#عدم_تمکین_با_اجازه_ندادن_به_ادامه_تحصیل
💬سوال:
اگر مرد به هر علتى اجازه ادامه تحصيل و مانند آن را به زن ندهد، آيا زن هم مى تواند نسبت به او تمكين نكند⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝همه مراجع: در فرض ياد شده، زن چنين حقى ندارد و بايد تمكين كند.
🆔👇👇
@resule10📚
هدایت شده از 🌹 رساله تمام مراجع🌹
به رسم هر روز صبح با سلام
بر ارباب بی کفن روز مون رو شروع کنیم
اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَیْكَ مِنّی سَلامُ اللهِ اَبَداً ما. بَقیتُ وَبَقِیَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَعَلى عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
التماس دعا ......روز خوبی داشته باشید.
🌺🌺🌺
#مزارعه
💬سوال:
اگر زراعت به واسطه پیش آمدی به طور کامل ممکن نشد مزارعه صحیح است یانه ⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝آیات عظام:
اراکی،تبریزی،خویی،زنجانی،سیستانی،صافی،گلپایگانی
چه زراعت به دست نیاید چه مقداری به دست آید در هر دوصورت مزارعه باطل است.
📝آیات عظام:
امام خمینی،بهجت،فاضل،مکارم،خامنه ای،نوری
اگر مقدار زراعت به دست آمده همان مقدار مطابق قرار داد باشد از هردو است ،ونسبت به بقیه ،مزارعه باطل است واگر اصلا زراعت به دست نیامده مزارعه باطل.
🆔👇👇
@resule10📚
#حکم_افضا
💬سوال:
افضا چیست⁉️⁉️و حکم آن را از نظر مراجع تقلید بفرمائید⁉️⁉️
✅پاسخ:
افضا شدن یعنی راه بول وحیض یا راه حیض وغایط یکی شده باشد.
💠پاسخ اجمالی:
اگر کسی دختر نابالغی را برای خود عقد کند و پیش از آن که نُه سال دختر تمام شود (۱) با او نزدیکی و دخول کند (۲) چنانچه او را افضا نماید هیچ وقت نباید با او نزدیکی کند.
📝آیت الله تبریزی : با او نزدیکی کند، أظهر آن است که بعد از بلوغ دختر، نزدیکی با او حرام نیست ولی أحوط آن است که او را طلاق دهد.
📝آیت الله گلپایگانی و اراکی: احتیاط واجب آن است که تا آخر عمر از دخول به او خودداری نماید.
📝آیت الله بهجت: بنا بر احتیاط واجب ، دیگر هیچ وقت نباید با او نزدیکی کند. ولی از زوجیّت او بدون طلاق بیرون نمی رود، در هر صورت تا وقتی هر دو زنده هستند نفقه زن بر مرد است و غیر از مهر، دیه هم بر مرد واجب می شود، و چنانچه افضا نکرده باشد، هر چند مرتکب حرام شده ، ولی بنا بر أظهر آن زن بر او حرام نمی شود.
📝آیت الله خوئی : نزدیکی با دختری که بالغ نشده حرام است ولی اگر کسی دختر نابالغی را برای خود عقد کند و پیش از آن که نُه سال دختر تمام شود، با او نزدیکی کند، أظهر آن است که بعد از بلوغ دختر نزدیکی با او حرام نیست اگر چه افضاء نموده باشد (معنای افضا در مسأله [۲۳۸۰] گذشت ) ولی أحوط این است که او را طلاق دهد.
📝آیت الله مکارم : هرگاه کسی دختر نابالغی را با اجازه ولی ّ او برای خود عقد کند پیش از آنکه نه سال دختر تمام شود نزدیکی کردن با او حرام است و بعد از نُه سال نیز اگر استعداد جسمانی ندارد اشکال دارد ولی در هر حال اگر نزدیکی کند و او را افضا نماید آن زن بر او حرام نمی شود مخصوصاً اگر از طریق جراحی یا درمان خوب شود و به حال اصلی باز گردد، بنا بر این در مسأله نزدیکی با زن علاوه بر تمام شدن سن نُه سال لازم است رُشد جسمانی برای نزدیکی نیز داشته باشد و اگر بیم افضا و ناقص شدن زن باشد نزدیکی با او اشکال دارد هر چند به سن بلوغ رسیده باشد.
📝آیت الله سیستانی : اگر کسی دختر نابالغی را برای خود عقد کند؛ حرام است پیش از آن که نُه سال دختر تمام شود، با او نزدیکی کند، ولی اگر نزدیکی بکند، بعد از بلوغ دختر نزدیکی با او حرام نیست اگر چه افضاء نموده باشد (معنای افضاء در مسأله [۲۳۸۰] گذشت ) ولی در صورت افضاء باید دیه او را بدهد که دیه کشتن یک انسان است ، و همیشه باید مخارج زندگی او را بدهد حتی پس از طلاق بلکه بنا بر احتیاط واجب حتی اگر آن دختر پس از طلاق با دیگری ازدواج نماید.
📝آیت الله صافی: اگر کسی دختر نا بالغی را برای خود عقد کند، نباید پیش از آنکه نُه سال دختر تمام شود، با او نزدیکی و دخول کند، و اگر پیش از آنکه نُه سالش تمام شود با او نزدیکی کرد ظاهر این است که موجب حرمت نزدیکی با او بعد از نُه سال نمی شود اگر چه احتیاط این است که تا آخر عمر خصوصاً اگر افضا نموده باشد از دخول به او با رضایت او خودداری نماید و الّا او را طلاق دهد.
🆔👇👇
@resule10📚
#خرید_و_فروش_امتیاز_وام
💬سوال:
خرید وفروش امتیاز وام های بانکی چه حکمی دارد⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝آیت الله مکارم شیرازی:
اگر اين كار با مقرّرات بانكى كه وام مىدهد مخالفت نداشته باشد اشكالى ندارد.
📝 آيت الله سيستاني:
اگر بنده بخواهم حق وامم را به دیگری در ازای مبلغی پول واگذار کنم باید تحت چه عنوانی باشد ظاهرا بیع نمی شود ⁉️⁉️
اشکال ندارد
مصرف کردن وام در غير جهت آن
حکم سپرده گزاری در بانک به نیت گرفتن وام
حکم گرفتن وام از بانک خصوصی
آیا خرید و فروش وام مسکن حلال است⁉️⁉️
تابع شرایط بانک .
📝آيت الله بهجت :
برخى با استفاده از امتيازات ديگران ـ كه مى توانند از بانك ها و مؤسسات مالى و اعتبارى وام دريافت كنند ـ در قبال خريد حق آنان يا بدون خريد اين حق، وام آن ها را گرفته و اقساط آن را خود تقبّل مى كنند، آيا اين عمل شرعا جايز است⁉️⁉️
اگر وام ربوى است، شخص ديگر هم نمى تواند آن را بگيرد، وگرنه (در صورتى كه با قرارداد وام دهنده منافات نداشته باشد) مانعى ندارد؛ هر چند با مصالحه بر اين حق در برابر مبلغى پول باشد.
📝آیت الله وحید خراسانی:
پرسش: اگر بنده بخواهم حق وامم را به دیگری در ازای مبلغی پول واگذار کنم باید تحت چه عنوانی باشد ظاهرا بیع نمی شود ⁉️⁉️
اگر قرضِ ربوی نباشد و وام دهنده إجازه ی واگذاری دهد می توانید این امتیاز را به عقدِ صلح به دیگری واگذار نمایید.
🆔👇👇
@resule10📚
#دادن_دفتر_چه_درمانی_تامین_اجتماعی_به_شخص_دیگر2
💬سوال:
آیا استفاده از دفترچه بیمه درمانی برای کسی که جزء خانواده صاحب دفترچه نیست جایز است⁉️⁉️ و آیا جایز است صاحب دفترچه آن را در اختیار دیگران بگذارد⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝آیت الله خامنه ای:
استفاده از دفترچه بيمه درمانی فقط برای کسی جايز است که شرکت بيمه نسبت به ارائه خدمات به او تعهد کرده است و استفاده ديگران از آن موجب ضمان است.
براى خريد عينكى كه دكتر تجويز نموده بود پول كافى نداشتم. و پدرم هم به خاطر حقوق کم و عيال زياد نمىتوانست اين پول را تهيه كند. به همين خاطر از دفترچه بيمه برادرم كه كارمند بانك است براى اين کار استفاده نمودم. آيا اين کار من اشكال داشته است يا نه⁉️ نمازهايى كه با اين عينک خواندم چه حكمى دارد⁉️⁉️
نمازهايى كه با عينك مذكور خواندهايد، صحيح است. شما با مراجعه به مسئولين بيمه مىتوانيد مسأله را حل كنيد.
📝آیت الله مکارم شیرازی:
استفاده از مدارک و دفترچه بیمه دیگران
آیا استفاده از مدارک دیگران مانند دفترچه بیمه درمانى، گذرنامه، کارت شناسایى و غیره با رضایت کامل طرف مقابل جایز است⁉️⁉️ و در صورت عدم جواز استفاده از این مدارک آیا شرعاً هم عقوبت دارد⁉️⁉️
اگر برخلاف قوانین و مقرّرات و قرارداد باشد، جایز نیست و مسوولیّت الهى دارد.
🆔👇👇
@resule10📚
#فقاق_ماءالشعیر_آبجو
💬سوال:
منظور از فقّاق وآبجوچیست⁉️⁉️وحکم آنها چیست ⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝آیت الله خامنه ای و امام خمینی:
آنچه حرام است فقاع است كه از آب جو مي گيرند و به نحوي خاص مي جوشانند. بر همين اساس اگر جو به روش فقاع بجوش آيد در اين فرض استفاده از آن حرام و نجس است.
دو نكته مهم در رابطه با بحث:
۱- فقاع كه از جو گرفته می شود و به آن آبجو می گويند، نجس است. ولى آبى كه به دستور طبيب از جو میگيرند و به آن ماءالشعير میگويند، پاك میباشد.
۲- كم شدن دو سوم آب انگور:آب انگورى كه جوش آمده، پيش از آنكه ثلثان شود، يعنى دو قسمت آن كم شود و يك قسمت آن بماند، نجس نيست ولى خوردن آن حرام است. ولى اگر ثابتشود كه مست كننده است، حرام و نجس مىباشد و فقط به سركه شدن پاك و حلال می شود.
اگر مثلا در يك خوشه غوره يك دانه يا دو دانه انگور باشد،چنانچه به آبى كه از آن خوشه گرفته مىشود آبغوره بگويند و اثرى از شيرينى در آن نباشد و بجوشد، پاك و خوردن آن حلال است.
۳.چيزى كه معلوم نيست غوره است يا انگور، اگر جوش بيايد، حرام نمى شود.
📝آیت الله مکارم :
مشروبات الکی که از جو گرفته می شود [آبجو]
آیا آبجو و ماء الشعیر حکم واحد دارند یعنی خوردنشان حرام است⁉️⁉️
مشروب الکلى که از جو گرفته مىشود و به آن «آبجو» مىگویند حرام و از جهت نجاست مانند شراب است، ولى آبى که براى خواصّ طبّى از جو مىگیرند و به آن «ماء الشّعیر» مىگویند و ابداً مسکر نیست، پاک و حلال است.
ذکر عنوان آبجو به صورت مستقل در نجاسات [آبجو]
چرا در رساله آبجو به صورت مستقل و جدا از مایعات مسکر ذکر شده است⁉️⁉️
بخاطر اینکه سکر کمتری دارد و در روایات نیز جدا آمده است.
🆔👇👇
@resule10📚
#نفقه_زن
💬سوال:
اگر شوهر نتواند نفقه زن را بپردازد و يا به خوبى تأمين كند،تكليف چيست⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝همه مراجع (به جز امام، سيستانى، مكارم و نورى): اگر بتواند كار و يا شغل مناسبى براى خود انتخاب كند [و براى او سخت و مشقّت آور نباشد]؛ بايد از اين راه نفقه همسرش را تهيه كند و اگر ممكن نشد، گناهى بر او نيست. البته نسبت به هر مقدارى كه نفقه زن را نپرداخته، بدهكار است.
📝آيات عظام امام، سيستانى و نورى: اگر بتواند كار و يا شغل مناسبى براى خود انتخاب كند [و براى او سخت و مشقّت آور نباشد]، بنابر احتياط واجب بايد از اين راه نفقه همسرش را تهيه كند و اگر ممكن نشد، گناهى بر او نيست. البته نسبت به هر مقدارى كه نفقه زن را نپرداخته، بدهكار است.
📝آيت اللّه مكارم: اگر بتواند با كار و يا انتخاب شغل مناسب و يا از هر راه مشروع ديگرى، درآمد كسب كند؛ بايد از اين راه نفقه همسرش را تهيه نمايد و اگر ممكن نشد، گناهى بر او نيست. اما نسبت به هر مقدارى كه نفقه زن را نپرداخته، بنابر احتياط واجب، بدهكار است.
📢تبصره. در انتخاب كار و شغل، برخى مراجع (امام، سيستانى و نورى) در اين مسئله احتياط واجب كرده اند.
🆔👇👇
@resule10📚
#خریدن_لباس_ابریشم_برای_داماد
💬سوال:
آيا خريدن پارچه و لباس ابريشم خالص براى داماد [آقایان]، از سوى خانواده دختر جايز است⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝همه مراجع: اگر آن را به منظور پوشيدن براى داماد مى خرند، جايز نيست.
🆔👇👇
@resule10📚
#پوشیدن_لباس_ابریشم
💬سوال:
حكم پوشيدن لباس ابريشم براى زن و مرد چيست⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝همه مراجع: اگر ابريشم خالص باشد، پوشيدن آن براى مرد حرام است؛ ولى براى زن اشكال ندارد.
🆔👇👇
@resule10📚
#خرید_و_فروش_اکانت_و_امتیاز_بازی_های_مجازی
💬سوال:
بازی کلش اف کلنز حرام است⁉️⁉️
خرید و فروش یک اکانت در این بازی چه حکمی دارد⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝آیت الله سیستانی:
بسمه تعالى
خرید وفروش صحیح نیست ، ودر مورد اصل بازى مقلّد آقاى سیستانى (مُدّ ظلّه) مى تواند به فقیه دیگر مراجعه نماید چون ایشان در این مسئله اظهار نظر ننموده اند.
درآمد مغازه های ( بازیهای رایانه ای) از نظرشرعی چه حکمی دارد در صورتیکه در بازی دو نفره پول را پرداخت نماید⁉️⁉️
پول به دست آمده از بازی های قماری حرام است.
📝آيت الله مكارم شيرازي
آيا بازی کلش اف کلنز حرام است⁉️⁉️ خرید و فروش اکانت در این بازی و بازي هاي آنلاين چه حکمی دارد⁉️⁉️
در صورتي که داراي محتواي فاسدي نباشد به خودي خود اشکال ندارد. اما خرید و فروش اکانت و مراحل این بازی جایز نیست و اکل مال بالباطل می باشد، بنابراین نمی تواند در آن تصرف نماید.
خرید و فروش اکانت بازی های آنلاین که در آن، تنها امتیازاتی در دنیای مجازی به فروش می رسد، چه حکمی دارد⁉️⁉️
اکل مال بالباطل بوده و جایز نیست.
📝آيت الله شبیری زنجانی:
1⃣. آیا بازی کلش آف کلنز از نظر شرعی جایز است⁉️⁉️
2⃣. پرداخت مبلغی برای خرید برخی از امکانات مجازی در این بازی جهت ارتقاء و ادامه آن و یا خرید و فروش این بازی که در هر مرحله دارای قیمتی متفاوت است، به فرد دیگری جایز است⁉️⁉️
1⃣. اگر اعتباری که برنده به دست می آورد، قابل خرید و فروش باشد (ولو برنده نخواهد آن را بفروشد) بازی مذکور حرام است.
2⃣. جایز نیست.
🆔👇👇
@resule10📚
#فروش_خون
💬سوال:
آیا فروش خون به کسى که از آن استفاده مىکند، جایز است⁉️⁉️
✅پاسخ
📝آیة الله خامنه ای :
فروش خون اگر به قصد عقلایى مشروع باشد، اشکال ندارد.
فروش خون چه حکمی دارد⁉️⁉️
با فرض اینکه انتقال خون دارای منفعت عقلایی است،فروش آن مانعی ندارد.
📝آیت الله مکارم:
خرید خون و فرآورده هاى آن از غیر مسلمانان چه حکمى دارد⁉️⁉️در صورتى که امکان خرید خون از کفار باشد آیا همچون خرید اجسادشان جهت تشریح، اولویّت دارد⁉️⁉️
از هر دو گروه مى توان خون را خرید.
فروش خون و فرآورده هاى خونى که در کشورهاى اسلامى تهیّه شده، به غیر مسلمانان چه حکمى دارد⁉️⁉️ آیا بین کفّار حربى و غیر حربى تفاوتى هست⁉️⁉️
به غیر کفّار حربى مى توان فروخت، مشروط بر اینکه نیاز مسلمانان از طریق دیگر حل شود.
🆔👇👇
@resule10📚