✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «اسلام و دخانیات»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠٣/١٠
✍️ مناسبت روز: امروز، در تقویم به عنوان «روز جهانی بدون دخانیات» ثبت شده، لذا سخن روز را به این موضوع اختصاص میدهیم؛
طبق آمارهای رسمی سازمان بهداشت جهانی، استعمال دخانیات، شایعترین عامل مرگ و میر و ناتوانی در سطح جهان است! به طوری که در هر ۸ ثانیه، یک نفر در جهان به دلیل ابتلا به بیماریهای ناشی از مصرف و مواجهه با دود دخانيات، جان خود را از دست میدهد!
در ایران نیز، متأسفانه بر اساس آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت، سالانه ۶۵ میلیارد نخ سیگار، دود میشود و بیش از یازده میلیون نفر در کشور ما، به طور مداوم به استعمال دخانیاتی مانند سیگار و قلیان مشغولاند، و به همین علت، مصرف دخانیات در ایران مهمترین عوامل بروز یا تشدید بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبیعروقی، ریوی، عفونی، سرطانها، بیماریهای استخوانی، بیماریهای دستگاه گوارش، شنوایی، دندانها و … است!
علاوه بر زیان شدید دخانيات بر سلامت انسان، آمارهای جهانی از زيان های بزرگ اجتماعی، اقتصادی و زيست محيطی نیز حکایت میکند!
هرچند خوشبختانه در سالهای اخیر در ایران اسلامی، با اطلاعرسانیهای مؤثر در فضای حقیقی و مجازی، سطح آگاهی مردم نسبت به عواقب وخیم دخانیات بر سلامت آنان افزایش یافته اما مسلماً یکی از عوامل بسیار مهم کاهش این بلای خانمانسوز، بررسی و تأکید «آموزههای دینی در برابر دخانیات» است که سعی میکنیم در این مجال کوتاه، به گوشهای از نگاه اسلام در این زمینه، اشاره نمائیم:
مطابق آيات و تعاليم پيشوايان عظيم الشان، دين اسلام، آخرين و کاملترین دين الهی به شمار میرود که نیازمندیهای تمام انسانها و جوامع و فرهنگها و تمدنهای روی زمين را در نظر گرفته و دستورات لازم در تمام شئون زندگی را صادر نموده است! لذا هرچند که در عصر ظهور اسلام نامی از دخانيات مانند سیگار و قلیان و یا مشتقات مشابه آن در میان نبوده، اما با نگاه کلی به دستورات صادره در آیات و روایات و احکام و تعالیم اسلامی به وضوح میتوان به مقابله اسلام با هر چیز مضر، و یا حتی احتمالاً مضر، دست یافت! چنانچه خداوند در قرآن کریم، هر اقدامی که علیه سلامتی جسمی و روحی، انسان انجام شود و موجودیت او را به خطر بیندازد را منع نموده:
👈 «وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيکمْ إِلَى التَّهْلُکة»: «خود را به دست خویش به هلاکت نیفکنید!» (بقره/١٩۵)
👈 «وَيُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّبَاتِ وَيُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبَائِثَ»: «(پیامبراسلام) پاکیزهها را برايشان حلال و ناپاکیها را بر مسلمانان حرام میسازد. (اعراف/١۵٧)
👈 «وَلَا تَقْتُلُوا أَنْفُسَکمْ»: «خودکشی نکنید و همدیگر را نکُشید» (نساء/٢٩)
همچنین در روایات اسلامی نیز بر این موضوع تأکید فراوان گردیده، چنانچه پیامبر اکرم(ص) فرمودهاند: «لاَ ضَرَرَ وَلاَ ضِرَارَ» یعنی ضرر و زيان رساندن به خود و ديگران ممنوع و حرام است!
✍️ در فقه اسلامی نیز خوردن و آشامیدن و استعمال چیزهایی که برای سلامتی انسان ضرر داشته باشد، منع شده، چنانچه تمامی فقها در این مسئله فرمودهاند: «مصرف هر چیزى که براى انسان ضرر داشته باشد حرام است!»
❓مسلماً سیگار و دخانيات یکی از چیزهایی است که استعمالش برای سلامتی انسان ضرر دارد؛ اما سؤال اینجاست که آیا این ضرر در حدی است که استفادهی از آنرا حرام کند یا خیر؟
✅ گروه زیادى از اطبّا و پزشکان خبره، اجماع و اتّفاق نظر دارند که سیگارو دخانيات، ضررهاى مهم و زیانهاى قابل توجّهى دارد، و کتابهاى متعدّدى در مورد خطرات، زیانها و بیماریهاى ناشى از استعمال دخانیات، به خصوص سیگار، نوشتهاند! لذا حداقل میتوان ادعا کرد که دخانيات به تناسب افراد و حالات مختلف، ضرر قابل توجهی به انسانها وارد مینماید!
بر همین اساس بعضی از فقها، صراحتاً و به طور مطلق، فتوا به حرمت سیگار و دخانيات دادهاند؛ اما بعضی از مراجع، تشخیص را بهعهده مکلف، گذاشته و گفتهاند که اگر سیگار برای فرد ضرر قابل ملاحظهای داشته باشد و يا موجب ضرر و اذيّت و آزار ديگران شود، حرام است!
✍️ در پایان نباید فراموش کرد که با مصرف سیگار و دخانیات، علاوه بر ضرر به خود و اصراف در اموال، و ضرر به محیط زیست، ضرر زیادی به اطرافیان و انسانهای دیگر نیز وارد میشود که از نظر اسلام، «حقالناس» از بزرگترین گناهان و معاصی الهی است که حتی با شهادت در راه خدا نیز برطرف نمیگردد!
لذا میتوان گفت که دین اسلام در یک کلام، مخالف صددرصد دخانيات و سیگار است و مسلماً مصرف این گونه مواد، در شأن یک انسان مسلمان و پیرو مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) نیست!!!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزشمار_انتخابات
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
8️⃣1️⃣ روز مانده تا انتخابات و تشکیل #دولت_جوان_حزباللهی_تحولآفرین
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🔆 حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای (مدظلّهالعالی):
🗳 «كسانى كه براى انتخابات خود را نامزد کردند، بدانند كه انتخابات يك وسيلهاى است براى بالا بردن توان كشور، براى آبرومند كردن ملت؛ انتخابات فقط ابزارى براى قدرتطلبى نيست. اگر بناست اين انتخابات براى اقتدار ملت ايران باشد، پس نامزدها بايستى به اين اهميت بدهند و اين را در تبليغاتشان، در اظهاراتشان و در حضورشان رعايت كنند! مبادا نامزدها در اثناى فعاليتهاى انتخاباتىِ خودشان جورى رفتار كنند و حرفى بزنند كه دشمن را به طمع بيندازند؛ رقابتها را منصفانه كنند، حرفها را منصفانه كنند، از جادهى انصاف خارج نشوند! خوب، به طور طبيعى هر نامزدى حرفى دارد و حرف مقابل خود را رد ميكند؛ اين رد و ايراد فى نفسه اشكالى ندارد؛ اما مشروط بر اينكه تويش بىانصافى نباشد، كتمان حقيقت نباشد! ميدان... باز است؛ بيايند در ميدان انتخابات خود را بر مردم عرضه كنند؛ اختيار با مردم است؛ مردم هر جورى كه فهميدند، تشخيص دادند، هشيارى آنها به آنها كمك كرد، انشاءاللَّه همان جور عمل خواهند كرد...»
🗒 سخنان معظمله روز اول فروردین ١٣٨٨.
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🚨 تا فرصت باقیست برای افزایش آمادگی، بصیرت و هوشیاری خود و دیگران بکوشیم...
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ١١ خرداد ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 20 شوال 1442
Tuesday 01 June 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ايام انتخابات ریاست جمهوری
موضوع: «#احکام_انتخابات»
❓اگر #اصلح را نشناسیم وظیفه چیست؟ از طرفی اگر تحقیق کنیم و به شخص اصلح نرسیم می توانیم در #انتخابات شرکت نکنیم؟
✅ در تشخیص فرد اصلح می توانید از کسانی که به لحاظ تعهد دینی و بصیرت انقلابی مورد اعتمادند، کمک بگیرید و در هر صورت شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعی است.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«تاریخ اَنْدُلُس،عبرتى بزرگ برای مسلمانان(١)»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/٠٣/١١
✍️ مناسبت روز: امروز، مناسبت خاصی نداریم؛ اما فردا سالروز پیروزی مسلمانان و ایجاد حکومت و تمدن بزرگ اسلامى در اَندُلُس است که سخن امروز را به همین موضوع اختصاص میدهیم؛
✍️تاریخ، آموزگار بسیار بزرگی است! از این رو، خداوند در قرآن کریم، فراوان از تاریخ گذشتگان (اعم از خوبان و بَدان) براى عبرت آموزى و هدایت بندگان، سخن به میان آورده و سفارش نموده است:
📖«قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِكُمْ سُنَنٌ فَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ»: «پیش از شما، سنتهایی وجود داشت، (و هر قوم، طبق اعمال و صفات خود، سرنوشت هایى داشتند که شما نیز همانند آن را خواهید داشت) پس در روى زمین گردش کنید و ببینید سرانجام تکذیب کنندگان (آیات خدا) چگونه بوده است!» (آل عمران/١٣٧)
بنابراین اسلام به مردم توصیه مینماید که از تاریخ گذشتگان عبرت بیاموزند که در آن، درسهاى بسیار گرانسنگ است! اما افسوس که به فرموده امیرمؤمنان (ع): «مَا أَكْثَرَ الْعِبَرَ وَ أَقَلَّ الِاعْتِبَارَ»: «عبرتها چه بسیارند و عبرت گرفتن ها چه اندک است!» (حکمت ٢٨٩ نهج البلاغه)
💠 «تمدن اسلامی اندلس» یکی از مهمترین و عبرتآموزترین وقایع تاریخی است! چرا که این تمدن بزرگ پس از ٨٠٠ سال عظمت و شکوه، ناگاه به سستى و اضمحلال گرایید و امروز بجز چند عمارت زیبا، دیگر اثری از آن تمدن باشکوه اسلامی نیست!
لذا انشاالله در روزبرگ امروز و فردا به چگونگی ایجاد تمدن اسلامى در آندلس و شگفتیهای آن، و سپس علل غروب خورشیدِ تابناک این تمدن بزرگ میپردازیم؛
✍️ ایجاد تمدن اسلامی در شبه جزیره ایبرى (اسپانیا و پرتقال):
در سال ٩٢ هجرى قمرى، لشگرى هفت هزار نفرى از مسلمانان به فرماندهى «طارق بن زیاد»، شبه جزیره ایبرى (Iberia) را فتح نمودند؛ آنها از سلسله جبال پیرنه، نیز گذشتند و به خاک فرانسه رسیدند! و حکومت اسلامى اندلس را در کُل شبه جزیره برقرار نمودند که این حکومت تا سال ٨٩٧ هجرى قمرى ادامه یافت! (تاریخ فتوحات اسلامى در اروپا، ترجمه على دوانى، ص ۴۵)
✍️ شکوه تمدن اسلامى:
از آنجا که اسلام، دین دانش، تفکر و تعقل است، در طول تاريخ، مسلمانان به هر کجا که قدم گذاشتند، نور دانش در آنجا درخشیده است!
اندلس نیز یکى از کشورهایى بود که با تابیدن نور اسلام، دستاوردهاى شگرفى را به جهان علم، عرضه نموده است؛ بهگونهای که «لاین پل» مستشرق انگلیسى مى نویسد: «اسپانیا هشت قرن در دست مسلمانان بود و نور تمدن آن، اروپا را نورانى ساخت...؛ بهطوری که علوم و ادب و صنعت فقط در همین سرزمین اروپایى رونق داشت و از همین رهگذر بود که علوم ریاضى، فلکى، گیاه شناسى، تاریخ، فلسفه و قانونگذاری فقط در اسپانیاى اسلامى تکمیل شده و نتیجه داد!» ( اسلام و بلاهاى نوین، ترجمه مصطفى زمانى، ص٢۴۶)
👈 جالب است که بدانیم این تحول و پیشرفت در اندلس، زمانى بود که اروپا گرفتار دوره رکود علمى قرون وسطى بود! به صورتی که دکتر «مارتینز مونتابث» مستشرق اسپانیایى می نویسد: «اگر حاکمیت هشت قرنه اسلام بر اسپانیا نبود، هرگز این کشور وارد گردونه تاریخ تمدن نمىشد و در این دوره، در حالى که اروپاى همسایه، اسیر تیرگى جهل و عقب ماندگى بود، مسلمانان، روشنایى خرد و فرهنگ را به آنجا منتقل کردند» (عبدالجبار الرفاعى، بیدارى اسلامى در اندلس امروز، ص ۴٩)
✍️ مسلمانان اندلس در سایه دانش پژوهى و علم دوستى در اسلام، بدان پایه از پیشرفت در رشته هاى مختلف علمى، صنعتی، کشاورزى، شهرسازى و زیباسازی رسیدند که «جان دراپر» در «تاریخ پیشرفت فکر در اروپا» پس از توصیف شهر سازى و زیبا سازى شهر قرطبه (پایتخت اندلس) مى نویسد:
«هفتصد سال بعد از این تاریخ هم، حتى یک چراغ در راه هاى عمومى لندن و پاریس وجود نداشت و قرن ها پس از این تاریخ، افراد پیاده در شهر لندن و پاریس در روزهاى بارانى تا قوزک پا در گِل فرو مى رفتند!» (اسلام در غرب، ص ٣١١)
👈 در این دوره، مهندسان مسلمان آندلس نیز در معمارى به قلههای رفیع این دانش دست یافتند و چنان آثار ماندگارى را از خود به جاى گذاشتند که امروزه، سالانه بیش از ۴۵ میلیون نفر جهانگرد، از این آثار بازدید مىکنند!
✍️ لذا هر مسلمان بیدار دلى، با نیم نگاهى به تاریخ پر شکوه اندلس، از خود مىپرسد: چرا این تمدن بزرگ اسلامی با آنهمه قدرت، عظمت و شکوه به حضیض ذلت و خوارى کشیده و به کلی نابود شد؟!
💠 انشاالله، به شرط حیات، پاسخ این سؤال مهم، در روزبرگ فردا، تقدیم شما خواهد شد!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزشمار_انتخابات
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
7️⃣1️⃣ روز مانده تا انتخابات و تشکیل #دولت_جوان_حزباللهی_تحولآفرین
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🔆 حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای (مدظلّهالعالی):
🗳 «من به نامزدهای گوناگون عرض میکنم، جوری حرف بزنید که اگر در خرداد سال آینده نوار امروز شما را جلوی خودتان گذاشتند یا پخش کردند، شرمنده نشوید! جوری وعده بدهید که اگر چنانچه آن وعده را بعداً به رخ شما کشیدند، مجبور نباشید تقصیر را گردن این و آن بگذارید که نگذاشتند، نشد... کاری را که میتوانید انجام دهید، وعده بدهید...» (خرداد٩٢)
«آن كسانى هم كه دستى در تبليغات دارند، فضاى سياسى كشور را آشفته نكنند؛ بدگويى از اين، اهانت به آن؛ معارضهى جناحهاى سياسى با هم؛ مردم چه تقصيرى كردهاند كه بايستى ذهن آنها به خاطر انگيزههاى مختلف سياسى اشخاص و گروهها و جناحها و مجموعهها، آشفته و مغشوش شود! اينها بگذارند فضاى انتخابات سالم باشد؛ البته هركس حق دارد از خود و نامزد انتخاباتى خود دفاع و حمايت كند؛ اين مانعى ندارد. تبليغات در حد متعارف و بدون اسراف و زيادهروى، خيلى خوب است؛ اما اهانت، تخريب و بدگويى - اينكارهايى كه جزو رسوم زشت بعضى از كشورهاى غربى است - را كنار بگذارند؛ بگذارند مردم در يك فضاى آرام، با تشخيص، با بصيرت و بدون سراسيمگى انتخاب كنند...»
🗒 سخنان معظمله ١٣٨۵/٨/٢.
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🚨 تا فرصت باقیست برای افزایش آمادگی، بصیرت و هوشیاری خود و دیگران بکوشیم...
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ١٢ خرداد ١۴٠٠
🌙 الأربعاء، 21 شوال 1442
Wednesday 02 June 2021 م🌲
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 فتح اندلس بهدست مسلمانان (٩٢هق)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ايام انتخابات ریاست جمهوری
موضوع: «#احکام_انتخابات»
❓به نظر معظمله معیارهای نامزد #اصلح چه مواردی است؟
✅ با وجود شرایط قانونی، اهم معیارهای اصلح به شرح زیر است:
۱- #تدیّن؛
۲- #تعهّد و خوشنامی؛
۳- وفاداری به #انقلاب و ایستادگی در راه آن؛
۴- عزم، اراده و نفوذ ناپذیری در مقابل دشمن و افراد ناصالح؛
۵- دارای برنامه و کفایت لازم؛
۶- مرعوب نشدن در مقابل دشمنان؛
۷- #ساده_زیستی و دوری خود و بستگان از اشرافی گری؛
۸- #مردمی و آشنا به درد مردم، خدمتگزاری؛
۹- اعتقاد واقعی به راه امام راحل (ره)؛
۱۰- تقید به مسائل اخلاقی نظیر پرهیز از معامله گری، رشوه و توصیه پذیری و توجه به منافع طبقات محروم جامعه؛
۱۱- تثبیت مواضع عزت آفرین، صحیح، عاقلانه و حکیمانه انقلاب و نظام؛
۱۲- پرهیز از #اسراف یا هزینه از بیتالمال یا اموال شبههناک در تبلیغات و غیر آن؛
۱۳- پرهیز از طرح اموری که در اختیار آنها نیست؛
۱۴- شناخت اولویت ها و فوریت های نظام و مردم و پرداختن به آنها.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزشمار_انتخابات
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
6️⃣1️⃣ روز مانده تا انتخابات و تشکیل #دولت_جوان_حزباللهی_تحولآفرین
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🔆 حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای (مدظلّهالعالی):
🗳 «انتخابات يك حادثهى مهم است؛ چون مردم اختيار كشور را براى مدت چهار سال به دست انسانى خواهند داد؛ و اوست كه مىتواند در اين مدت بودجه و درآمد و نيروى انسانى و سازمانهاى كشور را بهكار بگيرد؛ يا درست، يا خداى نكرده نادرست؛ يا كامل، يا خداى نكرده ناقص؛ يا همراه با صحت عمل، يا خداى نكرده دچار شائبههاى سوءعمل؛ يا با توجه به نيازهاى مردم، متوجه به باز كردن گرههاى زندگى مردم، متوجه به رفع مشكلات انبوهى كه وجود دارد، يا خداى نكرده بىاعتنايى به اينها! پس انتخابات از اين جهت بسيار مهم است كه ملت ايران مىخواهد ادارهى كشور را براى چهار سال به دست انسانى بسپرد كه از لحاظ قانونى اختيارات بسيار وسيعى دارد، امكانات بىنظيرى در اختيار دارد و مىتواند ملت و كشور را چهار سال و يا حتّى بيش از چهار سال جلو ببرد؛ و مىتواند متوقف نگه دارد يا خداى نكرده به عقب برگرداند...»
🗒 سخنان معظمله ١٣٨۴/٣/١۴.
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🚨 تا فرصت باقیست برای افزایش آمادگی، بصیرت و هوشیاری خود و دیگران بکوشیم...
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«تاریخ اَنْدُلُس،عبرتى بزرگ برای مسلمانان(٢)»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠٣/١٢
✍️ مناسبت روز: امروز ٢١ شوال، سالروز پیروزی و فتح مسلمانان و تشکیل حکومت و تمدن بزرگ اَندلس است؛ حکومتی که پس از ٨٠٠ سال شکوه و عظمت و شگفتی، برای همیشه از صفحه روزگار حذف گردید! و امروزه جز یک نام و چند ساختمان و موزه از آن هیچ نشانی وجود ندارد! لذا بررسی دلایل شکست و اضمحلال این تمدن عظیم، میتواند، درسی بزرگ برای تمامی حکومتهای اسلامی و بالأخص جمهوری اسلامی ایران باشد!
✍️ با بررسی دقیق تاریخ، میتوان دو عامل اساسی را به عنوان آسیبهای حکومت اسلامى اندلس برشمرد که عبارتند از:
1️⃣ «اختلاف و تفرقه»
خداوند در قرآن کریم، به مسلمانان، دستور وحدت و دوری از تفرقه میدهد:
📖 «واعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقوا»: «همگى به ریسمان الهى چنگ زنید و متفرق نشوید!» (آل عمران/١٠٣)
در اسلام، یکى از ارکان مهمِ ثبات، امنیت و پیشرفت هر جامعهای، وحدت است و حکومت اسلامی آندلس نیز در سايه همین وحدت و یکپارچگی مسلمانان، بصورت برق آسا، در شبه جزیره ایبرى تشکیل شد! اما پس از چند صد سال، دشمنان بین مسلمانان تفرقه و درگیرى هاى داخلى ایجاد نمودند که همین موضوع، مهمترین علت شکست حکومت بزرگ اندلس شد!
ایجاد دشمنى میان دو گروه از اعراب و همچنین برتری طلبی های آنها نسبت به بربرهاى شمال آفریقا به مرور زمان، باعث اختلاف پر دامنهاى در اندلس شد!
این اختلافات تا بدانجا بالا گرفت که وقتی عالِم بزرگى در مسجد جامع شهر قرطبه، دست به دعا برداشت که «خدایا میان مسلمانان صلح برقرار کن!»، او را بى درنگ کشتند! (تاریخ فتوحات اسلامى در اروپا، ص٨٨)
در نتیجه این اختلافات، از اوایل قرن پنجم هجرى براى نخستین بار پس از برپایى حکومت بزرگ اسلامى در اندلس، متأسفانه حاکمیت واحد مسلمانان شکست و ٢۶ دولت مستقل و حکومت کوچک اسلامی در نقاط مختلفِ شبه جزیره ایبری به وجود آمد! و هر کدام از دولتها نیز براى توسعه قلمرو خود همواره با همسایگان مسلمان خود درگیر بوده و بالاخره کار به جایی رسید که کمکم براى دستیابى به مقصودشان به مسیحیان باج داده و با آنها پیمان همکاری می بستند تا با حمایت آنان بر مسلمانان دیگر غلبه نمایند! و پادشاهان مسیحی نیز از این فرصت، کمال استفاده را برده و چون مارى زخم خورده، عُقده شکست هاى چند صد ساله را از دل گشودند و انتقامى سخت از مسلمانان مُتفرق، گرفتند! چنانچه گروههای مسلمان، یکی پس از دیگری به دست مسلمانان دیگر نابود میشدند! تا بالاخره در سال ٨٩٧ هجرى قمرى، مسیحیان به عمر آخرین حکومت اسلامى در اندلس نیز پایان دادند و یکی از بزرگترین تمدنهای بشری برای همیشه برچیده شد! (صحنه هاى تکان دهنده در تاریخ اسلام، ترجمه على دوانى، ص١۵١)
2️⃣ «فساد اخلاقى و تعطیل شدن احکام اسلامی»
دومین عامل مهم شکست مسلمانان در اندلس را باید پشت کردن به احکام اسلامی و روى کار آمدن حاکمان فاسد و بى بند و بار، دانست!
به صورتی که فراگیر شدن فساد، در سطح حاکمیت و جامعه، کمکم مسلمانان را، از توجه به صلاح و سلامت و پیشرفت جامعه اسلامی بازداشت و حَمیت و غیرت دینى را در آنها از بین برد، و تنها قدرت طلبى و خوش گذرانى برای آنها اهمیت پیدا نمود! در نتیجه، شهرها یکى پس از دیگرى از تحت حکومت آنان خارج گردید و به تصرف دشمن درآمد و فساد در بین حکمرانان تا بدانجا پیش رفت که يکی از حاکمان آنها بهنام «معتصم بن صمادح»، عاشق دخترى مسیحى شد و به زور او را از پدرش گرفت و بر سر همین موضوع، جنگ و خونریزى بزرگی در میان مسلمانان شکل گرفت! (نورانى اردبیلى، بررسى عقاید و ادیان، ص ٢٩١)
در این زمان دشمنان مسیحى که در طی صدها سال همواره از مسلمانان شکست خورده بودند، با طرحِ شیطانىِ تهاجمِ فرهنگی، وارد میدان شدند و با عقد قراردادهایى با حاکمان اسلامی، برای مسلمانان به ایجاد تفریح گاهها، مدرسههای مختلط و بازار ایجاد کرده و به تجارت آزاد در بین آنها پرداختند!
آنها در مدارس خود به فرزندان مسلمان، بی بند باری و افکار عقیدتی مورد نظر خود را اِلقا مى کردند و با به گردش در آوردن دختران زیباروى مسیحى در تفریحگاه ها، جوانان مسلمان را به آنجا کشانده و با ترویج مشروبات الکلى و بیحجابی و فحشا در بین آنها، اعتقادات اسلامی را از جوانان دور نموده و کمکم آنان را از درون تهى کرده و بدین ترتیب تمام توان مقاومت و غیرت دینی را از آنان گرفتند! چنانکه یکی از دانشمندان مسلمان در غَم سقوط حکومت اسلامی، چنین بیان مى کند: «اگر گناهان مسلمانان و فرو رفتن آنها در منجلابِ معاصىِ بزرگ و کوچک نبود، هیچ گاه سواران مسیحى بر آنان پیروز نمى شدند!» (همان)
👈 ادامه دارد... 👇👇👇
✅ بنابراین، «تفرقه» و «فساد اخلاقى»، مهمترین علل شکست و اضمحلالِ حاکمیت ٨٠٠ ساله مسلمانان در اندلس بود!
✍️ اینک سزاوار است بیاندیشیم و به چند پرسش مهم، پاسخ دهیم:
❓آیا تاریخ تکرار نمى شود؟ و آیا نباید از تاریخ اندلس عبرت آموخت؟
❓آیا حکومت اسلامی ما با کمتر از نیم قرن پایداری، از حکومت ٨٠٠ ساله اندلس، مستحکمتر است؟
👈 مگر غیر از این است که مؤمن از یک سوراخ دو بار گزیده نمى شود؟
❓پس چرا برخی از ما، امروز دل در گرو پیمان و یاری دشمنان دادهایم؟!
❗و برخی دیگر، بى توجه به نقشه هاى شوم دشمن بر طبل اختلاف و تفرقه مىکوبیم و از وحدت حول محور رهبر معظم انقلاب، غافل هستیم و منافع حزبى و گروهى خود را بر منافع انقلاب و کشور ترجیح مى دهیم!
❓و چرا در مقابل شبیخون فرهنگى دشمن در فضای حقیقی و مجازی، اقدامى اساسى صورت نمیگیرد؟
❓وآیا توطئه دشمن، یک تَوهّم است یا این که توهم توطئه نیز توطئه بزرگتر دشمن است؟
❓آیا اختصاص بودجه کلان از سوى دشمنان براى نابودى جمهورى اسلامى واقعیت ندارد و آن هم یک توهم است؟
❓آیا افزایش قارچ گونه باندهاى ترویج فحشا و بیحجابی، مشروبات الکلى و انواع مواد مخدر در سطح جامعه، بویژه در میان جوانان از روى نقشه و برنامه ریزى قبلی نیست؟
❓آیا اِلقاى شبهات و ایجاد تردید در بنیان هاى اعتقادى براى سست و متزلزل کردن باورهاى دینى مردم، اتفاقی و بدون برنامهریزی است؟
❓آیا هزینه های چند میلیارد دلاری دشمنان برای گسترش رایگان برنامه هاى ضد اخلاق و عفت از طریق ماهوارهها، و ساخت انواع فیلمها و سریالها و پوسترهای مبتذل، هدف خاصى را دنبال نمى کند؟
✍️ پس چرا مسئولین و دولتمردان ما از خواب غفلت، بیدار نمی شوند؟ و گامى اساسى براى حل این مسائل و رویارویى با شياطين بر نمیدارند؟ و تازه هر روز به دنبال عقد قرارداد برجامها با آنها هستند؟!
👈 مگر فراموش کردهایم که دشمنى کردن در ذات دشمن نهفته است و ذات هر چیز، هرگز از آن جدا نمىشود! و به فرموده امیر مؤمنان (ع): «کسى که از دشمن غفلت بورزد، (بداند) که دشمن از او غافل نخواهد شد!» (نهج البلاغه، نامه ۶٢)
و همچنین رهبر معظم انقلاب فرمودند: جنتلمنهای پشت میز مذاکره، در حقیقت همان تروریستها... هستند! آنها در ظاهر به روی شما میخندند اما خنجر را در پشت خود مخفی کردهاند! (١٣٩٨/١٠/٢٧)
✍️ و کلام آخر اینکه، تا وقت باقیست، بیاییم با وحدت و انسجام و عمل به دستورات و احکام دینی، بر اساس دستور قرآن کریم از تاریخ گذشتگان عبرت گرفته و از آرمان ها و اصول انقلاب اسلامى، امام و شهدا پاسدارى نموده و با انتخابی فرد اصلح در انتخابات پیش رو، از تهاجم بیشتر دشمنان جلوگیری نمائیم و به یاد داشته باشیم که بر اساس سنت الهى، خداوند سرنوشت هیچ گروهى را، تغییر نمی دهد، مگر آن که آنان آنچه را که در خودشان است تغییر دهند!
«ان الله لایغیر مابقوم حتى یغیروا مابانفسهم» (رعد/١١).
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #والعصر
با تشکر و قدردانی از شرکت ارزشمند شما عزیزان در «مسابقه مجازی والعصر» در ماه مبارک رمضان و راهیابی بیش از دو هزار و چهارصد نفر از شرکت کنندگان به بخش قرعه کشی این مسابقه؛ به حمد الهی مراسم قرعهکشی با حضور نمایندگان دستگاههای مشارکت کننده در روز دوشنبه مورخ ١٧ خرداد در ساعت ١١ صبح در محل بنیاد مهدویت و آینده پژوهی اصفهان برگزار شد و اسامی برندگان ۵٩ جایزه ٢۵٠ هزارتومانی این مسابقه مشخص گردید، که انشاالله فردا در کانالهای زیر، اسامی برندگان و چگونگی تحویل جوایز اطلاعرسانی خواهد شد!👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
@bonyadmahdaviatesf
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ١٣ خرداد ١۴٠٠
🌙 الخميس، 22 شوال 1442
Thursday 03 June 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام عسکری (علیهالسلام)
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 شب رحلت حضرت امام خمینی (ره)؛ (١٣۶٨شمسی)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ايام رحلت امام خمینی (ره)
موضوع: «#احکام_ولایت_فقیه»
❓آیا اعتقاد به اصل ولایت فقیه از جهت مفهوم و مصداق، یک امر عقلی است یا شرعی؟
✅ ولايت فقيه که عبارت است از حکومت فقيه عادل و دين شناس، حکم شرعى تعبدى است که مورد تأييد عقل نيز مى باشد، و در تعيين مصداق آن روش عقلايى وجود دارد که در قانون اساسى جمهورى اسلامى ايران بيان شده است.
❓آیا مجتهد جامعالشرایط در عصر غیبت، ولایت بر اجرای حُدود دارد؟
✅ اجراى حُدود در زمان غيبت هم واجب است و ولايت بر آن، اختصاص به ولى امر مسلمين دارد.
📚 اجوبه الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزشمار_انتخابات
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
5️⃣1️⃣ روز مانده تا انتخابات و تشکیل #دولت_جوان_حزباللهی_تحولآفرین
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🔆 حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای (مدظلّهالعالی):
🗳 «همهى برادران و خواهران و همهى ملت عزيز ايران سفارش مىكنم كه فضاى انتخابات را، هم گرم و هم سالم نگه دارند! كسانى كه به يك نامزد انتخاباتى علاقهمندند، مراقب باشند به خاطر علاقهى به او، نامزد ديگر را تخريب نكنند؛ اين بين مردم اختلاف و نقار ايجاد مىكند؛ علاوه بر اينكه تخريب اساساً كار درستى نيست و فايدهيى هم ندارد! كسى كه با تخريب يك نامزد انتخاباتى مىخواهد آراء او را كم كند، به مقصود خودش دست پيدا نمىكند؛ هم يك كار غلط و خلاف منطق و در موارد بسيارى خلاف شرع انجام مىگيرد، هم فايدهيى گير او نمىآيد؛ فضا را سالم نگه داريد، شما از نامزد خودتان حمايت كنيد، ديگران هم از نامزد خودشان حمايت كنند و به او رأى دهند؛ در پيدا كردن نامزد مورد نظر دقت كنيد! به كسى گرايش پيدا كنيد كه به دين مردم، به انقلاب مردم، به دنياى مردم، به معيشت مردم، به آيندهى مردم و به عزت مردم اهميت مىدهد...»
🗒 سخنان معظمله ١٣٨۴/٣/١۴.
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🚨 تا فرصت باقیست برای افزایش آمادگی، بصیرت و هوشیاری خود و دیگران بکوشیم...
https://eitaa.com/ROOZBARG