وبسایت رِواق معرفت
🔵 فلسفۀ پوشش اسلامى 🔰 فلسفۀ پوشش اسلامى به نظر ما چند چيز است. بعضى از آنها جنبۀ روانى دارد و بعضى
🟡 حجاب و حفاظت از بنیان خانواده
🔰 تدابير اسلام مبنى بر اينكه التذاذات جنسى محدود به محيط خانوادگى باشد، اجتماع بزرگ محيط كار و فعاليت باشد نه كانون التذاذات جنسى، توصيههاى اسلام مبنى بر اينكه برخوردهاى زنان و مردان در خارج از كادر زناشويى لزوماً و حتماً بايد پاک و بى آلايش باشد، همه و همه براى اين است كه اجتماعات خانوادگى از خطرات از هم پاشيدگى مصون و محفوظ بمانند.
🖇 #مسئله_حجاب
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
الامام علی علیه السلام : عَلَيْكَ بِالْجِدِّ وَ إِنْ لَمْ يُسَاعِدِ الْجَسَدُ.
بر تو باد به تلاش کردن؛ هرچند بدن یاری نکند.
📖 غرر الحكم و درر الكلم ؛ ص447
📚 تميمى آمدى، عبد الواحد بن محمد، غرر الحكم و درر الكلم - قم، چاپ: دوم، 1410 ق.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
📚 سلسله جلسات «نقد عرفانوارۀ حلقه» 🎞 ویدئوی کامل جلسه ۳ از ۵ ⏳۲۶ دقیقه و ۵۲ ثانیه 👤 استاد امین شمش
98.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚 سلسله جلسات «نقد عرفانوارۀ حلقه»
🎞 ویدئوی کامل جلسه ۴ از ۵
⏳۳۱ دقیقه و ۳۹ ثانیه
👤 استاد امین شمشیری
🗓 خرداد و تیر ۱۴۰۰
🌱 به همّت اداره کل تبلیغات اسلامی و اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی (در جمع معلمان و مربیان پرورشی) | مؤسسه معنویت تمدنساز
🏷 #سلسلهجلساتنقدعرفانوارۀحلقه
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🌐 www.revaghemarefat.ir
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🎙عبادت و ابراز عشق الهی 🍃 استاد شمشیری | بخشی از سلسله جلسات آشنایی با عرفان اسلامی ⏱ ۳ دقیقه و ۵
آشنایی با عرفان اسلامی26.mp3
419K
🎙ویژگیها و نظام سلوکی مکتب عرفانی نجف
🍃 استاد شمشیری | بخشی از سلسله جلسات آشنایی با عرفان اسلامی
⏱ ۵۹ ثانیه
📃 برخی از ویژگیهای مهم نظام سلوکی مکتب نجف:
▫️۱.توحید
▫️۲.معرفت نفس (ذکر و فکر)
▫️۳.توسل (مخصوصا به حضرت اباعبداللهالحسین علیهالسلام)
▫️۴.مراقبه
▫️۵.نفی خواطر
▫️۶.دینداری و سلوک مبتنی بر عشق.
🔗#آشنایی_با_عرفان_اسلامی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ سیره توحیدی پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم
🍃 سیره ای که بر اساس اعتقاد به توحید خدای سبحان تنظیم و استوار گردد، همه اوصاف نفسانی، افعال و حرکات انسان را بر اساس توحید الهی تنظیم می کند، زیرا افعال و حرکات را اوصاف و ملکات نفسانی، و اوصاف نفسانی را عقاید تنظیم و هدایت می کند.
🍃 خدای سبحان، حدّ اعلای سیره توحیدی را به قلب پیامبرش القا فرمود. خدا در آیاتی که با کلمه «قل» آغاز می شود، عین مقول و مضمون آیه را در قلب پیامبر القا و ایجاد فرماید: «قل لن یصیبنا الاّ ما کتب الله لنا هو مولینا و علی الله فلیتوکّل المؤمنون» ؛ بگو هیچ گاه جز آنچه خداوند برای ما مقرر داشته است به ما نمی رسد، او سرور ماست و مؤمنان باید تنها بر خدا توکل کنند.
خدای سبحان این مطلب آرام بخش را با کلمه «قل» در قلب پیامبر القا کرد و رسول اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم هم آن را از امّ الکتاب تلقّی کرد و به این صورت بینش توحیدی در جان پیامبر رسوخ کرد، پیامبر آگاه شده که هیچ رویدادی نصیب انسان نمی شود؛ مگر اینکه در ازل مقدّر باشد. البته گاهی به عنوان پاداش عطا می کند و گاهی به عنوان کیفر می چشاند که در هر صورت خالی از امکان نیست.
🍃 «هو مولینا و علی الله فلیتوکّل المؤمنون» ؛ خدای سبحان به پیامبرش می فرماید: بگو الله مولای ماست، یعنی ما در تحت ولایت خدا هستیم و این گفتن با تلقی قلبی همراه است؛ نه اینکه فقط به زبان بگو، بلکه قلب نورانی حضرت رسول صلّی الله علیه وآله وسلّم این معنا را دریافته که فقط خدا مولای ماست.
این اصل کلی، در سوره «حدید»، با بیان دیگری آمده است: «ما أصاب من مصیبه فى الأرض و لا فى أنفسکم إلاّ فى کتاب من قبل أن نَبرَأها إن ذلک على الله یسیر» ؛ هیچ گزندی در زمین و به جان های تان نمی رسد، مگر پیش از آنکه آن را پدید آوریم، در کتابی (آمده) است؛ این بر خداوند آسان است.
🍃 پس تدوین ازلی به انسان اختصاص ندارد، بلکه زمین، گیاهان، جمادات، معادن، خاک، دریاها، حیوانات دریایی و...، همه و همه را شامل می شود، زیرا آنچه در نظام جزئی می گذرد، از پیش در کتاب کلی الهی تدوین شده است. بینشی که کل نظام را تحت تدبیر خدای سبحان می نگرد، بینش توحیدی است. پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم که دارای چنین بینشی بود، نه چیزی او را نگران می کرد و نه از چیزی خوشحال می شد، تنها فضل الهی او را مسرور می سازد: «لکیلا تأسوا على ما فاتکم و لا تفرحوا بما آتاکم»، چون تمام رخدادها آزمون است و حوادث شیرین، گذشته از آزمون، جنبه امانی دارد؛ نه تملیک حقیقی.
🍃 کسی که چهره ظاهری حوادث را دیده و از روح آن بی خبر است و با دیدن حادثه ای ملایم، خوشحال می شود و حادثه ناملایمی او را نگران می کند، فخرفروش و خیال زده است: «والله لا یحب کل مختالٍ فخور»؛ اما انسان عاقل و موحد که همه این حوادث را مشمول نظام و آزمون الهی می داند، همه حوادث گوارا و ناگوار را امتحان خدا می یابد.
📖 پیامبر رحمت، ص 207- 210.
📚 عبدالله جوادی آملی (آیت الله)؛ پیامبر رحمت ؛ چ2، قم، مرکز نشر اسراء، 1388 ه.ش.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🔰استناد ذهنیبودن هستی به عرفان 🔸 در برخی از قرائتهای آشفتۀ مثبتاندیشی و جریانهای مشابه آن همچون
🔰 تفاوت شعورمندی در ادیان با مثبتاندیشی
🔹در ادیان توحیدی شعورمندی و تسبیح موجودات و جهان هستی به معنای حاجتدهی آنها نیست. ادیان الهی خداوند را قاضی الحاجات معرفی مینمایند؛ اما در جریان مثبتاندیشی و نحلههای مشابه از آنجایی که خداوند معمار بازنشسته فرض شده است، کائنات عهدهدار پاسخگویی نیازها شمردهشده و در مورد شعورمندی آن غلو میشود.
🔸از سوی دیگر آنان شعورمندی را بهنوعی آگاهی موجودات تفسیر کرده و باور به وجود عنصر سومی به نام شعور یا آگاهی در کنار ماده و انرژی دارند. در حالی که شعورمندی موجودات در ادیان الهی به معنای عبادت و تسبیحگویی آنان و نوعی شناخت از خداوند عَزَّوَجَل است. از این بابت تفاوت گستردهای میان این دو دیدگاه وجود دارد.
📖 #واکاوی_جریان_مثبتاندیشی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🟡 حجاب و حفاظت از بنیان خانواده 🔰 تدابير اسلام مبنى بر اينكه التذاذات جنسى محدود به محيط خانوادگى
🔴 تفکر غربی و مقدم داشتن لذت بر حفظ خانواده
🔰 بگذاريد حالا كه سخن از افزايش طلاق در آمريكا به ميان آمد و از مجله نيوزويک نقل شد كه زن آمريكايى كامجويى و لذت را بر استوارى و نگهدارى كانون خانوادگى مقدم مىدارد، گامى جلوتر برويم و ببينيم چرا زن آمريكايى چنين شده است. مسلماً مربوط به سرشت زن آمريكايى نيست، علت اجتماعى دارد؛ اين محيط آمريكاست كه اين روحيه را به زن آمريكايى داده است.
🔻غربپرستان ما سعى دارند بانوان ايرانى را در مسيرى بيندازند كه زنان آمريكايى رفتهاند. اگر اين آرزو جامه عمل بپوشد، مسلماً زن ايرانى و كانون خانوادگى ايرانى نيز سرنوشتى نظير سرنوشت زن آمريكايى و خانواده آمريكايى خواهد داشت.
📖 #مسئله_حجاب
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ تفسیر سجده
🍃 الإمامُ عليٌّ عليه السلام: السُّجودُ الجِسمانِيُّ هُو وَضعُ عَتائقِ الوُجُوهِ على التُّرابِ، واستِقبالُ الأرضِ بِالرّاحَتَينِ والكَفَّينِ وأطرافِ القَدَمَينِ مَع خُشوعِ القَلبِ وإخلاصِ النِّيَّةِ.
🍃 و السُّجودُ النَّفسانيُّ فَراغُ القَلبِ مِن الفانِياتِ، والإقبالُ بكُنْهِ الهِمَّةِ على الباقِياتِ وخَلعُ الكِبْرِ والحَمِيَّةِ، وقَطعُ العَلائقِ الدُّنيويَّةِ، والتَّحَلِّي بالخلائقِ النَّبَوِيَّةِ.
🍃 سجود جسمانى، عبارت است از گذاشتن قسمت هاى شريف صورت بر خاك و نهادن كف دست ها و نوك پاها به زمين، با خشوعِ قلب و نيّتِ خالص.
🍃 و سجود روحانى، خالى كردن دل است از امور فانى و روى آوردن با تمام وجود به آنچه ماندنى و جاويدان است و بركندن لباس كبر و غرور و بريدن علايق و تعلّقات دنيوى و آراسته شدن به خُلق و خوی هاى نبوى.
📖 غرر الحكم و درر الكلم ؛ ص ۱۲۸ و ۱۲۹.
📚 تميمى آمدى، عبد الواحد بن محمد، غرر الحكم و درر الكلم - قم، چاپ: دوم، ۱۴۱۰ ق.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🟡 راهنماشناسی در عرفانوارهی حلقه - بخش اول ✍️ برگرفته از کتاب عرفانوارهی حلقه▫️دورهی تکمیلی 🔅
🟡 راهنماشناسی در عرفانوارهی حلقه - بخش دوم
✍️ برگرفته از کتاب عرفانوارهی حلقه▫️دورهی تکمیلی
🔅مشاهده متن کامل مقاله در لینک زیر:
🌐 B2n.ir/t44806
▫️ادامه دارد...
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ عامل افزایش ملکات یا از دست دادن آن ها
🍃از واضحات است که خواندن قرآن در هر روز و ادعیه مناسبه اوقات و امکنه، در تعقیبات و غیر آن ها و کثرت تردد در مساجد و مشاهد مشرفه و زیارت علما و صلحاء و همنشینی با آن ها، از مرضیات خدا و رسول صلی الله علیه و آله وسلم است و باید روزبهروز، مراقب زیادتی بصیرت و انس به عبادت و تلاوت و زیارت باشد. و بر عکس، کثرت مجالست با اهل غفلت، مزید قساوت و تاریکی قلب و استیحاش از عبادت و زیارات است.
🍃از این جهت است که احوال حسنه حاصله از عبادات و زیارات و تلاوتها، به سبب مجالست با ضعفا در ایمان، به سوء حال و نقصان، مُبدل میشوند. پس مجالست با ضعیفالایمان - در غیر اضطرار و برای غیر هدایت آن ها - سبب میشود که ملکات حسنه خود را از دست بدهد بلکه اخلاق فاسده آن ها را یاد بگیرد: «جالِسُوا مَنْ يُذَكِّرُكُمُ اَللَّهَ رُؤْيَتُهُ وَ يَزِيدُ فِي عِلْمِكُمْ مَنْطِقُهُ وَ يُرَغِّبُكُمْ فِي اَلْآخِرَةِ عَمَلُهُ».
📖بخشی از دستورالعمل عرفانی آیت الله بهجت رضوان الله علیه
🕰۱۷ربیع المولود ۱۴۱۹
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir