به مناسبت دهه کرامت میلاد حضرت معصومه س و امام رضا ع/ برگزاری حلقه صالحین توسط پایگاه شهید محلاتی با سرگروهی برادر تاج الدین کرمی
#برکت_ایران
#استان_ایلام
#ناحیه_آبدانان
#حوزه_شهری_متوسلیان
به مناسبت دهه کرامت میلاد حضرت معصومه س و امام رضا ع/ برگزاری حلقه صالحین توسط پایگاه شهید بهشتی با سرگروهی برادر یاسر خدادادی
#برکت_ایران
#استان_ایلام
#ناحیه_آبدانان
#حوزه_شهری_متوسلیان
بسم الله الرحمن الرحیم
سوره مائده/۵۹
قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ هَلْ تَنقِمُونَ مِنَّا إِلاَّ أَنْ آمَنَّا بِاللّهِ وَمَا أُنزِلَ إِلَيْنَا وَمَا أُنزِلَ مِن قَبْلُ وَأَنَّ أَكْثَرَكُمْ فَاسِقُونَ
بگو: اى اهل كتاب آيا جز اين بر ما خورده و عيب مى گيريد كه به خداوند و به آنچه بر ما نازل شده و به آنچه از پيش بر پيامبران گذشته نازل گرديده ، ايمان آورده ايم؟ همانا بيشتر شما از مرز حقّ بيرون رفته و فاسقيد
نکته
- تنقمون از ماده «نقمت» به معناى انكار چيزى است ، با زبان باشد يا به وسيله قهر و كيفر و برخورد.
- اهل كتاب به مضامين تورات وانجيل وفادار نماندند ، لذا شايستگى آن را ندارند كه كتب آسمانى به آنها انتساب داده شود.«و مانرل من قبل»
پیام
- با مخالفان هم بايد جدالى نيكو داشت. استدلال آميخته با سؤال هاى عاطفى. «هل تنقمون منّا»
- دشمنى دشمنان با مؤمنان ، فقط به خاطر ايمان آنهاست. «هل تنقمون منّا الاّ ان آمنّا باللّه»
- ايمان مسلمانان به تمامى كتب آسمانى ، از عوامل كينه و عداوت اهل كتاب با آنان است. «هل تنقمون منّا الا ّ ان آمنّا باللّه و انزل الينا و مانزل من قبل»
- دشمنى اهل كتاب با مسلمانان ، تاريخى و با سابقه است. «هل تنقمون منّا»
- در برابر سختگيرى هاى دشمن ، عدالت و انصاف را از كف ندهيم و همه را يكسان و فاسق مپنداريم. «اكثركم فاسقون»
- انكار حقّ و آزار پيروان حقّ ، فسق است. «فاسقون»
سوره مائده/۶۰
قُلْ هَلْ أُنَبِّئُكُم بِشَرٍّ مِّن ذَلِكَ مَثُوبَةً عِندَاللّهِ مَن لَّعَنَهُ اللّهُ وَغَضِبَ عَلَيْهِ وَجَعَلَ مِنْهُمُ الْقِرَدَةَ وَالْخَنَازِيرَ وَعَبَدَ الطَّاغُوتَ أُوْلَـئِكَ شَرٌّ مَّكَاناً وَأَضَلُّ عَن سَوَاء السَّبِيلِ
بگو: آيا شما را به بدتر از صاحبان اين كيفر در پيشگاه خدا خبر دهم؟ كسانى كه خداوند آنها را لعن و بر آنها غضب كرده و افرادى از آنان را به شكل بوزينه ها و خوك ها درآورده و طاغوت را پرستيدند و اطاعت كردند ، جايگاه آنان نزد خداوندبدتراست و از راه راست گمراه ترند.
نکته
- مَثُوبة و ثواب در اصل به معناى رجوع و بازگشت به حالت اوّل است و به هرگونه سرنوشت يا جزا نيز گفته مى شود ، ولى غالباً در مورد پاداشهاى نيك به كار مى رود.
آنان كه دين و اسلام و نماز مسلمانان را مسخره مى كنند و مسلمين را به خاطر ايمانشان مى آزارند ، چرا به گذشته تاريك و ننگين خود نگاه نمى كنند كه با قهر الهى مسخ شدند و رسوا گشتند.
گرچه يهودِ زمان پيامبر ، به صورت خوك و ميمون نبودند ، ولى چون بنى اسرائيل خود را قوم واحد و داراى هويّت جمعى مى دانستند و افتخارات گذشته را به خود نسبت مى دادند ، بيان رسوايى هاى پيشين ، غرور آنان را مى شكند.
بسيارى از مفسّران معتقدند ، يهوديانى كه با حيله هاى شرعى قداست روز شنبه را شكستند، به ميمون تبديل شدند و مسيحيانى كه مائده آسمانى عيسى را منكر شدند ، به خوك تبديل گشتند
پیام
- كيفرهاى الهى عادلانه است و اگر گروهى به ميمون و خوك تبديل مى شوند سزاى عملكردشان است. «مثوبةً»
- اطاعت كنندگان از طاغوت ، هم رديف مسخ شدگانند. «و جعل منهم القردة و الخنازير و عبد الطاغوت»
- بيان سرنوشت شوم بدكاران تاريخ يكى از روش هاى ارشاد و تبليغ قرآن است. «جعل منهم...»
- حرمت شكن ، حرمت ندارد. «اولئك شرّ مكاناً و اضّل...»
- عقوبت سنگين براى انحراف سنگين است. «بشرٍّ من ذلك مثوبة... اضلّ عن سواء السبيل»
حضرت امیرالمومنین امام علی (ع)
خداوند شش طایفه را به خاطر شش صفت ناپسند عذاب سختی میکند
۱- علماء را به خاطر حسادت
۲- مالکان ثروت و سرمایه را به خاطر خودپسندی و تکبر
۳- سلاطین و روسا را به خاطر ستم گری به مردم
۴- اعراب را به خاطر تعصب و نژاد پرستی ۵- کاسبان و تجار را به خاطر خیانت
۶- روستاییان را به خاطر نادانی و جهالت در یادگیری احکام و دستورات دین است
- تحف العقول صفحه۲۰۰
- آنچنان با مردم آمیزش و رفت و آمد کنید که اگر مردید برایتان بگریند و اگر ماندید شوق دیدار شما را داشته باشند
- نهج البلاغه
- هیچ روزی بر فرزند آدم نمی گذرد ، مگر اینکه به او میگوید من روز تازه ای هستم و درباره تو گواهی میدهم در من کار نیک کن و عمل خیر بجا آورد تا در روز قیامت به نفع ات گواهی دهم زیرا بعد از این هرگز مرا نخواهی دید.
- تفسیر نمونه جلد ۲۲صفحه ۴۱
بسم الله الرحمن الرحیم
نظر شهید مطهری درباره تعطیلی شنبه
مسئله تعطیلی روز جمعه هم از آن مسائلی است که در بعضی کشورهای اسلامی از وقتی که استعمار آمد آنرا تغییر داد.
مثلًا در پاکستان انگلیسیها از زمان ورودشان به هند سعی کردند همه سنتهای آنها را به سنتهای خودشان تبدیل کنند. از جمله اینکه روز تعطیل را از روز جمعه به روز یکشنبه تبدیل کردند.
هنوز هم در پاکستان همینطور است ، اگر یک چیزی برگشت ، عود دادنش به حالت اول بسیار مشکل است.
پاکستان اساساً به نام اسلام مستقل شد ، یعنی پاکستان در مقابل هندوستان هیچ جهتی برای اینکه یک واحد مستقل باشد نداشت مگر جهت روحی و معنوی و فکری و ایمانی که ما مسلمانیم و شما هندو هستید و از نظر فرهنگ معنوی از یکدیگر جدا هستیم و نمیخواهیم با شما زندگی کنیم و میخواهیم مستقل شویم.
در عین حال اینها که در مقابل هندیها آنقدر مقاومت کردند هنوز این سنت مسیحی را در میان خودشان حفظ کردهاند ، مبدأ سالشان مبدأ مسیحی و تعطیل هفتگی آنها هم یکشنبه است.
این را عرض میکنم برای این که ما باید توجه داشته باشیم به نغمههایی که کم و بیش در مجلهها و در مقالات ادبی و به اصطلاح علمی و نیمه علمی شنیده میشود.
مینویسند این برای ایران سبب رکود کارهاست که تعطیلات خودمان را جمعه قرار بدهیم در حالی که اکثریت مردم دنیا که ما با آنها سر و کار داریم تعطیلاتشان روز یکشنبه است.
آنوقت ما مجبوریم که در هفته دو روز تعطیل داشته باشیم ، روز جمعه به خاطر خودمان و روز یکشنبه برای اینکه دنیا تعطیلی دارد.
پس ما برای اینکه کارمان بیشتر جریان داشته باشد ، بیاییم تعطیلی روز جمعه را تبدیل به روز یکشنبه کنیم.
درباره تاریخ هم میگویند: اکثریت مردم دنیا سال مسیحی را انتخاب کردهاند ولی ما سال هجری را انتخاب کردهایم و این اسباب زحمت است که ما تاریخ خودمان را به هجری بنویسیم و آنها به مسیحی ، پس بیاییم تاریخ هجری را به تاریخ مسیحی تبدیل کنیم.
اینها همه مقدمه جذب شدن و مقدمه هضم شدن فرهنگی در هاضمه دیگران است.
📚آشنایی با قرآن، ج ۷، ص۸۶
🚨 هشدار پلیس نسبت به کلاهبرداری از شهروندان با پیامک یارانه معیشتی ویژه دهه کرامت
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتای فراجا نسبت به کلاهبرداری از شهروندان با ارسال پیامکهایی تحت عنوان «یارانه معیشتی دولتی ویژه دهه کرامت» هشدار داد. سرهنگ علی محمد رجبی گفت: در انتهای این پیامها لینکی قرار گرفته که از کاربران میخواهد وارد آن شوند. این لینکها در واقع یا حاوی بد افزار و ویروس بوده و دسترسی غیرمجاز به اطلاعات گوشی تلفن همراه کاربران ایجاد میکند یا کاربران را به سمت صفحات فیشینگ و خالی کردن حساب بانکی آنان هدایت میکند.
ایرانِ_بیدار
┄┅═✧☫ایرانِبیدار☫✧═┅┄
@irane_bidar
[ عکس ]
بسمه تعالی
السلام علیک یا شمس الشموس و انیس النفوس ، یا علی بن موسی الرضا ع
🔴 جشن میلاد با سعادت آقا امام رضا ع برگزار میشود .
سخنران : حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی احمد فداله
با نوای کربلایی امیرحسین کریمی
✅ همراه با برنامه های طنز و مسابقه و سرگرمی
🔻🔺👈🏼👈🏼اهداء جوایز نقدی یک میلیون تومانی ، ۵۰۰ هزار تومانی و سیصد هزار تومانیِ متعدد به شرکت کنندگان(به قید قرعه)
🔻🔺👈🏼👈🏼 اهداء جایزه به رضا نامها (به قید قرعه)
✅ زمان : یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ساعت ۲۱:۱۵
✔️ مکان : آبدانان ، پارک مسکن مهر
هیات مذهبی خادمین حسین ع شهرستان آبدانان
سلام علیکم
آسایشگاه اسکان
بدینوسیله باطلاع زائران محترم حضرت امام رضا علیه السلام میرساند
دفتر آسایشگاه زائر واقع در باب الکاظم علیه السلام با کارت ملی زائر بمدت ۳ شب (هر زائر هر ۶ ماه یکبار میتواند از این خدمات بهره مند شود یعنی سالی دوبار)
از ساعت ۲۱ شب تا ۷ صبح فردا جای خواب بهمراه وسایل خواب به زائران خدمات ارائه مینماید
هر زائر محترمی که توانایی رزرو هتل و سوییت ندارد میتواند وسایل خود را به امانتداری در بیرون از صحن های حرم تحویل بدهد و خودش بمدت ۳ شب رایگان از آسایشگاه حرم (برادران در دارالحجه و خواهران در رواق حضرت زهراء(س) از محل خواب استفاده نمایند.)
کانال قرآن و عترت علیهم السلام:
بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِیمِ
سوره بقره/۲۳۸
حَافِظُوا عَلَى الصَّلَوَاتِ وَالصَّلَاةِ الْوُسْطَىٰ وَقُومُوا لِلَّهِ قَانِتِينَ
در انجام به موقع و کامل همه نمازها و به خصوص نماز وسطى (نماز ظهر )کوشا باشید و از روى خضوع و اطاعت ، براى خدا به پاخیزید
سوره بقره/۲۳۹
فَإِنْ خِفْتُمْ فَرِجَالًا أَوْ رُكْبَانًا ۖ فَإِذَا أَمِنتُمْ فَاذْكُرُوا اللَّهَ كَمَا عَلَّمَكُم مَّا لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ
و اگر به خاطر جنگ ، یا خطر دیگرى بترسید ، نماز را در حال پیاده یا سواره انجام دهید. امّا هنگامى که امنیّت خود را باز یافتید ، خدا را یاد کنید ، نماز را به صورت معمول بخوانید همان گونه که خداوند ، چیزهایى را که نمى دانستید ، به شما تعلیم داد.
شأن نزول:
جمعى از منافقان ، گرمى هوا را بهانه براى ایجاد تفرقه در صفوف مسلمین قرار داده بودند و در نماز جماعت شرکت نمى کردند و به دنبال آنها بعضى از مؤمنین نیز از شرکت در جماعت خود دارى کرده بودند و جماعت مسلمین کاهش یافت ، پیغمبر اکرم صلّى الله علیه وآله از این جهت ناراحت بود ، حتى آنها را تهدید به مجازات شدید کرد.
لذا در حدیثى از زید بن ثابت نقل شده: پیامبر(ص) در گرماى فوق العاده نیمروز تابستان نماز (ظهر) را با جماعت مى گزارد و این نماز براى اصحاب و یاران سخت ترین نماز بود ، به طورى که گاه پشت سر پیامبر(ص)یک صف یا دو صف بیشتر نبود ، در اینجا فرمود: من تصمیم گرفته ام خانه کسانى را که در نماز ما شرکت نمى کنند بسوزانم ، آیه فوق نازل شد و اهمیت نماز ظهر را (با جماعت) تأکید کرد
- این تشدید نشان مى دهد: مسأله عدم شرکت ، تنها به خاطر گرمى هوا نبود ، بلکه گروهى مى خواستند با این بهانه به تضعیف اسلام و پیامبر(ص) و ایجاد شکاف در صفوف مسلمین بپردازند که پیامبر(ص) با این لحن شدید در مقابل آنها موضع گیرى فرمود.
تفسیر:
اهمیت نماز ، مخصوصاً نماز وسطى
از آنجا که نماز ، مؤثرترین رابطه انسان با خداست و در صورتى که با شرائط صحیح انجام گیرد ، دل را لبریز از عشق و محبت او مى کند و در پرتو آن انسان بهتر مى تواند خود را از آلودگى به گناه پاک سازد ، در آیات قرآن ، تأکید فراوانى روى آن شده ، از جمله در نخستین آیه فوق مى فرماید
در انجام همه نمازها مخصوصاً نماز وسطى ، مداومت کنید و در حفظ آن کوشا باشید حافِظُوا عَلَى الصَّلَواتِ وَ الصَّلاةِ الْوُسْطى
و با خضوع و خشوع و توجه کامل ، براى خدا به پا خیزید وَ قُومُوا لِلّهِ قانِتینَ
مبادا گرما و سرما و گرفتارى هاى دنیا و پرداختن به مال ، همسر و فرزند ، شما را از این امر مهم باز دارد.
در این که: منظور از صَلوة وُسطى (نماز میانه) چیست؟ مفسران ، تفسیرهاى زیادى ذکر کرده اند ، در تفسیر مجمع البیان ۶ قول و در تفسیر فخر رازى ۷ قول و در تفسیر قرطبى ۱۰ قول و در تفسیر روح المعانى ۱۳ قول نقل شده است.
- بعضى آنرا نماز ظهر
- بعضى ، نماز عصر
- بعضى ، نماز مغرب
- بعضى، نماز عشاء
- بعضى ، نماز صبح
- بعضى ، نماز جمعه
- بعضى ، نماز شب یا خصوص نماز وِتر دانسته اند و براى هر یک از این اقوال توجیهى ذکر شده ، ولى با قرائن مختلفى که در دست است روشن مى شود: منظور ، همان نماز ظهر است زیرا علاوه بر این که نماز ظهر در وسط روز انجام مى شود ، شأن نزول آیه نیز گواهى مى دهد و روایات متعددى که از معصومین علیهم السلام نقل شده ، بر آن تأکید دارند.
تأکید روى این نماز ، به خاطر این بوده که بر اثر گرمى هواى نیمروز تابستان ، یا گرفتارى هاى شدید کسب و کار ، نسبت به آن کمتر اهمیت مى دادند ، آیه فوق ، اهمیت نماز وسطى ، و لزوم محافظت بر آن را مورد تأکید قرار داده است.
- قانِتِیْن از ماده قُنُوت به دو معنى آمده است
۱ ـ پیروى و اطاعت کردن.
۲ ـ خضوع و خشوع و تواضع.
ولى بعید نیست در آیه فوق به هر دو معنى باشد چنان که در حدیثى از امام صادق علیه السلام مى خوانیم که در تفسیر جمله وَ قُومُوا لِلّهِ قانِتِیْنَ فرمود:
منظور این است که نماز را با خضوع و توجه به خداوند به جا آورید
در حدیث دیگرى مى فرماید: یعنى از روى اطاعت به پا خیزید
در آیه بعد ، تأکید مى کند در سخت ترین شرائط ، حتى در صحنه جنگ ، نباید نماز فراموش شود ، منتها در چنین وضعى ، بسیارى از شرائط نماز همچون رو به قبله بودن و انجام رکوع و سجود به طور متعارف ، ساقط مى شود ، لذا مى فرماید
و اگر به خاطر جنگ یا خطر دیگرى بترسید باید نماز را در حال پیاده یا سواره انجام دهید و رکوع و سجود را با ایماء و اشاره به جا آورید فَإِنْ خِفْتُمْ فَرِجالاً أَوْ رُکْباناً
- اما هنگامى که امنیت خود را باز یافتید ، خدا را یاد کنید ، همان گونه که خداوند ، چیزهایى را که نمى دانستید تعلیم داد
فَإِذا أَمِنْتُمْ فَاذْکُرُوا اللّهَ کَما عَلَّمَکُمْ ما لَمْ تَکُونُوا تَعْلَمُونَ
و نماز را در این حال به صورت معمولى و با تمام آداب و شرائط انجام دهید.
روشن است شکرانه این تعلیم الهى که طرز نماز خواندن در حالت امن و خوف را به انسان ها آموخته ، همان عمل کردن بر طبق آن است.
- رِجال در اینجا جمع راجِل به معنى پیاده و رُکْبان جمع راکِب ، به معنى سواره است و منظور این است که به هنگام خوف از حمله دشمن ، مى توانید نماز را در حالتى که سواره ، یا پیاده و در حال حرکت و فعالیت هستید انجام دهید.
در حدیثى از امیرمؤمنان امام على علیه السلام نقل شده که در بعضى از جنگ ها دستور داد نماز را به هنگام جنگ با تسبیح و تکبیر و لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ به جا آورند.
و نیز در حدیث دیگرى مى خوانیم: اَنَّ النَّبِیَّ صلّى الله علیه وآله صَلّى یَوْمَ الأَحْزابِ إِیماءً: پیامبر در جنگ احزاب با اشاره نماز خواند
همچنین از امام کاظم علیه السلام روایت شده در پاسخ این سؤال که اگر شخصى گرفتار حیوان درنده اى شود و وقت نماز فرا رسد و از ترس آن درنده نتواند حرکت کند ، چگونه نماز بخواند؟ فرمود: با همان وضعى که دارد باید نماز را بخواند هر چند پشت به قبله باشد و رکوع و سجود را با اشاره در حالى که ایستاده است انجام دهد.
این نماز ، همان نماز خوف است که فقهاء در کتاب هاى فقهى به طور مشروح ، پیرامون آن بحث کرده اند ، بنابراین آیه فوق تأکید بر این معنى دارد که محافظت بر نمازها ، تنها در حال امنیت نیست ، بلکه در همه حال ، باید نماز را به جا آورد تا پیوند بندگان با آفریدگار جهان ، همیشه بر قرار باشد و به یقین از این طریق نقطه اتکاء و امیدى براى انسان به وجود مى آید و او را در غلبه بر مشکلات ، پیروز خواهد ساخت.
نکته
نقش نماز در تقویت روحیه ها
ممکن است کسانى تصور کنند ، تا این حدّ اصرار و تأکید درباره نماز یک نوع سختگیرى محسوب مى شود و شاید انسان را از وظائف خطیرى که براى دفاع از خود در چنین لحظاتى دارد غافل سازد.
در حالى که این یک اشتباه بزرگ است معمولاً انسان در این حالات بیش از هر چیز نیاز به تقویت روحیه دارد و اگر ترس و وحشت و ضعف روحیه بر او غلبه کند ، شکست او تقریباً قطعى خواهد بود.
چه عملى بهتر از نماز و پیوند با خدائى که فرمانش در تمام جهان هستى نافذ و همه چیز در برابر اراده او سهل و آسان است
مى تواند روحیه سربازان مجاهد یا کسانى که مواجه با خطرى شده اند را تقویت کند؟
گذشته از شواهد فراوانى که در مجاهدات مسلمینِ صدر اول دیده مى شود ، در اخبار مربوط به جنگ چهارم مسلمانان با صهیونیست ها که در رمضان سال ۱۳۹۳ ـ هجرى قمرى ـ روى داد ، مى خوانیم: توجه سربازان اسلام به نماز و مبانى اسلام اثر فوق العاده اى در تقویت روحى آنها و پیروزى بر دشمن داشت.
به هر حال ، اهمیت و تأثیر نماز ، بیش از آن است که در این مختصر بگنجد ، بى شک نماز اگر با همه آداب به خصوص با حضور قلب که روح آن است انجام شود ، تأثیر فوق العاده مثبتى در فرد و جامعه دارد و مى تواند بسیارى از مشکلات را حل کند و جامعه را از بسیارى از مفاسد برهاند و در حوادث سخت و پیچیده ، یار و یاور انسان باشد.
- تفسیر نمونه
به مناسبت دهه کرامت میلاد حضرت معصومه س و امام رضا ع/ برگزاری حلقه صالحین توسط پایگاه شهید امینیان با سرگروهی برادر رضایی
#برکت_ایران
#استان_ایلام
#ناحیه_آبدانان
#حوزه_شهری_متوسلیان