✍🏻 برگرفته از کتاب قفس زرین؛ جلد اول | اثر امین شمشیری
▫️انواع سنّت: سنّت به یک اعتبار قابل تقسیم بندی به «ثابت»، «متغیر» و «خرافی» است. ▫️سنت ثابت: سنّتهایی الهی، ثابت و لا یتغیّر هستند که کاملاً با فطرت آدمی تناسب داشته و وابسته به زمان و مکان خاصی نیستند. این سنّت ها تحت هیچ شرایطی با گذشت زمان تغییر نمیکنند بلکه تکامل مییابند و ریشهدارتر میشوند ...
▫️سنت عادی: شیوهها و روش هایی از زندگی انسانی هستند که نسبت به مقتضیات زمان یا موقعیت مکانی شأنیت وجود پیدا کرده و سپس رواج یافتهاند. این بخش از سنّت در طول تاریخ، با از دست دادن داعیههای اولیشان، با پویایی فکر انسان در تعارض بودهاند و این بخش از سنّت است که در مقابل پیشرفتهای صحیحِ تجدّد، مشکل ساز است. و...
▫️سنت های خرافی: سنّتهایی هستند که نه منشأ الهی دارند و نه عقلانی و گاهی مرموز هستند. سنّتهای خرافی، آن بخش از سنّت هستند که جاهلانه و بدون هیچ وجه عقلانی بر جای ماندهاند. بعضاً با جنبههای اسرار آمیز بخشی از اعتقادات دینی در هم تنیده شدهاند، تفکیک آنها را از هم مشکل نموده است.
#جریان_شناسی
🆔 @revaghemarefat_ir
✍🏻 برگرفته از کتاب قفس زرین؛ جلد اول | اثر امین شمشیری
▫️تفکیک سنّت: چرا باید سنّت را تفکیک کنیم ؟ چرا باید اجزای مقدس، ثابت و لا یتغیّرِ سنّت از اجزای زمانمند و مکانمند آن جدا شود؟
▫️پاسخ آن است که: چه بسا مسامحه و سهل انگاری این مهم، سبب سرایت تقدسِ بخشی از سنّت به بخش متغیر و غیر مقدس آن شود؛ و اینجاست که ممکن است جمعی برای حفظ جاه و مال و منال خود و به بهانهی دفاع از حریم اعتقادات دینی، با جمود و تحجّر، جامعهای را به ایستایی و عقب ماندگی بکشانند [مثل مدعیان طرفداری از سنّت که تجدّد را مطلقاً رد میکنند] و جمعی دیگر به بهانهی پیشرفت و تمدّن و به ناحق، دین و اجزای مقدس سنّت را عامل رکود و عقب افتادگی بدانند. [مثل مدعیان روشنفکری که سنّت را میکوبند و مطلقاً تجدّد را میپذیرند]
#جریان_شناسی
🆔 @revaghemarefat_ir
29.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▫️خاستگاه عرفان واره حلقه | بخش سوم
🔅مدرس : استاد امین شمشیری
📽ویدئوی آموزشی
⏱ ۸ دقیقه و ۱۵ ثانیه
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
⚫️ مخالفت با ذکر زبانی و یاد خدا در عرفان واره حلقه
✍️به قلم حجت الاسلام امین شمشیری | آنچه در این مقاله می خوانید:
الف: جایگاه ذکر در تشکیلات حلقه
1. ایجاد قفل ذهنی
2. ایجاد اختلال
3. ذکرِ بدون حفاظ و حملهی موجودات غیر ارگانیک
4. ذکر و تمرکز یعنی زندانی شدن
ب: نقد و بررسی
یکم: جایگاه ذکر در ادیان الهی
دوم: منع ذکرگویی نشانهای برای استفاده از جنّیان
سوم: جذب افراد به سازمان با اشاعه خرافات
چهارم: تقلیل ارزش ذکر
پنجم: ادعای بدون دلیل
🔅مشاهده متن کامل مقاله در لینک زیر:
🌐 http://yun.ir/wjfeu4
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
▪️شدت یافتن افراط گرایی ضد عارفان الهی
✍🏻 بیانیه مهم «استاد واسطی» حاکی از شدت یافتن افراط گرایی کم سابقه و برنامه ریزی شده ای در مشهد مقدس می باشد که توسط جمعی از ... اهانت هایی به بزرگان عرفان صورت گرفته است. این بار نیز به اذن الهی این شیطنت و بی دینی به نفع جریان توحید و عرفان خاتمه یافته و حرمت شکنان، نتیجه ای جز سیه رویی دنیوی و اُخروی نصیبشان نمی گردد.
بس تجربه کردیم در این دِیر مکافات
با دُردکشان هر که درافتاد برافتاد
🆔 @revaghemarefat_ir
21.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▫️خاستگاه عرفان واره حلقه | بخش چهارم
🔅مدرس: استاد امین شمشیری
📽ویدئوی آموزشی
⏱ ۶ دقیقه و ۱۴ ثانیه
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍀 دو معنای ممدوح و مذموم تصوف در بیان مرحوم
الهی قمشه ای از اساتید علامه حسن زاده آملی
بطور كلّى اگر معنى تصوّف و صوفى عالمان ربّانى هستند كه داراى مقام معرفة الله و تخلّق به اخلاق الله و تهذيب نفس به عبادت و رياضت و مجاهده است و مخالفت هواى نفس و تزكيه روح و پاك ساختن دل از عشق و محبت ماسوى الله است و هدايت و تربيت خلق به معرفت و خداشناسى و اخلاق حسنه و علم و عمل خالص و ذكر و فكر در اسماء و اوصاف الهى است و ترك شهوات حيوانى و فضولات دنيوى و احسان و خدمت بىريا به خلق است و دستگيرى از بيچارگان و اعانت مظلومان و ارشاد گمراهان وادى توحيد و خداشناسى است به حقيقت آنان شاگردان عالى مدرسه انبيا و اين طريقه قرآن و مدرسه قرآن است كه خلق را بر آن دعوت فرموده و پيروى حقيقى چون اصحاب صفه از رسول اكرم و اوصياى اوست صلوات الله عليهم اجمعين.
ليكن بايد دانست كه مصداق تصوّف و صوفى و عارف بالله باين معنى نادرى را در دوران عالم مىتوان يافت مانند زيد و اويس قرن و كميل و ميثم و خواجه ربيع و ابو بصير و هشام حكم و پسر ادهم و امثالهم در زمان ابو نصر و ابو على و ابو الحسن و ابو سعيد ابو الخير و خواجه طوسى و محيى الدين و عارف رومى و سنائى و حافظ و سعدى و شيخ اشراق و صدرا و فيض و حكيم سبزوارى بودهاند و يا اينان خود از آن عارفان و صوفيان صفايند.
اما امروز كه اثرى از آن عالمان عارف صاحب سرّ امام كمتر يافت مىشود خداى ما را به آن خداپرستان واقعى ره نمايد و به مقام شامخ آنان برساند كه آنها انسان حقيقى و خضر و موساى عقل و زنده به آب حيات معرفةاللهاند. و اگر معنى صوفى و تصوّف عبارت از ادّعاى دروغ مقام ولايت است و نيابت خاصّه به هواى نفس و حبّ رياست و خرقهبازى و سالوسى و ريا و دكّاندارى و فريب دادن مردم سادهلوح (در عين حال مشتاق معارف حقه) و تشكّلات و امور موضوعه موهوم و القاء اوهام و تخيّلات بر مردم زودباور به ادّعاى كرامات دروغ كه عارف براستى گويد: صوفى نهاد دام و سر حقّه باز كرد▫️بنياد مكر با فلك حقّهباز كرد
تا بالنتيجه از لذّات حيوانى و شهوت دنيوى كاملا برخوردار گردند و به افسون و فريب جمعى را گرد خود به نام فقر و درويشى و ارشاد جمع كرده و دكّانى از آيات و اخبار عرفانى و گفتار نظم و نثر بزرگان حكماء و علماى ربّانى باز كنند و حرف مردان خدا را بدزدند براى متاع دكان خود چنانكه عارف قيّومى ملّاى رومى فرمايد : چند دزدى حرف مردان خدا▫️تا فروشى و ستانى مرحبا
و آه و نالههاى شيطانى و نفسهاى سرد بىحقيقت كشيدن و خلسه و رعشه ريا و خودنمايى براى آنكه در دلهاى مردم سادهدل جاى گرفته و از دنياى آن بهره گيرند و بر آنها به افسون و نيرنگ ذكر قلبى و سخنان ذوقى القاء كنند و از آخرت و مقامات اولياء و مراتب سعادت روحانى سخن گويند و خودشان جز سعادت مادّى و لذّات فانى بدن دنيوى به جايى معتقد نباشند.
دائم به فكر آنكه ثروتمندى را به دام آرند و از مال او و ارادات او تمتّع و اعتبارى يابند و در مريدان هيچ تأثير كمال نفس و صفاى روح و خداشناسى و خداپرستى و تقوى نداشته بلكه تنها به رعونت و خودپسندى و رياكارى و كبر و نخوت آنها بيفزايند و مردم را از استعداد فطرى توحيد و شوق ذاتى معرفة الله خارج كرده به وادى ضلالت و راه ريا و سمعت كشند و اينگونه صوفى در هر دوره بسيار بوده و هستند ضعف الطالب و المطلوب، گر اين است معنى صوفى صد نفرين حق بر اين مردم باد كه بدنامكننده نكونامان عالمند. و از حديث حضرت على علیه السلام در اصول كافى در بيان تقسيم علماء به علماى حقيقى متّقى خداپرست مخالف هواى نفس كه هادى و خيرخواه و خدمتگزاران معنوى خلقند، و ديگر علماى ظاهرى مدّعى رياكار و مجادل و رياست طلب و طالب جاه و جلال دنيوى كه مضلّ و گمراهكننده مردماند اين دو معنى را كه در تصوّف گفتيم به خوبى توان دريافت.
📖 هزار و يك كلمه ؛ ج2 ، صص109 – 111
📚حسن زاده آملى (علامه )؛ حسن؛ هزار و يك كلمه، 6جلد، بوستان كتاب - قم، چاپ: سوم، 1381.
🆔 @revaghemarefat_ir
هدایت شده از مؤسسه معنویت تمدنساز
🍃 حقیقت عرفان
حقيقت عرفان و شهود و نتيجه رياضت و سلوك، رفع حجاب از وجه حقيقت و رؤيت ذُلّ عبوديّت و اصل فقر و تدلّى است در خود و در همه موجودات.
آداب الصلاة؛ ص۱۱
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
⚫️ عرفانواره حلقه از مادیانگاری تا انکار فرشتگان
✍️به قلم حجت الاسلام امین شمشیری | آنچه در این مقاله می خوانید:
الف: تفسیر مادی از ملائکه
۱. فرشتگان پرسشکننده در قبر
۲. انکار مراتب فرشتگان
ب: نقد و بررسی
یکم: مادی نبودن فرشتگان
دوم: سمبلیک نبودن فرشتگان پرسشکنندهی قبر
سوم: مراتب مختلف فرشتگان
🔅مشاهده متن کامل مقاله در لینک زیر:
🌐 yun.ir/nrkrqb
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir