وبسایت رِواق معرفت
🔰 عدم انحصار فقر به اظهار فقر 🍀 مطمئنا روح انسان از تصورات ذهنی تأثیر میپذیرد. حتی اگر بر فرض و به
🔰 محدودیت کائنات و هستی بهحکم عقل
🍀 هستیْ محدود به جهان مادی نبوده و عوالم دیگری نیز وجود دارد. جهان مادی و کائناتْ وابسته به خداوند متعال است یعنی مستقل نیست و از این بابت محدود میباشد. تنها خداوند متعال بسیط الحقیقه و موجودی بیکران است.
✨ جهان اجسام و وجودهاى جسمانى محدود و مشروط و مخلوق آفريده شدهاند و هیچکدام واقعیتشان واقعیت مطلق و مستقل و قائم بالذّات نيست. جهان مادّى در عين اينکه از نظر ابعاد نامحدود است از نظر واقعیت محدود است. (مرتضی مطهری؛ مجموعه آثار (جهانبينى توحيدى)؛ ج۲، ص۹۳).
🔴 در جریان مثبتاندیشی اما چنین محدودیتی برای کائنات در نظر گرفته نشده و بهصورت مستقل قادر به برآورده سازی همه نیازهای انسان معرفی میشود. در حالی که همۀ موجودات امکانی از نظر واقعیت محدود به شمار رفته و نیازمند خداوند هستند.
📖 #واکاوی_جریان_مثبتاندیشی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍃 رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم: مَنِ اِزْدَادَ فِي اَلْعِلْمِ رُشْداً وَ لَمْ يَزْدَدْ فِي اَلدُّنْيَا زُهْداً لَمْ يَزْدَدْ مِنَ اَللَّهِ إِلاَّ بُعْداً .
🍃 کسی که علمش زیاد شود، اما بی رغبتیاش به دنیا زیاد نشود، فقط از خدا دورتر میشود.
📖 بحار الأنوار؛ ج2 ؛ ص37
📚 مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، بحار الأنوار - بيروت، چاپ: دوم، 1403 ق.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
📀مجموعه آثار حضرت آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی مدظله العالی
🌐https://b2n.ir/x12455
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🔴 منشأ تأثیر عرفان واره حلقه 🍂 هیچ اندیشه یا تشکیلاتی در خلأ شکل نگرفته و برای شناخت صحیح ریشههای
🔴 تطبیقهای شبهعلمی – شبهعرفانی
🍂 اساس عرفان واره حلقه بر فرضیهها و تطبیقهای ناشیانه علمی و حمل آن بر آموزههای عرفان اصیل اسلامی و دین شکلگرفته است.
🍂 ... تفسیر بخشهایی از معاد مطابق با فرضیههایی همچون جهانهای موازی- تلاش برای پذیرش و اثبات مهبانگ در عین بیتوجهی به جمع نشدن صُدفه با علّیت – هستیشناسی مبتنی بر سه عنصری بودن جهان هستی - مجازی دانستن هستی از راه اثبات حرکت در عالم - ارائه تفسیری تجربی از حرکت و سلوک عرفانی در عبور از عوالم ماده، مثال، عقل و اسماء و صفات الهیه- تفسیری مادی از ملائکه و تطبیق آنها بر میدانهای شعوری، الکترومغناطیسی، هستهای قوی و ضعیف، اتمها و آنتروپی-تفسیر و تقلیل گناهان در جهنم به لایهای مادی و سوختن آن و دهها مورد دیگر ...
🔅وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍀 آزادى تفكر یا آزادى عقيده؟
🍃 مغالطه اى كه در دنياى امروز وجود دارد ... از يك طرف مى گويند فكر و عقل بشر بايد آزاد باشد، و از طرف ديگر مى گويند عقيده هم بايد آزاد باشد؛ بت پرست هم بايد در عقيده خودش آزاد باشد، گاوپرست هم بايد در عقيده خودش آزاد باشد، اژدهاپرست هم بايد در عقيده خودش آزاد باشد؛ هر كسى هر چه را كه مى پرستد، هر چيزى را به عنوان عقيده براى خودش انتخاب كرده بايد آزاد باشد، و حال آن كه اين گونه عقايد ضد آزادى فكر است. همين عقايد است كه دست و پاى فكر را مى بندد...
🍃 بسيار تفاوت است ميان آزادى تفكر و آزادى عقيده. اگر اعتقادى بر مبناى تفكر باشد، عقيده اى داشته باشيم كه ريشه آن تفكر است، اسلام چنين عقيده اى را مى پذيرد، غير از اين عقيده را اساسا قبول ندارد. آزادى اين عقيده آزادى فكر است. اما عقايدى كه بر مبناهاى وراثتى و تقليدى و از روى جهالت، به خاطر فكر نكردن و تسليم شدن در مقابل عوامل ضد فكر در انسان پيدا شده است، اينها را هرگز اسلام به نام آزادى عقيده نمى پذيرد.
📖 مجموعه آثار ؛ ج ۲۴ ؛ ص ۳۷۳ - ۳۷۷
📚 مطهری (آیت الله شهید)، مرتضی؛ مجموعه آثار(آينده انقلاب اسلامى ايران)، ج ۲۴، چ۷، تهران، صدرا، ۱۳۸۴ ه.ش.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🔰 محدودیت کائنات و هستی بهحکم عقل 🍀 هستیْ محدود به جهان مادی نبوده و عوالم دیگری نیز وجود دارد. جه
🔰 خلط آرزوهای دراز با اهداف عالیه و بلندهمتی
🔴 آرزوهای دراز ملازم با مادیگرایی، دنیاگرایی، دوستی دنیا، فردگرایی و خودخواهی است و جنبه شخصی دارد؛ اما همت بلند و اهداف والای علمی و عملی داشتن عمدتا اینچنین نبوده و با فداکاری و عبور از خود به دست میآید. آرزوهای دراز بیشتر در اطراف نیازهای شخصی همچون غرق شدن در مال، مرکب و خانه و... است و با تلاش در کسب اهداف عالیه و بلندهمتی تفاوت دارد. از این جهت استدلال مثبتاندیشان مخدوش است. در کتابهای این جریان اهداف عالیه علمی و عملی و خودسازی دیده نمیشود و هر چه هست پول، ماشین، خانه و... است.
📖 #واکاوی_جریان_مثبتاندیشی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🔴 بی حجابی و سستی خانواده 🔰 شک نيست كه هر چيزى كه موجب تحكيم پيوند خانوادگى و سبب صميميت رابطه زوجي
🔵 زن و محبوب بودن
🔰 عشق و علاقه اجباربردار نيست. صحيح نيست كه قانون بخواهد زن را به زور به شوهرش بچسباند. وقتى علاقه بين زن و شوهر وجود نداشته باشد طبعاً زيربناى كانون خانوادگى از ميان رفته است؛ مخصوصاً اگر تنفر از ناحيه مرد باشد، زيرا سررشته عُلْقه خانوادگى در جانب مرد است و اگر مرد علاقهمند باشد زن طبق طبيعت خودش كه مىخواهد او را دوست بدارند علاقهمند مىشود. زن به محبوب داشتن اهميت نمىدهد، به محبوببودن اهميت مىدهد؛ يعنى زن آن مردى را دوست مىدارد كه او را دوست بدارد؛ مردى محبوب اوست كه او محبوب آن مرد باشد.
📖 #مسئله_حجاب
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍀حجاب و غیرت
🍃 حجاب؛ چه در مرد و چه در زن به غیرت او وابسته است ، یک انسان غیور نه اجازه می دهد که بیگانه در حریم عفاف او راه پیدا کند و نه به خود اجازه می دهد که وارد حریم عفاف و دیانت دیگری بشود . غیرت که یک واژه عربی است ، سه عنصری را که اخلاقی و آموزنده است ، در درون خود دارد :
🍃 اوّل هویت شناسی ، دوّم غیر را به حریم هویت خود راه ندادن و سوّم وارد حریم غیر نشدن . اصولاً غیرت؛ یعنی غیرزدایی و طرد غیر و بیگانه و این غیرزدایی بعد از شناخت حوزه هویت خودی است ، اگر کسی خود را نشناسد و حریم خود را نداند ، مسئله غیرزدایی و وارد حریم غیر نشدن برای او مطرح نیست و وقتی او می تواند غیرزدایی کند که محدوده خود را بشناسد.
📖 سروش هدایت، ج۶، ص ۲۸۸.
📚 جوادی آملی (آیتالله)؛ عبدالله؛ سروش هدایت؛ چ۱، قم، نشر اسراء، ۱۳۸۹ ه. ش.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍃 احادیثی از امام جواد علیهالسلام
▫️ أفضَلُ العِبادَةِ الإخلاصُ ؛ برترين عبادت، اخلاص است.
▫️طولُ التَّسويفِ حَيَرةٌ؛ امروز و فردا كردنِ بسيار ، سرگردانى است.
▫️الثِّقَةُ باللّه ِ تعالى ثَمَنٌ لِكُلِ غالٍ وسُلَّمٌ إلى كُلِّ عالٍ ؛ اعتمادِ به خداوند متعال، بهاى هر چيز گرانى است و نردبان رسيدن به هر بلندايى.
▫️لؤْكانَتِ السَّمواتُ وَالْأرْضُ رَتْقَا عَلى عَبْدٍ ثُمَّ اتَّقىَ اللّه َ تَعالى لَجَعَلَ مِنْها مَخْرَجا؛ اگر آسمانها و زمين بر شخصى بسته باشد، ولى تقواى الهى پيشه كند، خداوند گشايشى از آنها برايش قرار مى دهد.
▫️المؤمنُ يَحتاجُ إلى تَوفيقٍ مِن اللّه ِ و واعِظٍ مِن نَفسِهِ و قَبولٍ مِمَّن يَنصَحُهُ ؛ مؤمن به توفيق خدا و داشتن پند گويى درونى و خوى نصيحت پذيرى از كسى كه او را نصيحت مى كند، نياز دارد.
📚 منابع:
بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج67 ؛ ص249 | تحف العقول ؛ ص456 | بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج75 ؛ ص 364
| بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج75 ؛ ص78 | تحف العقول ؛ ص457
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
هدایت شده از مؤسسه معنویت تمدنساز
💠 ملکوت اشیاء
✨ هر چیزی و هر موجودی برای خود یک جنبه ملکوتی و یک صورتی در ملکوت دارد. همۀ آسمانها و زمین صورتهای ملکوتی دارند که همانها ملکوت آسمانها و زمین است... ملکوت هر شیء باطن آن و صورت بالاتر آن و جهت امراللهی آن و آنسوی آن است. و به عبارت روشنتر ملکوت اشیاء عبارتست از همان «أمر» و یا عوالم امری که اصول و بواطن اشیاء است. هر شیء صورتی و یا صورتهایی در ملکوت دارد که از ما محجوب است.
✨ صورت و صورتهای ملکوتی اشیاء در پشت حجابهاست که اگر حجابها کنار برود مکشوف میگردد. از جمله ملکوت آسمانها و زمین ملکوت عقاید و اوصاف و اخلاق و اعمال، یعنی ملکوت راه و روش انتخابی انسان در دنیاست. یعنی، صور پشت پرده عقاید و اوصاف و اعمال که صور اخروی و باطنی و محجوب آنهاست همان صور ملکوتی آنها میباشد زیرا که هر شیء برای خود ملکوتی دارد و برای هر شیء صورتهای ملکوتی هست.
🔅مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir