🔺یکی برای همه، همه برای یکی!
✍️سید مهدی موسویتبار
▫️اگر سه چهار دهه پیش برنامههای تلویزیون را دیده یا آنها را بعدها بررسی کرده باشید متوجه میشوید که دستهبندی مخاطب در آن دورهها متنوع و متعدد نبوده است. برای مدیران وقت تلویزیون، مخاطبانشان یا بزرگسال یا کودک بودهاند یا مذهبی و البته ورزشدوستها هم در این طبقهبندی جای خودشان را داشتند.
▫️اگر برنامهای ساخته میشد تمام اعضای خانواده مخاطبش بودند و از آنسو هم برنامهساز باید تمام منویات مدیران و نیازهای جامعه که حتما خیلی هم گسترده و مختلف نبوده را در همان برنامه یا سریالش جا میداده و کسی هم به دلیل شرایط جنگی و مسائل دیگر توقع بیشتری نداشته است.
▫️با پایان جنگ و وجود تغییرات گسترده در سبک زندگی مردم و همچنین آشکار شدن اهمیت رسانه برای دولتمردان و حاکمیت و همچنین نیاز ضروری جامعه به تنوع و شادی، تغییرات جدی در مدیریت صداوسیما و بالطبع سیاستگذاریهای آن صورت گرفت. از اوایل دهه ۷۰ این تغییرات برجسته شدند و مردم نیز با برنامهها و سریالهایی مواجه شدند که شبیه به قبلیها نبود و ردپای کمرنگی از طبقهبندی را در آن میشد دید.
▫️ضرورت توجه به «جوان» حس شده بود و توجه به جوانها، توجه به خانوادهها را هم در پی داشت و یکی از اولین برنامهها براساس نیاز مخاطب و طبقهبندی آنها با عنوان «سیمای خانواده» در شبکه یک ساخته و پخش شد. البته این برنامه حاشیههایی هم داشت و واکنشهایی را هم در جامعه برانگیخت اما مدیران تلویزیون از بازخوردهای گسترده و مثبت مردمیاش متوجه شدند که راه را درست آمدهاند.
▫️یکی دیگر از نمونههای تغییر سیاست در صداوسیما تفکیک بین کودک و نوجوان بود. اواخر دهه ۶۰ بود که کمکم صدای خانوادهها و حتی بچهها درآمده بود که برنامههایی که برای «بچهها» پخش میشود مثل میوهها درهم است و چرا باید یک خواهر ۵ ساله همان چیزی را ببیند که برادر ۱۱ سالهاش میبیند و بالعکس. در آغاز دهه ۷۰ لزوم ساخت برنامه برای نوجوانان حس شد و تولید و پخش برنامهای با عنوان «نیمرخ» در سال ۷۳ شاهد این مدعاست. بعدها برنامههای دیگری به همان منوال ساخته شد که «اکسیژن» شهاب حسینی یکی از همان نمونههاست.
▫️برنامههای ورزشی همیشه برای مخاطبان ایرانی و غیرایرانی جذابیت دارد و یکی از ژانرهای پرطرفدار در حوزه برنامهسازی است. پس از انقلاب برنامههایی مانند «ورزش و مردم» با اجرای مرحوم بهرام شفیع، «ورزش از نگاه دو» با اجرای جهانگیر کوثری و حتی «همگام با ورزش» با اجرای علی منصوری روی آنتن تلویزیون رفت. بعدتر با تولید «نود» سیاست را کشتیبانی دیگر آمد؛ برنامهای که توانست با تمرکز بر فوتبال مخاطب خوبی پیدا کند.
▫️دهه ۷۰ را میتوان اوج این تغییرات و سیاستگذاریها دانست. دهه ۸۰ اما دوره جولان سیاست بود و برنامههای سیاسی بیشتری در تلویزیون ساخته شدند و نیمه دوم دهه ۸۰ اوج این برنامههای سیاسی بود. در پایان دهه ۹۰ شاهد ساخت برنامههای نسبتا موفقی مانند «مامانها»، «زوجی نو»، «کودک شو» یا «اعجوبهها» با موضوعیت کودکان یا خانواده یا تشویق به فرزندآوری بودیم و به جرات میتوان گفت که طبقات مختلف جامعه و ردههای سنی، فارغ از کیفیت برنامهها، سهم خود را از شبکههای تلویزیونی داشتند.
▫️اما یک بررسی ساده در چهار دهه اخیر صداوسیما نشان میدهد که اکثر سیاستگذاریهایشان یا دیر و عقبتر از مردم بوده یا اشتباه بوده است. برای نمونه میتوانید همین حالا چند دقیقهای تلویزیونتان را روشن کنید و حجم بالایی از آگهی مواد خوراکی پیش از اذان مغرب در ایام ماه رمضان را شاهد باشید و از آن بدتر خانهها و لوازم لاکچری که در این تبلیغات نمایش داده میشود را.
▫️الان هم موضوعات دیگری مانند فضای مجازی، نیازهای نسلهای تازه، مهاجرت، وطندوستی و... مطرح است که به مدیران صداوسیما توصیه میشود و گوششان بدهکارش نیست و احتمالا باید در میانههای این دهه یا دهه بعدی شاهد ساخت برنامههایی با موضوعات بالا باشیم. درست است که دوره برنامهسازی یکی برای همه گذشته است اما همچنان سیاست مدیران تلویزیون، همه برای خودشان است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
1587425222808.pdf
2.07M
#بخوانید|کتابچه «جبهه تشکیل دهید»
🔻به مناسبت سالگرد دیدار ماندگار 92/2/2جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با رهبر معظم انقلاب
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ «گفتگوهای منضبط و اصولی شرط جبهه سازی فرهنگی»
👤 علیرضا کمیلی، دبیر اتحادیه امت واحده
🔻 باور به اینکه جمع، قدرت را بیشتر میکند و توان ما را بالا میبرد شرط اولیه ایجاد جمعهایی در حد تشکل یا متشکل شدن این جمعها در قالب جبهه همسو است.
🔻 آنچه برخی را از جمع میگریزاند تخطی از حقیقت است. یعنی مدعی هستند که جمعها بدلیل ذاتی تنوع نگاه و نیز ملاحظات طبیعی جمعیت بیشتر که معمولا در حوزه فردی نیست، نوعا مجبورند به سمت تعدیل نگاهها يا همان مصلحت اندیشی روی بیاورند که ذات آن محافظهکاری و تخطی از حقیقت است!
اما چطور میتوان از این فرآیند تدریجی که برخی آن را متهم به استحاله ارزشی میکنند جلوگیری کرد و در عین حال، از برکات محسوس جمع و توانی که کنار هم بودن ایجاد میکند، محروم نشد؟
🔹 بنظر میرسد دو اتفاق ضروری است:
➕ یکی اینکه جمعگریزان باور کنند که حقیقت چیزی جز آنچه مصلحت اقتضا میکند، نیست. برای کسی که وارد صحنه واقعی و میدان تحقق شده، اینطور نیست که همه چیز قابل انجام باشد و گاهی موانعی از طرف نهادها - بیرونی- یا حتی توان عمل جمعی -درونی- ایجاد میشود که آنها را به آنچه مطلوب است نمیرساند لذا آنها مکلف به انجام همان هستند که مقدور ایشان است و در این حالت حق ندارند این مراعات طبیعی مصالح بالاتر را تخطی از حقیقت بپندارند.
🔸 بعبارت سادهتر، کسی که مکلف است در مقابل یک فساد سکوت کند تا جانش حفظ شود بر او انجام آن کار واجب است نه اینکه واجب در هر حالی، اعتراض باشد و این کار خیانت محسوب شود!
🔸 مسالهای که پیش میآید و دغدغه کاملا درست برخی جمعگریزان است روند تدریجی تغییر ارزشها و فراموش شدن آرمانها بخاطر همین مصالح است. در این مساله برخی رو به انتحار میآورند و بخاطر حقیقت ذهنیشان خود را فدا میکنند و از جرگه جمع دور میشوند حتی اگر نتیجه و شرایط تعییر نکند!
در پرانتز بگویم که همه جمعگریزیها چنین ریشهای ندارد و عمدتا - ناخودآگاه- هوای نفس و تمایل به غلبه حکم من مساله اصلی است که باید به خدا پناه برد. اما مساله فوق واقعا وجود دارد و تجربه تلخ برخی جمعها و جبههها نیز چنین بوده است که دائما بخاطر مصالح که واقعی نیز هستند یا سلایق متنوع که تمایل به حفظ منافع و تداوم قدرت دارند از آرمان عدول شده و گاها تلاشی برای تغییر شرایط نیز نمیشود تا معادله گاهی هم بنفع آرمان بشود!
➕ اینجاست که اتفاق دوم باید رقم بخورد: حاکمیت گفتگوها و تعاملات اصولی منضبط شرط تحقق جبهه آرمان گراست.
توضیح اینکه اگر بخواهیم در فرایندهای جمعگرایی آرمانها دائما بنفع جمع ذبح نشوند راهی نداریم جز اینکه اولا اصول و آرمانها شفاف شده و بر آن آنها اجماع رخ بدهد تا معلوم بشود باید و قرار است جهت حرکت کجا باشد و از آن مهمتر، گفتگوها و تعاملات منضبطی شکل بگیرد که بتواند نظرات قویتر و منسجمتر مبتنی بر این اصول را در جمع غلبه دهد.
🔹 اینطور نیست که همه جا اصل فیتبعون احسنه حاکم باشد و الزاما بهترین سخنان بر جمعها غلبه کنند. اینجا آن نقطه مهم است. هوای نفس در اینجا نیز نقش پررنگی ایفا میکند. در موافقتها و مخالفتهای آحاد یک جمع و لابیگریها و باندبازیها نقش این مساله خود را نشان میدهد.
🔹 یک مثال سیاسی میآورم هر چند مثال فرهنگی نیز در برخی باصطلاح قرارگاهها داریم. اینکه جمعهایی مانند جبهه متحد اصولگرایان میتوانند موثرتر از تشتت لیستها باشند خب واضح است ولی چطور باید از انحراف آن از اصولی که مدعی آن است جلوگیری کرد؟
🔰 بدون وجود گفتگوهای منضبط و مبتنی بر اصول روشن، احتمال اینکه، حرف عدهای خاص - باند- غلبه کند و از ارزشها عدول شود کم نیست هر چند ظاهرا جمع باشد و رای اکثریت...
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
متن پیاده سازی شده دکتر عادل پیفامی .pdf
879.8K
#بخوانید|بایستههای گفتمان اقتصادی در دولت جوان حزب اللهی
🔻 متن سخنرانی دکتر عادل پیغامی در جمع شبکه روشنگران انقلاب اسلامی
#اختصاصی_روشنا
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ این بار تله تحریم های سازگار و ناسازگار
#حرف_قطعی
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
پایشنامه 1 اردیبهشت 1400.pdf
896.9K
🔰 #در_جریان_باشید | پایشنامه مهمترین اخبار ۱ اردیبهشت 1400
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ بسیار زیبای من حرم میخوام | حاج حیدر خمسه
#شب_جمعه
#حسینیه_روشنا
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | نظر حاج قاسم در آخرین سخنرانی خود درباره هویت اصلی سپاه در آغاز تاسیس چه بود؟
🔺️ انتشار بهمناسبت سالگرد تاسیس سپاه
#شب_جمعه
#حسینیه_روشنا
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
4_5769645158895192915.mp3
12.14M
📍 #بشنوید | بلند شو علمدار علم رو بلند کن😔
🏴 لیلة الشهدا
#حاج_قاسم
#حسینیه_روشنا
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
💢 تهدیدات حیاتی و وجودی اخیر در ژئوپلتیک اشغالی اسرائیل
⭕️ تحولات داخلی کشورهای عربی و به ویژه اتمام جنگ داخلی سوریه و قدرت گیری جبهه مقاومت، اسرائیل را عملا با جنس متفاوتی از تهدیدات عملی مواجه ساخت به طوریکه بسیاری از کارشناسان دپارتمان های امنیتی اسرائیل دولت نتانیاهو را به علت عدم موفقیت در حفظ امنیت محکوم کردند و معتقدند که تهدیدات در تمام خطوط مرزی موجودیت حکومت یهود را تهدید جدی کرده است.
به تعبیر یکی از نویسندگان مرکز مطالعاتی بگین – سادات آقای گرشون هاکوهن، انبار تهدیدات مرزی اسرائیل درحال انفجار است.
🔘 وی تهدید حیاتی را در سه محور اصلی عملیاتی زیر تقسیم بندی می کند:
1⃣ #تهدیدات_موشکی و راکت های بسیار پیشرفته که توانایی هدف گذاری دقیق را در مرزهای اشغالی اسرائیل دارند. این زرادخانه های پیشرفته به نحوی سازماندهی شده اند که قادرند تا عمق مراکز حیاتی و استراتژیک اسرائیل را چون( تاسیسات نظامی- فرودگاها- مراکز جمعیتی – شریان ها و ایستگاه های انرژی) مورد هدف قرار دهند.
2⃣ تهدیدات جدید از ارتفاعات جولان اشغالی توسط حزب الله و جبهه مقاومت که جنبه عملیاتی به خود گرفته و نگرانی جدی را برای امنیت اسرائیل به وجود آورده است.
3⃣ خطر واضع و روشن شهرها و روستاهای سرزمین های اشغالی در امتداد مرزهای لبنان و نوار غزه توسط کماندوهای آموزش دیده حزب الله که برای ضربه زدن به داخل مرزها سازماندهی شده اند.
💢 به طور کلی می توان گفت سقوط مهمترین شرکای اسراییل و شکل گیری محیط ناآرام و بی ثبات در مجاورت این رژیم، دولت صهیونستی را با غافلگیری گسترده ای مواجه کرد که حتی هرگز پیش بینی آن را نمی کرد.
🔺 قدرت جبهه مقاومت و نیروهای آموزش دیده آن عمق استراتژیک اسرائیل را مورد هدف قرار داده و تا نابودی کامل این رژیم پیش خواهد رفت. بسیاری از گروها و عناصر جبهه مقاومت در نوارهای مرزی مستقر و به راحتی توان هدف گیری مراکز جمعیتی اسرائیل را دارند. دکترین نظامی این رژیم نتوانسته است امنیت سازی کند و هر روز بر حجم تهدیداتی که موجودیت حکومت یهود را در منطقه خاورمیانه هدف قرار داده اند افزوده می شود.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببينيد | حقايقی درباره حضرت خديجه(س) در بيانات رهبرانقلاب
▫️ايشان مظلومه است؛ غريب است
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ روحانی بزرگترین مخالف رفع تحریمها میشود؟
👤 سید یاسر جبرائیلی
▪️آمریکاییها با وقاحت تمام میگویند نمیپذیریم که ایران برداشته شدن تحریمها را راستیآزمایی کند و سپس به تعهدات هستهای اش بازگردد!
📍 ایران یک بار همه تعهداتش را یکجا انجام داد و پس از راستیآزمایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، نوبت به رفع تحریمها توسط آمریکا رسید که به قول جناب آقای صالحی دبه درآورد و آقای روحانی نیز در سخنرانی شهریور ۹۵ خود در سازمان ملل متحد زبان به اعتراف و اعتراض گشود که "تعلل ایالات متحده در اجرای تعهدات قانونیاش در ماههای گذشته اشتباهی راهبردی است که باید فوراً جبران شود".
▫️آمریکا اما بدعهدیهایش را جبران نکرد و پس از روی کار آمدن ترامپ، پس از اینکه آقای روحانی به خانم موگرینی تضمین داد در صورت خروج آمریکا از برجام، ایران در این توافق خواهد ماند، واشنگتن با خیال راحت برجام را ترک کرد.
▪️اینک به نقطه سر خط رسیدهایم. ایران همچنان به بسیاری از تعهدات برجامی خود پایبند است، تنها چیزی که از برجام نصیبش شده، ولخرجیهای دهها میلیارد دلاری با توهم رفع شدن تحریمها و پولهایی است که بابت فروش نفت در بانکهای خریداران بلوکه شده است؛ و والبته حفرههای امنیتی به بزرگی فجایعی که در نطنز شاهدش بودیم.
▫️امروز جمهوری اسلامی ایران یک شرط منطقی دارد و آن این است که نمیخواهیم یک بار دیگر تعهداتمان را تمام و کمال انجام دهیم و ۹ ماه بعد رئیسجمهورمان در سازمان ملل سخنرانی کند و از تعلل آمریکا از انجام تعهداتش شکایت به بیخاصیتترین مجمع عالم ببرد! آمریکا باید تحریمها را بردارد و ایران پس از راستیآزمایی و مشاهده اثر این رفع تحریمها به انجام تعهداتش بازگردد. ایران یک بار ثابت کرده است که در انجام تعهداتش صادق است و آمریکا نیز ثابت کرده است که به تصریح آقای روحانی اهل تعلل است.
▪️باید گفت مخالف اصلی رفع تحریمها کسی است که از سیاست راستیآزمایی رفع تحریمها کوتاه بیاید. آقای روحانی اگر دغدغه رفع تحریمها را دارد، باید با توجه به سابقه برجام، محکم بر سر سیاست راستیآزمایی که حرف قطعی نظام است بایستد. اما اگر با نیش و کنایه در پی کوتاه آمدن نظام از این سیاست باشد، بدانیم که بزرگترین مخالف رفع تحریمها شخص آقای روحانی است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
1_972850408.pdf
1.4M
🔰 شمارهی دویست و هشتاد و پنجم هفتهنامهی خط حزبالله با عنوان «مثل آینه» منتشر شد.
🌙یکی از نکات مورد تأکید حضرت آیتالله خامنهای تلاوت روزانهی قرآن و انس با آن است. خط حزبالله به مناسبت ماه مبارک رمضان توصیههای رهبر انقلاب دربارهی انس با قرآن و ثمرات آن را بازخوانی کرده است.
✍ خط حزبالله تصویر دستخط پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت سردار سیدمحمد حجازی، را برای نخستین بار منتشر کرده است.
👈 براساس بیانات رهبر انقلاب و به بهانه نزدیک شدن ایام برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، خط حزبالله در سخن هفتهی این شماره به این سؤال که «انتخابات پرشور چه فایدهای به آحاد مردم میرساند؟» پاسخ داده است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🗳 سناريوهاى محتمل انتخاباتى
🖌دکتر #علی_دارابی
انتخابات، حق راى، آزادى و مشاركت براى ما ايرانيان از اهميت ويژه اى برخورداراست. حق تعين سرنوشت و استيفاى حقوق شهروندى و در نزد جمعى به مثابه فريضه دينى است.
بررسى سناريوهاى محتمل انتخاباتى تابلو راهنما وگوياى نبض جامعه است.
🗳 در يك دسته بندى كلى اهم سناريوهاى محتمل انتخابات ١٤٠٠ رامى توان بشرح زير بيان كرد؛*
1️⃣ #تحريم_انتخابات : سلطنت طلبان، اپوزيسيون برانداز خارج نشين، منافقين عمده جرياناتى هستند كه از گذشته همواره بدنبال تحريم انتخابات بوده اند. البته در سال ٨٨ بخشى از اين جريان به نفع يكى از كانديداها وارد عمل شد.
لذا "نه به انتخابات"را از هم اكنون مى توان توسط اين جريان پيش بينى كرد.
2️⃣ #قهر_با_صندوق_راى: اين گروه به چند دليل احتمالا در انتخابات شركت نخواهند كرد؛
🔺 نااميدى از نتايج راى و اينكه وضعيت موجود آنگونه كه آنها ميخواهند تغیير نمى كند.
🔺 نارضايتى از وضع موجود و احساس سرخوردگى از آرايی كه در انتخابات گذشته داده اند.
🔺 اعتراض به روند انتخابات و از جمله احراز صلاحيت ها. اين عده مى گويند ما كانديداى خودمان را در ميان نامزدها نمى بينيم.
🔺 اعلام نارضايتى از نوع حكمرانى و مديريت كشور و قهر با صندوق براى اينكه با صداى بلند از نحوه مديريت كشور در همه عرصه ها شاكى هستند.
3️⃣ #مشاركت_گسترده: حضور گسترده مردم در همه عرصه ها مهم و از مولفه هاى امنيت و اقتدار ملى است. اين وظيفه همه نهادها، تشكل ها، احزاب و نخبگان و گروههاى مرجع تاثير گذار است كه براى تحقق مشاركت گسترده تلاش نمايند و این امر مستلزم سازوکار زیر است؛
🔺 رقابتى بودن انتخابات هم در ميان جريانات سياسى مختلف (درون گفتمانى- درون جريانى) و هم گفتمان ها و جريان هاى رقيب با هم
🔺 انفتاح فضاى سياسى و اجتماعى براى حضور نامزدها و امكان حضور سليقه ها و گرايش هاى سياسى متنوع و متكثر
🔺 مراقبت شديد نهادهاى ناظر و مجرى و ساير دستگاهها از سوگيرى له يا عليه جريانى يا كانديدايی
🔺 قانون به مثابه فصل الخطاب و اجتناب از حاكم كردن سليقه و تشخيص فردى يا نهادى در امر انتخابات
4️⃣ #تحريم_و_دعوت_به_نافرمانى: اين سناريو اصلا با انتخابات همخوانى ندارد. اما از سخنان و مواضع برخى افراد و جريانات كه ميخواهند در انتخابات بيايند و به زعم خود پيروز شوند مى توان رد پاى اين سناريو خطرناك را مشاهده كرد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
1587484284700.pdf
2.8M
#بخوانید |کتاب جبههسازی از نگاه مسئولان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی
🔻 این کتاب خلاصه ۱۵ مصاحبه انجام شده با مسئولان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی میباشد که به صورت پرسش و پاسخ مدون گردیده است. در این کتاب سعی گردیده است به واژهها و اصطلاحات، ضرورت، لوازم و موانع جبههسازی و شیوه های متشکل سازی جبهه خودی و معارض پرداخته شود.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ مجری سابق «زوایه»: بايد ترس سازمانی را در صداوسيما كنار بگذاريم/ فراموش کنیم که بیبیسی و ایران اینترنشنال درباره ما چه قضاوتی دارند
حبیب رحیمپور ازغدی، سردبير و مجری سابق برنامه «زاویه» در گفتگویی اینستاگرامی با علی علیزاده به برخی معضلات موجود در رسانه ملی اشاره و مکانیسمهایی برای رفع آنها پیشنهاد کرد. بخشهایی از سخنان او را در ادامه میخوانیم:
▫️یکی از اساسیترین مشکلات در صداوسیما این است که امر سیاسی را نمیتواند به مثابه یک امر ملی به درستی صورتبندی کند. از این رو لاجرم در تلههای سیاسی و رسانهای میافتد.
▫️ایده رسانه ملی ما برای بازنمایی رضایت/نارضایتی عمومی چیست؟ برای تصویرسازی ناکارآمدی/کارآمدی نظام چیست؟ برای تصویرسازی حق اعتراض، وفاق ملی، هویت ملی و حتی امر تاریخی چیست؟ اینکه دورهای میرسد که درباره پهلوی که نماد استبداد بوده است، دوباره شعارهایی سر داده میشود، یعنی شما حتی امر تاریخی متاخرت را هم نمیتوانی در رسانه ملی درست صورتبندی کنی.
▫️اگر شما نتوانی دیالکتیک و رفت و برگشت بین چندصدایی و تکصدایی را برقرار کنی، یا از چندصدایی تصور تشتت پیدا میکنی، یا از تکصدایی یا به تعبیر بهتر صدای واحد وضعیت یکسانسازی درست میکنی.
▫️چطور میشود تکثر سیاسی جامعه را درباره امور ملی به وفاق ملی برسانیم؟ ما برای این کار سازوکار رسانهای نداریم. در نتیجه در وضعیتهای چندصدایی، شروع میکنیم به جانبداری از طرفی و نفی طرف دیگر.
▫️رسانه ملی باید بتواند امر با هویت و با اصالت را صورتبندی کند. این که عرض میکنم زبان نظام لکنت دارد، به همین خاطر است که چنین گلوگاههایی را نمیتواند رد کند. چرا این رسانه نمیتواند درباره حضور ما در سوریه بحث کند؟
▫️ما در مدیریت کلان صداوسیما متاسفانه میبینیم که ایده هویتی صداوسیما مخدوش و مشوش است و نسبت تفکر و تکنیک قطع شده است و ما دچار نوعی فقر ایده و فقر نظری در برنامهسازی صداوسیما شدهایم.
▫️وقتی وزن نیروهای تکنیکال و بروکرات در صداوسیما نسبت به وزن نیروهای ایدهپرداز و نیروهای فکری نامتوازن شود، این وضعیت پیش میآید.
▫️صداوسیما شهامت روبرو شدن با رسانههای دیگر را ندارد؛ باید ترس سازمانی را در صداوسیما کنار بگذاریم. نیروی بروکرات و تکنوکرات صداوسیما میترسد؛ چون بنیه نظری ندارد. شما وقتی بنیه نظری داشته باشی نگران این نیستی که درباره آبانماه حرف بزنی، درباره سوریه حرف بزنی، درباره انتخابات سال ۸۸ حرف بزنی و... چون یا میتوانی درستی کردارت را اثبات کنی یا اگر درست نبوده، کارکرد مرمتی و بازسازی پیدا میکند.
▫️یکی از مکانیسمها برای تکان دادن صداوسیما این است که این ترس سازمانی را کم کنیم. شما وقتی میترسی، میترسانی. یکی از مشارب این ترس، خود ماهواره هاست. من فکر میکنم پیش از اینکه ماهواره را از خانه مردم جمع کنیم، باید از خانه و دفتر کار مدیران نظام جمع کنیم. به اعتقاد من ماهوارهها پیش از اینکه افکار عمومی و مردم را شکل دهند، عملکرد و نظام برنامهریزی مدیران ما را سازماندهی میکنند.
▫️باید فراموش کنیم که بیبیسی فارسی و ایران اینترنشنال درباره ما چه قضاوتی دارند. اینقدر نگران نباشیم که اگر چیزی را نشان دادیم، به چه صورتی در این شبکهها بازنمایی میشود. او در هر صورت بازنمایی خودش را میکند.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کمیک_موشن | وقتی امیرکبیر کالای فرنگی را تحریم کرد...
#تولید_ملی
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ مسأله اسلام و تشکیل حکومت در اسلام، مسأله یک صیرورت و یک تحول در اندرون انسانی است. 1391/07/20
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
🔺تکنیک های انتخاباتی رسانه های بیگانه
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
KholaseNokhbeganeManavi-Panahian.pdf
1.44M
#بخوانید | گزیده کتاب پرورش نخبگان معنوی در مساجد
👤 اثر حجت الاسلام علیرضا پناهیان
🔻 ویژه ائمه جماعات و فعالان فرهنگی، مربیان تربیتی، مسئولان کانون های مساجد و برنامه ریزان در امور فرهنگی و تربیتی
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید |مستند موشن ، مذاکره مطلوب اسلامی
♦️بیان شاخص مذاکره کننده از دیدگاه حضرت علی (ع)
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔹نامهنگاری برای تعویق انتخابات آنهم به بهانه کرونا، بعید است جواب دهد!
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ رسانه ملی نباید اذهان مردم را با انتشار بدون روشنگری اظهارات جناب روحانی، از واقعیات دور کند!
👤 حسین شریعتمداری
▪️ایشان (حسن روحانی) به ناهنجاریهایی حمله میکنند که خود عامل و بانی آن بودهاند و از دستاوردهایی سخن میگویند که وجود خارجی ندارند!
▪️متأسفانه اظهارات ایشان یکسویه مطرح میشود و از طریق رسانه ملی نیز بدون هیچگونه نقد و پرسشی بازتاب داده میشود! به بیان دیگر رسانه ملی که رسالت آن بازتاب واقعیات و بصیرتبخشی است و در این جهت نیز موفقیتهای چشمگیری داشته است، نباید اذهان مردم را با انتشار بدون روشنگری اظهارات جناب روحانی، از واقعیات دور کند!
▪️این روشنگری الزاماً نباید در همان بخش از برنامه سخنرانی رئیسجمهور محترم باشد که اهانت به ایشان تلقی شود، بلکه در صورت ناهمخوان بودن اظهارات جناب روحانی با منافع ملی، صدا و سیما میتواند ضمن دعوت از کارشناسان خبره به نقد اظهارات ایشان بپردازد.
▪️به عنوان مثال [...] رئیسجمهور محترم در حالی که تیم مذاکرهکننده کشورمان عازم مذاکره است، میفرمایند «خزانه خالی است»!/ رادیو فرانسه در تحلیل اظهارات جناب روحانی اعلام میکند: «ارزیابی غرب از وضعیت کنونی دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی میبیند. [...]»! در همان روزها، صدا و سیما میتوانست با دعوت از کارشناسان خبره برای اطلاع مردم (و حتی دشمن) توضیح بدهد که اولاً خزانه خالی نیست -که به واقع نیز خالی نبود- و ثانیاً نظام اسلامی در پی تحقق خواستههای قانونی خود است و «فروشنده بدهکار و مشتاقی» نیست، که به تعبیر دشمن، «خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی» ببیند!
▪️ارتباط دادن گرانی مرغ و تخممرغ و مسکن و اجاره بها و بیکاری و... به تحریمها، ضمن آنکه سخنی بیرون از واقعیت و سرپوشی برناکارآمدیهاست، پیام ضعف به دشمن نیز هست و دشمن را به ادامه تحریمها تشویق میکند! و این درحالی است که این روزها، آمریکا در مقابل راهبرد رسماً اعلام شده ایران با بنبست روبهرو شده است
▪️نمونههایی از این دست، در مواضع و اظهارات ۸ ساله آقای روحانی کم نیست که برخی از آنها، آسیبهای جدی نیز به دنبال داشته است که تحمیل فاجعه برجام به مردم و نظام، از جمله آنهاست که نباید برای مردم بدون روشنگری بماند و در این میان صدا و سیما وظیفهای سنگین و حیاتی بر عهده دارد و باید نشان بدهد که این جاده یکطرفه نیست!
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔘رقابت موافقان و مخالفان جلیلی، احمدینژاد و رییسی در فضای مجازی
🗓 4 اردیبهشت
💢 #داده_کاوی 4/2 میلیون پست در فضای مجازی در 4 اردیبهشت 1400 با رصد و بررسی 25 نامزد احتمالی #انتخابات_1400 نشان میدهد:
💢فعالیت گسترده حامیان #جلیلی سبب شد وی در صدر محتوای انتخاباتی توییتر قرار گیرد.
#رئیسی در صدر اینستاگرام و #احمدینژاد در صدر تلگرام قرار دارند.
نکته قابل توجه این است که #احمدینژاد و #رئیسی در هر سه بستر تولید محتوای متناسب دارند. این در حالی است که تولید محتوای انتخاباتی پیرامون #رضایی و #جلیلی در توییتر بسیار بیشتر از دو بستر دیگر است.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ برندگان جوایز اسکار ۲۰۲۱
🔹بهترین فیلم : سرزمین آواره ها
🔹بهترین بازیگر نقش اول مرد: آنتونی هاپکینز در فیلم "پدر"
🔹بهترین بازیگر نقش اول زن: فرانسیس مک دورمند در فیلم سرزمین آواره ها
🔹بهترین بازیگر نقش مکمل زن: یو جونگ یون «میناری»
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir