🔴 پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر کرد:
همکاری حوزه و دانشگاه (بایستهها و چالشها)
🔴پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به کوشش دکتر مجید کافی دانشیار گروه جامعهشناسی پژوهشکده علوم اجتماعی، مجموعه دستاورد نشستهای روز 27 آذر سال 1397 تا 1400 را منتشر کرد. در این مجموعه علاوه بر سخنرانیهای ارائه شده ، دکتر کافی مقدمهای در خصوص موانع تحقق آرمان وحدت حوزه و دانشگاه و تفسیرهای مختلف از کلمه «وحدت» و «وحدت حوزه ودانشگاه» ارائه نمودهاند
🔴نشست اول(1397): «واکاوی همکاری و همافزایی حوزه و دانشگاه با تأکید بر عرصه پژوهش»
با حضور آقایان دکتر نجفقلی حبیبی، حضرت آیتالله غروی رییس پژوهشکده علوم رفتاری پژوهشگاه و دکتر میرمعزی معاون پژوهشی وقت حوزه علمیه قم و دکتر محمود نوذری عضو هیـأت علمی گروه علوم تربیتی و دکتر مجید کافی عضو هیئت علمی گروه جامعهشناسی
🔴نشست دوم: «روشهای تحقق اهداف همکاری حوزه و دانشگاه»
با حضور آقایان دکتر مهدی گلشنی، دکتر حسن خیری، دکتر محمد فتحعلیخانی، دکتر عابدی جعفری، دکتر سیدرضا حسینی و سرکار خانم دکتر جمیلۀ علمالهدی
🔴نشست سوم (1399): «کارآمدی و آینده همکاری علمی حوزه و دانشگاه»
با حضور آقایان دکتر غلامرضا بهروزی لک، دکتر محمد شجاعیان، حجتالاسلام سید سجاد ایزدهی، دکتر سید علیرضا واسعی وحجت الاسلام دکتر غلامرضا صدیق اورعی
🔴نشست چهارم (1400): «رابطه نهاد علم و نهاد دین، تجارب جهانی»
با حضور حجتالاسلام آقای حسینی کوهساری، دکتر عبدالله توکلی، دکتر الکساندر میلبنک از انگلستان، دکتر علیرضا شجاعیزند و دکتر ساری حنفی از لبنان
🔴 @research_hu
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
🎥 آغاز ثبتنام در فراخوان جذب هیات علمی وزارت علوم از امروز
🔹ثبتنام جذب اعضای هیأت علمی از امروز آغاز شد و داوطلبان تا ۷ دی ماه ۱۴۰۱ فرصت دارند برای ثبتنام به سامانه جذب وزارت علوم مراجعه کنند.
🔹براساس فراخوان جذب هیأت علمی آبان ۱۴۰۱، ثبت نام جذب اعضای هیأت علمی از امروز شنبه ۲۶ آذر ماه ۱۴۰۱ آغاز شد، داوطلبان تا ۷ دی ماه ۱۴۰۱ فرصت دارند برای ثبتنام به سامانه جذب وزارت علوم به آدرس applicant.markazjazb.ir مراجعه کنند
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri✅
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
💢🔰
💢 #وحدت_حوزه_و_دانشگاه در داده نمای بیانات رهبری
---------------
🔻پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ایتا:
https://eitaa.com/rihu_ac_ir
27 آذر ماه روز وحدت حوزه و دانشگاه گرامی باد
🔴 حضرت آیت الله خامنه ای دام ظله الشریف:
تشـكيل سـمينارها و ايجاد گردهماییهـا در زمينـه وحدت بين حوزه و دانشـگاه تـا روزیكه ايـن وحدت، عملی و به نحو گسـترده حاصل شـود ضـرورى اسـت و مسـئولان امـر تا رسـيدن بـه هدف كـه نيـل بـه وحـدت واقعـى اسـت از پاى ننشـينند.
🔵کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴 @research_hu
🔴وحدت حوزه و دانشگاه در کلام مقام معظم رهبری«مدظله العالی»
🔵کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴@research_hu
vahdat.pdf
1.5M
🔴وحدت حوزه و دانشگاه در کلام مقام معظم رهبری«مدظله العالی»
🔵کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴@research_hu
لینک حضور مجازی در جلسه:
🔴 https://vce.miu.ac.ir/res
کانال پژوهش ، حوزه و دانشگاه
🔴 @research_hu
گروه اطلاع رسانی پژوهش
🔴 https://eitaa.com/joinchat/2409758765C25072befd9
🔴 برگزار شد:
در راستای هماهنگی و اجرایی سازی مأموریت تخصصی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مبنی بر «ساماندهی مسائل فرهنگی و اجتماعی حاشیه نشینی در کلانشهرها» اولین جلسه مدیریت عالی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مدیر کل محترم امور اجتماعی و فرهنگی استان قم جناب آقای مهندسی حسین غریب و معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و مدیر عامل دفتر تسهیلگری محله کم برخوردار امین آباد روز سه شنبه مورخ 29 آذر ماه 1402 برگزار شد. مقرر گردید به منظور بهرهمندی از تمامی ظرفیتهای استانی و ملی جلسه هماندیشی با حضور نمایندگان وزارت کشور، وزارت علوم، نماینده قوه قضائیه، نماینده نهاد مقام معظم رهبری، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پژوهشکده جمعیت شناسی، جهاد دانشگاه و دیگر مراکز برخوردار از ظرفیت علمی و اجرایی در عرصه حاشیه نشینی و حل این معضل اجتماعی برگزار شود.
🔴کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴 @research_hu
🔴 منتشر شد
کتاب «نظریههای بنیادین خانواده درمانگری» اثر دکتر محمد زارعی و جناب آقای هادی دهقانی از مجموعه آثار گروه خانواده پژوهشکده علوم رفتاری به زودی توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر می شود.
🔴 چکیده کتاب
نظریههای خانوادهدرمانگری اغلب متأثر از فضای اجتماعی ـ فرهنگی، دیدگاهها و پارادایمهای فلسفی زمان خود شکل گرفتهاند. امروزه توجه به فرهنگ، مذهب و معنویت به یکی از رویکردهای غالب در تعاملات اعضای خانواده و درمان آن تبدیل شده است. بر این اساس، برخی از مذاهب، نظریههای خانوادهدرمانگری را بر اساس دیدگاه خود بررسی کرده و رویکرد مذهبی خود را ارائه نمودهاند. این کتاب درصدد است مبانی و رویکرد درمانی نظریههای بنیادین و اغلب سیستمی خانواده را ارائه کند و با دیدگاه فرهنگی و اسلامی، آنها را مورد بررسی تطبیقی قرار دهد و در پایان، مبانی خانوادهدرمانگری بر اساس دیدگاه اسلامی را ارائه نماید. کتاب حاضر مشتمل بر هفت فصل است و نظریههای خانواده درمانگری میاننسلی، تجربی، ساختاری و راهبردی را ارائه و بررسی مینماید و دیگر نظریههای خانواده درمانگری و نظریه خانوادهدرمانگری اسلامی در کتاب دیگری ارائه خواهد شد.
---------------
🔴کتاب نما:
https://eitaa.com/ketabnama_rihu
🔴پژوهش، حوزه و دانشگاه در ایتا:
🔴 @research_hu
🔴به زودی منتشر میشود:
🔴کتاب اندیشههای اجتماعی متفکران مسلمان اثر دکتر حسین اژدریزاده و همکاران از مجموعه آثار گروه جامعهشناسی پژوهشکده علوم اجتماعی به زودی توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر میشود.
🔴کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴 @research_hu
با سلام و عرض ادب
با احترام، به استحضار میرساند حسب درخواست متعدد اعضای محترم و لزوم مدیریت محتوایی اطلاعات گروه «پژوهش»، اطلاعات و خبرهای پژوهشی خود را جهت ثبت و اطلاع رسانی به آدرس ذیل ارسال فرمایید.
تا به نحو مقتضی در اختیار استادان، پژوهشگران و مدیران محترم پژوهش قرارداده شود.
@pajoohesh236
ارادتمند
فرهاد سلطانی
هدایت شده از پژوهش و فناوری
🔴 منشر شد:
🔴 کتاب زیبایی شناسی دینی تلویزیون اثر جناب آقای دکتر علی اصغر فهیمیفر از مجموعه آثار گروه ارتباطات به زودی توسط پژوهشگاه منتشر میشود.
🔴چکیده:
از اصطلاح زیباییشناسی تعابیر مختلفی شده است، از جمله انجام یک بحث خالص فلسفی راجع به ماهیت زیبایی و چگونگی عملکرد ذهن در ادراک و قضاوتهای زیبایی شناختی. این یکی از مهمترین تعاریف از زیباییشناسی است. در کنار این تعبیر شایع، تعابیر دیگری هم ارائه شده است؛ از جمله اینکه زیباییشناسی عبارت است از شناخت ریشههای فلسفی تکنیکها (نه فقط شناخت خود تکنیکها). این اعتقاد نزد برخی وجود دارد که تکنیکها نهفقط ابزاری برای بیان محتوا، بلکه خود، عینِ محتوا هستند و تبلور نوعی از دستگاه فلسفی هستند، مانند پرسپکتیو در نقاشی غرب گرچه یک تکنیک است، اما محصول و نتیجه یک خاستگاه فرهنگی و فلسفی است. پرسپکتیو در واقع تبلور و تجسمِ زیباییشناختیِ اعتقاد به اصالت سوژه و بازنمود دنیای مادی از منظر انسان در هنر است. در اين كتاب گرچه به تمامي تعاريف پشگفته توجه شده، اما تأكيد مؤلف عمدتاً بر تعريف اخر است. در واقع تلاش شده تلويزيون به عنوان يك سازه هنري مورد تأملات فلسفي قرار گرفته و احياناً راههاي تصرف در زبان آن مورد مطالعه واقع شود. به هر روي آنچه در ادامه میآید مطالعهای درباره تلویزیون با روش عقلانی و انتقادی است که میکوشد نسبت بین این رسانه مدرن با فرهنگ و ارزشهای ایرانی و اسلامی را تا حدی بیان کند که میتواند نوعی زیباییشناسی و یا نوعی فلسفه تلویزیون محسوب شود.
🔴 @research_hu
🔴 منتشر شد:
کتاب «انسانشناسی اجتماعی (انسان اجتماعی در اندیشه اسلامی و علوم اجتماعی)» اثر دکتر مجید کافی دانشیار گروه جامعهشناسی پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
🔴چکیده
کتاب پیش رو در حوزۀ اندیشۀ اجتماعی قرار دارد. اندیشه اجتماعی هنجارين بوده و درصدد ارائه توصیههایی برای بهزیستی انسان است. اندیشه اجتماعی دغدغه مسائل اجتماعی انسان را داشته و سه رکن دارد: انسان، جامعه و رابطۀ انسان و جامعه. اندیشه اجتماعی در مورد انسان جامعهپذیر شده یا نشده به بحث مینشیند. پس موضوع این کتاب نوعی انسانشناسی از منظر علوم اجتماعی و جامعهشناسی برای درس انسانشناسی مقطع کارشناسی همه رشتههای علوم اجتماعی است. وقتی سخن از انسان اجتماعی میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد: 1. انسانی که بر اثر فرایند جامعهپذیری اجتماعی شده است؛ 2. تلقی و تفسیر نظریههای اجتماعی بهویژه نظریههای جامعهشناختی از انسان؛ 3. انسان با هویت تاریخی که برای شناخت آن باید به گذشته مراجعه کرد؛ 4. انسان اجتماعی به معنای خاص کلمه در مقابل انسان سیاسی یا اقتصادی که منظور دارندرف است؛ 5. و سرانجام انسانی که در ارتباط با دیگران اجتماعی میشود، در ارتباطات با دیگران رشد و پیشرفت میکند، در ارتباط با دیگران آسیب میبیند و در ارتباط با دیگران درمان میشود
کتاب نما :
🔴@ketabnama_rihu
کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه:
🔴@research_hu
🔴 مجمع عالی علوم انسانی اسلامی برگزار می کند:
هفتمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی و ششمین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی
🔸مهلت ارسال چکیده مقالات: 15 اسفندماه 1401
🔸مهلت ارسال اصل مقالات : 31 مرداد 1402
🔸زمان برگزاری: آبان ماه 1402
کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه:
🔴@research_hu
🔴بزودی منتشر می شود:
کتاب راهزنی در دوره قاجار (علل و زمینه ها) اثر دکتر سیدبابک روح الامینی از مجموعه آثار گروه تاریخ پژوهشکده علوم اسلامی پژوهشگاه بزودی توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر می شود.
چکیده:
با مطالعه بر روی جرائم در طول دورههای مختلف روشنترین دستاورد همانا سرشت نسبی بودن آنهاست. در واقع این مقوله ارتباط تنگانگی با ساختارهای سیاسی، اجتماعی، اقتصاد، فرهنگی و مذهبی هر جامعهای دارد.
در ایران دوره قاجار نیز انواع مختلفی از جرائم روی میداد که مطالعه بر روی آنها میتواند گام مهمی در جهت شناخت بهتر مناسبات آن جامعه بردارد. راهزنی یکی از این جرائم بود که تقریباً در تمامی جغرافیای ایران آن دوره اتفاق میافتاد. علیرغم برخوردهای مقطعی و گاهی خشونتبار حکام در طول دوره قاجار، کماکان راهزنی و راهزنان تا سالهای پایانی حکومت قاجار در اقصی نقاط کشور حضور داشتند. اینکه به رغم این برخوردها به چه دلیل راهزنان و راهزنی به حیات خود در عرصه اجتماعی ایران دوره قاجار ادامه میدادند نیاز به پژوهشی تاریخی دارد، از اینرو در پژوهش حاضر، سعی میشود تا جرم راهزنی و علل آن در دوره قاجار بررسی شود.
کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴@resrearch_hu
🔴پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار می کند:
کرسی علمی ترویجی «جریان شناسی سیاسی بنی هاشم پس از قیام عاشورا»
🔸ارائه کننده : جه الاسلام دکتر علی آقاجانی استادیار گروه علوم سیاسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛
🔸دبیر : حجه الاسلام دکتر علیرضا ناییچ، استاد دانشگاه و نایب رئیس انجمن مطالعات سیاسی حوزه؛
🔸ناقد: حجه الاسلام دکتر محمد ملک زاده استادیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه؛
🔸ناقد: دکتر رسول قلیچ محقق گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
زمان: چهارشنبه 14 دیماه1401 ساعت 10 تا 12
◀️ورود به جلسه مجازی:
https://vc.rihu.ac.ir/ch/meeting2
کانال پژوهش ، حوزه و دانشگاه
🔴@research_hu
🔴 منتشر شد:
کتاب «خانواده فناورانه (پیامد سیطره شبکههای اجتماعی مجازی بر روابط خانواده)» اثر جناب آقای دکتر مجید کافی و سرکار خانم سیدمرضیه شعاع هاشمی از مجموع آثار گروه خانواده پژوهشکده علوم رفتاری توسط انتشارات پژوهشگا حوزه و دانشگاه منتشر شد.
🔴چکیده:
شبکههای اجتماعی مجازی با تأثیر بر روابط ساختاری و انسانی (جنسی و عاطفی) خانواده، موجب نوع جدیدی از این روابط میشود. در این تحقیق سامانهای برای تخمین این تأثیر طراحی میشود. تحقیق با روش پیمایشی و تکنیک معادلات ساختاری، و دوازده متغیر ورودی به شبکه عصبی مصنوعی انجام میشود. مسئله تحقیق اینگونه صورتبندی شد که استفاده از شبکههای اجتماعی مجازی چه تغییراتی را بر روابط ساختاری و انسانی خانوادهها در پی خواهد داشت؟ برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه، برای ساخت سامانه و تحلیل دادهها از شبکه عصبی مصنوعی و برای اعتبارسنجی نتایج از نظرات نخبگان استفاده شد. نتیجه تحقیق سامانهای است که در آن برای روابط جنسی و عاطفی خانوادهها(خروجیها) طیفی از صفر تا صد در نظر میگیرد. نتایج حاکی از وجود چهار نوع روابط انسانی در بین خانوادههای پسافناوری است. خانواده متعهد و پایدار(روابط عاطفی مثبت و جنسی گرم)، خانواده ناکمیاب(روباط عاطفی مثبت و جنسی سرد)، خانواده ناسازگار(طلاق عاطفی، روابط عاطفی منفی و جنسی گرم) و خانواده گسیخته(طلاق فیزیکی، روابط عاطفی منفی و جنسی سرد).
کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴@research_hu
هدایت شده از پژوهش و فناوری
🔴 منتشر شد:
کتاب «متون فقه 3 - حقوق عمومی و بین الملل» اثر آقایان دکتر حسین جوان آراسته و دکتر محمدجواد ارسطا از مجموع آثار گروه حقوق و فقه اجتماعی پژوهشگاه که با مشارکت مرکز پژوهشی مبنا (مولفههای بنیادین نظام اسلامی) و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اجرا شده است به زودی منتشر میشود.
چکیده:
فقه شیعه یکی از مهمترین منابع حقوق موضوعه ایران است، بهگونهای که بسیاری از متون قانونی ازجمله قانون اساسی، قانون مدنی و قانون مجازات اسلامی مقتبس از آن میباشد. بر این اساس و با عنایت بهنقش بسزاییکه آگاهی از متون فقهی در ورزیدگی هرچه بیشتر دانشجویان دارد، درس متون فقه 3 با هدف آشنایی با متون فقه اسلامي، اصطلاحات فقهی و فتاواي فقها در ارتباط با مباحث حقوق عمومی و بین الملل، در نظرگرفته شده است. متن حاضر مطابق سرفصلهای جدید کارشناسی رشته حقوق تدوین شده و قابلیّت استفاده در رشته فقه و حقوق اسلامی را نیز دارد.
متون انتخابی از بیش از 40 منبع مختلف فقهی گزینش و به دیدگاه فقهای اهل سنت نیز اشاره شده است. در پارهای موارد به اصول قانون اساسی یا مواد قانونی مرتبط با متون فقهی نیز اشاره شده است تا تطبیق مباحث با حقوق موضوعه برای دانشجویان بهآسانی صورت پذیرد و در نتیجه، علاقه و انگیزه دانشجویان نسبت به مراجعه به متون فقهی، بیشتر شود.
🔴 @research_hu