نشست تخصصی دین دیجیتال و رسانه های نوین
در حال برگزاری
👇لینک حضور مجازی در نشست تخصصی👇
http://B2n.ir/g80794
گزارش تصویری افتتاحیه همایش دین،فرهنگ و رسانه های نوین در خبرگزاری ابنا:
https://fa.abna24.com/story/1494874
🌐 کانال همایش در ایتا: https://eitaa.com/rcnmconference1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی از نشست تخصصی "دین و رسانه های نوین فرصتها و چالشها"
در حال برگزاری است
🌐 کانال همایش در ایتا: https://eitaa.com/rcnmconference1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی از نشست تخصصی "دین دیجیتال و رسانه های نوین"
در حال برگزاری
🌐 کانال همایش در ایتا: https://eitaa.com/rcnmconference1
نشست تخصصی سبک زندگی و سواد رسانه ای
در حال برگزاری
👇لینک حضور مجازی در نشست تخصصی👇
http://B2n.ir/g80794
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی از نشست تخصصی "سبک زندگی و سواد رسانهای"
در حال برگزاری است
🌐 کانال همایش در ایتا: https://eitaa.com/rcnmconference1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی از نشست تخصصی رسانه های نوین و چالشهای اخلاقی
در حال برگزاری
مراسم افتتاحیه همایش «دین، فرهنگ و رسانه های نوین» با پیام آیت الله مکارم شیرازی و سخنرانی آیت الله اعرافی صبح امروز در دانشکده دین و رسانه برگزار شد.
آیت الله مکارم شیرازی با تقدیر از راه اندازی این همایش از تأمل در شیوه های سابق رسانه ای و توجه به رسانه های نو سخن گفت و یافته های همایش را ایده آفرینی برای صاحبان رسانه دانست.
آیت الله اعرافی با اشاره به تلاش حوزه های علمیه در تدوین رشته های جدید مرتبط به فناوری های نو در درختواره دانشی، از تأثیر بالای یک سریال بر فرهنگ سخن گفت و افزود: رابطه ای با صداوسیما ندارم اما برای اختصاص بودجه به سریال های فاخر تلاش کردم زیرا تأثیر و موفقیت سریال های سابق را دیده ایم و یک سریال فاخر می تواند فرهنگ را زیر و رو کند.
┄┅•═༅𖣔✾🌺✾𖣔༅═•┅
✾🌐 کانال همایش در ایتا: https://eitaa.com/rcnmconference1
✍حاشیهنگاری از همایش دین، فرهنگ و رسانههای نوین/ خانم زهره نجفزاده
⚡️بخش اول⚡️
بالاخره روز موعود فرا رسید، سه شنبه، 24 مهر 1403. همه آمادهاند، گروههای تشریفات، رسانه و تدارکات در جایگاههای خود در حال جنب و جوشند. اولین همایش ملی دانشکده دین و رسانه تا ساعاتی دیگر برگزار میشود. حاصل یک سال تلاش دانشکده و همراهی بیش از 40 مرکز علمی و پژوهشی در حال نمایش است.
همه به سمت سالن اصلی افتتاحیه میروند. سالن آمفی تئاتر شهید آوینی، سالن اصلی دانشکده دین و رسانه که برای افتتاحیه اولین همایش ملی این دانشکده آماده شده است. سر که میچرخانی اول چشمت میخورد به ردیف دانشجوها، که کنار هم نشستهاند. خصوصاً ترم اولیها که حضور پررنگی دارند؛ این خصلت ترم اولی بودن است، منظم، منضبط و در ردیف اول.
دوربینها در جاهای مخصوص چیده شدند، عکاسها و خبرنگارها دست روی قلم و شاتر، آماده ثبت وقایعند. مهمانها کم کم وارد سالن میشوند.
مراسم با کلیپ زیارت حضرت فاطمه معصومه (علیهاالسلام) آغاز میشود. کلیپ از تولیدات دانشجویان همین دانشکده است. حسن اینکه دانشگاهی باشی که طلبهها را بپذیری، این است که کارهایی که برای حضرات معصومین میسازی الحق والانصاف از خیلی کارهای دانشجویی بالاتر است و درجه یک میشود. مثل همین کلیپ. کما اینکه فردای شهادت حضرت معصومه(علیهاالسلام) هم باشد و در قم هم باشی و این زیارت هم گویا از دل بر آمده باشد، بر دلت مینشیند.
دکتر اسفندیاری ریاست دانشگاه صدا و سیما با همراهی دکتر اکبری رئیس دانشکده دین و رسانه وارد میشوند. سالن احترام میکنند و از جا بر میخیزند.
قاری از دانشجویان دانشکده است، این هم یکی دیگر از حسنهای داشتن طلبه دانشجو است. تلاوتش را تقدیم به روح شهدای لبنان و همه شهدای اسلام میکند.
پشت چند تا از دوربینها هم دانشجوهای تولیدسیما ایستادهاند و در کنار تیم ضبط سیار مرکز قم، در حال ضبط مراسمند. اینها هم طلبهاند هم دانشجو. دانشکده صدا و سیما – قم تنها دانشگاه کشور است که آزمون اختصاصی ویژه طلاب برگزار میکند و آنها را در رشتههای رسانهای میپذیرد. نمیگویم این هم حسن داشتن دانشجوی رسانهای است، چون این دیگه وظیفه است، مراسم که باشد هر کسی باری از زمین بر میدارد، در محیطهای طلبگی این امر خیلی بیشتر دیده میشود، شاهد مثالش هم در این همایش هویداست.
کم کم فارغ التحصیلان دانشکده، مدیران گروهها، اعضای هیأت علمی دانشگاه، پژوهشگران و اساتید دانشگاهها وارد سالن میشوند. تراز علمی جلسه از همین ابتدا در حال بالا رفتن است.
سرود جمهوری اسلامی که پخش میشود، همه سالن از جا برمیخیزند و مجری میآید. سپس ریاست دانشکده دکتر اکبری در جایگاه قرار میگیرد. ایشان هم میزبان است و هم دبیر همایش. در باب همایش میگوید، که از یکسال قبل شروع شده و ۴۰ دانشگاه و پژوهشکده همراهی کردند و ۱۸ پیش نشست برگزار شده و ضمن تشکر از حضور ما همه را به خدا میسپارند.
مجری از دکتر حسنی، معاون آموزش و پژوهش دانشکده دعوت میکند برای قرائت پیام آیتالله مکارم روی سن بروند.
آیتالله مکارم برای همایش پیامی فرستادند و ضمن تشکر و قدردانی از برگزار کنندگان همایش، ابراز امیدواری کردند که شاهد گسترش رسانههای نوین با رویکرد دینی باشیم، شاهد مثالی هم از قرآن میآورند و تبلیغ را شامل بیان، قلم، عمل و فضای مجازی میدانند و قائلند در فضای مجازی شناخت درست از نادرست و شناساندن آن بسیار دشوار است و از اهالی رسانه انتظار دارند که از این فرصت استفاده کرده و در راه تولید محتوای درست و جذاب کوشش کنند و این همایش میتواند ایدههای خلاقانه در اختیار اهالی رسانه قرار دهد. از فحوای کلمات آیتالله مکارم درک میشود که ایشان دغدغه تبلیغ دارند، اگر با رسانههای نوین باشد چه بهتر!
کلیپ همایش پخش میشود، این هم از آن حسنهای دانشکده رسانهای داشتن است، وقتی کار دست کاردان بیافتد خوب میشود.
بعد از ایشان، دبیر علمی همایش دکتر کرمی برای اعلام برنامهها در جایگاه قرار میگیرد. ایشان هم دبیر علمی همایشاند و هم هیأت علمی دانشکده دین و رسانه؛ از فقر شناختی در بعد شناختی و معرفتی رسانههای نوین میگویند و چالش هایی که برای فرهنگها بوجود میآورند و امکاناتی که حتماً برای ما خواهند داشت. از کنش و واکنشهای رسانههای نوین میگویند، و آینده نگری و آیندهپژوهی در این حوزه و اینکه مهمترین کار این همایش بررسی نسبت بین دین و رسانههای نوین است. برنامهها را میگویند و همه پنلهای امروز و فردا را معرفی میکنند.
✍حاشیهنگاری از همایش دین، فرهنگ و رسانههای نوین/ خانم زهره نجفزاده
⚡️بخش دوم⚡️
تراز علمی جلسه بالاست، سالن آمفیتئاتر شهید آوینی تقریباً پر است. چند نفر در لابی نشسته اند و مراسم را از تلویزیون لابی میبینند. مجری از مردی از دیار اصفهان دعوت میکند به جایگاه بیاید و رئیس دانشگاه صدا و سیما، آقای دکتر اسفندیاری روی سن میرود. حرفها امروز در باب غزه و لبنان است، داغی که قلبها را عزادار کرده، انگار اگر انسان باشی لاجرم بدون غزه و لبنان نمیتوانی صحبت کنی.
دکتر اسفندیاری ضمن تشکر از زحمات دست اندرکاران، این همایش را کلیدی و مهم میداند و امیدوار است پاسخهای مناسبی به این موضوعات ارائه شود و مسئله را مسئله واقعی و فوری و ضروری دانسته و فارغ از چالشهای کلان ملی و بین المللی نمی داند، بعد هم به شهدای مقاومت ادای احترام میکند؛ که در برابر یک نظام جهانی سفاک که در عین بی تفاوتی جنایات را مرتکب میشوند و با وجودی که افکار عمومی را در فضای مجازی باختهاند؛ اما در رسانههای جریان اصلیشان و رسانههای بزرگی که کنترل توده افکار مردم را بر عهده دارند پابرجا کار میکنند و این امر آنقدر گسترده است که اگر هوشمندانه اقدام نکنیم میتواند در رسانه ما هم مطرح شود.
ایشان معتقد است ما باید از برخی دیدگاههای ایدیولوژیک دور شویم، اینکه برویم با جامعه بینالمللی گفتگو کنیم تا اینها دست از سر ما بردارند و... این نگاه چند بار امتحان شده، اما نتیجه نگرفتیم؛ اتفاقی که الان در غزه میافتد اگر در کشورهای غربی بود تیتر یک همه رسانههای دنیا بود، اما الان که خود این حکومتها این کار را انجام میدهند، هیچ خبری از رسانهها نیست
کشور ما تنها کشوری در دنیاست که یک پلتفرم خارجی با ۴۰ میلیون کاربر بدون هیچ اعمال حاکمیتی از سوی دولت و بدون نمایندگی حقوقی اجازه فعالیت دارد. الان صورت مسئله ما شده فیلترینگ و برداشتن آن در حالی که مسئله اصلی چیزی فراتر از فیلترینگ است.
در عرصه اقتصاد هم تصور میکردیم که اگر توسعه در دستور کار قرار بگیرد عدالت خود بخود انجام میشود و این هم واقع بیننانه نبود، در عرصه فرهنگ هم انگاره ما این بود که هر چه دولت کمتر ورود کند اوضاع بهتر خواهد شد! این را حتی دولتهای سکولار قبول ندارند، شما یک دولت غربی را مثال بزنید که در جهان برای فرهنگ تلاش نمیکند!
دکتر اسفندیاری استادانه بحث را به سمت رسانه ملی و پلتفرمها بردند و اضافه کردند: بحث، مرجعیت حکمرانی رسانه در کشور است نه رسانه ملی به عنوان رقیب پلتفرمها، همانطور که وزارت بهداشت وقتی روی بیمارستانهای خصوصی نظارت دارد آیا رقیب آنهاست؟
کم کم روسای مراکز همجوار هم تشریف فرما میشوند، و همزمان با پایان سخنان آقای دکتر اسفندیاری، آیتالله اعرافی هم تشریف میآورند؛ این هم از حسنهای بزرگ طلبه - دانشجو بودن است، هم میتوانی از بزرگان رسانه مستفیض شوی هم از بزرگان حوزه.
آیتالله اعرافی، مدیر محترم حوزههای علمیه برای سخنرانی به جایگاه دعوت شدند، هرچند صندلی و میزی در وسط سن برای ایشان قرار داده شد، اما ایشان پشت تریبون ایستادند. مثل آمدنشان با پراید که همه تعجب کردیم. ایستادندو سخنان خود را بایاد و نام شهدای رسانه و سید حسن نصرالله شروع کردند.
چند نکته را اول برای خودشان به عنوان حوزه و بعد اهالی رسانه فرمودند. از جمله ضرورت غربشناسی برای بکارگیری رسانه در راه اهداف انقلاب را بر شمردند؛ ضرورت دارد غرب شناسی را در همه سطوح داشته باشیم و نهادهای علمی ما در این زمینه کاستیهای دارند، فلسفهها و قلمروهای دیگر باید نسبتشان با روح غربی مشخص شود و انعکاس پایههای تمدن غربی شناخته شود چون پس زمینهای است که دنیای امروز را جهت داده و شناخت این پس زمینه است که سیطره بر جهان امروز را مشخص میکند.
نکته دوم وقتی با پدیدهای از قبیل کلان پروژه هوش مصنوعی مواجه میشویم نیازمند بررسی زاویههای امور پایه در آنها هستیم. رویکرد فلسفی کلامی و اندیشه حکمی اسلام نسبت به قلمروهای هوش مصنوعی، همچنین مسائل فقهی حقوقی است. در حال حاضر بین ۷۰ تا 100 نفر در کلان پروژه هوش مصنوعی کار میکنند. ایشان قائلند حوزه نباید منفعل باشد و باید هوش مصنوعی در حوزه حتی پیشگام باشد.
سخنان آیتالله اعرافی به پایان رسید؛ همه از هم میپرسیدند حوزه میخواهد کارشناسی ارشد هوش مصنوعی بزند؟ آیا منظورشان سطح 3 بود؟ حتماً با سطح 2 شروع میکنند! اما آقای اعرافی نبود تا کسی سوالات ذهنیاش را بپرسد.
جلسه با دعای سلامتی امام زمان (عج) به اتمام رسید و همه هدایت شدند به سمت سالن رستوران برای پذیرایی. به صرف چای و نسکافه و کیک مهمان بودیم و این بخش مثل همه بخشهای همایشها پرشور و نشاط و خوب بود.
✍حاشیهنگاری از همایش دین، فرهنگ و رسانههای نوین/ خانم زهره نجفزاده
⚡️بخش سوم⚡️
بعد زمان شروع پنلها بود. آنها که وسوسه هوش مصنوعی داشتند به سالن استاد رفتند و آنها که به دنبال هویت دینی بودند، به سالن جلسات رفتند. سالن استاد خیلی زود پر شد، در لابی هم صندلی چیدند، جمعیت قابل توجه بود، یک تلویزیون بزرگ آوردند که وصل کنند برای شرکت کنندگان در لابی، اما وصل نشد.
اولین ارائه سرکار خانم دکتر مهرابی بود، ما در این ارائه متوجه شدیم گوگل حتی اگر گوشی ما خاموش باشد و حتی تر اگر باطریاش را درآوردیم، ما را رصد میکند، هوش مصنوعی ابزار بازیگران جنگ شناختی است و این یعنی دمکراسی را از بین میبرد و روی معرفت انسانی و شناخت مدنی انسان اثر میگذارد، همچنین دانستیم ایتا یک غار معرفتی است که آدمها را محبوس میکند و مهمترین مسئله هم سوادرسانه است که باید مرتب انجام شود هم از سمت پدر و مادرها و معلمها و پیشتر از آن توسط سیاستگذاران کلان کشوری.
روز اول همایش با برگزاری همه پنلها در دو سالن مجزای استاد و جلسات برگزار شد، تقریباً همه شرکت کنندگان تا پایان حضور داشتند. اعلام شد فردا ساعت 4.5 صبح، اتوبوس از دانشکده حرکت میکند به سمت دانشگاه صدا و سیمای تهران. نماز صبح را هم باید بین راه بخوانیم. تا فردا
والسلام
پایان روز اول
28.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارش خبری و مصاحبه شبکه ۴ از افتتاحیه همایش «دین،فرهنگ و رسانه های نوین» در اخبار ساعت ۲۰
🌐 کانال همایش در ایتا: https://eitaa.com/rcnmconference1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی از نشست تخصصی تنظیمگری رسانه های نوین و حکمرانی فضای مجازی
تهران، دانشگاه صدا و سیما، سالن مهندس
در حال برگزاری
🌐 کانال همایش در ایتا: https://eitaa.com/rcnmconference1
هماکنون پخش پنل تخصصی همایش از شبکه قرآن و شبکه رویا
لینک مشاهده پخش زنده از شبکه رویا
https://telewebion.com/live/iribu
✍حاشیهنگاری از همایش دین، فرهنگ و رسانههای نوین/ خانم زهره نجفزاده
روز دوم، دانشگاه صدا و سیما
⚡️ بخش اول⚡️
طبق وعده و علی رغم تصور، سر ساعت ۴ونیم صبح ۴شنبه، ۲۵ مهر ۱۴۰۳، همه جلوی در دانشکده جمع شدیم، اتوبوس تقریبا کامل بود، تک و توک صندلی های خالی بود، هفت نفرخانم و سی و چند آقا.
از آنجا که اگر حتی یک نفر نباشد که دیر کند، اصلا سفر، سفر نمیشود، اینجا هم یکی دیر کرد و بالاخره با آمدن آخرین دانشجو، راننده ساعت ۴:۵۵ درها را بست و حرکت کردیم.
همان اول مسیر، پک صبحانه مان شامل یک عدد تخم مرغ آبپز، نصف نان سنگک و ۱بسته نمک بود، به یاد نان و نمک حضرت امیر علیه السلام خوردیم، یکی از همان حسن های جمع های طلبگی همین است که هیچ کسی هیچ نقدی به خوراکی های سفر ندارد، فقط یکی از وسط اتوبوس گفت چقدر نان ها مانده و سفت است، بقیه اما خوردند و خدارا شکر کردند.
نماز را مسجد اهل بیت ایستادیم، ۱۰ دقیقه نماز جماعت خوانده شد و بعد سوار شدیم ، چراغ ها را خاموش کردند و همه شب بخیر گفتند و خوابیدند.
حدود ساعت ۸ همه بیدار شدیم، دیدیم نزدیک مصلی هستیم، گویا نویگیتوری که کنار راننده نشسته بوده خوابش برده بود و خلاصه ما راه را اشتباه رفته بودیم.
نویگیتور که بیدار شد تازه فهمیدیم چه شده و چند تایی با هم آدرس ها را سریع چک کردند و خلاصه مدال نجات بر همکار آموزش آقای احمدی تعلق گرفت که با نیم ساعت تاخیر ما را به دانشگاه رساندند، بماند که از چه کوچه های تنگ و باریکی گذشتیم و چند بار تکان های شدید اتوبوس ما را به خدا نزدیکتر کرد و دیدیم این سفر هم می تواند یک سفر توحیدی باشد و خوشحال بودیم که بیمه سفر هستیم و خیالمان از آن باب راحت بود.
جلوی در دانشگاه، راننده اتوبوس خیلی تلاش کرد، حتی همکار حراستی همراهمان پیاده شد تا گرین کارت ما باشد، اما دریغ که همکاران خدوم حراست، از کیان دانشگاه حراست میکنند و خلاصه پیاده شدیم و قطاروار از کنار جاده گذشتیم و وارد دانشگاه شدیم.
حیات دانشگاه بوی پارک ملت میدهد، خیلی خوشحال شدیم که اینجاییم و ناراحت شدیم چرا دانشکده ما در پارک سالاریه قم نبود. حاشا که اگر بود بسیار بهتر از این میبود.
در ورودی سالن همکاران خودمان از ما استقبال کردند، در صف ایستادیم، پک فرهنگی مان شامل دفترچه و برگه و خودکار و ژتون ناهار را گرفتیم و بچه ها پخش شد در ۲سالن طالب زاده و ابوالمهدی المهندس.
حکایت غریبی است این اسم های سالن های دانشگاه، اگر خواستی بدانی بگویم این امر غریبی است از سوی روسای دانشگاه و دانشکده ها و شما هیچوقت نمیدانی و نپرس.
قسمت ما سالن ابو مهدی بود، دیر آمده بودیم و شروع جلسه را ازدست دادیم، اما نشستیم. سالن خیلی گرم است، به اولین همکار خدمات گفتیم خیلی گرم است، گفت گفتند کولرها خاموش کنید وقتی چشم های گردشده ما را دید، نمیدانم چه شد که کولرها خودبخود روشن شد.
آقایان در حال ارائه اند، عکاس ها و تصویربردارها که فعلا با افتخار همکاران و دانشجویان ما هستند دوربین به دست در حال شکار سوژه اند.
سالن تقریبا پر است، میگویند پخش زنده از شبکه خبر ۲ است و دائم از بینندگانش تشکر میکنند، ما چک کردیم شبکه قرآن داشت زنده می رفت، شبکه خبر۲ اما خبری نبود.
دکتر اکبری، در حال چک کردن پخش زنده است، گوشی به دست در سالن نشسته. مدیران و معاونان دانشگاه هم در سالن دیده میشوند.
یکی از دانشجویان دنبال کسی است که جلسه را برایش ضبط کند، گویا یکی از اساتید گزارش جلسه را از ایشان خواسته. دانشجو هست دیگر، آخر سر هم یکی را پیدا میکند.
۲نفر وسایل تصویربرداری را از آخر سالن جابجا میکنند و میگذارند این طرف، یک باره دکتر اسفندیاری آرام و بی صدا وارد سالن میشود و همان جا مینشیند، دکتر اکبری هم کنارشان مینشینند.
هم اکنون پخش پنل تخصصی «دین و رسانه های نوین؛ مبانی و کارکردها» از شبکه رویا
لینک مشاهده پخش زنده از شبکه رویا
https://telewebion.com/live/iribu
لینک حضور مجازی در محیط وب:
http://B2n.ir/g80794
🌐 کانال همایش در ایتا: https://eitaa.com/rcnmconference1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی از نشست تخصصی "دین و رسانه های نوین: مبانی و کارکردها"
تهران، دانشگاه صدا و سیما، سالن مهندس
در حال برگزاری
🌐 کانال همایش در ایتا: https://eitaa.com/rcnmconference1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی از نشست تخصصی "رسانه های نوین و بازآفرینی انقلاب اسلامی"
تهران، دانشگاه صدا و سیما، سالن مهندس
در حال برگزاری
🌐 کانال همایش در ایتا: https://eitaa.com/rcnmconference1
هم اکنون پخش میزگرد علمی «دین و رسانه های نوین؛ چشم انداز آینده» از شبکه رویا
لینک مشاهده پخش زنده از شبکه رویا
https://telewebion.com/live/iribu
🌐 کانال همایش در ایتا: https://eitaa.com/rcnmconference1