⭕️ چرا نمیبخشیم؟
👤کبری آسوپار
🔻آنچه حسن روحانی در آخرین جلسه هیئت دولتش گفت، طلب عفو و عذرخواهی نبود؛ بلکه «نمایش» طلب عفو و عذرخواهی بود. او میگوید «ما معصوم نیستیم»، اما آنقدر خود را از مظان عیب و خطا دور میداند که عیبش را به «اگر» مشروط میکند: «اگر عیب و نقصی داشتیم از مردم عذرخواهی میکنیم واز آنها طلب عفو و رحمت میکنیم...»
🔻وقتی کسی اذعان به اشتباه ندارد که هیچ، حتی بر درستی خطای انجام داده اصرار دارد، در واقع، طلب بخششی تحقق نیافته تا از سوی دیگر، این انتظار باشد که او را ببخشند. رسم طلب بخشش آن است که فرد خطاهای انجام داده را فهرست کند و بابتش عذرخواه باشد؛ حسن روحانی کدام کارش را اشتباه میداند که بابتش طلب عفو دارد؟ رفتن یک رئیسجمهور مثل رفتن یک همسایه نیست که وقت خداحافظی، محض رعایت آداب معاشرت و بدون آنکه حقی بر گردنش باشد، یک حلالم کنید هم بگوید و برود. رئیسجمهور مسئولیت اقتصاد و سیاست و فرهنگ ۸۵ میلیون نفر آدم را برعهده دارد؛ کم کاریاش با نمایش عذرخواهی جبران نمیشود. این اولین دلیل است که او را نمیبخشیم؛ اینکه عذرخواهیاش فراتر از نمایش و ادای تواضع و مردمی بودن نیست.
🔻از سویی، آثار عملکرد و سیاستهای حسن روحانی تا سالهای سال و حتی بعضاً تا پایان عمر همراه مردم خواهد بود. او با شعار اعتبار بخشی به پاسپورت ایرانی آمد، اما عملاَ سیاستهایش اعتبار بینالمللی ایران را هدف قرار گرفت و ضعفی که او برابر غرب از خود نشان داد و اقتصادی که نابود کرد و تصاویر اعتراض و آشوبی که از کشورمان به جهان مخابره نمود، از ایران چهرهای ضعیف به تصویر کشید و صدای بریده شده خیلیها را مقابل ما بلند کرد. او با جدال مداوم با منتقدانش و کسانی از ملت که او را قبول نداشتند، کشور را در یک دوقطبی اجتماعی و سیاسی فرو برد و کسی که خود بذر نفرت در جامعه کاشته، چگونه میتواند بانی بخشش جمعی باشد؟
🔻حق شخصی نیست که بگذریم، او یک نفر را نکشته تا اولیای دم را دعوت به گذشتن از حق خود کنیم؛ او به یک نفر توهین نکرده تا بگوییم کینهها را کنار بگذارید و روی همدیگر را ببوسید و بگذرید و تمام؛ او با اعتبار و آبروی کشوری قمار کرد که برای رسیدن به آنجایی که قبل از ریاست جمهوری روحانی بود، «خون دلها خوردهاند...»
🔻بماند که حق شخصیهای این هشت سال هم کم نیست؛ چه زندگیها زیر چرخش سیاستهای حسن روحانی از دست رفت، چه بیکار شدنها، حقوق نگرفتنها، حسرت به دل ماندنها و چه ضررها که به زندگیها خورد. حالا برویم به کسی که یک شبه سرمایهاش را تورم دولت روحانی و بازار بورس و طلا و ارز و مسکن و خودروی دولت او بر باد داد، بگوییم روحانی را ببخش؟ شرم آور است! درباره آبان ۹۸ هم سکوت کنیم که شرح غصه بسیار است... و بماند اعتبار، ولیفقیه که بارها خرج او شد و قدر ندانست؛ مگر میشود بخشید؟
🔻نکته بعد آنکه آنچه روحانی انجام داده، عملی منفرد و تک نبوده که یک بار انجام و تمام شود و فرصت نقد و بررسی و جبران نباشد. او سالها اشتباهات متعدد را تکرار کرد؛ انتقاد دلسوزان را نپذیرفت و به منتقدان انواع تهمتها و توهینها را ارزانی داشت و از خطاهای خود تمام قد دفاع کرد. استمرار اشتباهات او بر سرنوشت میلیونها نفر مؤثر بود؛ او وقتی برجام را پیمانی شکسته توسط امریکا دید، باید استعفا میداد، اما ماند و اصرار بر اشتباه کرد. همین استمرار و اصرار بر جرم، مجازات را دو چندان میکند. مردم ایران همین که خواهان محاکمه او نشدهاند، لطف بسیار داشتهاند.
🔻و کلام بعد از آخر آنکه، روحانی رئیسجمهوری مغلوب است، رضایت مردم از او بر باد رفته و اعتبارش نزد بزرگان کشور فرو ریخته، نه سیاست اصلیاش (مذاکره با غرب) ثمری داد و نه حامیان سابقش روی حمایت از او را - همانقدر پرحجم و متعصبانه- دارند. اغراق اطرافیان در مدح او هم (همچون سخن اسحاق جهانگیری که «مطمئن هستم روزی قدر کار رئیسجمهور شناخته میشود») بیشتر از هر حس دیگری، خشم و تمسخر مخاطب را برمیانگیزد. با این حساب، ما هیچ، او پس از آنچه که با هشت سال بی تدبیری، از سرزمین خود و از شخصیت خود ساخته، خودش میتواند خودش را ببخشد؟
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔺ایرانیان در صدر خریداران خانه در ترکیه در سال ۲۰۲۱
🔹خرید مسکن ترکیه توسط ایرانیان در ۶ ماهه اول سال ۲۰۲۱ میلادی با ۹.۵ برابر افزایش نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۸ به ۳۰۷۰ واحد بالغ گردید.
🔹خرید مسکن ترکیه توسط ایرانیان در سالهای ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ در حدود ۷۰۰ واحد بود که در سال ۱۳۹۹ به حدود ۷۰۰۰ واحد صعود کرد. خرید ۷۰۰۰ واحد مسکونی در ترکیه معادل حدود ۲ میلیارد دلار خروج ارز از کشور است.
🔹در شرایطی که ایرانیان دارای رتبه هشتم ملیت های خارجی (با سهم ۳ درصد) در خرید مسکن ترکیه در سال ۲۰۱۷ میلادی بودند، در سال ۲۰۲۰ صدرنشین (با سهم ۱۸ درصد) بودند.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ نرخ تورم سالانه در ایران چقدر است؟
🔹به گزارش مرکز آمار ایران در سال ۹۲ و در آغاز به کار دولت یازدهم، نرخ تورم ۳۲/۸ درصد بود، اما از آن پس تا سال ۹۶ روند کاهشی داشت تا جایی که سالهای ۹۵ و ۹۶برای دو سال پیدر پی تورم تک رقمی شد. در تیرماه سال جاری، یعنی آخرین ماه از کار دولت دوازدهم، تورم به ۴۴/۲ درصد رسیده است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔺سیدحسن خمینی: همه پشت سر فرماندهی کل قوا هستند
🔹سیدحسن خمینی در دیدار اعضای شورای شهر تهران در رابطه با تهدیدات اخیر رژیم صهیونیستی علیه کشورمان گفت: در تعرض به مملکت ما هیچ سلیقه ای، دفاع از تمامیت کشور را کنار نمی گذارد. همه سربازند و اگر کسی گوشه چشمی داشته باشد همه پشت سر فرماندهی کل قوا هستند.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
#غیررسمی
📌سعيد محمد به عنوان گزینه استاندار ویژه سیستان و بلوچستان مطرح شده است
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️قالیباف: دوره جدید مدیریتی کشور، دوره کارآمدی و پاسخگویی است
🔸رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم تحلیف سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور منتخب:
🔹بطور ویژه از طرف مردم ایران از حضور مهمانان خارجی این مراسم خوشحالی خود را اعلام میکنم و امیدوارم بتوانیم مهماننوازی گرم داشته باشیم و پیامآور دوستی و مهر مردم ایران باشیم
🔹جمهوری اسلامی ایران میراثدار بیش از یک قرن مبارزه برای استقلال، آزادی، نفی سلطه و برقراری عدالت است
🔹انقلاب اسلامی امروز به الگویی الهاممبخش تبدیل شده است
🔹 کشور در مواجهه با تنگناها، ناملایمات و مصائب معیشتی در آستانه یک تحول مبتنی بر مکتب امام، همراه با رفع ناکارآمدی، عوامل نفوذی و مقاومت در برابر فشارها و تحریمهاست
🔹نتایج انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ نشان داد مردم به صراط مستقیم جریان انقلاب اسلامی اعتماد دارند
🔹موسم آن است تا با سرلوحه قراردادن روحیه انقلابی، جهتگیری انقلابی و فرهنگ مدیریت جهادی و تمسک به اصول ناب امام و اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه طرحی نو دراندازیم
🔹پیام تحولخواهی مردم در ۲۸ خرداد به نظام و دنیا مخابره شد و فصلی نوین در تاریخ انقلاب آغاز شد؛ فصلی برای جبران کوتاهیها، غفلتها و کاستیها و احیای ارزشها و آرمانهای اصیل اسلامی و حرکت در مسیر بیانیه گام دوم انقلاب
🔹بخواهیم یا نخواهیم در دوره جدید، بار به سرانجام رساندن خواسته های مردم به دوش همه ما مسئولان است
🔹دوره جدید مدیریتی کشور را باید به دوره کارآمدی و پاسخگویی تبدیل کنیم.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
رئیسی رسما سوگند یاد کرد
🔺قبل از قسم یاد کردن سید ابراهیم رئیسی به عنوان رییس جمهور سیزدهم، قالیباف و اژهای سخنرانی کردند
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
♦️رئیسی: اراده مردم، استقرار عدالت، پیشرفت و آزادی در کشور است
رئیس جمهوری پس از ادای سوگند:
🔹مردم میخواهند آزادیهای اجتماعی و فرهنگی آنها مجدانه پیگیری شود.
🔹مردم میخواهند که به معنای حقیقی کلمه، انقلاب اسلامی محقق شود و همه ویژگیها و خصائص انقلاب اسلامی، در ساختارها، فرآیندها و همچنین باورهای دولتمردان مشاهده پذیر باشد.
🔹مردم میخواهند که با رفع تنگناها، معیشت و سفره آنها را بهبود ببخشیم و «نشاط ملی» و «شور اجتماعی» را در جامعه بگسترانیم.
🔹دولت برخاسته از اراده ی ملت، برای تامین منافع مردم و اجرای عدالت، خواهد ایستاد و در این مسیر، خستگی ناپذیر، به پیش خواهد رفت.
🔹اینجانب، امروز خادم همه جمهور و خدمتگزار بیش از ۸۰ میلیون ایرانی هستم.
🔹از مردم عزیز استدعا دارم که به عنوان مصلحان دولت عمل کنند و خدمتگزاران خود را از پیشنهادها و انتقاداتی که دارند بهرهمند سازند.
🔹ما به «حضور مردم در صحنه» و «همدلی و همکاری قوای سه گانه، نهادهای انقلاب اسلامی و نیروهای مسلح» نیاز داریم.
🔹با توجه به شرایط ویژه کنونی، دولت، مجلس و قوه قضائیه، میبایست بیش از پیش با یکدیگر همراهی و تعامل داشته باشند و در مسیر خدمت به مردم، از هیچ فرصتی دریغ ننمایند.
🔹معتقدم که موفقیت ملت ایران فراتر از تدبیر دقیق و تلاش خستگی ناپذیر هریک از قوا یا نهادها، نیازمند همکاری ملی و خِرَد جمعی است که تجلّی آن، در تعامل دولت با سایر قوا وهمچنین تعامل وثیق با نخبگان و فرهیختگان خواهد بود.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔹حضورِ حجت الاسلام خطیب، چهرهی مطرحِ امنیتی (روحانیِ پشت سر ابراهیم رییسی) در مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
📍 رئیسی: در اولین فرصت در هفته آینده فهرست اعضای کابینه را تقدیم رئیس مجلس و نمایندگان میکنم
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
◀️چالشهای رئیسی در بیان کارشناس اسرائیلی
🔰آیا اوضاع وخیم اقتصادی ایران، دولت محافظهکار رئیسی را به میز مذاکره بازخواهد گرداند؟
⭕️راز زمیت، کارشناس سیاسی برجسته اسرائیلی که تحولات ایران را با نگاهی واقعبینانه دنبال میکند، در یادداشتی تفصیلی که در وبسایت مؤسسه مطالعات امنیت ملی (INSS) وابسته به دانشگاه تلآویو ضمن توصیف دقیق گسترش کرونا در سراسر استانها، وضعیت قطعی برق در کل ایران، تنش آبی در خوزستان و اعتراضات در چندین شهر که از نظر او عمق ناامیدی و سرخوردگی معترضین را نشان میدهد؛ این سؤال را مورد ارزیابی و بررسی قرار میدهد که آیا این وضعیت برای رئیس جمهور جدید ایران، سید ابراهیم رئیسی چالش ایجاد میکند یا خیر؟
⭕️ زمیت ضمن برشمردن ریشهها و دلایل کمبود آب و برق، تصریح میکند این مشکلات و اعتراضات پیامد آن، تهدید فوری برای دولت ایران به شمار نمیرود. از نظر او، پیشزمینه اعتراضات را بحران اقتصادی امروز ایران و شیوع ویروس کرونا و همچنین سرعت پایین واکسیناسیون تشکیل میدهد. در نتیجه مواجهه با چنین وضعیتی به دو اهرم منابع مالی لازم و همچنین اصلاحات زیرساختی گسترده نیاز دارد. این پژوهشگر اسرائیلی تأکید دارد رئیسی برای غلبه بر مشکلات از توان همه مراکز قدرت از جمله رهبری و سپاه پاسداران بهرهمند خواهد شد. اما در صورت عدم توفیق در تغییر شرایط، ناامیدی تشدید خواهد شد و مسئولیت مستقیم مشکلات بر دوش او خواهد افتاد. این عدم توفیق اعتراضات را برخواهد انگیخت و اعتراضات، ایران را ناچار به مصالحه برای بازگشت به میز مذاکره خواهد کرد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔺یادش بخیر نباد، 4 سال پیش چنین روزی یک مشت نماینده بی ارزش لیست امید آبروی 85 میلیون ایرانی را بردند!
#سلفی_حقارت
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir