به رسم هر روز صبح با سلام
بر ارباب بی کفن روز مون رو شروع کنیم
اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَیْكَ مِنّی سَلامُ اللهِ اَبَداً ما. بَقیتُ وَبَقِیَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَعَلى عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
التماس دعا ......روز خوبی داشته باشید.
رساله تمام مراجع 👇👇🌹
http://eitaa.com/joinchat/1856176139C2afb2adf9f
💬سوال:
آيا مسيحيان هم مي توانند به بهشت روند؟ آنها امامان و پيامبراني را قبول ندارند و نماز و روزه نميگيرند آيا آنها هم به بهشت ميروند؟
✍پاسخ:
✅ در ابتدا بايد اشاره شود : با توجه به آيات 15 و 16 سوره مبارکه هود عليه السلام و نيز آياتي که عمل صالح را شرط ورود به بهشت مي دانند، اين نتيجه به دست مي آيد: عملي نجات بخش است و بهشت جاويدان را در پي خواهد داشت که داراي اين دو عنصر باشد:
حُسن فعلي و حُسن فاعلي؛ يعني هم عمل، عملي باشد که در فرهنگ ديني مقبول است و هم کننده کار آن را با نيت الهي و قصد قربت انجام داده باشد. از آيات قرآن کريم به دست مي آيد تنها عقيده و باوري نجات بخش است که مقبول درگاه الهي باشد و آن نيست جز باور به معارف دين اسلام است.
إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلامُ (آل عمران/19)
بي ترديد دينِ [واقعى كه همه پيامبران، مُبلّغ آن بودند] نزد خدا اسلام است.
اسلام در اينجا عبارت است از تسليم شدن در برابر بيانى كه از پروردگار عالم در مورد عقايد و اعمال و يا در مورد معارف و احكام صادر مىشود.[1]
و نيز مي فرمايد:
وَ مَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلامِ ديناً فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَ هُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرينَ (آل عمران/85)
و هركه جز اسلام، دينى طلب كند، هرگز از او پذيرفته نمىشود و او در آخرت از زيانكاران خواهد بود.
بنابراين هر مکتب و عقيده اي که در آن سخني از فرامين الهي نباشد و تسليم بودن محض در برابر تمام آنچه او فرموده است معني نداشته باشد ، مکتبي نيست که انسان با باور به آموزه هاي آن بتواند به قرب الهي و بهشت جاويدان دست پيدا کند.
با اين قيد، تمام اديان و مکاتب غير الهي يکسره باطل اعلام شده و کنار گذاشته مي شوند؛ مي ماند اديان الهي. در بين اديان الهي هم، قرآن کريم فقط اسلام به معناي دين خاتم را برگزيده و بقيه را با صراحتِ تمام مردود اعلام کرده است. اين بيانيه سه بار در قرآن کريم ديده مي شود:
در آيات 33 سوره توبه، 28 سوره فتح و 9 سوره صف که فرمود:
هُوَ الَّذي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى وَ دينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ
اوست كه پيامبرش را به همراه هدايت الهي و دين حق فرستاد، تا آن را بر همه اديان چيره گرداند.
در اين آيات مراد از «دين حق»، دين اسلام و عقايد و احكام آن است كه با واقع و حق انطباق دارد. بنابراين معناي آيه اين مي شود: خدا آن كسى است كه رسول خود محمد (صلي الله عليه و آله) را با هدايت- و يا با آيات و معجزات- و با دينى كه با فطرت و حقيقت آفرينش منطبق است، فرستاد تا آن را بر ساير اديان غلبه دهد.[2]
پي نوشت:
1. الميزان 3/121
2. الميزان 9/247
🆔 @resule10
💬سوال:
همسر من فقط خرج مخارج زندگي را ميدهد. من دوست دارم به من و فرزندانم پول تو جيبي بدهد. اما ايشون به من و بچه ها پول تو جيبي نميدهد.
آيا اين درست است⁉️⁉️⁉️
✍️پاسخ:
✅رفتار همسرتان بويژه در مسائل مالي باعث ناراحتي شما شده است. البته به لطف الهي همسرتان زياد مشکل خساست ندارند و مايحتاج منزل را به اندازه ي کافي تهيه مي کنند ولي ما نيز با شما هم نظريم که به زنان مي تواند مبلغي پول به عنوان پول توجيبي براي رفع نيازهاي شخصي شان در اختيار داشته باشند.
معمولا اگر خانم به همسرش محبت کند، از رفتارهاي خوب همسرش تعريف کند، مرد به راحتي براي همسرش هزينه مي کند. لحن سوال شما به گونه اي است که احساس ميکنيم نوعي صراحت لهجه و شتاب و عجله در روحيه شما هست.
مناسب است کمي با متانت و نرم خويي با همسرتان گفتگو کنيد. مثلا بطور مستقيم نگوييد که من پول توجيبي نياز دارم، بلکه 30 دقيقه با ايشان صحبت کنيد و برايش توضيح دهيد که چقدر او را دوست داريد و خوشحاليد که مي توانيد به او تکيه کنيد، بعد بگوييد که دوست داريد مبلغي ولو کم به عنوان پول هفتگي يا ماهانه در اختيار داشته باشيد.
بايد دانست که همواره مرد دوست دارد قهرمان و شواليه زندگي همسرش باشد و او را از مشکلات نجات دهد. به ياد داشته باشيد، جزئيات خيلي مهم است، با افزودن چنين جزئياتي، فضاي صحبت لطيف و پرمحبت مي شود.
اگر همسرتان با پول توجيبي شما موافقت کرد پيش از خريد هر وسيله اي براي منزل يا براي خودتان با همسرتان مشورت کنيد. با وجود اختلاف نظر، مشورت کردن ضروري است تا پس از خريد با لجبازي او روبه رو نشويد. به اين ترتيب، مانع از بروز جنجال مي شويد.
موفق باشيد.
🆔 @resule10
💬سوال:
بهترین راه برای جبران گناهان چیست؟
✍پاسخ:
✅شاید بهترین راه جبران گناه - بعد از توبه - آن باشد که انسان تلاش کند تا با تمام توان با همان اعضایی که مرتکب گناه شده، اطاعت خدا نماید و به استغفار و توبه زبانی و یا پشیمانی قلبی بسنده نکند.
🍀 در روایت است که فردی همواره ذکر استغفار را بر زبان جاری میکرد. امام علی (علیهالسّلام) با تندی به او فرمود: آیا میدانی شرایط استغفار چیست؟! استغفار درجهای است که افراد بلندمرتبه بدان خواهند رسید. و آن شش مرحله دارد:
1⃣ از آنچه در گذشته از تو سرزده است نادم و پشیمان باشی.
2⃣ تصمیم جدی بگیری که هرگز به آن گناه بازگشت نکنی.
3⃣ حقوق همه مردم را رد کنی تا خدا را ملاقات کنی در حالیکه از حقوق مردم پاک باشی.
4⃣ هر واجبی از واجبات الهی را که ترک و ضایع نمودی انجام دهی و حق آنرا ادا نمایی.
5⃣گوشتی که از حرام بر بدنت روییده را با ریاضت و عبادت؛ مانند روزه و بیداری شب، ذوب کنی تا دوباره گوشت بروید.
6⃣ به جسم و بدنت سختی عبادت را بچشانی چنانچه به او شیرینی گناه و معصیت را چشانیدهای.
📚 نهج البلاغة،ص۵۴۹.
🆔 @resule10 📚
#استمنا_در_شرایط_خاص
💬سوال:
برخى از روان شناسان، استمنا را در شرايطى كه امكان حفظ تعادل روحى سالم وجود ندارد، توجيه مى كنند ؛ نظر مراجع چيست⁉️⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝همه مراجع:
استمنا در هر شرايطى حرام است ؛ مگر در جايى كه براى معالجه و درمان بوده و درمان آن نيز تنها منحصر به استمنا باشد.
رساله تمام مراجع 👇👇🌹
http://eitaa.com/joinchat/1856176139C2afb2adf9f
شهادت امام محمد باقر (ع)
تنها تر ین غر یب دیار مد ینه بود
او مرد علم و زهد و وقار و سکینه بود
صد باب علم از کلماتش گشوده شد
در بین عالمان به خدا بی قرینه بود
شهادت امام محمد باقر(ع) تسلیت باد
🆔 @resule10
به رسم هر روز صبح با سلام
بر ارباب بی کفن روز مون رو شروع کنیم
اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَیْكَ مِنّی سَلامُ اللهِ اَبَداً ما. بَقیتُ وَبَقِیَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَعَلى عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
التماس دعا ......روز خوبی داشته باشید.
رساله تمام مراجع 👇👇🌹
http://eitaa.com/joinchat/1856176139C2afb2adf9f
💬 سوال:
آیا امام محمد باقر(علیه السلام) در کربلا حضور داشته اند⁉️⁉️⁉️⁉️
✍پاسخ:
✅ طبق نقل منابع تاریخی امام محمد باقر-علیه السلام- در کربلا حضور داشته و سن آن حضرت در آن زمان چهار سال بوده است.[۱]
در تاریخ یعقوبی ج۲ ص۳۲۰، آمده است که امام باقر -علیه السلام- فرمودند: هنگامی که نیایم حسین -علیه السلام- به شهادت رسید من چهارساله بودم و جریان شهادت آن حضرت وآنچه در آن روز بر ما گذشت همه را به یاد دارم.
[۱]. شیخ عباس قمی، منتهی الامال، تک جلدی، ص۷۶۹.
🆔 @resule10
#فیلم_مجاز
💬سوال :
نگاه به فيلم هاى مجاز داخلى و خارجى ـ كه از سوى وزارت ارشاد اجازه داده شده است ـ چه حكمى دارد⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝همه مراجع:
[ اگر در حد ابتذال نبوده] و بدون قصد لذت و ترس افتادن به گناه باشد و باعث مفاسد و انحرافات اخلاقى نشود، اشكال ندارد (خواه فيلم داخلى باشد يا خارجى
🆔 @resule10
💬سوال:
🔰چرا امام باقر(ع) وصیت نمود كه پس از شهادتش ده سال در منا برای او مجلس عزا بر پا كنند؟
✍پاسخ:
✅امام صادق(ع) از پدرش، امام باقر(ع) نقل می كند: "برای من ده سال در منی و در ایام منی عزاداری كنید". [۱]
به صورت مشخص نمی توان گفت علت عزاداری در منی چیست و چرا حضرت چنین وصیت نمود، ولی عزاداری با دو هدف عمده صورت می گیرد:
یكم: حفظ یاد و خاطره ها: برای شخصیت ها بعد از سال ها عزاداری كرده و سالگرد می گیرند، تا یاد و خاطره آن ها در اذهان باقی مانده و نسل های بعد به ابعاد شخصیت آنان آشنا شوند. البته عزاداری ها خود پیام های دیگر، مانند: الگو دهی و بررسی ابعاد شخصیتِ افراد را در پی دارد.
شاید سفارش امام باقر(ع) برای عزاداری بدین جهت باشد. البته عزاداری بدین هدف اختصاص به منی ندارد. شاید توجیه حضرت كه برای او در منی، بدان منظور است كه منی یكی از مقدس ترین مكان ها بوده و در ایام حج، حاجی ها با قلب آكنده از معنویت و به دور از هر گونه شائبه دنیا گرایی، در آن مكان حضور پیدا می كنند، در نتیجه با ابعاد شخصیت حضرت آشنا می شوند و از معارف بلند آن امام همام بهره می گیرند.
دو: مبارزه سیاسی: برخی از وصیت ها به منظور مبارزه سیاسی علیه دشمنان و رشد سیاسی مردم صورت می گیرد. حضرت زهرا(س) وصیت نمود كه خلفا در تشییع جنازه او شركت نكنند و بر حضرت مخفی باشد. بی تردید یكی از علل عمده این است كه به ساحت مقدس حضرت اهانت و ظلم شده و ولایت كه حق امام علی(ع) بود، از او غصب شده است. سفارش حضرت زهرا(س) این پرسش را به وجود آورد كه چرا قبر دختر پیامبر - با آن عظمت- مخفی باشد و خلفای به ظاهر اسلامی در تشییع جنازه او شركت نكنند؟
امام باقر(ع) با سفارش خود مبنی بر عزاداری در منی، در حقیقت مبارزه سیاسی علیه رهبران ستمگر را ادامه داد. اوضاع سیاسی و اجتماعی عصر امام باقر(ع) حكایت از آن دارد كه بر شیعیان ستم روا رفته و حاكمان اموی، به ویژه هشام بن عبدالملك از هیچ جنایتی علیه امام و شیعیان اجتناب نمی كردند، از این رو امام (ع) عملاً با تربیت شاگردان و بیان معارف دین، از مذهب پاسداری نموده، علیه ستمگرا مبارزه نمود. یكی از راهكارهای مهم ادامه مبارزه تدوین وصیت نام و سفار ب عزاداری بود.
امام باقر(ع) با این وصیت عملاً مبارزه سیاسی خویش را ادامه داد. این راهكار بسیار مناسب بود، زیرا در ایام حج مسلمانان به منی رفته، با ابعاد شخصیت امام باقر(ع) آشنا شده ، این پرسش را مطرح می كردند كه چرا امام را به شهادت رساندند؟ چرا برای حضرت در ایام حج در منی عزاداری شود؟
پی نوشت:
[۱]. بحارالانوار ج ۴۴ص ۲۸۹ باب ثواب البکاء علی مصیبة الحسین(ع).
🆔 @resule10
پرسش:
در قرآن گفته شده شب ها که می خوابید، ملائکه روح انسان را می گیرند. لفظ یتوفاکم بالیل اومده. پس چه تفاوتی بین خواب و مرگ هست؟
🌺 پاسخ:
خداي متعال مي فرمايد:
«وَ هُوَ الَّذي يَتَوَفَّاكُمْ بِاللَّيْلِ وَ يَعْلَمُ ما جَرَحْتُمْ بِالنَّهارِ ثُمَّ يَبْعَثُكُمْ فيهِ لِيُقْضي أَجَلٌ مُسَمًّي ثُمَّ إِلَيْهِ مَرْجِعُكُمْ ثُمَّ يُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُون»؛ (انعام (6) آیه 60)
بنا بر آیه فوق "توفّی" و تحویل گرفتن جان آدمی كه از آن به "موت" و مرگ هم تعبیر شده ، هم به هنگام خواب روی می دهد و هم به هنگام مردن. به هنگام خواب ملائكه روح و جان آدمی را می گیرند و به هنگام بیدار شدن دوباره آن را برمی گردانند تا زمان رسیدن مرگ كه دیگر این روح به بدن باز نمی گردد تا قیامت و بعث و برانگیختن عمومی.
رسول خدا فرمود: خواب برادر مرگ است . (1)
از امام باقر در مورد مرگ سؤال شد و ایشان فرمود:
مرگ همان خواب است كه هر شب به سراغ شما می آید؛ جز این كه مدتش طولانی تر است و تا قیامت از آن بیدار نمی شوید. (2)
از این رو در بیان علمای اسلام با توجه به تعلیم قرآن و روایات ، خواب را "الموت الاصغر = مرگ كوچك " در مقابل "الموت الاكبر = مرگ بزرگ" نامگذاری كرده اند. (3)
پس خواب از جنس مرگ است و تفاوت آن دو در مدت آن ها است و خواب مرگ كوچك و كوتاه است.
پی نوشت ها:
1. فیض كاشانی ، الاصفی ، اول ، قم ، دفتر تبلیغات اسلامی ، 1418 ق ، ج 2 ، ص 711.
2. ری شهری ، میزان الحكمه ، - ، قم ، دار الحدیث ، 1416 ق ، ج 4 ف ص 2959.
3. محمد محمود حجازی ، التفسیر الواضح ،دهم ، بیروت ، دار الجیل ، 1413 ق ، ج1 ، ص 622.
🆔 @resule10 📚