⚖⁉️دیه و نحوه به ارث رسیدن آن:
✅مطابق با قانون ایران اگر فردی به دیگری صدمهای وارد کند که منجر به فوت یا جرح شود باید دیه پرداخت کند.
✅دیه پولی است که به موجب آسیبی که به شخص وارد شده در صورت جرح به خود فرد و درصورت فوت به خانواده او میرسد.
✳️دیه هم مانند ارث میان اعضای خانواده تقسیم میشود و برای پرداخت دیه باید تقسیم بندیها را در نظر داشت.
✨اگر میت زوجه باشد و درصورتی که فرزند داشته باشد یک چهارم و درصورتی که فرزند نداشته باشد یک دوم دیه میگیرد؛ و اگر میت زوج باشد زوجه هم یک هشتم یا یک چهارم سهم میبرد.
✨برای تقسیم دیه میان فرزندان دختر و پسر هم همانطور که در قانون ارث پسر دو برابر ارث میبرد در دیه هم او دو برابر دختر دیه دریافت میکند.
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
⚖⁉️کسی که محکوم به پرداخت دیه شده است، اگر قبل از پرداخت فوت کند، حکم قضیه چگونه خواهد بود؟
✅ مطابق ماده ۵۳۵ قانون آئین دادرسی کیفری هر گاه کسی که محکوم به پرداخت دیه شده است فوت کند، قاضی اجرای احکام در صورت تقاضای محکوم له(یعنی کسی که به نفع او حکم دیه صادر شده است) مطابق مقررات مربوطه، دیه را از ماترک شخص محکوم علیه که فوت شده استیفاء می کند.
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
اگر سوال حقوقی داشتی یا نظر و انتقادی اینجا بگو میبینم و جواب میدم 😉☺️👇🏻
https://daigo.ir/secret/4385419455
https://daigo.ir/secret/4385419455
پاسخ سوالات هر روز از ۱۰ تا ۱۲ ظهر میباشد و هر روز یه تعداد محدودی رو پاسخ گو هستم ☺️🙏🏻
پس اگر سوالی دارید سریعا ارسال کنید
سلام 👇🏻
1⃣نكته اول:
گرچه در فرهنگ و عرف غالب مردم ایران، خالكوبي امری ضد ارزش محسوب می شود اما بواسطه آنکه در قانون برای آن مجازاتی پیش بینی نشده است فلذا جرم محسوب نمی شود. مگر آنكه شخصي تصاوير مستهجن يا عجيبي را مثلا در صورتش خالكوبي كند! در اينصورت ميتوان اين عمل را به دليل جريحه دار كردن عفت عمومي، تحت عناوين مجرمانه ديگر قابل مجازات دانست
2⃣نكته دوم:
هرچند خالكوبي خلاف قانون نيست اما به دليل اينكه در جامعه ايراني عملي خلاف عرف محسوب ميشود، ممكن است هنگام استخدام در ادارات دولتي و يا تحصيل در مدارس و دانشگاه ها مشكلاتي را ايجاد كند.
3⃣نكته سوم:
البته وزارت بهداشت براي كساني كه اقدام به خالكوبي و تتو ميكنند، محدوديت هاي خاصي وضع كرده و انجام تتو در آرايشگاهها و ديگر اماكن را در صورتي كه زير نظر پزشك نباشد، ممنوع ميداند. دليل اين ممنوعيت هم انتقال بيماري هايي مانند ايدز، هپاتيت، عفونت هاي پوستي و... عنوان شده است.
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
سلام وقت شما هم بخیر 👇🏻
✅طبق قانون و رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری، تقاضای تغییر نام به اداره ثبت احوال محل تقدیم می شود و در صورتی که نام از جمله اسامی نامناسب باشد مورد موافقت قرار می گیرد.
✳️در مواردی که به هر دلیل از طریق اداره ثبت موافقت با تغییر نام نشود، متقاضی می تواند از طریق تقدیم دادخواست علیه اداره ثبت احوال مربوطه و با ذکر دلایل تقاضای تغییر نام داشته باشد. در این صورت چنانچه دادگاه رای به نفع متقاضی صادر کند جهت اجرا به ثبت احوال محل دستور لازم داده می شود.
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
سلام وقت شما هم بخیر 👇🏻
✅ ورشکستگی ناشی از سه وضعیت متفاوت است:
✳️ *ورشکستگی عادی*، چه بسا ورشکسته مرتکب کوتاهی یا سوء تدبیری نشده و شرایط اقتصادی، اجتماعی، نوسانات و اتفاقات و حوادث و بعضا بد عهدی دیگران موجب از دست رفتن توانایی شخص در انجام تعهدات یا ادای دیون و تعهدات خود می شود. در این حالت نگاه جامعه و قانونگذار و مراجع قانونی، ارفاقی و حمایتی و باز سازی شرایط ورشکسته است و ب همین جهت امکان تنظیم قرار داد ارفاقی در قانون پیش بینی شده است و قابل ملامت و بازخواست و پیگیری قانونی دیگری نیست و صرفا دارایی او رهین طلب بستانکاران است و بس.
✳️ *ورشکستگی به تقصیر*: در این حالت، ورشکسته اگر چه قابل مجازات بوده و محدودیت های بیشتری دارد ولیکن کلاهبردار محسوب نمی شود، مقررات آن در مواد 541 تا 548 قانون تجارت پیش بینی شده است.
✳️ *ورشکستگی به تقلب*، چنانچه ثابت شود که ورشکسته اعمال مجرمانه ای برای نشان دادن ورشکستگی مرتکب شده است، نوع ورشکستگی به تقلب است و می تواند موجب احراز جرایم دیگری چون کلاهبرداری شود. بنا بر این برای احراز این که نوع ورشکستگی از کدام بوده و قابل تطبیق بر چه جرم دیگری است باید مستندات پرونده ورشکستگی و شکایت کلاهبرداری شکات را ملاحظه و راهکار ارایه شود.
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
سلام 👇🏻
سفر به سوریه رو میشه نوشت بله مالیت داره حالا شاید بعدا موقع مطالبه مهریه دادگاه گیر بده برای این اما بین خودتون میتونید اینو بزارید و زوج الزام به انجام اون هست
میتونید بنویسید سفر به سوریه یا هر سفری که از نظر دولت مشکلی نداشته باشه مقوم به فلان مبلغ ... بعد این مبلغ هر چه زمان بگذره با توجه با اوضاع جامعه هزینه میره بالا و خب این نکته ب ضرر آقا هست😅😂
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
هدایت شده از دانستنیهای حقوقی
سلام دوست عزیز ☺️✋🏻
این کانال با هدف آموزش و گسترش اطلاعات حقوقی متناسب با نیازهای جامعه تأسیس گردیده .
و باعث افتخار ماست تا در خدمت جامعه و مخاطبین گرامی باشیم و بتوانیم ذره ای از دغدغه های شما رو کم کنیم .
اگر تو هم گاهی به مشکل میخوری و دوست داری بدونی قانون چطور میتونه حلش کنه این کانال رو از دستش نده😉👇🏻
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
⚖⁉️عقد موقت به زبان ساده :
✅اهمیت تعیین مدت در عقد موقت:
همانطور که از نامگذاری این نکاح مشخص است، برخلاف ازدواج دایم، نکاح موقت برای مدت مشخصی ایجاد میشود و با پایان یافتن مدت زمانی که دو طرف مشخص کردهاند، خود به خود رابطه زوجیت بین زن و مرد تمام میشود. همچنین قانونگذار در ماده ۱۰۷۶ قانون مدنی میگوید که مدت نکاح منقطع باید کاملا معین شود. بر اساس این ماده، مدت عقد نکاح باید در زمان عقد مشخص شود و این که صرفا قابلیت تعیین داشته باشد کفایت نمیکند. برای مثال باید تعیین کنند که برای مدت دو سال از تاریخ عقد.
موضوع تعیین مدت در عقد موقت بسیار اهمیت دارد. در قانون صراحتی مبنی بر اینکه عدم ذکر مدت در ازدواج موقت باعث باطل شدن عقد است وجود ندارد و عقیده غالب بر این است که عدم ذکر مدت در ازدواج باعث باطل شدن عقد نیست و عقد ازدواج دایم محسوب میشود.
بنابراین اولین تفاوت عقد موقت با دایم همین موضوع مدت و اهمیت آن است که در عقد دایم چنین موضوعی اصلا موضوعیت ندارد و عقد به نیت مادامالعمر بودن و تمام نشدن ایجاد میشود.
✅مهریه در عقد موقت:
لزوم تعیین مهریه در هنگام عقد در نکاح منقطع
بر اساس ماده ۱۰۹۵ قانون مدنی، در نکاح منقطع عدم مهر موجب بطلان است.
یکی دیگر از تفاوتهای عقد موقت و دایم، لزوم تعیین مهریه در هنگام عقد است. در عقد دایم دو طرف میتوانند تعیین مهریه را به بعد از عقد موکول کنند و با نامعلوم بودن میزان مهریه میتوان خطبه عقد را جاری کرد و رابطه محرمیت و زوجیت برقرار میشود.
اما در عقد موقت در هنگام عقد باید میزان مهریه معلوم باشد و بدون تعیین میزان آن، خطبه عقدی که جاری میشود باطل است.
آنچه در عقد موقت شرط است تعیین میزان مهریه در هنگام عقد است و نه پرداخت آن یعنی زوج میتواند بعد از عقد مهریه را هر موقع که زوجه مطالبه کرد پرداخت کند. شرایطی که مهریه باید داشته باشد مانند همان شرایط مهریه در عقد دایم است.
✅ارث در عقد موقت :
زوجین که زوجیت آنها دایمی باشند از یکدیگر ارث میبرند
بر اساس ماده ۹۴۰ قانون مدنی، زوجین که زوجیت آنها دایمی بوده و ممنوع از ارث نباشند از یکدیگر ارث میبرند.
همانطور که در متن قانون ملاحظه میشود شرط ارث بردن زن و شوهر از یکدیگر این است که ازدواج آنها دایمی باشد بنابراین در ازدواج موقت در صورت فوت یکی از زوجین، همسر موقت از اموال متوفی ارث نمیبرد مگر اینکه متوفی قبل از مرگ خود در قالبی غیر از ارث، از یک سوم اموال خود که میتواند وصیت کند، مالی را به همسر موقت خود بدهد اما این مورد خارج از موضوع به ارث رسیدن است و در عقد موقت مطلقا ارث زوجین از یکدیگر وجود ندارد.
✅نفقه در عقد موقت:
در عقد دایم نفقه زن بر عهده شوهر است
همچنین بر اساس ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی، در عقد دایم نفقه زن به عهده شوهر است اما بر اساس ماده ۱۱۱۳ این قانون، در عقد انقطاع (موقت) زن حق نفقه ندارد مگر اینکه شرط شده یا آنکه عقد مبنی بر آن جاری شده باشد.
همانطورکه قانون تاکید کرده است الزام مرد به پرداخت نفقه فقط در عقد دایم وجود دارد و در عقد موقت مرد الزامی به پرداخت نفقه ندارد مگر اینکه به عنوان شرط در ضمن عقد مطرح شود یا دو طرف بر اساس این موضوع عقد را جاری کنند و به طور ضمنی این شرط قابل برداشت باشد.
✅انحلال عقد موقت:
طبق ماده ۱۱۲۰ قانون مدنی، عقد نکاح به فسخ یا به طلاق یا به بذل مدت در عقد انقطاع منحل میشود.
در مورد تمام شدن و ختم رابطه زوجیت باید گفت که در مورد عقد دایم با فسخ یا طلاق انجام میشود اما در عقد موقت با فسخ یا خاتمه مدت عقد تمام میشود و اگر زودتر از موعدی که در عقد درنظر گرفتهاند، قصد جدایی کنند، مرد با بخشش مدت باقیمانده، به عقد خاتمه میدهد.
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
دانستنیهای حقوقی
⚖⁉️عقد موقت به زبان ساده : ✅اهمیت تعیین مدت در عقد موقت: همانطور که از نامگذاری این نکاح مشخص اس
سعی کردم تمام نکات مهم عقد موقت یا همون صیغه رو تو یک پیام بیارم براتون😃☺️☝️🏻
⚖⁉️ آیا الزامی به ثبت «ازدواج موقت» وجود دارد؟
✅ به استناد ماده ۲۱ قانون حمایت خانواده ثبت نکاح موقت در سه مورد زیر در دفاتر رسمی ازدواج الزامی است:
1️⃣ باردار شدن زوجه
2️⃣ توافق طرفین
3️⃣ شرط ضمن عقد
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
⚖⁉️تکلیف فرزندان ازدواج موقت و حق و حقوق آنان:
✅فرزندی که در ازدواج موقت و از این رابطه حاصل می شود فرزندی مشروع است و از تمامی حقوق «اولاد» طبق قانون برخوردار خواهد بود.
✳️در ازدواج موقت مانند ازدواج دائم نگهداری و نفقه کودک بر عهده پدر است و پدر موظف است از کودک خود مراقبت نماید و فرزندنیز از پدر خود ارث میبرد .
↩️اخذ شناسنامه در ازدواج موقت برای فرزند:
برای دریافت شناسنامه فرزند در ازدواج موقت که پدر برای گرفتن شناسنامه او اقدامی نمیکند بر اساس ماده_8_قانون_حمایت_از_خانواده و بر اساس اصول آیین دادرسی در رسیدگی به این موارد صلاحیت با دادگاه خانواده محل اقامت خوانده یا آخرین محل سکونت وی در صورت مشخص نبودن محل اقامت وی خواهد بود.
✳️مادر میتواند با مراجعه به دادگاه خانواده و اثبات واقعه ازدواج موقت که به تبع آن الحاق فرزند به پدر ثابت خواهد شد پدر را ملزم به اخذ شناسنامه برای فرزند نماید.
🔸اگر ازدواج پدر و مادر شرعی باشد، اما به ثبت رسمی نرسیده باشد و به پدر فرزند در ازدواج موقت و مدارک او نیزبه هر دلیلی دسترسی نباشد، مادرمی تواند برای صدور شناسنامه به دادگاه مراجعه نموده و از دادگاه حکم امین موقت دریافت کند.
🔸 با دریافت حکم امین موقت، مادر سمت قانونی می یابد و می تواند به اداره ثبت احوال مراجعه نموده و یک شناسنامه یک طرفه با نام خانوادگی خود برای فرزند تهیه کند.
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
⚖⁉️ آیا در ازدواج موقت هم اجازه همسر برای خروج_از_کشور برای زنان لازمه؟!
✅ پاسخ :
خیر؛ محدودیت و ممنوعیت خروج از کشور زوجه صرفا در رابطه با نکاح_دائم بوجود میاد.
✅خانوم ها در عقد موقت میتونند بدون_اطلاع_همسر خود اقدام به مسافرت و خروج_از_کشور نمایند.
✅ همون طور که بالاتر گفتم متقابلا شوهر نیز به جز پرداخت مهریه، تعهدی به تامین نفقه زن در عقد_موقت نداره؛ و به علاوه هیچ یک از زن و مرد عقد_موقت، از همدیگه ارث نمیبرند.
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
اگر سوال حقوقی داشتی یا نظر و انتقادی اینجا بگو میبینم و جواب میدم 😉☺️👇🏻
https://daigo.ir/secret/4385419455
https://daigo.ir/secret/4385419455
پاسخ سوالات هر روز از ۱۰ تا ۱۲ ظهر میباشد و هر روز یه تعداد محدودی رو پاسخ گو هستم ☺️🙏🏻
پس اگر سوالی دارید سریعا ارسال کنید
سلام دوست عزیز☺️👇🏼
✅تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی :«زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند ، به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد» . بر اساس قانون جرایم رایانه ای نیز ، برای گذاشتن عکس های بی حجاب ، مجازات هایی مقرر شده است.
📝 اما علاوه بر جرم بودن، کشف حجاب در خودرو مطابق قوانین راهنمایی و رانندگی نیز تخلف محسوب و برای آن، جریمه تعیین شده است. جریمه کشف حجاب در خودرو ، 100 هزار تومان جریمه و 10 نمره منفی می باشد .
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
سلام دوست عزیز☺️👇🏻
نه اصلا چیزی که مبهم و مجهول باشه رو نمیشه ب عنوان مهریه قرار داد و باطل هست !
چیزی که ن میدونی چقدر قیمت داره کجا هست و قراره چی بشه رو نمیتونیم به عنوان مهریه تعیین کرد ...
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
سلام دوست عزیز☺️👇🏻
طبق قانون مدنی، هزینه تعمیرات «اساسی» املاک اجارهای که برای استفاده از ملک لازم است، با موجر یا همان مالک است و باید او پرداخت کند ولی تعمیراتی که عدم انجام آنها باعث سلب استفاده از آن ملک نمیشود، به عهده مستاجر است.
بطور کلی هزینههای آب، برق، گاز، تلفن و شارژ ساختمان بر عهده مستاجر است. علاوه بر این، هزینههای جزئی مانند تعمیر شیر آب بخاطر چکهکردن، تعویض لامپ سوخته و مواردی از این دست که مربوط به استفاده مستاجر در زمان سکونت است، با مستاجر است. همچنین مستاجر ضامن خساراتی است که به ملک وارد کرده است؛مثلا اگر دیوار خانه اجارهای را خراب کند، باید خسارتش را به مالک بپردازد.
اما هزینه های اساسی از جمله ایزوگام، رنگ کاری ، تعمیر فاضلاب ، هزینه های تعمیر آسانسور به عهده موجر یا همان مالک می باشد.
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
سلام دوست عزیز☺️👇🏻
خب بر اساس قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب ١٣٩٤؛ انتقال مال به دیگری به هر نحو بوسیله مدیون با انگیزه فرار از ادای دین به نحوی که باقیمانده اموال برای پرداخت دیون کافی نباشد، موجب حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل نصف محکومٌبه یا هر دو مجازات میشود و در صورتی که منتقلٌالیه نیز با علم به موضوع اقدام کرده باشد در حکم شریک جرم است.
در این صورت عین آن مال و در صورت تلف یا انتقال، مثل یا قیمت آن از اموال انتقالگیرنده به عنوان جریمه اخذ و محکومٌبه از محل آن استیفاء خواهد شد.
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
سلام دوست عزیز ☺️👇🏻
✅عسر و حرج به معنی سختی و مشقت است و اصطلاحا حالتی را در برمیگیرد که زن از ادامهی زندگی با همسر خود عاجز و ناتوان شده و تحمل آن زندگی برای او غیرممکن است و هرطور شده میخواهد از همسر خود طلاق بگیرد.
✳️ عسروحرج در مادهی ۱۱۳۰ قانون مدنی و تبصرههای آن بیان شده که زن میتواند با اثبات یکی از آنها در دادگاه از همسر خود جدا شود و این جدایی طلاق بائن محسوب میشود و در مدت عده ( مدت عده رو توضیح میدم 😁) برای مرد حق رجوع وجود نخواهد داشت.
↩️درطلاق به علت عسروحرج زن با مراجعه به دادگاه خانواده علت عسروحرج را بیان میکند و با اثبات آن از دادگاه درخواست طلاق مینماید. دادگاه در صورتی که عسروحرج را ثابت بداند مرد را ملزم میکند که به علت شرایط مشقتباری که برای همسر خود فراهم کرده او را طلاق بدهد و چنانچه اجبار مرد ممکن نباشد زوجه با اذن قاضی و با حکم دادگاه طلاق داده میشود.
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
سلام دوست عزیز☺️👇🏻
هرگاه شخصی از وقوع جرمی مطلع شده و برای خلاصی مجرم از محاکمه ومحکومیت كمك کند، مثلاً برای او منزل تهیه کند یا دلايل وقوع جرم را مخفی نماید یا برای تبرئه مجرم ادله جعلی( دلیل و مدرک جعلی ) ارائه کند، به حبس محکوم خواهد شد
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
سلام دوست عزیز☺️👇🏻
تغییر کاربری باغ به مسکونی یا تجاری نیازمند اخذ مجوز از سازمانهای مربوطه مانند شهرداری و جهاد کشاورزی است. این فرآیند ممکن است پیچیده باشد و همیشه امکانپذیر نیست.
تغییر کاربری مزروعی به مسکونی در قانون جرم انگاری شده و علاوه بر تخریب، جزای نقدی به دنبال دارد.
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
❓مدارک مورد نیاز برای انجام طلاق
.
✅ کارت ملی طرفین، شناسنامه طرفین و سند ازدواج . در مورد طلاق توافقی برگه عدم امکان سازش هم به این موارد اضافه می شود که زوجین بعد از طی کردن جلسات غربالگری و مشاوره از طرف اداره بهزیستی شهر خود دریافت و پیوست پرونده خود می کنند.
در صورتی که پرونده شما در موسسه حقوقی دادسو پیگیری شود نیازی به برگه عدم امکان سازش ندارید و فقط کپی کارت ملی زوجین، شناسنامه و سند ازدواج کافیست.
در طلاق یک طرفه هم مواردی مانند دادخواست عسر و حرج در طلاق از طرف خانم و مدارکی مبنی بر تعیین و تکلیف مهریه در طلاق از طرف آقا نیاز است.
اگر سند ازدواج گم شده باشد یکی از زوجین می تواند با مراجعه به دفتر ثبت ازدواجی که عقد در آنجا ثبت شده است، با ارائه مدارک هویتی، درخواست رونوشت کپی برابر اصل سند ازدواج بکند که در کمتر از یک ساعت رونوشت معتبر تحویل شخص داده می شود.
https://eitaa.com/rivanhoghoghi
✍🏻تقاضای فروش ملک مشاع
🍃درصورتی که ملک بین یک یا چند نفر مشاع باشد، هر یک از شرکا می توانندبا ارائه دادخواست به اداره ثبت محل، تقاضای افراز آن را بدهند.
اداره ثبت پس از تهیه گزارش وضعیت ثبتی در خصوص قابلیت افراز بودن آن از شهرداری محل استعلام می نماید.
چنانچه شهرداری آن را غیر قابل افراز تشخیص دهد، اداره ثبت مربوطه نتیجه آن را به همه شرکا ابلاغ می نماید که چنانچه نسبت به آن اعتراض دارند، از طریق دادگاه اقدام نمایند.
با گذشت ده روز از تاریخ ابلاغ این نظریه، خواهان افراز می توانند از دادگاه درخواست فروش و تقسیم نمایند؛ در این صورت دادگاه به استناد ماده 4 قانون افراز و فروش املاک مشاع، دستور قطعی فروش را صادر و ابلاغ می نماید.
بر اساس آن خواهان می تواند تقاضای فروش ملک از طریق مزایده توسط اجرای احکام را نمایند.🍃
https://eitaa.com/rivanhoghoghi