کانال قرآن و عترت علیهم السلام:
سوره انعم/۷۷
فَلَمَّا رَأَي الْقَمَرَ بَازِغاً قَالَ هَـذَا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قَالَ لَئِن لَّمْ يَهْدِنِي رَبِّي لأكُونَنَّ مِنَ الْقَوْمِ الضَّالِّينَ
پس (بار ديگر) چون ماه را در حال طلوع و درخشش ديد، گفت: اين پروردگار من است. پس چون غروب كرد، گفت: اگر پروردگارم مرا هدايت نكرده بود، قطعاً از گروه گمراهان مى بودم.
نکته
كلمه «بازغ» از «بزغ»، به معناى شكافتن و جارى ساختن خون است. امّا در اينجا گويا طلوع خورشيد و ماه، پرده تاريكى شب را مى شكافد و سرخى كم رنگى در اطراف خود پديد مى آورد.
ابراهيم عليه السلام هم با ستاره پرستان برخورد كرد، هم با ماه و خورشيد پرستان به گفته بسيارى از مفسّران، گفتگوى حضرت ابراهيم با مشركين منطقه بابل بود.
انسان در هر فرضيه اى كه به بن بست رسيد، بايد بدون لجاجت، مسير را عوض كند. بر خلاف مشهور كه مى گويند: مرد آن است كه روى حرف خود بايستد و پافشارى كند، اين آيه به ما مى گويد: مرد آن است كه حرفش «حقّ» باشد ، گرچه با تغيير موضع باشد.
پیام
- پيام هاى ۱ و ۲ و ۳ آيه قبل، در اينجا نيز موضوعيّت دارد.
- در انتقاد، بايد از روش گام به گام بهره گرفت. در آيه قبل فرمود: من «آفلين» را دوست ندارم. ولى اينجا مى فرمايد: پرستش ماه، انحراف و ضلالت است.
- در راه شناخت، بايد به فيض و هدايت الهى تكيه كرد و بدون آن، نمى توان به سرچشمه زلال معارف رسيد «لئن لم يهدنى ربّى»
- در درون انسان، گمشده اى است كه گاهى در پيدا كردن آن، سراغ مصداق هاى گوناگون (و گاهى انحرافى) مى رود. «هذا ربّى» در دو آيه پى در پى آمده است.
- انبياء هم به هدايت الهى نيازمندند. «لئن لم يهدنى ربّى»
- هدايتگرى از شئون ربوبيّت است. «يهدنى ربّى»
سوره انعام/۸۸
فَلَمَّا رَأَي الشَّمْسَ بَازِغَةً قَالَ هَـذَا رَبِّي هَـذَا أَكْبَرُ فَلَمَّا أَفَلَتْ قَالَ يَا قَوْمِ إِنِّي بَرِيءٌ مِّمَّا تُشْرِكُونَ
پس چون خورشيد را برآمده ديد گفت: اينست پروردگار من، اين بزرگتر (از ماه و ستاره) است. امّا چون غروب كرد، گفت: اى قوم من همانا من از آنچه براى خداوند شريك قرار مى دهيد بيزارم.
نکته
در اين آيه نيز ابراهيم عليه السلام در مقام بحث و گفتگو است، نه در مقام بيان عقيده شخصى و همچنان كه گذشت كلمه «يا قوم» و نيز «ممّا تشركون» (شرك مى ورزيد، نه مى ورزم) دليل آن است كه خود آن حضرت، ماه و خورشيد و ستاره را نمى پرستيده است.
پیام
- پيام هاى ۱ و ۲ و ۴ آيه ۷۶ در اينجا نيز مورد استفاده است.
- كوچكى و بزرگى اجسام مهم نيست، همه آنها چون متغيّر و ناپايدارند، پس نمى توانند خدا باشند. «هذا أكبر»
- شيوه تعليم حقّ يا انتقاد از باطل، بايد گام به گام باشد. ابتدا نفى ستاره و ماه و در نهايت خورشيد. «فلمّا رءا الشمس... قال»
- برائت از شرك، «فرياد ابراهيمى» است. «اِنّى برى ء ممّا تشركون»
- برائت از «شرك» است، نه از «افراد». «ممّا تشركون»، نه «منكم»
- برائت جستن، بايد پس از بيان برهان و استدلال باشد. (اوّل افول و غروب را مطرح كرد، بعد برائت از شرك را). «فلمّا أفلت قال...»
کانال قرآن و عترت علیهم السلام:
حضرت امیرالمومنین امام علی (ع)
- در سر سفره ای که در آن شراب وجود دارد منشینید زیرا انسان نمی داند که کی مرگش سر میرسد و هرگاه یکی از شما خواست غذا بخورد باید چون بندگان بر روی زمین بنشیند و غذا بخورد.
تحف العقول صفحه ۱۰۴
- هرکس شخص دیگری را به جای ما آل محمد (ص) برای خود امام انتخاب نمود هلاک شد و دنیا از کفش رفت و با گناه کبیره از دنیا بیرون رود.
تحف العقول صفحه ۱۱۰
- هرکس با شخص بدعت گذار در دین که کارها و قوانینی تازه و جدید و خلاف قرآن و سنت پیامبر (ص) انجام میدهد راه برود و به او احترام کند محققاً در نابودی و ویرانی اسلام تلاش کرده است.
آثار الصادقین جلد ۲ صفحه ۷۳
- دروغگو با دروغگوئیش سه چیز را بدست آورد
۱- خشم خدای سبحان را
۲- خوار و زبون شدن در نظر مردم
۳- دشمنی ملائکه را
غررالحکم صفحه ۸۸۴
- برای شخصیت خود ارزش و احترام قائل شوید و آنرا از اینکه در شوخ طبعی ها و داستانهای خنده آور و جایگاههای بیهوده گوئی وارد سازید بپرهیزید
غررالحکم صفحه ۸۸۵
- موقعی که جوان نو رسی را به سبب اشتباهاتی که مرتکب شده نکوهش میکنی مراقب باش که قسمتی از لغزشهایش را نادیده بگیری و از تمام جهات مورد اعتراض و سرزنش قرارش ندهی تا جوان هم به خاطر غرور جوانیش مجبور نشود که عکس العمل نشان دهد و از راه لجبازی و عناد در صدد پاسخگوئی بر شما نیاید
الحدیث جلد۱صفحه ۳۵۳
مراقب دو به هم زنی دشمن مشترک در فضای مجازی باشید
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار روز گذشته نمایندگان مجلس
- نکته سوّم مربوط به حاکمیّت اخلاق در مباحثات صحن عمومی مجلس است. عزیزان من مجلس باید مرکز انتشار و صدور آرامش و طمأنینه به سطح افکار عمومی کشور باشد ، باید شما از مجلس امواج مثبت صادر کنید برای مردم ، مجلس نباید منشأ تشنّج در افکار عمومی مردم بشود ، یا سیاه نمایی کردن ، منفیبافی کردن ، که گاهی اوقات در بعضی از مجالس ، از ناحیه بعضی از نمایندگان دیده شد ، البتّه اغلب نمایندگان همیشه پایبند به این مبانی مهم و معتبر بودهاند ، واقعاً ما این را بدون تعارف عرض میکنیم ، واقعیّت این است ، امّا در مواردی هم خلاف این مشاهده شد.
حضور نمایندگان ، نه فقط در مجلس (بلکه) در مجامع عمومی خیلی از شماها در مجامع عمومی ، در نمازجمعهها ، در شهرهای مختلف پیش از خطبهها حضور پیدا میکنید
ـیا در فضای مجازی که امروز حاکم بر خیلی از فعّالیّتهای همه است ، باید آرامشبخش باشد ، اختلاف برانگیز نباید باشد. هر جا شما سخنی میگویید ، حرفی میزنید ، نظری میدهید ، مخاطب شما دلگرم بشود به اینکه شما طرفدار اتّحاد و اتّفاق و همدستی و همدلی نیروها هستید ، خلاف این را نبایستی پیام بدهید. این حفظ امنیّت روانی مردم است و این مطلب مهمّی است.
- البتّه غافل هم نباید بود ، بنده کاملاً اعتقاد دارم و اطّلاع دارم که لشکر سایبری دشمن منتظر سوء استفاده است ، گاهی اوقات آنها از زبان رقیب سیاسی شما به شما دشنام میدهند ، برای اینکه شما را عصبانی کنند ، یا به شخصیّت مورد احترام شما ، یا یک شخصیّت موجّه دینی یا سیاسی اهانت میکنند ، برای اینکه شما را برافروخته کنند ، این هم هست. به این هم بایستی توجّه داشت ، یعنی هر چه شما در فضای مجازی میبینید ، اگر برخلاف نظر شماست ، همیشه باور نکنید که این را آن کسی که رقیب سیاسی یا مخالف سیاسی شما است ، گذاشته ، نه ، ممکن است دشمن مشترک هر دوی شما گذاشته باشد
💻جنگ نرم و دشمن شناسی
هم اکنون/برگزاری سیزدهمین یادواره دانشمند هستهای شهید داریوش رضایی نژاد با حضور مسئولین استانی و شهرستانی
استان ایلام
ناحیه آبدانان
حوزه مقاومت ام البنین(س)
https://eitaa.com/roshana_Abdanan
با عرض سلام
خدمت همه شما عزیزان
اطلاع دارید که وضعیت نیروگاههای برق به حالت اضطرار درآمده.
آنقدر حجم مصرف برق بالا رفته که هر آن احتمال داره یک یا چند نیروگاه در اثر فشار از مدار خارج شوند.
خارج شدن نیروگاه از مدار یعنی خاموشی سراسری.
چون اصلا این حجم مصرف برق سابقه نداشته.
از شما عزیران خواهش می کنیم اگر ممکنه بعنوان یک کار جهادی، تبلیغ کنید تا میزان مصرف پایین بیاید.
روشنایی اضافه منازل رو خاموش، وسایل برقی پر مصرف در زمانهایی پیک مصرف خاموش، درجه کولر کم و صرفه جویی در مصرف تا سیستم برق رسانی کشور دچار مشکلات کمتری بشود.
ما خودمون باید به خودمون کمک کنیم. مطمئن باشید اگرهمین چند تا نکته ساده رو رعایت کنیم میتونیم به یاری خدا دوره پیک مصرف رو پشت سر بگذاریم.
لطفاً مردم را توجیه کنید.
ممنون آقامحمدی
برگزاری آموزش مقدماتی مرحله دوم و سوم بسیجیان حوزه شهید متوسلیان شهری ۳۱_۴_۱۴۰۳
#استان_ایلام
#ناحیه_آبدانان
#حوزه_شهری
آموزش سواد رسانه با حضور بسیجیان حوزه شهید متوسلیان شهری ۱۴۰۳/۵/۱
#استان_ایلام
#ناحیه_آبدانان
#حوزه_شهری