وقتی یک نفر
#قانون_حجاب با سند قرآنی(نور/۳۱) را با لفظ مغلطه آمیز #حجاب_اجباری تضعیف می کند،
مسائل #اجتماعی را با مسائل #فردی دین خلط می کند،
و نفی اجبار در #ایمان_قلبی را بی دلیل به #رفتار_بیرونی تعمیم میدهد،
معلوم است نه سواد دینی دارد، نه صلاحیت اظهار نظر در این زمینه را.
فرقی هم ندارد با چه لباس و عنوانی باشد!
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
#سی_سال_تدبیر
ادامه #قسمت 5⃣
🔴مذاکره با آمریکا
2⃣اوایل سال ۶۹، عطاالله مهاجرانی، معاون حقوقی و پارلمانی هاشمی در مقاله ای با نام«مذاکره مستقیم» پیشنهاد مذاکره با آمریکا را داد.
🔹فردای همان روز رهبری به شدت موضع گرفتند:
«... و اما مسألهی سادهلوحی و مذاکره. مذاکره، یعنی چه؟ صرف اینکه شما بروید با امریکا بنشینید حرف بزنید و مذاکره کنید، مشکلات حل میشود؟ اینطوری که نیست. مذاکره در عرف سیاسی، یعنی معامله. مذاکره با امریکا، یعنی معامله با امریکا. معامله، یعنی داد و ستد؛ یعنی چیزی بگیر، چیزی بده. تو از انقلاب اسلامی، به امریکا چه میخواهی بدهی، تا چیزی از او بگیری؟ آن چیزی که شما میخواهید به امریکا بدهید، تا در مقابل از او چیزی بگیرید، چیست؟ ما چه میتوانیم به امریکا بدهیم؟ او از ما چه میخواهد؟ آیا میدانید که او چه میخواهد؟ «و ما نقموا منهم الّا ان یؤمنوا بالله العزیز الحمید»(۵). والله که امریکا از هیچچیز ملت ایران، به قدر مسلمان بودن و پایبند بودن به اسلام ناب محمّدی، ناراحت نیست. او میخواهد شما از این پایبندیتان دست بردارید. او میخواهد شما این گردنِ برافراشته و سرافراز را نداشته باشید؛ حاضرید؟
🔹نخیر. من با مذاکرهی با امریکا مخالفم و دولت جمهوری اسلامی، بدون اجازهی من امکان ندارد چنین کاری را بکند و خودشان هم قاعدتاً با چنین کاری موافق نیستند.» ۶۹/۲/۱۲
🔻همین تفکر بود که هاشمی را به مذاکرات ناموفق و بی نتیجه با دولت آمریکا درباره آزادسازی گروگان هایشان کشاند. اما این تفکر با وجود شکست، همچنان به تلاش برای برقراری ارتباط با آمریکا ادامه داد.
3⃣سال ۷۵ در زمان کلینتون تهدید نظامی قوت گرفته بود. در این دوره نیز مانند همیشه کنگره سیاستهای ضدایرانی را به شدت پیگیر بود. مهمترین فعالیت ضدایرانی در این دوره تصویب قانون داماتو بود. مذاکرات صلح خاورمیانه بخاطر مقاومت فلسطین و لبنان به نتیجه نرسیده بود و آمریکا بخاطر این شکست ایران را مقصر می دانست.
🔹رئیس جمهور هاشمی رفسنجانی معتقد بود بازسازی های پس از جنگ به نتایج خوبی رسیده و حیف است دوباره درگیر جنگ شویم. وی تمایل دشت از طریق مذاکره تهدید را دور کنیم. اما رهبری موافق نبودند و کار درست برای مقابله با تهدید را افزایش آمادگی می دانستند.
🔻همین طور هم شد. توجه به افزایش قدرت دفاعی موجب شد تهدیدات نظامی دولت کلینتون هیچ گاه از حرف فراتر نرود.
4⃣در سال ۷۶ و انتخابات ریاست جمهوری هفتم، در بین مردم این باور بود که جناح راست متمایل به رابطه با آمریکاست و جناح چپ مواضع ضد آمریکایی قوی تری دارد.
🔹در دوران انتخابات، برخی خبرها از پیگیری مذاکره با آمریکا توسط برخی چهره های جناح راست، روی عدم تمایل مردم به ناطق نوری تاثیر داشت. مردم بهیچوجه وجه ارتباط با آمریکا را تحمل نمی کردند.
🔹اما بمحض روی کار آمدن خاتمی و دولت اصلاحات، بخاطر مواضع متفاوت خاتمی، رسانه های خارجی تبلیغاتی را شروع کردند که وانمود کنند دولت جدید به مذاکره با غرب و آمریکا تمایل دارد. حتی برخی جملات خاتمی را دلیل این مدعا می دانستند.
🔹رهبری که بنا داشتند بر حمایت از روسای جمهور و حفظ و تشویق و برجسته ساختن مواضع درست آنان، مواضع خاتمی را اصولی دانستند و گفتند:
🔹«می خواهند با تکرار این قضیه مذاکره و رابطه با آمریکا قضیه ای را که در چشم ملت ایران به دلایل منطقی یکی از زشت ترین چیزهاست، قبحش را از بین ببرند.» ۷۶/۱۰/۲۶
🔻شاید رهبری پیش بینی کرده بودند که در سال های بعد، تکرار و تاکید روی لزوم تعامل با آمریکا، به مرور روی محاسبات بخشی از مردم تاثیر خواهد گذاشت و اتفاقات بعدی را رقم خواهد زد.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
#سی_سال_تدبیر ادامه #قسمت 5⃣ 🔴مذاکره با آمریکا 2⃣اوایل سال ۶۹، عطاالله مهاجرانی، معاون حقوقی و پار
5⃣در سال ۸۱، طرح خاورمیانه جدید در دستور کار دولت آمریکا قرار گرفته بود و هدف از آن استقرار ارزش های دموکراتیک در خاورمیانه معرفی شده و زمزمه راه افتادن جنگ های صلیبی در منطقه و بین حکام منطقه راه افتاده بود.
🔹بسیاری از حکومت های منطقه دنبال راهی بودند که با گفتگو با آمریکا خطر را از خود دور کنند.
🔹در آن زمان برخی مسئولان نزد حضرت آقا رفتند و به ایشان گفتند که آنچه رخ می دهد جدید و بی سابقه است؛ باید راه های فرار و گفتگو و برخی سازش ها را با دولت آمریکا بیابیم.
🔹رهبری بر پایه نگاه استراتژیکشان به اتفاقات روز و آینده این پیشنهاد را رد کردند. (برگرفته از سخنرانی سید حسن نصرالله)
🔹در همین زمان بود که عده ای از نمایندگان مجلس، نامه مشهور #جام_زهر را به رهبری نوشتند.
🔹۱۲۷ نماینده مجلس در اردیبهشت ماه ۱۳۸۱ در نامه ای از رهبری خواستند که جام زهر تسلیم در برابر آمریکا را بنوشد تا کشور، #استقلال و #تمامیت_ارضی کشور در مخاطره قرار نگیرد.
🔹آنان در این نامه وانمود کردند این خواست مردم است که در رای #دوم_خرداد نمود پیدا کرده.
🔹همزمان آمریکایی ها برای مذاکره اعلام آمادگی کرده و البته تغییر بخش هایی از قانون اساسی را پیش شرط مذاکره قرار داده بودند.
🔹رهبری در سخنرانی در جمع معلمان به این درخواست اشاره ای داشتند:
«الان ورد و ذکر عدّهای مذاکره با امریکا شده است! چه مذاکرهای؟! میگویند با امریکا مذاکره کنید تا موذیگری نکند؛ فشار وارد نیاورد؛ تهدید نکند و منافع ملی ما را رعایت نماید. مگر کشورهایی که امروز مورد تهدید امریکا هستند - غیر از جمهوری اسلامی - با امریکا مذاکره نمیکنند؟ مگر آنها با امریکا رابطه ندارند؟ مذاکره و رابطه، مانع فشار آوردن و تهدید کردن و بدجنسی کردن و افزونطلبی نیست؛ مذاکره مشکلی را حل نمیکند.» ۸۱/۲/۱۱
🔹و در سخنرانی اول خرداد مذاکره را خیانت و حماقت نامیدند و تاکید کردند:
«کسانی که دم از مذاکره با آمریکا می زنند، یا از الفبای سیاست چیزی نمی دانند یا الفبای غیرت را بلد نیستند.» ۸۱/۳/۱
🔴حکمت قاطعیت رهبری در نفی تعامل با آمریکا
🔺همزمان با اصرار برخی مقامات جمهوری اسلامی بر مذاکره با آمریکا، صدام حسین نیز تصمیم گرفته بود با تعامل با آمریکا، خطر تهدیدات را کم کند و کشور خود را از آتش خشم این کشور نجات دهد.
🔹صدام که از چند سال قبل، همکاری با آمریکا را شروع کرده بود، علاوه بر همکاری های سابق، اجازه داد در برخی از مراکز حساس این کشور، دوربین نظارتی گذاشته شود؛ اجازه بازدید از ۸ سایت نظامی متعلق به ریاستجمهوری را صادر کرد و حتی با تغییر در قانون اساسی عراق، قانون آزادی عراق را برای تغییر رژیم در این کشور به اجرا گذاشت.
🔹با وجود تمام این اقدامات، بازرسان سازمان ملل اعلام کردند «عراق با آنها همکاری لازم را ندارد»!
🔹بر همین اساس بود که در آخرین روزهای سال ۸۱ حمله آمریکا به عراق و جنگ دوم خلیج فارس آغاز شد.
🔹یعنی تمام تلاش های صدام برای گرفتن #بهانه از آمریکا بی نتیجه بود و کوتاه آمدن عراق، نه تنها موجب حفظ استقلال و تمامیت ارضی این کشور نشد (امری که نویسندگان نامه جام زهر بعنوان نتیجه تعامل ایران با آمریکا ذکر می کردند و بر آن مصرّ بودند) بلکه موجب سال ها #اشغال، #ویرانی و #کشتار گسترده ملت بیگناه عراق شد!
🔻تدبیر و قاطعیت رهبری، ملت ایران را از خطری که ممکن بود با اصرار دولت و مجلس به مذاکره، دامنگیرمان شود، نجات داد.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
5⃣در سال ۸۱، طرح خاورمیانه جدید در دستور کار دولت آمریکا قرار گرفته بود و هدف از آن استقرار ارزش های
ادامه قسمت 5⃣ #سی_سال_تدبیر ان شاء الله فرداشب
🔴اعتراف ناخواسته ضدانقلاب به سی سال رهبری بی خطای آیت الله خامنه ای
🔺در سالگرد سی سالگی رهبري حضرت آقا، اکثر شبکه های فارسی و حتی غیر فارسی زبان خارج از کشور و نیز خبرگزاری ها، البته بجز صدا و سیمای خودمان، در برنامه هایی نظیر میزگرد، مستند، مصاحبه با صاحب نظران و کارشناسان به بررسی سی سال عملکرد رهبر معظم انقلاب پرداختند.
🔹قصد ندارم به این موضوع بپردازم که چرا رسانه های ما در این زمینه کم گذاشته اند و خلاء کار رسانه ای خوب در این باره چگونه عرصه را به بدخواهان انقلاب واگذار کرده!
🔹نکته مقصود من برداشتی است که با بررسی ویژه برنامه های این شبکه ها بدست می آید.
این برنامه ها بگونه ای طرح ریزی شده بودند که مخاطب احساس کند سازندگان در حال بررسی بی طرفانه عملکرد آیت الله خامنه ای هستند و سپس نتیجه بگیرد این عملکرد موفق و رضایت بخش نبوده.
🔹اما نکته جالب آنجاست که هیچ یک از کارشناسان و گویندگانشان نتوانستند با استناد به واقعیت ها مخاطبان را به این نتیجه گیری برسانند.
🔹آنها ناچار بودند یا به نسبت ها و اخبار غیر واقعی استناد کنند، یا نتایجی را که هیچ ربطی به عمکرد رهبری ندارد، مانند گرانی و اختلاس را دلیل ناکارآمدی ایشان ذکر کنند.
🔹مثلا خبرگزاری دویچهوله به نقل از یک نماینده فراری مجلس ششم عدم گرایش رهبری به راست و چپ را که نقطه قوت یک رهبر فراجناحی است، بعنوان نقطه ضعف ذکر کرده.
یا کارشناس شبکه ایران اینترنشنال، در حالی که رهبری را به بستن فله ای روزنامه ها متهم می کند، نقلی از ایشان را پخش می کند که از بهم زدن آرامش مردم توسط برخی روزنامه ها گلایه می کنند.
🔹یا شبکه بی بی سی توسعه توان دفاعی را که مهمترین عامل ناتوانی دشمنان از حمله نظامی به کشور بوده را نقطه ضعف عملکرد ایشان معرفی می کند.
🔹اتهام های نخ نمای دیگر چون فعالیت های اقتصادی فرزندان، کوچک بودن دایره مشاوران، عدم گفتگو با مردم(با وجود این همه دیدارهای مردمی رهبری)... از دیگر مواردی است که تقریبا در تمام این برنامه ها تکرار شده است.
🔹این خود بهترین دلیل برای عملکرد بیبدیل حضرت آقاست که دشمنانش برای فریب مردم، ناچار به کتمان واقعیت ها و استناد به دروغ و تهمت هستند و حتی نمی توانند یک نقطه تاریک در عملکرد ایشان بیابند تا در بوق و کرنا کنند.
🔻خدا را بخاطر داشتن چنین رهبری شاکریم که حتی دشمنانش ناخواسته معترف به توفیق و بی اشتباه بودنش هستند.
#سی_سال_تدبیر
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
🔺 غربگراها با نمایش این دو تصویر می خواهند به مردم القا کنند تمام نشدن جنگ ها(چه نظامی چه اقتصادی) تقصیر نظام است. درحالیکه این وارونه نشان دادن حقیقت و نادیده گرفتن واقعیت های مسلم تاریخی ست.
واقعیت تاریخی این است که بعد از فتح خرمشهر، در اوج قدرت ایران، سازمان ملل بیانیه ای برای پایان دهنده جنگ صادر کرد که حتی خاویر پرز دبیرکل سازمان ملل آن را راضی کننده و نتیجه بخش نمي دانست. چراکه هر دو طرف جنگ، یعنی عراق متجاوز و ایران تجاوز شده را محکوم می کرد!
تمام میانجی هایی که سازمان ملل _و درواقع آمریکا _ برای راضی کردن ایران به قبول این قطعنامه فرستاد، نه اختیار و جرات اضافه کردن یا حذف یک واژه به آن را داشتند، نه حامل پیشنهادی دلگرم کننده و قابل اعتماد برای ایران بودند.
دلیلش این بود که این میانجی های بی اختیار، بیشتر هدفشان خرید زمان برای صدام جهت تجدید قوا و ایجاد تردید در جبهه های ایران در خصوص جدی بودن جنگ بود.
هیچ انسان آزاده ای جمهوری اسلامی را بابت نپذیرفتن چنین قطعنامه ظالمانه ای که عواقب بسیاری برای آینده کشور داشت، سرزنش نمی کند.
امروز هم دوباره تاریخ تکرار شده و میانجی های بی اختیار برای خرید فرصت برای ترامپ و ایجاد فشار روانی روی مردم می آیند و می روند؛ بدون اینکه پیشنهاد اطمینان بخشی برای جمهوری اسلامی داشته باشند.
🔻غربزدگان از عدم تبیین واقعیت های تاریخی نزد مردم سوءاستفاده می کنند تا به مردم فشار روانی وارد کنند. براستی چرا این جماعت همیشه در شرایط نزدیک بودن شکست دشمن، نسخه تسلیم می پیچند؟
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
🔺 غربگراها با نمایش این دو تصویر می خواهند به مردم القا کنند تمام نشدن جنگ ها(چه نظامی چه اقتصادی) ت
این دست بازی های رسانه ای بعد از دیدار کم نظیر دیروز طبیعی ست. آمریکا و غربگراها دیروز شکست سختی خوردند و می خواهند شکست خودشان را به ملت تعمیم دهند. این روزها مراقب این عملیات های رسانه ای باشیم و مردم را برای نیل به واقعیت قضیه رهنمون شویم.
#سی_سال_تدبیر
قسمت 1⃣
🔴 سی سال دوری #سایه_جنگ حاصل چیست؟
https://eitaa.com/roo_be_rah/414
قسمت 2⃣
🔴جنگ خلیج فارس و تدبیری که باعث نجات ایران شد
https://eitaa.com/roo_be_rah/427
قسمت 3⃣
🔴بدعت هایی که با تدبیر رهبری از دامان انتخابات پاک شد
https://eitaa.com/roo_be_rah/434
ادامه قسمت 3⃣
https://eitaa.com/roo_be_rah/443
قسمت 4⃣
🔴ماجرای دادگاه میکونوس
https://eitaa.com/roo_be_rah/449
ادامه قسمت 4⃣
🔴حادثه ۱۱ سپتامبر
https://eitaa.com/roo_be_rah/456
قسمت 5⃣
🔴مذاکره با آمریکا در دولت هاشمی
https://eitaa.com/roo_be_rah/461
ادامه قسمت 5⃣
🔴مذاکره با آمریکا در دولت خاتمی
https://eitaa.com/roo_be_rah/468
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
#سی_سال_تدبیر
ادامه #قسمت 5⃣
🔴مذاکره با آمریکا
7⃣در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، ادبیاتی شبیه به ادبیات اصیل انقلاب نسبت به آمریکا به صحنه سیاسی کشور بازگشت. تا جاییکه منتقدان احمدی نژاد او را به #تنش_زایی متهم می کردند.
🔹اما در سال۸۷ و با روی کار آمدن دولت اوباما، وقتی وی از #تغییر در سیاست خارجی دولت آمریکا سخن گفت و با فرستادن نامه هایی برای مقامات جمهوری اسلامی دست دوستی بسمت ایران دراز کرد، در سخنان احمدی نژاد نشانه هایی از تمایل برای گفتگو در صورت تغییر رفتار آمریکایی ها و عذرخواهی آنان از ملت ایران آشکار شد.
⭕️دستکش مخملین یا پنجه چدنی؟!
🔹رهبر معظم انقلاب در سخنرانی نوروزی شان در حرم مطهر رضوی در واکنش به این نامه ها و پیغام ها، ضمن برشمردن جنایات و ظلم های آمریکا علیه ملت ایران و تهدید ها و تحریم های ظالمانه طی این سال ها فرمودند:
🔹«حالا دولت جدید آمریکا میگوید ما مایلیم با ایران مذاکره کنیم، بیائید گذشته را فراموش کنیم. میگویند ما به سمت ایران دست دراز کردیم. خوب، این چه جور دستی است؟ اگر دستی دراز شده باشد که یک #دستکش_مخمل رویش باشد، اما زیرش یک #دست_چدنی باشد، این هیچ معنای خوبی ندارد...
🔹ما با محاسبه تصمیم میگیریم. میگویند بیائید مذاکره کنیم، بیائید روابط ایجاد کنیم. شعار تغییر میدهند؛ خوب، این تغییر کجاست؟... دشمنی شما با ملت ایران تغییر کرده؟ کو علامتش؟ دارائیهای ملت ایران را آزاد کردید؟ تحریمهای ظالمانه را برداشتید؟
🔹 ... تغییر باید #تغییر_حقیقی باشد.[نه در الفاظ]... ملت ما از اینکه باز هم شما شعار بدهید که «مذاکره و فشار»، ما با ایران #مذاکره میکنیم، در عین حال #فشار هم وارد میآوریم - هم تهدید، هم تطمیع - بدش میآید. اینجور با ملت ما نمیشود حرف زد.
🔹ما سابقهای از دولت جدید و رئیس جمهور جدید آمریکا نداریم؛ نگاه میکنیم، قضاوت خواهیم کرد. شما تغییر کنید، ما هم رفتارمان تغییر خواهد کرد. شما تغییر نکنید، ملت ما این سی سال را روزبهروز آبدیدهتر و متحملتر و قویتر و باتجربهتر شده است.» ۸۸/۱/۱
🔹بیانات رهبری صریح و قاطع بود و نشانه های واقعی تغییر، ذکر شده بود. محمود احمدی نژاد به مذاکره متمایل بود. آنهم مذاکره بدون پیش شرط!
🔹محمد البرادعی در کتاب خاطرات خود می گوید: «احمدی نژاد طی نامه ای در سال ۱۳۸۸ و از طریق او به اوباما آمادگی ایران را برای مذاکرۀ دوجانبه #بدون_پیش_شرط و بر مبنای احترام متقابل اعلام کرد.»
🔹کمی بعد و با رخ دادن فتنه ۸۸ و دفاع تمام قد آمریکایی ها و شخص اوباما و فتنه گران، پنجه چدنی آمریکا خود را نشان داد و معلوم شد تمام این پیغام ها و دست دوستی دراز کردن ها، یک حقّه آمریکایی برای تسلیم کردن ایران بوده.
🔹احمدی نژاد در سال ۱۳۹۱ در نیویورک از امکان تعامل و حل بحران هسته ای در صورت اراده آمریکا به تمام شدن مساله و رسیدن به تفاهم سخن گفت. وی حتی در مصاحبه ای گفت «روند امور به سمت حل و فصل شدن مسائل جریان دارد.»
🔻برخی از این جملات برداشت کردند مذاکرات مخفیانه ای با آمریکایی ها در جریان است که وی به آن اشاره دارد.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
#سی_سال_تدبیر ادامه #قسمت 5⃣ 🔴مذاکره با آمریکا 7⃣در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، ادبیاتی
🔺صالحی وزیر خارجه وقت احمدی نژاد در کتاب خاطراتش درباره این مذاکرات محرمانه مدعی ست که در اواسط سال ۹۰، با اصرار سلطان قابوس شاه عمان، از رهبری خواهش کردیم اجازه مذاکره در خصوص موضوع هسته ای را بدهند.
🔹صالحی می گوید رهبری به بدعهدی ها و عداوت های آمریکا با ایران اشاره کردند؛ولی بخاطر اصرار داشتن دولت با ذکر شروط و خطوط قرمز، این تصمیم را به ما واگذار کردند.
🔹صالحی درباره شروطی که رهبری تعیین نمودند می گوید: «رهبر معظم انقلاب 4شرط برای انجام مذاکرات محرمانه عمان مطرح میکنند اول مذاکره در سطح وزیر خارجه برگزار نشود و نماینده ما در حد وزیر آنجا نرود. دوم مذاکره برای مذاکره نباشد. رهبر انقلاب میگویند اگر دیدید در یکی دو جلسه اول نتیجه نمیگیرید مذاکرات را قطع کنید یا در جلسه اول و دوم امتیازی مثل حق غنیسازی بگیرید، سوم مذاکره فقط در ارتباط با موضوع هستهای باشد و چهارم رئیسجمهور هماهنگکننده 2 مسیر مذاکره باشد؛ مسیر اول همان مسیر مذاکره 1+5و مسیر دوم مذاکره محرمانه با آمریکا.»
🔹 صالحی میگوید دور دوم مذاکرات محرمانه با آمریکا اصلا با رهبری هماهنگ نشده و با اطلاع شخص احمدینژاد صورت گرفته است:
🔹«دور دوم مذاکرات محرمانه با آمریکا را به زور رفتیم. دور دوم مذاکرات را فقط با آقای احمدینژاد هماهنگ کردیم و بعد به مسقط رفتیم. این مذاکرات اوایل اسفند 91 انجام شد و بیشتر از 2 روز طول کشید.»
🔹این مذاکرات بدون هیچ نتیجه و دستاوردی به پایان رسید. جوانفکر مشاور احمدی نژاد می گوید «احمدی نژاد بدنبال شکستن تابوی ارتباط با آمریکا بود.»
🔹برخی رسانه ها سعی کردند وانمود کنند این مذاکرات از سوی رهبری انجام شده. رهبرانقلاب در نوروز سال 92 این شایعات را تکذیب کرده و به دولت وقت هشدار دادند که خطوط قرمز را در مذاکرات خود رعایت کند:
🔻« همینجا من این را بگویم که از جملهی تاکتیکهای تبلیغاتی اینها این است که گاهی شایع میکنند که از طرف رهبری، کسانی با آمریکائیها مذاکره کردند؛ این هم یک تاکتیک تبلیغاتیِ دیگر و دروغ محض است. تا کنون از سوی رهبری، هیچ کس با آنها مذاکره نکرده است. در چند مورد، در طول سالهای متمادی، در دولتهای گوناگون، کسانی بر سر موضوعات مقطعی ــ که ما هم مخالفتی نداشتیم ــ با آنها مذاکره کردهاند؛ اما مربوط به دولتها بوده است. البته همانها هم موظف بودهاند که خطوط قرمز رهبری را رعایت کنند؛ امروز هم موظفند و باید رعایت کنند.»
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
🔺صالحی وزیر خارجه وقت احمدی نژاد در کتاب خاطراتش درباره این مذاکرات محرمانه مدعی ست که در اواسط سال
🔺سرّ #عدم_ابراز_مخالفت رهبری با این مذاکرات محدود و مقطعی، ایجاد #تجربه بی نتیجه بودن مذاکره با آمریکا بود.
🔹سیره امام خمینی و آیت الله خامنه ای به گونه ای بوده است که مذاکره بعنوان #راهبرد و به قصد برقراری ارتباط با آمریکا و گفتگو به قصد حل و فصل مشکلات را همیشه رد کرده اند. دلیل این امر هم در سیره و بیانات ایشان بارها ذکر شده؛ #بدعهدی و فریبکاری دولت آمریکا بدلیل #دشمنی_ذاتی با ملت ایران که در مقاطع مختلف تاریخی ثابت شده بود.
🔹اما #مذاکرات_موردی و به اقتضای مصلحت را به دولت ها واگذار کرده و البته با تعیین شروط و لزوم رعایت #خطوط_قرمز.
🔹اما برای بسیاری از دولت ها تا کنون مذاکره _ حداقل در مقاطعی_ یک راهبرد بوده. چراکه تصور می کردند می توان به طریقی از دشمنی آمریکایی ها کاست. اما آمریکایی ها با وجود تغییر مکرر دولت های دموکرات و جمهوری خواه، همواره بخوبی ثبات قدم خود در دشمنی با ایران را حفظ کرده اند!
⭕️یک معیار همیشگی
🔹رهبر انقلاب «رابطه راهبردی» با آمریکا را همیشه رد کردهاند و میفرمایند:
🔹«حرف مذاکره میزنند. این پیشنهاد البته جدید نیست. از قبل هم دولتهای آمریکا به ما پیشنهاد میدادند برای مذاکره؛ ما هم همیشه این پیشنهاد را رد کردهایم.»
🔹«نه فقط رابطه با امریکا، بلکه مذاکره با دولت امریکا امروز برخلاف مصالح ملی و منافع ملت است.»
🔹«یکی از سیاستهای اساسیمان قطع رابطهی با آمریکاست ... آنجائی که برای ما منفعت ندارد، دنبال رابطه نمیرویم؛ حالا اگر ضرر داشت، به طریق اولی دنبال رابطه نمیرویم.»
🔹و در مورد «مذاکره موردی» میفرمایند:
🔹«نظام جمهوری اسلامی دربارهی موضوعات خاصّی که مصلحت بداند، با این شیطان[آمریکا] برای رفع شرّ او و برای حلّ مشکل، مذاکره میکند.»
🔹«مذاکره در موضوعات خاص اشکالی ندارد؛ منتها گفتم من اعتماد ندارم، #خوشبین_نیستم به مذاکره، لکن میخواهند مذاکره کنند، بکنند.»
🔹«در مسائل خاص، مذاکره را منع نمیکنم - مثل مسئلهی خاصی که در قضیهی عراق داشتیم، و بعضی از قضایای دیگر»
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
یک خواهش از همراهان محترم
با سلام
بیش از ده روز است با سلسله یادداشت های #سی_سال_تدبیر در خدمت همراهان بزرگوار هستیم.
در ادامه با موضوع مهم #برجام به مرور تدابیر حضرت آقا خواهیم پرداخت.
مطالبی که امشب و چند شب آینده تحت عنوان #نقش_رهبری_در_برجام تقدیم شما می گردد، خلاصه شده مقاله ای پنجاه شصت صفحه ایست. سعی کردم مهمترین مطالبی که می تواند مخاطبین عزیز را به واقعیت نقش رهبری در این قضیه مسلط کند و البته قابل ارائه در ایتا و بصورت مکتوب باشد را گلچین کنم.
خواهشمندم با #مطالعه_دقیق این متن نسبتا طولانی و همکاری در #نشر مکتوب یا لسانی آن، به انتقال واقعیت برجام به جامعه همکاری کنید.
اجازه ندهید خطای برجام را بنام رهبری در حافظه تاریخی ملت ثبت کنند. این یک #ظلم_تمام_عیار است که تک تک ما نسبت به پاک کردن دامان مقام عظمای ولایت از این اتهام مسوولیم. هنوز جملات حضرت آقا در دیدار رمضانی با دانشجویان در گوشم هست که وادار به دفاع از خود درباره برجام شدند. این وظیفه ما بود!
نکته پایانی اینکه پذیرای نکات، انتقادات و پیشنهادات بزرگواران هستم.
ملتمس دعا
#رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
#سی_سال_تدبیر
قسمت 1⃣
🔴 سی سال دوری #سایه_جنگ حاصل چیست؟
https://eitaa.com/roo_be_rah/414
قسمت 2⃣
🔴جنگ خلیج فارس و تدبیری که باعث نجات ایران شد
https://eitaa.com/roo_be_rah/427
قسمت 3⃣
🔴بدعت هایی که با تدبیر رهبری از دامان انتخابات پاک شد
https://eitaa.com/roo_be_rah/434
ادامه قسمت 3⃣
https://eitaa.com/roo_be_rah/443
قسمت 4⃣
🔴ماجرای دادگاه میکونوس
https://eitaa.com/roo_be_rah/449
ادامه قسمت 4⃣
🔴حادثه ۱۱ سپتامبر
https://eitaa.com/roo_be_rah/456
قسمت 5⃣
🔴مذاکره با آمریکا در دولت هاشمی
https://eitaa.com/roo_be_rah/461
ادامه قسمت 5⃣
🔴مذاکره با آمریکا در دولت خاتمی
https://eitaa.com/roo_be_rah/468
ادامه قسمت 5⃣
🔴مذاکره با آمریکا در دولت احمدی نژاد
https://eitaa.com/roo_be_rah/477
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
#سی_سال_تدبیر
#قسمت 6⃣
🔴نقش رهبری در برجام
🔺در نیمه دوم سال ۱۳۹۰، آمریکا به بهانه برنامه هسته ای جمهوری اسلامی، دور جدیدی از تحریم ها را که خودشان تحریم های فلج کننده نامیده بودند، و شامل تحریم صادرات نفت و بانک مرکزی نیز میشد، علیه ملت ایران آغاز نمود. هرچند تحریم برای ایرانیان چیز تازه ای نبود و دشمنی آمریکایی ها با ملت ایران، بارها موجب تحریم شده بود، عدم تسلط دولت در کنترل شرایط اقتصادی موجب تورم شدیدی شد و وضع اقتصادی آشفته گشت.
🔹در کنار این تحریمهای کم سابقه، دولت آمریکا از #مذاکره_مستقیم با جمهوری اسلامی برای حل مشکلات سخن می گفت و اوباما برای مقامات ایران از جمله مقام معظم رهبری بارها نامه نوشت. مذاکره در سطحی که تابحال بین جمهوری اسلامی و آمریکا اتفاق نیافتاده بود!
🔹در همان زمان، یک جریانی در کشور تمام تلاش خود را می کرد که به مردم بقبولاند تنها راه حل مشکلات مردم #کوتاه_آمدن و تعامل است و با شیب لغزان بدتر شدن روز بروز شرایط اقتصادی تحریم را ترسیم می کرد.
🔹این هدف با #بزرگ_نمایی سختی های ایستادگی در برابر فشار آمریکا، کم فایده بودن فناوری هسته ای در مقابل آنچه از دست دادیم، محدود کردن راه حل پایان فشارهای آمریکا به #مذاکره، تحریف و تنزل دلیل فشارها و دشمنی های غرب به #ماجراجویی_های_نظام و فناوری هسته ای،....از طریق رسانه های متعدد این جریان کم کم توانست نظر بخشی از جامعه را تغییر دهد و با خود همراه سازد.
🔹اما موضع رهبری نسبت به آمریکا همیشه علنی و صریح بود:
🔹«مسئله مذاکره را آمریکاییها در هر مقطعی تکرار کردهاند. حالا امروز نوبهمیدانآمدهها مجدداً تکرار میکنند که مذاکره کنیم و میگویند توپ در زمین ایران است. توپ در زمین شماست... شما هستید که باید بگویید مذاکرهی همراه با فشار و تهدید، چه معنایی دارد؟ مذاکره برای اثبات حُسن نیت است. شما ده تا کار انجام میدهید که حاکی از سوء نیت است، آن وقت به زبان میگویید مذاکره؟!» (۹۱/۱۱/۱۹)
🔹 ایشان ناامیدی خود را از برطرف شدن تحریم ها با مذاکره نیز با صراحت اعلام کردند :
🔹«#تحریمها_با_مذاکره_برداشته_نخواهد_شد! این را من به شما عرض بکنم. هدف تحریمها چیز دیگری است. هدف تحریمها خسته کردن ملت ایران است، جدا کردن ملت ایران از نظام اسلامی است. مذاکره هم که انجام بگیرد، اگر ملت ایران باز در صحنه باقی باشد و بر حقوق خود اصرار بورزد، این تحریمها وجود خواهد داشت.» (۹۱/۱۱/۲۸)
🔹در شرایطی که بسیاری از افراد با سابقه انقلابی آنروز از لزوم مذاکره با آمریکا برای رفع تحریم حرف می زدند، پیشبینی حضرت آقا که بعدها بخوبی اثبات شد، عمق بینش و حکمت این رهبر فرزانه را اثبات می کرد. ایشان در سخنرانی اول فروردین ۹۲ ، به صراحت اعلام کردند:
«من به این گفتگوها #خوشبین_نیستم. چرا؟ چون تجربههای گذشتهی ما نشان میدهد که گفتگو در منطق حضرات آمریکائی به این معنی نیست که بنشینیم تا به یک راه حل منطقی دست پیدا کنیم ــ منظورشان از گفتگو این نیست ــ منظورشان از گفتگو این است که بنشینیم حرف بزنیم تا شما نظر ما را قبول کنید! هدف، از اول اعلام شده است؛ ...من به این اظهارات خوشبین نیستم، اما مخالفت هم ندارم.»
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
⭕️رای به شعار تعامل
🔺ایام انتخابات ریاست جمهوری یازدهم فرا رسید. حسن روحانی توانست با مطرح کردن شعار اصلاح سیاست خارجی، #تعامل با دنیا، حل کردن پرونده هسته ای و #رفع_تحریم_ها از این طریق رای آورد.
🔹آن روزها خیلی ها ادعا داشتند بهتر از دولت قبلی می توانند مذاکرات هسته ای را پیش ببرند. اما بیش از همه سخنان روحانی در مناظرات و نطق های تبلیغاتی بود که با مطرح کردن دوگانه «عزت - استقلال» ، «چرخیدن چرخ کارخانه ها - چرخیدن چرخ سانترفیوژها» و نیز لزوم #مذاکره_مستقیم با آمریکا توجه ها را به سمت خود جلب کرده بود.
🔹روحانی در مناظرات گفت:
" این خوبه که سانترفیوژها بچرخه، اما زندگی مردم هم باید بجرخه، چرخ کارخانه ها هم باید بچرخه"
🔹این سخنان مطالبات و #توقعات_جدیدی در جامعه ایجاد می کرد. روحانی در سخنرانی های تبلیغاتی منظور خود را واضح تر بیان کرد:
🔹 «هنر این است که ما تهدید را به آسیب و آسیب را به فرصت تبدیل کنیم از این رو مذاکره با آمریکا امکان پذیر و شدنی است اما سخت است؛ هرچند بنده معتقدم مذاکره با آمریکا #راحت_تر از مذاکره با اروپاست چرا که اروپایی ها به دنبال #آقا_اجازه از آمریکا هستند. از این رو دولت آینده باید بتواند رابطه ایران و آمریکا را از حالت تخاصم به مرحله تنش که یک مرحله پایین تر است برساند. آمریکایی ها #کدخدای_ده هستند، با کدخدا بستن راحت تر است.» (۲۳ اردیبهشت ۹۲)
🔹 مردم که بخاطر بحران معیشتی، گرانی های شدید و ضعف دولت در کنترل قیمت ها به تنگ آمده بودند، با وعده های حسن روحانی #امیدوار شدند وی می تواند با #کلید_مذاکره مشکلات را حل و تحریم ها را لغو کند و با این امید به او رای دادند.
🔹با توجه به #پیام_انتخاب_مردم در انتخابات ۹۲، رهبری ضمن تکرار مجدد غیر قابل اعتماد و غیر منطقی بودن آمریکایی ها و عدم صداقتشان ، برای مذاکره شروطی تعیین کردند و هشدار هایی دادند و از #نرمش_قهرمانانه سخن گفتند:
🔹 «بنده معتقد به همان چیزی هستم كه سالها پیش اسمگذاری شد «نرمش قهرمانانه»؛ نرمش در یك جاهایی بسیار لازم است، بسیار خوب است؛ عیبی ندارد، اما این كشتیگیری كه دارد با حریف خودش كشتی میگیرد و یك جاهایی به دلیل فنّی نرمشی نشان میدهد، فراموش نكند كه طرفش كیست؛ فراموش نكند كه مشغول چه كاری است؛ این #شرط_اصلی است؛ بفهمند كه دارند چهكار میكنند، بدانند كه با چه كسی مواجهند، با چه كسی طرفند، آماج حملهی طرف آنها كجای مسئله است؛ این را توجّه داشته باشند.» (۹۲/۶/۲۶)
🔻بالاخره دور جدید مذاکرات با رویکرد جدید شروع شد. مردم امیدوار و با حساسیت اخبار مذاکرات را پیگیری می کردند. رهبری در عین #حمایت از تیم مذاکره کننده و فعالیتشان مرتب نکات لازم را گوشزد می کردند. اما اظهارات و گزارشات دولت، تیم مذاکره کننده و حامیان نشان می داد توجه به این هشدارها اندک است!
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
⭕️هشدار مداوم خطوط قرمز
🔺 رهبری از ابتدا مدام از بی اعتمادی و بدبینی به آمریکا و لزوم حفظ بدبینی در تمام مراحل مذاکرات میگفت:
🔹 «در مسائل خاص، مذاكره را منع نمیكنم - مثل مسئلهی خاصی كه در قضیهی عراق داشتیم، و بعضی از قضایای دیگر - لیكن من خوشبین نیستم؛ چون تجربهی من این را نشان میدهد. آمریكائیها، هم غیرقابل اعتمادند، هم غیر منطقیاند، هم در برخوردشان صادق نیستند.» (۹۲/۴/۳۰)
🔹اما روحانی دیدگاه دیگری را ابراز می داشت:
«خوشبینی در دنیای سیاست یا بدبینی خیلی معنا ندارد و باید واقعبین باشیم.» (۹۳/۲/۹)
🔹امام جامعه تاکید میکرد:
«در تعامل، طرف مقابل را باید شناخت؛ شگردهای او را باید دانست؛ هدفهای اساسی و كلان را باید در مّد نظر داشت. ممكن است دشمنی سر راه شما را بگیرد، بگوید از اینجا نباید جلو بروید. سازش با او به این صورت نیست كه شما قبول كنید، برگردید؛ هنر این است كه شما كاری كنید كه راهتان را ادامه دهید، او هم مانع كار شما نشود؛ واّلا اگر چنانچه توافق و تفاهم به این معنا بود كه او بگوید شما باید از این راه برگردید، شما هم بگوئید خیلی خوب، این كه خسارت است. توجه به این جهات باید از سوی مسئولین و دولتمردان وجود داشته باشد». (۳۰/۴/۹۲)
🔹اما ظریف مسئول مذاکرات هسته ای در مصاحبه اش از مذاکرات برد برد سخن میگفت:
«هدف تعامل صحیح برای حل و فصل هسته ای می باشد. با باخت دیگران نمی شود به برد رسید.» ( شهریور 92)
🔹رهبری هشدار میداد مردم و بخصوص نخبگان را از #جزئیّات و واقعیّات مطلع کنید؛
🔹اما ظریف می گفت:
«تا رسیدن به نتیجه بر روی موضوعات مختلف به گفتن کلیات بسنده می کنیم.»
(۹۲/۸/۲۶)
🔹رهبر معظم انقلاب در روشنگری مردم و اجازه ندادن به تحریف باورهای انقلابی آنها با احدی تعارف نکرد؛
🔹حسن روحانی در توجیه مذاکره با دشمن، سعی داشت اثبات کند که امام حسین نیز در کربلا به دنبال تعامل و مذاکره بود:
«امام حسین(ع) خیمهای برپا کرد و عمر سعد را به مذاکره دعوت نمود؛ در آن شب، ساعتها با عمر سعد مذاکره کرد، تا نتیجه رویارویی آنان به جنگ ختم نشود» .(۳۰مهر۹۳ شب تاسوعا)
🔹مقام معظم رهبری اینگونه قیاس کردن را سطحی نگری می دانستند :
«وقتی صحبت مذاکره میشود، میگویند آقا شما چرا با مذاکرهی با آمریکا مخالفت میکنید؟ ... امام حسین هم مذاکره [کرد]. خب اینها نشاندهنده سهل اندیشی است، نشاندهنده نرسیدن به عمق مسئله است. اینجور نمیشود مسائل کشور را تحلیل کرد؛ با این نگاه عامیانه و ساده اندیشانه نمیشود به مصالح کشور رسید. ...بحث مذاکرهی به معنای امروزی نیست؛ مذاکرهی امروزی یعنی معامله، یعنی یک چیزی بده، یک چیزی بگیر... امام حسین با ابن سعد معامله میکرد که یک چیزی بده یا یک چیزی بگیرد؟ [هدف] این بود؟ تاریخ را اینجور میفهمید؟ زندگی ائّمه را اینجور تحلیل میکنید؟ امام حسین رفت نهیب زد، نصیحت کرد، گفت از خدا بترس؛ ... امروز مذاکره به این معنا نیست؛ برای اینکه ما با آمریکا که شیطان بزرگ است، باید مذاکره کنیم !» (۹۴/۷/۱۵)
🔹حتی اگر تحریف باورها از طرف بزرگان سابقه دار در انقلاب و کشور بود، ایشان در پاسخگویی و گفتن واقعیات کوتاهی نمی کردند؛
🔹در فضایی که غربی ها از مکمل برجام و برجام موشکی حرف می زدند، هاشمی رفسنجانی در توییت که بعد پاک شد، نوشت: " دنیای فردا دنیای گفتمان هاست نه موشک ها..."
🔹رهبری به این موضوع بسرعت واکنش نشان دادند:
«بعضیها بیایند بگویند «فردای دنیا، فردای مذاکره است، فردای موشک نیست»، این حرف اگر از روی ناآگاهی گفته شده باشد، خب ناآگاهی است، اگر از روی آگاهی گفته شده باشد، خیانت است. چطور [چنین چیزی] ممکن است؟ اگرچنانچه نظام جمهوری اسلامی دنبال علم برود، دنبال فّناوری برود، دنبال مذاکرهی سیاسی برود، دنبال کارهای گوناگون تجاری و اقتصادی برود -که همهی اینها لازم است- اّما قدرت دفاعی نداشته باشد، توانایی دفاع کردن نداشته باشد، هر بیسَروپایی و [هر] دولت فزرتی او را تهدید میکند که اگر فلان کار را نکردید، ما موشک میزنیم؛ خب اگر شما امکان دفاع نداشته باشید، مجبورید عقب نشینی کنید.» (۹۵/۱/۱۱)
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
هدایت شده از بدون سانسور🇮🇷
🔴سرگیجه ی آمریکایی در مواجه با اقتدار ایران
🔹 آمریکایی ها هر کاری می توانستد و بلد بودند، برای تسلیم ایران انجام دادند. نه تهدید و تحریم، و نه تطمیع و تشویق به مذاکره با پیغام و پسغام و میانجی های کوتاه و بلند، هیچ کدام اثر نکرد؛ ایران دیگر حاضر به تکرار تجربه تلخ اعتماد به آمریکا نیست.
🔸آمریکا واقعا الان نمی داند چه راهی را باید در پیش بگیرد. این سرگیجه در تمام اظهار نظرها و رفتارهای مقامات آمریکایی دیده می شود. ضربه آخری که از دیدار نخست وزیر ژاپن با رهبری دریافت کردند، غیر قابل پیش بینی و کاری بود.
1- آمریکا نمی تواند گزینه نظامی را در پیش بگیرد؛
مقامات نظامی آمریکا تبعات رویارویی با ایران را بارها هشدار داده و از سویی کنگره هم به ترامپ فشار می آورد که حق ایجاد جنگ با ایران را ندارد.
2- اظهارات قاطع و هماهنگ مقامات ایرانی در نفی هرگونه مذاکره _حداقل با دولت ترامپ _ راه کشاندن ایران به پای میز مذاکره را بسته است. دولت آمریکا سال گذشته با نیت تکرار گفتگوهای 5+1 برای تجدید نظر در بندهای برجام و تعمیم محدودیت های ایران به فناوری موشکی و نفوذ منطقهای، از آن خارج شد؛ اما تاکنون هیچ توفیقی در متقاعد کردن ایران برای بازگشت به مذاکره بدست نیاورده. آنها تصور چنین استقامتی را از ایرانی ها نداشتند!
3- به همراهی ملت ایران هم هیچ امیدی نمی توانند داشته باشند. چراکه مردم ایران به دشمنی آمریکا کاملا آگاهند و از دخالت بیگانه در امور داخلی کشور بدشان می آید. نمایشهای تصنعی دلسوزی برای مردم ایران ترامپ و پمپئو هم برایشان نفرت انگیز است و بههیچ عنوان حتی حاضر به توجه به پروژههای براندازی هم نیستند؛ چه برسد به همراهی!
4- تلاش برای ایجاد اجماع و ائتلاف بین المللی علیه ایران نیز به نتیجه نرسیده است. آسیایی ها حاضر نیستند بی دلیل به دشمنی با ایران بپردازند. اروپایی ها هم اگرچه در اظهارات چیزهایی می گویند و در عمل از تعهدات برجامیشان خودداری می کنند؛ اما توان دشمنی بیش از این با ایران را ندارند. نمایش مسخره پمپئو با پشت صحنگی اسرائیل و امارات درباره انفجار نفتکشها هم هیچ کس را در شورای امنیت همراه نکرد.
5- بنا بر اعلام بانک جهانی فشار تحریم ها بر اقتصاد ایران در حال کاهش اثر است. تحریم های نفتی هم در حال از دست دادن اثر بوده و افزایش قیمت نفت، حمل و نقل و بیمه که در واقع افزایش بار مالی تحمیلی آمریکا بر کشورهای مجری تحریم است، آنان را از این همراهی پشیمان می کند.
6- برای آمریکایی ها ترس از دست دادن متحدان منطقه ای هم وجود دارد. اسرائیل، امارات و سعودی تمام توان و نیروی شیطانی خود را روی کشاندن آمریکا در نزاع و جنگ با ایران متمرکز کرده اند.
آمریکا اگرچه در جنگ رسانه ای سعی میکند گزینه نظامی را محتمل بشمارد؛ اما او هم بارها گفته خیال جنگ با ایران را ندارد. که البته توانش را ندارد!
7- امارات و سعودی هم با وجود این همه تجهیزات نظامی که از آمریکا خریده اند، خودشان به هیچ عنوان توانایی جنگ مستقل و بدون دخالت اربابشان را ندارند!
بیشترین میزان نگرانی از احتمال کم کردن فشار امریکا بر ایران راهم همین شیوخ عرب منطقه دارند!
✅باور کنیم آمریکا شکست خورده و مقاومت ملت ایران در برابر قدرت های زورگو کار خود را کرده و دشمن را خسته و گیج کرده است. این وضعیت فشار و تهدید بشرط حفظ این موضع، بزودی پایان مییابد و برای دولت آمریکا راهی جز عقب نشینی باقی نخواهد ماند.
#رها_عبداللهی
✅ با #بدون_سانسور متفاوت بیاندیشید 👇
http://eitaa.com/joinchat/404946944Ceab6f2b794
رو به راه | رها عبداللهی
#سی_سال_تدبیر #قسمت 6⃣ 🔴نقش رهبری در برجام 🔺در نیمه دوم سال ۱۳۹۰، آمریکا به بهانه برنامه هسته ای
#سی_سال_تدبیر
ادامه #قسمت 6⃣
⭕️برجام متولد شد
🔺سرانجام در تیرماه 94 بعد از ماه ها، ایران و گروه 5+1 به توافق موسوم به برجام رسیدند.
🔹انتشار خبر توافق باعث شد عده ای از مردم به خیابان ها بیایند و جشن بگیرند. بر اساس وعده های رئیس جمهور آنان منتظر بودند وعده ها تحقق بیابد.
🔹اما در این مرحله برای اجرایی شدن برجام، نیاز بود این توافق در کشور قانونی و لازم الاجرا شود. اینجا بود که بین دولت و مجلس اختلاف نظر پیش آمد. در حالي که نمایندگان مجلس به بررسي برجام و تصويبش در مجلس اصرار داشتند، اعضاي تيم مذاکره کننده هسته اي همچون عراقچي، شوراي عالي امنيت ملي را محق به بررسي اين توافقنامه مي دانستند و رئيس جمهور نيز بر اين باور است که چون متن اين توافق به امضاي دولت نرسيده، نيازي به ارائه اش به مجلس نيست.
🔹اما رهبری در دیدار با علمای خبرگان به این بحث ها خاتمه دادند:
«از نگاه کلی، من معتقدم و به آقای رئیس جمهور هم گفته ام که مصلحت نیست، مجلس شورای اسلامی از موضوع بررسی برجام کنار گذاشته شود.
ایشان با تأکید بر لزوم ورود مجلس به موضوع بررسی برجام، در عین حال خاطرنشان کردند: من در مورد نحوه بررسی و اینکه آن را رد کنند و یا تصویب کنند هیچ توصیه ای به مجلس ندارم و این، نمایندگان ملت هستند که باید تصمیم بگیرند.» (94/6/12 )
🔹دلیل این دستور رهبری شاید این بود که در بررسی برجام نظرات نمایندگان مجلس که بعضا منتقد هم بودند شنیده شود و در میانه بیان دیدگاه های مختلف، ایراد ات احتمالی برجام دیده و مرتفع گردد.
🔹این بود که برجام به مجلس رفت. ابتدا در کمیسیون امنیت ملی بررسی و سپس به صحن علنی مجلس راه یافت.
🔹در این مدت خط رسانه ای مشخصی فشار بر مجلس را آغاز کرد که هر روز تاخیر در اجرای برجام چقدر ضرر و زیان اقتصادی دارد و مجلس مقصر این وضعیت است.( تیتر روز 19 مهر روزنامه های شرق، ایران، اعتماد )
🔹طیفی از نمایندگان ابراز نگرانی می کردند که در آمریکا مجلس و سنا مخالف برجام هستند و دوره ریاست جمهوری اوباما نیز تا یک سال دیگر به پایان می رسد و این باعث می شود اجرای برجام توسط آمریکا غیر حتمی باشد.
این نمایندگان معتقد بودند:
❌برجام تضمینی نداده که چه تحریم هایی رفع و چه تحریم هایی باقی می ماند؛
❌اینکه بهانه های غرب نسبت به ایران تمامی ندارد؛
❌برجام باعث سلطه بیگانگان می شود، ❌خط قرمزهای رهبری رعایت نشده و...
🔹این نمایندگان مخالف برجام، از سوی رسانه های حامی برجام لقب تندرو، #دلواپس و کاسب تحریم گرفته بودند.
🔹صالحی که به عنوان نماینده دولت در این جلسه صحبت کرد، در دفاع تمامقد از برجام سه بار قسم جلاله یاد کرد که تعهدات ایران در برجام موجب کندی و توقف فعالیتهای هستهای ایران نخواهد شد.
https://www.aparat.com/v/3Eaby
🔹منتقدان برجام این سوال را مطرح کردند که در حالی که طبق تعهدات برجام، ایران ملزم به کاهش شدید تعداد سانتریفیوژها از 19 هزار به 5 هزار، کاهش کیفیت سانتریفیوژها از سانتریفیوژهای نسل هشتم به سانتریفیوژهای نسل اول که موجب کاهش و کندی سرعت غنیسازی میشود، کاهش ذخایر اورانیوم از 8 هزارکیلوگرم به 300 کیلوگرم، کاهش سطح غنیسازی از 20 به 5/3 درصد، تبدیل تقریبی ماهیت رآکتور اراک و جلوگیری از تکمیل و راهاندازی آن، بازرسیهای بیسابقه و به قول یوکیا آمانو یک #رژیم_ویژه_بازرسی از ایران که تاکنون در هیچ کشوری صورت نگرفته، کرده است، می توان مدعی بود این تعهدات موجب توقف و حتی کندی فعالیت هسته ای ایران نمی شود؟!
🔹همزمان با بررسی برجام در مجلس عده زیادی از مردم و دانشجویان مخالف تصویب برجام چندین شبانه روز در پشت درهای بهارستان تحصن کرده بودند و سعی داشتند با این حرکت نمایندگان را تحت تاثیر قرار دهند.
🔻 با وجود تلاش های مخالفان، کلیات و جزئیات برجام طی دو جلسه و در زمانی حدود 20 دقیقه تصویب شد!
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
#سی_سال_تدبیر ادامه #قسمت 6⃣ ⭕️برجام متولد شد 🔺سرانجام در تیرماه 94 بعد از ماه ها، ایران و گروه
⭕️تایید #مشروط برجام!
🔺مقام معظم رهبری پس از تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی در نامه ای، تایید برجام را به اجرای ۹ بند مشروط کردند.
⭕️نامه تایید مشروط برجام رهبر به رییس جمهور حاوی ۹شرط بود؛
1⃣لزوم تدارک #تضمينهاي_قوي و كافي براي جلوگيري از تخلف طرفهاي مقابل، از جملهي آن اعلام كتبي رئيسجمهور امريكــا و اتحاديهي اروپا مبني بر #لغو_تحريمها_بطور_کلی.
2⃣ #توقف فعالیت های برجام در صورت وضع #هرگونه_تحریم، در هر سطح و به هر بهانه ای در سراسر دوره ۸ ساله
3⃣آغاز اقدامات ایران تنها در صورت پایان پرونده pmd
4⃣و5⃣ آغاز تعهدات ایران (نوسازی کارخانه اراک با حفظ هویت سنگین آن و معامله اورانیوم غنی شده در برابر کیک زرد) تنها در صورت #قرارداد_قطعی و مطمئن
6⃣و7⃣درباره تحقیق و توسعه صنعت انرژی اتمی در مقاطع مختلف
8⃣مرجع موارد ابهام سند برجام، #متن_مذاکرات است نه #تفسیر طرف مقابل
9⃣لزوم تشکیل هیات عالی نظارت بر برجام برای نظارت بر انجام تعهدات طرف مقابل و تحقق آنچه در شروط قبلی آمده
🔹رهبری در پایان قید فرمودند که مصوبه شورای عالی امنیت ملی در صورت رعایت موارد فوق تایید می گردد.
✅نکته ای که در انتهای نامه رهبری به رئیس جمهور آمده #مهم و قابل توجه است: «رفع تحريمها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملت ايران كار لازمي است، ليكن گشايش اقتصادي و بهبود معيشت و رفع معضلات كنوني جز با جدي گرفتن و پيگيري همه جانبـهي اقتصاد مقـاومتي ميسر نخـواهد شـد.»
🔹 تدبیر هوشمندانه رهبری در شرط سوم که خروج اورانیوم غنی سازی شده و بازطراحی رآکتور اراک را منوط به بسته شدن پرونده پی ام دی یا همان مجموعه ی اتهامات کشورهای غربی و عمدتاً آمریکا، نسبت به وجوه تسلیحاتی برنامه اتمی «جمهوری اسلامی» موجب شد اولین اقدام آژانس در ۲۴ آذر ۹۴ بستن این پرونده باشد.
🔹آمریکایی ها طی مذاکرات، زیاده خواهانه سعی داشتند بسته شدن پی ام دی را مشروط به اجازه مصاحبه و #بازجویی_از_دانشمندان هسته ای کنند. اما بیان قاطع مقام معظم رهبری در روز ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ در دانشگاه امام حسین(ع) موجب شد هم آمریکایی ها هم تیم مذاکره کننده دریافتند این موضوع #خط_قرمزی_نقض_نشدنی ست.
«حالا در همین مذاکرات باز حرفهای تازهای میزنند. [مثلا] بازرسیها، گفتیم که اجازه نمیدهیم از هیچیک از مراکز نظامی هیچ بازرسیای از سوی بیگانگان صورت بگیرد. میگویند بایستی ما بیاییم با دانشمندان شما مصاحبه کنیم یعنی در واقع بازجویی کنیم... من اجازه نمیدهم بیگانگان بیایند با دانشمندان ما، با فرزندان برجسته و عزیز ملّت ایران که این دانش گسترده را به اینجا رساندهاند، بخواهند بنشینند حرف بزنند... این اجازه مطلقاً داده نخواهد شد؛ این را هم دشمنان بدانند، هم کسانی که منتظرند ببینند تصمیم نظام جمهوری اسلامی چه میشود، بدانند.»
🔻بعد از این بیانات رهبری عده ای پیش بینی کردند این موضع گیری موجب شکلگیری یک بن بست در حل مباحث کلیدی مذاکرات خواهد شد. اما در آذر ماه ۹۴ که پی ام دی بدون پیش شرط بسته شد، حکمت این قاطعیت و تدبیررهبر حکیم انقلاب بر همگان روشن شد.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715