✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٠١ مرداد ١۴٠٠
🌙 الجمعة، 12 ذیالحجه 1442
🌲م Friday 23 July 2021
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سومین روز از دههی امامت و ولایت
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز جمعه
موضوع: « #احکام_نماز_جمعه »
❓آیا خواندن نماز جمعه که بهصورت جماعت اقامه میشود، بهطور فرادی صحیح است؟ بدین معنی که شخصی نماز جمعه را بهصورت فرادی در کنار کسانی که آن را به نحو جماعت برگزار میکنند، بخواند؟
✅ از شرايط صحّت نماز جمعه، اين است که بهصورت جماعت اقامه شود؛ نماز جمعه به نحو فرادى صحيح نيست.
❓آیا شارع مقدس زنان را همانند مردان به شرکت در نماز جمعه یا نماز جماعت مساجد تشویق فرموده یا اینکه نماز خواندن آنها در خانه بهتر است؟
✅ شرکت زنان در نماز جمعه و جماعت اشکال ندارد و ثواب جماعت دارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «ولایت»، شرط قبولی همهی اعمال؟! (٢)
روز جمعه، ١۴٠٠/٠۵/٠١
✍️ مناسبت روز: امروز سومین روز از «دههی ولایت و امامت» است و در روز گذشته، در رابطه با عدم پذیرش اعمال، بدون اعتقاد به امامت و ولایت ائمه اطهار (ع) سخن گفتیم و با عنایت به کلام الهی و حضرات معصومین (ع) این موضوع را اثبات نمودیم!
امروز نیز به توفیق الهی با بهرهگیری از ادله عقلی به جواب این مسئله مهم میپردازیم که چرا بدون «ولایتِ اهل بیت (ع)» دیگر اعمال ما نیز پذیرفته نمی شود؟!
✅ برای جواب به این مسئله با نگاه عقل و منطق، ابتدا باید بدانیم یکی از اموری که همهی بشریت، آن قبول دارند، اصل «مالکیت» است که عنصر اصلی در مفهوم آن، «تصرف مالک در ملک شخصی» خودش است، به صورتی که تصرفات او به رضایت هیچ کس منوط نمیباشد!
پس از پذیرش این اصل عقلی، باید بدانیم که خداوند قادر متعال، خالق، صاحب اختیار، و پادشاه و حاکم مطلق همهی عالم است و هر چه او اراده و حکم کند، همان خواهد شد! و طبق قانون مالکیت، هیچ کس حق بازخواست، اعتراض و سؤال در مورد احکام و چگونگی تصرف او در عالم هستی را ندارد!
✍️ خداوند متعال در آیات متعددی از قرآن کریم به این موضوع اشاره نموده است:
🔹 «وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۗ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»: «خداست مالک آسمانها و زمین، و خدا بر هر چیز تواناست.» (آل عمران/١٨٩)
🔹 «فَتَعالَى اللَّهُ الْمَلِکُ الْحَقُّ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْکَریمِ»: «پس برتر است خداوندى که فرمانرواى حقّ است، معبودى جز او نیست و او پروردگار عرش کریم است» (مؤمنون/١١۶)
🔹 «وَ اللَّهُ یَحْکُمُ لا مُعَقِّبَ لِحُکْمِهِ وَ هُوَ سَریعُ الْحِسابِ»: «و خداوند حکومت مىکند و هیچ کس را یاراى جلوگیرى یا ردّ احکام او نیست و او سریع الحساب است» (رعد/۴١)
آنچه از این آیات به دست می آید این است که خداوند قادر متعال، پادشاه قدرتمند و حاکم مطلق جهان است و همه چیز در عالم هستی، براساس خواست اوست و درباره آنچه انجام میدهد، هرگز مورد سؤال و بازخواست واقع نمیشود!
✅ اکنون با توجه به آنچه گذشت، میتوان گفت که چه دلیلی برای عدم قبولی همهی اعمال انسان بدون داشتن ولایت، بالاتر از اینکه، خواست خداوند اینگونه تعلق گرفته و «ولایت اهلبیت (ع)» را شرط قبولی و صحت اعمال انسانها قرار داده است!
👈 برای روشن تر شدن موضوع، توجه شما را به یک نمونه، جلب مینمائیم:
در جریان خلقت حضرت آدم (ع) و فرمان خداوند مبنی بر سجده تمامی فرشتگان بر او، و سرپیچی و عدم سجده شیطان برآدم؛ ابلیس به خداوند عرضه داشت: خدایا مرا از سجده بر آدم معذور بدار تا بجای آن تو را آنچنان سجده کنم که هیچ کس تو را آنگونه سجده و عبادت نکرده باشد!
ظاهراً هم شیطان در این ادعای خود صادق بود! چرا که قبل از آن، سابقه سجدههای طولانی و عبادتهای چند هزار ساله را در پرونده خود داشت! و بنا به فرمایش امیرالمومنین (ع)، فقط دو رکعت نماز شیطان، چهار هزار سال بطول انجامیده بود که معلوم نیست از سالهای دنیوی بوده یا سالهای اخروی! لذا شیطان از خدا خواست تا فقط او را از سجده برآدم معاف کند و در عوض خدا را چنان سجده ای کند که هیچ کس آنگونه خدا را سجده و پرستش نکرده باشد!
اما خداوند درخواست شیطان را رد کرده و فرمود: «مرا به عبادت تو احتیاجی نیست، من از تو میخواهم آنچه را که من گفتهام انجام دهی، نه آنچه را خودت میخواهی و میپسندی!» و در قرآن تأکید نمود: «فَسَجَدَ الْمَلائِکَةُ کُلُّهُمْ أَجْمَعُونَ * إِلاَّ إِبْلیسَ اسْتَکْبَرَ وَ کانَ مِنَ الْکافِرینَ»: «پس تمام فرشتگان بدون استثناء سجده کردند * مگر شیطان که غرور و تکبر ورزید و از زمره کافران گردید» (ص/٧٣و٧۴)
💠 نتیجه کلی اینکه، خداوند که آفریننده و مالک و حاکم بر انسان و کل عالم هستی است، اعمال و عبادات آدمی را فقط و فقط از آن طریق و مجاری و شرایطی که خود تعیین فرموده است، می پذیرد و لا غیر! و اصلیترین مجرا و شرطی که خداوند برای پذیرش اعمال قرار داده، پذیرش ولایت اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است، لذا بدون داشتن ولایت، هیچ یک از اعمال و طاعات و عبادات بندگان، ارزش و اعتباری نخواهد داشت و مورد قبول درگاه خداوند قرار نخواهند گرفت!
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٠٢ مرداد ١۴٠٠
🌙 السبت، 13 ذیالحجه 1442
🌲م Saturday 24 July 2021
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 چهارمین روز از دههی امامت و ولایت
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام تابستان و جابجایی مستأجران
موضوع: «#احکام_اجاره» و «#احکام_خمس»
❓کسی که یک ساختمان سه طبقه دارد ودر یک طبقه آن خودش ساکن است و در طبقه دیگر آن پسرش با خانواده ساکن است و طبقه سوم را هم به اجاره داده است. آیا به آن دو طبقه اضافی ساختمان مزبور خمس واجب می شود؟
✅ اگر اسکان فرزندش عرفاً جزء هزینه ها و شأن زندگی او محسوب می شود، طبقه دوم خمس ندارد، اما طبقۀ سوم را اگر با درآمد کسب تهیه کرده است و از ابتدا مورد نیاز نبوده و آن را اجاره داده است، خمس دارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ فردی که خانهی چند طبقه ساخته یا تهیه کرده تا بعضی از طبقات آن را اجاره دهد و اجارهی آن را صرف هزینههای زندگی کند، باید خمس درآمدی که در طبقات اضافی صرف نموده، بپردازد.
📚 رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «امامت» آخرین مرحله سیر تکاملی هدایت بشر
روز شنبه، ١۴٠٠/٠۵/٠٢
✍️ مناسبت روز: امروز چهارمین روز از «دههی ولایت و امامت» است و در سخن امروز نیز به یکی دیگر از شبهات و سؤالات پیرامون امامت و ولایت میپردازیم؛ و اما سؤال امروز:
❓آیا مقام «امامت و ولایت» از نظر خدا بالاتر است یا «مقام نبوت و رسالت»؟
✅ برای پاسخگویی به این پرسش، ابتدا باید با مفهوم سه واژه نبوت، رسالت و امامت آشنا شویم تا وجه برتری امامت یا رسالت روشن شود!
🔹 «مقام نبوت»:
نبی از نبأ و به معنای خبر مهم است، بنابراین نبی به حامل خبر بزرگ و یا خبر دهنده از آن اطلاق میشود؛ نبی در زبان فارسی همان پیامبر است و در فرهنگ قرآنی به انسانی می گویند که وحی الهی را از خداوند، با روشهای گوناگون دریافت میکند؛ و همچون گزارشگری، بدون وساطت بشری دیگر از جانب خدا خبر میدهد؛ و به قول شیخ طوسی (ره): «انه مؤد من الله بلا واسطة من البشر»: «نبی کسی است که بدون وساطت انسان دیگر، وحی خدا را برای مردم بازگو کند» (الرسائل العشر، ص۱۱۱)
بر این اساس قرآن می فرماید: «فَبَعَثَ اللهُ النَّبیّینَ مُبَشّرینَ و مُنْذرین»: «خداوند پیامبران را به عنوان مژده آورندگان و بیم دهندگان برانگیخت» (بقره/٢١٣)
🔹 «مقام رسالت»:
رسول، بر پیامبرانی اطلاق می شود که علاوه بر اخذ وحی و خبر دادن از جانب خدا، مسؤولیت ابلاغ رسالت الهی به مردم را نیز از جانب خدا بر دوش دارند؛ چنانچه قرآن میفرماید: «فَإِنْ تَوَلَّيْتُمْ فَاعْلَمُوا أَنَّمَا عَلَىٰ رَسُولِنَا الْبَلَاغُ الْمُبِينُ»: «اگر روی برتافتید، بدانید که رسول و فرستاده ما، جز ابلاغ روشن، مأموریتی ندارد!» (مائده/٩٢)
بنابراین رسولان از انبیاء بالاترند، چراکه علاوه بر اینکه گیرندگان وحی الهی و حاملان خبر هستند، وظیفه ای را به عنوان ابلاغ رسالت نیز بر عهده دارند.
🔹 «مقام امامت»:
امامت از نظر قرآن، غیر از دو مقام یاد شده فوق و توأم با اختیارات و تصرفاتی گستردهتر در راستای اجرای شریعت و مدیریت و رهبری جامعه و پیشوایی مردم می باشد!
بنابراین خداوند در مورد اعطای مقام امامت به حضرت ابراهیم (ع) در قرآن میفرماید: «وَإِذِ ابْتَلَىٰ إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ ۖ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا... »: «آنگاه که ابراهیم از امتحانات الهی سرافراز بیرون آمد، خدا به وی فرمود: ما تو را امام و پیشوای مردم قرار دادیم...»
در پرتو این سخن قرآن، دو حقیقت بر ما آشکار می گردد:
الف) این آیه، آشکارا به تفاوت مفهوم امامت با دو مفهوم نبوت و رسالت، گواهی میدهد، زیرا حضرت ابراهیم (ع) پیش از آزمایشهای الهی، سالیان دراز دارای مقام نبوت و رسالت بود که همین وحی الهی یکی از نشانههای نبوت حضرت است!
ب) همچنین از این آیه استفاده میشود که مقام «امامت» فوق مرتبه «نبوّت و رسالت» است؛ زیرا در عین حال که حضرت ابراهیم (ع) به مقام نبوت و رسالت رسیده بود، می بایست امتحانات بزرگ و سنگینی همچون :
🔹مهاجرت از سرزمین بت پرستان و پشت پا زدن به زندگی خود؛
🔹بردن و رها کردن زن و فرزند در سرزمین بی آب و آبادانی؛
🔹قیام در برابر بت پرستان بابل و شکستن بت ها؛
🔹رفتن در میان آتش نمرود؛
🔹بردن فرزند به قربانگاه برای قربانی کردن او به دستور الهی و...
را پشت سر بگذارد و پس از موفقیت در تمامی آنها، شایستگی مقام والای «امامت» را کسب نماید!
✍️ از سخنان فوق، کاملاً روشن میشود که «امامت» آخرین مرحله سیر تکاملی هدایت بشر است، بنابراین پیامبران در مقام نبوت و رسالت تنها فرمان حق را دریافت کرده و به مردم ابلاغ میکنند، اما «امامان»، برنامههای الهی را به اجرا در می آورند؛ خواه از طریق تشکیل حکومت یا غیر آن، بنابراین، «امام» در حقیقت مجری احکام شریعت الهی است و مرحله تحقق بخشیدن به تمامی برنامههای الهی و اجرای دستورات شرع مقدس در راستای ایجاد جامعه ای نمونه و سعادتمند بهعهده اوست!
👈 در پایان، شاید سئوال شود که لازمه تفسیر فوق این است که هر «امام» باید نخست نبی و رسول باشد، و بعد به مقام امامت برسد؟ در صورتی که جانشینان معصوم پیامبر اسلام (ص) چنین نبودهاند؟
🔹 در پاسخ می گوییم، لزومی ندارد که حتماً شخص «امام» قبلاً به مقام نبوت و رسالت رسیده باشد! بلکه اگر کسی قبل از ایشان باشد که مقام نبوت و رسالت و امامت در او جمع گردد (مانند پیامبر اسلام)، جانشینان او میتوانند برنامه امامت او را تداوم بخشند! البته این در صورتی است که نیاز به رسالت جدیدی نباشد، چنانچه پیامبر اسلام، خاتم پیامبران بودند!
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ٠٣ مرداد ١۴٠٠
🌙 الأحد، 14 ذیالحجه 1442
🌲م Sunday 25 July 2021
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 پنجمین روز از دههی امامت و ولایت
🔹شب ولادت امام هادی (ع)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام تابستان و جابجایی مستأجران
موضوع: «#احکام_اجاره»
❓#مستأجر هستم و #اجاره_خانه من به تعویق افتاده، #صاحب_خانه می گوید راضی نیستم در این خانه بمانی، آیا سکونت و #نماز خواندن من در این خانه، جایز است؟
✅ تا زمانی که #قرارداد #اجاره، فسخ نشده یا مدت آن به پایان نرسیده، سکونت شما جایز بوده و عبادات صحیح است؛ اما باید در اولین وقت ممکن، #اجاره_بها را بپردازید.
❓خانه ای با رهن کامل اجاره کرده و بعد از اجاره متوجه شدم رهن کامل از نظر شرعی صحیح نیست، برای اصلاح چه کاری باید انجام دهم؟
✅ اگر صاحب خانه با صرف نظر از قرارداد قبل، نسبت به تصرف شما در خانه راضی باشد، وظیفه ای ندارید، وگرنه، اجرت المثل مدت گذشته را ضامن هستید و برای آینده نیز باید قرارداد جدید ببندید.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «هادی امت»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠۵/٠٣
✍️ مناسبت روز: امروز پنجمین روز از «دههی ولایت و امامت»، و شب ولادت باسعادت دهمين خورشيد هدایت، پيشوای راستين و بر حق شيعیان، حضرت امام علی النقی الهادی (ع)، از سلاله پاك نبوت و شجره طيبه امامت است؛ لذا ضمن عرض تبریک و تهنیت به محضر تمامی عاشقان و محبین و شیعیان اهلبیت عصمت و طهارت (ع) سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
هرچند همهی ائمه اطهار (ع)، جامع تمام صفات کمال انسانی بودهاند، اما شرایط زمانی و مکانی هر امام معصومی، یکی از القاب آنها را عینیت میبخشد!
در این میان، لقب «هادی» برای آن امام دهم، برگزیده شده است! چراکه به راستی ایشان، هادی امّت و هادی گمراهان از ضلالت، و به گفته رسول خدا(ص)، هادی به سوی خدا بودهاند! (الإنصاف، ص١۴١)
هدایت در کتب لغت، دو معنای «ارائه طریق» و «رساندن به مقصد و مطلوب» را در بردارد؛ و در فرهنگ قرآن و عترت، «هدایت و هادی»، بار مفهومی و معنایی بسیار عمیق تر از راهنمای جغرافیایی دارد!
شناخت راه، شناخت مقصد، شناخت امّت همراه، شناخت موانع و مشکلات مسیر، شناخت دزدها و گردنهها، ایجاد انگیزه لازم برای حرکت، دمیدن روح استقامت در رهروان، حفظ اتحاد و همبستگی امت، حمایت و حفاظت از جان و مال و حقوق آنها؛ تنها بخشی از مفهوم «هادی» در فرهنگ اسلامی است!
حضرت علی بن محمد النقی (ع)، معروف به «ابن الرضا»، دومین امامی بودند که در سن کودکی به امامت رسیدند! ایشان در سال ٢١٢ هجری قمری در اطراف مدینه در محلی به نام «صریا» چشم به جهان گشودند و در پی شهادت پدر بزرگوارشان امام جواد (ع) در سال ٢٢٠ قمری، از سن هشت سالگی، امامت و هدایت امت بزرگ اسلامی را بر عهده داشته و حدود سی و چهار سال ناخدای کشتی اسلام در میان امواج طوفانی عصر عباسیان بودند! (منتهیالامال، ج٢، ص٣۶١)
آن بزرگوار در تاریک ترین روزگار سلطه اشراری همچون متوکل عباسی، به زندگی بشریت نور و گرمی هدایت و معنویت بخشیدند و در دشوارترین شرایط، دین خدا را حمایت و سرپرستی نمودند!
ایشان در هشت سال ابتدای امامت خود، چنان تأثیر شگفت انگیزی بر مردم مدینه منوره گذاشتند که دوست و دشمن را به حیرت واداشت! چنانچه متوکل عباسی، با آن همه قدرت و شرارتی که داشت، برای جدا کردن حضرت از مردم مدینه بسیار محتاطانه عمل کرد و از ترس درگیر شدن نیروهای طرفدار امام، حاکم مدینه را عزل و یحیی بن هرثمه را به همراه سیصد نفر جنگجو برای احضار امام به مدینه فرستاد!
یحیی بن هرثمه میگوید: وقتی که برای بردن حضرت هادی (ع) به مدینه وارد شدم و مردم مطلع گردیدند، آنها چنان فریاد و ضجهای میزدند که هرگز مانند آن را کسی نشنیده بود! و این فریاد و ضجّه جز برای جدایی از امام هادی (ع) و ترس از جان حضرت نبود! چنانچه گویی در آن روز در مدينه، قیامت بر پا شده بود! (دلائل الامامة، ص٣١٣)
بیتردید این جریان، امر سادهای نبوده و باید دقت و تأمل بیشتری در آن نمود؛ چراکه نشان از نقش هدایتگرانه امام و نفوذ ایشان در دل مردم مدینه تنها در سن شانزده سالگی امام دارد!
✍️ امام هادی(ع) از روزی که به اجبار در سامرا اقامت گزیدند، هجده سال تحت نظارت و مراقبت شدید مزدوران حکومت عباسی قرار گرفتند؛ اما با وجود این کنترل شدید، حضرت هرگز دست از هدایت امت اسلامی برنداشتند و با ایجاد و تقویت «شبکه وکلاء» و تأیید فقها و ارجاع مردم به آنها؛ و همچنین با «تقویت پایگاههای علمی شیعه» و در برخی از مواقع با ملاقات حضوری و یا نامه نگاری و ارتباط پنهانی با پیروان، نقش هدایتگرانه خود را ایفا میکردند!
👈 یکی از اقدامات بزرگ امام هادی (ع) برای هدایت امت اسلامی، تبیین مقام امام و امامت در جامعه در قالب «زیارت جامعهکبیره» بود!
این حرکت فرهنگی امام (ع)، چنان عظیم و بزرگ بود که توطئهی بنیامیه و بنیعباس در سالهای دراز در جهت انحراف فکری مردم و تضعیف جایگاه امامت و ولایت را خنثی نمود! و حضرت توانستند در قالب یک زیارتنامه، جایگاه علمی و معرفتی اهل بیت عصمت و طهارت (علیهمالسلام) را از زمان ولایت امیرالمؤمنین (ع) تا امامت امام عصر (عج) را در یک سیر به هم پیوسته از نظر تقسیم تکالیف و وظایفی که بر عهده امام و شیعیان است به صورت جامع ارائه نمایند!
نکته حائز اهمیت در این زیارتنامه، این است که امام هادی (ع) نه تنها در رابطه با معارف امامت و ائمه قبل از خود به مردم آگاهی کامل دادهاند، بلکه در ارتباط با امامان بعد از خود و ماجرای ظهور حضرت مهدی (عج) و وظایف شیعیان در دوران انتظار نیز روشنگری نمودند! لذا علاّمه مجلسی (ره) این زیارتنامه را احسن و اکمل زیارات دانسته است!
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ٠۴ مرداد ١۴٠٠
🌙 الإثنين، 15 ذیالحجه 1442
🌲م Monday 26 July 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 ششمین روز از دههی امامت و ولایت
🔹 سالروز ولادت امام هادی (ع)، ٢١٢هق
🔹 روز بزرگداشت شیخ صفیالدین اردبیلی (ره)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام تابستان و جابجایی مستأجران
موضوع: «#احکام_اجاره»
✅ عقد اجاره عقدی لازم است؛ یعنی طرفین، حق بر هم زدن آن را ندارند؛ مگر اینکه اسباب شرعی آن وجود داشته باشد.
✅ اگر چیزیکه اجاره داده شده توسط مالک آن به فروش برسد، اجاره به قوت خود باقی است؛
👈 البته اگر مشتری جاهل باشد که مثلاً خانه قبلاً به کسی اجاره داده شده یا اینکه میدانسته اجاره داده شده، اما نمیدانسته مدت زمان اجاره طولانی است، حق فسخ دارد.
✅ اجاره دادن (مکان یا) شیء اجاره شده به دیگری (مستأجر دوم) توسط مستأجر اول، در صورتی جایز است که موجر، شرطی مغایر آن نکرده باشد و قرینهای هم در میان نباشد که بفهماند حق چنین کاری برای مستأجر وجود ندارد.
📚 رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، احکام معاملات
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «هادی امت (٢)»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠۵/٠۴
✍️ مناسبت روز: امروز ششمين روز از «دههی ولایت و امامت»، و روز ولادت باسعادت دهمين هادی امت و خورشید ولایت و امامت، حضرت امام علی النقی الهادی (ع) است؛ لذا ضمن عرض تبریک و تهنیت، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
در روز گذشته به مشهورترین لقب امام دهم، بهعنوان «هادی امت» و به زیارتنامه جامعه کبیره بهعنوان «منشور هدایتگری» اشاره کردیم و انشاالله امروز در این رابطه سخن خواهیم گفت؛
👈 مسئلهی امام شناسی یکی از آن معارف ناب اسلامی است که هرکس توان رسیدن به آن را بدون راهنما و مبین ندارد و از آنجایی که شناخت امام یکی از مسلمات و ضروریات اسلام است، اگر مسلمانی، بدون شناخت امام از دنیا برود همانند مردمان جاهلیت از دنیا رفته است، چنانچه پیامبر خدا(ص) فرمودند:«من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیه» [مسند احمد ج٣، ص۴۶۶ و كافی ج١، ص٣٧۶]؛ بر این اساس در قدم نخست باید امامان معصوم و مقام و جایگاه آنها را بشناسیم و سپس از آنها پیروی و اطاعت کنیم!
✍️ و چه راهنمای امامشناسی، بالاتر از امام هادی(ع) که هادی امت است و در زیارت جامعه کبیره، یک دوره کامل امامشناسی را به ما هدیه نمودهاند؛
در این زیارتنامه که آن را به حق میتوان «ارادتنامه» نیز نامید، حضرت به بیش از دویست فضیلت و منقبت از اهل بیت(ع) اشاره می کنند که با در نظرگرفتن این فضیلت ها در کنار سایر معارف، اهمیت این عرفاننامه برهمگان آشکار می گردد، که در این مجال کوتاه به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
✅ اولین ویژگی این زیارت آن است که امام(ع) ما را با آداب زیارت و سخن گفتن با امام معصوم آشنا می کنند و میفرمایند: هر زمانی که به آستان (امامی رسیدی) در آنجا بایست و شهادتین را درحالی که غسل و طهارت داری، بر زبان جاری کن، و وقتی نگاهت به قبر افتاد، نخست سی مرتبه «الله اکبر» بگو و چند قدم راه برو، البته با کمال وقار و آرامش بسیار، گام های خود را کوتاه بردار و بار دیگر بایست و سی مرتبه تکبیر را بر زبان جاری کن، سپس نزدیک قبر شو و این بار چهل مرتبه تکبیر بگو تا یکصد مرتبه کامل شود، و آنگاه سخن خود را با سلام و درود بر آن امام معصوم آغاز کن...
🔹امام هادی(ع) در این زیارتنامه، امامان معصوم(ع) را مشکات هدایت، چراغ های تاریکی، نشانه های پرهیزکاری، صاحبان خرد، پناهگاه مردمان، نمونههای اعلای الهی و حجت های خدا بر اهل دنیا و آخرت، معرفی کرده، و همچنین آن ها را جایگاه های شناسائی خدا و معدن های برکت الهی و نگهبانان سِرّ پروردگار و حاملان کتاب خدا و اوصیای پیامبر خدا(ص) دانستهاند!
🔹در بخشی دیگر از این ارادتنامه، امام هادی (ع)، امامان معصوم را دعوت کنندگان به سوی خدا و راهنمایان به راههای خوشنودی خدا و استقرار یافتگان در فرمان پروردگار و کاملان در محبت خدا و مخلصان در توحید و آشکارکنندگان امر و نهی خدا و بندگان گرامی او معرفی کرده، که هرگز بر خداوند در گفتار پیشی نمیگیرند!
🔹سپس تأکید نمودهاند که «حق» همواره با امامان معصوم است و هرگز از آنان جداشدنی نیست! لذا هرکه از آنان دور شود، قطعاً گمراه خواهدشد!
🔹حضرت در این زیارت جامع، از امامان معصوم (ع) به عنوان کسانی یاد کردهاند که خداوند عالم، وجود را به برکتشان آغاز کرد و به آنان نیز به پایان خواهد رساند! و به خاطر وجود مقدس آنها است که باران می بارد و به یمن وجود و برکتشان، خداوند آسمان را نگه می دارد و به وسیله آنان غم و اندوه زدوده شده و هر سختی و ناگواری برطرف می شود!
🔹در ادامه امام با اشاره به فضل و رتبه و مقام رفیع و جایگاه والای ائمه (ع) در نزد خداوند، تصریح میکنند که آنان شاهراه و صراط مستقیم و گواهان در دین و آن امانتی هستند که حفظش بر مردم واجب شده است! و سپس، به وظیفهی مسلمانان و آمادگی آنها برای دفاع از ائمه (ع) اشاره مینمایند؛
✍️ و بالاخره سخن خود را با این فراز از زیارتنامه به پایان میبریم و با تمام وجود شهادت میدهیم که: «من، خدا را و همچنین شما (امامان معصوم) را گواه می گیرم که به شما و به آنچه شما به آن ایمان دارید، ایمان دارم؛ و کافرم نسبت به دشمنان شما؛ بینایم به مقام شما؛ و دوستدار شما و دوستدار دوستان شما هستم! بغض دشمنانتان را در دل دارم و دشمن آنهایم! در صلح هستم با هر که در صلح با شما است و در حال جنگ هستم با هر کس که با شما در جنگ است».
https://eitaa.com/ROOZBARG