May 11
انقلاب اسلامی ایده آل، ساختی دارد که باید به آن رسید و در خلال رویدادهای تاریخی به تکامل برسد و گرنه انقلاب در میانه راه خود استحاله خواهد شد. لذا باید مفاهیم انقلابی از خلال دیالکتیک فعال انقلابی و باز تعریف اجتماعی و فرهنگی متناسب با زمانه خود به مفاهیم دقیق ساخت یافته و کارآمدی تبدیل شوند. این کانال در صدد است در این راستا عمل کند.
انتخابات به مثابه تکلیف:
شاید با این کلیشه همیشه برخورد کرده اید خبرنگاری از عابری می پرسد که آیا شما در انتخابات شرکت می کنید یا خیر؟چرا؟
عابر سریعا می گوید بله چون وظیفه است.
بنده کاری به این ندارم که بسیاری از مفاهیم ما از محتوا تهی شده اند اما تعمق درباره آنچه میراث خمینی کبیر است خالی از لطف نیست «انتخاب».
زندگی یعنی مواجه با امکان های متفاوتی که پیش رو است تعین هرکدام از این امکان ها انتخاب فرد را رقم می زند و انتخاب هر فرد گشایش افقی جدید برای اوست. انتخاب مشارکتی در امر سیاسی نیز از ا ین قاعده مستثنا نیست .
خوب یا بد امکاناتی در انتخاب و مشارکت درامر سیاسی برای ما وجود دارد و این انتخاب می تواند امکانات تاریخی ، فرهنگی و ... متفاوتی برای ما ایجاد کند. به تعبیر دیگر انتخاب ما می تواند تاریخ ما را رقم بزند به همین دلیل بسیار مهم و حیاتی و سرنوشت ساز است.
شاید بتوان یکی از تکالیف اجتماعی که از رهگذر تاریخ بر دوش افراد جامعه اسلامی قرار گرفته است را همین انتخاب ها قلمداد کرد لذاست که امام خمینی تاکید بسیاری بر تکلیف بودن آن داشتند تکلیفی که تمام اثرات تکالیف فردی بر آن بار می شود یعنی ثواب و عقاب، منجزیت و معذریت و ... بعینه بر آن بار می شود. تاکید بر انتخاب اصلح وجه عقلایی مستحکمی دارد که نباید نادیده گرفته شود. لذاست با انتخاب صالح ممکن است تکلیف از فرد ساقط نگردد و درصورت عدم عذر و قصور در انتخاب در اشتباهات منتخب سهیم باشد.
اگر نگاه به انتخاب ها در اموراجتماعی- سیاسی به این حدت و شدت باشد جریان نگاه دینی در امور اجتماعی عیان می شود چونان که به نظر می رسد دراندیشه امام و رهبری وجود دارد.
لذا توصیه اکید به انتخاب عالمانه و آگاهانه و مسئولیت آوری انتخاب ما نگاه ما را به انتخاب از نگاه های سیاسی محض به نگاهی متعالی سوق می دهد.
#انتخاب
#تکلیف
#انتخابات
می خواهم با اندیشه ای نیمه پوپری تحلیلکی از نتیجه انتخابات کنم:
متاسفانه سیاست ما به یک سیاست سلبی تبدیل شده روحانی باشد که رئیسی نباشد رئیسی باشد که روحانی نباشد روحانی باشد که احمدی نژاد نباشد ... مردم ما اراده به نخواستن دارند نه به خواستن و این به نظر من خطرناک است اگرچه نتیجه اش اثبات نظام شده عملا... ولی این نفی ها ممکن است به ضد خطرناکی تبدیل شود که آن نفی نظام است و این زمانی اتفاق می افتد که هیچ نفیی درد مردم را تسکین ندهد در این صورت اراده مردم به سوی ازادی از الیگارشی های ساختاری معطوف می شود و این فرو ریختن ساختارهای نظام را نتیجه می دهد...
#ساخت_فرهنگ_انقلابی
امام خمینی:
اگر دیر بجنبیم اسلام آمریکایی از جلسات سیاسیون ظاهرالصلاح وابسته به آمریکا و نیز ازهمین حوزه ها ودانشگاه ها چنان زیبا برای جهان پابرهنگان تشنه عدالت ترسیم می گردد که همگی محکوم به فناهستیم
داشتم متنی انگلیسی می خواندم به کلمه "فلسطینی" البته به زبان انگلیسی برخوردم فکر می کنید معنای این کلمه چیست؟ بی فرهنگ ، مرد بی هنر کسی که چیزی از هنر ادبیات و موسیقی نمی فهمد ... وقتی که به ریشه لغت رجوع می کنید می بینید این لغت در قرن نوزدهم ساخته شده است و تنها به این دلیل که در اسراییلیات در تورات اینان مردمی بی فرهنگ معرفی شده اند توجه به زمان تولد کلمه ، و اهمیت زبان در شکل گیری فرهنگ و و ... یک نکته برای ما روشن می کند وقتی به یک نفر گفته می شود فلسطینی یعنی کسی که بهتر است نباشد و نبودنش بهتر است از بودنش، فرهنگ ساختی دارد که به شما می گوید چه کسی حق زیست دارد.
#ساخت_فرهنگ_انقلابی
#فلسطینی
#ظلم_فرهنگی
چرا رهبری بر تبلیغ #چهره_به_چهره تاکید دارند؟
بشنویم از #برگر:
روابط با دیگران در موقعیت چهره به چهره فوق العاده انعطاف پذیر است. به بیان منفی، تحمیل الگوهای خشک بر برهمکنش رودررو کار نسبتا دشواری است. هر الگویی که عرضه شود پیوسته بر اثر جریان رد و بدل بی نهایت ظریف و متنوع معانی دستخوش تغییر و اصلاح قرار خواهد گرفت.
#برگر
#چهره_به_چهره
#ساخت_فرهنگ_انقلابی
درباره سریال #زیر_پای_مادر
نکته ای که در ابتدا باید عرض کنم کم سوادی خودم در حوزه سینماست اما بعضی از مولفه های جامعه شناسی که در این مجموعه دیده ام توصیف می کنم. زن مدرن و زن سنتی! رخساره زن سنتی همه به او احترام می گذارند دارای جایگاه برتر در خانواده حتی اسمش هم کاملا سنتی است روستازاده بافرهنگ در مقابل آتنه است زن شهری و مدرن، زن پر شر و شور علاقه ای به کارهای زنانه سنتی نداشته ولی اکنون قافیه را باخته است پشیمان علاقه مند به برگشتن به تم سنتی یک زن ایرانی علاقه مند به یافتن جایگاه اصلی یک زن ایرانی، یعنی مادری. خانواده ها همه دارای تم انسجام وعنصر عصبیت با دز بالا هستند به همین دلیل خانواده ها به شدت از یکدیگر حمایت می کنند. هنوز هویت خانواده ها به شغل آنهاست رنگرزها، لحاف دوزها، کبابی. جایگاه دین متاسفانه نامانوس دین از سنت جلو نیفتاده امام رضا ع را همه دوست دارند فقط در همین حد. آدمها همه ناکامل هرکدام سنخی از اشتباه دارند. صدارا با اون سبیل قیصری اش غیرت پرست است از این جور آدم ها الان کم داریم. مادر خانواده تقریبا هیچ کاره، هنوز پدرسالاری حاکم بر خانواده آتنه است.
#ساخت_فرهنگ_انقلابی
#زیر_پای_مادر
تقلیل گرایی مفرط:
از نقدهای مهم به حوزه نظریات تقلیل گرایی های مفرط در این حوزه است یکی از نقدهای رایج به کلاسیک های جامعه شناسی. نادیده گرفتن ساختار در مقابل کنش، نادیده گرفتن فرد در مقابل جامعه، نادیده گرفتن های زیادی که نظریات را به نظریات دم دستی فرو می کاهد و این آسیبی جدی است برای ما که برای تحلیل هایمان به این ریداکشنیسم مفرط دچار نشویم یکی از این تقلیل گرایی های مرسوم بروژوا ، پرولتاریا بوده است که جامعه را تنها به دو بخش تقسیم می کرد ولی عملا هیچگاه این اتفاق نیفتاد اکنون هم در صورت بندی های بسیاری از رفقا این صورت بندیها را می بینم آلتوسر به شدت به مارکس در این رابطه انتقاد داشت و می پنداشت تقلیل گرایی مارکس باعث عدم توضیح پیچیدگیهای جامعه می شود به نظر من تقلیل امر سیاسی به دوگانه های استیت _گاورمنت ، زنانه _مردانه، راست_چپ، بسیار ناکارآمد و تنها با ایجاد دوقطبی های شارپ راه تعامل و گفت و گو را خواهد بست و افراد میانه را با این صورتبندی از دایره فهم خط می زند.
#ساخت_فرهنگ_انقلابی
فقر هویت / سیاست زدگی:
همیشه پیش خودم فکر می کردم چرا جلایی پور راست گرا ترین استاد جامعه شناسی در ایران با یوسف اباذری فردی با چپ ترین اندیشه هم اتاق است؟ دوستی گفت خب با هم دوست هستند... برایم جالب است که تو قطب متضاد فکری می توانند با هم زیر یک سقف جمع شوند ولی حداقل اشتراک فکری برای این جمع شدن نیاز است البته به زعم من...
خیلی دوست داشتم سر کلاس جلایی پور البته دکتری بشینم و ببینم حرف حسابش چیست اجازه نداد... .شاید از ریشم و یا یقه سه سانتی ام ترسید...
دولت روحانی فاقد معنایی برای ادامه حیات سیاسی خود هست روحانی مستاصل است هیچ کار موفقی در پرونده ندارد در حال چنگ زدن به همه ریسمان های پوسیده است ... عدم وجود هویت سبب شده است برای نشان دادن بقایش هویتی سلبی برای خود بسازد ... دشمن تراشی
روحانی نیاز دارد طرفدارانش را حول یک معنا جمع و جور کند و آن معنا اگر چه سلبی ولی قادر است به وی هویت ببخشد امثال جلایی پور و تاجزاده ورشکستگان فکری و فرهنگی این کشور هستند قادر به تحلیل هیچ کدام از مسائل کشور نیستند آنها نیز در همین بازی وارد شده اند ... انقلابی ها باید پی گیری مطالبات کنند این امر روحانی را زمین خواهد زد نه برجام گلابی داد نه قرار داد با پژو، نه مسکن رونق گرفت و نه بورس شاخصش مثبت شد، نه کارگران به کار بازگشتند نه معوقات پرستاران و معلمان پرداخت شد ... روحانی فاقد هویت و معنا نه پشتیبانی دارد و نه کمک حالی امثال جلایی پورها هم از دور برایش نامه ما پشتت هستیم می فرستند.
حالا می توانید بفهمید چرا اباذری و جلایی پور هم اتاق هستند ... فقر اندیشگی، غلبه سیاست زدگی
#فقر_معنا
#جلایی_پور
چرا بعضی از نظریات به سخره گرفته می شوند:
1-عدم انسجام
حداقل انتظاری که از نظریه پرداز می رود این است که وابستگی مفهومی نظریه چنان باشد که تناقض ظاهری در وهله اول و تناقض لوازم در وهله دوم وجود نداشته باشد.
2-ایدئولوژیک بودن
نظریه نباید برای اهداف سیاسی تنظیم گردد اگرچه ممکن است لازم سیاسی داشته و در جهت اهداف ایدئولوژیک استفاده شود.
3-افتادن در دام معرفت شناسی (کرایب)
نظریه نباید وارد بازی بی سر وته معرفت شناسی شود اگرچه معقولیت معرفت شناسی لازمه کار آن است.
4-عدم قدرت توصیف و پیش بینی
دردی از دردهای اجتماعی را دوا کند.
#نظریه
#ساخت_فرهنگ_انقلابی