این متنو باید با آب طلا نوشت
هم مسجدو هم کعبه وهم قبله بهانه است
دقت بکنی نور خدا داخل خانه است
در مسجد و در کعبه به دنبال چه هستی؟
اول تو ببین قلب کسی را نشکستی؟
اینگونه چرا در پی اثبات خداییم؟
همسایه ی ما گشنه و ما سیر بخوابیم
در خلقت ما راز و معمای خدا چیست؟
انسان خودش آیینه یک کعبه مگر نیست؟
برخیز و کمی کعبه ی آمال خودت باش
چنگی به نقابت بزن و مال خودت باش
تصویر خدا پشت همین کهنه نقاب است
تصویرخداواضح وچشمان توخواب است
شاید که بتی در وسط ذهن من و توست
باید بت خود ، با نم باران خدا شست
گویی که خدا در بدن و در تنمان هست
نزدیکترازخون و رگ گردنمان هست...
@rooshanfekr
#خانواده
🚫 تجسس نکنید!
تصور کنید همسرتان مشغول انجام کاری مانند پختن غذا میباشد، در حین فرآیند آشپزی شما دائماً به غذای در حال پخت نزدیک شده و آن را بررسی میکنید، نظر میدهید، به آن چیزی اضافه میکنید و یا شعله گاز را کم میکنید...
👈🏻 در ذهن خانم تمام این کارها لطف است اما
"مرد" تمام این کارها رو "توهین" تلقی میکند
و احتمال دارد عکسالعمل ناخوشایندی نشان دهد.
🔐 وقتی مردتان در حال انجام کاری است در کارش تجسس نکنید و تا بهصورت مستقیم کمک نخواسته به او کمک نکنید
@rooshanfekr
💠#سخن_بزرگان💠
💎 دستور سیروسلوک، همین کتابهای دعا، رساله ها، تفاسیر و کتابهای حدیث است. محتاج قطب و مرشد نیست و همه این امور...
🌟آیت الله #صافی_گلپایگانی
@rooshanfekr
🚫 دور دیدن ظهور ممنوع 🚫
🔅 پیامبر اکرم فرمودند: مهدی از ما اهل بیت است، خدا امر (ظهور) او را یک شَبِه اصلاح میکند. (کمال الدین باب۶)
🔅 امام حسین فرمودند: خداوند، امر (ظهور) او را در یک شب اصلاح میفرماید. (کمال الدین باب۳۰)
❄️ امام صادق فرموند: به آنچه نااُمیدی، امیدوارتر باش تا آن چیزی که امید داری محقق شود؛ زیرا موسی بن عمران، رفت تا برای خانواده اش شعله ای آتش بیاورد ولی هنگامی که بازگشت، رسول و پیامبر بود، و خداوند کار بنده و پیامبرش موسی را در یک شب اصلاح نمود. و خدا با قائم یعنی دوازدهمین نفر از امامان نیز چنین خواهد کرد و در یک شب کارش را اصلاح خواهد فرمود... او را از حیرت و غیبت بیرون آورده و به نور فرج و ظهور داخل خواهد کرد. (کمال الدین باب۶)
🔹 این هم نتیجه نزدیک دانستنِ ظهور:
☑️ امام باقر و امام صادق فرمودند: آنان که فرج را نزدیک میشمارند، نجات یافتند. (غیبت نعمانی باب۱۱)
#امام_زمان_از_منظر_روایات ۶
@rooshanfekr
💠ميزان يادگيرى شما در حالت هاى متفاوت💠
10% وقتى ميخوانید
20% وقتى ميشنويد
30% وقتى ميبينيد
50%وقتى ميبينيد و ميشنويد
70% وقتى بحث ميكنيد
80% وقتى تجربه ميكنيد
95% وقتى به ديگران ياد ميدهيد
@rooshanfekr
❗️گناه تمام بینمازها به گردن نمازخوان هاست!
➖➖
✍🏻حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان:
💡 راه نمازخوان کردن بی نمازها
🔹اساسا مهمترین دلیل حقانیت یک مؤمن این است که دیگران ببینند او چه مقدار از ایمانی که دارد در تقویت احساس خوشبختی خودش بهره برده است و دین و ایمان او چقدر توانسته او را شاد و سرزنده نگه دارد.
این سرزندگی و نشاط مهمترین عامل جذب دیگران به ایمان شماست. و الا مردم می گویند ادعاهای دین شما در تأمین سعادت همه جانبه انسان، دروغین است و به همین دلیل به آن گرایش پیدا نمیکنند و از جهتی حق هم خواهند داشت.
🔹در اینجا روی سخن ما با نمازخوان هاست. آنها اگر خوب #نماز بخوانند، بی نمازها عاشق نماز خواهند شد. ما گناه تمام بی نمازها را به گردن نمازخوان ها میاندازیم؛ چراکه اگر نمازخوان ها قشنگ نماز بخوانند؛ اگر نمازخوان ها از نمازشان لذت کافی و بهره وافی ببرند، طبیعتا اکثر بی نمازها هم به سمت نماز گرایش پیدا خواهند کرد.
راه تبلیغ دین همین است. (1) راه تبلیغ این نیست که عدهای بیایند مسلمان نیمبند و #نیمپز شوند و ما هنوز این راه را درست نکرده و بدون اینکه به قدر کافی الگوی خوب داشته باشیم، سراغ بقیه اهل عالم برویم تا آنها را درست کنیم.
راه تبلیغ دین این است که آنهایی که به مسیر دین وارد شده اند، تا آخر راه را بروند و برای جذب بقیه آدمها #الگو و اسوه شوند و شاهدی (2) بر حقانیت دین باشند.
🔹راه اینکه بینمازها نمازخوان شوند این است که عدهای در نماز، تا آخر راه را بروند. لذا اگر ما بخواهیم برای نمازخوان کردن بینمازها تلاشی کنیم، راهش این است که ابتدا به نماز خودمان مقداری عنایت بیشتری داشته باشیم و نماز خودمان را رشد دهیم.
📗 منبع: کتاب «چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟»
➖➖
yon.ir/M0Eb9
📎پاورقی:
1. امام صادق(ع): «كونوا دُعاةً لِلنّاسِ بِغَيرِ ألسِنَتِكُم ، لِيَرَوا مِنكُمُ الوَرَعَ وَالاِجتِهادَ وَالصَّلاةَ وَالخَيرَ ، فَإِنَّ ذلِكَ داعِيَةٌ/ مردم را با غير زبان خود [به مذهب خويش] دعوت كنيد، تا پارسايى و سخت كوشى [در عمل و عبادت] و نماز و خوبى را از شما ببينند؛ زيرا اينها، خود [بهترين] مبلّغند». (کافی/ ج 2/ ص 78)
2. «... وَ تَکُونُوا شُهَداءَ عَلَي النَّاسِ فَأَقيمُوا الصَّلاةَ وَ .../ و شما بر مردم گواه باشید پس نماز گزارید ..». (حج/ 78)
@rooshanfekr
💠 #مهم_ترین_دستورهای_سلوکی
۶ - سَهَر و تهجُّد
عنصر چهارم سهر و #شب_زنده_داری است . در اهمیّت تهجّد همین بس است که قرآن کریم آن را سبب دستیابی به #مقام_محمود می داند : «و من اللیل فتهجد به نافلة لک عسی أن یبعثک ربک مقاما محمودا» سوره اسراء ، آیه ۷۹
و برای تحمل قول ثقیل (سنگین) وحی و شرح صدر کافی برای نبوت ، پیامبرش را به تهجد قوی و طولانی مدت دستور می دهد . يَا أَيُّهَا الْمُزَّمِّلُ ﴿۱﴾ قُمِ اللَّيْلَ إِلَّا قَلِيلًا قلیلاً (۲) نِصْفَهُ أَوِ انْقُصْ مِنْهُ قَلِيلًا ﴿۳﴾ أَوْ زِدْ عَلَيْهِ وَرَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِيلًا﴿۴﴾ إِنَّا سَنُلْقِي عَلَيْكَ قَوْلًا ثَقِيلًا﴿۵﴾ إِنَّ نَاشِئَةَ اللَّيْلِ هِيَ أَشَدُّ وَطْئًا وَأَقْوَمُ قِيلًا ﴿۶﴾ إِنَّ لَكَ فِي النَّهَارِ سَبْحًا طَوِيلًا (۷) سوره مزمل .
یعنی مؤثرترین وسیله برای صفای نفس و بهترین زمان برای عبادت همراه حضور قلب ، تهجد نیمه شب است که خدا آن را پدید آورده ، چون در روز دوندگی و مشاغل بسیار داری و فراغت کافی برای عبادت عاشقانه و نجوای عارفانه فراهم نیست .
قرآن کریم بهترین و مناسب ترین زمان برای استغفار و انابه را نیمه شب می داند : «الصابرین و الصادقین و القانتین و المنافقین و المستغفرین بالاسحار» سوره آل عمران ، آیه ۱۷
یعنی پروا گران حقیقی اندکی از شب ها را می خوابیدند و در سحرها استغفار می کردند . بر همین اساس هنگامی که فرزندان یعقوب (ع) از او درخواست استغفار و شفاعت کردند ، فرمود : «سوف استغفر لکم ربی انه هو الغفور الرحیم» یعنی در آینده ی نزدیک برای شما استغفار می کنم ، نه هم اکنون . در روایات آمده است که او استغفار را به نیمه شب و سحر موکول کرد .
#حافظ_شیرازی این معنا را به زیبایی در قالب شعر آورده و می گوید :
دوش وقت سحر از غصه نجاتم دادند
واندر آن ظلمت شب آب حیاتم دادند
بی خود از شعشعه ی پرتو ذاتم کردند
باده از جام تجلّیِ صفاتم دادند
چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی
آن شب قدر که این تازه براتم دادند
تا جایی که در بیت آخر می گرید :
همت حافظ و انفاس سحر خیزان بود
که ز بند غم ایام نجاتم دادند
و در جای دیگر می گوید :
هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ
از یُمن دعای شب و وِرد سحری بود
📚#شمس_الوحی_تبریزی (تحریر رسالة الولایة علامه طباطبایی ، محرّر : آیت الله جوادی آملی) ، ج ۲ ، ص ۲۷۶
✅کانال معرفتي نکته های ناب
@rooshanfekr
🌟 آیت الله بهجت (ره) :
💎 تمام سرمایه ما نماز اول وقت است که اگر بتوانیم آن را نگه داریم ، توفیقات زیادی نصیب ما خواهد شد...
@rooshanfekr
💠 راز شگفت انگیز پیاده شدن شیخ عباس قمی از اتوبوس💠
💎 آیه: عَسَى أَن تَكْرَهُواْ شَیْئًا وَ هُوَ خَیْرٌ لَّكُمْ بقره/216
💎چه بسا شما از چیزی کراهت داشته باشید درحالیکه خیر شما در آن است.
🔹آینه: حکایت؛ امام خميني(ره) در خاطرهاي از سفر خود با مرحوم حاج شيخ عباس قمي چنین بيان ميكند: بیابان سوزان و بیانتها در چشمهایمان رنگ میباخت و به کبودى میگرایید و از دور هم، چیزى دیده نمیشد. ناگاه ماشین ما که از مشهد عازم تهران بود از حرکت، ایستاد. راننده که مردى بلند و سیاهچرده بود باعجله پایین آمد و بعد از آنکه ماشین را براندازى کرد خیلى زود عصبانى و ناراحت به داخل ماشین برگشت و گفت: بله پنچر شد و آنگاه به صندلى ما که در وسطهای ماشین بود، آمد. به من چون سید بودم حرفى نزد؛ ولى رو کرد به حاج شیخ عباس قمى و گفت: اگر میدانستم تو را اصلاً سوار نمیکردم، نحسى قدم تو بود که ماشین ما را در وسط بیابان خشک و برهوت معطل گذاشت! یا الله برو پایین و دیگر هم حق ندارى سوار این ماشین بشوى.
مرحوم شیخ عباس بدون اینکه کوچکترین اعتراضى کند و حرفى بزند، بلند شد و وسایلش را برداشت و از ماشین پیاده شد. من هم بلند شدم که با او پیاده شوم اما او مانع شد؛ ولى من با اصرار پیاده شدم که او را تنها نگذارم اما او قبول نمیکرد که با او باشم، هر چه من پافشارى میکردم، او نهى میکرد، دست آخر گفت فلانى راضى نیستم تو اینجا بمانى. وقتى این حرف را از او شنیدم، دیدم که اگر بمانم بیشتر او را ناراحت میکنم تا خوشحال کرده باشم، برخلاف میلم از او خداحافظى کرده و سوار ماشین شدم.
yon.ir/fmynx
بعد از مدتى که او را دیدم جریان آن روز را از او پرسیدم، گفت: وقتى شما رفتید خیلى براى ماشین معطل شدم، براى هر ماشینى دست بلند میکردم نگه نمیداشت تا اینکه یک کامیونى نگه داشت. وقتى سوار شدم، قدرى که با هم صحبت کردیم متوجه شدم که او ارمنى است و مسیرش همدان است؛ از قضا من هم میخواستم به همدان بروم، چون مدتها بود که دنبال یک سرى مطالب میگشتم و در جایی نیافته بودم؛ فقط میدانستم که در کتابخانه مرحوم آخوند همدانى در همدان میتوانم آنها را به دست آورم. راننده آدم خوب و اهل حالى بود، من هم از فرصت استفاده کردم و احادیثى که از حفظ داشتم درباره احکام نورانى اسلام، حقانیت دین مبین اسلام، مذهب تشیع و ... برایش گفتم. وقتى او را مشتاق و علاقهمند دیدم، بیشتر برایش خواندم. سعى میکردم مطالب و احادیثى بگویم که ضمیر و وجدان زنده و بیدار او را بیشتر زنده و شاداب کنم تا اینکه به نزدیکیهای همدان رسیدیم، نگاهم که به صورت راننده افتاد دیدم قطرات اشک از چشمانش سرازیر است و گریه میکند، حال او را که دیدم دیگر حرفى نزدم، سکوتى عمیق مدتى بر ما حکمفرما شد، هنوز چند لحظهای نگذشته بود که او آن سکوت سنگین را شکست و با همان چشم اشکآلود گفت: اینطور که تو میگویی و من از حرفهایت برداشت کردم، اسلام دین حق و جاودانى است و من تا به حال در اشتباه بودم. شاهد باش من همین الآن پیش تو مسلمان میشوم و به خانه که رفتم تمام خانواده و فامیلهایی که از من حرفشنوی دارند مسلمان میکنم .
بعد هم به کمک من گفت: اشهد ان لا اله الا الله و اشهد ان محمدا رسول الله و اشهد ان علیا ولى الله .1
1. با اقتباس و ویراست از کتاب عاقبت بخیران عالم
#آیه_ها_و_آینه_ها
@rooshanfekr
حدیثی بسیار زیبا و دلنشین 🎈
حضرت امام حسن عسکری (ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ) از پدران خویش از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) روایت فرمود:
👈 شدیدتر از حال یتیمی که پدر از دست داده، یتیمی است که از امام خود جدا گردیده و امکان دسترسی برای او نیست و نمیداند در مشکلات دینی خود چگونه رفتار کند...
📒📕 الاحتجاج٬ ج۱ ص۷
🔶 #قیاس در شرعیات سبب #هلاکت 🔶
قالَ الإمام الكاظم عليه السلام:
«مَنْ نَظَرَ بِرَأيْهِ هَلَكَ، وَ مَنْ تَرَكَ أهْلَ بَيْتِ نَبيِّهِ ضَلَّ، وَ مَنْ تَرَكَ كِتابَ اللهِ وَ قَوْلَ نَبيِّهِ كَفَرَ»
#امام_کاظم علیهالصلاةوالسلام فرمودند:
هركس به #رأی و سليقه خود اهميّت دهد و در مسائل دين به آن عمل كند #هلاك میشود، و هركس #اهل_بیت #پیامبر_خدا صلّی الله عليه وآله وسلّم را #رها كند #گمراه میگردد، و هركس #قرآن و #سنت #رسول_خدا را ترك كند #كافر میباشد.
📚 کافی ج۱ (کتاب فضل العلم، باب البدع و الرأی و المقاییس) حدیث۱۰
@rooshanfekr
🌟امام حسن عسکری علیه السلام
💎ما من بلية الّا و للّه فيها نعمة تحيط بها.
💎 هيچ گرفتارى و بلايى نيست مگر آن كه نعمتى از خداوند، آن را در ميان گرفته است.
📚بحارالانوار، ج78، ص374
@rooshanfekr
🌹 امام حسن عسکری (علیه السلام) :
خدا به موسی فرمود: اگر میخواهی ثواب صد سال روزه همه ایام در نامه عملت ثبت شود،
مردم را به امام زمانشان آشنا کن!
📚بحار الانوار ج ۲ ص ۴ تفسیر امام عسکری
💠 امام حسن عسکری (ع) :
دو خصلت است كه بالاتر از آنها چيزى نيست: ايمان به خدا و سود رساندن به برادران
مستدرک الوسایل ج12،ص391
@rooshanfekr
اهمیت نماز اول وقت امام حسن عسکری(ع)◾️
ابوهاشم نقل مےکند کہ گفت : خدمت امام حسن عسکری علیه السلام رسیدم، آن حضرت مشغول نوشتن نامه ای بود، همین کہ وقت نماز رسیده، نامه را رها کرد و به نمــاز پرداخت،
دیدم قلم خود به خود روی کاغذ حرکت کرد و بقیه نامه را نوشت تا به آخـر رسید، من با مشاهده این معجزه به سجده افتادم، و امام علیه السلام وقتے نمـاز را بہ پایان رسانید ، قلم را به دست گرفت و به مردم اجازه ملاقات داد.
📚احادیث الطلاب ص ۹۹۸ ، بحار ج ۵۰ ص
💠حدیث
💠شیعه_واقعی💠
🌟امام حسن عسکری علیه السلام
💎شیعة عَلِّىٍ هُمُ الّذین یؤثِرُونَ اِخوانَهم عَلى اَنفُسِهِم وَ لَو کانَ بِهِم خصاصَةٌ وَ هُمُ الَّذینَ لایَراهُمُ اللّه حَیثُ نَهاهُم وَ لا یَفقَدُهُم حَیثُ اَمرَهُم، وَ شیعَةُ عَلِىٍّ هم الَّذینَ یَقتَدُون بِعَلىٍ فى اکرامِ اِخوانِهُم المُؤمِنین.
💎پیروان و شیعیان على (علیه السلام) کسانى هستند
که برادران (دینى) خود را بر خویش مقدم مى دارند گرچه خودشان نیازمند باشند
و شیعیان على (علیه السلام) کسانى هستند که از آنچه خداوند نهى کرده دورى مى کنند و به آنچه امر نموده عمل مى کنند
و آنان در تکریم و احترام برادران مؤمن خود به على(علیه السلام) اقتدا مى نمایند.
📗میزان الحکمه ری شهری ج5 ص 231
@rooshanfekr
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
💠هفت آیه شگفت انگیز💠
🌟رسول اکرم (ص) روزی فرمود: 💎یا علی خواهی تو را چیزی آموزم که اگر خلق هفت آسمان و زمین جمع گردندنتوانند به تو بدی و آسیبی رسانند و هیچ کس بر تو ظفر نیابد. گفتم: بلی. فرمود:
هفت آیه در قرآن است آن را این گونه بر خود بخواند و بدم. اول: از پیش رو، دوم: پشت سر، سوم: بالای سر، چهارم: به سوی پایین، پنجم: بر طرف راست، ششم: بر طرف چپ و هفتم بر تمام اعضاء.
یا علی! هر کس این هفت آیه را بخواند یا با خود دارد حق سبحانه و تعالی هفتاد هزار بدی را از نامه عمل او دور کند و هفتاد هزار حور نامه عمل او نویسد و هفتادهزار قصر در بهشت برایش بنا کند و هفتاد هزار حور و قصور و غلمان به او کرامت فرماید و هفتاد هزار حله از حریر و دیبای بهشتی به او بپوشاند چنان که صفت آنها را حق داند و دیگری نداند. یا علی! هر کس این هفت آیه را بخواند و به خود بدمد اگر نزد امراء و حکام رود البته عزیز و مکرم باشد اگر چه بر او خشم گرفته باشند، نرم گرداند. (و آن هفت آیه این است):
قُل لَنْ یُصیبَنا اِلاّ ما کَتَبَ اللهُ لَنا هُوَ مَوْلنا وَ عَلَی اللهِ فَلْیَتَوَّکَّلِ الْمُؤمِنُونَ.
(سوره توبه(۹)، آیه۵۱)
بگو هرگز نرسد ما را مگر آنچه را نوشت خدا بر ما، اوست صاحب اختیار ما و بر خدا توکل کنند گروندگان.
وَ اِنْ یَمْسَسْکَ اللهُ بِضُرًّ فَلا کاشِفَ لَهُ اِلاّ هُوَ وَ اِنْ یَمْسَسْکَ بِخَیْرٍ فَهُوَ عَلی کُلَّ شَیءٍ قَدیرٌ. (سوره انعام(۶)، آیه ۱۷)
و اگر برساند تو را خدای سختی پس نیست بازدارنده مر آن را مگر او و اگر برساند به تو نیکویی پس او بر هر چیزی تواناست.
وَ ما مِنْ دابَّهٍ فی الْأرْضِ اِلاّ عَلَی اللهِ رِزْقُها وَ یَعْلَمُ مُسْتَقَرَّها وَ مُسْتَوْدَعَها کُلُّ فی کِتابٍ مُبینٍ. (سوره هود (۱۱) آیه ۶)
و نیست هیچ جنبندهای در زمین مگر بر خداست روزی او و میداند قرارگاهش و آرامگاهش را به جملگی در کتابی روشن است.
اَنّی تَوَکَّلْتُ عَلَی اللهِ رَبّی وَ رَبَّکُمْ ما مِنْ دابَّهٍ اِلاّ هُوَ اخِذٌ بِناصِیَتِها اِنَّ رَبّی عَلی صِراطٍ مُسْتَقیمٍ. (سوره هود (۱۱) آیه ۵۶)
همانا من توکل کردم بر خدای پروردگارم و پروردگار شما نیست هیچ جنبندهای مگر که اوست گیرنده موی پیشانیش را همانا پروردگار من به راه راست است.
وَ کَاَیَّنْ مِنْ دابَّهٍ لا تَحْمِلُ رِزْقَها اللهُ یَرْزُقُها وَ اِیّاکُمْ وَ هُوَ السَّمیعُ الْعَلیمُ (سوره عنکبوت (۲۹) آیه۶۰)
و چه بسیار جنبنده ه برنمیدارد روزی خود را، خدا روزی میدهد او را و شما را و او شنوای داناست.
ما یَفْتَحِ اللهُ لِلنّاسِ مِنْ رَحْمَهٍ فَلا مُمْسِکَ لَها وَ ما یُمْسِکْ فَلا مُرْسِلَ لَهُ مِنْ بَعْدِهِ وَ هُوَ الْعَزیزُ الْحَکیمُ. (سوره فاطر (۳۵) آیه۲)
آنچه گشاده گرداند خدا برای مردمان از رحمت، پس نیست بازگیرنده مر آنرا و آنچه را بازگیرد پس نیست فرستنده مر او را بعد از گرفتن او و اوست غالب درست کردار.
وَ لَئِنْ سَاَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّمواتِ وَ الْأرْضَ لَیَقُولُنَّ اللهُ قُلْ اَفَرَاَیْتُمْ ما تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللهِ اِنْ اَرادِنیَ اللهُ بِضُّرً هَلْ هُنَّ کاشِفاتُ ضٌرِّهِ اَوْ اَرادَنی بِرَحْمَهٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِکاتُ رَحْمَتِهِ قُلْ حَسْبِیَ اللهُ عَلَیهِ یَتَوَکَلُّ الْمُتَوَکَلُّونَ (سوره زمر (۳۹) آیه ۳۸)
و اگر بپرسی از ایشان کی آفرید آسمانها و زمین را هر آینه خواهند گفت البته خداست. بگو خبر دهید که آنچه را میخوانید از غیر خدا اگر خواست به من خدای ضرری را آیا ایشانند دفع کننده ضررش یا اگر خواست به من رحمت و احسانی آیا ایشانند بازدارندگان رحمتش. بگو که بس است مر خدا بر او توکل میکنند توکل کنندگان.
📚گنج های معنوی
@rooshanfekr
#ویژۀ میلادِ اباالمهدی #امام #حسن #عسکری سلام الله علیه
┅═❁•○◉♡◉○•❁═┅
کیستم من؟ گوهرِ ده بحر نور کبریایم
آفتاب سامره، روشنگرِ مُلکِ خدایم
آسمانِ معرفت را در زمین شمسالضحایم
کعبهام، رُکنم، مقامم، مَروهام، سعیم، صفایم
منظـر حُسنِ خدا مصباح انوارُالهدایم
من اَباالمهدی، امامِ عسکری اِبنُالرضایم
من همان دریای نور استم، که نور از آن دمیده
دین و دانش را خدا، در موج موجم پروریده
انتهایم را به جز چشم خدا چشمی ندیده
در درونم گوهر نابی چو مهدی آفریده
بشنوید ای آسمانیهـا زمینیها صدایم
من اَباالمهدی، امامِ عسکری اِبنُالرضایم
چارده معصوم گل پیداست از باغ جمالم
نیست آگه از جلالم، غیر ذاتِ ذوالجلالم
تشنگانِ چشمۀ توحید را آبِ زلالم
بندهام اما چو حیِّ بیمثالم، بیمثالم
فیضبخشِ عالمی از شهر «سُرِّ مَن رآ»یم
من اَباالمهدی، امامِ عسکری اِبنُالرضایم
من علیِ بن جوادِ بن رضا را نورِ عینم
پیشتر از عالم خلقت هدایت بوده دِینم
گر چه در سنّ شبابم پیرِ خلقِ عالمینم
هم محمّد، هم علی، هم مجتبایم، هم حسینم
هم بُوَد زهد و کمال و عصمتِ خیرالنسایم
من اَباالمهدی، امامِ عسکری اِبنُالرضایم
پیشتر از خلقتم بر چشم عالم، نور دادم
بر همه شور آفرینان تا قیامت شور دادم
پاسخ موسی بن عمران را به کوهِ طور دادم
حاجتِ اربابِ حاجت را ز راه دور دادم
همچو اجدادم ز خلق عالمی مشکلگشایم
من اَباالمهدی، امامِ عسکری اِبنُالرضایم
من به شهر سامره، خود کعبۀ اهلِ یقینم
پَر زَند همچون کبوتر در حرم، روحالامینم
حاجت کُونِین میبارد چو باران زآستینم
حضرت مهدی پذیرایی کند از زائرینم
مهر و مه گیرند نور از گنبد و گلدستههایم
من اَباالمهدی، امامِ عسکری اِبنُالرضایم
حضرت هادی از اوّل دید چون حُسن تمامم
خنده زد بر روی زیبا و «حَسَن» بگذاشت نامم
همچو قرآن بُود روی سینۀ بابا مقامم
خود امام اِبنِ امام اِبنِ امام اِبنِ امامم
دختـر پـاکِ یشـوعا، همسـر پاکیـزه رایم
من اَباالمهدی، امامِ عسکری اِبنُالرضایم
جلوۀ معلوم و نامعلوم را دیدند در من
سرِّ هر مفهوم و نامفهوم را دیدند در من
انتقام خون هر مظلوم را دیدند در من
فاش گویم چارده معصوم را دیدند در من
چارده معصوم نورم، بلکه خود وجه خدایم
من اَباالمهدی، امامِ عسکری اِبنُالرضایم
مِهرِ ما در قلب ابناء بشر پایان ندارد
هر که مِهر ما ندارد، در حقیقت جان ندارد
و آن که شد بیگانه با آلِ علی ایمان ندارد
درد بغض ما به جز خشم خدا درمان ندارد
ای خوشا آنکس که گوید مدح، چون میثم برایم
من اَباالمهدی، امامِ عسکری اِبنُالرضایم
شاعر : #استاد_غلامرضا_سازگار
🌤اهمیت و ضرورت وجود حجت خدا بر روی زمین
🌹امام حسن عسکری (علیه السلام) بیان میفرمایند:
إن الله تبارك و تعالى لم يخل الأرض منذ خلق آدم ع و لا يُخلّيها إلى أن تقوم الساعة من خجّة لله على خلقه، به يدفع البلاء عن أهل الأرض، و به ينزل الغيث، و به يخرج بركات الأرض.
خداى تبارک و تعالى از زمان آدم (عليه السلام) زمین را خالی از حجت نگذاشته است، و تا روز قیامت نیز خالی از حجت نخواهد گذاشت؛ به واسطهی اوست که بلا را از اهل زمین دفع میکند، و به خاطر اوست که باران میفرستد، و برکات زمین را بیرون میآورد.
📒کمال الدین و تمام النعمة ج ۲ ص ۳۸۴
💠🔹💠🔹💠
@rooshanfekr
"خشم و غضب"⛔️
وَ قَالَ أبی محمد العسکری علیهماالسلام : «الْغَضَبُ مِفْتَاحُ کُلِّ شَر».
🌺امام حسن عسکری (علیه السلام) می فرمایند:
خشم کلید تمام بدیهاست.
[منبع: بحار الأنوار، جلد ۷۵، صفحه ۳۷۳، باب ۲۹ مواعظ أبی محمد العسکری…]
📖 داستانک:
خانواده مستضعفی به تازگی میزی خریده بودند. فرزند خانواده از خوشحالی روی میز بالا می پرد و پایه میز می شکند.
پدر عصبانی می شود و سیلی ای به بچه می زند که منجر به کر شدن گوش او می شود.
در بیمارستان، فرزند به پدرش می گوید: بابا اگر من بزرگ شدم و یک میز برای شما خریدم، گوش من خوب می شود ...؟
... می گویند پدرش خودش را از طبقه چهارم بیمارستان به پایین پرت کرد.😞
☝لطفا مطالب را با لینک منتشر کنید تا ثواب بیشتری ببرید.
✅کانال کافیه نکته های ناب
┏━━━✨❣❤️❣✨━━┓
💐 @rooshanfekr 💐
┗━━━✨❣❤️❣✨━━┛
🌟امام حسن عسکری (ع) به نقل از پیامبر اکرم (ص) می فرماید: 💎هرکس از پیروان ما به علوم ما دانا باشد وجاهلی را هدایت و ارشاد کند و شریعت مارا به او بیاموزد، در بهشت همراه ما خواهد بود. الاحتجاج ص۱۶
📌 @rooshanfekr
💐مناظره امام حسن عسکري(علیه السلام) با اسحاق كندي- تناقض در قرآن؟💐
«ابن شهر آشوب» مینویسد: «اسحاق كندی» كه از فلاسفه اسلام و عرب به شمار میرفت و در عراق اقامت داشت ،كتابی تألیف نمود بنام «تناقضهای قرآن!» او مدتهای زیادی در منزل نشسته و گوشه نشینی اختیار كرده و خود را به نگارش آن كتاب، مشغول ساخته بود. روزی یكی از شاگردان او به محضر امام عسکری ـ علیهالسّلام ـ شرفیاب شد. هنگامی كه چشم حضرت به او افتاد، فرمود:
«آیا در میان شما مردی رشید وجود ندارد كه گفتههای استادتان «كندی» را پاسخ گوید؟
یكی از شاگردان عرض كرد: «ما همگی از شاگردان او هستیم و نمیتوانیم به اشتباه استاد اعتراض كنیم.
امام فرمود: اگر مطالبی به شما تلقین و تفهیم شود، میتوانید، آنرا برای استاد خود نقل كنید
شاگرد گفت:آری.
امام فرمود: از اینجا كه برگشتی به حضور استادت برو و با او به گرمی و محبّت رفتار نما و سعی كن با او انس و الفت پیدا كنی، هنگامی كه كاملاً انس و آشنایی به عمل آمد، به او بگو: مسألهای برای من پیش آمده است و آن اینكه آیا ممكن است گوینده قرآن از گفتار خود معانی ای غیر از آنچه شما حدس میزنید اراده كرده باشد؟
او در پاسخ خواهد گفت: بلی، ممكن است چنین منظوری داشته باشد. دراین هنگام بگو: شما چه میدانید، شاید گوینده قرآن معانی دیگری غیر از آنچه شما حدس میزنید، اراده كرده باشد و شما الفاظ او را در غیر معنای خود به كار بردهاید؟ امام در اینجا اضافه كرد. او آدم باهوشی است، طرح این نكته كافی است كه او را متوجه اشتباه خود كند.
شاگرد به حضور استاد رسید و طبق دستور امام رفتار نمود تا آنكه زمین برای طرح مطلب مساعد گردید: سپس سؤال امام را به این نحو مطرح كرد.
آیا ممكن است گویندهای سخنی بگوید و از آن مطلبی اراده كند كه به ذهن خواننده نیاید؟ و به عبارت دیگر:
مقصود گوینده چیزی باشد مغایر با آنچه در ذهن مخاطب است؟
فیلسوف عراقی با كمال دقت به سؤال شاگردش گوش داد و گفت: «سؤال خود را تكرار كن.
شاگرد سؤال را تكرار نمود.
استاد تأملی كرد و گفت: «آری، هیچ بعید نیست، امكان دارد كه چیزی در ذهن گوینده سخن باشد كه به ذهن مخاطب نیاید و شنونده از ظاهر كلام گوینده چیزی بفهمد كه وی خلاف آن را اراده كرده باشد.»
استاد كه میدانست شاگرد او چنین سؤالی را از پیش خود نمیتواند مطرح نماید و در حدّ اندیشه او نیست، رو به شاگرد كرد وگفت: «تو را قسم میدهم كه حقیقت را به من بگویی، چنین سؤالی از كجا به فكر تو خطور كرد؟
شاگرد: چه ایرادی دارد كه چنین سؤالی به ذهن خود من آمده باشد؟
استاد: نه تو هنوز زود است كه به چنین مسائلی رسیده باشی، به من بگو این سؤال را از كجا یاد گرفتی؟
شاگرد: حقیقت این است كه «ابو محمد» (امام حسن عسكری ـ علیهالسّلام ـ) مرا با این سؤال آشنا كرد.
استاد: «اكنون واقع را گفتی، سپس افزود: چنین سؤالهایی تنها زیبنده این خاندان است.
آنگاه استاد با درك واقعیّت و توجه به اشتباه خود، دستور داد آتشی روشن كردند و آنچه را كه به عقیده خود درباره «تناقضهای قرآن» نوشته بود تماماً سوزاند!
اینجاست که می گوییم فهم کتاب خدا بسته به فهم معصوم است ودیگران امکان دارد برداشت نادرست داشته باشند.
ابن شهر اشوب در كتاب «مناقب» (ج4، ص ۴۲۴)
@rooshanfekr
🍃🌺🌸🌼🍃
💠 حدیث از امام حسن عسکری ( ع) 💠
از محقرات گناه بپر هیزید چون امرزیده نمیشود ،
پرسیده شد:
محقرات گناه از کدامیک گناهان است ؟
فرمودند :
یعنی کسی گناهی را انجام دهد ،سپس بگوید خوشا بحال من که غیر از این گناهی را مر تکب نشده ام .
منبع : میزان الحکمه .، ج۳ ، ص ۴۵۹.
💠 در نشر معارف دین و قران کوشا باشیم 💠
@rooshanfekr
🌷يونس بن يعقوب گويد :
از امام صادق عَلَيْهِ السَّلاَمُ شنيدم كه می فرمود:
هر بدنى و جسمى كه چهل روز يک بار مصيبت نبيند نفرين شده و ملعون است ، اظهار داشتم : نفرين شده و ملعون است؟! فرمود : (بلى،) نفرين شده و ملعون است ؛ و چون حضرت (مرا شگفت زده) ديد كه بر من چنين مطلبى سنگين است ، فرمود :
اى يونس ! همانا خراشيدن پوست ، كوبيدگى ، لغزيدن و افتادن ، بدبختى و گرفتارى هاى زندگى ، آزمند و ضعيف گشتن ، پاره شدن بند كفش ، لرزش پلک هاى چشم و مشابه آنها از انواع بلايا و مصيبتها است ، به راستى مؤمن گرامى تر از آن است كه چهل روز بر او بگذرد و به جهت گناهان و خطاهايش به وسيله آزمايش پاک نگردد ، اگر چه به سبب غم و اندوهى باشد كه نداند چرا و چگونه بر او وارد شده است ، به خدا سوگند ! بعضى از شما پول هاى سِكّه نزدش گذاشته شود ، چون محاسبه كند ناقص و كَم باشد ، پس ناراحت و غمگين گردد ؛ و چون دوباره محاسبه كند ، ببيند كه درست است ، پس همين سبب از بين رفتن بعضى از گناهانش باشد .
📚المؤمن ج ۱ ص ۳۱
@rooshanfekr
🌷امام على عليه السلام:
تا جايى كه توانايى بر كار خوب داريد، خوبى كنيد؛ زيرا خوبى، [آدمى را ]از مهلكه ها و مرگهاى ناگوار نگه مى دارد. (میزان الحکمه ج۷ ص۲۹۹)
✅ بهتر است کارهای خوب رو با اخلاص کامل فقط برای خشنودی خدا انجام بدید
🔹آب را گِل نکنیم ...
🌱” کمی آرام باش، شلوغ نکن، درگیر نباش، نگران دنیا نباش، حسرت دنیا نخور، به دیگران حسادت نکن. گذشته و آینده را رها کن، به عرض و طول خودت (یعنی اطرافت) کاری نداشته باش. حریصانه برخورد نکن، حرص و جوش نخور، آرام باش و خلاصه در یک کلام آب را گِل نکن تا در زلالی آب، عمق دریای وجود خودت را ببینی که از تو چه میخواهد؟ مدّتی معصیت نکن تا کمکم نیازش را حس کنی. بعد از اینکه مدتی خودت را کنترل کردی و سراغ گناه نرفتی، کمکم نیاز به عبودیت و پرستش مولا در قلبت جوانه میزند. قدم اول ترک محرمات است، به همین دلیل امیرالمؤمنین (ع) فرمودهاند: «اجْتِنَابُ السَّیئَاتِ أَوْلَی مِنِ اکتِسَابِ الْحَسَنَات؛ دوری از گناهان مهمتر از انجام حسنات و خوبیهاست.» “
🔻بخشی از کتاب "رابطه عبد و مولا" اثر علیرضا پناهیان