May 11
May 11
May 11
#رئیس جمهور #عدالتخواه
ما اعتقاد داریم که اگر رهبری حکیم است باید برای هر یک از ویژگیهایی که برای رئیس جمهور بیان کردهاند معنای خاصی را در نظر گرفته باشند به این معنا که وقتی پس از ویژگی ایمان ویژگی انقلابی و جهادی را بکار میبرند یا در کنار امیدوار بودن عدالتخواه و فساد ستیز را قرار میدهند هر یک میتواند قطعه پازل جداگانهای برای تکمیل تصویر رئیس جمهور آینده باشد و یکسان انگاری آنها خطایست که متاسفانه سالهاست برخی جریانات سیاسی محافظه کار دچار آن گشته خود سدی برای پیشروی بسوی اهداف آینده میشوند.
برای فهم این غیریت و افتراها باید از خود پرسید آنگاه که ویژگی ایمان(ایمانی که نومن ببعض و نکفر ببعض نباشد و همه تعهدات انسانساز همچون سادهزیستی، روحیه جهادی و...را شامل شود) مطرح میشود دیگر چه نیازی به گفتن سایر مفاهیم و اوصاف پس از بیان این وصف توسط رهبری وجود دارد؟؟
دلیلش روشن است، یا قصد برجسته سازی معنایی در دل معنای کلی ایمان وجود دارد یا مفهوم ایمان بار معنایی خود را از دست داده و دیگر در جامعه آن معنای مد نظر را انتقال نمیدهد. لذا وقتی ایشان علاوه بر ایمان، عملکرد انقلابی و جهادی را از اوصاف رئیس جمهور ذکر میکنند میخواهند به چیزی فراتر از آنچه تحت عنوان "انسانِ با ایمانِ" رایج در #عرف_مذهبی و حزب اللهی اجتماع است اشاره و تاکید کنند!
که اگر جز این باشد(بر جسته سازی و مبارزه با تحریف) ردیف کردن قطاری از ویژگیها کار لغو و بیهودهایست که از حکیمی چون ایشان برنمیاید.
با این نگاه نیز میتوان پرسید که وقتی ایشان بر #انسانِ_با_ایمانِ_مدیرِ_امیدوارِ_مردمیِ_دارای_عملکرد_انقلابی_و_جهادی، وصف عدالتخواه و فسادستیز را میافزایند میخواهند به چه ویژگیای افزون بر ترکیب یاد شده اشاره کنند که این ترکیب معنایش را به درستی نمیرساند؟اگر نماد عدالتخواه همان ترکیب انسانِ با ایمانِ مدیرِ امیدوارِ مردمیِ دارای عملکرد انقلابی و جهادی است و چیزی بر آن نمیافزاید چرا باید بر این ترکیب کامل اضافه گردد؟! توجه به این مطلب میتواند معنای رئیس جمهور عدالتخواه را آشکار کند!
پست بعدی ابعاد عدالتخواهی و فساد ستیزی!
#رضا_افشار 1400/1/4
✅ کانال عدالت علوی،دست نوشته های رضا افشار:
https://eitaa.com/joinchat/37748836C96ec918ba1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرمایهدار زالو صفت کیست؟
نه سرمایه همان ثروت است و نه سرمایهدار، ثروتمند!
سرمایهدار زالو صفت یست که بیهیچ حد و مرزی، در پی ارضای اشتهای سیری ناپذیر خود در به بردگی گرفتن همه چیز است.
مخدر و افیون یست که دین و اعتقادات، هنر و رسانه و فرهنگ، اقتصاد و سیاست و علم و آموزش و تربیت را، همه و همه را آلوده کرده، با حرص و طمع سیری ناپذیر به بهرهکشی در راه فربهتر شدن سرمایه تلاش میکند
✅ رضا افشار:
https://eitaa.com/joinchat/37748836C96ec918ba1
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*سه وجهی عدالتخواهی*
عدالتخواهی یک چند وجهیست و که مجموع آنها تصویر #عدالتخواهی_ناب را میسازد.
وجه اول عدالتخواهی را، کنشها و واکنشهای ما(نسبت به مسائل مختلف سیاسی و اجتماعی) میسازد. حساس بودن و بیتفاوت نبودن نسبت به مسائلی از جمله #حقوق_نجومی و تبعیضهای قانونیای همچون اختلاف بیست و یک برابری پرداختها، #مدارس_پولی و غیرانتفاعی و #توزیع_ناعادلانه_فرصتها و امکانات رشد، #خصوصی_سازی و مسلط کردن طبقهای خاص بر منابع تولید ثروتی همچون کارخانجات اصلی و مادر، افزایش #ضریب_جینی و #اختلاف_طبقاتی، حاشیه نشینی و برخوردهای دوگانه با ساخت و سازهای غیر مجاز و مسائلی از این دست.
وجه دوم فعالیت و رایزنیها جهت اصلاح یا رد سیاستهای تولید کننده فقر و فساد و تبعیض از یک طرف و پیگیری و برنامهریزی جهت گسترش و تعمیق سازوکارهای پیادهسازی عدالت از طرف دیگر جنبه دیگریست که میتواند تکمیل کننده کنشهای وجه اول باشد.
و در نهایت وجه سوم عدالتخواهی، تولید علمی است که بتوان با تکیه بر آن، مبارزه علیه مصادیق، روندها، عرفها و برنامههای غیر عادلانه را پیش برد و لا اله عدالتخواهی و نفی وضع موجود را به تصویر کشید.
بنابراین توجه به هر سه جنبه است که عدالتخواهی را یک جریان سازنده و پیشبرنده میسازد و غفلت از هر یک از وجوه ، یا جریان را غُر بِزنهایی سطحینگر جلوه میدهد که جز داد و فریادهایی بینتیجه کاری نمیکند، یا در فقدان وجود طرحهای جایگزین و آلترناتیوها، جز بر یاس و ناامیدی نمیافزاید.
✅ #رضا_افشار 1400/1/20
https://eitaa.com/joinchat/37748836C96ec918ba1
هدایت شده از افشار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نخستین دوره تابستانه "انسانِ انقلابِ اسلامی"
بررسی زیست انقلابی ائمه با رویکرد اصلاح اجتماعی برگزار میگردد
📌ویژه بانوان
بصورت حضوری و مجازی
همراه با گواهی پایان دوره
🖋️جهت ثبتنام، نام و نام خانوادگی و کلمه"انسان انقلاب " را به شماره 093324677020 ارسال نمایید
جهت اطلاع بیشتر باهمین شماره تماس بگیرید
موسسه تبلیغی جهادی میقات جوانان انقلاب اسلامی
@miqat_ir
سرورانی که کار فرهنگی و تربیتی انجام میدهند این تذکر شهید بهشتی رو باید به شدت توجه داشته باشند که در تربیت فردی و اجتماعی افراد روحیه استقلال و قدرت تصمیم یا بهتر بگیم حق تصمیم اونها رو باید رعایت کرد تا جایی که اگر این نکته بیتوجهی بشه یکی از جنبههای مهم انسانی در متربی لنگ میزند.
"جامعه اسلامی جامعه هوشیارها و زباندارهاست.جامعه اسلامی جامعه مردم فضول است. نه از آن فضولیهای بیجا، نه، زباندار به این معنا که برّه نیستند. جامعه اسلامی جامعه برّهها نیست. آدمی که انتقاد میکند و در کار همه دقت میکند اما بخاطر چی؟ بخاطر پاسداری از مهمترین چیزها:حق و عدل
حق و عدل از همه کس مهمتر است"کتاب بایدها و نبایدها صفحه ١٧٢
______
✍🏻 #رضا_افشار
https://eitaa.com/joinchat/37748836C96ec918ba1
*مالک اشتر هم کوفه بود*
روایت انتصاب حاکمان کوفه با دوگانهای غلط
شکل دادن دوگانه مدیریتی غلط متعهد ناکارآمد یا کارآمد غیر متعهد را میتوان در چینش والیان کوفه و نقش آن در تثبیت این نگاه اجتماعی بخوبی مشاهده کرد
آنجا که خلیفه وقت این تئوری را چنین بیان میکند"مردم کوفه مرا به ستوه آورده اند !اگر مرد نرمخوئی را بر آنها حاکم گردانم او را تضعیف میکنند. واگر سختگیری را بر آنها بگمارم از وی شکایت می کنند. کاش مرد نیرومند و امینی پیدا میکردم تا والی آنها کنم"!
اما آیا مومن کارامد پیدا نمیشد؟داستان با سعد ابی وقاص که از تاسیس تا ٣سال بعد والی بود آغاز میشود.سعد چون نمازش را باحال نمیخواند مردم از او شکایت میکنند و عزل میشود
زیاد بن حنظله(قاضی کوفه)والی بعدیست اما پس از چندی استعفا میدهد. و پس از او عمار یاسر منصوب شده که باز به بهانه ضعیف بودن عزل میشود و نوبت به مغیره بن شعبه میرسد که حتی خلیفه هم او را فاسق میدانست.
مغیره در دفاعی آشنا و کاربردی از تئوری مومنِ ضعیف، فاسقِ قوی چنین میگوید: فسق من زیانی برای تو ندارد. کاردانی و توانائی من برای تو، فسقم برای خودم!
قطعه دیگری از تصور مردم از حاکم تکمیل میشود لکن هنوز مردم حساساند و کار را به عزل او میکشانند اما جالب اینجای قصه است که والی جدید سعد ابی وقاص همان نماز بیحال خوان اول است اما اینبار مردم عطای نماز با حالش را به لقایش بخشیدند و از او استقبال میکنند
گفتند بتواند اداره کند، مومن نیمه هم باشد بهتر از هیچاست. خلیفه فوت میکند و عثمان اموی بر سرکار میآید و سعد را بخاطر اختلاف با خزانهدار عزل میکند و ولید بن عقبه،برادر مادریش را منصوب میکند(کسی که رسما قرآن فاسقش خوانده بود).ولید مشروب میخورد و نماز صبح ۴ رکعتیاش رسوایی به بار میآورد.
مردم اعتراض میکنند. با پیگیری امیرالمومنین عزل شده و بر او حد جاری میشود
این رسوایی اما، راه را برای #باندبازی و #قبیلهگرایی نمیبندد و سعیدبن عاص، دیگر خویشاوند عثمان جای ولید را میگیرد
سعید ابتدا سجاده آب میکشد و منبر و محراب ولید را میشوید اما از بعد حیف و میل بیتالمال مردم به ستوه آمده اعتراضات را متوجه بنیامیه و شخص عثمان میکنند. او را از کوفه اخراج و به امارت ابوموسی اشعری رضایت میدهند.
عزیزان!
تاریخ نقل نکردم!
تنها میخواستم بگویم که در تمام این مدت که مردم به سوی پذیرش و باور دوگانه غلط مومن ضعیف یا فاسق قوی سوق داده میشدند و گزینه مومنِ متعهدِ متخصص به بهانهی نبود چنین مدیرانی حذف میشد، مالک اشتر آن ابر مدیر_انقلابی در کوفه بود
____________________
✍🏻 #رضا_افشار ١۴٠١/٢/۴
https://eitaa.com/joinchat/37748836C96ec918ba1
*برخورد امیرالمومنین با زندگی لاکچری مسئولین*
روایت واکنش امام به خرید خانه ٨٠ دیناری توسط قاضی شریح
به امام خبر رسید قاضیشريح خانهی ٨٠ ديناری خريده( که این مبلغ در مقابل زندگی سوپر لاکچری امثال سابقهداران و سهمخواهانی چون طلحه که روزی ١٠٠٠دینار تنها از زمینهای عراقش درآمد داشت یا سرمایه داران زالوصفتی همچون مروان بن حکم اموی که در زمان عثمان مبالغی چون ۵٠٠هزار دینار در یک قلم از بیت المال به جیب میزدند) چیز زیادی نبود.
لکن مسئولیت در حکومت علی نشستن بر #صندلی_داغ است لذا حضرت احضارش کرده و فرمود:
به من خبر دادند كه خانه اى با ٨٠ دينار خريده اى، و سندى براى آن نوشته اى، و گواهانى آن را امضا كرده اند.
شريح گفت: آرى یا امير مؤمنان!
امام(ع)با غضب به او نگاه كرد و فرمود:
شريح به زودى كسى به سراغت مىآيد كه به نوشتهات نگاه نمىكند، و از گواهانت نمىپرسد، تا تو را تنها به خانه قبر بسپارد. اى شريح بیاندیش كه اگر آن خانه را با مال ديگران يا با پول حرام خريده باشى، خانه دنيا و آخرت را از دست داده اى.
اما اگر هنگام خريد خانه، نزد من آمده بودى، براى تو سندى مىنوشتم كه ديگر براى خريد آن به درهمى يا بيشتر، رغبت نمىكردى، آن سند را چنين مى نوشتم:
اين خانهایست كه بندهاى #خوار آن را از مردهاى آماده كوچ خريده، خانه اى از سراى غرور، كه در محلّه نابود شوندگان، و كوچه هلاك شدگان قرار دارد، حدود این خانه چنین است از سویی به آفتها و بلاها، سوى دیگر به مصيبت ها، و سوى سوم به هوا و هوس هاى سست كننده، و سوى آخر آن به شيطان گمراه كننده ختم مى شود، و درِ خانه به روى شيطان گشوده است. اين خانه را فريب خورده آزمند، از كسى كه خود به زودى از جهان رخت برمى بندد، به مبلغى كه او را از #عزّت و #قناعت خارج و به #خوارى و #دنيا_پرستى كشانده، خريدارى كرده است(نامه ٣ #نهج_البلاغه)
این نامه نشان دهنده نهی شدید مسئولین نظام از زندگیای بالاتر از دهکهای میانه جامعه است حتی اگر از مال حلال باشد که مال حرام تکلیفش مشخص است
زندگی فراتر از معمول جامعه هم به معنای لاکچری بودن مسئول و خانوادهاش نیست یعنی لاکچری هم نباش همین که معمول جامعه نتوانند خریداری کنند تو محکوم هستی!
بنابراین قاعده پذیرش مسئولیت در حکومت اسلامی، زندگی در سطح معمول و حتی پایینتر از عموم جامعه است هم برای خودش و هم خانوادهاش چرا که نمیتوانی به مردم بگویی بر آرمانها مقاومت کنید و هزینه بدهید اما ما زندگی فراتر از عادی خود را داریم.
______________________
✍🏻#رضا_افشار ١۴٠١/٢/۴
https://eitaa.com/joinchat/37748836C96ec918ba1
#سیسمونی_گیت
#ترکیه #قالیباف #اصولگرا #اصلاح_طلب #عدالت #اقتصاد_مقاومتی #انحصار_طلبی
#مطالبه_گری #امر_به_معروف #اشرافیت
#حکمرانی_مردمی #افشاگری #اسلام_آمریکایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جناح اموی از قدرت با عظم مردمی کنار گذاشته میشوند و حالا دور دور ماست!
نوبتی هم که باشد نوبت ماست بالاخره عمری مجاهده کردیم، هزینه دادیم، آن زمان که دیگران در بیخبری بودند ما در کنار امام، انقلاب کردیم علیه اشراف قریش!
و حالا کمترین مزدمان سپردن امارت یک استانی یا یک امتیاز انحصاریای، ویژهای، چیزی توسط علی بماست...
... با این خیالها طلحه و زبیر پیش امام میروند و با صحنهی خاموش کردن چراغ توسط امام مواجهه میشوند. نگاهی به هم میکنند و پیش خود میگویند "هنوز افکارش در سال ۵٧ مانده! کسی نیست بگوید بابا! زمانه عوض شده! ما دیگر آن یلاقباهای اول انقلاب نیستیم، ما حالا برای خودمان آلاف و اولوف و برو بیایی داریم"
بیراه هم نمیگفتند. جناب طلحه، حالا از زمینهای حاصلخیر رانتیای که در این سالها از عراق بدست آورده بود، روزی ١٠٠٠ دینار معادل ۵ میلیارد تومان درآمد داشت، یعنی آن یک ساعتی که پیش علی نشسته بودند بیش از ۴٠٠ میلیون تومان تنها از زمینهای عراقش سود کرده بود، زبیر هم دست کمی نداشت انقلابیای که بیش از ٣هزار میلیارد سرمایه جمع کرده بود حالا علی نگران چند سیسی روغن بیتالمال است. این چند سیسی کلی حرف برای گفتن دارد، یعنی من باند باز نیستم، قبیله گرا نیستم، من ویژهخوار خوب ویژهخوار بد نمیکنم که اگر امویان بخورند وااسلاما بگویم اگر جناح ما بخورند نادیده بگیرم، من همه همتم مستضعفین است و آن آرمانهایی که بخاطرش انقلاب کردیم، من نگران قضاوت کودکان حاشیه نشین هستم، نگران سفرههای خالی، نگران احساس عدالت مردمم، من تنها پیشرفت را هدف نمیدانم، پیشرفت در سایه عدالت را اصل میدانم.
#رضا_افشار
May 11