه بازتاب یا فراتحلیل رسانههای اجتماعی در وقایع اخیر را مطرح میکنیم.
🔸دکتر محسن فینیزاده در ادامه جلسه به ارائه گزارش تحلیلی خود پرداخت و بعد از سخنان ایشان، مدعوین حاضر در جلسه ناظر به موضوع مورد بحث، نگاه و نقد تحلیلی یا پیشنهادی خود را مطرح کردند.
🔸دکتر سیدحسین شهرستانی در بخشی دیگر از جلسه گفت: پژوهشگرانی که شبکههای اجتماعی را تحلیل میکنند، میدان اصلی را شبکه و رسانههای اجتماعی میدانند، در حالی که میدان و کارازار اصلی خیابان و زندگی روزمره است. وقایع اخیر در مقایسه با اعتراضات سال ۸۸ با حضور چشمگیری از مردم در خیابان همراه نبود. تلاش این بود تا تمام تجهیز از شبکههای اجتماعی به خیابان منتقل شود، اما این اتفاق شکل نگرفت و این سیلی واقعیت بود به شبکههای اجتماعی و نشان داد این حجم عظیم تولید محتوا مابازای واقعی در این مقیاس را ندارد.
🔸وی در ادامه افزود: وقایع اخیر خشم و اعتراض عمومی را نمایندگی میکند و یک انرژی در پس ماجرا وجود دارد اما این انرژی در صورتبندی که امثال شبکه اینترنشال و... نشان میدهند، جلوه نمیکند. این انرژی اعتراضی، شبکهای را که فراخوان میدهد، نمیشناسد و به آن اعتماد نمیکند. وجه اعتراضی شکل میگیرد اما وجه ایجابی آن بروز نمیکند.
🔸خانم دکتر طاعتی، پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات راهبردی دانشگاه امیرکبیر در ادامه جلسه از منظر آیندهپژوهی دیدگاه خود را از وقایع اخیر بیان کرد، وی گفت: ما با پدیدهای روبرو هستیم که هم مؤلفههای دخیل و هم عدم قطعیتهای آن بسیار زیاد است، این عوامل مسیر آینده را با ابهام زیادی روبرو میکند. نباید نتیجه اعتراضات را براندازی نظام در نظر بگیریم و خوشبین باشیم که بر اساس شواهد این اتفاق رخ نخواهد داد. باید کف مطالبات را ببینیم و به شکل واقعبینانهای به مسئله بپردازیم. امروز شاهد کنشهایی از سوی نسل جوان و کنشگران آینده هستیم که بسیار نگرانکننده است. وظیفه جامعه اندیشگاهی این است که هشدارهای لازم را به مسئولان بدهد.
🔸از دیگر مهمانان حاضر در بیستمین عصرانه اندیشگاهی، دکتر اصغر عیوضی؛ مدیر اندیشکده ایتان، دکتر علی ملکی؛ مدیر مرکز سیاستگذاری دانشگاه شریف، دکتر حسام حائریزاده؛ معاون اندیشکده یقین، دکتر اصغری؛ مدیر مرکز آموزش سواد رسانهای، دکتر میثم یاوری؛ مدیر اندیشکده رضوان، دکتر محمدحسین ساعی؛ رئیس دانشگاه سوره و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر عبدالله اسدی؛ عضو بنیاد حیات، سعید زاهدی، قائم مقام مرکز نوآوری مجلس شورای اسلامی و... بودند.
https://b2n.ir/q48682
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
📸🖊#گزارش
💠 محفل چهل و چهارم عصرنشینی هنر و اندیشه «دیدار»، با عنوان «نگاره پویا در انگاره نمایش»، با نگاهی به مجموعه پویانمایی «هزار افسان»، بیست و یکم آذرماه به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار شد.
🔸سیدحسین شهرستانی: نگارگری این ظرفیت را دارد که به سمت پویانمایی برود و این قابلیت در انیمیشن «هزار افسان» کشف شده است.
شاید برای اولین بار باشد که از فضای نگارگری ایرانی و زیباییشناسی ایرانی در فضای انیمیشن استفاده میشود. داستان شاهنامه و روایت فردوسی وجه تصویری دارد و یکی از ظرفیتهای شاهنامه این است که میتواند وارد هنرهای تصویری شود.
🔸داستانهای ملی و حماسهها برای همه ملتها داستانهای جذاب و جاویدانی محسوب میشوند و در این حوزه هم داستانهای شاهنامه کشش زیادی برای مخاطب دارد و علاوه بر اینکه کهنه نمیشود، جنبه افسانهای فطری و سایر وجوهاتش از جذابیت برخوردار است.
🔸هادی بابایی: انیمیشن «هزار افسان» اثری کاملا به روز شده و خاص این سالهای تمدنی است و ویژگیهای این محصول نشان میدهد که دوستان سازنده این اثر به شاهنامه و نگارگری قدیم کاملا اشراف و تسلط داشتهاند.
🔸انیمیشن «هزار افسان» واجد ویژگیهای عجیب است و ما عصاره خیلی امروزی شدهای را شاهد هستیم که برای کودکان جذابیت دارد. این اثر دارای نشانههایی است که وقتی کودک بزرگ میشود می تواند با مطالعه تکمیلی به آن برسد.
🔻مشروح گزارش:
https://b2n.ir/p55915
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
1314922241_818313268.mp3
27.03M
💠محفل چهلوچهارم عصرنشینی هنر و اندیشه «دیدار»
🔻 نشست «نگاره پویا در انگاره نمایش» با نگاهی به انیمیشن «هزار افسان»
🗓️۲۱ آذرماه ۱۴۰۱
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
💠 پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار میکند:
❇️ مسأله شهر؛ گفتگوهای انتقادی مدیریت شهری و علوم انسانی در باب شهر
🔺مسأله چهاردهم: شهر و ماجرای هنر؛
بررسی هنرهای محیطی در شهر دینی از ملک سلیمان تا انقلاب خمینی
🎙با حضور
- دکتر عبدالحمید قدیریان، نقاش و مجسمهساز
⏰ دوشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۱، از ساعت ۱۵ الی ۱۶:۳۰
دبیر نشست: سیدفاضل سجادی؛ پژوهشگر معماری و شهر
*حضور برای عموم آزاد است
📍خیابان سمیه، حوزه هنری، سالن سلمان هراتی
📱پخش زندۀ نشست از:
www.aparat.com/rcica.ir
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica،_ir
📚#کتاب_جدید
📙کتاب «امپراتوری توهّم» به قلم کریس هِجِز و ترجمه شیما عالی به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی و از سوی انتشارات سورۀ مهر منتشر شد.
🔻عرضه کتاب «امپراتوری توهم» در فروشگاههای انتشارات سورۀ مهر
https://sooremehr.ir/book/4863
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
📙کتاب «امپراتوری توهّم» به قلم کریس هِجِز و ترجمه شیما عالی به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی و از سوی انتشارات سورۀ مهر منتشر شد.
♦️این کتاب در پنج فصل به پنج توهم بزرگ در امپراتوری توهمی آمریکا میپردازد:
۱- توهم سواد (صنعت سرگرمی و سلبریتیسم)
۲- توهم عشق (صنعت پورنوگرافی)
۳- توهم خِرد (نظام آموزشی)
۴- توهم خوشبختی (جریان روانشناسی مثبت گرا)
۵- توهم آمریکا (نظام سیاسی)
🔸کریس هجز در کتاب امپراتوری توهم، آمریکا را مجموعهای از توهمها در همه زمینهها میداند که با سرعت بسیار زیادی رو به افول است. پیشبینی افول امریکا از درون آن برای مردی که درست در مرکز امریکا نشسته بسیار ناراحت کننده است اما به عقیده خودش نخبگان باید با واقعیت رو به رو شوند تا راهکاری برای حفظ امپراتوریها داشته باشند. نویسنده در کتاب خودش از مردمی میگوید که به وسیله رسانهها سرگرم میشوند و به وسیله رسانهها به دولتی اعتماد میکنند که هر لحظه در حال فریب دادن آنهاست.
📃در بخشی از کتاب میخوانیم: شخصیتهای مشهور، که اغلب گذشتهای توأم با فقر داشتهاند، پیش روی ما قرار داده میشوند تا ثابت کنند هر کسی، حتی ما، میتواند مورد تحسین جهان قرار گیرد.
این شخصیتهای مشهور، همچون قدیسان، شاهدان زندهای هستند بر اینکه غیرممکن همیشه ممکن است. تخیلات و رؤیاهای ما دربارۀ دارایی و شهرت و موفقیت و رضایت در شخصیتهای مشهور فرافکنده شده است. لشکری از کسانی که فرهنگ توهّم را دامن میزنند، کسانی که ما را مجاب میکنند سایهها واقعی¬اند، این تخیلات را برمیانگیزند.
همجواری توهّمات ناممکنِ ملهم از فرهنگ شهرت و دستاوردهای فردیِ «ناچیز» ما در نهایت منجر به احساس سرخوردگی و خشم و ناامنی و بیاعتباری میشود. شگفت اینکه این همجواری در دایرهای بسته انسان سرخورده و تنها را با استیصال و عطش بیشتری از واقعیت فراری میدهد و به سوی وعدههای دروغین کسانی که او را اغوا میکنند بازمیگرداند؛ به سوی کسانی که آنچه را دوست داریم بشنویم به ما میگویند.
ما برای وعدههای دروغینِ بیشتر التماس میکنیم. تا وقتی پولمان تمام نشده است این دروغها را فرومیبلعیم و سپس، هنگامی که به یأس میرسیم، خود را اینطور آرام میکنیم که نقص ما، کمبود ما، همان خوشبختی است که برای به دست آوردنش در این بازی پوچ شکست خوردهایم. و البته به ما گفتهاند که کمبود ما همین است.
🔻عرضه کتاب «امپراتوری توهم» در فروشگاههای انتشارات سورۀ مهر
https://sooremehr.ir/book/4863
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
💡محفل چهل و پنجم عصرنشینی هنر و اندیشۀ "دیدار"
🔶نشست برخط: سوگنگاری در آیین عزاداری
🔺 با نگاهی به مجموعهپوسترهای هیئت حماسه و هنر
🎙️با حضور:
- دکتر کاظم رجبعلی، عضو علمی مدرسه دانشجویی قرآن و عترت
- مسیحا ربیعی، مدرس طراحی دانشگاه تهران و شهید رجایی
- حمیده حسینعلیزاده، طراح گرافیک و کارشناس هنری
- محمدرضا وحیدزاده، پژوهشگر هنر و دبیر نشست
⏰ دوشنبه، ۵ دی ۱۴۰۱، از ساعت ۱۵ الی ۱۷
***حضور برای عموم آزاد است
📍خیابان سمیه، حوزۀ هنری، سالن سلمان هراتی
📱پخش زندۀ نشست از:
http://www.aparat.com/rcica.ir
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💡در محفل چهل و پنجم عصرنشینی هنر و اندیشۀ "دیدار" از چه حرف میزنیم؟
🔶سوگنگاری در آیین عزاداری
🔺 با نگاهی به مجموعهپوسترهای هیئت حماسه و هنر
🎙️با حضور:
- دکتر کاظم رجبعلی، عضو علمی مدرسه دانشجویی قرآن و عترت
- مسیحا ربیعی، مدرس طراحی دانشگاه تهران و شهید رجایی
- حمیده حسینعلیزاده، طراح گرافیک و کارشناس هنری
- محمدرضا وحیدزاده، پژوهشگر هنر و دبیر نشست
⏰ دوشنبه، ۵ دی ۱۴۰۱، از ساعت ۱۵ الی ۱۷
***حضور برای عموم آزاد است
📍خیابان سمیه، حوزۀ هنری، سالن سلمان هراتی
📱پخش زندۀ نشست از:
http://www.aparat.com/rcica.ir
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
💠پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار میکند:
🔻درسگفتار «هفت متن، هفت ایده دربارۀ ایران»
«متنخوانی و مرور ایده هفت اندیشمند دربارۀ گذشته، حال و آیندۀ ایران»🔻
•آینده تحولات اقتصادی اجتماعی ایران/ حسین عظیمی
•تزهایی درباره ایران/ سید جواد طباطبایی
•مدرنیته در ایران/ حمید پارسانیا
•ایران، مسائل و مشکلات آن/ رضا داوری اردکانی
•توسعه؛ سرابی ویرانگر/ حسین کچویان
•نگرشی بر پیوستار سبک زندگی/ سید محمد مهدی میرباقری
•صنعت بر فراز سنت یا در برابر آن/ مرتضی فرهادی
🎙مدرس:دکتر محسن دنیوی
🗓شروع دوره: ۱۳ دیماه| سهشنبهها| ۸ جلسه|
⏰ساعت ۱۵ الی ۱۷
🔺برگزاری دوره: حضوری و مجازی (اسکایروم)
✅شرکت در دوره رایگان است، اما لازم است هر فرد در طول دوره برای یکی از متنهای اصلی انتخاب شده در درسگفتار، یک کار کلاسی انجام دهد.
🎼فایل صوتی درسگفتار در اختیار شرکتکنندگان گذاشته میشود
💠اعطای گواهی معتبر آموزشی
🔻برای ثبتنام و کسب اطلاعات از طریق پیامرسانهای: بله، ایتا، تلگرام و واتساپ به شمارۀ زیر پیام دهد.
۰۹۹۱۴۵۴۰۲۴۲
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
💠 چهاردهمین نشست "مسأله شهر"با موضوع «شهر و ماجرای هنر؛ بررسی هنرهای محیطی در شهر دینی از ملک سلیمان تا انقلاب خمینی» با حضور دکتر عبدالحمید قدیریان، نقاش و مجسمهساز، به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار شد.
🔸عبدالحمید قدیریان: معمار برای دستیابی به فهم درستی از انقلاب باید آن را زندگی و تفکر آن را درک کند و به معارف آن دست یابد تا بتواند اثری معنادار از مفهوم این انقلاب خلق کند.
انقلاب و انقلابیون در ادامه راه خود با عدم تبیین، موجبات سردرگمی هنرمندان را فراهم کردند و باعث عدم تولید آثار ماندگار در حوزه معماری شدند، به این دلیل معماری امروز به سوی شلختگی کشانده شد.
🔸سیدفاضل سجادی: تبیین درست از شرایط موجود با نگاهی به رویدادهای گذشته از جمله انقلاب، دفاع مقدس و رویدادهای در ادامه آن، تاکنون به تعیین مسیر درست در حوزه هنر کمک بسیاری کرده است.
باید نوع دیگری از هنر که منطبق با قرآن باشد و ساختارمند، در مقابل جبهه باطل که چند لایه است را به کار گیریم. هنرمندان ما باید خود را در عرصه جنگ و نبرد با تهاجم دشمن ببینند و در ترکیب فضای شهری و مجموعهای از آنها خلا هنر محیطی را با ساختار فکری درست و قرآنی تامین کنند.
🔻مشروح گزارش:
www.rcica.ir
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
-2141118718_1300987533.mp3
30.93M
🔸مسأله شهر؛
گفتگوهای انتقادی مدیریت شهری و علومانسانی در باب شهر
🔸مسأله چهاردهم: «شهر و ماجرای هنر؛ بررسی هنرهای محیطی در شهر دینی از ملک سلیمان تا انقلاب خمینی»
🗓️ ۲۸ آذرماه ۱۴۰۱
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
💠 چهل و پنجمین محفل عصرنشینی هنر و اندیشه «دیدار» با موضوع "سوگنگاری در آیین عزاداری" و نگاهی به مجموعه پوسترهای هیئت حماسه و هنر، عصر دوشنبه پنجم دیماه به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار شد.
🔸مسیحا ربیعی: در عموم محصولات "هیئت حماسه و هنر"روحیه حماسی و انقلابی را شاهد هستیم. هیئت هنر یک هیئت واپسگرا و منفعل نیست؛ یعنی تنها اقامه عزا نمیکند و تنها مرثیه سیدالشهدا را به پا نمیکند بلکه از یک نگاه حماسی به این ماجرا برخوردار است و با اشاره به اینکه کربلا یک واقعه تاریخی است، با خلق اثر هنری میگوید که چگونه میتوان در امروز و آینده از آن استفاده کرد.
🔸کاظم رجبعلی: امروزه هماوردی، هماوردی رسانهها است؛ بنابراین هنرمند باید بیش از قبل فعال باشد.
شگفتانگیزترین و ریزبافتترین پدیدهای که هنرمند با آن سر و کار دارد کلام است. هرچه کلام در اثر بهتر نشسته باشد، هنر بهتر بر جان مینشیند. قرآن نیز به عنوان معجزه خداوند، بخاطر این ویژگی اثری بیبدیل است.
🔸حمیده حسینعلیزاده: در آثاری با مضمون دین و آیین آنچه از ابتدای کار اهمیت پیدا میکند توسل است. توسل چیزی است که باید به الهام در کار برسد.
توسل در آثار هنری، مذهبی همچون نذری است که هنرمند انجام میدهد تا روال خاصی طی شود.
🔻مشروح گزارش:
www.rcica.ir
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
1650466562_632616663.mp3
26.95M
💠محفل چهلوپنحم عصرنشینی هنر و اندیشه «دیدار»
🔻 نشست «سوگنگاری در آیین عزاداری» با نگاهی به مجموعه پوسترهای هیئت «حماسه و هنر»
🗓️۵ دیماه ۱۴۰۱
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
💠پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار می کند:
🔻مسأله شهر؛ گفتگوهای انتقادی مدیریت شهری و علوم انسانی در باب شهر
♦️نشست پانزدهم:
«شهر و زن؛ کلانشهر چگونه حیات ذهنی زنان را تغییر میدهد؟«
🎙با حضور:
- دکتر عاطفه صادقی، دکتری علوم اجتماعی و پژوهشگر مطالعات زنان و انقلاب اسلامی
- دکتر شهرزاد بخشی، دکتری شهرسازی و معاونت مشارکتهای مردمی ستاد پایش و راهبری طرح های توسعه شهری شهرداری تهران
-دکتر مریم اردبیلی، مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران
دبیر نشست: سیدفاضل سجادی، پژوهشگر معماری و شهر
🗓دوشنبه ۱۲ دی ساعت ۱۵تا۱۷
*حضور برای عموم آزاد است
📍خیابان سمیه، حوزه هنری، سالن سلمان هراتی
📱پخش زندۀ نشست از:
www.aparat.com/rcica.ir
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir
آغاز نشست «شهر و زن»
📱پخش زندۀ نشست از:
www.aparat.com/rcica.ir
💠پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی با همکاری خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و انتشارات سورۀ مهر برگزار میکند:
📚نشست رونمایی از کتاب «امپراتوری توهم»
🎙با حضور:
- شیما عالی (مترجم)
- دکتر علیرضا بلیغ: پژوهشگر فلسفه علوماجتماعی
🗓زمان: سهشنبه ۱۳ دیماه ۱۴۰۱، ساعت ۱۰
*حضور برای عموم آزاد است
📍خیابان انقلاب، خیابان فلسطین شمالی، کوچه خواجه نصیر، پلاک ۲، طبقه ۳، خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
📱پخش زندۀ نشست از:
www.aparat.com/rcica.ir
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica_ir