#آگاهی_حضرت_رضا (علیه السلام) از کیفیت شهادت و محل دفن خویش
حضرت مکرر در مورد شهادت خویش به وسیله ی مأمون و چگونگی آن خبر داده بود که مشروح آن در فصل شهادت ایشان خواهد آمد؛ اینک به پاره ای از آن اشاره میکنیم.
گاهی میفرمود: من به سفری میروم - خراسان - که از آن برنمی گردم [۱] و چون مأمون حضرت را برای ولایت عهدی از مدینه به خراسان احضار کرد، راوی میگوید: حضرت برای وداع با رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) به حرم آمد و با صدای بلند میگریست. به حضرت سلام کردم و ولایت عهدی را تبریک گفتم. فرمود: مرا از کنار جدم رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) بیرون میبرند و من در غربت خواهم مرد و کنار هارون دفن خواهم شد. [۲] و به همین جهت بود که هنگام خروج از مدینه دستور داد تا بر او بگریند. [۳]
چون مأمون در ظاهر به حضرت رضا (علیه السلام) اظهار علاقه مینمود و از امامت علی (علیه السلام) در محافل دفاع میکرد، حضرت رضا (علیه السلام) به دوستان خود میفرمود: مأمون با سخنان خود شما را فریب ندهد، به خدا سوگند مرا کسی جز او نمی کشد. و من چاره ای ندارم جز آن که آن چه مقرّر شده است، انجام شود. [۴]
در جریان دیگری راوی میگوید: دیدم هارون - خلیفه عباسی - از یک در مسجد الحرام بیرون آمد و حضرت رضا (علیه السلام) از در دیگر و حضرت فرمود: یا بُعْدَ الدّارِ وَ قُرْبَ الْمُلْتَقی اِنَّ طوسَ سَتَجْمَعْنی وَ اِیّاهُ؛ چه دور است خانه و نزدیک است ملاقات، شهر طوس میان من و او جمع خواهد کرد. [۱] و میدانیم که قبر هارون کنار قبر حضرت رضا (علیه السلام) است.
و گاهی در مسجد مدینه در حالی که هارون مشغول سخنرانی بود، میفرمود: تَرَونی وَ اِیّاهُ نُدْفَنُ فی بَیْتٍ واحِد یعنی مرا با او در یک اتاق مدفون خواهید دید. [۲] و گاهی نیز میفرمود: من و هارون مثل این دو خواهیم بود و دو انگشت سبابه و وسطی را به یکدیگر میچسباند. راوی گوید: معنی سخن حضرت را نفهمیدم تا آن که حضرت کنار هارون به خاک سپرده شد. [۳]
---------------
[۱]: -عیون اخبارالرضا (علیه السلام)، ج ۱، ص ۲۳۳.
[۲]: عیون اخبارالرضا (علیه السلام)، ج ۱، ص ۲۳۴.
[۳]: عیون اخبارالرضا (علیه السلام)، ج ۱، ص ۲۳۵.
[۴]: عیون اخبارالرضا (علیه السلام)، ج ۱، ص ۱۹۹.
[۱]: الاتحاف بحب الاشراف ۵۹؛ ر. ک: اعلام الهدایه، ص ۳۶.
[۲]: اعلام الهدایه، ص ۳۶.
[۳]: اعلام الهدایه، ص ۳۶.
@khanjanidroos
#شهادت_امام_هشتم_تسلیت_باد
🌷اي امام الرئوف! همراه با کبوتران حرمت، محزون و گريان دل را به دور بارگاه تو پر مى دهيم تا با زمزمه ملائک همراه شويم؛
💠اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ وَحُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ وَمَنْ تَحْتَ الثَّرى، الصِّدّیقِ الشَّهیدِ، صَلاةً کَثیرَةً تامَّةً زاکِیَةً مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً، کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَد مِنْ اَوْلِیائِکَ
@khanjanidroos
صورتت خاکی و دستار و عبایت خاکی
مادرت در نظرت بود زمین افتادی
زهر از جان تو آقا جگرت را میخواست
آتشی بر جگرت بود زمین افتادی
🌴شهادت علی ابن موسی الرضا علیه السلام تسلیت باد.
@khanjanidroos
#نصیحت
✔️وقتی فرزندخود رابرای اصلاح بدرفتاری اش پند می دهید، از همسالانی بگویید که به جهت رفتار مشابه، دچار مشکل شده اند.
✅عاقبت بد دیگران باعث عبرت است.
@khanjanidroos
امام جواد علیه السلام میفرماید:
ضَمِنْتُ لِمَنْ زَارَ قَبْرَ أَبِي بِطُوسَ عَارِفاً بِحَقِّهِ الْجَنَّۀَ عَلَی اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ
هركس قبر پدرم را با شناخت به حق او زیارت كند، ازسوی خداوند عزوجل بهشت را برای او ضمانت میكنم.
@khanjanidroos
♻️ شیوه های مبارزه امام رضا(ع) با گروه های منحرف
✅شناخت اوضاع فرهنگی دوران امام رضا(ع) اهمیت و حساسیت خاصی دارد و کمک می کند ضمن آگاهی از جوّ فکری و نوع تفکرات مطرح و قابل توجه در آن دوران، شیوه مبارزه حضرت رضا (ع)در مواجهه با افکار و عقاید منحرف را بشناسیم . به طور کلی حضرت رضا (ع) چهار رویکرد مهم داشتند:
✅ مناظره
در زمان حکومت مأمون، آرا و نظریات مختلف از سوی گروه های گوناگون مطرح می شد و طبیعتاً نقش امام رضا(ع) در برابر این امواج فکری، بسیار خطیر و حساس بود. دو گروه «معتزله» و «اهل حدیث» در برپایی این جدال ها و جنجال های فکری، بیشترین سهم را دارا بودند. در برابر این دو گروه که یکی عقل را بر نقل ترجیح می داد و دیگری نقل را بر عقل امام(ع) می کوشید موضع خود را بیان فرماید، از این رو؛ بخش عمده روایاتی که از آن حضرت نقل شده در موضوعات کلامی آن هم در شکل پرسش و پاسخ و احیاناً مناظرات است.
✅امام رضا(ع) در مناظراتی که مأمون به صورت تحمیلی تشکیل می داد، با پیروان مذاهب و مکاتب مختلف جهان گفت وگو و مناظره می کردند و هنگامی که مناظره کنندگان به مقام والای علمی حضرت رضا(ع) پی می بردند به آگاهی تمام و کمال ایشان اقرار می کردند و حتی خود مأمون چندین مرتبه بیان داشت: «هذا أعلم هاشمی». .
✅امام رضا(ع) در مناظراتی که با سران ادیان و مکاتب داشتند، پاسخ خود را بر مبنای اعتقاد شخص مخاطب بیان می فرمودند؛ و این مظهر دیگری از توانمندی امام(ع) بود؛ آنچه در مناظرات امام(ع) با اهمیت می باشد، این است که این مناظرات در شناسایی مکتب تشیع نقش مهمی داشت؛ زیرا با توجه به این که رهبران ادیان ادعای برتری آیین خود را داشتند و هرکدام برای شکست امام(ع) آمده بودند.
✅شکست آنان توسط امام رضا(ع) پیروزی بزرگی برای اسلام و مسلمانان تبدیل گشت و به پیروان آنان ثابت کرد با وجود اسلام، هیچ آیینی قابل پیروی نیست و در میان مسلمانان مکتبی برتر از تشیّع نیست؛ زیرا سایر عالمان مسلمان از پاسخ گویی به علمای ادیان دیگر عاجز می شدند؛ به گونه ای که عمران صابی متکلم بزرگ زمان امام(ع) ادعا داشت: کسی نتوانسته است در مناظره او را شکست دهد. وی بعد از مناظره با امام رضا(ع) مسلمان شد.
@khanjanidroos
✅تربیت شاگردان
🔸یکی از شیوه هایی که امامان(ع) پرورش اصحاب و شاگردان مکتب اهل بیت(ع) بود تا در برابر جریانات منحرف جامعه و یا در مناظراتی که بین اصحاب و علمای سایر فرقه ها در مکتب خلفا روی می داد، با آمادگی کامل در مقابل این جریانات فکری مقابله نمایند.
🔸از مهم ترین اصحاب و شاگردان امام رضا(ع) می توان به احمد بن محمد بن ابی نصر بزنطی، محمد بن فضل ازدی کوفی، حسن بن علی خزاز معروف به «وشاء»، خلف بصری، محمد بن سنان، حماد بن عثمان الناب، حسن بن سعید اهوازی، محمد بن سلیمان دیلمی بصری و عبدالله بن مبارک نهاوندی اشاره نمودکه هر کدام از آنها شخصیت های والا و برجسته در تشیع محسوب می گردند .
✅ارسال نامه ها و دستورالعمل ها
🔸یکی از شیوه های دیگر مبارزه با انحرافات فکری و عملی امام رضا(ع)؛ نامه ها، دستورالعمل ها و پیغام های امام رضا(ع) بود که امام(ع) برای آنها ارسال می کردند. امام رضا (ع) در آن نامه ها وظایف آنان را در مقابل پیشامدهای سیاسی و اجتماعی روشن می ساختند. این نوشته های امام رضا(ع) که در زمینه های گوناگون فقهی، سیاسی، اعتقادی، فقهی و ... بود، توسط اصحاب و یاران آن حضرت نگارش شده است.
✅پاسخ به پرسش ها و شبهات دینی
🔸یکی از راه های مهم در بیان آموزه ها و بیان حقایق اسلام در قالب پاسخ به پرسش ها و شبهات دینی است. و پویایى «جامعه» و «فرهنگ»، در گرو پرسش هاى حقیقت طلبانه و پاسخ هاى خِردورزانه است بویژه برای مردمی که سال های سال عطش شنیدن آن را داشتند. یکی از جهات بارز سفر امام رضا(ع) توجه به تشنگان معارف الهی بود که مدت های زیادی از اهل بیت پیامبرشان دور نگه داشته شده بودند.
🔸چنین مردمی در مسیری که حدود پنج هزار کیلومتر طول آن بود، خود را با امام معصوم(ع) و دریای علم نبوی رو به رو می دیدند.استقبال و درخواست و مراجعه مردم با همه ترس و وحشت از دستگاه حکومتی به اندازه ای بود که راه هرگونه ممانعت را می بست.
@Khanjanidroos
✅حدیثی جامع و کامل از امام رؤوف، علی بن موسی الرضا علیه السلام:
🔹«لَا يَسْتَكْمِلُ عَبْدٌ حَقِيقَةَ الْإِيمَانِ حَتَّى تَكُونَ فِيهِ خِصَالٌ ثَلَاثٌ: التَّفَقُّهُ فِي الدِّينِ وَ حُسْنُ التَّقْدِيرِ فِي الْمَعِيشَةِ وَ الصَّبْرُ عَلَى الرَّزَايَا». (تحف العقول، ص446)
🔹«انسان، حقیقت دین را بصورت کامل نمیتواند درک کند مگر زمانی که دارای سه ویژگی باشد:
1. فهم و بصیرت در دین
2. مدیریت و برنامهریزی مناسب در امور زندگی و معیشت
3. بردباری و شکیبایی در برابر سختیها و مشکلات».
@khanjanidroos
«يكي از بركات زيارت امام رضا(ع) اين است که آن حضرت به ايران آمدند و شيعيان به عشق زيارت امام رضا(ع) دور حضرت جمع شدند و اینجا كانون تشيع در جهان شد. سپس دولت شيعي شكل گرفت.
اکنون نيز اثر زيارت امام رضا(ع) در تحقق عصر ظهور فوقالعاده است. يك جابهجايي عظيم در دنياي اسلام اتفاق افتاد و دوستان و محبين هجرت کردند و آمدند. والا پراكنده بودند. اين نقطه كانوني است كه اکنون پايگاه تشيع در جهان و مركز ظهور تشيع در جهان است و الان هم ميبينيد حقيقت آن تقريباً دارد در عالم آشكار ميشود. يك زماني اسلام مهجور بود، اکنون اسلام مورد توجه قرار گرفت، نزاعي كه در دنياي اسلام بين مكتب اهل بيت(ع) و مكاتب ديگر است آشكار شده است. هر كسي که به دنياي اسلام ميآيد، ميفهمد دو قرائت از اسلام وجود دارد يكي قرائت اهل بيت(ع) كه ملت بزرگوار و رشيد شيعه و جامعه ايران آن را پرچمداري ميکنند و يكي قرائت غير اهل بيت كه تکفیریها و داعشيها آن را پرچمداري ميكنند.»
@Khanjanidroos
✅پرسش:
سلام اگه مادرشوهر داره پشت سر عروسش به پسرش ميگه يعني غيبت ميکنه زن به مادر شوهر بدي نميکنه اما رفتار گرمي هم نميتونه داشته باشه چون ازش دلگيره
✅یکی از مشکلاتی که تقریبا همه افراد و اقشار جامعه و خانواده ها با آن درگیر هستند و کمتر خانواده ای یافت می شود که با این مشکل دست و پنجه نرم نکند مشکلات خانوادگی است .
در این مشکلات اگر عفو و گذشت نباشد بنیان خانواده پا بر جای نخواهد ماند و در روایات اسلامی نسبت به تحکیم بنیان خانواده بسیار سفارش شده است . لذا شما این را بدانید اگر ایشان (مادر شوهر) بدلایلی پشت سر شما بد گویی کردند و غیبتی صورت گرفته است شما نباید مقابله به مثل کنید و اگر حرف ایشان به حق بوده در پی اصلاح خود باشید و اگر به حق نبوده است گذشت کنید و رفتار خود را با ایشان بهتر نمایید مطمئن باشید در این صورت خود ایشان از کار و رفتار خود ناراحت شده و در پی جبران بر می آید.
گذشت و عفو چاشنی تحکیم بنیان خانواده است و چشم پوشی از حرف ها و کارها و بخشش همدیگر باعث آرامش بیشتر خانواده و در نتیجه پروش کودکانی صبور و آرام و خوش اخلاق خواهد بود و اگر فضای خانه و خانواده پرتنش باشد دیگر نباید توقع داشت، فرزندان با محبت و خوش اخلاقی را داشته باشیم زیرا اولین کسانی که فرزند از او الگو می پذیرد رفتار پدر و مادر است.
پس شما تا می توانید با ایشان خوش برخورد باشید برایشان هدیه بگیرید و صبور باشید و به هیچ وجه تندی نکنید تا اعتماد شوهرتان را بیش از پیش جلب نمایید و وقتی اعتماد شوهرتان را بطور کامل بدست آوردید دیگر مادر شوهرتان به خود اجازه نمی دهدخلاف واقع سخن بگوید و اگر حرفی بزند شوهرتان به هیچ وجه نخواهد پذیرفت و در پی اصلاح خویش قرار خواهد گرفت.
@khanjanidroos
#همسرانه
✅وقتی بحثتون میشه و دلخوری پیش میاد، نذار دلخوری به روز بعد بکشه؛ از دلش دربیار و بی تفاوت نخواب. این حس بی تفاوتی از تلخ تریناست که روان همسرتو آزار میده. 🔆همون شب ناراحتیو چالش کن و روز بعدتونو با شادی و رضایت ازهم شروع کن وگرنه روزی که با ناراحتی از شب قبل شروع بشه، اون روز هم هدر میره.
✅حیفن روزای عمر و جوونیتون.
نذار به کام خودت و شریکت تلخ بمونه. با مهربونیا و از خودگذشتگی؛ نترس کوچیک نمیشی. اگه گذشت ادمو کوچیک میکرد خدا با این همه گذشتش آنقدر بزرگ نبود.
💎🎀💎🎀💎🎀
@khanjanidroos
4_5886257682804901420.mp3
4.95M
▪️اگه همه رهام کنن غمی ندارم
همه ردم کنن امام رضا رو دارم ❤️
#دلتنگ_حرم 😔
#شهادت_امام_رضا_ع_تسلیت
#آجرک_الله_یا_صاحب_الزمان
نذر امام حسین (ع) پول نمی خواهد دل می خواهد کاش ما هم دلی می داشتیم!!!
@khanjanidroos
نوجوان به دلیل تغییرات هورمونی رشد، دچار کمی سستی و احساس خستگی است خوابش زیاد شده و اکثرا سنگین خواب میشوند. شاید شمافکر کنید او تنبل شده .
برای نماز صبح او را با دعوا و داد بیدار نکنید . او را با محبت و نوازش و بوسه و صدازدن با القاب زیبا مثل دختر عریزم و... بیدارش کنید.
یک بار هم شایدکافی نباشد پس صبورانه یک بار قبل نماز خودتان و یک بار بعد نماز او را با محبت بیدار کنید.
@khanjanidroos
امام رضا علیه السلام:
هرگاه می خواهی دعایت به عرش برسد و مستجاب گردد، اول در حق پدر و مادرت دعا کن
📚بحار الانوار ج ۶۱ ص ۳۸۱
▪️السلام علیک یا علی بن موسی الرضا ع
@khanjanidroos
گاهی زندگی سخت است و گاهی ما سخت ترش میکنیم . . .
گاهی آرامش داریم، خودمان خرابش میکنیم . .
گاهی خیلی چیزارو داریم اما محو تماشای نداشته هایمان میشویم. . .
گاهی حالمان خوب است اما با نگرانی فردا خرابش میکنیم . . .
گاهی میشود بخشید اما با انتقام ادامه اش میدهیم . . .
گاهی میشود ادامه داد اما با اشتیاق انصراف میدهیم . . .
گاهی باید انصراف داد اما با حماقت ادامه میدهیم . .
و گاهی . . . گاهی . . . گاهی . . . تمام عمر اشتباه میکنیم و نمیدانیم یا نمیخواهیم بدانیم. . . .
کاش بیشتر مراقب خودمان، تصمیماتمان و گاهی . . . گاهی های زندگیمان باشیم . . .
کاش یادمان نرود که فقط:
یکبارزنده ایم وزندگی میکنیم فقط یکبار
❤️ @khanjanidroos 💚