🔴سیاستهای آبی ترکیه چه پیامدهایی برای ایران دارد؟
🔹ایران و ترکیه در حوزهی آبی مشترک هستند، رود ارس در ایران از قره سو در ترکیه و رود زنگبار در ایران از ساری سو در ترکیه سرچشمه میگیرد.
احداث سد ترکیه بر رود ارس تهدید آشکاری علیه کشاورزی ایران است. همچنین کم آبی دجله و فرات موجب خشک شدن تالابهایی مانند هورالعظیم، هور الحمر و هور المرکزی شده است.
🔹خشک شدن تالاب هورالعظیم در ایران علاوه بر از بین رفتن اکوسیستم منطقه، سبب به وجود آمدن ریزگردهایی میشود که سالانه 1/6 میلیارد دلار به کشاورزی کشور ضرر میزنند.
🔹از دیگر تاثیرات کم آبی دجله و فرات، در خلیج فارس قابل مشاهده است. میزان آبی که از دجله به خلیج فارس میریزد میزان ثابتی است که موجب تنظیم شوری آب دریا میشود، با کم آبی دجله این میزان تا حد زیادی کاهش یافته و سبب غلظت شوری خلیج فارس شده که در نهایت به نابودی چندین گونه از آبزیان میانجامد.
فرجام
🔹با آنکه ترکیه پیامدهای احداث سدها را برای همهی کشورهای دخیل، مثبت ارزیابی کرده و معتقد است ذخایر آب این سدها در نهایت موجب نجات همهی کشورها خواهد شد اما نتایج غیر قابل انکار این طرح، نابودی محیط زیست، نابودی کشاورزی و دامداری، بیماری، بیکاری، حاشیه نشینی و مهاجرت بوده است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
♦️ تنش در خلیج فارس بالا گرفت
🔹رویترز: سپاه پاسداران ایران دخالت نیروهای ایرانی یا متحدان آنها در مورد حادثه کشتی در سواحل امارات را رد کرد.
🔹️الجزیره به نقل از لیست لویدز: افراد مسلح نفتکش Asphalt Princess را ربوده و خواستار سفر به ایران شدند!!
🔹️سه کشور انگلیس، رومانی و لیبریا در نامهای به اعضای شورای امنیت سازمان ملل مدعی شدند که به احتمال زیاد ایران پشت حمله به کشتی در سواحل دریای عمان بوده است.
🔹«وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا شامگاه سهشنبه (به وقت تهران) گفت آمریکا به دنبال این است که انگلیس در شکلدهی پاسخ به حمله ادعایی ایران به نفتکش رژیم صهیونیستی، پیشقدم شود.
🔹️ رژیمصهیونیستی خواستار نشست فوری شورای امنیت درباره حمله به نفتکش در دریای عمان شد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
15.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨عاشق #مکتب_حاج_قاسم بودن فقط به اینکه عکس پروفایل و استوری و.... از حاج قاسم بزاریم و شعار بدیم نیست
📌برادر، خواهر...
ما چطور زندگی میکنیم!؟
⛔️دیدن این چند لحظه، به شدت مسئولیت آور است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
📌گمانه زنی ها در مورد لیست وزیران دولت سیزدهم
📌تذكر ۱: این اسامی تا ساعت ۲۲ روز ۹ مرداد ۱۴۰۰ می باشد و امکان تغییر آن تا روز تحلیف ۱۴ مرداد وجود دارد.
📌تذکر ۲: با توجه به اخذ تعهد شرعی از افراد کارگروه و کمیته بررسی سوابق و شایستگی نامزدهای حضور در کابینه آیت الله رییسی، این اسامی بر اساس اذعان افراد مصاحبه شونده، لیست استعلامات و ... جمع آوری شده است.
🔶تيم اقتصادی
🔹وزير اقتصاد: آقای فرزين، خاندوزی
🔹رئيس بانك مركزی: آقای طالبی (دبیر کل بانک مرکزی)
🔹سازمان برنامه و بودجه: آقای ميركاظمی
🔹صمت: آقای فاطمی امين
🔶وزارت ارتباطات:
🔹عیسی زارع پور
🔶وزارت رفاه:
🔹مهرداد بذرپاش، امیرآبادی فراهانی و رضوانی فر
🔶بنیاد شهید:
🔹اوحدی و محمد دهقان (شورای نگهبان)
🔶معاونت پارلمانی و حقوقی:
🔹محمد دهقان (شورای نگهبان)
🔶كشاورزي:
🔹آقای ساداتی نژاد
حجت الله عبدالملکی
🔶وزارت بهداشت:
🔹شانس بالای آقای قاضی زاده هاشمی و گزينه بعدی آقای مسجدی آرانی
🔶وزارت خارجه:
🔹شانس آقای علی باقری كنی و امير عبداللهيان و صفری تقريبا يكسان است.
🔶وزارت ورزش و جوانان:
🔹آقای كيومرث هاشمی و گزينه بعدی حميد سجادی
🔶وزارت نيرو:
🔹آقای علی آبادی
🔶ميراث فرهنگی:
🔹عزت الله ضرغامی
🔶وزارت كشور:
🔹آقای وحيدی
🔶وزارت نفت:
🔹آقايان رستم قاسمی، مهدی دوستی، بيات و اوجی (گفته می شود پیگیری آقای اوجی را میرکاظمی انجام می دهد)
🔶ارشاد:
🔹آقای محمدمهدی اسماعيلی،گزينه بعدی مختار پور
🔶راه و شهرسازی:
🔹محمد اسلامی (با ترکیب هادی عباسی) و گزینه بعدی سعيد محمد
🔶آموزش و پرورش:
🔹قیومی، صحرایی
🔶رئيس دفتر:
🔹آقای مرتضی بختياری و گزينه بعدی اسماعيلی (سخنگوی قوه)
🔶دادگستری:
🔹بهادری جهرمی، شانس بيشتری نسبت به اسماعيلی دارد.
🔶وزارت علوم:
🔹زولفی گل
🔶دفاع:
🔹ابقای حاتمی وزير فعلی محتمل تر است، گزينه بعدی حبيب الله سياری.
🔶وزارت اطلاعات:
🔹حجت الاسلام رمضانی
🔶معاونت علمی:
صاحب كار، خياطيان يا احتمال ابقای ستاری
📌نكته: البته تمامي اسامي بر اساس گمان زني ها و ديتاها است و احتمال تغيير لحظه آخري در گزينه ها وجود دارد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🗺 دیوارنگاره | جنگ سی و سه روزه استراژی بنگوریون اسرائیل را تغییر داد!
🚨 تحلیل شهید حاج قاسم سلیمانی درباره یکی از آثار پیروزی مقاومت در جنگ۳۳روزه:
من عرض میکنم بعد از جنگ ۳۳روزه، راهبرد رژیم صهیونیستی، از استراتژی بنگوریون در جنگ پیشدستانه و هجومی، به استراتژی دفاعی تبدیل شد... این اثر جنگ ۳۳روزه است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
#توییت
🔹رضا سراج، کارشناس مسائل راهبردی: پایان دولت روحانی و دست برتر مقاومت در منطقه، رژیم صهیونیستی و آمریکا را در بدترین موقعیت خود طی ۸ سال گذشته قرار داده است. از این رو پروپاگاندای "پاسخ جمعی" به ایران صرفاً یک لاف در غریبی با هدف عملیات روانی-ادراکی استراتژیک برای نشاندن دولت جدید ایران در پای میز مذاکره است!
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
صف سریالها برای فتح شبکه خانگی
🎥 بازار سودآور شبکه خانگی در کنار هزینههای ناچیز پخش (در مقایسه با سینما) سرمایههای زیادی را وارد این بازار جدید کرده و حالا تنور شبکه نمایش خانگی در این تابستان، گرمتر از همیشه شده است. به تازگی چند مجموعه جدید نمایشی روانه بازار شده و اما چند پروژه دیگر نیز در دست تولید است. پروژههایی که به احتمال بسیار زیاد در چند روز آینده وارد رقابت با سریالهای در حال پخش خواهند شد.
🎥 اما صادرات سریالها و درامدهای کلان کمپانیهای خارجی از این محل، در ایران امکان چندانی ندارد و معمولا توجه سازندگان آثار نمایشی معطوف به بازار داخلی و فتح گیشههای ریالی است. اتفاقی که بعید نیست در آینده نزدیک موجب اشباع بازار و تعطیلی پروژههای سریالسازی شود. به هر روی همزمان هفت سریال جدید با هدف پخش در شبکه نمایش خانگی در دست تولید است:
📀 جزیره ساخته سیروس مقدم
📀 خسوف، ساخته مازیار میری
📀 میدان سرخ، ساخته ابراهیم ابراهیمیان
📀 شبکه مخفی زنان، ساخته افشین هاشمی
📀 حرفهای، ساخته مصطفی تقیزاده
📀 جیران، ساخته حسن فتحی
📀 آهوی من مارال، ساخته مهرداد غفارزاده...
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
♦️ استقرار واحدهای سایبری رژیم صهیونیستی در امارات برای ایجاد اختلال در خطوط هوایی و کشتیرانی
یک مقام امنیتی:
🔹حدود یکماه است که واحدهای سایبری موساد با انتقال تجهیزات پیشرفته به یک امیرنشین امارات، برنامه جامعی برای ایجاد اختلال در شبکههای ارتباطی و سامانههای ناوبری دریایی و هوایی در منطقه خلیجفارس و دریای عمان آغاز کردهاند.
🔹ایجاد اختلاف میان کشورهای حوزه خلیج فارس و وارد کردن آنها به درگیری ناخواسته، اصلیترین هدف اسرائیل در این خصوص بوده است.
🔹انتقال کانون بحران از سرزمینهای اشغالی به خلیجفارس و دریای عمان و کاهش فشارهای سیاسی و امنیتی به حکام این رژیم، هدف دیگر این بحرانسازی است.
🔹درصورت لزوم اطلاعات دقیقتری از محل استقرار، تجهیزات فنی و برنامههای این تیم که در هماهنگی کامل با دستگاه اطلاعاتی امارات فعالیت میکند، اعلام خواهد شد.
🔹گفتنی است بعد از ظهر دیروز سهشنبه، چهار کشتی نفتکش به نامهای «کوئین ایماثا»، «گلدن بریلینت»، «جگ پوجا» و «ابس» به صورت همزمان اعلام کردند که هدایت شناورها از فرمان آنها خارج شده است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی؛
حجت الاسلام مطیعی به نمایندگی ولی فقیه در استان سمنان منصوب شد
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ مخبر در بیان رهبر معظم انقلاب
📍 این توصیفات حضرت آقا نشان میدهد آقای مخبر شایستگی بالایی برای پذیرش مسئولیتهای مهم دارد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ چرا نمیبخشیم؟
👤کبری آسوپار
🔻آنچه حسن روحانی در آخرین جلسه هیئت دولتش گفت، طلب عفو و عذرخواهی نبود؛ بلکه «نمایش» طلب عفو و عذرخواهی بود. او میگوید «ما معصوم نیستیم»، اما آنقدر خود را از مظان عیب و خطا دور میداند که عیبش را به «اگر» مشروط میکند: «اگر عیب و نقصی داشتیم از مردم عذرخواهی میکنیم واز آنها طلب عفو و رحمت میکنیم...»
🔻وقتی کسی اذعان به اشتباه ندارد که هیچ، حتی بر درستی خطای انجام داده اصرار دارد، در واقع، طلب بخششی تحقق نیافته تا از سوی دیگر، این انتظار باشد که او را ببخشند. رسم طلب بخشش آن است که فرد خطاهای انجام داده را فهرست کند و بابتش عذرخواه باشد؛ حسن روحانی کدام کارش را اشتباه میداند که بابتش طلب عفو دارد؟ رفتن یک رئیسجمهور مثل رفتن یک همسایه نیست که وقت خداحافظی، محض رعایت آداب معاشرت و بدون آنکه حقی بر گردنش باشد، یک حلالم کنید هم بگوید و برود. رئیسجمهور مسئولیت اقتصاد و سیاست و فرهنگ ۸۵ میلیون نفر آدم را برعهده دارد؛ کم کاریاش با نمایش عذرخواهی جبران نمیشود. این اولین دلیل است که او را نمیبخشیم؛ اینکه عذرخواهیاش فراتر از نمایش و ادای تواضع و مردمی بودن نیست.
🔻از سویی، آثار عملکرد و سیاستهای حسن روحانی تا سالهای سال و حتی بعضاً تا پایان عمر همراه مردم خواهد بود. او با شعار اعتبار بخشی به پاسپورت ایرانی آمد، اما عملاَ سیاستهایش اعتبار بینالمللی ایران را هدف قرار گرفت و ضعفی که او برابر غرب از خود نشان داد و اقتصادی که نابود کرد و تصاویر اعتراض و آشوبی که از کشورمان به جهان مخابره نمود، از ایران چهرهای ضعیف به تصویر کشید و صدای بریده شده خیلیها را مقابل ما بلند کرد. او با جدال مداوم با منتقدانش و کسانی از ملت که او را قبول نداشتند، کشور را در یک دوقطبی اجتماعی و سیاسی فرو برد و کسی که خود بذر نفرت در جامعه کاشته، چگونه میتواند بانی بخشش جمعی باشد؟
🔻حق شخصی نیست که بگذریم، او یک نفر را نکشته تا اولیای دم را دعوت به گذشتن از حق خود کنیم؛ او به یک نفر توهین نکرده تا بگوییم کینهها را کنار بگذارید و روی همدیگر را ببوسید و بگذرید و تمام؛ او با اعتبار و آبروی کشوری قمار کرد که برای رسیدن به آنجایی که قبل از ریاست جمهوری روحانی بود، «خون دلها خوردهاند...»
🔻بماند که حق شخصیهای این هشت سال هم کم نیست؛ چه زندگیها زیر چرخش سیاستهای حسن روحانی از دست رفت، چه بیکار شدنها، حقوق نگرفتنها، حسرت به دل ماندنها و چه ضررها که به زندگیها خورد. حالا برویم به کسی که یک شبه سرمایهاش را تورم دولت روحانی و بازار بورس و طلا و ارز و مسکن و خودروی دولت او بر باد داد، بگوییم روحانی را ببخش؟ شرم آور است! درباره آبان ۹۸ هم سکوت کنیم که شرح غصه بسیار است... و بماند اعتبار، ولیفقیه که بارها خرج او شد و قدر ندانست؛ مگر میشود بخشید؟
🔻نکته بعد آنکه آنچه روحانی انجام داده، عملی منفرد و تک نبوده که یک بار انجام و تمام شود و فرصت نقد و بررسی و جبران نباشد. او سالها اشتباهات متعدد را تکرار کرد؛ انتقاد دلسوزان را نپذیرفت و به منتقدان انواع تهمتها و توهینها را ارزانی داشت و از خطاهای خود تمام قد دفاع کرد. استمرار اشتباهات او بر سرنوشت میلیونها نفر مؤثر بود؛ او وقتی برجام را پیمانی شکسته توسط امریکا دید، باید استعفا میداد، اما ماند و اصرار بر اشتباه کرد. همین استمرار و اصرار بر جرم، مجازات را دو چندان میکند. مردم ایران همین که خواهان محاکمه او نشدهاند، لطف بسیار داشتهاند.
🔻و کلام بعد از آخر آنکه، روحانی رئیسجمهوری مغلوب است، رضایت مردم از او بر باد رفته و اعتبارش نزد بزرگان کشور فرو ریخته، نه سیاست اصلیاش (مذاکره با غرب) ثمری داد و نه حامیان سابقش روی حمایت از او را - همانقدر پرحجم و متعصبانه- دارند. اغراق اطرافیان در مدح او هم (همچون سخن اسحاق جهانگیری که «مطمئن هستم روزی قدر کار رئیسجمهور شناخته میشود») بیشتر از هر حس دیگری، خشم و تمسخر مخاطب را برمیانگیزد. با این حساب، ما هیچ، او پس از آنچه که با هشت سال بی تدبیری، از سرزمین خود و از شخصیت خود ساخته، خودش میتواند خودش را ببخشد؟
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔺ایرانیان در صدر خریداران خانه در ترکیه در سال ۲۰۲۱
🔹خرید مسکن ترکیه توسط ایرانیان در ۶ ماهه اول سال ۲۰۲۱ میلادی با ۹.۵ برابر افزایش نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۸ به ۳۰۷۰ واحد بالغ گردید.
🔹خرید مسکن ترکیه توسط ایرانیان در سالهای ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ در حدود ۷۰۰ واحد بود که در سال ۱۳۹۹ به حدود ۷۰۰۰ واحد صعود کرد. خرید ۷۰۰۰ واحد مسکونی در ترکیه معادل حدود ۲ میلیارد دلار خروج ارز از کشور است.
🔹در شرایطی که ایرانیان دارای رتبه هشتم ملیت های خارجی (با سهم ۳ درصد) در خرید مسکن ترکیه در سال ۲۰۱۷ میلادی بودند، در سال ۲۰۲۰ صدرنشین (با سهم ۱۸ درصد) بودند.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir