🔸شب جمعه است هوایت نکنم می میرم
🔸یادی از صحن و سرایت نکنم می میرم
😭
صلی الله علیک یا اباعبدالله الحسین(ع)
@rkhanjani
#تلنگر
گاهےچه دلگرفته میشوی از خــدا
گاهےازحکمتش ناراضی
وگاهےشاکر و خوشحال
گاهی مشکوک وگاهےمجذوب عدالتش
گاهےبسیار نزدیک وگاه دور
خـــدا همان خداست
کاش مااینقدر
گاهی به گاهی نمیشدیم
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
@rkhanjani
⛔️ چطور با کسی که ناراحتمان کرده برخورد کنیم؟
شماره 2⃣
⏮ #علت_ناراحتیتان را ریشهیابی کنید.
🔸 سوال ما در مورد گونهای از ناراحتی است که #عامل_آن، #دیگری است.
◀️ هنگام ناراحتی به #علت_شکل_گیری آن فکر کنید که آیا طرف مقابل #به_عمد ناراحتتان کرده یا اینکه قصد آن در کار نبوده و فقط یک #سوءِتفاهم ساده است؟
⬅️ اگر امکان تشخیص واقعیت ماجرا را داشتید، بهتر است به جای حدس زدن و رنج بردن با آن تخیلات، در پی فهمیدن علت ناراحتی باشید.
◀️ قبل از اینکه هر واکنشی نشان دهید، سعی کنید بفهمید "چرا از رفتار طرف مقابل ناراحت شدهاید؟"
اگر از کوره در بروید، ممکن است در لحظه حرفی بزنید که بعداً موجب پشیمانیتان شود.
⚛ پس به جای اینکه #احساساتی شوید و #حالت_تدافعی به خودتان بگیرید، به فکر یک #پاسخ_حساب_شده باشید.
⬅️ فقط در صورتی میتوانید از بروز واکنشهای آنی جلوگیری کنید و ارزیابی دقیقی از موقعیت داشته باشید که اندکی #مکث کنید و با #سکوت، مجالی فراهم کنید تا فرصت فکر کردن داشته باشید.
به این ترتیب میتوانید #کنترل_رفتارتان را به دست بگیرید و مانع بروز #واکنشهای_تهاجمی شوید.
⏮ ادامه این را با ما باشید...
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
@rkhanjani
💕ذهنزیبا بهترین طبیب شماست!
اگر می خواهید؛
جسم خود را تقویت کنید،
ذهنتان را تقویت کنید.
اگر میخواهید؛
جسم خود را احیا کنید،
ذهنتان را زیبا کنید ...
هیچ طبیبی مانند اندیشهای،
شادی آفرین برای از بین بردن
بیماریهای جسمانی نیست ...
و هیچ داروی آرام بخشی
مانند محبت و مهربانی و نیتخیر،
برای کاهش غم و اندوه وجود ندارد...
@rkhanjani
آیا بیماری میتونه مانع بندگی و حرکت به سوی خدا بشه؟، چون کسی که بیمار باشه نه حال عبادت نداره، نه میتونه نماز رو با حضور قلب بخونه، از انور حتی میتونه به واسطه اون بیماری به گناه هم مبتلا بشه، به طور مثال کسی در داخل بدن دچار بیماری هست و یکی از عوارض اون بیماری زود عصبانی شدنه، و این باعث میشه نتونه اونجوو که باید احترام پدر و مادرش رو نگه داره.
✅بندگی و حرکت به سمت خدا در راستای انجام تکالیف است. یعنی انسان با انجام تکالیفی که خداوند بر عهده او گذاشته، بندگی کرده و به او تقرب پیدا می کند.
و تکالیفی که خداوند بر عهده بنده قرار داده و از او انتظار دارد، تکالیفی ست که در حد توان او باشد.
"لا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفسًا إِلّا وُسعَها" (سوره مبارکه بقره، آیه 286)
بنابراین کاری که در توان انسان نیست، از او خواسته نشده و به سبب آن توبیخ نخواهد شد و معذور است.
اما دو نکته در این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد.
یکی اینکه گاهی انسان با بهانه ناتوانی، از تکلیفی سر باز میزند در حالیکه این ناتوانی نیست، بلکه بی حالی ست. یکی از اساتید در اینباره مثال جالبی می زدند. می فرمودند، اگر برای انجام کاری حس کردی که توان جسمی نداری، تصور کن که حیوان درنده ای همین الان وارد اتاق شد؛ اگر واقعا توان فرار کردن را هم نداشتی، بدان که تکلیف از تو ساقط شده که این واقعا ناتوانی ست. اما اگر در چنین شرایطی می توانی چندین کیلومتر بدون وقفه بدوی و فرار کنی، پس بدان که این بی حالی ست و شیطان اجازه انجام تکلیف را به تو نداده و عذرت را هم به صورت ناتوانی به تو تلقین کرده. که در اینصورت این ناتوانی نبوده و انسان از عدم انجام تکلیف معذور نیست.
و مورد بعدی اینکه گاهی اوقات ما در شرایط کنونی، واقعا توانائی انجام تکلیف را نداریم، ولی این یک ناتوانی به اختیار است. یعنی در گذشته خودمان کاری کرده ایم که این شرایط را برای خودمان به وجود آورده ایم. یعنی با اختیار قبلی، خودمان را دچار جبر فعلی کرده ایم. در اینصورت هم انسان معذور نیست.
علامه طباطبائی در تفسیر المیزان ذیل آیه 286 از سوره مبارکه بقره می فرمایند: [گاهی] مقدمات خطا و نسيان اختيارى است ، و ممكن است با جلوگيرى از مقدمات آن و يا تحفظ از آن از پيش آمد آن جلوگيرى نمود، پس خطا و نسيان به اين ملاحظه امرى اختيارى است ، مخصوصا در مواردى كه ابتلاى آدمى به آنها به خاطر سوء اختيار خود آدمى باشد.
موفق باشید
#عذر_تکلیف #بندگی #انجام_تکلیف
@rkhanjani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 #ببینید | «تشرف مرحوم آیت الله فاضلی به محضر #امام_زمان (عج)»
☑️مطرح شده در جلسه ششم سلسله جلسات #معرفت_حسینی
🎥جهت مشاهده با کیفیت بالاتر:
https://aparat.com/v/4HxRj
↶【به ما بپیوندید 】↷
╭─┅─🍃🌸🍃─┅─╮
🆔➯ @rkhanjani
╰─┅─🍃🌸🍃─┅─╯
همسرم وقتي به خانه مي آيد بلافاصله تلويزيون روشن مي کند يا به سراغ گوشي موبايل خود مي رود و زمان کمي را به حرف زدن با من يا دخترم صرف مي کند.چکار کنم تا او زماني که در منزل است بيشتر با سرگرم باشد؟
✅ پذيرش بي قيد و شرط همسر، يك شرط اساسي روابط عاشقانه است.
رعايت خواستههاي همسر و توجه به نگرانيهاي او، براي ايجاد روابط بهتر ضرورت دارد. با آنكه بعضيها طبيعتاً حساستر از ديگران هستند، ولی حساسيت ويژگياي پرورش دادني است. اگر همسرتان نسبت به بعضي از رفتارها حساسيت بيش از اندازه نشان ميدهد، ميتوانيد از اين رفتارها دوري كنيد. ميتوانيد با ملايمت با همسر خود صحبت كنيد و از نگرانيها و خواستههاي او آگاه شويد. در برخورد با واكنشهاي بيتناسب همسرتان خونسردي خود را حفظ كنيد.
علاقه نشان دادن به مسائل همسر، از اهميت زيادي برخوردار است. ميتوانيد به سخنان همسرتان با علاقه گوش دهيد و نشان دهيد كه او را درك ميكنيد. به مسائلي كه همسرتان مطرح ميكند، از دريچة چشم او بنگريد و احساسش را درك كنيد.
دوستي و رفتار دوستانه با همسر، از جمله عوامل تعيين كنندة كيفيت زندگي زناشويي است. مصاحبت و با هم بودن يكي از سرمايههاي ازدواجهاي موفق و عشقهاي بالغانه است كه اشخاص ميتوانند به سادگي و صرفاً با برنامهريزي به آن دست يابند.
با عشق و علاقه در چشمان او بنگريد. زماني كه همسرتان با شما صحبت مي كند، مستقيم به چشمان او نگاه كنيد. نه تنها اين كار نشانگر اين است كه شما به آنچه او مي گويد علاقه منديد، بلكه چيزي در نگاه كردن در چشمان او وجود دارد كه به شما والايي خواهد داد.
از او حمايت كنيد. به ديگران اجازه ندهيد به همسرتان بي احترامي كنند.
در برابر ديگران او را مورد انتقاد قرار ندهيد. اگر حس مي كنيد همسرتان نياز به كمي انتقاد سازنده دارد، به هيچ وجه آن را مطرح نكنيد مگر خصوصي و با لحني دوستانه؛ مورد انتقاد قرار گرفتن در جمع، سبب پايين آمدن عزت نفس و جريحه دار شدن احساسات مي گردد.
در مقابل ديگران با او مخالفت نكنيد.
عكس او را در صفحه كامپيوتر و يا موبايل خود قرار دهيد. با اين كار ، اجازه دهيد او بداند كه مردي خوش تيپ است.
در برابر ديگران به او افتخار كنيد. مردها به طور ذاتي روي بالا بردن خود حساب مي كنند. گاهي اوقات به منظور دلگرمي دادن به او بگذاريد تعريف هاي شما را در مورد رفتارها و كردارهاي خوبش بشنود.
درباره آينده گفت وگو كنيد. آينده خيلي هم از آنچه كه به نظر مي رسد دور نيست. درباره جاهايي كه دوست داريد وقتي چند سال از ازدواجتان گذشت برويد، با هم حرف بزنيد و سعي كنيد تا آن روياها به واقعيت تبديل شوند.
خوراكي هاي مورد علاقه او را تهيه كنيد.
با هم بخنديد. دوران بزرگسالي خود را براي لحظاتي فراموش كنيد و با هم كارهاي بچه گانه و شادي آور انجام دهيد. همچنين، اگر كار اشتباهي انجام شد، سعي كنيد با شوخي و خنده از آن بگذريد. اين كار سبب كاهش استرس در آن شرايط خواهد شد.
به خانواده شوهرتان احترام بگذارید. احترام به خانواده اش یعنی احترام به شوهرتان و تاریخ زندگی اش.
همانگونه که دوست دارید شوهرتان از اشتباهات شما بگذرد شما نیز از اشتباهاتش بگذرید.
توقعات بي جا نداشته باشید؛ زندگي زناشويي ميدان مشترك كمال زن و مرد محسوب مي شود. بنابراين براي داشتن آرامش و رضايت از زندگي، بايد ميزان خواسته ها و انتظارات زن و مرد از هم متناسب با قدرت و توان طرف مقابل باشد. در غير اين صورت فشار هاي رواني بر زندگي حاكم مي شود و روابط خانوادگي دچار اختلال مي گردد.
انتظار نداشته باشيد آنچه در ذهنتان مي گذرد را بخواند. اگر موضوعي هست كه مي خواهيد همسرتان بداند، به او بگوييد، از او انتظار نداشته باشيد كه از افكار و احتياجاتتان باخبر باشد؛ اين موجب اعتماد او به شما و افزايش علاقه بين شما مي شود.
عاشقانه او را صدا بزنيد و براي او پيامك هاي عاشقانه بفرستيد.
@rkhanjani
♥️اگر یک شخص غنی که به او اطمینان و اعتماد داری؛
به تو بگوید نگران نباش و غصه بدهیهایت را نخور،
خیالت راحت باشد، من هستم،
ببین این حرف او چقدر به تو آرامش میبخشد و راحت میشوی.
♥️خدای مهربان که غنی و تواناست به تو گفته است:
«الیس الله بکاف عبده»؛
" آیا خداوند برای کفایت امور بندهاش بس نیست؟ "
یعنی ای بنده ي من، برای همه کسری و کمبودهایِ
دنیوی و اُخرويت من هستم.
این سخن خدا چقدر انسان را راحت میکند و به او آرامش میبخشد. لذاست که فرمود: «الا بذکر الله تطمئن القلوب»
" دلها با يادِ خدا آرامش مییابند. "
#حاج_اسماعیل_دولابی
@rkhanjani
⬅برخی اعمال ماه صفر
1-در این ماه، به دادن صدقه اهتمام بیشتری شود
2-برای ایمنی از بلاها، دعای زیر هر روز ده مرتبه خوانده شود:
یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنی شَرَّ خَلْقِکَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّی اللَّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرینَ! (مفاتیح الجنان)
3-ـ «سیّد بن طاووس» نقل کرده است: در روز سوم ماه صفر، دو رکعت نماز بخوان که در رکعت اوّل سوره «حمد» و سوره «انّا فتحنا» (فتح) و در رکعت دوم سوره «حمد» و سوره «توحید» قرائت شود و پس از سلام نماز، صد بار صلوات بفرست و صد بار آل ابى سفیان را لعنت کن و صد مرتبه استغفار نما و آنگاه حاجت خویش را از خداوند بخواه. (ان شاء اللّه به هدف اجابت مى رسد).
( اقبال، صفحه 587)
@rkhanjani
یا_حسین_جانم❤️
سلام میدهم از بام خانه سمت حرم
چه میشود که بیایم منم قدم به قدم
یک اربعین طلبیدن برای توسهل است
حرم نرفته بمیرم برای من سخت است
#صبحتون_حسینی
@rkhanjani
🌱🌱🌱
وقتکه از خواب بیدار می شوی؛
در نظر بیاور چه سعادتیست
زنده بودن...
نفس کشیدن...
محبت کردن و عشق ورزیدن...
شکر کن خدایت را برای بیداری دوباره...
الحمد لله رب العالمین...
🌸
@rkhanjani
آنچه را بخشیدم دارم
آنچه را خرج کردم داشتم
و آنچه را واگذاشتم و نبخشیدم در حقیقت همه اش را باختم.
نیکبخت ترین مردم کسی است که کردار به سخاوت بیاراید و گفتار به راستی...
@rkhanjani
«همه رشد ما اين است که از خدا بگيريم و به خدا بدهيم؛ فرق بنده خدا با غير بنده خدا اين است.
غير بنده خدا از غير خدا میگيرد و خيال میکند ماه و خورشيد و زمين و دوست و رفيق و همسر و پدر و مادر و آسمان، اين کار را برايش انجام میدهند؛ درحالیکه اينها هيچکارهاند. بعد هم امکانات را به دست غيرخدا میدهد (به نفسش، به دنيا، به ديگران و...). از غيرخدا میگيرد و خرج غيرخدا میکند؛
اتفاقی که در اينجا میافتد اين است که وقتي میگيرد مشرک میشود، وقتی هم میدهد مشرکتر میشود؛ درحالیکه موحد همه را از خدا میگيرد، از خدا میداند و به دست خدا هم میدهد. وقتی از خدا میگيرد رشد میکند، به دست خدا هم میدهد رشد میکند.
@rkhanjani