✅ چطوري ميشه کسي که فحاشي براش يه امر عادي هست و به راحتي از دهنش به جاي يه حرف معمولي حرف بد و فحش ميلد بيرون رو تغيير دادخود شخص از اين امر بسيار ناراحت هست و متاثراما توانايي کنترل خشم و سکوت رو نداره در هنگام عصبانيت ذکر خاصي وجود داره که به روحشون آرامش بده عصبانيتشون رو کم کنه و بددهنيشون رو رفع کنه
✅پرسش شما مثل اين است كه بپرسيد فردي با عادات و رژيم غذايي نادرست چاق شده خودش هم از اين موضوع ناراحت است. هنگام ديدن غذا توانايي كنترل خود را ندارد آيا آيه يا ذكري براي درمان او هست؟
براي درمان عادات منفي بايد علل مختلف را بررسي كرد و انها را رفع كرد.
اساس و كليد درمان است است كه بدانيم ما اراده و اختيار داريم و خود را مجبور و بي اراده تلقي نكنيم. اين كه موقع ناراحتي و رنج افراد به عادات بدي مثل فحاشي و سيگار كشيدن و پرخوابي و پرخوري و... پناه مي برند به دليل اين است كه اين عادات منفي سودي فوري براي آنها دارد. زندگي روشمند و بالغانه نياز به زحمت دارد و البته لذتش پايدارتر است هر چند ممكن است فوري نباشد. فردي كه مديريت زيادي روي خوردنش دارد ورزش هم مي كند درست است كه لذت هاي فوري خوردن را از دست مي دهد ولي تناسب اندام، تأييد اجتماعي و سلامت جسم و روانش به تدريج تأمين مي شود.
علاوه بر توجه به نكات بالا براي درمان خشم و بددهني بايد از راهكاري زير هم كمك گرفت:
1- ورزش منظم و فعاليت هاي بدني سبب تنظيم هورمون ها و افزايش آرامش مي شود.
2- برنامه مكتوب داشته باشيم از صبح بگوييم مي خواهيم دو ساعت خشم و گفتار خود را مديريت و كنترل كنم بعد از دو ساعت برنامه را تمديد كنيم
كوتاه بودن برنامه انگيزه عمل را تقويت مي كند. اگر برنامه را رعايت كرديد خود را جريمه كنيد مثلا منزل را جارو كنيد يا ظرفها را بشوييد يا نيمي از ناهار خود را نخوريد. اگر موفق شديد خودتان را تشويق گفتاري و رفتاري كنيدمثلا به دوستي تماس بگيريد.
3- افراد موفق را الگوي خود قرار دهيد و مثل آنها عمل كنيد
4- اگر بدرفتاري كرديد در جمع از او عذرخواهي كنيد. اين امر سبب مي شود مديريت بيشتري داشته باشيد بر خودتان.
5- كمبود ويتامين، كم خوني و مشكلاتي مثل اختلالات تيروئيد و افسردگي و وسواس و اضطراب مي تواند آستانه تحمل ما را پايين بياورد و ظرفيت ما را كم كند چك آپ جسمي و روان شناختي به شما خيلي كمك مي كند.
6- فهرستي از زيان هاي جسمي و ذهني و اجتماعي و معنوي تندي و بددهني را بنويسيد و مرور كنيد. يكي از آنها بد قيافه شدن در آن هنگام است. به حالات و گفتار ديگران در موقع خشم دقت كنيد. ببينيد چقدر چشم ها و چهرها زشت مي شود و گفتار نامتعارف مي شود.
7- ذكر لااله الاالله را زياد بگوييد و سوره ناس را زياد بخوانيد.
8- بزرگان عرفان مي گويند بد دهني مي تواند انسان را از مدارج عرفاني تنزل بدهد در برابر مهرباني و گذشت مي تواند سبب ارتقا معنوي شود. استاد عرفان مرحوم سيدهاشم حداد به ايشان گفته بود صبوري شما دربرابر بد زباني مادر همسرتان سبب ارتقا معنوي شما مي شود.
9- مقاله مديريت خشم نوشته محمدحسين قديري را از گوگل جستجو كنيد و مطالعه كنيد. همين طور سخنراني هاي آيت الله فاطمي نيا درباره خشم را از آپارات ببينيد.
سگِ نفس
وَ إِذٰا مٰا غَضِبُوا هُمْ يَغْفِرُونَ
و [مؤمنان متوكل] هنگامی که خشمگین شوند عفو میکنند.
شوري، 37
✳️براي انسان خشمگين شدن امري طبيعي است ولي بايد آن را مديريت كرد
✳️مديريت خشم امكان پذير است
✳️دو مهارت مهم در مديريت خشم: فكر (توجه به تبعات منفي خشم و..) و ذكر (اتصال به منبع آرام بخش)
✳️هنر اين است که انسان حين غضب زبان و دست خودش را کنترل کند
✳️اگر کسي رفت در رمه سرا ـ در اين دامداريها ـ وقتي سگِ آن دامدار حمله کرد، اگر انسان بنشيند کاري با او ندارد، براي اينکه ميفهمد او قصدي ندارد؛ گفتند اگر عصباني شديد بنشينيد، اين نشستن يعني اين سگـ نفس ديگر کاري با شما ندارد يا اگر نشسته ايد دراز بکشيد تا از دست او محفوظ باشيد.
1- آيت الله جوادي، تفسير سوره شوري، جلسه33
@khanjanidroos
#حضرت_علی_اکبر
بر جلوه ی خلقت پیمبر صلوات
بر چهره ی غرق نور اکبر صلوات
تقدیم به آن جوان رعنا که بود
سر تا به قدم شبیه حیدر صلوات
گر ذکر ابوتراب بردارد علی
از چشم حریف خواب بردارد علی
سلمان محمدی شود نصرانی
از چهره اگر نقاب بر دارد علی
از خانه ی ارباب خبر می آید
بر آل علی تازه پسر می آید
در خُلق و مرام و منطق و حُسن و جمال
انگار محمدی دگر می آید
می بارد از این جمال دلجو صد ماه
سر تا به قدم، علی میاید از راه
حق است اگر کعبه ترک بردارد
لا حول و لا قوة الا بالله...!!🍎🍃
#وحید_محمدی
#ولادت_حضرت_علی_اکبر_ع_مبارک
@khanjanidroo
══💝══════ ✾ ✾ ✾
Shaban_95-2-19.MP3
6.92M
🔹🔹🔹#شعبان المعظم🔹🔹🔹
زمان باقیمانده از ماه شعبان را قدر بدانیم
#مناجات_شعبانیه✅
#دعا
#ماه_شعبان
#شعبان_المعظم🔻
📚📣 فایل صوتی بیانات #استاد_احمد_عابدی مدظله العالی در ابتدای درس خارج فقه و اصول در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها درباره «دعا و #مناجات در ماه شعبان المعظم»
📚 شنبه 19 اردیبهشت 1395
✅ مناجات شعبانیه، از اندک دعاهایی است که همه ائمه معصومین علیهم السلام می خواندند
╭─┅─🍃🌸🍃─┅─╮
🆔➯ @khanjanidroos
╰─┅─🍃🌸🍃─┅─╯
💐💐 عرض تبریک ولادت باسعادت حضرت #علی_اکبر (ع) و روز #جوان.
❗️ جـــــــــــــــــــوان ، فرصت ها و تهدیدها
🌱 ... قدرتش، غرورش و فرصتى كه دارد به او اين اجازه را مىدهد كه اين گونه ولخرجى كند؛ از توانمنديهايش از #گوش و از #چشم و از #عمرش خيلى حسابكشى نمىكند.
استاد #علی_صفایی_ره
@khanjanidroos
💠 #جـــــــــــــــــــوان؛ فرصت ها و تهدیدها
✨ #جوان مشكلش اين است، كه تواناست و باكش نيست، اصلًا فكر نمىكند؛ يعنى، حساب نمىكند، كه نيروى اين چشم تمام مىشود، باطرى او آخرين لحظههايش را طى مىكند.
با #چشمش به هر چيزى نگاه مىكند. با #گوشش هر چيزى را مىشنود. با #دلش هر چيزى را جمع مىكند. به هر چيزى اجازه ورود به لحظههايش را مىدهد و باكش هم نيست. خيال مىكند چون به همان كه مىخواهد، مىتواند برسد، هميشه هم همين طور خواهد بود. دليل آن هم اين است كه يا توانمندىاش او را #مغرور كرده و يا جهلش به دورى راه و به حجم مشكلات و اندازههاى عظيم موانع او را #مغرور كرده است. ...
@Khanjanidroos
✅من جوانىام را كهنه كردم در اينكه با مستى از تو دور شدهام...
واقعيتش اين است كه من هنوز براى اين دنيا،براى اين هفتاد سالم كارى نكردهام،برنامه ريزى نكردهام حتى موجودى خودم را ارزيابى نكردهام چه رسد به اين كه بخواهم براى دنياهاى ديگر،برنامه كه هيچ، امكاناتى،بودجهاى و وسائلى فراهم بكنم.در دعاى شعبانيه هم هست: «فقد افنيت عمرى فى شرة السهو عنك و ابليت شبابى فى سكرة التباعد منك» ؛ خدايا! من تمامى سرمايهام را با سهو،با فراموشى نابود كردهام. يادم رفته تا كجا مىخواهم بروم. «افنيت عمرى فى شرة السهو عنك و ابليت شبابى» ؛ واقعاً جوانىمان را كهنه كردهايم، كهنه كه هيچ، پير شديم... من گاهى مىخواهم بلند شوم بايد از دستهايم كمك بگيرم، از ديوار كمك بگيرم ... من به هر دو داستان اشاره كردم؛ جوان مشكلش اين است كه تواناست و باكش نيست، اصلاً فكر نمىكند؛ يعنى حساب نمىكند كه نيروى اين چشم تمام مىشود،باطرى او آخرين لحظههايش را طى مىكند.با چشمش به هر چيزى نگاه مىكند.با گوشش هر چيزى را مىشنود.با دلش هر چيزى را جمع مىكند.به هر چيزى اجازه ورود به لحظههايش را مىدهد و باكش هم نيست، خيال مىكند چون به همان كه مىخواهد، مىتواند برسد، هميشه هم همينطور خواهد بود. دليل آن هم اين است كه يا توانمندىاش او را مغرور كرده و يا جهلش به دورى راه و به حجم مشكلات و اندازههاى عظيم موانع او را مغرور كرده است و ...اين حرفها تازه شروع روضه است! هنوز اول حرف است. خوب دقت كنيد! حضرت مىگويد من جوانىام را تمام كردهام،با سهو و با فراموشى و... «و ابليت شبابى فى سكرة التباعد منك» ؛ من جوانىام را كهنه كردم در اينكه با مستى از تو دور شدهام و باكم نبود. دورى كه تو هم پاداشم را مىدادى؛ تباعد بود.تنها من از تو دور نشدم، تو هم مرا رها و واگذارم كردى. گفتى بروم درها را بزنم،بنبستها را ببينم و تجربه كنم. وقتى از تو نپذيرفتم و هدايت تو را نخواستم، آن وقت تو رهايم كردى.من در مستى، خيال مىكردم. مست بودم و متوجه نبودم كه در چه درصدى از مشكلات هستم. «سكرة التباعد» ، مستى و دورى دو طرفه است.
#خط_انتقال_معارف ص۱۳۴
@khanjanidroos