eitaa logo
فقه روز | محسن ابراهیمی
1.9هزار دنبال‌کننده
565 عکس
124 ویدیو
5 فایل
دروس و یادداشت‌های محسن ابراهیمی @ebrahimi845
مشاهده در ایتا
دانلود
الحمدلله در دور دوم مشارکت نسبت به دور اول، افزایش قابل توجهی داشت. باید از همه کسانی که در افزایش این مشارکت نقش داشتند (که البته عمدتا نیروهای جهادی و مردمی بودن) تشکر کرد خدا رو شکر باید از مردم تشکر کرد و باید قدر مردم را بیشتر دانست @rooz_fiq
«میزان رای ملت است» تبریک به ملت عزیز ایران بابت حضور و صبر و همراهی و مشارکت و تبریک به دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب مردم گرانقدر ایران ان شاءالله همینطور که نظام جمهوری اسلامی همیشه رو به پیشرفت بوده، چهار سال آینده هم برای ملت عزیز ایران و برای اسلام عزیز، دورانی سرشار از برکات باشد بحول و قوه الهی. درباره این ایام و اتفاقاتی که رخ داد مطالب زیادی را باید گفت و شنید و فکر کرد. ان شاءالله اگر عمری باشد، گفتگو کنیم. @rooz_fiq
🔹خب بحمدالله انتخابات به خوبی در امنیت و سلامت کامل برگزار شد و مردم شریف ایران رئیس جمهور خود رو انتخاب کردن. بنده چند نکته به ذهنم می رسد که عرض می کنم. ممنون می شم که شما هم نظرتون رو در مورد این مطالب بیان کنین.👇👇👇
1️⃣انتخاب مردم: 🔹هیچ وقت نباید به مردم به خاطر انتخابشان خرده گرفت. آنها وظیفه خودشون رو به بهترین نحو انجام دادن. آنها گزینه هایی که شورای نگهبان تایید کرد را محترم دانستند. در مدت تبلیغات تلاش کردن و در نهایت از حق خودشون استفاده کردن و در چارچوب قوانین، کاندیدای خود را انتخاب کردن. لذا از جانب آنها هیچ اشکالی نیست. اگر مشکلی هست در جای دیگرست. این ملت همان هستند که برای حاج قاسم و شهید رئیسی چنان تشییعی برگزار کردن و این مردم همان هستند که اصل انقلاب را محقق کردند. لذا آنها بی نظیرند و انتخابشان را باید بر روی دیده نهاد.
2️⃣مشارکت: 🔸قطعا مشارکت بالا یا پایین سنجه کاملی برای موافقت و مخالفت مردم با نظام نیست. اما فارغ از نسبت سنجی میزان مشارکت با موافقت با نظام، اما از آنجایی که مشارکت فی نفسه امر مطلوبی است، باید در مورد علل و عوامل کاهش مشارکت، اندیشید و سعی در برطرف کردن آنها کرد. این را بپذیریم که حتی در دور دوم مشارکت پایین بود. عدم مشارکت دو علت اصلی دارد. اول: اینکه انتخابات تنها مظهر مشارکت مردم نیست. بلکه امور دیگری هم در کشور رخ می دهد که مردم حس می کنند که به آنها بی توجهی شده. این بی توجهی ها، مردم را دلسرد میکند و نتیجه آن در انتخابات بروز می کند. از مهمترین عوامل احساس بی توجهی، عدم شفافیت است. اینکه مردم نمی دانند دلیل برخی از تصمیمات چیست؟ اینکه پاسخ برخی از اتفاقات را نمی گیرند. اینکه پرونده هایی بین حاکمیت و مردم باز می شود و مختومه نمی شود. عامل دوم حس بی توجهی، عدم ارتباط است. مسئولین ما ارتباطشان با مردم خیلی کم شده است. آقا چند سال پیش گفتند که مسئولین بروند و در دانشگاه ها حضور پیدا کنند. منظور از مسئولین هم فقط قوه مجریه نیست. همه نهادها و سازمان ها و قوا. دوم: این است که گمان می کنند، انتخاب آنها بی تاثیر است. منظورم این نیست که واقعا انتخاب آنها بی تاثیر است. بلکه منظور این است که آنها باید تغییر رو در زندگیشون حس کنن. اما اگر حس نکنن، گمان می کنند، رفت و آمد دولت ها تاثیری ندارد. البته رسانه های خارجی را نباید دست کم گرفت. آنها نیز در القای ناامیدی بسیار موثرند اما بخش زیادی از خورات آنها در داخل تولید می شود و بی اثر کردن آنها هم به دست مسئولین است. باید از تمام کسانی که این ایام شبانه روز با دست خالی کار کردند و نتیحه آن افزایش ده درصدی مشارکت بود، تشکر کرد. اما این را هم باید در نظر داشت که مسئولین و نهادهای مختلف می توانستند در جهت افزایش مشارکت خیلی اثرگذار باشند، اما چیزی که در ظاهر دیده شد این بود که خیلی هم نسبت به مشارکت دغدغه مند نبودند. برای مشارکت از امروز باید شروع کرد. موانع را شناخت و انها را حل کرد و گرنه مشارکتی که در یک هفته ایجاد شود، انچنان پایدار و واقعی نیست.
برای اینکه مسئولین درک خوبی از مشارکت پیدا کنن، پیشنهاد می کنم یک کانال ده‌هزار نفری به آنها داده شود و آنها سعی کنند که مطالب رو به گونه ای در کانال ارائه کنند، که هم مخاطب موجود را حفظ کنند و هم آنها را افزایش دهند. این کار درک خوبی از مشارکت ایجاد خواهد کرد.
3️⃣ وحدت ملی ▫️اکنون که آقای دکتر پزشکیان با رای اکثریت و در چارچوب قانون انتخاب شده اند، رئیس جمهور همه ملت ایران هستند. خوب باشند یا بد، قوی باشند یا ضعیف، نفع و ضرری برای همه ما و به پای انقلاب و نظام اسلامی است. لذا از همین امروز باید تمام تلاشمان را کنیم که دولت موفقی باشند و بتوانند به خوبی مدیریت کنند و مشکلات مردم را حل کنند. نباید گمان کنیم ایشان از جای دیگری آمده و نباید از الان سعی کنیم که اشتباهات ایشان را پیدا کنیم و به مردم اثبات کنیم که ایشان گزینه خوبی نبوده. همه اینها تمام شده. از الان باید کمک کنیم به دولت و اگر اشکالی هم هست خیرخواهانه گفته شود.
4️⃣ جبهه انقلاب در مورد عملکرد خودمان در این دوره از انتخابات و دوره های گذشته خیلی حرف هست. اما دو مشکل مهم در این جریان است که منجر می شود که تا کنون عمده دولت ها در دست جناح مقابل باشد. اول: روحیه فردگرایی است. یک مشکل مهم این است. گمان می کنیم آنچه که من آن را درست می دانم، فقط باید همین بشود و اگر این نشود، همه چیز از بین می رود. این روحیه که هست ما نمی توانیم به اجماع برسیم، نمی توانیم گفتگو کنیم، نمی توانیم اهم و مهم کنیم، نمی توانیم نقد دورن گفتمانی را علنی نکنیم، انشعاب جدید درست می کنیم، دیگران را زود از قطار پیاده می کنیم. نمی توانیم تشکیلات داشته باشیم و ..... دوم: نداشتن مسئول، بزرگتر، رهبر با هر اسم دیگری که روی آن بگذاریم. البته عامل فقدان رهبر هم ناشی از عامل اول است. چون قبول رهبر به شرطی است که خود را کنار بگذاریم و نظر دیگری را بپذیریم. اما ما یا باید خودمان در راس باشیم و یا تک روی می کنیم. بزرگترهایی هم که تا حدودی به هم شایع قبلا وجود داشتند یا خدا آنها را از ما گرفت و یا اینکه خودمان آن ها را از بزرگی ساقط کردیم و بی اعتبار کردیم (البته گاهی هم خودشان مقصر بوده اند. چون یا مقبول نبوده اند یا ناکارآمد بوده اند. نتیجه آن کارها را هم در این انتخابات دیده ایم.بالاخره هر جریانی لیدر می خواهد. باید لیدر یا لیدرهایی مقبول و کارآمد کار را به عهده بگیرند و گرنه سردرگمی عجیبی که جبهه انقلاب در ایام قبل از 8تیر داشت و منجر به شکست شد، باز هم تکرار می شود. پس آن باید ساماندهی و سازماندهی و کار گفتمانی را هرچه سریعتر شروع کرد. روحیه جمعی و تشکیلاتی هم یک شبه بوجود نمیاد. باید با هم کار کرد و تمرین کرد. اگر این دو حل شود، قطعا می توان پیروز بود. رای آقای جلیلی هم قابل توجه بود. باید آن را رها نکرد بلکه آن را حفظ کرد و افراد را آموزش داد و تبیین کرد و ادامه داد.
این رو هم اضافه کنم که کشور فقط ریاست جمهوری نیست و ریاست جمهوری هم فقط رئیس جمهور نیست. از ما ساماندهی پیدا کنیم با دو عاملی که بیان شد، میتوانیم در همین شرایط هم بسیار تأثیرگذار باشیم. مجلس، مجمع، سازمان‌ها، شوراها، دانشگاه‌ها، امامت جمعه، مساجد و .... همه ظرفیت‌های هستند برای جهش😊
5⃣یک مورد هم میخواستم در مورد حوزه علمیه و نقش آن در منظومه انقلاب اسلامی و ظرفیت و میزان اثرگذاری اون در کشور بگم، اما اونقدر زیاده که فعلا ازش صرفنظر میکنم.
▪️صلّی الله علیک یا اباعبدالله