📒 چهاردهمین شماره فصلنامه علمی «مطالعات راهبردی فرهنگ» منتشر شد
عنوان مقالات شماره :
🔹بازشناسی اقلیمهای فرهنگی ایران: بهسوی یک چهارچوب مفهومی و روششناختی/ بهروز روستاخیز؛ سمیه کاظمی
🔹درآمدی بر مفهومشناسی اقلیم فرهنگی با تأکید بر اقلیمبندی فرهنگی ایران/ علی احمدی
🔹مطالعه نقشه نگاری فرهنگی در فرایند توسعه و برنامه ریزی فرهنگی/ مریم حسین یزدی؛ ابراهیم فیاض
🔹ارائه الگوی فرهنگی حکمرانی خوب در دستکاه های ناظر برعملکرد دولت/ حیدر محمدی؛ سیامک کورنگ بهشتی؛ حمید داوزده امامی
🔹شهرنشینی و ضرورت حکمرانی فرهنگی چندسطحی در حمایت از تنوع زبانی در ایران/ ابراهیم علومی
🔹شناسایی و اولویتبندی مولفههای تصمیمساز در مکانیابی اماکن فرهنگی با روشAHP و TOPSIS: مورد مطالعه اماکن سینمایی/محمد رضاعلی؛ مهدی رفیعی؛ هادی اسماعیلی؛ عباس رحیمی
🔹 فصلنامه علمی مطالعات راهبردی فرهنگ به صاحب امتیازی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، مدیرمسئولی قاسم زائری و سردبیری ابراهیم حاجیانی منتشر میشود. رقیه مهری مدیر داخلی این فصلنامه است.
🔹متن کامل مقالات : scsj.ricac.ac.ir
@ricac_ac_ir
🖋سیاستگذاری هنری در سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزش و پرورش
با حضور:
🔸بشری گلبخش (مدیر گروه هنر دفتر برنامهریزی و تالیف کتب درسی فنی و حرفهای و کاردانش)
🔹دبیر نشست: طیبه عزتاللهینژاد (عضو هیات علمی پژوهشکده هنر)
🔹دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳، ساعت ۱۱
🔸پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
◀️ برخط: skyroom.online/ch/ricac/art
@ricac_ac_ir
🔴 نشست خبری پیمایش ملی فرهنگ رسانههای اجتماعی در ایران
(ارائه مهمترین یافتههای پیمایش)
با حضور:
🔸دکتر مجید سلیمانی (عضو هیأت علمی دانشگاه تهران- مجری طرح)
🔹دکتر احسان شاهقاسمی (عضو هیأت علمی دانشگاه تهران- ناظر طرح)
🔸️دکتر صابر جعفری کافیآباد (رئیس مرکز طرحهای ملی)
🔺 چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳، ساعت ۱۰ صبح
🔸دادههای این پیمایش در اردیبهشت ۱۴۰۳ به شـیوه گردآوری میدانی و براساس مصاحبه حضوری با 14505 نفر از افراد 15سـال و بالاتر سـاکن در 31 اسـتان کشـور که به روش تصـادفی انتخاب شـدهاند، به دسـت آمده اسـت.
🟢 از خبرنگاران، روزنامهنگاران، اصحاب رسانه و پژوهشگران فضای مجازی دعوت میشود در این نشست خبری شرکت فرمایند.
@ricac_ac_ir
📸 نشست خبری پیمایش ملی فرهنگ رسانههای اجتماعی در ایران ۲۰ تیر ۱۴۰۳ در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد. در این نشست برخی از مهمترین یافتههای این طرح ملی ارائه شد.
@ricac_ac_ir
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
📸 نشست خبری پیمایش ملی فرهنگ رسانههای اجتماعی در ایران ۲۰ تیر ۱۴۰۳ در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباط
🎙مجید سلیمانی در نشست خبری پیمایش ملی فرهنگ رسانههای اجتماعی در ایران :
🔸در دوره فعالیت پژوهشگاه در دولت سیزدهم شاهد بودیم که طرحهای ملی جدی برای فهم جامعه ایران صورت گرفت. جای خالی این موضوع بهویژه در حوزه رسانه وجود داشت. در واقع در دولت سیزدهم «رویکرد علمی» وجود داشته و هدف ما هم این بوده است که تحولات جامعه ایران را در این زمینه بسنجیم.
🔸رسانههای اجتماعی به شدت به زندگی روزمره جامعه نزدیکاند. این پیمایش بر ۱۴ هزار و ۵۰۵ نفر انجام شده است و یکی از شروط ما این بود که افراد حتما کاربر شبکههای اجتماعی بوده باشند. رسانه اجتماعی را نیز شامل شبکههای اجتماعی، پیامرسانهای اجتماعی و شبکههای اجتماعی پخش ویدئو، شبکههای خرید کالا و خدمات و بازیها تعریف کردیم.
🔸ما به این نتیجه رسیدهایم که تغییرات مختلف در عرصههای مختلف کاملا به حضور و کنشگری در رسانههای اجتماعی وابسته بوده است. بهویژه ظهور اینستاگرام در سالهای اخیر به این موضوع دامن زده است.
🔸این موضوع ذیل فرهنگ دیجیتال قرار میگیرد و تنها مربوط به ایران هم نیست بلکه در جهان درحال رخدادن است، در حالی که قبل از آن خرده فرهنگها وابسته به منطقه خاص خود رخ میداد. در واقع به واسطه رسانههای اجتماعی، فرهنگ دیجیتال مسطحی شکل گرفته است. انگیزه مصرف محتوا و میزان مصرف محتوا کاملا وابسته به مسائل مختلف جامعه است. ما به این نتیجه رسیدهایم که هرچه کنشگری در شبکه اجتماعی بیشتر باشد میزان تغییر و تحولات هم در حوزههای مختلف بیشتر بوده است.
🔸بعد از ظهور اینستاگرام، فراگیرشدن رسانههای اجتماعی را در تلفنهای همراه شاهد بودیم. اما آیا به دنبال این فراگیرشدن رسانههای اجتماعی، سواد رسانهای هم افزایش یافته است؟ برخی از سوالات این طرح ملی به همین امر اختصاص داشت.
🔸استفاده از رسانه طی سالهای قبل توانسته ساحتهای مختلفی از فرهنگ اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ... را تحت تاثیر قرار دهد.
@ricac_ac_ir
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
🎙مجید سلیمانی در نشست خبری پیمایش ملی فرهنگ رسانههای اجتماعی در ایران : 🔸در دوره فعالیت پژوهشگاه در
مجری طرح پیمایش ملی فرهنگ رسانههای اجتماعی در ایران:
🔸بر اساس مصاحبه حضوری و تصادفی با افراد بالای ۱۵ سال در ۳۱ استان کشور، پرسشنامههای این طرح در اردیبهشت 1403 تکمیل شد. ۴۷ درصد این جامعه آماری مردان و ۵۲ درصد زنان بودهاند. پنج رسانه اجتماعی پرطرفدار بر اساس این پیمایش به ترتیب ۷۲ درصد اینستاگرام، ۵۲ درصد تلگرام، ۴۶ درصد واتساپ، ۴۲ درصد روبیکا و ۳۲ درصد ایتا بودهاند. در شبکههای اشتراکگذاری ویدئو نیز روند استفاده به این صورت بوده است: ۴۲ درصد از آپارات، ۸ درصد از تماشا و ۲۵ درصد از یوتیوب استفاده میکردند.
🔸 همچنین در این جامعه آماری، ۲۴ درصد گفتهاند که به هیچ وجه از شبکههای اجتماعی داخلی استفاده نمیکنند. ۱۳ درصد نیز اعلام کردهاند که به هیچ وجه از شبکههای اجتماعی خارجی استفاده نمیکنند.
🔸۸.۶ درصد از افراد حاضر در این پیمایش اعلام کردهاند که از طریق شبکههای اجتماعی کار اقتصادی میکنند و با انگیزه کسب درآمد وارد چنین فضایی شدهاند.
🔸برای پیگیری اطلاعات و اخبار ۳۰ درصد افراد اعلام کردند «خیلی زیاد» از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و ۲۰ درصد هم گفتند «اصلا» در این زمینه از شبکه اجتماعی استفاده نمیکنند.
🔸این عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: ۴۱ درصد از افراد حاضر در پژوهش گفتهاند که از شبکههای اجتماعی در حد زیاد و خیلی زیاد برای گوش کردن موسیقی استفاده میکنند و این موضوع قابل تامل است.
🔸حدود ۵۷ درصد از افراد حاضر در پژوهش اعلام کردند که در شبکههای اجتماعی صرفا نظارهگر هستند و کنشگری ندارند، اما درمورد محتوای آموزشی چنین نیست و شاهد رشد استفاده از شبکههای اجتماعی برای یادگیری بودهایم به شکلی که تا ۳۲ درصد افراد اعلام کردند در حد زیاد و خیلی زیاد بهره آموزشی میبرند.
🔸رسانههای اجتماعی اکنون سهم زیادی از فضای رسانه را به خود اختصاص دادهاند. در این رابطه به مقایسه مقبولیت و مرجعیت صداوسیما و نشریات مهم پرداختیم و پرسیدیم افراد چقدر به محتوایی که از این طریق دریافت میکنند، اعتماد دارند. ۱۸.۵ درصد از پاسخگویان اعلام کردهاند «اعتماد زیادی» به اخبار صداوسیما دارند، ۷ درصد گفتند اعتماد زیادی به BBC دارند، ۵ درصد گفتند اعتماد زیادی به روزنامه کیهان دارند و ۳.۸ درصد گفتند اعتماد زیادی به روزنامه شرق دارند. ۱۱ درصد هم اعلام کردند برای دریافت اخبار به اینستاگرام و ۸ درصد به توییتر اعتماد دارند. ۱۲.۵ درصد هم اعلام کردند برای دریافت اخبار به ایتا اعتماد دارند.
🔸یکی از پرسشهای مطرحشده در این پیمایش این بود که «آیا رسانههای اجتماعی همه واقعیتهای جامعه را به ما نشان میدهد؟» که ۲۳ درصد موافق بودند که همه واقعیت از طریق رسانههای اجتماعی نشان داده میشود و ۵۸ درصد هم اعلام کردند که رسانههای اجتماعی همه واقعیت را نشان نمیدهند.
@ricac_ac_ir
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
مجری طرح پیمایش ملی فرهنگ رسانههای اجتماعی در ایران: 🔸بر اساس مصاحبه حضوری و تصادفی با افراد بالای
🔸️از شرکت کنندگان پرسیدیم که «آیا فضای مجازی خطری برای فرهنگ ایرانی است؟» و ۴۸ درصد افراد این فضا را تهدید و خطری برای فرهنگ ایرانی میدانستند. یا ۴۹ درصد فضای مجازی را ابزاری برای قدرتطلبی و نفوذ غربیها اعلام کردند.
🔸به گفته مجری طرح پیمایش ملی فرهنگ رسانههای اجتماعی در ایران، ۴۳ درصد از شرکتکنندگان در این پیمایش معتقد بودند که بلاگرهای فضای مجازی باعث تصویرسازی منفی از فضای ایران میشوند. حتی درحوزه فرهنگ اقتصادی حدود ۵۰ درصد از پاسخدهندگان پیمایش اعلام کردهاند که باید از سلبریتیها و بلاگرهای فضای مجازی مالیات گرفته شود.
🔸در زمینه کسب و کار نیز حدود ۵۰ درصد افراد معتقد بودند که رسانههای اجتماعی بستر مناسبی برای توسعه و رونق کسب و کار است اما به اعتقاد ۳۸ درصد، این شبکههای اجتماعی در امور اقتصادی مداخله میکنند و باعث گرانی مسکن و خودرو میشوند.
🔸سلیمانی با اشاره به اینکه موضوع حکمرانی فضای مجازی و اینکه دادههای شبکههای اجتماعی کجا ذخیره شود هم امری مهم در پرسشنامه بود، تصریح کرد: ۵۱ درصد پاسخگویان نسبت به ذخیره اطلاعات شخصیشان در رسانههای اجتماعی غیرایرانی اظهار نگرانی کردند.
🔸فقط ۲۳.۳ درصد افراد مخالف این بودند که دولت به دلیل محتوای غیراخلاقی و جنسی شبکههای اجتماعی را محدود کند. از طرفی از مردم پرسیدیم که «دولت به دلیل وجود دیدگاههای مخالف سیاسی، رسانههای اجتماعی را محدود میکند، نظرتان درباره این موضوع چیست؟». ۱۸.۳ درصد مخالف و ۵۹.۴ درصد هم موافق بودند.
🔸 ۲۱ درصد گفتهاند از شبکههای ماهوارهای برای تماشای فیلم و سریال استفاده میکنند، ۳۰ درصد از یوتیوب، اینستاگرام و ...، ۴۴درصد از صداوسیما و ۳۳ درصد از شبکه نمایش خانگی و ۱۱.۶ درصد از سینما استفاده میکنند. درباره سازگاری محتوای شبکه نمایش خانگی با فرهنگ جامعه نیز ۲۱ درصد معتقد بودند که محتوای سریالهای شبکه نمایش خانگی با فرهنگ جامعه سازگار است و ۱۱ درصد اصلا سازگار ندانستند و ۳۱ درصد هم گفتهاند کم یا خیلی کم با فرهنگ سازگار است. در این بین ۶۲.۲ درصد هم هزینه خرید اشتراک شبکه نمایش خانگی را گران دانستند.
@ricac_ac_ir
🔴 پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی میکند:
✅ نشست خبری پیمایش ملی سبک زندگی ایرانیان (موج اول)
با حضور:
🔸دکتر محمدرضا قائمینیک/ عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشکده علوم اسلامی رضوی (مجری طرح)
🔹دکتر علی محمدزاده/ پژوهشگر اجتماعی (همکار مجری طرح)
🔸دکتر میثم مهدیار/ معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
🔹دکتر محمدحسین زاده/ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی
⏳شنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۰ تا ۱۱:۳۰
🎥پخش برخط:
skyroom.online/ch/ricac/research
📍محل برگزاری: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی
@ricac_ac_ir
💡فراخوان هفدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی منتشر شد
❇️ مراکز علمی و پژوهشی، پژوهشگران و صاحبنظران داخلی و خارجی، چنانچه پژوهشی در یکی از محورهای فراخوان در فاصله شهریور ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳ (در بخش داخلی) و سپتامبر ۲۰۲۳ تا سپتامبر ۲۰۲۴ (در بخش بینالمللی) انجام دادهاند، حداکثر تا تاریخ ۱۵ مهر ۱۴۰۳ به دبیرخانه دائمی جشنواره ارسال کنند.
📥 قالب دریافت آثار:
طرح پژوهشی/ پایاننامه کارشناسی ارشد/رساله دکتری/کتاب (برگرفته از طرح پژوهشی)/مقاله علمی پژوهشی/گزارش سیاستی
(آثار آسیبشناسانه، کاربردی و شامل ارائه راهکار در اولویت هستند.)
✅ محورهای فراخوان:
🔹 فرهنگ
🔸 رسانه و ارتباطات
🔹 فناوریهای جدید و آیندهپژوهی فرهنگی
🔸 هنر
🔹 پژوهشهای دینی و اسلامی
📤 نحوه ارسال آثار:
ثبت اثر در تارنمای جشنواره به نشانی www.ifcr.ir و بارگذاری فایل آن
در صورت در دسترسنبودن فایل اثر، دو نسخه از آن به دبیرخانه جشنواره ارسال شود.
🖥 نشانی سایت جشنواره: https://ifcr.ir/fa
☎️ تلفن دبیرخانه جشنواره: 88919176
✉️ رایانامه: ertebatat17@ricac.ac.ir
@ricac_ac_ir
💠 سفره فرمانروا در هند نقد میشود
با حضور:
🔸جبار رحمانی (دانشیار پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و اجتماعی)
🔸سمیه رمضانماهی (استادیار دانشگاه سوره)
🔸نسیم کمپانی (مردمشناس، مترجم کتاب)
🔹طیبه عزتاللهینژاد (عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و رئیس پژوهشکده هنر؛ دبیر نشست)
3⃣شنبه 9⃣ مرداد 3⃣0⃣4⃣1⃣
ساعت 3⃣1⃣
🔺پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
📱پخش برخط:
skyroom.online/ch/ricac/art
کتاب سفره فرمانروا در هند نوشته سلما حسین و ترجمه نسیم کمپانی است که به هنر و تاریخ آشپزی در سلسله گورکانیان هند میپردازد.
@ricac_ac_ir
💠 سلسله نشستهای تخصصی سیاستگذاری فرهنگی _ هنری
جایگاه کتیبههای فارسی در تزئینات و معماری بنگلادش
با حضور:
🔸دکتر مرتضی رضوانفر (عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری)
🔸دکتر طیبه عزتاللهینژاد (عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات)
🔹دکتر پدرام جوادزاده (دکتری مدیریت فرهنگی) دبیر نشست
3⃣شنبه 6⃣1⃣ مرداد 3⃣0⃣4⃣1⃣
ساعت 0⃣1⃣
📍پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
📱پخش برخط:
skyroom.online/ch/ricac/art
@ricac_ac_ir
✅ نخستین شماره فصلنامه «مطالعات فضای مجازی و رسانههای اجتماعی» منتشر میشود
🔸صاحب امتیاز: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
🔸مدیر مسئول: دکتر قاسم زائری
🔸سردبیر: دکتر امیدعلی مسعودی
محورهای موضوعی فصلنامه:
1.کنش و کنشگری در فضای سایبر و رسانههای اجتماعی
2. مصرف رسانهای مبتنی بر فضای سایبر و رسانههای اجتماعی
3.تحولات شناختی مبتنی بر فضای سایبر و رسانههای اجتماعی
4. سرگرمی و زندگی روزمره در فضای سایبر و رسانههای اجتماعی
5. هویت و فضای سایبر و رسانههای اجتماعی
6. زیست بوم فضای سایبر
7. گروه ها و نهادهای اجتماعی و فضای سایبر و رسانههای اجتماعی
8. پدیده های نوظهور فرهنگی و اجتماعی متاثر از تحولات فضای سایبر
9. پیامدها و آثار فرهنگی و ارتباطی تحولات فضای سایبر و رسانههای اجتماعی
10. حکمرانی و سیاستگذاری فضای سایر و رسانههای اجتماعی
11. هستیشناسی و غایتانگاری فضای سایبر
🔹از اساتید، محققان و نویسندگان برای ارسال مقالات خود جهت داوری و چاپ در شمارههای بعدی این فصلنامه دعوت به عمل میآید. این فصلنامه ضمن دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تلاش میکند امتیاز علمی لازم را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز دریافت کند.
🔹علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به تارنمای فصلنامه به نشانی https://cssms.ricac.ac.ir مراجعه کنند.
@ricac_ac_ir
💠 پیش نشست تخصصیِ همایش علمی هیات و آیینهای مذهبی
🏴 موضوع: هیات در بوم ایران
با حضور:
🔹دکتر میثم مهدیار/ عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
🗒 سهشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳
⏰ ساعت ۱۵
🎥پخش برخط:
skyroom.online/ch/ricac/research
📍محل برگزاری: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
@ricac_ac_ir
💠 همایش علمی هیئت و آیینهای مذهبی
با محوریت روایت اجتماعی هیئت
🔸دبیر علمی: حجتالاسلام دکتر حمید پارسانیا
🔸مهلت ارسال مقالات: ۳۱ شهریور ۱۴۰۳
🔸زمان برگزاری : بهمن ماه ۱۴۰۳
◀️ محورهای همایش علمی هیأت و آیینهای مذهبی :
۱. مبانی اجتماعی و روششناسی بنیادین هیئت
۲. هیئت، سرمایه اجتماعی و نظم سیاسی
۳. مردم شناسی هیئت و آیینهای مذهبی
۴. مواجهه هیئت با چالشها و مسائل اجتماعی
۵. هیئت، دین و نهادهای اجتماعی
۶. جامعه شناسی اقتصادی هیئت
۷. هیئت، فرهنگ و هنر
۸. هیئت، هویت و احساس تعلق
۹. هیئت، بانوان و خانواده
۱۰. هیئت، رسانه و حوزه عمومی
۱۱. آسیبشناسی اجتماعی هیئت و پژوهشهای کاربردی
🔗 اطلاعات بیشتر در سایت همایش: heyatconf.ir/fa
@ricac_ac_ir
💠 سلسله نشستهای گزارش تحلیلی (۲)
🔸گفتمان تعهد اجتماعی در نقاشی معاصر با چارچوب نظری روبرت وسنو
دوران مشروطه تا پیروزی انقلاب اسلامی
با حضور:
🔹دکتر ترنم تقوی/ پژوهشگر و منتقد هنری
🔸دکتر حنانه یعقوبی/ مدرس دانشگاه آزاد اسلامی (دبیر علمی نشست)
دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳
ساعت ۱۰
📍پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
📱پخش برخط:
skyroom.online/ch/ricac/art
@ricac_ac_ir
15.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎧 پادکست رساوا
🔰موسسه مسیررسانه با همکاری پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تقدیم میکند:
🔸فصل دوم: هویت نوجوانان و رسانه
🎤مجری کارشناس: دکتر تینا چهارسوقیامین
🖋️ سردبیری
تیم مسیررسانه:
معصومه حسنزاده
تینا چهارسوقی امین
🔸 موضوعات فصل دوم:
• نسبت رسانه و هویت در جوانان
• رسانه و فانتزینمایی روابط عاطفی
• نوجوانان و بلاگری
• قلمروهای خصوصی نوجوانان
• گیم و استریم
• رسانه و سبک موسیقی
• زبان و ادبیات نوجوانانه
• کتاب و نوجوانان
• رسانه و بازنمایی دین در نوجوانان
• خودکشی در نوجوانان
• رسانه و بازنمایی استقلال نوجوانان
• فرهنگ هواداری کرهای
🔹 میهمانان این فصل:
• حسین حقپناه
• دکتر مطهره حسینی
• دکتر سعید مدرسی
• دکتر فرزانه فخریان
• دکتر محمدجواد بادین فکر
• دکتر پدرام جوادزاده
• معصومه حسنزاده
• محمدمهدی غفاری
• دکتر داوود طالقانی
🎚️ تدوین و صداگذاری: استودیو سین
💻 لوگو و گرافیک: استودیو او
🔊 مجله صوتی مسیررسانه را در اپلیکیشنهای کستباکس و شنوتو، سایت، کانال و صفحه مسیررسانه با نام رساوا (Rasāvā)، بشنوید و دنبال کنید.
🔹راههای ارتباطی موسسه مسیررسانه:
اینستاگرام، تلگرام و روبیکا:
🆔 @massir_resane
سایت:
🌐 www.medialit.massir.ir
🔸راههای ارتباطی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات :
تلگرام، اینستاگرام، بله، ایتا: 👇👇
🆔 @ricac_ac_ir
سلسله نشستهای تخصصی سیاستگذاری فرهنگی _ هنری (۷)
🖼 جایگاه نقاشی قهوه خانهای در سیاستگذاری هنر
با حضور:
🔸نادر کریمان سردشتی (عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و رئیس انجمن همگرایی مواریث تمدن ایرانی)
🔸مهدی طالعی نیا (پژوهشگر حوزه هنرهای میراثی و نقاش مکتب نوقهوهخانهای)
🔸طیبه عزت اللهینژاد (عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات)
🔹دبیر علمی نشست: زهرا ملکی (محقق و مدرس دانشگاه)
⏱سهشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ _ ساعت ۱۰
🔹پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
🔸نشست برخط:
skyroom.online/ch/ricac/art
@ricac_ac_ir
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
💡فراخوان هفدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی منتشر شد
❇️ مراکز علمی و پژوهشی، پژوهشگران و صاحبنظران داخلی و خارجی، چنانچه پژوهشی در یکی از محورهای فراخوان در فاصله شهریور ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳ (در بخش داخلی) و سپتامبر ۲۰۲۳ تا سپتامبر ۲۰۲۴ (در بخش بینالمللی) انجام دادهاند، حداکثر تا تاریخ ۱۵ مهر ۱۴۰۳ به دبیرخانه دائمی جشنواره ارسال کنند.
📥 قالب دریافت آثار:
طرح پژوهشی/ پایاننامه کارشناسی ارشد/رساله دکتری/کتاب (برگرفته از طرح پژوهشی)/مقاله علمی پژوهشی/گزارش سیاستی
(آثار آسیبشناسانه، کاربردی و شامل ارائه راهکار در اولویت هستند.)
✅ محورهای فراخوان:
🔹 فرهنگ
🔸 رسانه و ارتباطات
🔹 فناوریهای جدید و آیندهپژوهی فرهنگی
🔸 هنر
🔹 پژوهشهای دینی و اسلامی
📤 نحوه ارسال آثار:
ثبت اثر در تارنمای جشنواره به نشانی www.ifcr.ir و بارگذاری فایل آن
در صورت در دسترسنبودن فایل اثر، دو نسخه از آن به دبیرخانه جشنواره ارسال شود.
🖥 نشانی سایت جشنواره: https://ifcr.ir/fa
☎️ تلفن دبیرخانه جشنواره: 88919176
✉️ رایانامه: ertebatat17@ricac.ac.ir
@ricac_ac_ir
📚 آیین رونمایی
❇️ گزارشهای استانی و کشوری پیمایش ملی مرکز طرحهای ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
◀️ ۳۱ گزارش استانی پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای ایرانیان (موج چهارم)
◀️ ۳۱ گزارش استانی پیمایش ملی سنجش سبک زندگی ایرانیان (موج اول)
◀️ گزارش کشوری پیمایش ملی نگرش مردم ایران درباره مهاجران افغانستانی
◀️ گزارش ملی سالانه رصد وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور
با حضور:
✅ دکتر محمدمهدی اسماعیلی/ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
🗓دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۷
📍تالار وحدت
@ricac_ac_ir
📚سومین شماره پژوهشنامه فرهنگی و اجتماعی کودک و نوجوان از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد
عناوین شش مقالهی این شماره :
۱. تابآوری دیجیتال کودکان در ایران: ملاحظاتی درباب امنیت و ایمنی دیجیتال کودکان
معصومه تقی زادگان
۲. سیمای کودکان کار در شعر نوجوان ایران
مهسا مؤمن نسب
۳. تبیین عوامل مرتبط با تمایل به بزهکاری در شبکه های اجتماعی بین نوجوانان دانش آموز (مطالعه موردی: دانشآموزان مناطق پنج گانۀ تهران)
منصوره فصیح رامندی
۴. مؤلفهها و شاخصهای مطلوب تربیتی در مدارس ابتدایی از منظر مدیران مدارس در شرایط کرونا
اشرف زهره وند
۵. اثربخشی تدریس مبتنی بر زیبایی شناسی با استفاده از نقشه ذهنی بر اهمال کاری دانشآموزان در فضای مجازی
زهره مصباح فر؛ محمد شهاب محمد آخوندی؛ علیرضا مصباح فر
۶. آموزش زیست محیط به کودکان و شیوهها و پیامدهای آن
فرزانه ساعدپناه؛ یعقوب پناهی
پژوهشنامه فرهنگی و اجتماعی کودک و نوجوان به صاحب امتیازی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، مدیرمسئولی قاسم زائری و سردبیری محمدتقی کرمی منتشر میشود. مهدی عباسی، جانشین سردبیر این فصلنامه است. مدیریت داخلی این نشریه با رقیه مهری است.
متن کامل مقالات : cssca.ricac.ac.ir
@ricac_ac_ir
🔴 شصتوششمین شماره فصلنامه علمی – پژوهشی «مطالعات فرهنگ- ارتباطات» منتشر شد
در این شماره تعداد هشت مقاله پژوهشی درج شده است :
۱. نقش رسانههای ورزشی در بروز فساد در صنعت فوتبال ایران
علیرضا حسینی پاکدهی؛ محمدرضا زرگر
۲. مقاومت فرهنگی (با نگاهی ویژه به رمانهایی منتخب از بومیان آمریکا)
سجاد قیطاسی
۳. واکاوی بازنمایی امر قدسی در سینمای داستانی بر اساس آرای سنتگرایان
محمدباقر صنیعی منش؛ مسعود نقاشزاده؛ مریم بختیاریان
۴. شناخت مولفه های گفتمانی اخبار جعلی در حوادث پاییز ۱۴۰۱
اسماعیل افقهی
۵. تحلیل گفتمان بیلبوردهای شهر تهران: «غیریتسازی» در پیامهای فرهنگی و سیاسی
محمدرضا آزادی نژاد؛ سروناز تربتی؛ لیلا نیرومند؛ امید علی مسعودی
۶. مطالعه تأثیر عوامل رسانهای بر میزان مشارکت سیاسی شهروندان
طاها عشایری؛ طاهره جهان پرور
۷. سبک زندگی نسلها و همهگیری کرونا، تغییرات و پیامدها (تأکید بر گذران فراغت)
فروزنده جعفرزاده پور؛ محمد جواد چیت ساز
۸. فهم تجربه زیسته کیفیت ارتباطات میان فردی و اجتماعی خبرنگاران در عصر کرونا
مجید تولائی؛ جواد علی پور؛ مهران صمدی؛ صمد عابدینی
فصلنامه علمی مطالعات فرهنگ- ارتباطات به صاحب امتیازی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، مدیرمسئولی قاسم زائری و سردبیری اردشیر انتظاری منتشر میشود. مدیر داخلی این نشریه رقیه مهری است.
متن کامل مقالات : www.jccs.ir
@ricac_ac_ir
✅ گزارش رصدی «نگاهی به پارکهای موضوعی در جهان»
🔹پارکهای موضوعی با محوریت فرهنگ یا پارکهای فرهنگی، از مهمترین بخشهای فضای سبز شهرهاست که نقش بسزایی در بهبود کیفیت زندگی افراد و حفظ فرهنگ و تاریخ جامعه دارند. این پارکها با ارائه فضاهایی مناسب تفریح، آموزش و ترویج هنر و علم به ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی جامعه کمک میکند. مرکز رصد فرهنگی گزارش را در بهمن 1402 منتشر کرده است.
متن کامل و دریافت گزارش :
ircud.ir/fa/content/294391/
@ricac_ac_ir
📺 نشست تخصصی بررسی ابعاد مختلف سیاستگذاری محتوایی نمایش خانگی
با حضور:
🔹دکتر سیدعلی محسنیان/ مدیر دفتر رسانه، ارتباطات و فضای مجازی مرکز پژوهشهای مجلس
🔹دکتر سید آرش وکیلیان/ دکتری سیاستگذاری فرهنگی
🔹دکتر عبدالرحیم قاسمینژاد/ کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
🔹دکتر علی فلاحی/ معاون اجرایی مرکز ملی رصد فرهنگی
📋 محورهای ارائه:
🔸سیاستگذاری محتوا در قانون و اسناد بالادستی
🔸اقتصاد سیاسی روبیکا
🔸سیاستگذاری مقایسهای توسعه محتوایی سوپراپلیکیشنهای ایرانی و چینی
🔸مصرف فرهنگی ایرانیان در حوزه فیلم و سریال
🕰 شنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۳؛ ساعت ۹ صبح
📍پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات
@ricac_ac_ir
💠مردمشناسی در ایران امروز؛ دستاوردها و چشماندازها
با حضور :
🔹 سهیلا شهشهانی (دانشیار دانشگاه شهید بهشتی)
🔹جبار رحمانی (رئیس انجمن انسانشناسی ایران)
🔹علیرضا حسنزاده (رئیس پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری)
🔹محمدسعید ذکایی (مدیرگروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی)
🔹مینو سلیمی (عضو هیئتعلمی گروه مردمشناسی دانشگاه تهران)
🔹مریم صدیقی (عضو هیئتعلمی گروه مردمشناسی دانشگاه یزد)
🔹قاسم حسنی (مدیرگروه مردمشناسی دانشگاه مازندران)
🔹حسن نقاشی (پژوهشگر و مستندساز)
🔹طیبه عزتاللهینژاد (مدیر پژوهشکده هنر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات)
🔹معصومه ابراهیمی (مدیر نشر فرهامه)
🔹یوسف سرافراز (دانشجوی دکتری انسانشناسی)
🔹مصطفی اسدزاده (عضو پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات) دبیر نشست
🔺سهشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ از ساعت ۱۷ تا ۱۹
📍پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
◀️پخش زنده:
skyroom.online/ch/ricac/art
@ricac_ac_ir
برنامه #جهان_آرا
✅ بررسی جامعهشناختی اجتماعات دینی
◀️ دکتر میثم مهدیار، عضو هیئت علمی دانشگاه و معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
🗓 چهارشنبه ١۴ شهریور
⏰ ساعت ٢٢ از شبکه افق
@ricac_ac_ir
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
💡فراخوان هفدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی منتشر شد
❇️ مراکز علمی و پژوهشی، پژوهشگران و صاحبنظران داخلی و خارجی، چنانچه پژوهشی در یکی از محورهای فراخوان در فاصله شهریور ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳ (در بخش داخلی) و سپتامبر ۲۰۲۳ تا سپتامبر ۲۰۲۴ (در بخش بینالمللی) انجام دادهاند، حداکثر تا تاریخ ۱۵ مهر ۱۴۰۳ به دبیرخانه دائمی جشنواره ارسال کنند.
📥 قالب دریافت آثار:
طرح پژوهشی/ پایاننامه کارشناسی ارشد/رساله دکتری/کتاب (برگرفته از طرح پژوهشی)/مقاله علمی پژوهشی/گزارش سیاستی
(آثار آسیبشناسانه، کاربردی و شامل ارائه راهکار در اولویت هستند.)
✅ محورهای فراخوان:
🔹 فرهنگ
🔸 رسانه و ارتباطات
🔹 فناوریهای جدید و آیندهپژوهی فرهنگی
🔸 هنر
🔹 پژوهشهای دینی و اسلامی
📤 نحوه ارسال آثار:
ثبت اثر در تارنمای جشنواره به نشانی www.ifcr.ir و بارگذاری فایل آن
در صورت در دسترسنبودن فایل اثر، دو نسخه از آن به دبیرخانه جشنواره ارسال شود.
🖥 نشانی سایت جشنواره: https://ifcr.ir/fa
☎️ تلفن دبیرخانه جشنواره: 88919176
✉️ رایانامه: ertebatat17@ricac.ac.ir
@ricac_ac_ir
💠وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: آغاز آیین تکریم و معارفه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور معاون اول رئیسجمهور
🔸️آیین تکریم محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ دولت سیزدهم و معارفه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم لحظاتی پیش دوشنبه (۱۹ شهریور) با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور آغاز شد.
🔸️در این مراسم علاوه بر معاون اول رئیس جمهور، سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مصطفی میرسلیم، محمد حسین صفار هرندی، سید محمد حسینی، علی جنتی وزرای اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی بیژن نوباوه نماینده مردم تهران در مجلس شورای، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، سید محمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، امیرحسین سمیعی مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی نادری مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، شبیر فیروزیان معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، حجت الاسلام کمال خداداه رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، امیر تاجیک خواننده، داریوش ارجمند بازیگر پیشکوست، جاهنگیر الماسی، ایرج راد، علی نصیریان، هوشنگ توکلی و جمع کثیری از هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه نیز حضور دارند.
@ricac_ac_ir
💠 سمینار تحلیل وضعیت شبکههای اجتماعی در ایران
(دادهخوانی «پیمایش ملی فرهنگ رسانههای اجتماعی در ایران»)
1️⃣ نشست اول: مصرف رسانههای اجتماعی و اعتماد رسانهای
2️⃣ نشست دوم: سرگرمی و فرهنگ شهرت رسانههای اجتماعی
3️⃣ نشست سوم: رسانههای اجتماعی و خانواده
🔹 یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳- ساعت ۹ تا ۱۸:۳۰
🔸 پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
♦️ برخط:
skyroom.online/ch/ricac/research
@ricac_ac_ir