علت دلخوری چین از ایران که به صدور بیانیه ضدایرانی اخیر با کشور های عربی منجر شد، چیست؟!
دکترعطا بهرامی کارشناس اقتصاد: از سال ۹۹ نسبت به نگاه به چابهار هشدار دادیم. حتی زمانی یقین کردیم که موضوع منتفی است. قرارداد جدید بذرپاش با هند نشان داد که کابوس سیاستهای دولت سیزدهم پایان ندارد و حالا چین به صراحت درباره جزایر ایرانی موضع گرفت. چوب توهين به چین را خواهید خورد!
@rezahajian_ir
💎 نمادهای دارای ورود پول هوشمند در تاریخ 13 خرداد
غپاک
خدیزل
تپمپی
شکلر
چنوپا
وتوکا
@rezaboors
💎 نمادهای دارای کد به کد حقوقی در تاریخ 13 خرداد
خدیزل
وتوکا
@rezaboors
💎 نمادهای دارای خروج پول هوشمند در تاریخ 13 خرداد
کساوه
غبهار
فسازان
شصدف
سلار
@rezaboors
💎 نمادهای دارای بهترین و بدترین معامله در تاریخ 13 خردادبوده و روز بعد احتمالا میتوانند سرخطی شوند
🟢 سرخطی خرید
#موجود نیست
🔴 سرخطی فروش
#موجود نیست
@rezaboors
💎 نمادهای ایجاد گارد صعودی در تاریخ 13 خرداد
کلر
خگستر
تکنو
خودرو
@rezaboors
💎 نمادهایی که چند برابر قدرت خرید حقیقی داشتند (بغیر از عرضه های اولیه) 13 خرداد
وتوکا
@rezaboors
ازما راضی باشید تا خدا هم از ما راضی باشد
متشکریم که کانال و گروه بزرگ ما را انتخاب کرده اید♥️
#مدیریت_کانال_رضابورس
@rezaboors
ایران سرزمین قوهای سیاه
بگذارید با یک سوال چالشی شروع کنم: برگردید به سی سال پیش، آیا آن موقع می توانستیم رئیس جمهور شدن ترامپ را پیش بینی کنیم؟ ظهور بیت کوین را چی؟ ۱۱ سپتامبر را چی؟
می توانستیم پیش بینی کنیم یک چیزی وارد زندگی مان می شود که صبح را با آن آغاز می کنیم، شب با آن به رخت خواب می رویم. مونس همیشگی ماست؛ داخل مترو، تاکسی، کلاس، اداره، مدرسه حتی دستشویی و حمام، موقع غذا خوردن و ... هم آن را چک می کنیم (موبایل را می گویم). قطعا نه! رای آوردن خاتمی سال ۷۶؛ احمدی نژاد ۸۴ و روحانی ۹۲ را چه؟ ممکن است الآن بگویید قابل پیش بینی بود. این همان خطای رایجی است که به آن می گویند پس بینی! شما کرونا را هم پیش بینی می کردید که در طول دو سال ۹ هزار میلیارد دلار به اقتصاد جهان ضربه بزند؟ احتمالا این را دیگر نمی توانستید!
به این ها می گویند قوی سیاه! داستان قوی سیاه چیست؟ قبل از اینکه استرالیا کشف شود، همه ما فکر می کردیم که قوها سفیدند تا اینکه فهمیدیم در استرالیا قوهایی هستند که سفید نیستند اتفاقا برعکس، سیاه هستند! میلیون ها بار دیدن قوهای سفید باعث نمی شود که قوهای سیاه وجود نداشته باشند.
قوهای سیاه نماد، رخدادهای مبهوت کننده هستند. از آن جهت مبهوت کننده اند که کسی آنها را پیش بینی نمی کرد و برای آنها هم آماده نبودند. چرا؟ به این دلیل که ما آدم ها با نگاه کردن به تجربه گذشته (تاریخ)، می خواهیم آینده را پیشبینی کنیم. و خوب بدیهی است که در گذشته موبایل اختراع نشده بود. داعش وجود نداشت. هیتلر به دنیا نیامده بود. اتحاد جماهیر شوروی فرو نپاشیده بود و جنگ روسیه و اوکراین پیش نیامده بود و یا اگر آمده بود ما اکنون فراموش کردیم.
قوهای سیاه سه ویژگی را دارند:
اول؛ دور از انتظار هستند. بنابراین ما احتمال رخداد آن را بسیار پایین ارزیابی می کنیم.
دوم؛ اگر رخ بدهند تأثیرات خیلی مهم و یا وحشتناکی دارند.
سوم؛ بعد از وقوع، انسانها ادعا میکنند که چنین رویدادی قابل پیشبینی بود!
دقت کنید که قوهای سیاه همیشه منفی نیستند بلکه می توانند تاثیرات مثبت داشته باشند: متاورس، اینرنت ماهواره ای، موبایل، هوش مصنوعی، رمزارزها و رای آوردن مهاجرین و اقلیت ها در انتخابات کشورهای پیشرفته؛ همه قوهای سیاه مثبت هستند.
تجویز راهبردی:
اولین کار این است که بپذیریم که تعیین احتمال رخداد کشف قوهای سیاه با استفاده از روشهای علمی قابل محاسبه نیست. متاسفانه خبرگان هم در این زمینه به اندازه عوام قدرت پیش بینی دارند. پیش فرضهای ما باعث می شود که نسبت به دیدن قوهای سیاه کور باشیم. یک جمله بامزه از نسیم نیکلاس طالب (نظریه پرداز قوی سیاه) است که می گوید: مشکل خبرگان این است که نمی دانند که چه چیزهایی را نمی دانند.
دومین کار این است که علاوه بر توجه به پارامترهای قطعی (آینده قطعی) و سناریوهای احتمالی (آینده های محتمل)، قوهای سیاه (آیندهای نامحتمل) را هم در نظر بگیریم. چگونه؟ به آینده های نامحتمل فکر کنیم از بین آینده های نامحتمل آنهایی که تاثیرات خیلی اساسی روی ما دارند را شناسایی کنیم و سپس از خود بپرسیم که اثرات آن چیست و سپس چگونه می توان از اثرات منفی آن آسیب ندید؟ مثلا ما فکر می کنیم تاکنون هیچ بانکی در ایران ورشکست نشده است، اگر هم ورشکست شود بانک مرکزی جبران می کند. چرا؟ چون در گذشته چنین چیزی رخ نداده است. اما شاید یک دفعه فهمیدیم یک قوی سیاه لعنتی وجود دارد و دقیقا همان بانکی که صد درصد سپرده ما در آن است ورشکست شد و.
ما شاید نتوانیم جلوی سیل، زلزله، جنگ، تورم هزار درصدی را بگیریم. اما می توانیم در معرض یک رخداد باشیم یا نباشیم و یا می توانیم اقدامات جبرانی – پوششی برای آنها داشته باشیم یا خیر. کسی که روی گسل خانه دارد، نسبت به زلزله بسیار آسیبپذیرتر از دیگران است. ما نمی توانیم جلوی زلزله را بگیریم، حتی نمیتوانیم بگوییم چه زمانی زلزله می آید؟ اما می توانیم در منطقه خطر زندگی نکنیم.
چند روزی میهمان خانواده ای در اروپا بودم. دیدم ۴۰۰ شمع کوچک خریداری کرده اند و نگهداری می کنند. از آنان پرسیدم داستان چیست؟ گفتند دولت الزام کرده برای سه ماه غذا و گرما و روشنایی باید برای خود تامین کنید که در صورت جنگ های داخلی (!) از سرما و تاریکی و گرسنگی در امان باشید. با خودم فکر کردم چقدر احتمال دارد که آن کشور درگیر جنگ شود، احتمال= صفر. از خودم پرسیدم اگر رخ دهد، تاثیر آن چقدر است؟ تاثیر=بی نهایت. دقیقا این همان قوی سیاه بود.
تجربه تاریخی نشان داده، ایران سرزمین قوهای سیاه است (از بلایای طبیعی گرفته تا غیرطبیعی)، قوهای سیاه هم تاثیرات مثبت هم تاثیرات منفی بالایی دارند. نمی توانیم قوهای سیاه را صید کنیم یا رام کنیم، اما می توانیم شمع بخریم و خود را برای قوی سیاه بعدی آماده نگاه داریم.
@tahririeh👈👈👈 کانال تحریریه
@rezaboors
📌 تداوم معاملات برنت با 77 دلار
🔹پایان معاملات روز گذشته با 77 دلار
🔹 قیمت این لحظه برنت: 77,55 دلار
🔹 نفت آمریکا: 73,20 دلار
@rezaboors
از امروز، ساعت کاری جدید بانکها
شورای هماهنگی بانکها:
🔸ساعت کاری واحدهای صف و ستاد بانکها به استناد تصویبنامه هیأت وزیران از روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۱۶ تا اطلاع ثانوی از ساعت ۶ الی ۱۳ میباشد./تسنیم
@rezaboors
بررسی پارامترهای تاثیرگذار بر بازار سرمایه ،امروز چهارشنبه ۱۶ خرداد
شاخص کل در روز یکشنبه با افت نزدیک به ۷ هزار واحدی تا ارتفاع دو میلیون و ۸۷ هزار واحدی عقب نشست ارزش معاملات کاهشی بود و میزان داد و ستد بازار به رقمی بالغ بر ۲.۴ همت رسید و ۲۹۰ میلیارد تومان پول از چرخه بازار خارج شد.
🔸خبرهای سیاسی حول محور انتخابات است طی روزهای اخیر بسیاری از چهره های برتر سیاسی کشور از روسای جمهور قبل و رئیس مجلس گذشته گرفته تا شهردار و معاون رئیس جمهور، رئیس بانک مرکزی ،عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، بسیاری از وزرا، نمایندگان مجلس ،رئیس دانشگاه تهران و... برای کاندید شدن در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به وزارت کشور رفتند و ثبت نام کردند !!
🔸به نظر می رسد انتخابات پر حاشیه ای در پیش است. احتمالا انتخابات دو مرحله ای را خواهیم داشت ! چرا که به نظر بسیاری از افراد اعتقاد چندانی به اعتلاف نداشته باشند و این یعنی ممکن است بازار برای مدت زمان بیشتری درگیر تحولات سیاسی باشد و شاید یکی از دلایلی که بازار پس از ۲ روز رشد مجددا در مسیر عرضه و عقب گرد خریداران قرار گرفته همین مساله باشد.
🔸بازدهی اخزاها باری دیگر افزایشی شده و به سطوح ۳۶ درصدی رسیده است . بازار اخزا نیاز به مداخلات جدی بانک مرکزی دارد و بدون خرید قابل توجه توسط ارکان بازار پول تعادل برقرار نمی شود.
🔸درکل بازار در فضایی قرار گرفته که قیمت ها بسیار ارزنده است اما جریان خبری به سود او پیش نمی رود و شاهد بازاری رکودی و کلافه کننده هستیم بهتر است در کنار کوتاه کردن دامنه نوسان، تغییراتی را در حجم مبنا به ویژه در نمادهایی که حجم مبنای دارند داشته باشیم.
🔸بدون ساماندهی بازار اخزا و اقدامات اصلاحی در صنایعی نظیر پالایشگاهی، خودرویی و تا حدودی پتروشیمی و از طرف دیگر با عدم ورود پول به بازار فعلا نمی توان انتظار شکل گیری روند صعودی قدرتمند را داشت.
@rezaboors
🟢 #پرتقاضاترین سهم ها در پیش گشایش 🟢
#شفام #خودرو #پکرمان #خچرخش #ثزاگرس #خساپا #چنوپا #کابگن
@rezaboors
ضرب الاجل بانک مرکزی برای رعایت نرخ سود بانکی
معاون نظارت بانک مرکزی:
🔸بانکهای متخلف باید حداکثر طی دو هفته آینده نسبت به اصلاح نرخ غیرمتعارف سود سپردهها اقدام کنند، در صورت عدم اصلاح، با این دسته از بانکها حتی تا سلب صلاحیت ارکان مدیریت آن برخورد خواهد شد/تسنیم
@rezaboors
وضعیت بازار -0.78
🟢تعداد نماد مثبت 159
تعداد صف خرید 39
🔴تعداد نماد منفی 388
تعداد صف فروش 140
دایموند
@rezaboors
🔹در خصوص تغيير زمانبندي جلسات معاملاتي صندوقهاي سرمايهگذاري قابل معامله سهامي و مختلط و قراردادهاي اختيار خريد و فروش با دارايي پايه نمادهاي مذکور، به اطلاع ميرساند؛
🔹از روز دوشنبه مورخ 1403/03/21 ، پايان جلسات معاملاتي در نماد هاي فوق به ساعت 12:30 تغيير خواهد يافت.
@rezaboors