💬 سوال:
زنا با زن شوهردار؛ حق الله است یا حق الناس؟
پاسخ:
در فرض سوال زنا حق الله است و لازمح است از گناه کبیره ای که انجام داده اند به طور جدی توبه کرده و تکرار نکنند.
اگر این کار باعث هتک زوج شود از مصادیق حق الناس نیز هست.
درواقع به ناموسِ دیگری تجاوز و دست درازی کرده و برایِ هر دو (هم زن هم مرد)حق الناس است
زنا از گناهان بزرگ است و سبب کوتاه شدن عمر و از بین رفتن خیر و برکت از زندگی می شود و واجب است فورا توبه کنند و با انجام واجبات و انجام کارهای خوب مانند دعا کردن و استغفار و تلاوت قرآن گناه خود را جبران کنند.
آیا زن شوهرداری که زنا کرده بعد از طلاق یا فوت همسر، می تواند با زانی (مرد زناکار) ازدواج نماید؟
پاسخ:
آیت الله خامنه ای: خیر، نمی تواند؛ زیرا زنا با زن شوهر دار موجب حرمت ابدی می شود.
آیت الله مکارم شیرازی : اگر با زن شوهرداری (نعوذ بالله) زنا کند سپس آن زن از شوهرش طلاق بگیرد بنابراحتیاط واجب نمی تواند با او ازدواج کند؛ ولی اگر حکم را نمی دانسته و ازدواج کرده ، می تواند به زندگی خود ادامه دهد.
آیات عظام وحید و سیستانی: خیر، نمی تواند زیرا زنا با زن شوهردار بنابر احتیاط واجب موجب حرمت ابدی می شود.
#ږښـᰔـاݪِـᰔـہٖٺَمـᰔـاݦݥـᰔـڔاڄـᰔـع👇
💟•▹∝ @Resule10 ∝◃•💟
#رفع_بدهکاری
✴️⇦ کتاب امالی شیخ صدوق ره این روایت را آورده است ⇩
🌀 علی علیه السلام از بدهکاری هایی که داشت خدمت پیامبر اکرم صل الله علیه و آله شکایت کرد
❇️⇦ حضرت فرمود : علی جان ! این دعا را بخوان ⇩⇩
❗️ اللَّهُمَّ أَغْنِنِي بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَ بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ فَلَوْ كَانَ عَلَيْكَ مِثْلُ صَبِيرٍ دَيْناً قَضَى اللَّهُ عَنْكَ وَ صَبِيرٌ جَبَلٌ بِالْيَمَنِ لَيْسَ بِالْيَمَنِ جَبَلٌ أَجَلَّ وَ لَا أَعْظَمَ مِنْه ❗️
⚠️ بعد از هر نماز واجب بخوانید
📚 بحارالانوار ، ج۹۲ ، ص۳۰۱
#ږښـᰔـاݪِـᰔـہٖٺَمـᰔـاݦݥـᰔـڔاڄـᰔـع👇
💟•▹∝ @Resule10 ∝◃•💟
#عکس_نوشته👆
✜ سوال : کسى که عمداً نماز را ترک کند یا سبک بشمارد، چه حکمى دارد؟👆👆
#احکام_شرعی
#احکام_نماز
➖〰➖〰➖〰➖〰
📚 #خمیازه_کشیدن_درنماز
💠 سوال: آیا #خمیازه یا #آه_كشیدن در #نماز اشکال دارد؟
✅ جواب: صداهایی که بر اثر #سرفه و #عطسه و صاف کردن حنجره از انسان صادر میشود،
حتی اگر حرف از آن تولید شود، نماز را باطل نمی کند.
#احکام_نماز
#ږښـᰔـاݪِـᰔـہٖٺَمـᰔـاݦݥـᰔـڔاڄـᰔـع👇
💟•▹∝ @Resule10 ∝◃•💟
هدایت شده از پزشک ایرانی
"مشورت كردن"،
"سرچشمه هدايت" است .🍃🌷
"بىرغبتى" به دنيا،
"بزرگترين آسايش" است ...
"فروتنى" بالا مى برد،
و "خود بزرگبينى" بر زمين میزند ...
"شنونده غيبت"،
مانند "غيبت كننده است/ ...
"سكوت" در برابر احمق،
"بهترين جواب" به اوست ...
‼️وجوب عمل به نذر
🔷س 5220: آیا می شود با پرداخت کفاره، نذری که کرده ایم را منحل کنیم؟
✅ج: عمل به نذر واجب است، و تخلّف از آن جایز نیست. و با پرداخت کفاره ی نذر منحلّ نمی شود؛ اما در صورت تخلّف، دادن کفاره، واجب است.
📕منبع: leader.ir
📚 واسطه شدن کودک در اتصال جماعت
💠 سؤال: آیا حضور #کودک_نابالغ در #صف_نماز #جماعت، مانع #اتصال است؟
✅ جواب: اگر واسطه اتصال در جماعت، کودک نابالغ باشد، چنانچه بدانند #نماز او صحیح است، مى توانند #اقتدا كنند و به جماعت نماز بخوانند.
#احکام_نماز_جماعت #شرایط_اتصال_جماعت
‼️سقط جنینِ بیمار
🔷س 5102: آیا صِرف تشخیص بیماری در جنین، مجوّز #سقط آن است؟ و در صورت سقط #دیه آن بر عهده چه کسی می آید؟
✅ج: مجرد تشخیص بیماری جنین مجوز #سقط_جنین نیست و حرمت آن را از بین نمی برد، مگر در موارد بسیار خاص و بیماریهایی که نگهداری آن برای اطرافیان با مشقت زیاد و حرج همراه باشد، که در این صورت سقط جنین فقط قبل از #دمیده_شدن_روح جایز است، اما بنا بر احتیاط واجب، دیه آن باید پرداخت شود و دیه بر عهدۀ کسی است که عمل سقط را انجام می دهد.
#احکام_سقط_جنین #دیه_سقط_جنین
#ږښـᰔـاݪِـᰔـہٖٺَمـᰔـاݦݥـᰔـڔاڄـᰔـع👇
💟•▹∝ @Resule10 ∝◃•💟
📚 واسطه شدن کودک در اتصال جماعت
#احکام_نماز_جماعت #شرایط_اتصال_جماعت
#ږښـᰔـاݪِـᰔـہٖٺَمـᰔـاݦݥـᰔـڔاڄـᰔـع👇
💟•▹∝ @Resule10 ∝◃•💟
💬 سوال:
1- اگر اجاره خونه ای را از سود ربوی بدهیم آیا نماز باطل و استفاده از آن مکان اشکال دارد ؟
2- اگر از پول پس انداز سود ربوی خانه ای بخریم حکم نماز و اعمال دیگر چیست ؟
پاسخ:
🔹 آیت الله خامنه ای: ج1و2) نماز و اعمال دیگر باطل نیستند.
🔹 آیت الله مکارم:
1- در صورتی که از اول قصد داشته از پول حرام اجاره را بدهد، اجاره صحیح نیست و نماز اشکال دارد،مگر این که از اول قصد نداشته یا بعدا مجبور شود، که در این صورت نماز صحیح است ولی اجاره را بدهکار است.
2-اشکال دارد و باید مقدار ربایی که گرفته اند را برگردانند البته اگر کسی که سود ربوی داده مجددا آن را با اختیار خودش به شما ببخشد اشکالی ندارد. ضمنا اگر منظور از سود ربوی سود بانکی است، با توجه به اين که بانک ها طبق قوانين و مقررات حکومت اسلامي موظف به رعايت قراردادها و عقود شرعيه (از قبيل مضاربه و شرکت و مانند آن) هستند دريافت سود سپرده از آنها مانعي ندارد.
🔹 آیت الله سیستانی: در هر دو مورد نماز صحیح است ولی باید پول ربا را به صاحبش بازگردانید مگر اینکه راضی به تصرف شما باشد .
🔹 آیت الله شبیری: اگر معامله کلی باشد در بسیاری از موارد که طرف مقابل حرام بودن مال را نمیداند، چون راضی است پولی به دست او برسد که به حسب ظاهر حکم شرع برای او حلال بوده، نماز او صحیح است، ولی اگر به این صورت هم راضی نباشد،غسل و وضوی او به فتوا یا احتیاط باطل است و نماز او به احتیاط.
🌎 استفتا از دفتر مراجع