⛔️⛔️نهلیزم و پوچی نتیجه تبعیت ازگفته های کریشنا مورتی
🔻از ویژگی های اصلی عرفان های ساختگی این است که جهان و اتفاقات آن را برخلاف واقع تحلیل می کنند. پیروان این جریان ها در اثر این تفسیرهای غیر واقعی توان ارتباط منطقی و معقول با جهان خارج را از دست می دهند و در نتیجه به گوشه نشینی و عزلت روی می آورند.
🔻وقتی افراد جهان واقعی را غیر واقعی می بینند حیات و ممات نیز برای آن ها معنایی موهوم پیدا می کند و از اینرو به پوچی و به اصطلاح نهلیزم می رسند. عرفان های دروغین با ادعای ارائه راهکار برای خروج انسان دایره رنج آن ها وارد بدترین مشقت ها و آلام می کنند.
🔻کریشنا مورتی از مرجان عرفان های ساختگی میگوید: "از من میپرسید تعالیم من چیست؟ خودم هم نمیدانم" با توجه به پاسخ کریشنا، براستی آیا فردی که نمی داند چه می خواهد بیاموزد، چه تعلیمی می تواند بدهد؟
🔻فردی پس از طرح سؤالات متعدد از کریشنا مورتی میگوید: وقتی من سؤال میکنم و نتیجه ای نمیگیریم، در واقع با بنبست مواجه میشوم و تنها چارهای که برایم باقی میماند این است که سؤال خود را پس بگیرم!
🔻به ابهام کشاندن مریدان از شگردهای مهم سردسته های فرقه ها می باشد چراکه افراد پس از شرکت در جلسات آن ها یا مطالعه کتاب هایشان دچار سردرگمی و بی حواسی می شوند که این حالت بهترین شرایط برای سوء استفاده از آن ها توسط مروجان فرقه می باشد.
#عرفان_کاذب
#عرفان_جعلی
#عرفان_بدلی
@Khanjanidroos
15.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #صوفی ها چه کسانی هستند و عقایدشان به #اهل_سنت نزدیک است یا #شیعیان؟
استاد محمدی
✅پرسش:
با چه معيار هايي همسردانتخاب کينم؟
با چه کسی ازدواج کنیم ؟ چگونه همسرآیندهیمان را بشناسیم ؟ چه شرایطی برای همسر در نظر بگیریم ؟ در چه سنی باید ازدواج کرد ؟ چه شرایطی باید داشته باشیم تا ازدواج کنیم ؟ این سؤالات و سؤالات مشابه دیگر برای بسیاری از جوانان که قصد ازدواج موفق دارند، به وجود می آید.
✅آگاهی و شناخت از ملاک ها و معیارهای انتخاب همسر گامی اساسی، سرنوشت ساز و مؤثر برای برهه ای حیاتی در زندگی است. دوره ای که انتخاب در آن در آرامش سالهای طولانی آینده تعیین کننده است. از اینکه در پی یافتن شناخت و آگاهی های لازم برای انتخاب همسر هستید، بسیار خرسندیم.
در مورد ازدواج باید بگوئیم که این رابطه تنها به منظور ارضای تمایلات آنی و لحظه ای نیست. بلکه زندگی آینده و خوشبختی زن و مرد و کودکان آنها بر اساس این پیوند قرار گرفته است. پس برای این سؤال و دغدغۀ شما ارزش بسیاری قائلیم.
ازدواج موفق بستگی به عوامل مختلفی دارد که خیلی از آنها را باید در دوران نامزدی ( قبل از ازدواج ) ارزیابی کرد. عوامل دیگری نیز در موفقیت زندگی زناشویی موثر است که می توان آنها را بعد از ازدواج شناخت. اما از همه مهمتر آیتم هایی است که باید پیش از ازدواج مورد بررسی قرار دهید. بررسی هایی که در قالب جلسات خواستگاری، تحقیق و مشاورۀ پیش از ازدواج به دست می آید.
معیار و ملاك های مشترك در انتخاب همسر
1. ایمان و دین داری: پایبندی به اصول آیین اسلام یكی از عوامل خوشبختی خانواده است. دختر و پسری كه دیندار واقعی باشند از انجام بسیاری از اعمال خلاف خودداری می كنند، زیرا پایبندی به دین آنان را از انجام اعمال حرام و خلاف باز می دارد.
2. اخلاق نیكو: زندگی زن و مرد در محیط خانوادگی احتیاج به اخلاق دارد؛ در محیط خانوادگی،زن و مرد هر دو باید اصول اخلاقی از قبیل نرمی و ملایمت ، گذشت و سازگاری و عفو و اغماض را رعایت كنند و هر گاه یكی از آن دو دچار لغزش و اشتباه شود ، بلافاصله به عذرخواهی پرداخته ، ازستیزه جویی و جدال جداً خودداری كند
3. اصالت خانوادگی: یکی اساسی ترین معیارها برای انتخاب همسر اعم از زن و مرد، اصالت خانوادگی است.
4. سلامت روحی- روانی، جسمی و شخصیتی هر یک از زن و مرد؛
5. رعایت اصول كفویت: تشابه و همسطحی در موضوعات مختلف باید وجود داشته باشد، از جمله:
. تشابه میزان رشد عاطفی، فکری، جسمانی، قوای عقلانی وهوش
. تشابه علایق و طرز تفکر
. تشابه مذهبی (مسائل عینی مذهبی مد نظر است نه کلیات )
. تشابه تحصیلی و طبقاتی
. تشابه طرز فکر نسبت به مسائل جنسی
. تشابه علاقه مندی به زندگی
. تشابه علاقه به زندگی و سرعت عمل در کارها
. تشابه دیدگاه در رابطه با خانواده زن و شوهر
. تشابه فرهنگی و آداب و سنن اجتماعی
ارائۀ همۀ معیارهای انتخاب همسر در این مجال، کاری دشوار است. از همین رو باید علاوه بر توجه به ملاکهایی که در اینجا به آنها اشاره نمودیم، به مطالعۀ کتابهای مفید هم بپردازید.
کتاب های زیر می تواند اطلاعات مفیدی دربارۀ آگاهی از ملاکهای انتخاب همسر و روش های آگاهی پیدا کردن و اطمینان وجود ملاک ها در فرد و مسادل مختلف دیگر، به شما بدهد؛
1. کتاب «مطلع مهر»، نویسنده: امیر حسین بانکی پور، انتشارات حدیث راه عشق؛
2. کتاب «آموزش پیش از ازدواج» نویسنده: مهدی میر محمد صادقی، انتشارات به نشر؛
3. کتاب «جوانان و انتخاب همسر» نویسنده: حسین مظاهری، انتشارات پارسایان؛
@Khanjanidroos
💢 بذر دين
✍پدری به پسر خردسالش یک بطری کوچک که داخل آن یک عدد پرتقال بزرگ بود داد! کودک با تعجب درون بطری را نگاه میکرد و با خود میگفت: پرتقال به این بزرگی چطوری داخل این بطری کوچک رفته؟ کودک خیلی تلاش کرد تا پرتقال را از بطری خارج کند اما بی فایده بود. سپس کودک از پدرش پرسید: چه جوری این پرتقال بزرگ داخل بطری رفته؟ آخه دهنه این بطری خیلی کوچیکه!
پدر، پسر را به باغ برد و یک بطری خالی کوچک را به یکی از شاخه های درخت پرتقال بست. سپس یکی از شکوفه های کوچک پرتقال را درون بطری گذاشت. روزها سپری شد و شکوفه، تبدیل به یک پرتقال بزرگ شد تا جایی که امکان خروج از بطری غیر ممکن شده بود. بعد از مشاهده این موضوع، کودک راز پرتقال را فهمید و جایی برای تعجب نمانده بود. پدر رو به پسر کرد و گفت:
💥چیزی که امروز مشاهده کردی همان دین است اگر از خردسالی بذر اعتقادات دینی را درون ذهن کودک بکاریم در هنگام بزرگی خارج کردنش خیلی سخت میشود. دقیقا مثل این پرتقال که خارج کردنش محال است؛ مگر اینکه شیشه را بشکنیم و از بین ببریم.
@Khanjanidroos
پرسش:
سلام فردي قسم خورد که قصد فريب ندارد و نيتش خير است شماره گرفت تا به قصد آشنايي بخواهد حرف بزند و وقتي که ميگي با خانواده اول بيا ميگويد نه اول بايد بشناسم. آيا قابل اعتماد است؟
در صورتي که هم سه سال کوچکتر است
هم اينکه هنوز روز اول حرف زدنش انتظار داره بيرون بري که بخواد حضوري حرف بزنه و يا عکس بفرستي
شغلش هم راننده است
و اينکه علت جلو نيومدن را ب دليل مشکلات و بدهکاري بداند.
و خيلي ببخشيد سوالهايي از لاغري و رنگ پوست و اندام... پرسيد.
ازدواج يکي از مهمترين رويدادهاي زندگي است و نقش مهمي در سعادت و خوشبختي انسان دارد، همچنين اگر به نحو صحيح انجام پذيرد بسياري از نيازهاي انسان را اعم از نيازهاي عاطفي و جنسي را تامين و باعث آرامش روحي انسان مي شود. بنابراين در عين حال که نبايد در انتخاب همسر خيلي وسواس گونه عمل کرد اما دقت، شناخت و اتخاذ تصميم حساب شده و بالاخره انتخاب صحيح از شرايط ضروري يک ازدواج موفق است. از آنجایی که شما خانمها در این گونه ارتباطات بیشتر آسیبپذیر هستید یعنی بیشترین مشکلات برای شما پیش میآید باید دقت و تامل زیادی در این ارتباط داشته باشید. به طور کلی ارتباط قبل ازدواج برای شناخت اگر با اطلاع خانواده، محدود و در چارچوب باشد مشکلی ندارد، ولی در غیر این صورت احتمال اینکه در آینده مسائلی برای شما به وجود بیاد هست (از جمله مشکلات حداقلی وابستگی عاطفی شماست و عدم تحقیق و شناخت مناسب میباشد)، لذا به ایشان پیشنهاد دهید که اگر واقعا قصد شناخت و ازدواج دارد با خانواده به خواستگاری بیاید.
در ادامه نکات کلی در مورد ازدواج بیان میشود:
ازدواج موفق چيزي جز اين نيست كه در ابتدا انتخابي درست داشته باشيد و پس از تشكيل زندگي مشترك در حفظ، رشد، تعالي و تقويت آن كوشا باشيد. در انتخاب همسر نخستين و مهمترين کار اين است که ملاکها و معيارهاي يک همسر مناسب را بدانيم و آنها را لحاظ کنيم. بنابراين ما در ادامه ملاك هاي يك انتخاب صحيح، و در پايان نيز چند نكته كاربردي را ذكر مي نماييم تا شما را در رسيدن به يك ازدواج موفق ياري نماييم:
1. تدين و ايمان؛ كسي كه پايبند به دين، كه اصلي ترين مسأله زندگي است، نباشد هيچ تضميني وجود ندارد كه پايبند به رعايت حقوق همسر و زندگي مشترك باشد.
2. شخصيت سالم؛ منظور داشتن صفات و ويژگيهاي پسنديده مانند صداقت، مسئوليت پذيري، وفاداري، مهرباني، دلسوزي، فروتني، صبر، گذشت، نرم خويي است.
3. اصالت خانوادگي؛ ازدواج دختر و پسر تنها پيوند و تركيب دو فرد نيست، بلكه پيوند دو خانواده است و نمي توان گفت من ميخواهم با خود اين فرد ازدواج كنم و كاري به خانواده و فاميلش ندارم. زيرا اين فرد شاخه اي است از اين خانواده و از ريشه هاي درخت همان خانواده تغذيه كرده است و صفات اخلاقي، روحي و جسمي آن خانواده از راه وراثت و تربيت به اين فرد منتقل شده است.
4. كفويت؛ كفويت به معناي تناسب و هماهنگي دختر و پسر ميباشد. به عنوان يك قانون كلي ميتوان گفت كه تناسب و هماهنگي در معيارها امري لازم و ضروري است؛ چرا كه هر چه تناسب در زمينههاي مختلف مانند تحصيلات، سن، زيبايي، وضعيت اقتصادي، وضعيت اجتماعي بيشتر باشد، دوام و استحكام زندگي خانوادگي بيشتر خواهد بود و احتمال كمتري براي از هم گسستن پيوند زناشويي وجود خواهد داشت.
چند توصيه كلي:
1. اينکه همسر انتخابي مي بايست تمام معيارها را دارا باشد بدان معنا نيست كه در تمام معيارها صد درصد و كامل باشد، بلكه به اين معناست كه حداقل نمره قبولي را داشته باشد. يعني اينكه وقتي نمره هر يك از معيارهاي ازدواج را كه با هم جمع كرديد، او ميانگين مطلوب را از نظر شما داشته باشد. به عبارتي در مجموع 60 تا 70 درصد ملاك هاي ازدواج را دارا باشد.
2. ذکر اين نکته هم ضروريست كه لحاظ اين معيارها به تنهايي نميتواند ضامن موفقيت ازدواج گردد. عامل مهم ديگر موفقيت يا عدم موفقيت ازدواج، به ميزان عمل كردن زن و شوهر به وظايف شان برميگردد. به عبارتي ادامه موفق زندگي مشترك نياز به آموختن مهارت هاي زندگي است.
3. دین داری سالم لازمه داشتن شخصیت سالم است، به عبارتی دین داری افرادی که شخصیت سالم ندارند دین داری مرضی و ناسالم است.
4. مشاوره پیش از ازواج در انتخاب، ازدواج و داشتن زندگی موفق راهگشا است.
🌺
☘🌺@Khanjanidroos
🌺☘🌺☘
براساس دسته بندی بر مبنای جغرافیا، میتوان عرفانهای نوظهور را با توجّه به «منشأ و یا مکان شکلگیری و پیدایش» به شش دسته اصلی تقسیم نمود
یکی از مسائل بسیار مهمّی که در مقدّمه پژوهش پیرامون عرفانهای نوظهور مطرح میشود، بحث از دستهبندی این عرفانها است. این مسئله از آن جهت اهمیّت دارد که علاوه بر مشخّص کردن خاستگاه نخستین و مکان پیدایش و شکلگیری عرفانهای نوظهور، به بررسی هر یک از این عرفانها نیز نظم خاصّی داده و وجوه تشابه آنها را بیش از پیش روشن میکند.
پژوهشگران در دستهبندی عرفانهای نوظهور از شیوههای مختلف و متفاوتی استفاده کردهاند که یکی از کارآمدترین این روشها، استفاده از مدل جغرافیایی در تقسیم عرفانهای نوظهور است. براساس این مدل، عرفانهای نوظهور را با توجّه به «منشأ و یا مکان شکلگیری و پیدایش» میتوان به شش دسته تقسیم نمود:
1.عرفانهای هندی
یکی از مهمترین سرزمینهایی که از گذشتههای دور تا کنون مرکز پیدایش عرفانهای مختلف بوده است، سرزمین هند است. آیینها و عرفانهای به وجود آمده در این سرزمین را با توجّه به دوره پیدایش هر یک از آنها میتوان به دو دسته کلّی تقسیم کرد:
- آیینهای باستانی که شامل «ودا»، «برهمن یا هندوئیسم»، «جین»، «بودا» و «تنتره» میشود.
- آیینهای نوظهور که «یوگا»، «اشو»، «سایبابا»، «رام الله»، «کریشنا»، «یوگاناندا» و «دالاییلاما» را میتوان به عنوان مهمترین آنها نام برد.
2.عرفانهای امریکایی
دومین محدوده پیدایش عرفانهای کاذب را میتوان در قارّه آمریکا و به خصوص در آمریکای جنوبی و کشور مکزیک دانست؛ در طول تاریخ، عرفانهای متعدد و متنوّعی در این قارّه پدید آمد که بسیاری از آنها نوظهور بوده و تنها تعداد کمی از آنها جزو عرفانهای قدیمی محسوب میشوند.
از میان عرفانهای پدید آمده در قارّه امریکا میتوان از «عرفان سرخپوستی (شامل تولتک، سو و عرفان ساحری)»، «اکنکار» و «پائولو کوئیلو» به عنوان مهمترین آنها نام برد که عرفان سرخپوستی نسبت به اکنکار و پائولوکوئیلو قدمت بیشتری دارد.
3.عرفانهای نشأت گرفته از آیین مسیحیّت
عرفانهای نشأت گرفته از آیین مسیحیّت را با توجّه به دو جریانی که در زمینه تجربه عرفانی در میان بزرگان مسیحیّت وجود دارد، میتوان به دو گروه تقسیم کرد:
- گروه نخست عرفانهای خدا محور که در آنها خداوند به عنوان وجودی متمایز از انسان معرّفی شده که با محبّت و عشق میتوان به او رسید. این عرفان توسّط «آگوستین قدّیس» در میان مسیحیان رواج یافت.
- گروه دوّم عرفانهایی که مسیح محور بوده و پیروان آن خداوند، لطف و حضرت مسیح (ع) را یکسان میدانند. این عرفان نیز برای اوّلین بار توسّط «پولس قدّیس» در میان مسیحیان مطرح شد.
4.عرفان نشأت گرفته از آیین یهود
عرفان یهود که در زبان فارسی از آن با عنوان «عرفان قبّاله»، «عرفان قبالا» و «آیین کابالا» یاد میگردد، در واقع شبه عرفانی است که از ترکیب دیگر عرفانها و آیینها، همچون عرفانهای مسیحیّت و یوگا و آیین زردتشتی به وجود آمده است. از همین روست که بسیاری از محقّقین بر این باور هستند که یهود اساساً عرفان ندارد.
5.عرفانهای چینی
آیین ذن، مجموعه عرفانهایی است که خاستگاه آنها کشور چین بوده است. تائوئیسم و کنفوسیوس را میتوان به عنوان برجستهترین عرفانهای چینی دانست. البتّه افکار چینیان از این دو عرفان فراتر رفته است؛ به گونهای که در برههای از زمان بودیسم سراسر چین را فرا گرفت و غلبه کمونیست بر این کشور، موجب به وجود آمدن تغییرات مهمّی در عرفانهای چینی شد.
6.فراعلم و فراروانشناسی
از دیگر مواردی که به عنوان یکی از دستههای عرفانهای نوظهور مطرح میشود، فراعلم و فرا روانشناسی است. فراعلم و فرا روانشناسی، شاخهای از علم و روانشناسی است که در آن به مطالعه پدیده علمی و روانشناسی به ظاهر ماوراء الطبیعه پرداخته میشود. بسیاری از عرفانهایی که در حال حاضر از آرامش درون سخن گفته یا مدّعی ارتباط با موجودات فرا زمینی و ارواح هستند را میتوان در همین گروه قرار داد.
نویسنده: محمّد حسن نجّاری
@Khanjanidroos