🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
شیخ رجبعلی خیاط میگفت: من هر وقت که نماز میخواندم، نمازهایی مثل نماز امام زمان(عج) یا نماز جعفر طیار، از خداوند حاجتی میخواستم. یک روز گفتم بگذار یک بار برای خود خدا نماز بخوانم و حاجتی نخواهم.
شاعر میگوید:
تو بندگی چو گدایان به شرط مزد نکن
که خواجه خود روش بندهپروری داند
همان شب، شیخ رجبعلی خیاط در عالم خواب دید که به او گفتند: «چرا دیر آمدی؟»
یعنی چه؟
یعنی تو باید 30 سال پیش به فکر این کار میافتادی، حالا سر پیری باید بفهمی و نماز بخوانی و حاجتی طلب نکنی.ما هر وقت جایی گیر میکنیم و اصطلاحاً دممان در تلهای گیر میکند، میگوییم خدا.
این شعر را استاد من، شیخ اکبر برهان، 62 سال پیش در مسجد لرزاده بر روی منبر میخواندند و من هنوز به یاد دارم که:
هر وقت که سرت به درد آید
نالان شوی و سوی من آیی
چون درد ســرت شفا بدادم
یاغی شــوی و دگــــر نیایی
ما هر وقت با خدا کار داریم، خدا را صدا میزنیم؛ و چقدر خوب است که وقتی هم که کاری نداریم، بگوییم خدا.
@khanjanidroos
💠💠💠💠💠💠💠🔵
رسول خداص فرمودند:
اولیای خداکسانی اند که ساکت انداماسکوتشان تفکراست!
وسخن می گوینداماسخن گفتن شان ذکر ویادخداست!
نگاه می کنندونگاهشان عبرت است!
می گویند وگفتنشان حکمت است!
راه رفتنشان درمیان مردم سبب برکت است!
واگرنبود اجلهایی که خدابرایشان مقدر فرموده بود ازخوف عذاب و شوق ثواب،روحشان دربدنشان نمی گنجید!!!
اصول کافی ج۲
@Khanjanidroos
♻♻♻♻♻♻🍃🍁🍁🍁🍁
رسول الله ص فرمود:
بهشت باسختی ها آمیخته شده وجهنم باشهوات وخواسته ها عجین شده است!!!
@Khanjanidroos
⬜⬜◽◽▫▫
امام صادق ع:"ماضعف بدن عماقویت علیه النیه"
بدن تابع اراده است!
هراندازه اراده ضعیف بودبدن نیزمطاع است!
@Khanjanidroos
✅ميدونيم که انجام خيلي از کار ها به اراده مربوطه
يعني گناه کردن يا نکردن،ناراحت بودن يا نبودن،عصبانيت، درس خوندن و..... همه اول به خواست خدا دوم اراده ي خود بنده مربوط است .
ميشه راهکار يا ذکر هايي براي افزايش اراده بگين ؟
✅ راهکار های زیر پیشنهاد می شود:
۱- قبل از شروع یک کار حتماً از مشکلات و امتیازات آن کار و چگونگی شروع آن کار با افراد آگاه مشورت کنید.
۲- جلوی وسوسه ها و هوس خود نسبت به انجام کاری را بگیرید و بدون مشورت و ارزیابی توانایی و ظرفیت خود نسبت به انجام کاری خود داری کنید حداقل یک هفته نسبت به کاری که انتخاب می کنید فکر کنید.
۳- کاری را که انتخاب کرده اید حتما به بخش های کوچک تقسیم کنید و فقط ذهنتان را به بخش اول متمرکز کرده و برای آن برنامه ریزی کنید(برای جابه جایی سنگ بزرگ باید آن را به قطعات کوچک تقسیم کرد).
۴- به دلیل اینکه همه شرایط را نمی توان کنترل کرد حتماً برای هر مرحله از کار انتخابی یک وقت جبرانی بگذارید.
۵- ممکن است در بعضی مواقع احساس دلسردی و یأس و یا افت انگیزه داشته باشید در این موقع اصلاً تصمیم گیری نکنید و به افکار خود که بیشتر منفی هستند گوش ندهید.
۶- هر شب یک ارزیابی از مقدار پیشرفت کار داشته باشید و سعی کنید بیشتر کارهای انجام شده را ببینید و میزان پیشرفت خود را هرچند که کم بود بی ارزش نکیند و یک صورت جلسه یا گزارشی را از میزان پیشرفت بنویسید.
۷- خود را به هیچ وجه سرزنش و تحقیر نکیند و احترام خود را حفظ کنید با باخود خوب حرف بزنید (خود گویی مثبت) اگر در طول روز کار انتخابی کمی پیشرفت داشته باشد بدون تحقیر و سرزنش بگویید فردا سعی میکنم بهتر از امروز باشم.
۸- ورزش و تحرکات بدنی را در طول روز حتماً داشته باشید زیرا به شما انرژی بیشتری می دهد.
۹-برای نیازها خود مانند تفریحات سالم و... اهمیت قایل شوید و سرکوب نکنید.
۱۰- از خود انتظار بیش از حد توانایی تان نداشته باشید و به دلیل نسبی بودن تمام امور دنیا( منفی و مثبت) از تفکر همه یا هیچ به شدت خود داری کنید.
@Khanjanidroos
✅چگونه بچه هايمان درس خوان شوند ؟
✅درس خوان شدن فرزندان متاثر از مولفه های مختلفی است. بخشی از آن به هوش و استعداد فرد بر می گردد و بخشی از آن به تربیت محیطی و آموزشی. البته این نکته را باید مد نظر داشته باشید که درس خوان بودن مساوی موفقیت نیست؛ چنانچه موفقیت صرفا با درس خوان بودن حاصل نمی شود. ممکن است فرزند ما همیشه شاگرد اول باشد ولی آینده درخشانی نداشته باشد؛ همانطور که ممکن است از لحاظ درسی شاگرد اول نبوده ولی در اینده جزو افراد موفق باشد. لذا در عین اینکه تلاش می کنید در جهت موفقیت تحصیلی فرزند خود قدم بر دارید، سرنوشت او را به شاگرد اول بودن گره نزنید و سعی کنید هدایت او را با در نظر گرفتن علایق و استعداد ها و توانایی هایش در دستور کار خود قرار دهید.
✅برای ایجاد انگیزه درسی در فرزند با هدف موفقت به این نکات توجه کنید:
1- نقش فعالی در طول تحصیل فرزند خود داشته باشید و از او و محیط تحصیلی اش جدا نشوید. این مسئله در سال های اول تحصیلی نقش پررنگ تری دارد و همراه بودن شما می تواند در پیشرفت تحصیلی فرزندتان نقش بسزایی داشته باشد.
2- فرزندتان را با دیگران مقایسه نکنید و سعی کنید نقاط مثبت او را دیده و تشویقش کنید. تقویت اعتماد به نفس فرزند با دیدن نقاط مثبتش منجر به می شود کاستی هایش راحت تر جبران شود. اگر در درسی ضعیف بود سعی کنید علت را با کمک معلم و مشاور مدرسه جویا شده و با همفکری آنها مشکل را حل کنید و از هر گونه سرزنش خودداری کنید.
3- هر زمان با مشکل جدی مواجه شدید از مشاوران تحصیلی و دیگر مشاوران به تناسب کمک بگیرید. هیچ مشکلی نیست که حل شدنی نباشد.
4- رشد علمی فرزندان ما زمانی می تواند مفید باشد که با رشد شخصیتی و دینی گره بخورد. از این مسئله غافل نشوید.
5- سلامت جسمی و روانی اهمیت زیادی در پیشرفت تحصیلی دارد. تغذیه مناسب، خواب کافی، ورزش، بازی، ارتباطات اجتماعی، روابط خانوادگی سالم به دور از تنش و خلأ های عاطفی و ... از اهمیت زیادی برخوردارند.
@Khanjanidroos
✅اضطراب امتحان را چگونه نداشته باشیم؟
به فرزندتان اجازه دهید که هدف هایش را، خود انتخاب کند. بهتر است هدف هائی برای خودش در نظر بگیرد که خواست خود او باشد، زیرا موجب انگیزه، حرکت و پویائی او برای دستیابی به آنها می شود، این کار بخشی از زندگی او است.
✅امتحان.. امتحان، باز هم امتحان شروع شد، اغلب دانش آموزان در ایام امتحانات چنان دچار اضطراب، تشویش، نگرانی و هیجانات ناخوشایند می شوند که برخی از آنان مبتلا به آشفتگی معده، سرگیجه، بی اشتهائی، بی خوابی، حالت تهوع، تپش قلب، ضعف و تنگی نفس می گردند. همچنین، در مواردی که امتحان به صورت شفاهی از دانش آموز گرفته می شود، ممکن است علائمی از لکنت زبان های عصبی، خشکی دهان و عرق کردن بیش از اندازه را نیز به همراه داشته باشد.
به طور کلی، اضطراب امتحان حاصل استرس های محیطی، فشارهای روانی منفی و ضعف خودپنداری دانش آموز درباره استعداد و توانائی یادگیری او است که موجب عدم تمرکز، آشفتگی ذهنی، ارزیابی غلط، واکنش های ناخوشایند جسمانی و افت تحصیلی او می شود.
شیوع اضطراب امتحان
کودکان از ابتدای ورود به مدرسه و زمانی که کلاس اول را شروع می کنند، هیچ ترس و دلهره ای از امتحان و آزمون های کلاس ندارند و روز امتحان برای آنها هیچ تفاوتی با دیگر روزهای مدرسه ندارد، اما متأسفانه برای آنها هیچ تفاوتی با دیگر روزهای مدرسه ندارد.
✅اما متأسفانه والدین، مربیان، آموزگاران، هم کلاسی ها و دیگر اطرافیان هسند که کودکان را نسبت به امتحان آشفته و پریشان می کنند، تا حدی که در سال های بعدی تحصیلی دچار چنان اضطرابی می شوند که گاهی از درس و کلاس و مدرسه هم بیزار می گردند. داشتن کمی اضطراب در روزهای امتحان لازم و طبیعی است، زیرا موجب حرکت، نشاط، پویائی و انگیزه دانش آموز برای یادگیری و درس خواندن می شود.
اما اگر این اضطراب و نگرانی از حد عادی خود تجاوز کند، باعث نا توانی و ضعف دانش آ موز، فراموش کاری های زودگذر، خطاهای ادراکی، حواس پرتی، درگیری های ذهنی، عدم تمرکز، هیجان بیش از اندازه و به دنبال آن کاهش عملکرد تحصیلی او می شود. اضطراب امتحان معمولاً بین سنین ۱۱ ۱۰ سالگی، یعنی زمانی که دانش آموزان در مقطع ابتدائی درس می خوانند، آغاز می شود و چنانچه درصدد مقابله و رویاروئی با آن برنیایند، با بالا رفتن مقطع تحصیلی آنان، افزایش می یابد.
✅عوامل به وجود آورنده اضطراب امتحان
💭به طور کلی، سه عامل اصلی در بروز اضطراب امتحان در دانش آموزان مؤثر هستند:
۱) عوامل فردی:
انتظار بیش از توان خود، ضعف اعتمادبه نفس، کم بودن انگیزه موفقیت، تفکر منفی درباره توانائی ها و استعدادهای خود، احساس رقابت بیش از اندازه، عدم آمادگی و برنامه ریزی لازم برای امتحان و عدم تمرکز و درس خواندن.
۲) عوامل خانوادگی:
مثل سختگیری های بیش از اندازه، عدم حمایت و تشویق کودکان، داشتن الگوها و والدینی مضطرب و پرشی، تأثیر اختلافات و نابسامانی های خانوادگی در روزهای امتحان، ایجاد رقابت های غیرمنطقی بین فرزندان خانواده و تهدیدهای بی مورد والدین.
۳) عوامل مدرسه ای:
مثل انتظارات بالای آموزگاران، محیط مناسب امتحان، مقررات خشک و رسمی جلسات امتحان، نوع سؤالات و پرسش های امتحانی، ایجاد رقابت های ناسالم بین دانش آموزان و توجیه نکردن دانش آموزان درباره نحوه امتحان گرفتن.
✅روش های کاهش اضطراب امتحان
والدین و مربیان می توانند به منظور کاستن از شدت نگرانی و اضطراب امتحان در دانش آموزان، نکات و موارد زیر را به آنها گوشزد نمایند:
وقت خود را تنظیم کنند، خوب یاد بگیرند، خوب تمرین کنند و از تنبلی، دفع وقت و خیال پردازی بپرهیزند.
مطالعه زیاد و جنبی درباره موضوعات درسی، موجب اعتمادبه نفس آنان می شود. همچنین اگر مطالب بیشتری درباره مفاهیم و محورهای اصلی درسشان یاد بگیرند، به سؤالات امتحان با اطمینان بیشتری پاسخ خواهند داد. اعتمادبه نفس خودشان را از طریق مطالعه مستمر در طول سال تحصیلی و نه پرخوانی های شب امتحان تقویت کنند.
از روش های آرام سازی و کاهش اضطراب، مثل آرام سازی عضلانی، حساسیت زدائی منظم و مثبت اندیشی برای حفظ آسودگی خود استفاده کنند.
@Khanjanidroos
هزار جمعه رسید , نگار ما نرسید
هنوز وعده دیدار یار ما نرسید
نوای قلب و دل بی قرار ما این است
دوای دل بی قرار ما نرسید
@khanjanidroos
🔅اعـــمال 🔅عـــصـــر 🔅جــــمعـــه
شيخ طوسى رحمة اللّه فرموده: هنگام اجابت دعا ساعت آخر روز جمعه تا غروب آفتاب است، سزاوار است مؤمن در آن ساعت بسيار دعا كند.
و روايت شده: ساعت اجابت دعا، هنگامى است كه نيمى از خورشيد غروب كرده باشد، و نيمه ديگر آن در مغرب ديده شود.
حضرت فاطمه عليها السّلام در آن هنگام دعا مى كرد، بنابراين دعا در آن ساعت مستحب است.
و دعايى را كه از پيامبر صلى اللّه عليه و آله روايت شده مستحب است در ساعت اجابت دعا بخواند.
و آن دعا اين است:
✨سبْحَانَكَ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ يَا حَنَّانُ يَا مَنَّانُ يَا بَدِيعَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ✨
@khanjanidroos
🌴🌴🌴🌴🌴
🔻کسی که در «روز»، مراقبه نمیکند و «شب» هم وقتش را تلف میکند، کی میخواهد از نجوای «سحر» مُتَنعّم باشد؟!
🔻فرصتها منتظر من و شما نمیمانند که هر وقت آماده شديم، شروع بشوند!
استادمیرباقری:
«انسان بايد در «روز» چشم و زبانش را کنترل کند و برای اين که «سحر» بيدار شود، باید مقدمهچينی کند. اين يعنی همان «سارعوا».
انسان اگر فرصتها را از دست داد، «روز» مراقبه نکرد و «شب» هم وقتش را تلف کرد، پيداست که «سحر» بلند نخواهد شد. کودکی که صبح تا شب در کوچه بازی میکند پيداست شب که پدرش به خانه میآيد خواب است و نمیتواند از او بهرهمند شود. کسی که مواظب خوراک، کلام و چشم خود نيست، کی میخواهد از نجوای سحر مُتنعّم باشد؟!
«سارعوا» يعنی فرصتها را از دست ندهيد. فرصتها میآيند و منتظر نمیمانند. سحر و برکات ماه رمضان و شب قدر وقت محدودی دارند، منتظر من و شما نمیمانند که هر وقت آماده شديم، شروع شوند!
پس، بايد، از قبل، لباس آماده کنی و شستوشو کنی و خودت را برای مهمانی مهيا کنی. مُسارعه يعنی فرصت را از دست ندادن و مترصّدِ فرصتها بودن. ديدهايد گاهی که شيطان کنار آدم میآيد، تا میخواهيد بِجُنبيد که وضو بگيريد و به نماز جماعت برسيد، نماز تمام شده است.
«سارعوا» يعنی اوّلِ اذان در مسجد باش. کسی که وقتی اذان تمام میشود تازه میخواهد وضو بگيرد پيداست که به نماز جماعت نمیرسد. اين که اين قدر میگويند صف اول نماز جماعت ثواب دارد، يعنی اول از همه به مسجد برو و آخر همه از مسجد بيرون بيا.»
@khanjanidroos