شناختنامه حجت الاسلام و المسلمین استاد محمدرسول آهنگران
حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدرسول آهنگران پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه امام صادق(ع) موفق به اخذ مدرک دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی از دانشگاه تهران گردید. ایشان در سال 1395 به مرتبه استادی نائل گشتند و در حال حاضر عضو هیأت علمی دانشگاه تهران پردیس فارابی می باشند.
از جمله افتخارات ایشان می توان به:
1. نظریه پردازی با محوریت «ارائه تعریفی نوین از نظم عمومی»؛
2. تالیف بیش از 10 عنوان کتاب پژوهشی؛
3. تالیف و انتشار بیش از 120 عنوان مقاله علمی در مجلات معتبر داخلی و خارجی؛
4. ارائه بیش از 20 عنوان مقاله در همایش های بین المللی؛
5. برگزیده به عنوان پژوهشگر برتر استان قم در دو دوره چهارساله؛
6. برگزیده به عنوان پژوهشگر نمونه دانشگاه تهران پردیس فارابی؛
7. سردبیری و عضویت در هیئت تحریریه چندین مجله علمی؛
نام برد. دکتر محمدرسول آهنگران در سال 1396 اجرای طرح پژوهشی«منطق حقوق» از مجموع طرحهای مصوب گروه فقه و حقوق اجتماعی پژوهشگاه را عهده دار شدند که به زودی در فرایند آماده سازی و نشر قرار گرفته و به بازار پژوهشی کشور عرضه خواهد شد.
علاقه مندان جهت مطالعه رزومه دکتر آهنگران می توانند به لینک زیر مراجعه نمایند:
https://rtis2.ut.ac.ir/cv/ahangaran/?lang=fa-ir
طرح پژوهشی «فلسفه علم روانشناسی» اثر حجت الاسلام دکتر مسعود آذربایجانی خاتمه یافت. با عنایت به توافقهای انجام شده مقرر گردید پس از سپری نمودن فرایند آماده سازی و نشر این طرح با مشارکت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و سازمان سمت منتشر و به بازار پژوهشی کشور ارائه شود.
چکیده:
فلسفه علم روانشناسی، به عنوان یکی از شاخههای فلسفه علم و فلسفه علوم انسانی، بهویژه برای دانشپژوهان و علاقهمندان حوزه دانشی روانشناسی ضرورت دارد. افزون بر نیل به توانایی وکسب دانش و مهارت در رویکرد کلی و یکپارچه به دانش روانشناسی، فهم عمیقتر موضوع، هدف، روش، قلمرو، تبیین، پسزمینههای تاریخی و فلسفی و حتی مفاهیم اساسی در روانشناسی همگی میتواند از مباحث فلسفه علم روانشناسی باشد. با توجه به اینکه فلسفه علم روانشناسی، معرفتی درجه دوم و موضوع آن، خودِ دانش روانشناسی است، روش ما در این کتاب در هر فصل و جستار سه مرحله دارد: 1. ابتدا جستجوی آن مورد در متون و منابع روانشناسی به حدی که تصور نسبتاً روشن و جامعی از آن مسئله در متون روانشناسی و در نزد روانشناسان به دست آید؛ 2. بررسی فلسفی آن مسئله یا موضوع در فلسفه علم، فلسفه علوم انسانی و سپس در متون فلسفه روانشناسی و 3. براساس فلسفه اسلامی و منابع آن، نقادی و رویکرد انتقادی به مباحث داشته و یا درصدد استخراج آرا و دیدگاههای فیلسوفان مسلمان در این مسئله برآمدهایم. ساختار کتاب براساس مهمترین سرفصلهای مورد نیاز دانشپژوهان در این حوزه ترسیم شده است.
پدیدآورندگان:
لیلا نامداریان - علی نعیمی صدیق - آرمان ساجدینژاد
چکیده
در دنیای رقابتی امروز، هدف مراکز دانشگاهی و پژوهشی افزون بر تولید علم، مبدل شدنشان به سکوهایی برای توسعه اقتصادی است. تجاریسازی پژوهش، آرمان پیشرفته و جذابی برای مراکز دانشگاهی و پژوهشی است که علاوه بر توسعه سطوح علمی و تجاری در این مرکز، موجب بقای آنها نیز میگردد. اما این مرکز قبل ورود به فرایند تجاریسازی باید به فراهمآوری یک برنامه راهبردی مرتبط با تجاریسازی دستاوردها مبادرت ورزد. در این کتاب، کلیه اجزای پیشنیاز تدوین یک برنامه راهبردی تجاریسازی، نظیر مفاهیم پایهای، الگوها، مدلهای کسب و کار، مکانیزمها، موانع و پیشرانها تشریح شدهاند. در همین راستا، کتاب حاضر در ۷ فصل تنظیم شده است: فصل اول (مفهومشناسی تجاریسازی نتایج پژوهش)، به تعاریف ارائه شده در خصوص تجاریسازی و به طور ویژه تجاریسازی نتایج پژوهش و فرایند آن میپردازد. فصل دوم (الگوهای تجاریسازی نتایج پژوهش)، مدلهای تجاریسازی را در قالب دو دسته مدلهای خطی یا فرایندی و مدلهای کارکردی بررسی میکند. فصل سوم (مدلهای کسب و کار به عنوان یک مزیت رقابتی)، ضمن معرفی مدلهای کسب و کار به ضرورت این مدلها در کسب مزیت رقابتی نسبت به رقبا در شرایط متلاطم رقابتی میپردازد. فصل چهارم (سازوکارهای تجاریسازی نتایج پژوهش) به معرفی برخی از سازوکارها میپردازد، که با استفاده از آنها میتوان به نحو مطلوبتری از یافتههای پژوهشی در جهت تجاریسازی استفاده نمود.
مجموعه مطالعات انجام شده با محوریت «فقه عفاف و حجاب» در قالب سه اثر پژوهشی و ارائه یک «سند راهبردی» با عنوان
1. فقه عفاف و حجاب جنسی 1 (فقه فردی)؛
2. فقه عفاف و حجاب جنسی 2 (فقه اجتماعی)؛
3. سیاست پژوهی عفاف و حجاب در ایران؛
4. سند راهبردی عفاف و حجاب.
توسط حجت الاسلام دکتر حسین بستان عضو هیأت علمی گروه جامعه شناسی پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مدون گردید. این مجموعه پژوهشی با مشارکت مالی «جبهه فرهنگی عفاف و حجاب» از ابتدای سال 1395 در دستور کار گروه جامعه شناسی قرارگرفت. در حال حاضر فرایند تحقیق و نگارش سه اثر از این مجموعه خاتمه یافته است که پس از ارزیابی و اعمال اصلاحات نظرات ارزیابان در فرایند آماده سازی، ویرایش و نشر قرار گرفته است و به زودی در تابستان و پاییز سال 1399 منتشر و به بازار پژوهش ارائه خواهد شد. نگارش و تدوین سند راهبردی عفاف و حجاب نیز توسط مولف محترم در دست اجرا می باشد.
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
کتاب «اصول و مبانی اقتصاد اسلامی» اثر حجت الاسلام استاد حسن آقا نظری عضو پیشین هیأت علمی گروه اقتصاد پژوهشکده علوم اجتماعی در خردادماه سال 1399 توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مشارکت سازمان سمت منتشر و به بازار پژوهش ارائه می شود. این اثر ارزنده پژوهشی با رویکرد بازسازی و ارتقای روش و روش شناسی علوم انسانی اسلامی و استنباط موضوعات علوم انسانی از منابع اسلامی در قالب متن درسی منطبق با سرفصل اصول و مبانی اقتصاد اسلامی (مقطع کارشناسی) نگارش یافته است .
چکیده
در زمینۀ اقتصاد اسلامی تاکنون تحقیقات بسیاری به انجام رسیده است؛ با وجود این، در بخش عمدۀ آنها بُعد فقهی ـ حقوقی (فقه الاقتصاد) و در سطحی محدودتر ویژگی مکتبی و نظاممند بودن این حوزه مدنظر قرار گرفته است. به دیگر سخن، دربارۀ مبانی علمی اقتصاد اسلامی کمتر پژوهش شده است و در نتیجه، نظریات علمی این شاخه از اقتصاد، در مقایسه با مباحث حقوقی آن، پیشنیۀ کمتری دارد.
بر همین اساس، در کتابِ حاضر، چیستی اقتصاد اسلامی بهصورت جامع در دو بُعد حقوقی و علمی محوریت یافته و مبانی مکتبی بودن، نظاممند بودن و علمی بودن آن در سه بخش بررسی شده است.
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
May 11
به اطلاع می رساند در راستای توسعه گفتمان علمی علوم انسانی – اسلامی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آمادگی خود را جهت مشارکت در برگزاری کرسیهای علمی ترویجی اعلام می نماید. از این رو استادان، پژوهشگران و رابطین محترم موسسات پژوهشی می توانند تقاضای برگزاری کرسی ترویجی به انضمام طرحنامه مربوطه خود را به معاونت پژوهشی، آموزشی و فناوری پژوهشگاه ارسال نمایند.
شرایط برگزاری کرسی ترویجی:
1. انطباق موضوع پیشنهادی پژوهشگران محترم با حوزه مأموریت یکی از گروه های پژوهشی پژوهشگاه (اقتصاد، جامعه شناسی، مدیریت، علوم سیاسی، خانواده، روانشناسی، علوم تربیتی، فلسفه علوم انسانی، تاریخ اسلام، قرآن پژوهی، حقوق و فقه اجتماعی و فلسفه و کلام، ارتباطات و آینده پژوهی، دانشگاه اسلامی و همکاری حوزه و دانشگاه)؛
2. تصویب طرحنامه در کمیته دستگاهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛
خاطر نشان می سازد با عنایت به فراهم شدن زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری مناسب امکان برگزاری کرسی های ترویجی به صورت مجازی در ساختمان مرکزی پژوهشگاه واقع در پردیسان و دفتر تهران پژوهشگاه واقع در خیابان انقلاب فراهم می باشد و با توجه به هماهنگی انجام شده به ارائه کنندگان و ناقدین کرسیهای علمی ترویجی گواهی معتبر مورد تایید هیأت حمایت از کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره اعطا می شود.
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
فرم خام طرحنامه ويژهي كرسيهاي ترويجي.doc
289.3K
فرم خام طرحنامه ویژه ی کرسی ترویجی
فرم خام طرحنامه ويژهي كرسيهاي ترويجي.pdf
152.3K
فرم خام طرحنامه ویژه ی کرسی ترویجی
محمود سعیدی رضوانی:
هوالطیف
🍀با سلام و ادای احترام
✍️ امیدوارم روز خود را با ذهنی پر از اندیشه های زیبا آغازه نموده باشید و مؤید و موفق و مسرور و منصور باشید. ضمن پوزش بابت تصدیع های به عمل آمده، با توجه به ضرورت انجام پژوهش و #همیاری_پژوهشی_همگانی، در راستای سیاستگذاری مطلوب اجتماعی در مسأله #کرونا، خواهشمند است در صورت امکان، محبت نمایید و تیم پژوهشی ما را در انجام مطالعه ای با عنوان "ما و کرونا (همیاری پژوهشی)"، با تکمیل پرسشنامه 5 گزینه ای که لینک آن پیوست شده و همچنین ارسال آن به سایر بزرگواران، همراهی بفرمایید. مستدعی است در صورتی که پیش از این، #پرسشنامه "ما و کرونا" را تکمیل فرموده اید، ضمن سپاس از این همراهی ارزنده شما، نسبت به تکمیل مجدد آن اقدام نفرمایید. این پرسشنامه حدود 5 دقیقه زمان شما را به خود اختصاص خواهد داد.
🍀دلتان به نور لطف خدا منوّر، مشام جانتان به شمیم بهار معطّر، لطف روزگار بر ایام تان مقرّر و هر روزتان مظفّر باد.
👇👇👇
http://www.cafepardazesh.ir/form/view.php?id=28176305
🍀سپاسگزارم
کتاب «اصول و مبانی اقتصاد اسلامی» اثر حجت الاسلام و المسلمین استاد حسن آقا نظری عضو پیشین هیأت علمی گروه اقتصاد پژوهشکده علوم اجتماعی در خردادماه سال 1399 توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مشارکت سازمان سمت منتشر و به بازار پژوهش ارائه می شود. این اثر ارزنده پژوهشی با رویکرد بازسازی و ارتقای روش و روش شناسی علوم انسانی اسلامی و استنباط موضوعات علوم انسانی از منابع اسلامی در قالب متن درسی منطبق با سرفصل اصول و مبانی اقتصاد اسلامی (مقطع کارشناسی) نگارش یافته است .
چکیده
در زمینۀ اقتصاد اسلامی تاکنون تحقیقات بسیاری به انجام رسیده است؛ با وجود این، در بخش عمدۀ آنها بُعد فقهی ـ حقوقی (فقه الاقتصاد) و در سطحی محدودتر ویژگی مکتبی و نظاممند بودن این حوزه مدنظر قرار گرفته است. به دیگر سخن، دربارۀ مبانی علمی اقتصاد اسلامی کمتر پژوهش شده است و در نتیجه، نظریات علمی این شاخه از اقتصاد، در مقایسه با مباحث حقوقی آن، پیشنیۀ کمتری دارد.
بر همین اساس، در کتابِ حاضر، چیستی اقتصاد اسلامی بهصورت جامع در دو بُعد حقوقی و علمی محوریت یافته و مبانی مکتبی بودن، نظاممند بودن و علمی بودن آن در سه بخش بررسی شده است.
هدایت شده از جامعه الزهرا (علیهاالسلام) قم
🔻 رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی:
🔸 قشرهای مختلف مردم به ویژه جوانان، مسئولان قوای سه گانه و مسئولان همه دستگاهها این وصیت نامه را بازخوانی و در بخشها و نکات فراوان آن تأمل و تدبر کنند؛ چرا که این وصیت نامه در واقع دستور العملی ملی برای پیشرفت و توسعه و سرافرازی ایران است.
🗓 بیانات در تاریخ 14 خرداد 1387
🆔 @jz_news
هدایت شده از رهنامه پژوهش
🌀شاه کلید پژوهش چیست؟
🔻عن رسول الله (صلی الله علیه وآله): العلمُ خَزائنُ و مَفاتیحُها السوالُ. (تحف العقول، ج 2، ص 41)
🔻دانش گنجینه هایی است که کلیدهای آن سوال است.
✅پانوشت: با نگاهی دیگر می توان گفت: این روایت افزون بر «سوال از معلم» بر «سوال از خود» نیز قابل انطباق است.
پژوهش غالبا با مشاهدۀ یک «مشکل» جرقه می خورد و با پرسشِ محقق از خود درباره چیستی، چگونگی و چرایی آن روی ریل می افتد. پس کلید بازکردن گنجینه های دانش، طرح پرسشهای دقیق است.
اتفاقا یافتن پاسخ نیز از مسیر درک درست و عمیق صورت مسئله می گذرد. نقل شده از انیشتین پرسیدند: «اگر برای حل مسئلهای پیچیده فقط یک ساعت زمان داشته باشی، چگونه این کار را انجام میدهی؟» پاسخ داد: «۵۵ دقیقه را به فهمیدن صورتمسئله اختصاص میدهم و ۵ دقیقه برای یافتن راهحل وقت میگذارم.»
#حدیث
#مهارتهای_پژوهشی
👉@rahnameh
هدایت شده از رهنامه پژوهش
شیوه نگارش مقاله و رساله علمی ـ پژوهی.pdf
279.6K
به اطلاع می رساند در راستای توسعه گفتمان علمی علوم انسانی – اسلامی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آمادگی خود را جهت مشارکت در برگزاری کرسیهای علمی ترویجی اعلام می نماید. از این رو استادان، پژوهشگران و رابطین محترم موسسات پژوهشی می توانند تقاضای برگزاری کرسی ترویجی به انضمام طرحنامه مربوطه خود را به معاونت پژوهشی، آموزشی و فناوری پژوهشگاه ارسال نمایند.
شرایط برگزاری کرسی ترویجی:
1. انطباق موضوع پیشنهادی پژوهشگران محترم با حوزه مأموریت یکی از گروه های پژوهشی پژوهشگاه (اقتصاد، جامعه شناسی، مدیریت، علوم سیاسی، خانواده، روانشناسی، علوم تربیتی، فلسفه علوم انسانی، تاریخ اسلام، قرآن پژوهی، حقوق و فقه اجتماعی و فلسفه و کلام، ارتباطات و آینده پژوهی، دانشگاه اسلامی و همکاری حوزه و دانشگاه)؛
2. تصویب طرحنامه در کمیته دستگاهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛
خاطر نشان می سازد با عنایت به فراهم شدن زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری مناسب امکان برگزاری کرسی های ترویجی به صورت مجازی در ساختمان مرکزی پژوهشگاه واقع در پردیسان و دفتر تهران پژوهشگاه واقع در خیابان انقلاب فراهم می باشد و با توجه به هماهنگی انجام شده به ارائه کنندگان و ناقدین کرسیهای علمی ترویجی گواهی معتبر مورد تایید هیأت حمایت از کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره اعطا می شود.
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رونمایی از اولین کتاب نمای پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
......................................
کتاب ارزنده «آرای دانشمندان مسلمان در تعلیم و تربیت و مبانی آن جلد ششم - آرای تربیتی امام خمینی(ره)» اثر حجه الاسلام والمسلمین محمد بهشتی عضو هیأت علمی گروه علوم تربیتی پژوهشکده علوم رفتاری با مشارکت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی«ره» و سازمان سمت منتشر و به بازار پژوهشی کشور و علاقهمندان محترم تقدیم شده است.
از اینکه، این کلیپ را با سایر دوستان و همراهان خود به اشتراک می گذارید سپاسگزاریم.
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
بسم الله الرحمن الرحیم
غمناک ترین غروب غمبار انقلاب اسلامی بی شک با ارتحال حضرت امام خمینی بنیانگذار انقلاب اسلامی، رهبر آزادگان جهان و مجاهدان عرصه توحید و یکتاپرستی رقم خورد. اما به پاس اخلاص آن خورشید تابناک و شهدای احیاگر اسلام پرچم برافراشته خمینی بر دوش فرزند راستین و دانش آموخته مکتب امام شهدا و آزادگان و مجاهدان ،حضرت آیت الله خامنه ای قرار گرفت تا پیروزی بدر انقلاب در آستانه فتح خیبر آخرالزمان قرارگیرد و نوید فتح الفتوح را در دل تمام منتظران حضرت حجت «سلام الله علیه» زنده نگه دارد.
امام راحل پرچم مبارزه اش در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ بر افراشته می شود و این پرچم در ۱۵ خرداد ۱۳۶۸ بار دیگر بر دوش جانشین بر حقش قرار می گیرد تا نشان داده شود خون پاک شهدای انقلاب اسلامی از جوشش باز نخواهد ایستاد و مبارزه حضرت امام با همان صلابت و با همان اصول در مسیر الهی ادامه خواهد یافت.
با گرامیداشت ایام الله چهارده و پانزده خرداد با امام راحل و شهدای انقلاب اسلامی عهد می بندیم با اطاعت از رهبر معظم انقلاب در تجلی یافتن آرمان الهی آنان از هیچ کوشش و مجاهدتی دریغ نورزیم و مسیر متعالی انقلاب را ادامه دهیم.
دکتر علی محمد حکیمیان
رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
1399/3/14
تاکید بر توسعه دیپلماسی علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و حوزههای علمیه کشور در دیدار مقام محترم ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و حضرت آیت الله علیرضا اعرافی مدیر محترم حوزه های علمی کشور
...............
روز چهارشنبه مورخ ۱۴ خرداد 1399 دکتر علی محمد حکیمیان رییس محترم پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با حضرت آیت الله علیرضا اعرافی مدیر محترم حوزه های علمیه کشور دیدار کرد.در این دیدار گزارش فعالیتهای سال ۱۳۹۸ پژوهشگاه و تلاشها و فعالیتهای داخلی و بین المللی حوزه های علمیه خصوصا در شرایط کرونا بررسی گردید.
ایت الله اعرافی با تشکر از تلاشهای اعضای هیئت علمی و کارکنان خدوم پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و ابلاغ سلام به آنان ، رهنمودهایی جهت محقق ساختن آرمانهای امام راحل و مقام معظم رهبری در پیشبرد حوزه علوم انسانی اسلامی ارائه فرمودند.
در پایان این دیدار آیت الله اعرافی و دکتر حکیمیان بر توسعه و تعمیق همکاری پژوهشگاه و حوزه های علمیه در راستای فعال کردن بخشهای مختلف تفاهمنامه فی مابین و استفاده از ظرفیت موجود تاکید ورزیدند .
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416