🛐ندای کدام درون؟
👈نقدی بر آموزه اصالت در معنویتهای نوپدید
📝#اصالت یکی از ایدههای محوری تفکر معاصر، نمودیافته در #معنویتهای_نوپدید است.
↙️انتقاد ایده اصالت، متوجه مرجع آن، یعنی درونیات هر فرد است. اصالت، متأثر از ایدههای دوره #رمانتیسیم و مسئله ندای درون میباشد که پیشفرض آن، نگاهی بسیار مثبت به سرشت انسانی است؛ نگاهی که بر اساس آن، سرشت آدمی سراسر پاکی و نیکی بوده و با بازگشت انسانها به چنین سرشتی، تمام مشکلات اجتماعی برطرف خواهدشد.
⚠️اشکال این نگره، آنجاست که دیدگاههایی مانند #نیچه و #فروید در کنار تصویری که از متون دینی در مورد سرشت انسان بهدست میآید، نشانگر آن هستند که سرشت انسان سراسر خوبی و نیکی نیست و در کنار نداهایی که به خوبی و نیکی دعوت میکنند، نداهایی نیز در سرشت ما وجود دارد که به سوی بدی و پلیدی فرامیخوانند؛ از اینرو ارجاع بدون قید و شرط به درونیات و ملاک قرار دادن آن برای تمام شئون زندگی بر پایه صحیحی استوار نیست.
⏪برای سپردن امور زندگی به درونیات، نیازمند ملاکی خواهیم بود برای تمییز درونیات نیک از بد. چنین نیازی، ما را به ملاکی خارج از درونیات –بیرونی- رهنمون خواهدشد؛ امری که کاملاً در تقابل با ایده #اصالت است.
📚منبع: سهرابیفر، وحید، «تأملی انتقادی در انسانشناسی معنویت جدید»،از مقالات ارائهشده به «همایش معنویتهای نوپدید؛ شاخصهها و نقدها»
@Feraghvaadyan
▪️پیام تسلیت انجمن کلیمیان در پی ترور دانشمند هستهای
↙️در پی ترور "محسن فخری زاده" دانشمند هستهای، #انجمن_کلیمیان_ایران در پیامی ضمن محکوم کردن این #ترور، کردند انجام چنین اعمال شومی توسط #صهیونیسم جنایتکار و #امپریالیسم آمریکا، کوچکترین خدشهای به عزم و اراده ملت ایران وارد نخواهد ساخت.
📜«به نام خدا
شهادت دانشمند فرهیخته دکتر فخری زاده را خدمت مقام معظم رهبری و ملت شریف ایران و خانواده آن شهید، تبریک و تسلیت عرض میکنم.
جامعه ایرانیان کلیمی ضمن محکوم کردن این ترور، اعلام میدارند که انجام چنین اعمال شومی توسط صهیونیسم جنایتکار و امپریالیسم آمریکا، کوچکترین خدشه ای به عزم و اراده ملت ایران وارد نخواهد ساخت .
بی شک غم از دست دادن آن شهید بزرگوار باعث اندوه ملت عزیز ایران شده ولی زهی خیال باطل دشمنان که نظام مقدس جمهوری اسلامی متکی به نفر نبوده و تولید علم و پیشرفت و توانمندی جمهوری اسلامی ایران کماکان ادامه خواهد یافت.»📜
@Feraghvaadyan
📣مسیحیان صهیونیست جانی تر از یهودیان صهیون
❓آیا واقعا عامل قتل عام و کشتار زنان و کودکان در فلسطین مسیحیان پروتستانی نیستند؟!
🌐 بر کسی پوشیده نیست که در فلسطین اشغالی چه بر سر کودکان، زنان و مردان این دیار آمده است و چه فاجعه هایی صهیونیست های یهودی در این سرزمین به بار آورده اند.
✅ اما نکته ای که بساری از پژوهشگران و تمامی ملل از آن غافل شده و حتی در ایران اسلامی نیز بصورت مطلوب به آن پرداخته نشده است و بسیار نادر به آن اشاره شده، مخفی ماندن بازیگر اصلی وقایع خونین و غیر انسانی فلسطین و منطقه غرب آسیا است.
❇️ به این سخنان دونالد ترامپ توجه کنید: ... ما پایتخت اسرائیل را به اورشلیم بردیم. این برای مسیحیان انجیلی بود. خب نکته شگفتآور این است که انجیلیها درباره این موضوع بسیار هیجانزدهتر از یهودیان هستند. واقعا همینطور است...
❇️ دونالد ترامپ در جمع هوادارانش در شهر اوشکوش ایالت ویسکانسین گفته بود که به خاطر رضایت هوارادان مسیحی انجیلی خود، رسما اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل- بخوانید رژیم منحوس صهیونیستی_ به رسمیت شناخته و سفارت امریکا را به آن جا منتقل کرده است!!
❌ همین یک اشاره کافی است برای اینکه نقش اصلی جنایات و وقایع خونبار بی حد و حصر صهیونیست ها را در فلسطین و لبنان و در این چند سال در سوریه و یمن، بشناسیم.
⛔️ یهودیان صهیون بدون صهیونیست های مسیحی توان انجام اقدامات خشونت بار را نداشته و قدم از قدم بر نمی دارند. به واقع این جاندار بودن و دست و پا زدن رژیم اشغالگر صهیونیست را باید در حمایت بی چون چرای مسیحیان تبشیری- صهیونیستی دید.
@Feraghvaadyan
@antisect (رهپویان هدایت)
روشنگر مدیا
🔺تصوف در غرب
✍️تأثیر #تصوف در غرب (ایالات متحده امریکا، کانادا، اروپای غربی و امریکای جنوبی)، بیشتر در حوزه مطالعات دانشگاهی، فرهنگ عامه و آیینهای دینی، آشکار است. «حرکت تصوف به سوی #غرب در قرن دهم میلادی و از طریق ایران آغاز شد. برخی عوامل مؤثر در اشاعه تصوف به غرب عبارتاند از:
🔹 ترجمه متون تصوف در محیطهای مطالعاتی و دانشگاهی؛ «ترجمه متون اصلی صوفیان با ترجمه اشعار فارسی ــ که بخش اعظم آنها آکنده از مفاهیم عرفانی است ــ شروع شد. این ترجمهها باعث شد شاعران غربی، همچون گوته و والتویتمن، درصدد جستجو و کشف مضامین عرفانی شرقی در آثار آنها برآیند».
🔸 استعمار سیاسی؛ این پدیده، زمینههای تعامل میان غربیان با فرهنگ و آموزههای اعتقادی شرق را فراهم آورد.
🔹 مهاجرت مسلمانان به غرب، بهویژه در نیمه سدهاخیر.
🌀محققان، قرن شانزدهم میلادی را از نظر ظهور جنبشهای نوپدید معنوی و چالشهایی که در اعتقادات دینی ایجاد کردند، آغاز عصری نو در تاریخ غرب میدانند که این روند با پیدایش جنبش «تئوسوفی» توسط «بلاواتسکی» شروع شد.
↩️در ادامه، شاهد ظهور حلقههایی از اندیشمندان غربی هستیم که اعضای آن بهرغم بستر فرهنگی خود، به اسلام و طریقههای صوفی گرویدند که «ایوان آگوئلی، فریتهوف شووان و مارتین لینگر» از آن جملهاند.
✴️جریان نسبتاً متفاوت دیگری در دهههای آخر قرن نوزدهم میلادی و اوایل قرن بیستم توسط «جرجی گورجیوف» ارمنیتبار شکل گرفت که متأثر از مولوی بود و تصوف اسلامی را با سنن دینی خاور دور در آمیخت.
🔰از دیگر رهبران تصوف غرب -همزمان با گورجیف- «عنایتخان چشتی» است. وی را اولین استاد صوفی میدانند که از شرق به غرب وارد شد. او به کشورهای مختلف غربی مانند فرانسه، انگلیس و امریکا سفر کرد و با تشکیل طریقت صوفیانه خاص، پیروان بسیاری در غرب یافت.»*
📖*متن کامل این مقاله را در دفتر تصوف فصلنامه روشنا، شماره 85 مطالعه بفرمایید.
@Feraghvaadyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مستند "پایان فصل سرد"
✍️موضوع: روایتی از بانوی رهایافته(#مهشیدضیایی) از فرقه ضاله #بهائیت
📡زمان پخش مستند: سهشنبه 11/9/99 ساعت 19:15 از شبکه سوم سیما
@Feraghvaadyan
📛ممنوعیت ثبت نام دانش آموزان جدید در عالیترین مدرسه #کاتولیک انگلیس
↙️روشنگر به نقل از گفتگوی ادیان/ دولت #انگلستان طی حکمی مانع از ثبت نام دانشآموزان جدید در یکی از بهترین و قدیمی ترین مدارس کاتولیک این کشور موسوم به کالج «امپلفورث» شد.
دولت انگلستان طی این حکم، کالج مزبور را به دلیل آنچه «تخطی» های جدی از استانداردهای آموزشی در مدارس خصوصی دینی نامیده، از ثبت نام دانش آموزان جدید منع کرد. بر اساس این حکم، این مدرسه شبانهروزی کاتولیک، حق ثبتنام دانشآموزان جدید را ندارد.
⭕️تحقیق درباره آزار و سوء استفاده جنسی در مدارس کاتولیک خصوصی از سال ۲۰۱۸ و با انتشار گزارشی به شدت انتقاد آمیز از وضعیت این مدرسه به مواردی چون قلدری، سوء استفاده جنسی، زورگیری و نقض استانداردهای آموزشی آغاز شد.
📝در این گزارش آمده موارد سوء استفاده جنسی چندین دهه است در این مدرسه ادامه دارد و کودکان هفت ساله نیز در امان نبودهاند. بنا بر حکم دولت انگلستان، «کاثبر مدن» (رئیس این مدرسه کاتولیک) به اتهام بی کفایتی در تامین #امنیت دانش آموزان و سکوت در قبال آزار #کودکان در سال ۲۰۱۸ از سمت خود کنار گذاشته شد.
🔺«دیردر رو»، جانشین وی نیز بعد از 10 ماه ریاست، پس از انتشار یک گزارش انتقاد آمیز دیگر از سمت خود کنار گذاشته شد. در گزارش دوم نیز به مواردی مانند ناکارآمدی در تامین امنیت دانش آموزان، مدیریت امور مدرسه و دانش آموزان و جلوگیری از زورگیری، تجاوز و سوءاستفاده و تخطی جدی از استانداردهای آموزشی اشاره شده است. البته مدرسه کاتولیک امپلفورث با انتشار بیانیهای گفته دادخواستی علیه این حکم غیرمنصفانه تنظیم کردهاست. در این بیانیه آمده این تصمیم دولت بر اساس اطلاعات غلط گرفته شده است.
@Feraghvaadyan
⭕️مردهپرستی، استفاده ابزاری از قطب یا شهوت قدرت؟
🔘پشتپرده روزشماری دراویش افراطی برای سالمرگ «نورعلی تابنده»
✍️با نزدیک شدن به سالگرد مرگ #قطب جنجالی و سابق فرقه نعمتاللهی سلطانعلیَشاهی، #نورعلی_تابنده، طیف افراطی و مدرنگرای فرقه، تبلیغات وسیع رسانه ای و باز نشر اخبار مربوط با بیماری و در نهایت فوت تابنده را در دستورکار قرار داده تا در کنار کمپینهای ساختگی خود تحت عناوینی چون «دادخواهی» در خصوص مرگ قطب یا هجمه به بزرگان سنتی#فرقه با پوش «پرسش از ...»، اهداف نهانی خود را در تحریک احساسات #دراویش، برهم زدن آرامش نسبی ظاهری –که با تلاش بسیار پس از فاجعه #گلستان_هفتم 1396 بهدست آمده- تعمیق شکافهای موجود و اختلافافکنی به ویژه پررنگتر کردن خط تمایز میان طیف سنتی و خط ابداعی خود یعنی «درویشی مدرن»پی گرفتهاند تا به غایت نهایی خود یعنی کسب قدرت نزدیک شوند.
➕تأکید بر قول و فعل قطب سابق، مقدسنمایی وی و تمرد اشکار از قطب فعلی(#علیرضاجذبی)، مرده پرستی ظاهری، استفاده ابزاری پنهانی از مقام قطبیت و سرانجام، شهوت قدرت را در این جرگه، بیش از پیش نمایان می سازد؛ امری که شاید تا به امروز در #فرقه_سلطانعلیشاهی به این شکل وجود نداشته و می رود که با تداوم و اصرار افراطیون، مقاومتهای طیف سنتی و محافظهکار دستخوش ضربه شود و مهمتر از آن، زیر سؤال رفتنهای هرروزه مبانی اعتقادی و طریقتی فرقه نزد قاطبه #دراویش و افکارعمومی است که یکی از بزرگترین بحرانهای این فرقه محسوب میشود.
@Feraghvaadyan
✅دیوار حائل «کلیسای تاریخی سُهرل» مرمت شد
↩️معاون میراث فرهنگی آذربایجانشرقی از مرمت، ساماندهی و اجرای دیوار حائل کلیسای تاریخی سُهرل خبر داد.
👤«علیرضا قوچی»، معاون میراث فرهنگی آذربایجانشرقی گفت: کلیسای سهرل شهرستان شبستر از جمله آثار تاریخی ارزشمند استان است که قدمت آن متعلق به قرن پنج و شش میلادی بوده و در سال ۱۳۴۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده.
➕او با بیان اینکه در راستای حفاظت از کلیسای تاریخی سهرل، مرمت، ساماندهی و اجرای دیوار حائل این #کلیسا در دستور کار #میراث_فرهنگی استان قرار گرفته، گفت: در این پروژه، ناپایداری و لغزش خاک بستر کلیسا موجب بروز خسارت و آسیب سازهای کلیسای شده بود، لذا با احداث دیوار حائل سنگی به طول ۹۱ متر و در ارتفاع ۲.۵ متر یک نیروی مقاوم قابل توجه در برابر نیروهای محرک خاک ایجاد شده و سایر مراحل عملیات مقاوم سازی نیز در حال انجام است.
@Feraghvaadyan
🔴🔴 کشیشان کاتولیک در انتظار کاخ سفید
🔸 با شکست دونالد ترامپ در انتخابات 2020 آمریکا، کشیشان و مسیحیان اوانجلیست از صحنه سیاست آمریکا خارج شدند و جای خود را به کاتولیک های حامی جو بایدن دادند.
🔸 با موفقیت این پیرمرد 78 ساله، کشیشان کاتولیکی همانند اونجلیک ها در دوره ریاست جمهوری ترامپ، برای حضور در کاخ سفید لحظه شماری می کنند.
🔸 اخبار نشان میدهد با شروع ریاست جمهوری جوبایدن، شاهد فعالیت های و تحرکات کشیشان کاتولیکی با الگوگیری از مسیحیان انجیلی، در سیاست های دولت آمریکا خواهیم بود.
🔸 اخیرا یکی از کشیشان برجسته کاتولیک آمریکایی، اعلام کرد با پایبندی و به کار بستن آموزه های مسیحیت کاتولیک، میتوان بسیاری از معضلات و مشکلات جامعه امروز آمریکا را مرتفع نمود و به زودی این امر در دوره ریاست جمهوری بایدن اتفاق خواهد افتاد.
🔸 جو بایدن، بعد از جان اف کندی، دومین رئیس جمهوری کاتولیک تاریخ آمریکا شناخته می شود که این امر برای مسیحیان عضو این فرقه بسیار اهمیت دارد. آنان درصدد هستند در این 4 سال پیش رو، بیشترین بهره و استفاده مطلوب را ببرند.
🔸 بنابراین، بایدن علاوه بر علاقه مندی شدیدی که به مسیحیت کاتولیک دارد، بنابر نظر اندیشمندان مسیحی، از حضور موثر کشیشان کاتولیکی آمریکایی برای دوره ریاست جمهوری خود، بیشترین استفاده راخواهد کرد.
#مسیحیت_تبشیری #مسیحیت_صهیونیستی
@Feraghvaadyan
@antisect (رهپویان هدایت)
روشنگر مدیا
🌀ماجراهای سازه فلزی ناشناخته 👈از «یوتا» به «رومانی»؛ ادعای غیب شدن سازه همزمان با مرگ مبلغ مسیحی
✍️هنوز مدت زیادی از داستان ناپدید شدن شیء مرموز در صحرای یوتای امریکا نگذشته بود که اخباری مبنی بر کشف سازهای مشابه اینّاردر تپههای رومانی منتشر شد تا بار دیگر توجه افکارعمومی را جلب کند.
رسانههای محلی در #رومانی با انتشار تصاویری از جای خالی حجم فلزی اسرارآمیز گزارش دادند که این شئ مرموز غیب شده است. این جسم فلزی یکپارچه که ارتفاعی در حدود چهار متر داشت، در تپههای باتکا دوامنه واقع در حاشیه در شهر پیاترای رومانی پیدا شده بود؛ جسمی که شباهت زیادی به شیٔ اسرارآمیز کشف شده در صحرای سرخ ایالت یوتای آمریکا داشت که چهار روز پیش از ظهور آن در رومانی، مفقود شده بود.
🔺بازار داغ شایعات؛ تبلیغات رسانهای پیرامون ارتباط سازه با #مبلغ_مسیحی
نشریه «ژورنال اِفاِم»، چاپ رومانی، به نقل از شاهدان عینی روایتی اسرارآمیز از ناپدید شدن این شئ ارائه کرده و نوشته که به هنگام شب درخش #نور را بر فراز تپه مشاهده کرده و ابتدا تصور کردهاند که نور چراغ اتومبیل است ولی سپس این نور جهت خود را به سمت آسمان تغییر داده است. به گزارش این نشریه، ظهور آن در نزدیکی قلعه تاریخی داچیان و مفقود شدن آن در شب درگذشت «سنت آندرو»، مبلغ مشهور مسیحی در اروپای شرقی، موجب گمانهزنیهای اسرارآمیز در مورد ماهیت این حجم فلزی شده است.
⭕️ژورنال اِفاِم با انتشار تصاویری از جای خالی این جسم مرموز که با بارش برف، سفیدپوش شده، خاطرنشان کرد که بنا بر ادعای افرادی که آن را نزدیک دیدهاند، این شئ اسرارآمیز به احتمال زیاد از آلیاژ نقره و آلومینیوم ساخته شده بود. این نشریه تأکید کرده که بنا بر تجسسهای انجام شده، هنوز هیچ سرنخی که بتواند منجر به ارائه فرضیهای در مورد ناپدید شدن این حجم #فلزی شود، پیدا نشده است. این شایعهپردازیها در حالی است که شبکه «سی.ان.ان» طی گزارشی تأیید کرد گروهی از طرفداران محیطزیست در خصوص مسئولیت حذف این سازه از ایالت #یوتا را برعهده گرفته و با ارسال ایمیلی به آن شبکه اعلام کردهاند:«ما این جسم فلزی را که به مونولیت شهرت یافته بود، از صحرای یوتا حذف کردیم زیرا تبعات آثار سوء استفاده انسان از زمینهای عمومی، حیات وحش، گیاهان بومی، منابع آب شیرین بیش از پیش نمایان شده است.» البته ایندست بازیهای رسانهای برای سرگرمسازی افکارعمومی و دامن زدن به برخی شایعات مورد علاقه برخی گروهها،چهبسا ممکن است با اهداف تبلیغی صورت گیرد؛ چنانچه در مورد اخیر رومانی و پیوند غیب شدن این ستون با مرگ مبلغ مسیحی(تقدیس وی) صورت گرفت.
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
✝️کشیش آمریکایی: خواستار برچیده شدن تحریمهای ایران هستیم
🔸کشیش "داگ هاستر" روز چهارشنبه در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا درباره تلاشهای وی و گروه آمریکایی "لوک 10" برای کمک به مبارزه با همهگیری #کرونا در ایران، این مطلب را مطرح کرد.
➕وی افزود: نخست اینکه به مردم ایران، #ترور غمانگیز و جنایتکارانه #پروفسورفخری_زاده را تسلیت عرض میکنم. به نظرم گفتوگوی مستقیم میان مردم ایران و #آمریکا بسیار مهم است تا به درک مشترکی برسند و به جریانها، افراد و دولتهایی که به دنبال تفرقهافکنی هستند، اجازه ندهند تضاد میان مردم را تشدید کنند.
✴️این فعال صلحطلب با اشاره به فعالیتهای گروه لوک10، ادامه داد: سازمان ما که چندین ماه پیش بنیانگذاری شد، در جهت کمکهای پزشکی برای کووید 19 به ایران فعال بوده است. ما درباره تاثیر کووید 19 بر ایران در روزنامه ها و مجلات آمریکا مقاله و دیدگاه منتشر کردهایم. تحریمهای آمریکا کار مقابله با کرونا را برای دولت و هلال احمر ایران بسیار سخت و پیچیده کرده است.
◀️هاستر اضافه کرد: برای همین، یک گروه از #مسیحیان_آمریکا دور هم گردآمدند تا کمکهایی برای مبارزه با کرونا به ایران بفرستند. ما تا کنون دو محموله حدود چهل و سه هزار دلار وسایل پزشکی به ایران فرستادیم.
🔹وی افزود: ما به عنوان یک سازمان مذهبی و نه سیاسی، به گفتوگو میان ایرانیها و آمریکاییها باور داریم. به باور ما، نوع بشر همه برابر زاده شدهاند، ما نمیتوانیم بپذیریم که حکومت ما، ایران را دشمن بخواند و وظیفه داریم که با مردم ایران گفتوگو برقرار و درک بهتری از هم پیدا کنیم.
🔗ادامه خبر: https://feraghvaadyan.com/?p=2818
@Feraghvaadyan
🔹خلیفهگری ارامنه آذربایجانشرقی ترور شهید محسن فخریزاده را محکوم کرد
🔰 شورای خلیفه گری کل ارامنه آذربایجان با صدور پیامی حادثه ترور شهید محسن فخریزاده را محکوم کرد. در متن این پیام آمده است:
خبر ترور ناجوانمردانه شهید دکتر محسن فخریزاده، رئیس فقید سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موجب نهایت تاثر و تاسف گردید. ضمن محکوم نمودن این اقدام ضدبشری دشمنان ملت و سرزمین ایران، شهادت دانشمند والامقام دکتر فخری زاده را به مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای، ریاست محترم جمهور، مسئولین محترم نظام جمهوری اسلامی ایران، جامعه علمی کشور، ملت غیور ایران و خانواده معزز ایشان تسلیت عرض نموده، از درگاه خداوند متعال برای روح آن شهید والامقام علو درجات و برای بازماندگانشان صبر و شکیبایی مسئلت مینماییم./منبع: آلیک
@Feraghvaadyan
🔸ناالهیات در معنویتگرایی جدید
▫️يكسانانگار خدا و شيطان
✍️ناالهیات را باید یکی از مفاهیم محوری معنویتگرای جدید برشمرد. این مقوله بر ترکیب خیر و شر و انکار خیر مطلق تأکید دارد. باور به خدای درون در #معنویتهای_نوپدید، راه را به سوی ناالهیات میگشاید. چون خدا به منزله آگاهی درونی بشر با تلاطمات نیروهای خیر و شر در درون او مرتبط خواهدبود.
↩️بر اساس ناالهیات، خدا یا #شیطان، تعابیر مختلفی برای اشاره به یک نیروی واحد در خلقت است. برخی جریانها که می خواهند ناالهیات معنویتگرایی جدید را بر آموزههای #ادیان تطبیق کنند و در مقابل پیروان ادیان نایستند، تعبیر «خدا» را برای این نیروی ترکیبی خیر-شر به کار میبرند. جریانهایی که ناالهیات معنویتگرایی جدید را با الیهات ادیان مقایسه و به تفاوتهای آنها توجه میکنند، تعبیر «شیطان» را برگزیدهاند و انسان کامل را یک شیطان بزرگ میپندارند.
🔺البته هر دو جریان بر این تأکید میکنند که انسان باید نیروها و امیال درونیاش را رها و زندگی خود را در لحظه خلق کند. از این جهت میان خداپنداری و شیطانگرایی در بین جریانهای مختلف معنوی نوظهور، تفاوت زیادی نیست و تنها آیندههای گوناگونی را برای جهان پیشبینی می کنند. معنویتگرایی جدید با تکیه بر انواع مدیتیشنهایی که برای کاهش سطح هشیاری و رفتن به سطح ناهشیاری به کار میآیند، ناالهیات خود را به سطح عملی بسط دادهاست.
📚منبع: مظاهریسیف، حمیدرضا، «مبانی معنویتگرایی جدید(انیمیسم شبهعلمی، ناانسانگرایی و ناالهیات»، از سری مقالات ارائهشده به همایش «معنویتهای نوظهور؛ شاخصهها و نقدها»
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🔹آرا شاوردیان: عاملان ترور شهید فخری زاده باید هر چه زودتر شناسایی، دستگیر و مجازات شوند
📝روشنگر به نقل از «آلیک» / نماینده مسیحیان ارمنی شمال ایران در #مجلس با بیان اینکه دست آمریکا و صهیونیستها در #ترور #شهیدفخریزاده به عیان مشاهده میشود، گفت: عاملان این جنایت باید هر چه زودتر شناسایی، دستگیر و مجازات شوند.
📌آرا شاوردیان، نماینده #مسیحیان ارمنی شمال ایران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به ترور شهید فخریزاده گفت: عاملان این جنایت باید هر چه زودتر شناسایی، دستگیر و مجازت شوند و انتقام خون این شهید از آنان گرفته شود.
➕وی افزود: دست استکبار جهانی و #رژیم_صهیونیستی در ترور شهید فخریزاده به روشنی مشهود است و آنها قصد دارند با این ترورها جلوی پیشرفت ایران را بگیرند.
💠نماینده مسیحیان ارمنی شمال ایران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: چند وقت قبل نیز «#بنیامین_نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اظهارنظری نامه محسن فخریزاده را مطرح و دشمنی خود نسبت به این شهید را ابراز کرده بود و این خود شاهدی بر دست داشتن صهیونیست ها در ترور این دانشمند برجسته ماست.
↩️شاوردیان خاطرنشان کرد: دشمن به خیال خود فکر میکند با این ترورهای کور میتواند مانع پیشرفت ملت ما شود، حتی اگر به تجربههای قبلی خود دراین باره رجوع کند میبیند که ترور شخصیتها در جمهوری اسلامی ایران هیچگاه مانع پیشرفت نبوده و دیگران راه آنها را ادامه دادهاند. در مورد شهید فخریزاده نیز شاگردان ودانشجویان این استاد برجسته و دیگر دانشمندان و دانشآموختگان در این حوزه راه آن شهید را ادامه خواهند داد.
💬وی افزود: ما در سایه #وحدت و یکپارچگی همیشگی خود و با تکیه بر توانمندیهای داخلیمان از این مرحله نیز عبور خواهیم کرد و پیشرفتهای ما همچون گذشته خاری در دشمن دشمنان خواهد بود.
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🌐وبینار «سبک زندگی دینی، در معاشرت پیروان ادیان و مذاهب، از منظر اسلام و مسیحیت» برگزار شد
👈وبینار «سبک زندگی دینی، در معاشرت پیروان #ادیان و مذاهب، از منظر اسلام و #مسیحیت» در موسسه فقاهت و تمدن اسلامی، با سخنرانی حجت الاسلام اکبرنژاد و #کشیش_میگل از ایتالیا برگزار شد.
🔹حجت الاسلام محمد تقی اکبرنژاد رئیس مؤسسه فقاهت و تمدنسازی اسلامی در ابتدای سخنان خود در این وبینار گفت: اعتقاد ما بر این است که خداوند انسان را نه از روی نیاز بلکه به خاطر رحمت به بندگان، آفرید و به همین دلیل به پیامبرش میگوید ما ارسلناک الا رحمه للعالمین. قرآن میفرماید «عیسی را فرستادیم و به او کتاب آسمانی انجیل را عطا کردیم و در دل پیروان او رأفت و مهربانی نهادیم»(حدید، ۲۷)
🔸حال اگر پیامبران برای رحمت ارسال شده است، چه معنا دارد پیروان #ادیان در منازعه و ستیز باشند؟
🔹وی ادامه داد: بزرگان و پیروان ادیان اگر توجه به رحمت و سعادت بودن دین داشته باشند، 1:احساس میکنند شیء ارزشمندی در اختیار دارند و بیشتر از آنکه به زور آن را به دیگری تحمیل کنند سعی خواهند کرد خوذشان از آن استفاده بیشتری ببرند. 2. اگر باور انسانها این باشد که دین قبل از آباد کردن آخرت، دنیای ما را اصلاح میکند و باید تاثیر آن را در زندگی خود ببینیم، انگیزهٔ زیادی خواهند داشت که خودشان از شیرینی آن بیشتر بهره ببرند. 3.کسی که با #خشونت دین را عرضه کند، اساساً شیرینی زندگی دینی را نچشیده است.
🔸کشیش میگل پرازو هم طی سخنانی در این وبینار گفت: امروزه هستند کسانی که تحمل نظرات مختلف را ندارند. این نگرانی مشترکی است که باید دنبال راه چاره باشیم.
🔹وی ادامه داد: 84 درصد مردم دنیا خود را متعلق به دینی میدانند اما سؤالی است که چرا آن درصد قلیل مسلط بر سایر ادیان هستند و دینداران از خشونت این درصد در رنج باشند؟ یکی از علتهای مهم، جنگهای بین ادیان است که باعث دینگریزی آنان شده است.
🔗ادامه خبر: https://feraghvaadyan.com/?p=2824
@Feraghvaadyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅عرفانهای نوظهور و ندای درون
@Feraghvaadyan
@barane_manaviyat
روشنگر مدیا
🔺اپوزیسیونسازی جریانهای فرقهای
✍️فرقهها از طریق تعمیق یا ایجاد شكافهای #اجتماعی و نیز اتخاذ رفتارهای انحرافی، نظم اجتماعی را مختل و احساس #امنیت عمومی را كاهش میدهند که نوعی بسترسازی برای بروز انواع #خشونت محسوب میگردد. در پارهای شرایط، فرقههای تحت حمایت، نقش راست افراطی را ایفا میكنند كه به علت خصلت افراطگری، زمینهساز بروز #خشونت_سیاسی [در جامعه] میشوند.
↩️یکی دیگر از ابعاد خشونتزای فرقهها، #تهدید نرمافزاری آنهاست. از منظر كاركردگرایی، هر نظام اجتماعی از طریق مجموعهای از باورها و ارزشهای نسبتاً مشترك در میان اعضا قوام و تداوم مییابد. شكلگیری نظامهای عقیدتی متفاوت با نظام ارزشی مستقر و رایج، یكی از منابع مهم عدم تعادل ارزشی و نهایتاً بیثباتی اجتماعی به حساب میآید.
⭕️ فرقهها با طرح عقاید و باورهای جدید و جذاب و ایجاد امكان ارتباط با منابع #معنوی و روحانی، به نیاز روحی و روانی شهروندانی كه از نظم عقیدتی مستقر، ناراضی بوده یا نسبت به آن كمعقیده هستند، پاسخ گفته و اخلال در نظام باورها را تسریع میبخشند. این امر میتواند در نهایت به فروپاشی مذاهب سنتی بیانجامد.
⚠️در نظامهای ایدئولوژیك و عقیدتی كه بر قرائت مشخصی از #مذهب استوار شدهاند، فرقهگرایان به سرعت مبانی مشروعیت حكومت را هدف گرفته و چهره #اپوزیسیون به خود میگیرند. برای مثال میتوان از فرقه «#فالون_گونگ» در #چین نام برد. این #فرقه در طی 14 سال، صد میلیون پیرو جذب كرده و از حزب #كمونیست این كشور با 60 میلیون عضو پرقدرتتر است. این فرقه، به سرعت ماهیت اعتراضی پیدا كرده و حتی به نظر «انجمن بینالمللی مطالعات استراتژیك لندن»، «فالون گونگ از تهدیدهای اصلی حاكمیت چین است».
@Feraghvaadyan
⭕️روشنفکری و تصوف
✍️در باب ریشههای ارتباط جریان روشنفکری با #تصوف، اقوال و آرای مختلفی عرضه شده؛ برخی از نفوذ عیان جریانهای روشنفکری به حلقههای تصوف سخن گفتهاند: «در درورههایی ...سلسلههای عرفایی چون حیدریه، #نعمت_اللهیه و #نوربخشیه، اعتبار اجتماعی قابلتوجهی داشتهاند. در دوره معاصر به موازات تأثیرپذیری بخشهایی از جامعه ایرانی از امواج مدرنیته، حلقههای #صوفیه نیز مورد توجه انجمنهای سرِّی و تشکلهای ماسونی مبلغ آرا و افکار مدرنیستی واقع شد. برخی چهرههای شاخص #فراماسونری مانند «جیمز موریه»، این حلقهها را کانون توجه خود قرار دادند. همزمان با تلاش دربار قاجار و جریانهای ماسونی و شبهروشنفکر وابسته به غرب –که برای محدود کردن نهاد مرجعیت و روحانیت در کشور شکل گرفته بود- حلقههای #دراویش و خانقاهها به عنوان یکی از نهادهای اجتماعی که میتوانست موازی با نهاد مرجعیت فعال شود، بیش از پیش مورد طمع این جریانها قرار گرفت.»(1)
📚1. شیرمحمدی، محمدمهدی، ظهور فراماسونری در حلقههای دراویش، کتاب نقد، ش 39، صص 217-216.
@Feraghvaadyan
🔴فرانسه ۶۷ مسجد را تعطیل میکند
👈اعمال محدویتهای تازه بر مسلمانان فرانسه
↙️«ژرارد درمنین»، وزیر کشور #فرانسه اعلام کرد درصدد است تعدادی از مساجد این کشور را در راستای اقدام گسترده و قاطعانه علیه تجزیهطلبی اسلامگرایانه تعطیل کند. دولت فرانسه قرار است اقداماتی «بی سابقه» علیه مساجدی که –به زعم آنها- مظنون به تقویت افراطگرایی اسلامی هستند، اتخاذ کند.
⭕️ژرارد درمنین، وزیر کشور گفته که ۶۷ مسجد ظرف روزهای آتی مشمول این اقدامات خواهند شد و برخی از آن ها احتمالاً تعطیل می شوند. درمنین، حکمی را درباره بازرسی و تفتیش #مساجد به فرمانداران این کشور ارسال کرده و ۱۸ مسجد به دستور وی هدف «اقدامات فوری» قرار خواهند گرفت.
↩️«امانوئل مکرون»، رئیسجمهور فرانسه در پی حملات اخیر توسط اسلامگرایان تندر رو در این کشور از انجام اقداماتی گسترده خبر داد. از جمله این موارد، پیشنهاد قانونی جدید برای جلوگیری از تجزیهطلبی اسلام گرایانه و کاهش نفوذ خارجی بر مسلمانان فرانسه است.
@Feraghvaadyan