#اعضای_حرام_حیوانات_حلال_گوشت
💬سوال:
خوردن چه اعضایی از حیوانات حلال گوشت حرام است⁉️⁉️
✅پاسخ:
پانزده چیز از حیوانات حلال گوشت، حرام است:
1- خون
2- فضله
3- نرى
4- فَرْج
5- بچهدان
6- غُدَد که آن را (دشول) مىگویند. 7- تخم که آن را (دنبلان) مىگویند. 8- چیزى که در مغز کلّه است و به شکل نخود مىباشد.
9- مغز حرام که در میان تیره پشت است.
10- پى که در دو طرف تیره پشت است
11- زهرهدان
12 سپرز (طحال)
13- بولدان (مثانه)
14- حدقه چشم
15- چیزى که در میان سُم است و به آن ذات الاشاجع مىگوینحیوانات
🆔👇👇
@resule10📚
#چگونگی_سر_بریدن_حیوان
💬سوال:
چگونگی سر بریدن حیوان ورگ هایی که باید در هنگام ذبح بریده شود کدامند⁉️⁉️
✅پاسخ:
دستور سر بریدن حیوان آن است که حلقوم(مجراى تنفس) و مِرى (مجراى غذا) و دو شاهرگ را که در دو طرف حلقوم است (و به این چهار تا «أوداج أربعه» گفته میشود)، از پایین برآمدگى زیر گلو، به طور کامل ببُرند، و اگر آنها را بشکافند کافى نیست. و در این زمینه، باید به چندنکته توجه شود:
1⃣. لازم است بریدن رگها و مجاری، پشت سر هم باشد. پس اگر بعضى از رگها را ببُرد و صبر کند تا حیوان بمیرد، سپس بقیّه را ببرد فایده نداشته و حیوان حرام میشود، بلکه اگر در این فاصله حیوان هم نمیرد، ولى به طور معمول چهار رگ را پشت سر هم نبرند اشکال دارد و حیوان حلال نمیشود.
2⃣. پیش از بیرون آمدن روح، جدا کردن سر حیوان از بدن، حرام است، ولى با این عمل حیوان حرام نمیشود. همچنین احتیاط آن است که پیش از بیرون آمدن روح، پوست حیوان را نکَنند و مغز حرام را که در تیره پشت است، نبُرّند.
3⃣. اگر بخواهند شتر را بکشند که بعد از جان دادن پاک و حلال باشد باید با شرایطی که براى سر بریدن حیوان گفته شد، چاقو یا چیز دیگرى را که از آهن و برنده باشد، در گودى بین گردن و سینهاش فرو کنند (که این عمل را «نحر» میگویند) و بهتر آن است که شتر در این هنگام ایستاده باشد.
🆔👇👇
@resule10📚
🔴سامانه ثبت شکایات و اعتراضات مردمی معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور:
https://internet.ir/shekayat
مردم عزیز ایران و فعالان فضای مجازی می توانند با در دست داشتن اطلاعات هویتی و تلفن همراه معتبر، با دریافت کد تاییدیه و احراز هویت کامل شکایات و اعتراضات خود به وضعیت فضای مجازی و عملکرد مسئولان این فضا اعلام دارند.
دوستان حتما شکایات خود را ثبت کنید 👆🙏
#خمس_اجاره_منزل
💬سوال:
طبقه بالاى خانه اى (پيش از سكونت در آن) به اجاره داده شده، آيا به آن خمس تعلق مى گيرد⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝آيات عظام امام خمینی، فاضل، سيستانى و مكارم: حكم سرمايه را دارد و بايد خمس آن را بپردازد؛ مگر آنكه با پرداخت خمس آن، نتواند امرار معاش كند.
📝آيات عظام بهجت، تبريزى و نورى: آن مقدار از سرمايه (طبقه ديگر خانه) كه اداره زندگى به آن بستگى دارد، خمس ندارد؛ ولى به مقدار بيش از آن، خمس تعلق مى گيرد.
📝آيات عظام خامنه اى، صافى و وحيد: حكم سرمايه را دارد و بايد خمس آن را بپردازد و چنانچه نمى تواند با پرداخت خمس آن امرار معاش كند، مى تواند با حاكم شرع دستگردان نمايد.
🆔👇👇
@resule10📚
#دیدن_و_لمس_موی_جدا_شده_زن_نامحرم
💬سوال:
مویی که از زن جدا شده و روی فرش افتاده اگر نامحرم ببیند و دست بزند چه حکمی دارد⁉️⁉️
🌸پاسخ اجمالی:
در این زمینه بین فقها اختلاف نظر است، برخی از فقها میگویند بنا بر احتیاط واجب باید از نگاه و لمس موی جدا شده از نامحرم اجتناب شود و برخی نیز معتقدند اگر به قصد لذت نباشد، اشکال ندارد.
✅پاسخ:
📝 آیت الله العظمی خامنهای:
احتیاط واجب آن است که به موى جدا شده نگاه نشود.
📝آیت الله العظمی سیستانی :
حرام نیست.
📝آیت الله العظمی نوری همدانی:
در فرض سؤال، دست زدن خلاف احتیاط است.
🆔👇👇
@resule10📚
#باز_پس_گیری_قرض_الحسنه
💬سؤال:
وجه قابل توجهی را به یکی از دوستان به عنوان قرض الحسنه داده ام، آیا بازپس گیری آن شرایط خاصی دارد⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝آیت الله خامنه ای: اگر براي بازپرداخت زمان معين نشده است، مي توانيد مطالبه کنيد و مديون در صورت توان بايد بپردازد.
📝آیت الله سیستانی:
اگر قرض گیرنده دارا باشد و قرض مدت دار نبوده باشد می توانید پس بگیرید.
📝آیت الله شبیری زنجانی:
اگر زمان خاصی را برای بازپرداخت معین نکرده اید هر زمان خواستید می توانید وجه تان را مطالبه کنید. البته در صورتی که بیشتر از مستثنیات دین نداشته باشد باید به وی مهلت دهید.
📝آیت الله وحید:
به همان مقدار می توانید پس بگیرید و مشکلی ندارد.
📝آیت الله فاضل:
اگر شرط خاصی برای باز پس گرفتن نگذاشته اید هر وقت بخواهید میتوانید پول خود را پس بگیرید.
@resule10📚
#گریه_در_نماز_برای_گناهی_یا_کار_دنیا
💬سوال:
گریه کردن در نماز برای گناهی که کردیم یا برای کار های دنیوی، چه حکمی دارد⁉️⁉️
✅ پاسخ:
📝آیت الله خامنه ای:
از مبطلات نماز آن است كه براى كار دنيا عملاً با صدا گريه كند، ولى اگر براى كار دنيايى بى صدا گريه كند، اشكال ندارد، ولى اگر از ترس خدا يا براى آخرت گريه كند، آهسته باشد يا بلند، اشكال ندارد. بلكه از بهترين اعمال است.
📝آیت الله مکارم شیرازی:
گریه کردن با صدا نماز را باطل مى کند، هر چند بى اختیار شود، بلکه بنابر احتیاط واجب گریه بى صدا نیز نماز را باطل مى کند، اینها در صورتى است که گریه از ترس خدا و براى آخرت نباشد، و الاّ نه تنها نماز را باطل نمى کند، بلکه از بهترین اعمال و از کارهاى اولیاى خداست.
📝آیت الله وحید خراسانی:
اگر کسی برای کار دنیا عمدا گریه کند بنابر احتیاط واجب باید نماز را تمام کند و دوباره بخواند، مگر این که مساله را نداند و در یادگیری مساله کوتاهی نکرده باشد یعنی در ندانستن مساله معذور باشد، ولی اگر از ترس خدا یا برای آخرت گریه کند از بهترین اعمال است.
📝آيت الله سيستاني:
از مبطلات نماز بنابر احتیاط واجب برای کار دنیا عمدا با صدا یا بی صدا گریه کند، ولی اگر از ترس خدا یا از روی شوق به سوی او یا برای آخرت گریه کند، آهسته باشد یا بلند اشکال ندارد، بلکه از بهترین اعمال است بلکه اگر برای خواستن حاجت دنیوی از خدا روی تذلل در پیشگاه او گریه کند، اشکال ندارد، و همچنین گریه برای مصائب اهل بیت (ع).
🆔👇👇
@resule10📚
#راه_رفتن_در_وضو_هنگام_مسح
💬سوال:
اگر هنگام كشيدن مسح سر راه برويم، وضو باطل مى شود⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝همه مراجع: راه رفتن در حال مسح، اشكال ندارد.
.نكته:
1⃣-نبايد به گونه اي راه برود كه فاصله زيادي بين وضو گرفتن بيفتد.
2⃣- در مسح سر و روی پا باید دست را روی آنها بکشد، و اگر دست را نگهدارد و سر یا پا را به آن بکشد باطل است، ولی اگر موقعی که دست را میکشد سر یا پا مختصری حرکت کند اشکال ندارد.
🆔👇👇
@resule10📚
#شروط_لباس_نماز_گزار
💬سوال:
لباس نمازگزار چند شرط دارد تا نماز صحیح باشد⁉️⁉️
✅پاسخ:
1⃣: آن که پاک باشد.
2⃣: آن که مباح باشد.
3⃣: آن که از اجزاء مردار نباشد.
4⃣ : آن که از حیوان حرام گوشت نباشد.
5⃣و6⃣: آن که اگر نمازگزار مرد است ، لباس او ابریشم خالص و طلا باف نباشد.
🆔👇👇
@resule10📚
#دادن_زکات_به_سید
💬سوال:
به نظر اكثر مراجع دادن صدقه مستحبی به سید اشكال ندارد در حالیكه اكثر مردم فكر می كنند دادن صدقه مستحبی به سید حرام است نظر مراجع رالطف فرمائید⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝آیت الله امام خمینی: سید نمی تواندازغیرسید زكات بگیرد ولی اگرخمس وسایر وجوهات،كفایت مخارج اورا نكند واز گرفتن زكات ناچار باشد،می توانداز غیر سید زكات بگیرد.ولی احتیاط واجب آن است كه اگر ممكن باشد،فقط به مقداری كه برای مخارج روزانه اش ناچار است بگیرد.
📝آیت الله فاضل:سید می توان از سید زكات بگیرد ولی سید نمی تواندازغیرسید زكات بگیرد ولی اگرخمس وسایر وجوهات،كفایت مخارج اورا نكند واز گرفتن زكات ناچار باشد،می توانداز غیر سید زكات بگیرد.ولی احتیاط واجب آن است كه اگر ممكن باشد،فقط به مقداری كه برای مخارج روزانه اش ناچار است بگیرد.
📝آیت الله بهجت:فقط به مقداری كه برای مخارج سالانه اش ضروری باشد گیرد واگر در اثناء سال بی نیاز شد آن را عودت یابا اذن زكات دهنده به مصرف مستحقین زكات برساند وخودش از خمس استفاده كند.
📝آیت الله مكارم:زكات گیرنده از سادات نباشد مگر اینكه زكات دهنده هم از سادات باشد،ولی اگر خمس وسایر وجوهات كفایت مخارج آن را نكند وناچار به گرفتن زكات باشند،می تواند از غیر سادات زكات بگیرند،اما احتیاط واجب آن است كه فقط به مقدار مخارج روزانه بگیرند.
📝آیت الله زنجانی:سید می تواند از غیر سید زكات مستحبی بگیرد ولی نمی تواند از غیر سید زكات واجب بگیرد،البته اگر خمس وسایر وجوهات كفایت مخارج آن را نكند وناچارباشد كه از زكات واجب غیر سید استفاده كند ،مانعی ندارد.
🆔👇👇
@resule10📚
#وطی_حیوان_حلال_گوشت
💬سوال:
آیا گوشت حیوان وطی شده حلال گوشت حرام می شود⁉️⁉️⁉️حکم کلی وطی حیوانات حلال گوشت را لطف فرمائید⁉️
✅پاسخ:
📝آیات عظام بهجت ونوری :اگر نعوذ بالله با گاو و گوسفند و شتر نزدیکی کنند، بول و سرگین آنها نجس میشود و آشامیدن شیر وخوردن گوشت آنها هم حرام است آیت الله نوری و باید بدون آن که تأخیر بیفتد آن حیوان را بکشند و بسوزانند و کسی که با آن وطی کرده پول آن را به صاحبش بدهد.
نوری :بلکه اگر به بهیمه دیگری هم نزدیکی کند، شیر آن حرام میشود.
(نوری): بول و سرگین و نسل آنها نجس میشود و آشامیدن شیر و خوردن گوشت آنها و نسل آنها نیز حرام است.
📝آیت الله نوری: و در این حکم فرقی میان صغیر و کبیر، عالم به حکم و جاهل نیست.
📝آیت الله اراکی:اگر با حیوان حلال گوشتی مانند گاو و گوسفند و شتر نزدیکی کنند، بول و سرگین آنها نجس میشود و آشامیدن شیر آنها هم حرام است و باید فوراً آن حیوان را بکشند و بسوزانند و کسی که با آن وطی کرده، پول آن را به صاحبش بدهد.
📝آیات عظام گلپایگانی،صافی:اگر با حیوان حلال گوشتی که مرسوم است گوشت آن را میخورند مانند گاو و گوسفند نزدیکی کند، بول و سرگین خود آنها و نسل متجدّد آنها نجس میشود و خوردن گوشت و آشامیدن شیر آنها و همین طور خوردن گوشت و آشامیدن شیر نسل متجدّد آنها حرام است چه وطی در قُبُل باشد و چه در دُبُر و وطی کننده صغیر باشد یا کبیر، عالم باشد یا جاهل، مختار باشد یا مکره و موطوء نر باشد یا مادّه؛ و باید فوری آن حیوان را بکشند و بسوزانند و کسی که با آن وطی کرده، پول آن را به صاحبش بدهد.
📝آیات عظام خوئی، تبریزی: اگر با حیوان حلال گوشتی مانند گاو و گوسفند نزدیکی کنند، بول و سرگین آنها نجس میشود و خوردن گوشت و آشامیدن شیر آنها هم حرام است و همچنین است نسل آنها؛ و باید فوری آن حیوان را بکشند و بسوزانند و کسی که با آن وطی کرده، پول آن را به صاحبش بدهد.
📝آیت الله زنجانی:اگر با حیوان حلال گوشتی مانند گاو و گوسفند و شتر نزدیکی کنند، بول و سرگین آنها نجس میشود و خوردن گوشت و آشامیدن شیر آنها هم حرام است، همچنین بچه آنها که در هنگام نزدیکی در شکم حیوان بوده یا پس از آن تولید شود؛ و باید آن حیوان را بکشند و سپس آن را بسوزانند و کسی که با آن وطی کرده و مالکش نیست، باید پول آن را به صاحبش بدهد و اگر گوسفند وطی شده در یک گله مشتبه گردد، باید به وسیله قرعه آن را معین کرده کارهایی را که گفته شد درباره آن اجرا کرد.
📝آیت الله سیستانی:اگر با حیوانی که گوشتش معمولًا مورد استفاده است مانند گاو و گوسفند و شتر نزدیکی کند، بول و سرگین آنها نجس میشود و خوردن گوشت آنها حرام است و همچنین است بنا بر احتیاط واجب آشامیدن شیر آنها، و نسل بعد از وطی آنها، و باید آن حیوان را بکشند و بسوزانند و کسی که با آن وطی کرده، اگر صاحبش نباشد پول آن را به صاحبش بدهد.
📝آیت الله فاضل: حیوان چهارپایی که انسان با آن نزدیکی کرده اگر معمولًا از گوشت و شیر آن استفاده میشود، مانند شتر و گاو و گوسفند باید آن را بدون تأخیر به هر نحو که امکان دارد بکشند و گوشت آن را بسوزانند و کسی که این عمل زشت «وطی» را انجام داده باید پول آن را به صاحبش بدهد و اگر معمولًا از آن استفاده سواری میشود و از گوشت آن استفاده نمیشود، مانند اسب و قاطر و الاغ، باید آن را به شهر دیگر ببرند و در آنجا به فروش برسانند و کسی که عمل «وطی» را انجام داده، خسارت و قیمت آن را بپردازد و اگر این حیوان بین حیوانات دیگر مخلوط و مشتبه شده باید به وسیله قرعه آن را معیّن کنند و حکم شرعی را روی آن انجام دهند.
📝آیت الله مکارم:اگر با گاو و گوسفند و شتر نزدیکی کنند، علاوه بر این که گوشت آنها حرام است، بول و مدفوع آنها نیز بنا بر احتیاط واجب نجس میباشد و آشامیدن شیر آنها نیز حرام است و باید آن حیوان را ذبح کنند و لاشه آن را بسوزانند و کسی که با آن نزدیکی کرده، باید پول آن را به صاحبش بدهد.
🆔👇👇
@resule10📚
#شرایط_شکار_با_سگ_شکاری
💬سوال:
اگر سگ شکاری حیوان وحشی حلال گوشتی را شکار کند پاک بودن و حلال بودن آن حیوان شش شرط دارد آن شش شرط کدامند ⁉️⁉⁉️
✅پاسخ:
1⃣: سگ به طوری تربیت شده باشد که هر وقت آن را برای گرفتن شکار بفرستند برود و هر وقت از رفتن جلوگیری کنند بایستد ولی اگر در وقت نزدیک شدن به شکار، با جلوگیری نایستد مانع ندارد و احتیاط واجب آن است که اگر عادت دارد که پیش از رسیدن صاحبش شکار را میخورد از شکار او اجتناب کنند، ولی اگر اتفاقاً شکار را بخورد اشکال ندارد.
2⃣: صاحبش آن را بفرستد و اگر از پیش خود دنبال شکار رود و حیوانی را شکار کند خوردن آن حیوان حرام است. بلکه اگر از پیش خود دنبال شکار رود و بعداً صاحبش بانگ بزند که زودتر آن را به شکار برساند اگر چه بواسطه صدای صاحبش شتاب کند، بنا بر احتیاط واجب باید از خوردن آن شکار خودداری نمایند.
3⃣:کسی که سگ را میفرستد باید مسلمان باشد یا بچه مسلمان باشد که خوب و بد را بفهمد و اگر کافر یا کسی که اظهار دشمنی با اهل بیت پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم میکند سگ را بفرستد، شکار آن سگ حرام است.
4⃣: وقت فرستادن سگ نام خدا را ببرد و اگر عمداً نام خدا را نبرد، آن شکار حرام است، ولی اگر از روی فراموشی باشد اشکال ندارد و اگر وقت فرستادن سگ نام خدا را عمداً نبرد و پیش از آن که سگ به شکار برسد نام خدا را ببرد بنا بر احتیاط واجب باید از آن شکار اجتناب نماید.
5⃣:شکار بواسطه زخمی که از دندان سگ پیدا کرده بمیرد پس اگر سگ، شکار را خفه کند، یا شکار از دویدن یا ترس بمیرد حلال نیست.
6⃣:کسی که سگ را فرستاده وقتی برسد که حیوان مرده باشد، یا اگر زنده است به اندازه سر بریدن آن وقت نباشد و چنانچه وقتی برسد که به اندازه سر بریدن وقت باشد (مثلًا حیوان چشم یا دم خود را حرکت دهد، یا پای خود را به زمین بزند ، چنانچه سر حیون را نبرد تا بمیرد حلال نیست.
🆔👇👇
@resule10📚