تهران / مراسم عید پاک در کلیسای «تارگمانچاتس»
مراسم عید پاک عصر یکشنبه در کلیسای «تارگمانچاتس» مقدس تهران برگزار شد.عید پاک یکی از روزهای تعطیل در سال مسیحی است که یکشنبهای در ماه مارس یا آوریل است. مسیحیان بر این باورند که در این روز عیسی مسیح پس از اینکه به صلیب کشیده شده بود دوباره زنده شده و برخاست. مسیحیان از این رویداد به عنوان رستاخیز مسیح یاد میکنند.
📸تصاویر👇👇👇
http://www.irna.ir/fa/Photo/3604765
روشنگر مدیا
📛تلاش رسانه های معاند برای تخریب پیام رسان داخلی
📢کانال های تلگرامی و سایر شبکه های اجتماعی وابسته به عناصر فرقه ای، با انتشار پیام هایی هدفمند و جهت دار، تخریب شبکه های پیام رسان داخلی مانند سروش و ایتا را در دستورکار قرار داده و هجمه ای گسترده علیه ان راه انداخته اند. این امر به ویپه در میان کانال های آتئیستی و برخی شبکه های وابسته مانند در تیوی و ایران وایر، به وفور مشاهده می شود.
@feraghvaadyan
بدعتهای #انجمن_حجتیه
⭕️«رهبر معصوم پیدا کنید»
↙️یکی از بدعت های انجمن حجتیه که با استنادبه سخنان شخص آقای حلبی (مبنی بر اینکه «رهبر معصوم پیدا کنید») ایجاد نمودهاند، نفی تشکیل حکومت اسلامی در عصر غیبت می باشد. انجمنی های در ظاهر می گویند،جامعه امام معصوم می خواهد و عادل بودن به تنهایی، به هیچ عنوان قایب پذیرش نیست. این نکته را باید مدنظر داشت که عادل در مقابل معصوم قرار نمیگیرد یعنی هم در عالم واقع و هم در عالم نظر، امام عادل در طول امام معصوم است. ارادت مردم به امام عادل نیز دقیقاً به خاطر لیاقت یافتن آن از امام معصوم می باشد. در ضمن، آنچه مبتلابه روزگار ماست، بحث معصوم یا عادل نیست بلکه انتخاب میان عادل و فردی چون محمدرضا پهلوی، است! لذا وقتی به بطن سخن میرویم، انحراف کاملاً مشهود می شود.
@feraghvaadyan
📖منبع: روشنا
🔺صهیونیست ها که حتی یهودیان سیاه پوست را جزو بنی اسرائیل نمی دانند به 40 هزار مهاجر افریقایی اعلام کرده اند باید آنجا را ترک کنند.
🔸این مهاجران که در محله های فقیرنشین تل آویو ساکنند، اگر پول کافی برای رفتن به اروپا یا کانادا را نداشته باشند، به اوگاندا یا موریتانی تبعید می شوند.
🔹این درحالی است که صهیونیست ها در اوائل غصب فلسطین برای افزایش جمعیت خود به سیاه پوستان یهودی نیاز داشتند.
@feraghvaadyan
❓چرا در ایران #قانون #ضدفرقه وجود ندارد؟
💢فشار مجامع جهانی برای ممانعت از تقابل با #فرقه_ها در ایران
⭕️در بسیاری از کشورهای اروپایی و امریکا، مقابله قانونی با ظهور و فعالیت فرقه ها، امروز به عنوان یکی از مسائل حقوقی و قانونی پذیرفتهشده و مهم، اجرایی می گردد. فرانسه و آلمان در اروپا و چین در آسیا از جمله کشورهای دارای قانون ضدفرقه هستند. امریکا هم تاریخچه ای از سابقه مقابله با فرقه ها دارد و هر فرد و جریان خلاف جریان حاکم را مسکوت نموده است. کشتار فرقه داویدیان(واقعه ویکو) نمونه بارز تقابل تمام امریکا با فرقه هاست. فرانسه نیز از جمله کشورهای مبدع قوانین ضدفرقه و مجری آن می باشد. حال پرسش این است که چرا به محض اینکه کشور ایران به سمت یکی از فرقه ها دست می برد، صدای اعتراض مجامع –به اصطلاح- حقوق بشری در غرب بلند می شود و انگشت اتهام و اهرم فشار خود را بر ایران قرار می دهند؟ شاید به سبب همین فشارها بوده که تاکنون موفق نشده ایم روند تصویب قوانین ضدفرقه را طی کرده و به این مهم دست یابیم.
🔻این در حالی است که فرقه ها و جریان های انحرافی، یکی از عوامل ضربه زننده به مبانی اعتقادی و تهدیدگر سایر حوزه های سیاسی، اقتصادی، امنیتی و... بودهاند و شاید به همین خاطر است که سردرمداران نظام سرمایه داری با تصویب این قانون در ایران مخالف هستند و آن را مانعی می دانند بر سر راه فعالیت سربازان تاریکی خود یعنی فرقه ها.
@feraghvaadyan
👕تغییر لباس «اصحاب عصا»
⁉️آیا «گلستان هفتم»، مجذوبان نوری دیگر است؟
⭕️گروهک #مجذوبان_نور که با علم کردن درویشی مدرن، مبارزه ای تمام عیار با معیار ها و مرام طریقتی #فرقه_گنابادی از یک سو و تقابل با نظام و تبرج خواهی را از سوی دیگر، صورت دادند، پس از حوادث پاسداران تهران و عیان شدن ماهیت باطلشان بر قاطبه دراویش و ملت ایران، باز هم از پا ننشسته و با خط گیری از عناصر خارج نشین و مطرود فرقه (مثل مصطفی آزمایش، فرهاد نوری و...)، بازی تازه ای آغاز نموده و پس از تعطیلی ظاهری سایت مجذوبان نور(به دستور قطب)، بلافاصله کانالی دیگر تحت عنوان «گلستان۷» ایجاد نموده و با انتشار اخبار، مطالب و مستندهای سراسر کذب و توهین و افترا به مراجع عظام تقلید(آیت ا... مکارم شیرازی)، پیگیری منویات سابق خود را ادامه داده و با تغییر پوشش و قالب، سعی در زنده نگه داشتن همان ماهیت سابق دارند. با این تمرد آشکار از فرمان قطب و تلاش برای انحراف افکارعمومی و فریب دراویش، به نظر می رسد باید شاهد زایش و شکل گیری مجذوبان نوری تازه باشیم. ذات همان است و فقط این بار اصحاب عصا در ردایی تازه، ظاهر شده اند.
@feraghvaadyan
✡ جنگ صلیبی یهودی علیه اسلام با شیوههای نوین
1⃣ طبق دستورالعمل «کتاب غذا» که در #سازمان_جهانی_غذا تهیه شده است، مواد غذایی محدود میشود و مصرف آب کاهش پیدا میکند. همچنین، مواد غذایی که در دسترس مردم قرار میگیرد، از نوع #اصلاح_ژنتیکی (#تراریخته) خواهد بود و مواد مغذی نخواهد داشت. بهعلاوه، هنگامی که یک کشور عضو کتاب غذا میشود، هرگز نمیتواند این پیمان را ترک کند.
2⃣ #کاهش_جمعیت دنیا برای ایجاد توازن جمعیتی در اقصی نقاط جهان برای این در دستور کار نظام سلطه قرار گرفته است تا بتوانند از این طریق تمرکز جمعیتی را تحت کنترل داشته باشند.
3⃣ هدف هم بیشتر بر روی کشورها، مناطق جغرافیایی و مذهبی خاصی از جمله مسلمانان است. روشهای زیادی در کنار هم و همگام از سالهای گذشته پیش رفتهاند و اکنون اگر ترکیب جمعیتی مثلاً غرب آسیا را با دیگر نقاط دنیا مقایسه کنید متوجه میشوید که تناسب درستی ندارد با توجه به اینکه وسعت و منابع این کشورها بسیار بیشتر از کشورهای پیشرفتهی غربی و اروپایی است.
4⃣ #هنری_کیسینجر در همان طرح خود برنامههایی را برای کاهش چشمگیر جمعیت دنیا پیشنهاد کرده و نوشته بود: «اکنون جهان غرب، به واردات- صادرات مواد معدنی از کشورهای در حال توسعه وابسته است. اگر رشد جمعیت این کشورها بخواهد مانع توسعهی اقتصادی ما و پیشرفتهای اجتماعی بشود، این بیثباتی به این معنی است که تولیدات آتی و ذخایر معدنی این کشورها نیز با رکود مواجه خواهند شد.»
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/FHa6vC
💠💠 یک کتاب به عظمت یک نبرد! (2)
✡ فرانکلین، انجمن ایران و آمریکا و دیگران (قسمت اول)
1⃣ اسناد منتشره و شواهد معتبر نشان میدهد، یکی از مهمترین راهبردهای کانونهای سلطهگر جهانی برای نفوذ در میان ملتها و ترویج ایدئولوژی و فرهنگ و #سبک_زندگی غربی، بهرهگیری از رسانهی #کتاب و انتشارات و همچنین برپایی مؤسسات و انجمنهای ظاهراً فرهنگی و هنری بوده است.
2⃣ ایالات متحده آمریکا تا پس از جنگ جهانی دوم، بهعنوان کشوری عقیم در عرصهی فرهنگ و اندیشه شناخته میشد. #فرانسیس_ساندرس در کتاب «جنگ سرد فرهنگی: سازمان سیا در عرصه فرهنگ و هنر»، آمریکای آن دوران را در انظار مردم دیگر سرزمینها، جامعهای همیشه در حال جویدن آدامس، شورولترانی دیوانهوار و هنرستیز تصویر مینماید.
3⃣ از همینرو پس از جنگ جهانی دوم و در آستانهی دوران #جنگ_سرد، شورای برنامهریزی روانی #سازمان_CIA طرح جامعی را برای عرضهی کتابهای آمریکایی ارائه کرد که تحت عنوان «خانه آمریکا» در کشورهای هدف تأسیس شد که یکی از این خانهها تحت عنوان «انجمن ایران و آمریکا» در ایران بهوجود آمد و به کار گستردهی نشر و چاپ بولتنها و نشریات و کتب مورد نظر پرداخت.
4⃣ به این ترتیب کار تهیه و نشر و توزیع کتابهایی که فرهنگ #لیبرال_سرمایهداری را ترویج میکرد، بهشدت آغاز گشت بهنحوی که چندی بعد «وی جی هدریک»، از مسئولین بخش نظارت بر اطلاعات سازمان CIA نوشت:
5⃣ «محصولات چاپی که از ایالات متحده به اروپا آورده میشوند، برآن دسته از محافل اروپایی که نسلهای متمادی آمریکا را یک کشور رو به عقب در فرهنگ میدانستهاند تأثیر ژرف و عمیقی میگذارد. کلیشههای قدیمی که بریک پیشفرض تاریخی در مورد عقبماندگی فرهنگی آمریکا استوار بودند، با طرح کتابهای سازمان CIA کم کم از بین میرفتند و همان محافلی که از توهینها و افتراها حمایت کرده بودند، اکنون بهآرامی و بهطور عمیقی تحت تأثیر قرار گرفته بودند».
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/to9nU5
💠💠 یک کتاب به عظمت یک نبرد! (3)
✡ فرانکلین، انجمن ایران و آمریکا و دیگران (قسمت اول)
1⃣ آنچه در غرب پس از جنگ جهانی دوم و برای عملی ساختن #نبرد_فرهنگی علیه مخالفان غربِ #لیبرال_سرمایهداری انجام گرفت، برطبق گفتهی #بنجامین_دیزرائیلی (اولین صدراعظم صهیونیست بریتانیا) بود که گفت:
…یک کتاب ممکن است به عظمت یک نبرد باشد…
2⃣ از همینرو طرح عظیم کتاب توسط همان شورای برنامهریزی روانی #سازمان_CIA به اجرا درآمد و هدف اولیهی آن، قرار دادن تفکرات و #فرهنگ_آمریکایی در برابر خوانندهی اروپایی و آسیایی، به مؤثرترین شیوهی ممکن بود.
3⃣ در واقع اشغالگران آمریکایی، یک جریان دائم از کتابهای عمومی را برای ناشران تجاری تضمین کردند.
4⃣ ترجمههایی که توسط بخش #جنگ_روانی حکومت اشغالگر آمریکا در اروپا چاپ و توزیع گردید، بالغ بر صدها عنوان میشد.
5⃣ از «همشهری تام پین» هاوارد فاست تا «سیاست جدید در عمل» اثر آرتور ام شلزینگر پسر و تا آثاری از لوییزا می الکات، جیمز برنهام، ویلیام فالکنر، ارنست همینگوی، ماتیسن، کارل سندبرگ، توماس والف و… و همچنین کتابهایی برای کودکان که در تأثیرپذیرترین سن قرار داشتند، مانند «داستانهای شگفتانگیز» اثر ناتانیل هاثورن، «یک یانکی از کانتیکات در دربار آرتور شاه» اثر مارک تواین و «شهر کوچکی در دشت» نوشتهی لورا اینگلز وایلدر.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/to9nU5
💠💠 یک کتاب به عظمت یک نبرد! (4)
✡ فرانکلین، انجمن ایران و آمریکا و دیگران (قسمت اول)
1⃣ در پروتکل دوازدهم از متن «پروتکلهای زعمای صهیون» دربارهی تأثیر کتاب و حیطه نشر، همچنین کنترل آن توسط #کانونهای_پنهان_صهیونیستی آمده است:
✍ «هركسی در عرصهی چاپ و نشر أعم از ناشرين، صاحبان كتابخانهها و دستاندركاران حرفهی چاپ، بخواهد در اين زمينه فعاليت كند، بايد دارای مجوز باشد. چنانچه مرتكب اشتباه يا لغزشی گرديد، بدون هيچگونه ترديدی جواز او را باطل خواهيم كرد و بدينسان ابزار فرهنگ عمومی بهعنوان وسیلهای آموزشی، در دست قدرت ما قرار میگيرد و ديگر ملتها در راههای مارپيچ و جهتگيریهای گوناگون سرگردان نمیشوند».
2⃣ یکی از رؤسای کادرهای عملیات سرّی #سازمان_CIA به نام «لی ویلیامز» در مصاحبهای که در ژوئن 1996 با واشینگتن پست انجام داد، دربارهی #طرح_کتاب این سازمان در آغاز #جنگ_سرد بهعنوان یکی از مهمترین ابزارهای #نبرد_فرهنگی و نشر و ترویج آراء و افکار اومانیستی و سکولاریستی گفت:
✍ «کتاب با دیگر رسانههای تبلیغاتی متفاوت است. عمدتاً به این علت که یک کتاب، تنها قادر است بهطور چشمگیری نگرش و کنش خواننده را تغییر دهد که قابل قیاس با تأثیر رسانهی دیگری نیست. از آنجاست که کتاب، مهمترین سلاح تبلیغات استراتژیک میشود».
3⃣ طبق اظهارات لی ویلیامز طرح سرّی مربوط به چاپ و نشر کتاب توسط سازمان CIA و دیگر #کانونهای_صهیونیستی با چنین اهدافی به اجرا درآمد.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/to9nU5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ویدئو بسیار زیبا راجع به تنظیم شدگی ثابت های کیهانی
ببینید و به دقت و زیبایی طراحی خداوند پی ببرید.
@feraghvaadyan
🔶🔷 مستبصر الجزائری «خانم دکتر فضیله قسام» پس از جستجو و تحقیق بسیار در کتابها و منابع اصلی عقاید اصیل خود را شناخت و چشم بر حقیقت گشود. او یک علوی الاصل است که در فرانسه زندگی میکند که از ۲۴ سال پیش تشیع خود را اعلام کرده است. وی پیش از آن به پیروی از آبا و اجدادش یک سنی مالکی بود. این مذهب از گذشته های دور در الجزائر رواج دارد.
این گفتگو هنگامی انجام شد که وی به زیارت کربلای معلی مشرف شده بود.
🔷 از چه طریقی با مذهب اهل بیت(ع) آشنا شدید؟
ــ آشنایی من با مذهب از طریق سیاست رایج در عرصه جهانی بود، بعد از آن درهای تشیع به روی من باز شد که ابتدای آن با انقلاب اسلامی ایران بود و ما اخبار مربوط به آن را از رسانه های مختلف آن زمان مثل روزنامه و رادیو و … پیگیری می کردیم. در آن سال ها دانشجو بودم و با دانشجویان شیعه آشنا شدم. آنها از ملیت های مختلف مثل ایرانی و لبنانی و… بودند. اینجا بود که با افکار جدید روبرو شدم...
🔶وارد بحث جستجو از مذهب حق شدید. چه شد که اندیشه ات در ساحل اهل بیت(ع) توقف کرد؟
ــ مسأله فقط مسأله اندیشه، مطالعه و پژوهش نیست بلکه قضیه قلب، احساس و دریافت وجدانی است. احساس کردم دین حقیقی این است، چرا که به قلبم راه یافت و چیزی که به قلب وارد شود نشان از حقیقت دارد.
🔺ادامه این گفتگو درسایت #رهیافته ودرلینک زیر
rahyafteha.ir/104/
🌸 بــسم الله الرحمن الرحـــیم 🌸
♻️ مقاله از آکادمی بین المللی ( sciences engineering medicine ) با عنوان:
🍃 #سازگاری_علم_و_دین 🍃 در خدمت شما هستیم 👇
💠 علم تجربی ( ساینس ) تنها راه شناخت و درک نیست، اما ساینس یکی از راه های شناخت است که فرقش با سایر روش ها در متکی بودن آن به شواهد تجربی و توضیحات آزمایش های مختلف است. از آنجایی که فرگشت به عنوان یک نگرانی برای رویداد های مهم و مرکزی مذهب مطرح بود - شامل خاستگاه تنوع زیستی و مخصوصاً خاستگاه انسان - از زمانی که اولین تفاسیر آن از چارلز داروین و آلفرد راسل والاس در سال 1858 ارائه شد تبدیل به یک ایده بحث بر انگیز در جامعه شد ✔️
➕ پذیرش شواهد فرگشت با ایمان مذهبی سازگار است، امروزه بسیاری از مذاهب ادیان قبول کردند که فرگشت زیستی در طی میلیون ها سال در طول تاریخ کره زمین تنوع حیات را تولید کرده، بسیار از آنها اظهار کردند که فرگشت و اصول دین آنها سازگار هستند،دانشمندان و نظریه پردازان به وضوح درباره شگفتی و تعجب خود در باره تاریخ جهان و حیات روی این سیاره نوشتند و توضیح دادند که آنها هیچ تضادی بین ایمانشان به خدا و شواهد فرگشتی نمیبینند 🔻
✅ علم دین بر اساس دو جنبه متفاوت از تجربه انسان هستند، در علم توضیحات باید بر اساس شواهد بدست آمده از بررسی جهان طبیعی باشد، مشاهدات و آزمایش های علمی که با یک توضیح در تضاد هست در نهایت باید به تغییر یا حتی رها کردن آن توضیح منجر شود،در مقابل ایمان دینی،به شواهد تجربی بستگی ندارد، به طور معمول شامل نیرو ها یا عوامل فراطبیعی هست و نیازی به تغییر در مواجهه با شواهد متضاد ندارد، چون آنها قسمتی از طبیعت نیستید، عوامل فراطبیعی نمیتواند با ساینس مورد بررسی قرار گرفته شوند،این به این معناست که علم و دین به طور متفاوتی با جنبه های مختلف درک انسان در ارتباط هستند، تلاش برای در مقابل هم قرار دادن علم و دین ( متضاد نشان دادن ) اختلاف نظر هایی که نیاز به وجودشان نیست را ایجاد میکند ‼️
http://www.nas.edu/evolution/Compatibility.html
🔃 ترجمه به اصل متن وفادار است
@feraghvaadyan
#تناسخ_در_یوگا
یکی از شاخصههای انحرافی یوگا اعتقاد به بحث #تناسخ است. در یوگا تناسخ به معنی « #حلول روح انسان به یک کالبد جدید در همین دنیاست.» یعنی بعد از مرگ روح انسان به عالم برزخ یا قیامت یا عوالم دیگر منتقل نمیشود، بلکه درهمین عالم در قالب و جسم جدید وارد میشود و یک #حیات_جدید را تجربه میکند و همین طور روح در زندگیهای مکرر و پی در پی به حیات خود ادامه میدهد. در آیین یوگا باتوجه به اعتقاد به تناسخ، عالم #برزخ و #رستاخیز در آن جای ندارد.
@feraghvaadyan
حکم راننده اتوبوس آشوب های خیابان پاسداران صادر شد
رئیس کل دادگستری استان تهران:
🔹حکم محکومیت راننده اتوبوسی که باعث شهادت سه نفر از مامورین نیروی انتظامی شده بود از سوی دادگاه کیفری یک تهران صادر و به صورت ویژه ابلاغ شد.
@feraghvaadyan
بدعت های #انجمن_حجتیه (بخش دوم)
📌قلب مفاهیم «حجت» و «حوادث واقعه»
✍یکی از ادعاهای انجمنیها این است که پیرو مراجع هستند و به اسلام فقاهتی معتقدند، مثلاً به میزان زیادی به شیخ انصاری استناد میکنند این در حالی است که اظهارات ایشان را گلچین کرده و مورد سوءاستفاده ابزاری قرار می دهند. مشخص نمی کنند که منظور شیخ انصاری از «حوادث واقعه» چه بود و طوری تعبیر می کنندکه گویی مد نظر وی، «مسائل حکومتی» است، «فی ان المراد بالحوادث مطلق الامور التی لابد من الرجوع فیها عرفا او عقلاً او شرعاً»، سپس توضیح می دهند در طول تاریخ شیعه، همه عوام و خواص می دانستند در مسائل عامی باید به عالم مراجعه و از او تقلید کنند، فلذا اینجا بحث مسائل حکومتی و ولایت امر مطرح است، در حالی که انجمن حجتیه در آثار خود، منظور از حوادث واقعه را مسائل مستحدثه بیان کرده و منظور از «حجت» امام را «مراجع» ولی مطابق «فانهم حجتی علیکم» با توجه به تصریح همه، از جمله شیخ انصاری، منظور از «حجت امام زمان بر ما»، «ولی فقیه» است نه مراجع.
🔺بر طبق تحقیقات، هیچ کدام از فقیهان اعم از اصولی و اخباری، هرگز نظری مطابق با نظر انجمن حجتیه پیرامون حجت و حوادث واقعه نداشتند.
@feraghvaadyan
🔻آیتاللهالعظمی نوریهمدانی در حمایت از مردم فلسطین:
☑️ مسئله اول ما قدس و مبارزه با صهیونیست است
🔹آیت الله نوری همدانی امروز در ابتدای درس خارج فقه در مسجد اعظم قم جنایات رژیم صهیونیستی و سکوت مجامع بین المللی را محکوم کردند.
این مرجع تقلید گفتند: یکی از اصول انقلاب از آغاز نهضت امام خمینی مبارزه با صهیونیست ها بوده است و امام عقیده داشتند که این #غدهسرطانی باید محو شود.
🔹قدس قبله اول مسلمانان است و یک رژیم نامشروع و غاصب آن را غصب کرد، مسلمانان و ملت های آزادی خواه باید با وحدت و همبستگی به مردم فلسطین کمک کنند و تا نابودی این رژیم نامشروع حرکت خود را ادامه دهند.
🔹 البته ما از سازمان ملل متحد توقعی نداریم، چون با پول میلیارد دلاری عربستان و استکبار اداره میشود و عملاً بعنوان یک سازمان بی خاصیت تبدیل شده است.
🔹یکی از نقشه های استکبار را ساختن فرقه های دروغین مثل #وهابیت و داعش است که به این ترتیب مسلمانان با خودشان درگیر شوند و حاشیه امن برای #اسرائیل درست کنند و ابزار اصلی و صحنه گردان آن هم عربستان است، اما ملتهای مسلمان بدانند همیشه مسئله اول ما قدس و مبارزه با صهیونیست است.
@feraghvaadyan
▪️▫️ چکیده ای از #سهم_حقوق_زن در پارادایم هایی که پایه های انقلاب های بزرگ در چند صده اخیر بوده اند.
🔻 آمریکا و فرانسه در قرن 18 دو انقلاب بزرگ و بنیادین رو به اسم خود ثبت کردند، اما هیچ حرف و سخنی از حقوق زن در آن به میان نیامد.
در فرانسه هم تا پیش از انقلاب اساسا هیچ مدرسه دخترانه ای وجود نداشت، در اواخرِ نیمه نخست قرن بیست، یعنی سال 1920 بود که قانون برابری زن و مرد در حقوق سیاسی جایی برای خود باز کرد.
(روسو،امیل، صفحه ۲۴۵)
دو قرن پس از انقلاب در فرانسه حقوق زنان به رسمیت شناخته شد.
مردان در مری انگلند حق تنبیه فیزیکی زن را تا سر حد مرگ داشتند و اگر زن زنده می ماند مرد از تعقیب کیفری جان سالم به در می برد.
مردان متاهل حق روابط جنسی با روسپیان را داشته اما زن تا زمانی که مرد او رو رها نکرده بود چنین حقی نداشتند.
اگر زن پولی رو بدست می آورد متعلق به شوهر وی بوده و اگر هم حین ازدواج مال و ثروتی را با خود به همراه می آورد مرد حق تصرف و خرج اون اموال و ثروت را داشته.
( ویلدورانت، لذات فلسفه، صفحه ۱۵۰)
در انگلیس، زنان محجور محسوب شده و حق تصرف در دارایی های خود را نداشتند! در نهایت در سال 1870 میلادی قانوت مالکیت زن شوهردار از زنان رفع حجر کرد.
در سال 1870 به موجب قانونی زنان انگلیسی از حق نگهداری پولی که بدست می آوردند برخوردار شدند. البته این قانون اخلاقیِ مسیحی را کارخانه دارانِ مجلس عوامِ انگلیس وضع کردن تا بتوانند زنان را به کارخانه ها بکشانند و نیروی کار لازم برای نیل به اهداف مالی خویش را داشته باشند.
( ویلدورانت، لذات فلسفه، صفحه ۱۵۱)
تا سال 1948 اساسا بحثی از برابری حقوق زن و مرد مطرح نبود! صرفا صحبت از حقوق دهقان در برابر ارباب و کارگر در برابر کارفرما و ملت در برابر دولت مطرح بود.در قرن 18 ادبیات فکری، یعنی ادبیاتی که کانون انقلاب های بزرگ بود برای زن نه قائل بر آزادی بود و نه استقلال!
✅ نمی دانیم چقدر از دلبستگی کانت به آراء روسو مطلع هستید، اما باید عرض کنیم که کانت از سر شوق، نوشته های روسو را مطالعه می کرده، و اندیشه های کانت که زن را لعبت مجلس آراء می دانست و اجازه نزدیک شدن آن به نقد عقل محض را نمی داد، کاملا متاثر و الهام گرفته از عقاید روسو بوده است.
لذا کاملا به بحث تساوی حق زن و مرد خط بطلان می کشد.
و عجیب نیست که تا مدت ها بحثی از حقوق زن در انقلاب های بزرگ نبوده است.
🔺 اما در ۱۴۰۰ سال پیش در قرآن گفته شده که هیچ یک از زنان و مردان و قبایل و طوائف و نژادها بر دیگران برتری ندارند، مگر به پرهیزکاری و تقوای الهی.
«یا أیها الناس انا خلقناکم من ذکر و أنثی... ان اکرمکم عند الله أتقیکم»؛
🖇 «ای مردم، ما شما را از مرد و زنی آفریدیم، و شما را ملت و قبیله قبیله گردانیدیم تا با یکدیگر شناسائی متقابل حاصل کنید. قطعا و حتما ارجمندترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شما است».( نه مرد ها به خاطر مرد بودنشان ارجمندند و نه زن ها به خاطر زن بودنشان)
@feraghvaadyan