eitaa logo
روشنا تهران
1.3هزار دنبال‌کننده
3.9هزار عکس
3.7هزار ویدیو
838 فایل
این کانال برای روشنگری تهران ایجاد شده است
مشاهده در ایتا
دانلود
دلایل حماس برای حمله پیش‌دستانه به سرزمین‌های اشغالی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ بر اساس مستند «ما خفي اعظم» 1. پیش‌دستی در برابر حمله قریب‌الوقوع اسرائیل طبق آنچه در مستند آمده، حماس شواهدی به دست آورده بود که نشان می‌داد اسرائیل بعد از تعطیلات یهودی قصد حمله وسیع به غزه را دارد. به گفته فرماندهان قسام، اسرائیل در تدارک حمله‌ای غافلگیرکننده بوده تا زیرساخت‌های مقاومت را نابود کند. از این رو، حماس عملیات را نوعی «ضربه پیشگیرانه» یا «استباقی» معرفی می‌کند. 2. محاصره طولانی و فشارهای معیشتی در غزه مستند تأکید می‌کند که طی سال‌ها محاصره و تحریم، وضعیت انسانی و اقتصادی غزه به نقطه بحرانی رسیده بود و اسرائیل از این محاصره برای اعمال فشار حداکثری استفاده می‌کرد. این موضوع، در کنار تلاش‌های بی‌ثمر برای رفع محاصره، یکی از عوامل مهم شکل‌گیری تصمیم به آغاز عملیات عنوان می‌شود. 3. ملات مکرر به مسجدالاقصی و طرح‌های مربوط به «هیکل» حماس بارها به تعرض نیروهای اسرائیلی و شهرک‌نشینان افراطی به مسجدالاقصی اشاره کرده و می‌گوید ساخت «هیکل» بر جایگاه مقدسات اسلامی را خط قرمز می‌داند. حضور گاوهای قرمز برای آیین‌های خاص و اهانت به پیامبر اسلام(ص) در محوطه مسجدالاقصی، برای حماس تحریک‌آمیز بوده و انگیزه‌ای قوی برای آغاز عملیات معرفی می‌شود. 4. فشار بر اسیران فلسطینی و اعدام‌های تدریجی در متن اشاره می‌شود که شرایط زندانیان فلسطینی وخیم بوده است؛ ازجمله صدور احکام مؤبدهای مکرر و مرگ تحت شکنجه و اهمال درمانی. حماس آزادی این اسرا را اولویت اصلی می‌داند و می‌گوید مذاکره و سایر روش‌ها برای رهایی آنها به نتیجه‌ای نرسیده است. 5. فزایش خشونت در کرانه باختری و یورش شهرک‌نشینان کارشناسان در مستند می‌گویند در سال ۲۰۲۳، حملات شهرک‌نشینان به فلسطینیان در کرانه باختری افزایش چشمگیری داشت. حماس معتقد است اسرائیل می‌کوشد با نادیده گرفتن اوضاع کرانه باختری، مقاومت را در غزه «خنثی» جلوه دهد؛ درحالی‌که فشار بر مردم و مقاومت در همه جبهه‌ها ادامه دارد. 6. روند رو به گسترش عادی‌سازی (تطبیع) بدون در نظر گرفتن حقوق فلسطینیان در بخش‌هایی از مستند گفته می‌شود که بخشی از کشورهای عربی و غربی بدون الزام اسرائیل به اعطای حقوق ملت فلسطین، به سمت عادی‌سازی روابط رفته‌اند. این رویکرد سبب احساس انزوا و بی‌حمایتی بیشتری برای فلسطینیان شده و انگیزه مقاومت را تقویت کرده است. 7. بی‌توجهی جامعه جهانی به هشدارهای حماس فرماندهان قسام در ویدئو به «بی‌عملی» نهادهای بین‌المللی و قدرت‌های جهانی در قبال تجاوزات مکرر اسرائیل به مسجدالاقصی، کرانه باختری و زندانیان اشاره می‌کنند. از دید حماس، وقتی هیچ راهکاری برای توقف تعرضات وجود ندارد، تنها گزینه باقی‌مانده «مبارزه مسلحانه» است. جمع‌بندی: حماس عملیات طوفان الاقصی را ضرورتی برای دفع حمله بزرگ اسرائیل، دفاع از مقدسات و اسیران و پاسخ به محاصره طولانی معرفی کرده است؛ عملیاتی که به باورشان «راه‌حل نهایی» در برابر سیاست‌های تهاجمی تل‌آویو و کم‌توجهی بین‌المللی به وضعیت مردم فلسطین بوده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 نخستین بار نیروی دریایی سپاه در رزمایش اقتدار پیامبر اعظم ۱۹ در خلیج فارس تصاویر یکی از مین‌های پیچیده‌اش را منتشر کرد.
. . سه دلیل پذیرش آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی از نگاه عضو شورای روابط خارجی ‎آمریکا: ۱- تعداد جنگجویانی که حماس قادر به جذب آنها بود بیشتر از تعداد جنگجویانی بود که اسرائیل توان کشتن آنها را داشت. ۲- اسرائیل در یک درگیری چریکی، بدون امکان خروج از آن، در خطر غرق شدن بود. ۳- برخلاف انتظار مبنی بر کاهش تسلط حماس بر غزه پس از مرگ سنوار، این گروه همچنان غزه را مدیریت میکرد.
جواد ظریف در مصاحبه با فرید زکریا در حاشیه اجلاس داووس فراز و فرود عجیبی داشت: ۱. در مساله فلسطین موضع منطقی و اصولی بر اساس ادامه حمایت از گروه های مقاومت و رد نیابتی بود ... ۲.عدم فهم و یا کتمان نقش اصلی آمریکا در مساله فلسطین! ۳. تحلیل غیرواقع گرایانه در تفکیک ترامپ از لابی های صهیونیست و اسرائیل ... شاید برای جلب توجه و ترغیب بازگشت ترامپ به برجام!!! ۴. سعی منفعلانه در مساله حجاب، شاید به دلیل امید به رفوی مسائل حقوق بشری ایران!! محمدمهدی خالقی
بر دیوار ویرانه‌های غزه نقشه فلسطین را کنده‌اند و از دل آن پرچم فلسطین را با علامت پیروزی برافراشته‌اند و نوشته اند هرگز تسلیم نمی‌شویم. بله با طوفان الاقصی مسئله فلسطین برای ابد احیا شد.
. . نکاتی خواندنی از کتاب جدید خاطرات پاپ در مورد دغدغه های آیت الله سیستانی خاطرات و گزارشات پاپ در مورد عالی ترین مرجع شیعه عراق که در زندگینامه «پاپ فرانسیس» با عنوان «امید» که به تازگی در ابتدای سال ۲۰۲۵ منتشر شده است. پاپ در این کتاب در مورد سفر خود به عراق و اهمیت آن با توجه به پیامدهای ویروس کرونا و شرایط خطرناک در عراق به طور کلی و شهر موصل گزارشاتی نقل می کند که یکی از اهداف سفر وی و دیدار با مسیحیان شمال عراق که در معرض نابودی تروریسم داعش بود. وی در مورد سفرش به نجف الاشرف برای دیدار با آیت الله سیستانی- که خداوند او را حفظ و حفظ کند- نقل خاطره می کند و می نویسد: «پیش از سفرم به اور، از شهر مقدس نجف، مرکز تاریخی و معنوی تشیع که قبر علی پسر عموی پیامبر (ص) [و جانشین او ] در آن قرار دارد، مشرف شدم. من برای یک جلسه غیرعلنی آنجا بودم، که برای من بسیار مهم بود، زیرا می‌توانست نقطه عطفی در گفتگوی بین ادیان و درک متقابل بین پیروان چند میلیارد پیرو دو دین باشد.» مقر مقدس [مکان دیدار از زاویه دید کاتولیک ها] از دهه ها قبل برای دیدارم با آیت الله العظمی سید علی سیستانی تدارک دیده شده بود؛ اما پیش از این هرگز چنین نشده بود. آیت الله سیستانی از من در منزلش «برادرانه» استقبال کرد، چیزی که در شرق معنایی، بیش از حرف و سند اعتبار دارد و این یعنی دوستی و تعلق به یک خانواده. این [حس برادری و دیدار] به من احساس خوبی داد و احساس افتخار کردم، زیرا او قبلاً هرگز رئیس‌های دولتی را نپذیرفته بود و یا قبلاً از آن حمایت نکرده بود، با این حال چندین بار در آن روز این کار را برای من انجام داد که بسیار مهم بود. به احترام او وقتی وارد اتاقش شدم کفش هایم را در آوردم. سید سیستانی فوراً مرا به عنوان مردی خردمند و با ایمان، کسی که مراقبت می‌کرد و در برابر اعمال خشونت‌آمیز تلاش می‌کرد و نسبت به ضعیفان و تحت آزار و اذیت متعهد بود، تلقی کرد. وی تاکید کرد که «زندگی انسان مقدس است و برای مردم عراق مهم است که متحد شوند.» من احساس کردم که او نگران اختلاط دین و سیاست است. در عین حال، ما هر دو می خواهیم که قدرت های بزرگ را ترغیب کنیم که دست از جنگ بردارند و اجازه دهیم عقل صحنه گردان آینده جهان باشد. هنوز یکی از سخنان او را به یاد دارم که به عنوان هدیه ای گرانبها با خود آوردم: «مردم یا در دین برادرند یا در خلقت برابرند». «برادر» و «برادری» قبلاً حاوی کلمه «برابری» است و «برابری» لازم است. به همین دلیل بسیار مهم است که اطمینان حاصل کنیم که جاده صلح هرگز مملو از مسدود شدن ترافیک نباشد، بلکه همه با احترام عمیق برای یکدیگر در یک جهت حرکت کنند.
04-11-1403.pdf
1.04M
نشریه تحلیلی-خبری راصد
9.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهادت امام موسی کاظم علیه‌السلام تسلیت باد
▪️کنج زندان چه بلائی به سرت آوردند ▪️چه بلائی به سر چشم ترت آوردند ▪️شدی آزاد دگر از قفس تاریکت ▪️ولی افسوس که بی بال و پرت آوردند 🏴شهادت غریبانه حضرت امام موسی کاظم علیه السلام تسلیت باد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا