🍃 وَ انْتَظَرُوا الْفَرَجَ وَ لا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ فَإِنَ أَحَبَ الْأَعْمَالِ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ انْتِظَارُ الْفَرَجِ ... وَ الْمُنْتَظِرُ لِأَمْرِنَا كَالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ.
🍃 انتظار فرج بكشيد و از رحمت خدا نااميد نگرديد، زيرا محبوبترين اعمال نزد خداى عزوجل، انتظار فرج است. و همانا منتظران فرج مانند شهيدانى هستند كه در راه خدا، در خون خود مىغلتند.
📖 الخصال؛ ج۲؛ ص۶۱۶-۶۲۵.
📚 ابن بابويه، محمد بن على؛ الخصال؛چ۱، قم، ۱۳۶۲ ه. ش.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🔴 پیامدهای انرژی انگاری خداوند 🔹 انرژی انگاری خداوند مستلزم مادی انگاری و پذیرش نقص برای ذات مقدس
🔰 تفاوت دعا در ادیان و جریان مثبتاندیشی
🔹 دعا در اسلام پدیدهای فیزیکی نیست و از روی تواضع، درخواست و نیاز انجام میشود و دارای آدابی مخصوص به خود است؛ اما در مثبتاندیشی، انسان حالت تضرع، افتادگی و فقر در پیشگاه الهی نداشته و حتی میتواند خواستهای نامشروع از کائنات داشته باشد.
✨ خداوند متعال در قرآن کریم بهای انسان را به نیازمندی او در مقابل خداوند و اظهار دعا و فقر وجودی میداند. قُل مَا يَعبَؤُا بِكُم رَبِّی لَو لَا دُعَآؤُكُم؛ بگو: پروردگارم براى شما ارجى قائل نيست اگر دعاى شما نباشد.(الفرقان:۷۷).
📖 #واکاوی_جریان_مثبتاندیشی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🔰 نماز روزهای یکشنبه ماه ذیقعده
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «روزهای یکشنبهی ماه ذیقعده ایّام توبه و انابه است و عملی دارد که مرحوم عارف بزرگوار حاج میرزا جواد آقای ملکی در المراقبات نقل میکند از رسول مکرّم اسلام که خطاب به اصحاب خود فرمود: کدامِ از شماها مایلید توبه کنید؟ همه گفتند ما میخواهیم توبه کنیم -ظاهراً ماه ذیقعده بوده است- طبق این نقل و این روایت حضرت فرمودند که در روزهای یکشنبهی این ماه این نماز را -یک نمازی با یک خصوصیّتی در مراقبات ایشان ذکر میکنند- انجام بدهید. غرض، ایّام در ماه ذیقعده که اوّل ماههای حرام است در این سه ماه متوالی، ایّام و لیالی مبارک و متبرّکی است، پر از برکات است؛ باید از اینها استفاده کرد.» ۱۳۹۴/۶/۱۸
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ به درمان خودت بپرداز
🍃الإمامُ الصّادقُ عليه السلام- في وصيَّتِهِ لابنِ جُندَبٍ-: اجعَلْ نفسَكَ عَدُوّاً تُجاهِدُهُ، وعارِيَةً تَرُدُّها؛ فإنّكَ قد جُعِلتَ طبيبَ نفسِكَ، وعُرِّفتَ آيَةَ الصِّحَّةِ، وبُيِّنَ لكَ الداءُ، ودُلِلتَ على الدَّواءِ، فانظُرْ قِيامَكَ على نفسِكَ.
🍃امام صادق عليه السلام- در سفارش به ابن جندب- فرمود: نفْس خود را دشمنى دان كه با آن جهاد مى كنى و عاريه اى بشمار كه بايد برگردانى؛ زيرا كه تو طبيب نفْس خويش قرار داده شده اى و نشانه سلامتى به تو شناسانده شده و درد براى تو روشن شده و به دارو راهنمايى شده اى؛ پس به درمان خودت بپرداز.
📖 تحف العقول ؛ ص304 و 305
📚ابن شعبه حرانى، حسن بن على، تحف العقول - قم، چاپ: دوم، 1404 / 1363ق.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
هدایت شده از مؤسسه معنویت تمدنساز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 شنیدنی | ثمرات اعتقاد به تجسم اعمال
🍃 آیتالله خامنهای سلمهالله
🔅 مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️معاد در عرفانواره حلقه | جلسه ۱۰ | بخش ۵
🔅 مدرس: استاد امین شمشیری
📽 ویدئوی آموزشی | بهار ۹۸
⏱ ۶ دقیقه و ۳۴ ثانیه
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍃الهى اصطلاحاتِ انباشته را دانش پنداشته ايم، «يا نور السموات و الارض» قلب ما را مورد مشيّت «العلم نور يقذفه الله فى قلب من يشاء» قرار ده.
📖 الهى نامه؛ ص84
📚علامه حسن زاده آملى، الهى نامه، 1جلد، مركز نشر فرهنگى رجاء - تهران، چاپ: دوم، 1364.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🎙دورنمائی از عالم ارواح 🍃 استاد شمشیری | بخشی از سلسله جلسات آشنایی با عرفان اسلامی ⏱ ۳ دقیقه 📃
آشنایی با عرفان اسلامی16.mp3
1.36M
🎙دورنمائی از عالم مثال
🍃 استاد شمشیری | بخشی از سلسله جلسات آشنایی با عرفان اسلامی
⏱ ۳ دقیقه و ۳۶ ثانیه
📃 تقسیمبندی عالم مثال:
۱. عالم مثال منفصل (عالمی است کاملا جدای از انسان و بین عالم ماده و عالم عقل) ▫️۲. عالم مثال متصل (عالم خیال انسان). ▫️ظهور جبرئیلعلیهالسلام بر پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم در واقع در عالم مثال منفصل بوده و نه در این عالم ماده...
🔗#آشنایی_با_عرفان_اسلامی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍃 طوبَى لِشِيعَتِنَا الْمُتَمَسِّكِينَ بِحُبِّنَا فِي غَيْبَةِ قَائِمِنَا الثَّابِتِينَ عَلَى مُوَالاتِنَا وَ الْبَرَاءَةِ مِنْ أَعْدَائِنَا أُولَئِكَ مِنَّا وَ نَحْنُ مِنْهُمْ قَدْ رَضُوا بِنَا أَئِمَّةً فَرَضِينَا بِهِمْ شِيعَةً فَطُوبَى لَهُمْ ثُمَّ طُوبَى لَهُمْ هُمْ وَ اللَّهِ مَعَنَا فِي دَرَجَتِنَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ.
🍃 خوشا به حال شيعيان ما كه در غيبت قائم ما بر محبت و ولايت ما و بيزارى از دشمنان ما پايدار ماندند، آن ها از ما و ما از آن هائيم. و همانا آنان امامت ما را پذيرفتند، ما هم آن ها را به عنوان شيعيان خود پذيرفتيم. خوشا به حال آن ها و باز هم خوشا به حال آن ها، آن ها به خدا قسم در كنار ما در روز قيامت اند.
📖بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج51 ؛ ص151
📚مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، بحار الأنوار (ط - بيروت) - بيروت، چاپ: دوم، 1403 ق.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🔰 تفاوت دعا در ادیان و جریان مثبتاندیشی 🔹 دعا در اسلام پدیدهای فیزیکی نیست و از روی تواضع، درخواس
🔰 خلاصۀ جریان مثبتاندیشی
🍀 تعریف جریان مثبتاندیشی نسبت به لحاظ روششناسی و متدولوژی عبارت است:
🔻 جریانی با ادعای نامحدود بودن خواستههای ذهنی و برآوردهسازی آن توسط کائنات که در مقام اثبات و تبیین مدعای خود ناتوان بوده و بهجای آن از شیوههای مبهمگویی و راز انگاری بهجای توصیف علمی، تمثیل انگاری بهجای برهان آوری، بزرگنمایی و ارائه آمار جانبدارانه، توسل به مرجع کاذب، تکرار مدعیات و تبلیغات رسانهای، بهرهگیری از فنون یکدقیقهای و تکنیکهای انگیزشی، قانون انگاری و مغالطۀ علت جعلی درصدد ارتباط دادن همه رخدادهای خوب زندگی به روشهای جذبی خود هستند و از سویی دیگر همیشه راه توجیه و فراری را برای خود در نظر گرفته و هر رویداد بدی در زندگی را محصول افکار منفی ناخواستۀ انسان میدانند.
📖 #واکاوی_جریان_مثبتاندیشی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🚫 ممنوع بودن جلوهگرى و خودنمايى 🔰 پوشش زن در اسلام اين است كه زن در معاشرت خود با مردان بدن خود
🔵 علت اختصاص پوشش به زنان
🔰 علت اينكه در اسلام دستور پوشش اختصاص به زنان يافته است اين است كه ميل به خودنمايى و خودآرايى مخصوص زنان است. از نظر تصاحب قلبها و دلها مرد شكار است و زن شكارچى، همچنان كه از نظر تصاحب جسم و تن، زن شكار است و مرد شكارچى. ميل زن به خودآرايى از اين نوع حس شكارچیگرى او ناشى مىشود.
📖 #مسئله_حجاب
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍀 انسان خودش را درست بسازد
🍃بايد خودسازى را در رأس ساير امور قرار دهيم. اين همه انزال كتب و ارسال رسل و مسجد و محراب و منبر و مدرسه و حوزه و دانشگاه، و گفت و شنود و قلم و تعليم و تعلم، مقدمات هستند و اصل ذو المقدمه است و آن هم اين است كه انسان درست خودش را بسازد.
🍃 فوق همه كارها همين است، كه انسان خودش را درست بسازد و دانستن تنها همين دانستن مفهومى نيست، دانستن مفهومى موجب ارتقاى وجودى و اعتلاى روحى انسان نمى گردد، و انسان از آن چندان بهره اى نمى گيرد و به مقام شامخ ولايت تكوينى نمى رسد، بايد خود آن حقائق نورى، كه معانى اسماء مى باشند، در انسان پياده شود.
📖 مجموعه مقالات، ص 39
📚 مجموعه مقالات؛ علامه حسن زاده آملى ، قم، چاپ: پنجم، 1376ش
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🔴 شهریه به بهانهی خیریه 🍂 در ابتدا عرفان واره حلقه به بهانهی خیریه از افراد شهریه میگرفته است ام
🔴 منشأ تأثیر عرفان واره حلقه
🍂 هیچ اندیشه یا تشکیلاتی در خلأ شکل نگرفته و برای شناخت صحیح ریشههای فکری و فرهنگی هر مکتبی توجه به شرایط زمانی آن مکتب ضرورت مییابد. عرفان واره حلقه بهعنوان یک مکتب التقاطی از این قضیه مستثنا نیست.
🍂 با یک بررسی اجمالی و البته جریان شناسانه بهآسانی درمییابیم، در میان گفتمانهای فکری مختلفی که در ایران، در زمان قاجار شکلگرفته است، عرفان حلقه به اندیشههای مهندس مهدی بازرگان و گروهک مجاهدین خلق و تفاسیر آنها از دین نزدیکتر است.
🔅وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍃امام رضا علیه السلام :مَنْ جَلَسَ مَجْلِساً يُحْيَا فِيهِ أَمْرُنَا لَمْ يَمُتْ قَلْبُهُ يَوْمَ تَمُوتُ الْقُلُوب.
🍃هر کس در مجلسى بنشیند که یاد و نام ما در آن زنده مى شود، در آن روزى که دل ها مى میرند، دل او نمى میرد.
📖 الأمالي ؛ ص73
📚 ابن بابويه، محمد بن على، الأمالي- تهران، چاپ: ششم، 1376ش.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🎙دورنمائی از عالم مثال 🍃 استاد شمشیری | بخشی از سلسله جلسات آشنایی با عرفان اسلامی ⏱ ۳ دقیقه و ۳۶
آشنایی با عرفان اسلامی 17.mp3
1.12M
🎙پیرامون انسان کامل
🍃 استاد شمشیری | بخشی از سلسله جلسات آشنایی با عرفان اسلامی
⏱ ۳ دقیقه و ۶ ثانیه
📃 انسان کامل، آینه تمام نمای همه مراتب هستی است. جهانی است بنشسته در گوشه ای. عدم شناخت روشنفکران از انسان کامل. انسان کامل، مظهر اتم الهی است.
🔗#آشنایی_با_عرفان_اسلامی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍀 محبّت، محور تربیت
🍃رسیدن به مقام «محبّت» محصول سیر و سلوک و پیمودن راه در مراحل پیشین است و انسان بر اثر آن «حبیب اللّه» می شود. انسان بر اثر تمرین و فاصله گرفتن از هرگونه فریب و امر ناپایدار و دل نبستن به غیر خدا، «حبیب اللّه» می شود.
🍃 یکی از مبانی مهم تعلیم و تربیت در اسلام، «محبّت» است. قرآن کریم که معلّم و مربی اخلاق است مهمترین محور فضایل اخلاقی را محبّت می داند و امام صادق سلام الله علیه می فرماید: خدای سبحان پیامبر خود را با محبت الهی تأدیب و تربیت کرده است: «إنَّ اللّه عزّوجلّ أدّب نبیّهُ علی محبّته». کار خدا تأدیب است و پیغمبر صلّی الله علیه وآله وسلّم مؤدَّب او و مدار تأدیب آن حضرت صلّی الله علیه وآله وسلّم نیز، محبّت است.
🍃هستی و همه کمالات آن نخست از مولا شروع می شود نه از بنده، یعنی این انسان نیست که در عبادت خدا، سه راه دارد بلکه این خداست که براساس مصلحت با سه راه، انسانها را می پروراند. خدا عده ای را براساس ترس، عدّه ای را براساس بشارت و نشاط و گروهی را براساس محبّت، تربیت می کند.
📖 مراحل اخلاق در قرآن ، ص 330.
📚 جوادی آملی (آیتالله)؛ عبدالله؛ تفسیر موضوعی قرآن کریم، ج۱۱(مراحل اخلاق در قرآن)؛ چ۷، قم، نشر اسراء، ۱۳۸۶ ه. ش.
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
💠 آیتالله کوهستانی رحمهاللهعلیه
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍀 شخصیت بی نظیر امام خمینی رضوان الله علیه
🍃 رهبر کبیر عزیز و امام فقید بزرگوار ما چهرهى درخشانى در عالم بود و حقیقتا مثل او را نه در این زمان و نه در زمانهای گذشته نداشتیم و در میان چهرههاى معروف عالم بعد از انبیا و اولیا علیهم السلام شخصیتى با این عظمت و خصوصیات مثبت و جامع الابعاد و جامعالاطراف سراغ نداریم. من عقیدهى قاطع دارم که اگر این بزرگوار همهى آن خصوصیات مثبت چون: علم و قاطعیت و هوش و شجاعت و اراده را دارا بود، ولى اخلاص و ارتباط با خدا و تنزه از شرک به معناى تجنب از اهواى خود و دیگران را نمىداشت، به این توفیقات دست نمىیافت.
🍃 این توفیقات بزرگ در زمانى به وجود آمد که تمام نشانهها حکایت از انزواى دین و کهنه شدن و فرسودهشدن آن و رو آمدن تفکرات و اخلاق و شیوههاى مادّى و حاکمیت هوسهای شیطانى و بشرى در دنیا داشت. کار عظیمى که او انجام داد، این بود که در چنین دنیایى که اقیانوسى از لجن را در خود جایداده بود و افراد خجالت مىکشیدند نام دین و ارزشهای الهى را بر زبان آورند او توانست ارزشهای الهى را مطرح و بزرگ کند و پرچمش را در جهان به اهتزاز درآورد. کارى که او انجام داد، جز با کار انبیا علیهم السلام قابل مقایسه نیست؛ حتّى با هیچیک از حرکاتى که مصلحان بزرگ کردهاند، قابل مقایسه نیست. قرن حاضر، قرن ظهور مصلحان بزرگ است. از نیمههاى قرن گذشته تاکنون، چقدر مصلحان بزرگ و انقلابیون و سیاستمداران پیدا شدند و حرکات عظیمى در دنیا و یا در بخشى از آن به راه انداختند؛ درعینحال حرکت هیچکدام از آنها قابل مقایسه با این تحرک عظیم و رنسانس معنوى جهانى که به وجود آمد، نیست.
🍃 در پارلمانهاى کشورهایى که دهها سال است رسما در آنجا دین جرم محسوب مىشود و ترویج آن ممنوع است و بهعنوان یک پدیدهى قدیمى و زیادى و منسوخ و از مد افتاده و مضر تلقى مىشود، اسم خدا بر زبانها آمد و نطقها با «بسمالله الرحمن الرحیم» شروع شد.
🍃 در دنیاى مادّى، پرچم معنویت و اسلام بلند شده است و این موفقیت، چیز کوچکى نیست. همهى این توفیقها، به دست قوى آن رهبر عظیم ایجاد شد. البته حرکت را ملت ایران کرد؛ اما ملت ایران را جز آن دست قوى و آن شخصیت عظیم - با همهى خصال و صفات ویژه و استثنایى - کسى نمىتوانست به حرکت درآورد.
📚حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی ؛ بیانات در مراسم بیعت اعضای شوراى نگهبان؛ 21/03/1368.
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🔰 خلاصۀ جریان مثبتاندیشی 🍀 تعریف جریان مثبتاندیشی نسبت به لحاظ روششناسی و متدولوژی عبارت است: 🔻
🔰 عدم انحصار فقر به اظهار فقر
🍀 مطمئنا روح انسان از تصورات ذهنی تأثیر میپذیرد. حتی اگر بر فرض و بهمثابه مثبتاندیشان فکر به فقر و بیپولی را علت فقر بدانیم باز هم نمیتوان آن را تنها علت فقر (علت تامه) دانست.
🔻برای نمونه اگر کسی مثل مثبتاندیشان در کسب مال حریص باشد اینگونه نیست که همیشه پول و ثروت به دست آورد بلکه گاهی نادارتر میشود.
🔸 الإمامُ عليٌّعلیهالسلام: إظهارُ الحِرصِ يُورثُ الفَقرَ؛ حرص زدن، فقر مىآورد.
🔸 قالَ اَلصَّادِقُعلیهالسلام: ... فِي اَلْقَنَاعَةِ فَمَنْ طَلَبَهُ فِي کثْرَةِ اَلْمَالِ لَمْ يَجِدْهُ؛ ثروت در قناعت است هر کس آن را در فزونى مال جستجو کند نمىيابد.
🍃 و یا از پیامبر صلیاللهصلیاللهعلیهوآلهوسلم نقل شده است که یکی از علل فقر، خیانت در امانت است.
🔸 الأمانَةُ تَجلِبُ الغَناءَ، والخِيانَةُ تَجلِبُ الفَقر؛ امانتداری توانگرى مىآورد.
📖 #واکاوی_جریان_مثبتاندیشی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 هماکنون؛ حرم امام خمینی(ره)
📹 رهبر انقلاب: امام بزرگوار ما ابعاد شخصیتش از ابن سینا و شیخ طوسی متنوعتر است
📽 پخش زنده در KHAMENEI.IR👇
Farsi.khamenei.ir/live
وبسایت رِواق معرفت
🔵 علت اختصاص پوشش به زنان 🔰 علت اينكه در اسلام دستور پوشش اختصاص به زنان يافته است اين است كه ميل
🔴 بی حجابی و سستی خانواده
🔰 شک نيست كه هر چيزى كه موجب تحكيم پيوند خانوادگى و سبب صميميت رابطه زوجين گردد براى كانون خانواده مفيد است و در ايجاد آن بايد حداكثر كوشش مبذول شود، و بالعكس هر چيزى كه باعث سستى روابط زوجين و دلسردى آنان گردد به حال زندگى خانوادگى زيانمند است و بايد با آن مبارزه كرد. اختصاص يافتن استمتاعات و التذاذهاى جنسى به محيط خانوادگى و در كادر ازدواج مشروع، پيوند زن و شوهرى را محكم مىسازد و موجب اتصال بيشتر زوجين به يكديگر میشود.
📖 #مسئله_حجاب
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🔆 تلاوت قرآن و درخشان شدن خانهها
🍃 رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در اهمیّت تلاوت قرآن چنین فرمود: «نَوِّرُوا بُيُوتَكُمْ بِتِلاَوَةِ اَلْقُرْآنِ وَ لاَ تَتَّخِذُوهَا قُبُوراً»؛ خانه های خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید و آن ها را به صورت گورستان درنیاورید. کسی که اهل قرآن نیست و با آن اُنس ندارد، مرده است و خانه او گور اوست.
🍃 امام صادق سلام الله علیه فرمود: خانه ای که قرآن در آن تلاوت شود، نورانی است؛ «یتراءاهُ أهل السماء کما یتراءی أهل الأرض الکوکبَ الدّریّ فی السماء»؛ همان گونه که زمینیان از ستارگان آسمان نور می گیرند و آن اجرام آسمانی برای مردم زمین چشمگیرند، خانه ای که در آن قرآن تلاوت می شود، برای آسمانیان درخشان است و آن ها نیز از این خانه های نورانی کسب نور می کنند.
📖 هدایت در قرآن، ص ۱۹۹.
📚 جوادی آملی (آیتالله)؛ عبدالله؛ تفسیر موضوعی قرآن کریم، ج۱۶ (هدایت در قرآن)؛ چ۲، قم، نشر اسراء، ۱۳۸۵ ه. ش.
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir