📝دوگانه رسمی و غیررسمی از آقا
👤کبری آسوپار
🔻اسم مستند «غیررسمی» است و در فضای مجازی هم میپیچد که قرار است بخشهایی خاص و منتشر نشده از دیدارهای رهبری پخش شود. این همه یعنی آنکه تصاویر رهبری در چارچوب رسانه و به تبع آن در نگاه مردم، دوگانه است؛ بخشی رسمی و بخشی غیررسمی. بخش رسمی که همواره دیدهاند و قاب معمولی یک مقام عالی رتبه سیاسی -و البته معمم و ایرانی و انقلابی- است و بخشی غیررسمی که پخش نشده و اگر هم قابهایی از آن به مخاطب نشان داده شده، زیر انبوه قابهای رسمی، چندان دیده نشده و همواره به عنوان بخشی «خاص» از رفتار رهبر باقی مانده است.
🔻بازنمایی رسانهای از رفتار آیتالله خامنهای و مشی و منش ایشان همواره در همین دوگانه رسمیِ حداکثری و غیررسمیِ حداقلی باقی مانده و خاص سازی از بخش عمدهای از منش ایشان با عدم پخش آنها و یا پخش با شرایط ویژه باعث شده که مخاطب نتواند شخصیت آیتالله خامنهای را آمیختهای از این دو رفتار ببیند و به جای دیدن رهبری با دو رفتار رسمی و غیررسمی، دو رهبرِ رسمی و غیررسمی ببیند.
🔻همواره تصویری رسمی و جدی و البته سیاسی از رهبری ارائه شده و بعد سالی یک بار به مردم میگوییم حالا میخواهیم تصاویری دیگر از رهبری هم نشان بدهیم، غیررسمی و خودمانی. چرا؟ چرا باید همواره رسمیها را نشان دهیم که بعد مجبور شویم برای شناساندن رهبر، مستند بسازیم و با تصاویری منتخب از ۳۱ دیدار خودمانی، لحظاتی از مشی ایشان را به نمایش بگذاریم و آن را برای مخاطب «خاص» کنیم؟ از سویی، کنار صدها کادر رسمی، یک کادر غیررسمی چقدر میتواند به شناخت یک شخصیت کمک کند و تصویری واقعی از او به مخاطب ارائه دهد؟
🔻به نظر میرسد آنچه خاص است و عادی نیست، نه دیدارهای خودمانی رهبر، بلکه نحوه بازنمایی تیم رسانهای دفتر ایشان از ایشان است. ۳۱ دیدار هفتگی در طول چهار سال، باید در ۳۱ هفته و طی چهار سال و به تدریج برای مردم پخش شود. همان هفتهای که مردم اقتدار و جدیت ایشان در سخنرانی رسمی را هنگام پاسخ به تهدیدات دولت امریکا میبینند که «اولاً غلط میکنید...»، همان هفته هم باید ببینند که با آرامش در دیداری خودمانی و غیررسمی نشستهاند و سخنان کارگردان انیمشینهای آموزشی تلویزیون را میشنوند و یا در مورد فلان فیلم سینمایی نظر میدهند. همان هفتهای که مردم دیدهاند رهبری میانجیگری نخست وزیر ژاپن میان ایران و امریکا را نپذیرفتهاند و در دیدار رسمی با او گفتهاند که «ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمیدانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد.»، همان هفته باید ببینند که جوانی مقابل همین رهبر جدی و رسمی نشسته و از او برای عدم جوانگرایی در انتصابات انتقاد میکند و همین رهبر مقتدر مقابل دشمنان، اینجا متواضعانه نشسته و گوش میدهد و اگر جوابی لازم است، میدهد. همان هفته که مردم دیدهاند رهبر از حقوقهای نجومی، امید بستن به غرب، عدم برخورد کافی با قاچاق کالا و چه و چه خطاب به مسئولان کشور جدی و رسمی انتقاد میکنند، همان هفته باید ببینند که صمیمانه و غیررسمی پای درد دل فیلمسازانی نشستهاند که به رهبری گلایه مسئولان را میکنند که انتقادپذیر نیستند و شوخیهای ما را سانسور میکنند و رهبر میگوید که من به آنها میگویم با شما کاری نداشته باشند، اگر گوش کنند!
🔻مشکل این است رسمی و غیررسمی آیتالله خامنهای را از هم جدا کردهایم و در کنار صدها خبر رسمی گاه دو تصویر کوتاه غیررسمی از ایشان نشان میدهیم و بعد منتظر هستیم بازخوردهای مثبت آنچنانی از تأثیرگذاری این قابهای غیررسمی بگیریم. نمیشود، امکان وقوعی ندارد که «رحماء بینهم» را از «اشداء علی الکفار» جدا و اولی را حداقلی و دومی را حداکثری پخش کنیم و بعد، از مخاطب خاکستری انتظار داشته باشیم خودش این دو قاب را با هم بیامیزد و رهبر کشورش را درست بشناسد. این رفتارها، چه رسمی و چه غیررسمی هر دو در جایگاه حقوقی آیتالله خامنهای روی داده و باید با هم و به موازات هم به مخاطب نشان داده شود. اینگونه نبوده که ایشان ۱۱ ماه سال رسمی باشند و یک ماه غیررسمی شوند؛ پس رویدادها را همان گونه که ایشان رقم میزند و رفتار میکند، باید پخش کنیم و از رفتارهای عادی ایشان همچون تواضع و مردمداری و گوش دادن به سخنان اقشار مختلف از خواص و انتقادپذیری و توجهشان به موضوعات مختلف کشور و ... رویدادی خاص نسازیم.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔴 #غیر_رسمی| چرا بی بی سی عصبانی است؟
🔻 مستند "غیر رسمی" در حالی پخش شد که با بازتاب و استقبال قابل توجهی رو به رو شد و مورد توجه طیف وسیعی از مخاطبین در داخل و خارج از ایران قرار گرفت. در این میان دیدگاه کارشناسان و گردانندگان بیبیسی فاسی که سالهاست درباره تخریب رهبر انقلاب با پخش مستندهای حرفهای و پشتوانه به روزترین امکانات رسانه ای و تحقیقاتی مشغول هستند، از دیگر رسانههای فارسی زبان خارج از کشور بیشتر قابل توجه است.
1️⃣ بیبیسی فارسی معترف هست که این مستند بسیار تاثیرگذار بوده و توانسته جلوههای جالبی از معاشرتهای رهبری با نخبگان ایران به نمایش بگذارد. کارشناسان بی بی سی گفته اند که این مستند توانسته تصویر غیررسمی رهبر ایران را خوب و مطلوب روایت کند. بیبیسی همچنین اذعان دارد که این مستند با استقبال قابل توجهی در داخل و خارج از ایران روبه رو شده و از مهمترین دلایل موفقیتش نیز داشتن جاذبه بالای مستند است.
2️⃣ اما همه دلایل عصبانیت بیبیسی فارسی از مستند غیررسمی به استقبال گسترده مخاطبین از این مستند بر نمیگردد. نکته جالب اینجاست که کارشناسان بیبیسی دلیل عصبانیت خود را نیز پنهان نمیکنند و بیان میکنند که عمده عصبانیت آنها از این مستند، نشان دادن تصویری موفق از نوع تعامل و دیدار رهبر معظم انقلاب با منتقدین حوزههای مختلف عملکرد انقلاب و نظام است. نشان دادن این موضوع که رهبر ایران با منتقدین عملکرد نظام و حتی منتقدان خود دیدارهای متعددی برگزار کرده و در برابر انتقادات نیز تصویری صمیمی، انتقادپذیر، دارای سعه صدر ویژه و علاقمند به شنیدن نقد بیشتر و بیتعارف است، به صورت ویژه گردانندگان و کارشناسان بیبیسی را ناراحت و عصبانی کرده است.
3️⃣ نکته جالبتر اما آنجاست که بیبیسی از نمایش اصول پاسخ رهبری به منتقدین نیز نگرانی ویژهای دارد. نگرانی مهمی که معتقد است که رهبر ایران به علت نوع نگاه خاص راهبردی که به جمهوری اسلامی و اتفاقات آن دارد، بسیاری از نقدها را در چارچوبی پاسخ میدهد که سبب اقناع مخاطب و منتقدین شده و خواهد شد.
4️⃣ به خوبی قابل لمس است که اساس برنامه سازی بیبیسی فارسی برای تخریب مستند غیر رسمی در موضع انفعال است. البته باید به آنها تا حد زیادی حق داد؛ زیرا رسانهای که در این سالها خود را پیشرو در ساخت مستندهای تخریبی علیه آیت الله خامنهای میداند، به یکباره با یک مستند آرام و ساده روبهرو میشود که توان از بین بردن بسیاری از زحمات شان را دارد. البته این تازه آغاز راه است و مستندهای دیگر در راه هست.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ خاطره حاج محمود کریمی از حاج قاسم سلیمانی
🔹شخصی آمد و از من درخواست کرد که با زنان بدحجابی که در روضهها شرکت میکنند برخورد کنم، حاج قاسم هم آنجا نشسته بود؛ گفت حاج قاسم شما یک چیزی بگویید.
🔹حاج قاسم گفت مگر اینجا خانهی شماست؟
خانهی شما آمدند برخورد کن. در خانه مادرشان آمدهاند.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
6.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 روضه فاطمیه
رهبرانقلاب: امیرالمؤمنین این روزها با سینه پراز غم با عزیزهی خود وداع میکند.
دل او پر از غم است اما ارادهاش کم نشده
غمهایی که کوهها را میشکند، انسان مؤمن رانمیتواند بشکند. ۱۳۹۴/۱۲/۵
🚩 شهادت حضرت زهرا سلامالله علیها به روایت ۷۵ روز
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
نهایی-14.pdf
1.35M
⭕️ چهاردهمین شماره هفته نامه روشنا منتشر شد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
6.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#موشن_گرافیک | یک یاحسین دیگر
◽️ مقام معظم رهبری: در ۹دی، عاشورا به کمک ملت آمد و #حماسه بزرگ و ماندگاری را خلق کرد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔺الگوهای ناموزون!
✍️مریم کثیری، فعال رسانهای
▫️مخاطب برنامهی «کودک شو» بودم و برایم یک سوال پیش آمد. روانشناس، مشاور و حتی یک آدم مطلع از بدیهیات اصول تربیت کودک در دم و دستگاه عریض و طویل صداوسیما نیست که به سازندگان برنامه مشورت دهد؟!
▫️کودکانی به طرز واضح و خاصی تربیت میشوند که شو اجرا کنند و بلبل زبان و جذاب باشند؛ اما فاقد مهارتهای رشد یافتهی بدنی و فکری! این یعنی الگو قرار دادن کسانی که جز شوآف و دیده شدن هنر دیگری ندارند و صد البته مقایسهی فرزندان خودمان با این الگوهای غیرواقعی!
▫️مادرانی که نه تنها در درک توانمندی کودکان خود عاجزند بلکه کمالگرایی خود را به کودکانشان تحمیل میکنند؛ حداقل ای کاش این کمالگرایی ناچیز ارزش تحمیل را داشت.
▫️مادر و پدری که در تشویق فرزندانشان نتیجهی اتفاقی عملکرد فرزند دیگر را اهرم فشار و مقایسه و مثلا تشویق برای فرزندشان میکنند؛ فارغ از اینکه هر انسان عاقلی میداند اثرات سوءمقایسهی فرزندان با دیگری چه اثرات مخربی دارد.
▫️خیلی تلاش کردم حرص نخورم و واکنشی نداشته باشم اما وقتی تیر خلاص برنامه به وجودم خورد دیگر نتوانستم سکوت کنم:
-مجری: چرا زهرا فکر میکنه خونهی شما قشنگترین خونهی دنیاست؟
مادر: چون همه ی اسباب بازیها را در خانه داریم!
▫️این میشود ارائهی یک الگو! دلم میخواست جای مجری باشم و بگویم شما خیلی اشتباه کردید همهی اسباب بازیها را داخل خانه برای بچه فراهم کردید و عملا به تباهی آیندهی کودکتان اقدام کردید و حالا اینجا به این موضوع فخر فروشی هم میکنید و صداوسیمای ما هم این الگو را پخش میکند!
▫️شما لاجرم کودک مصرف زدهی بدون خلاقیتی را به جامعه تحویل خواهید داد که از محیط پیرامونش متوقع است و ناراضی.
▫️اما جواب کودک طفل معصوم برایم جالبتر بود: چون ما تو خونهمون آینه داریم!
▫️به همین سادگی دنیای کودکانهی کودکانمان را با اوهام و توقعات غیرواقعی خودمان خراب میکنیم و بعد هم به آن افتخار میکنیم؛ و بدا به حال صداوسیمای ما که برای شعور مخاطبش احترام قائل نیست.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
14.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ بخش خبری دیبیسی فارسی
🔹نظر مردمشناسانه دکتر الیاس احتشام درباره جهش کرونا در انگلیس به همراه گفتگویی اختصاصی با یوسف العتیبه سفیر امارات در واشنگتن😂
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
مکتب حاج قاسم.pptx
5.66M
#اختصاصی_روشنا | پرده نگار آموزشی مکتب حاج قاسم
🔸 در آستانه یکمین سالگرد شهادت سردار دل ها
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
9.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به مناسبت ۹ دی
📽 #موشن_گرافیک «پادزهر فتنهها»
🔻در برابر طغیان فتنهها، مردم ایران همواره بهمثابه سدی مستحکم ایستادگی کردهاند؛ از اختلافافکنیهای بنیصدر گرفته تا غائله 18 تیر 78 و فتنه 88، این مردم بودند که با راهنمایی امامین انقلاب، در برابر فتنهگران ایستادند.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
#دیوارنگاره | برای تو، قهرمان من
◽️ به مناسبت فرا رسیدن سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ چگونه 9 دی الگویی برای حکمرانی موفق است؟
🔻نهم دی ماه ۸۸ و پاسخ قاطعی که مردم ایران به فتنه آن سال دادند یک بعد حماسی دارد که به اندازه قابل توجهی بدان پرداخته شده است.
🔻اما یک نکته ای که راجع به این حماسه وجود دارد و از آن غفلت گردیده الگو بودن این واقعه برای حل مشکلات کلان کشور است.
🔻در نهم دی ماه سال ۸۸ یک گره کور امنیتی که خنثی کردنش چندین ماه به درازا کشیده بود در عرض چند ساعت با حضور گسترده مردم باز و حل شد .
🔻البته در تاریخ انقلاب این موضوع بی بدیل نیست و در وقایع مرتبط به مجاهدین خلق نیز همکاری گسترده مردم با سیستم امنیتی در نهایت منجر به رفع آن مشکل گردید.
🔻این یک واقعیت است که بار ها امتحان خود را پس داده است و در نهم دی ماه نیز اثبات شد که «با مردم کار ها پیش میرود».
همانگونه که مشکلات امنیتی ای چون فتنه ۸۸ با پشتیبانی مردم در عرض چند ساعت حل شد؛ بازی دادن مردم در امورات اقتصادی و اجتماعی نیز به حل سریع مشکلات ما خواهد انجامید.
🔻سال ها قبل شهید بهشتی رحمة الله علیه با طرح موضوع تعاونی ها و کار مردمی و کوچک تر کردن دولت در این کشور طرحی مترقی و مبتنی بر همکاری ( بدون آسیب های رقابت های لیبرالیستی ) را مطرح کردند و بیان داشتند که میدان دادن به مردم در امورات اقتصادی ما را به پیشرفت خواهد رساند.
🔻این نکته ای بود که از آن غفلت کردیم و تا همین لحظه هم در غفلت از آن به سر میبریم! آنجا هم که خواسته ایم مردمی سازی در اقتصاد انجام دهیم با نشو و نمو دادن خصوصی سازی های مریض بیشتر حل مشکلات را به تاخیر انداخته ایم.
🔻البته استفاده از تعاونی ها شکلی کاملا بدیع و منحصر به بیانات شهید بهشتی نیست؛ ایشان خود در شرح فعالیت تعاونی ها در کشور های دیگر میگویند:
«در اقتصاد فرانسه، بیشتر تعاونی های تولید مطرح است. البته طبق آماری که خواندهام معلوم میشود فرانسه در این زمینه جلو نرفته ولی از انگلستان جلوتر است.
در آلمان تعاونی های تولید در بخش کشاورزی خیلی رشد کرده است، بطوری که بخش عظیمی از اقتصاد کشاورزی آلمان غربی متکی بر شرکت های تعاونی تولید است.
🔻تأسیس شرکهای تعاونی مسکن برای حل مشکل مسکن در کشورهایی که هجوم به شهرنشینی مشکل مسکن را بوجود میآورد مطرح شده و در آمارها دیدم که بالاترین تعداد شرکت تعاونی مسکن در اروپای غربی، در ایتالیا تشکیل شده است.
بیشترین تعداد شرکتهای تعاونی پیشهوران که در حقیقت نوعی تعاونی اعتباری است(Credit) در آمریکا وجود دارد. البته در کشورهای دیگر هم هست، اما اوج آن در آمریکا است. در آمریکا اوج تعاونی، در شرکتهای تعاونی اعتبار(Credit) است. مثل اینکه آنجا هجوم مردم به به سوی بانکداری است، و میخواهند از شر بانکدارها خلاص شوند.
🔻بهرحال در این که اقتصاد تعاونی یعنی شیوه اقتصاد تعاونی و روابط اقتصادی تعاونی، به عنوان یک راه حل عملی قابل ملاحظه در کشورهای گوناگون به کار رفته و منشاء اثر قرار گرفته و تردیدی نیست. در کشورهای سوسیالیستی هم این اقتصاد تعاونی مطرح گردید. پس از آنکه معلوم شد اقتصاد سوسیالیستی کامل (که من اشاره کردم به وجه تمایز میان اینها) هنوز قابل اجرا نیست، بنابراین باز استفاده از تعاونیها بخصوص در بخش کشاورزی مطرح شد. در حقیقت میتوان گفت تشکیل کالخوزها یک جور مطرح کردن کار تعاونی است، البته عیناً تعاونی نیستند بلکه یک جور مطرح کردن کار تعاونی هستند.»
🔻به هر حال تعاونی به عنوان طرحی که نه آسیب های رقابت های لیبرالیستی و بازار آزاد را دارد و نه کرختی نظام سوسیالیستی را به بار می آورد راهی برای کوچکتر کردن دولت و در نتیجه کم کردن فساد و همینطور پیشرفت اقتصاد کشور است که آزمون خود را هم پس داده است.
🔻نهم دی ماه به ما این الگو را میدهد که هر کجا خود مردم وارد شوند پیشرفت و کمال هم پشت سرشان می آید.
🖋علی میرزائی
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir