#پرونده_علمی
📖 پرونده مبادی فقه قضا/4
استاد سید علیرضا صدر حسینی:
مباحث کیفری و مدنی فقهالقضاء باید از یکدیگر تفکیک شوند
🔶 استاد سید علیرضا حسینی، چند سالی است که با مباحث قضائی ارتباط دارد. او علاوه بر سالها تدریس مباحث فقه قضائی، چندین سال است که در مرکز تحقیقات قوه قضائیه، به پژوهش مشغول است. با او پیرامون سرفصلها و شبکه مسائل فقه قضا گفتگو کردیم. به باور وی، مهمترین اقدام در فقه قضا کنونی، تفکیک مباحث کیفری از مباحث مدنی، همانند دانش حقوق است. مشروح بیانات این پژوهشگر مرکز تحقیقات قوه قضائیه، بهقرار زیر است:
مشاهده متن کامل پرونده🔻🔺
📱
https://riicj.com/news/3243/
#مبادی_فقه_قضا
🔗 www.riicj.com 🖇 eitaa.com//riicj_com
#پرونده_علمی
📖 پرونده مبادی فقه قضا/5
حجتالاسلاموالمسلمین سید علی علویقزوینی در گفتگوی اختصاصی با پژوهشگاه مطالعات فقهمعاصر عنوان کرد:
روشهای قدیمی اثبات دعوا، پاسخگوی حجم زیاد دعواهای امروز نیست
🔶 حجتالاسلاموالمسلمین سید علی علویقزوینی، زاده 1342 قزوین است. که علاوه بر تحصیل در دروس سطح و خارج حوزه علمیه قم و استفاده از اساتیدی همچون آیات شبیری زنجانی و فاضل لنکرانی، تحصیلات دانشگاهی خود را نیز در رشته حقوق خصوصی تا مقطع دکتری از دانشگاه تهران به پایان رساند. وی هم اکنون دانشیار دانشکده حقوق خصوصی پردیس فارابی دانشگاه تهران است. و تاکنون در مراکز مختلفی از قبیل مرکز تحقیقات قوه قضائیه، پژوهشکده فقه و حقوق و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، به پژوهش اشتغال داشته است. با او پیرامون چیستی فقه قضا و ابعاد و مسائل آن به گفتگو نشستیم. وی معتقد است فقه قضا دو معنای عام و خاص دارد که هر یک، اقتضائات خاص خود را دارد. مشروح گفتگوی اختصاصی عضو شورای علمی گروه «فقه قضا و جزا»ی پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر با فقه معاصر، از نگاه شما میگذرد:
مشاهده متن کامل پرونده🔻🔺
📱
https://riicj.com/news/3246/
#مبادی_فقه_قضا
🔗 www.riicj.com 🖇 eitaa.com//riicj_com
#پرونده_علمی
📖 پرونده مبادی فقه قضا/6
استاد محمد محمدیقائینی در گفتگوی اختصاصی با فقهمعاصر عنوان کرد:
ناآگاهی از رویههای قضایی سایر ادیان و مجامع غیردینی، از مهمترین چالشهای فقه قضا است
🔶 استاد محمد محمدیقائینی، زاده 1340 تهران، سالهاست که در حوزه علمیه قم، به تدریس دروس سطح و هم اکنون چند سالی است که به تدریس دروس خارج فقه و اصول اشتغال دارد. این استاد قدیمی حوزه و دانشگاه، چند سالی است که موضوعات فقه معاصر را با جدیت بیشتری دنبال کرده و برخی موضوعات آن را در درس خارج فقه خود تدریس میکند. باتوجهبه رویکرد حکومتی او در مباحث فقهی و همچنین تجربیات فراوان وی در ارتباط علمی با خارج از کشور، با او پیرامون چالشهای فقه قضا گفتگو کردیم. وی عدم آشنایی با رویههای قضایی سایر ادیان و مذاهب را یکی از مهمترین چالشهای فقه قضا میداند. مشروح گفتگوی اختصاصی فقه معاصر با این استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، از نگاه شما میگذرد:
مشاهده متن کامل پرونده🔻🔺
📱
https://riicj.com/news/3249/
#مبادی_فقه_قضا
🔗 www.riicj.com 🖇 eitaa.com//riicj_com
#پرونده_علمی
📖 پرونده مبادی فقه تکالیف شهروندی/2
حجتالاسلام و المسلمین حسین ادبی طی یادداشتی اختصاصی عنوان کرد:
تکالیف شهروندی؛ چیستی و ابعاد
🔶 تکالیف شهروندی، عنوانی است که همواره در سایه حقوق شهروندی قرار داشته و لذا کمتر مورد گفتگو قرار گرفته است. حجتالاسلام حسین ادبی، استاد و پژوهشگر حوزه علمیه خراسان، در این یادداشت اختصاصی، در پی واکاوی مفهوم این عنوان جدید فقه معاصر و چرایی عدم پرداخت کافی به آن در منشور حقوق شهروندی است.
مشاهده متن کامل پرونده🔻🔺
📱
https://riicj.com/news/3285/
#مبادی_فقه_تکالیف_شهروندی
🔗 www.riicj.com 🖇 eitaa.com//riicj_com
#پرونده_علمی
📖 پرونده مبادی فقه تکالیف شهروندی/3
حجتالاسلاموالمسلمین محمدمهدی کریمینیا در یادداشت اختصاصی خود طرح کرد:
حقوق شهروندی؛ چیستی، ابعاد و انواع
🔶 چیستی تکالیف شهروندی و نسبت آن با حقوق شهروندی، متوقف بر تبیین دقیق حقوق شهروندی است. حجتالاسلاموالمسلمین محمدمهدی کریمینیا که دکتری خود را در رشته حقوق جزا اخذ کرده است، در این یادداشت اختصاصی، در پی تبیین دقیق حقوق شهروندی است. مشروح یادداشت اختصاصی این عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، از نگاه شما میگذرد:
مشاهده متن کامل پرونده🔻🔺
📱
https://riicj.com/news/3288/
#مبادی_فقه_تکالیف_شهروندی
🔗 www.riicj.com 🖇 eitaa.com//riicj_com
#پرونده_علمی
📖 پرونده مبادی فقه اقتصاد/1
دکتر ناصر الهی در گفتگوی اختصاصی با پژوهشگاه مطالعات فقهمعاصر عنوان کرد:
اقتصاد اسلامی، حاصل ذهن کنشگران دینی است نه تراوشاتی از دین
🔶 اقتصاد اسلامی، همانند تربیت اسلامی، سیاست اسلامی، پزشکی اسلامی و مفاهیمی شبیه به آن، سالهاست که محل نزاع و معارضه دانشیان اسلامی است. در این میان، اقتصاد اسلامی به واسطه اهمیت یافتنش در طول سالیان اخیر، بیشتر محل گفتگو و بحث بوده است. دکتر ناصر الهی، زاده 1340 کرمان، علاوه بر تحصیل در دوره سطح و خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، کارشناسی خود در رشته اقتصاد نظری را از دانشگاه مفید، کارشناسی ارشد رشته علوم اقتصاید را از دانشگاه تهران، دکترای علوم اقتصادی را از دانشگاه امام صادق (ع) و فوق دکتری رشته «بررسی اخلاق و اقتصاد» را از دانشگاه نوتردام آمریکا دریافت کرده است. دانشیار دپارتمان اقتصاد دانشگاه مفید، اقتصاد اسلامی را بهصورت جدی قبول دارد لکن نه به معنایی که دیگران میدانند. او در این گفتگوی اختصاصی با فقه معاصر، به بیان امکان اقتصاد اسلامی و تقریر خود از این واژه میپردازد.
مشاهده متن کامل پرونده🔻🔺
📱
https://riicj.com/news/3293/
#مبادی_فقه_اقتصاد
🔗 www.riicj.com 🖇 eitaa.com//riicj_com
#پرونده_علمی
📖 پرونده مبادی فقه اقتصاد/2
حجتالاسلاموالمسلمین غلامعلی معصومی نیا طی یادداشتی شفاهی طرح کرد:
اقتصاد اسلامی؛ نظام توزیع ثروت
🔶وجود یا عدم وجود اقتصاد اسلامی، بحث چند دهه گذشته دانشیان علوم اسلامی و انسانی است. حجتالاسلاموالمسلمین غلامعلی معصومی نیا معتقد است وجود نظام اقتصادی اسلام در مقابل نظامهای اقتصادی سرمایهداری و کمونیستی، امری روشن و بدیهی است. زاده 1340 اصفهان، سالهاست که در زمینه اقتصاد اسلامی، به تدریس و پژوهش میپردازد. دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی، در این یادداست شفاهی، به دلایل وجود اقتصاد اسلامی در مقابل سایر نظامات اقتصادی میپردازد.
مشاهده متن کامل پرونده🔻🔺
📱
https://riicj.com/news/3296/
#مبادی_فقه_اقتصاد
🔗 www.riicj.com 🖇 eitaa.com//riicj_com
#پرونده_علمی
📖 پرونده مبادی فقه اقتصاد/3
حجتالاسلاموالمسلمین محمد بیدار در گفتگوی اختصاصی با پژوهشگاه مطالعات فقهمعاصر طرح کرد:
اسلام قطعاً دارای مکتب اقتصادی است
🔶حجتالاسلاموالمسلمین محمد بیدار، زاده 1358 مغان و عضو هیئتعلمی گروه اقتصاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی است. وی از اساتید جوان اقتصاد اسلامی به شمار میرود که کتابها و مقالات زیادی پیرامون موضوعات مختلف اقتصاد اسلامی به نگارش درآورده است. با او پیرامون امکان سنجی اقتصاد اسلامی گفتگو کردیم. به باور وی، اقتصاد اسلامی به معنای مکتب و سیاستهای اقتصادی اسلامی، قطعاً محقّق است و نزاع در علم اقتصاد اسلامی است. مشروح گفتگوی اختصاصی فقه معاصر با این استاد و پژوهشگر اقتصاد اسلامی، به قرار زیر است:
مشاهده متن کامل پرونده🔻🔺
📱
https://riicj.com/news/3299/
#مبادی_فقه_اقتصاد
🔗 www.riicj.com 🖇 eitaa.com//riicj_com
📌گروه مبادی فقه معاصر پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر برگـــــــــزار میکند:
⚡️نشست علمی
" نقش علوم تجربی و فناوریهای
نو در فقه و فتــــــــوای فقیهــــــان "
🔶 ارائه دهنده:
🎤حجت الاسلام والمسلمین
محمد کاظم حقانــــــی فضـــــــل
مدیر دانشنامه فقـــه معاصـــــــر
🔷 ناقد:
حجت الاسلام والمسلمین
یاسر امینیان
مدیر گروه سبک زندگی اهل بیت پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر
🕒 زمان: سهشنبه ۲۰ آذر، ساعت ۱۲:۳۰
🌐لینک ورود به جلسه :
https://bbb.riicj.com/rooms/ffe-obk-afb-qiq/join
علاقمندان میتوانند برای حضور در
جلسه به این آدرس مراجعه نمایند🔻
🏫 مکان: خیابان فاطمی(دورشهر)
کــــــــوچـــــــــــه ۳۰، پـــــــلاک ۵۳.
🔗 www.riicj.com 🖇 eitaa.com//riicj_com
#پرونده_علمی
📖 پرونده موضوع شناسی فقهی در موضوعات نوپیدا/1
حجتالاسلاموالمسلمین حجتالله بیات در گفتگوی اختصاصی با پژوهشگاه مطالعات فقهمعاصر عنوان کرد:
بیان حکم بهصورت قضیۀ حقیقیه، نیاز به موضوعشناسی را مرتفع نمیکند
🔶حجتالاسلاموالمسلمین حجتالله بیات از همان ابتدای تشکیل مرکز موضوعشناسی احکام فقهی، از ارکان و مؤسسین این مجموعه بوده و تاکنون نیز در بخشهای گوناگون آن به فعالیت پرداخته است. با رئیس مرکز موضوعشناسی پیرامون چیستی، اهمیت و جایگاه موضوعشناسی احکام فقهی گفتگو کردیم. او معتقد است این ادعا که احکام بهصورت قضیه حقیقیه بیان میشوند نیاز به موضوعشناسی را از بین نمیبرد. او در این گفتگو، به شیوه بیان موضوعات توسط کارشناسان و پرسشهای دیگری که فراروی موضوعشناسی احکام فقهی قرار داشت پاسخ داد. مشروح گفتگوی اختصاصی فقه معاصر با سردبیر دوفصلنامه «موضوعشناسی فقهی» از نگاه شما میگذرد:
مشاهده متن کامل پرونده🔻🔺
📱
https://riicj.com/news/3302/
#موضوع_شناسی_فقهی_در_موضوعات_ناپیدا
🔗 www.riicj.com 🖇 eitaa.com//riicj_com
#پرونده_علمی
📖 پرونده موضوع شناسی فقهی در موضوعات نوپیدا/2
حجتالاسلاموالمسلمین صادق علمالهدی در گفتگوی اختصاصی با پژوهشگاه مطالعات فقهمعاصر عنوان کرد:
در تشخیص موضوعات نیز باید از فقیه تقلید کرد
🔶موضوعشناسی اگرچه از دیرباز در دانش فقه مطرح بوده است اما با گسترش موضوعات در دهههای اخیر و پیدایش موضوعات شگفتانگیز دوران معاصر، اهمیتی دوچندان یافته است. شاید بتوان گفت موضوعشناسی از دو جهت دشوار است؛ یکی ازاینجهت که باید موضوعاتی که شارع در زمان صدور نص بر آنها حکم کرده است شناخته شود و یکی هم از اینسو که موضوعات موجود در زمان معاصر، نیازمند به بررسی است. پیرامون چیستی، اهمیت و جایگاه موضوعشناسی در فقه معاصر، با حجتالاسلاموالمسلمین صادق علمالهدی به گفتگو نشستیم. او در تدریسها و پژوهشهایش همواره بر لزوم موضوعشناسی دقیق و کارشناسی تأکید کرده و همواره تلاش داشته تا به مراکز مختلف فقهی در این امر، یاری رساند. مشروح گفتگوی اختصاصی فقه معاصر، با این استاد جوان دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، از نگاه شما میگذرد:
مشاهده متن کامل پرونده🔻🔺
📱
https://riicj.com/news/3305/
#موضوع_شناسی_فقهی_در_موضوعات_ناپیدا
🔗 www.riicj.com 🖇 eitaa.com//riicj_com