🔴 بررسی ابعاد درخواست #وام_5_میلیارد_دلاری دولت از صندوق بین المللی پول «بعلت مسئله کرونا» - 1:
1️⃣ دو نهاد جهانی صندوق بین المللی پول و بانک جهانی، اعضایی دارند و بر مبنای واریزی های اعضا، سرمایه ای در اختیار دارند که در اختیار اعضای داوطلب دریافت وام قرار می دهند ایران در هر دو عضو است.
2️⃣ بزرگترین تفاوت این دو نهاد بین المللی در «هدف وام های پرداختی شان» است. صندوق بین المللی پول در دو حالت به یک عضو خود وام پرداخت می کند. حالت اول) آن عضو دچار مشکل تراز پرداخت شده باشد. حالت دوم) به یک بلای طبیعی گرفتار شود که آن بلای طبیعی به بحران مالی منجر شده باشد. وام ها کوتاه مدت بوده و به ارزی است که آن کشور بدان نیازمند است.
🔹 شرط پرداخت وام در حالت اول، آن است که کشور عضو باید طبق برنامه صندوق، جهت حل بحران مالی خود اقدام کند و برنامه ابلاغی صندوق اجرا شود. اما در حالت دوم(بحران طبیعی)، برنامه ای از سوی صندوق ابلاغ نمی شود.
🔸در مقابل، وام های بانک جهانی بلندمدت بوده و برای برنامه های توسعه مشخص پرداخت می شود و عملاً اقتصاد کشور مربوطه برای بلند مدت متعهد می شود که طبق برنامه های توسعه خاصی اقتصاد خود را پیش ببرد.
3️⃣ بررسیها نشان میدهد که اصولا ایران به دلیل درآمدهای نفتی بهطور ساختاری دچار کسری تراز پرداختها نشده است و به این دلیل عموما از تسهیلات صندوق بینالمللی پول کمتر استفاده کرده است. به بیان دیگر، به دلیل صادرات نفتی عموما کسری تجاری (با لحاظ کردن درآمدهای نفتی) در ایران مثبت بوده و حتی با تحریمها نیز به نظر نمیرسد که این رقم به شکل قابلتوجهی منفی شود.
4️⃣ ایران در طول تاریخ فقط دوبار از صندوق بین المللی پول وام گرفته؛ در سال 1335 مبلغ 17.5 میلیون دلار و در سال 1339 مبلغ 22.5 میلیون دلار؛ مجموعاً 40 میلیون دلار و در مدت کوتاهی نیز بازپرداخت شده است.
5️⃣ ایران از زمان عضویت در بانک جهانی با استفاده از منابع مالی آن بانک، تا قبل از انقلاب اسلامی اقدام به اجرای ۳۳ پروژه به ارزش یک میلیارد و دویست میلیون دلار و ۱۸ پروژه بعد از انقلاب اسلامی به ارزش دو میلیارد و دویست میلیون دلار کرده است.
6️⃣ ماجرای وام های خارجی که هاشمی رفسنجانی در دولت اول خود از کشورهای خارجی دریافت کرد و ایران تا سال 1372 قریب 43 میلیارد دلار بدهی خارجی بالا آورد و مجبور شد در دولت دوم خود سیاست های تعدیل اقتصادی را اجرا کند را نمی توان به صندوق بین المللی پول و بانک جهانی مربوط دانست. بدهی به نهادها و دولت های مختلفی بود.
7️⃣ عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی ایران که الحق و الانصاف در بین دولتمردان می توان وی را یکی از پرکارترین اعضای کابینه دانست و در مدت اخیری که ریاست بانک مرکزی را پذیرفته، برادری اش را هم ثابت کرده، در همین راستا، طبق اطلاعیه صندوق بین المللی پول، مبنی بر ارائه وام به کشورهای گرفتار کرونا، طی نامه ای به صندوق درخواست 5 میلیارد دلار وام اضطراری کرده.
🔻برخی تحلیلگران اقتصاد سیاسی می گویند ایران برای این 5 میلیارد دلار تعهداتی داده است که باید اجرا کند. لازم است به چند نکته اشاره شود:
🔹الف) هنوز هیچ قرارداد و تعهدی بین ایران و صندوق برای پرداخت وام برقرار نشده است و اساساً هنوز با درخواست ایران موافقت نشده.
🔹ب) طبق قوانین صندوق باتوجه به بلای طبیعی کرونا، نباید برنامه ای به ایران ابلاغ شود.
🔹ج) به نظر می رسد با توجه به نفوذ آمریکا و دولت های اروپایی در نهادهای بین المللی همچون صندوق، با درخواست ایران موافقت نشود یا نهایت اگر موافقت شود مبلغ بسیار پائین تر از 5 میلیارد دلار باشد. شاید در حد چند صد میلیون دلار!
🔹د) اساساً 5 میلیارد دلار با بازپرداخت سه تا پنج ساله، نسبت به رقم های کلان اقتصاد، مبلغ ناچیزی است و نمی تواند تغییر آنچنانی در سیاست های اقتصادی ایران ایجاد کند.
🔹و) انتقاد ما به صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و ... کاملاً وارد است اما شرایط دولت و کشور را هم باید در نظر گرفت که با چه مشکلات جدی مواجه است.
🔹ه) روابط بانکی ایران با بانک های دنیا قطع و مختل است و شاید اساساً به ایران اجازه دسترسی به همین میزان از پول هم داده نشود.
#داود_مدرسی_یان
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴 بررسی ترور (۲/۲)
تبعات ترور سردار سلیمانی برای آمریکا چه بود؟
۱. خروش یکپارچه ملت ایران و حمایت حداکثری از سپاه و نظام
۲. به محاق رفتن مذاکره و ارتقای گفتمان «مقاومت» به «انتقام»
۳. مواجهه ترامپ با چالش بزرگ داخلی و بینالمللی
۴. همدلی دو ملت ایران و عراق
۵. خروج و اخراج نظامیان آمریکا از منطقه
twitter.com/GhadiriNetwork
#احمد_قدیری
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 محاسبه هزینه تست کرونا در جلسه امروز کنگره آمریکا:
کتی پورتر، نماینده کنگره: هزینه تست کرونا در آمریکا ۱۳۳۱ دلار است. اگر قرار باشد کسی قرنطینه شود هزینه آن ۴۰۰۰ دلار است. ۳۳ درصد از مردم آمریکا به دکتر مراجعه نمیکنند چون پول هزینه دکتر را ندارند.
#نعمت_زندگی_در_ایران
💬 #فواد_ایزدی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴 بررسی ترور (۱/۲)
چرا آمریکا سردار سلیمانی را ترور کرد:
۱. در پیش بودن معامله قرن
۲. تسهیل مذاکره موشکی و منطقهای برای روحانی
۳. رهایی ترامپ از استیضاح
۴. دستاورد داخلی و انتخاباتی برای ترامپ
۵. کاهش قدرت سپاه قدس با فتنه عراق و لبنان
۶. ایران ستیزی در عراق
۷. فاصله مردم و نظام بعد از فتنه بنزینی
twitter.com/GhadiriNetwork
#احمد_قدیری
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
پوتین می ماند؟‼️
🔻 #زمانه | در روزهایی که دنیا درگیر #کرونا میباشد ، مجلس دومای روسیه با ۳۸۳ رای مثبت و ۴۳ رای ممتنع (بدون حتی یک رای مخالف) به متمم پیشنهادی درباره اصلاح قانون اساسی این کشور و تمدید دوران ریاست جمهوری (پوتین) رای مثبت داد تا به این ترتیب پوتین دیگر به طرحی مانند ریاست جمهوری مدودف نیاز نداشته باشد؛
🔹البته اولا پوتین درصورتی با این متمم موافقت کرده و در انتخابات ۲۰۲۴ نامزد خواهد شد که دیوان عالی روسیه نیز با آن موافقت کند و درثانی در قالب این طرح گویا قرارست دورههای قبلی ریاست جمهوری پوتین صفر شود تا او بتواند تا ۲۰۳۶ (دو دورهی شش ساله و درصورت کسب رای) در قدرت بماند!!
🔹 #پینوشت_تحلیلی : بنظر میرسد باتوجه به اقبال بالای روسها (مخصوصا نسل جوانشان) نسبت به پوتین در شرایط کنونی، او با مشکل چندانی در افکار عمومی این کشور متوجه نخواهد شد اما قطعا معلوم نیست در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۳۰ باتوجه به تغییر نسل چه رخ خواهد داد!!
به فضل الهی در چند روز گذشته چند بیمار مبتلا به کرونا که یکی از آنها از جانبازان شیمیایی بود نیز با تدابیر سنتی بهبود یافتند.
اول باید عرض کنم از نظر حکما، ترس از بیماری و منفی نگری درباره آن باعث ضعف سیستم ایمنی بدن شده و پذیرش بیماری توسط بدن سادهتر میشود. لازم است بدانید ترس از کرونا کشندهتر از کروناست و بسیاری از تلفات این روزها بخاطر تلقین شدید بیمار در اثر جو رسانهای است.
برخی تدابیر ساده اما بسیااار اثرگذار و زودبازده برای پیشگیری و درمان کرونا به قرار زیر هستند:
۱. ضدعفونی صرفا با گلاب یا سرکه انگور طبیعی
۲. خوردن هر ۸ ساعت یک قاشق م.خ عسل و سیاهدانه نیم کوب شده توسط هاونگ یا گوشکوب با نسبت ۳ واحد عسل و یک واحد سیاهدانه (در صورت وجود تب یا عفونت در ریه)
۳. مالیدن روغن سیاهدانه روی قفسه سینه و پشت کتفها
۴. بادکش گرم روی قفسه سینه و پشت کتفها
۵. پک زدن قلیانی که در مخزن آبش فقط عرق نعنا خالص ریخته بدون هیچ زغال و دودی. ده دقیقه صبح ده دقیقه شب. این کار بسیار زیاد ریه را گرم و هرگونه عفونت را از بین میبرد و تنفس را بسرعت راحت مینماید.
۶. مصرف سیب یا آب سیب همراه چکاندن لیمو ترش تازه
۷. در صورت تهوع ، خوردن سماق یا رب انار ملس متمایل به ترش
۸. پرهیز جدی از سردیها و تریها مانند ماهی، کاهو، مرکبات (بجز لیمو ترش)، لبنیات و..
۹. استفاده از دود اسفند و دود عنبر نسارا بشرط نداشتن سرفه شدید
۱۰. استفاده از ترکیب: ۲ لیتر سرکه سیب به اضافه ۲۵۰ گرم عسل خوب و دو بوته سیر رنده شده که ۲۴ ساعت بماند و سپس استفاده شود
۱۱. کشمش خرما انجیر عناب را به مقدار مساوی مثلا هر کدام ۲۰۰گرم در یک قابلمه به اندازه ۲۰ نفر برنج پخته میشود ریخته و با آب حدود ۱۲ ساعت روی حرارت ملایم پخته شود سپس از سبد رد کرده و صاف شود تا یک شربت غلیظ حاصل شود. از این معجون صبح و شب هر بار نصف استکان میل شود.این معجون برای عفونت ریه فوق العاده موثر است.
۱۲. زدن ورقههای پیاز در عسل(مثل نان و ماست) و میل کردن(در صورت سرفه خشک)
موارد فوق هم برای درمان شدیدترین ابتلا به کرونا موثر است.
موارد ۱ و ۲ و ۴ و ۶ و ۸ نقش پیشگیری نیز دارد.
🔴 #تحلیلl جنگ نفت و بازیگرانِ آن....
🔻 #زمانهl جنگ نفت با تصمیم امارات مبنی بر افزایش تولید روزانه نفت، عزم جدی محور ابوظبی-ریاض برای مقابله با تصمیم روسیه آشکار شد؛
🔸این جنگ از آنجا آغاز شد که روسیه با تصمیم #اوپک برای کاهش تولید نفت مخالفت کرد؛ چین (بزرگترین خریدار نفت اوپک) به علت #کرونا، تقاضا را کاهش داده و در صورت عدم کاهش تولید، تعادل بازار به هم میخورد اما روسیه نهتنها با کاهش عرضه مخالف بود؛ بلکه از #اوپک هم خارج شد!
🔹عربستان ناگهان تولید روزانه نفت خود را ۲.۳ میلیون بشکه افزایش داد. آنها ادعا میکنند ظرفیت افزایش تولید تا حدود ۳ میلیون بشکه را دارند و هنوز هم امکان افزایش عرضه (حدود ۵۰۰ هزار بشکه) را دارند!
قیمت نفت سقوط آزاد داشت و حالا #امارات هم یک میلیون بر عرضه نفت خود افزوده است...
🔸پارامترهای دیگر را در نظر بگیریم؛ #عربستان بازار نفت تثبیت شدهای دارد. بیش از نیمی از فروش نفت خارجی خود را به پالایشگاههایی میدهد که سهامدار بزرگ آنها خود عربستان است! برای بقیه هم قرارداد بلندمدت دارد... از قضا در فروش خود، ناپایدارترین بازار را در #چین داشت...
🔹نکته جالب اینجاست که #روسیه، رقیب اصلی #عربستان در بازار چین محسوب میشود. دقیقا همین چین با کاهش تقاضا، معادلات بازار نفت را تغییر داده است. و از قضا، چین در مقطع فعلی متقاضی جدی کاهش قیمت نفت میباشد. در نتیجه کاهش قیمت نفت، عامل مؤثری برای جلب بازار چین در بلندمدت است!
🔸عامل بعدی، هزینه تولید نفت است. هزینه تولید نفت در عربستان کمتر از نیمی از هزینه تولید نفت در روسیه است. فراتر از آن، هزینه تولید نفت در خارج از حوره خلیج فارس، از حدود ۲۰ دلار به بالاست و با توجه به هزینههای فروش و انتقال، این مقدار افزایش مییابد....
🔹هزینه فروش نیز ارتباط مستقیمی با میزان «حجم صادرات» دارد و در این زمینه نیز عربستان و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس حرف اول را میزنند. بعد از حجم صادرات، معیارهای «هزینه ترانزیت» و «پالایشگاههای طرف قرارداد» و... مطرح میباشند که در این زمینه نیز خلیجیها وضعیت خوبی دارند.
🔸حال با گذشت سه روز از آغاز ماراتن سخت #جنگ_نفت، میتوان قضاوت نسبی در مورد وضعیت بازار داشت. فعلا قیمت نفت میان ۳۰ تا ۳۸ دلار در حال نوسان است؛ اما کانال کلی آن را بین ۲۵ تا ۴۵ دلار ارزیابی میکنند. عربستان به انبوه ذخایر ارزی خود تکیه دارد و روسیه به خرید/ذخیره گسترده طلا اما به نظر میرسد رقابت به #جنگ_ارادهها کشیده شده باشد!
✅ آیا در این ماراتن، مسکو زودتر کوتاه میآيد یا ریاض و ابوظبی؟
🖌 #علیرضا_مجیدی
28.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢پیام فتنههای جهانی آخرالزمان
♦️سخنرانی ۲۵ دقیقهای امروز صبح علیرضا پناهیان حاوی نکات مهمی برای پشت سر گذاشتن ایام همهگیری کرونا است.
🔴عراق باید تصمیم بگیرد
محمد عبدالهی
🔰حملات دیشب آمریکا به نقاطی در عراق گرچه دستاورد نظامی برای تروریست های آمریکایی محسوب نمی شود، اما با توجه به اهداف مورد حمله یعنی فرودگاه در دست احداث کربلا، یک بخش درمانی و چند پایگاه نظامی، باید گفت آمریکایی ها #اراده مردم عراق را نشانه رفته اند؛ با این هدف که عراق بداند حرکت برخلافِ خواست آمریکا تداوم ناامنی و تهدید است.
🔰عراق زمان زیادی از دست داده و باید تصمیم بگیرد می خواهد همچنان به آمریکایی ها و #نفوذی هایشان بها دهد تا کشور را به سمت #تجزیه و تداوم ناامنی ببرند یا می خواهد با انسجام و بردن کشور به سمت ثبات سیاسی، عامل تهدید را از ریشه بکند؛
🔰بهترین مسیری که می توان در انتهایش چشم انداز روشنی برای عراق دید چیست؟
🔺رفتن به سمت گزینه #ضد_آمریکایی؟
🔺اجرای قاطع مصوبه پارلمان در اخراج آمریکایی ها و پایان دادن به منشأ فتنه؟
🔺بها و اقتدار دادن به نیروی های بسیج مردمی برای تهدید #موجودیت تروریست ها؟
یا
🔻تولید فرسایش برای عدم تشکیل دولت یا شکل گیری دولتی ضعیف و مهلت دهی به آمریکا برای #تجزيه اقلیم سنی؟
🔰اکنون تجربه دهها کشوری که مسیر #اعتماد_به_آمریکا را در تاریخشان ثبت کرده اند پیش روی عراق است. واقعیت تلخ آنست که هیچکدامشان از این اعتماد جز غارت منابع ملی ، استثمار کشور و بدعهدی ثمری ندیده اند.
#محمد_عبدالهی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴 جایگزینی برای کرونا
🔺همزمان با انگشت اشاره چین، روسیه و ایران مبنی بر احتمال حمله بیولوژیک بودن کرونا، آمریکا دهها مقرحشدالشعبی عراق را به صورت بی سابقه بمباران کرد.
رسانه ها و شخصیت های کشورهای آسیب دیده از کرونا نباید بگذارند آمریکا با خلق سوژه، جایگزینی برای کرونا در افکار عمومی جهان بتراشد.
البته شاید با مدل تولد القاعده و داعش بشود تحلیلش کرد.
#عبدالله_گنجی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
♻️ علی علیه السلام در خطبه ۱۷۸ نهج البلاغه
🔶 و ایمُ الله، مَا کَانَ قَومُُ قَطُّ فِی غَضِّ نِعمَةِِ مِن عَیشِِ فَزالَ عَنهُم إلّا بِذُنوبِِ اجتَرَحوها.........
🔶 به خدا سوگند هرگز ملتی از ناز و نعمت زندگی گرفته نشدند، مگر به کیفر گناهانی که که انجام داده اند ، زیرا خداوند بر بندگان خود ستم روا نمی دارد، اگر مردم به هنگام نزول بلاها و گرفته شدن نعمت ها به درستی نیت در پیشگاه خدا زاری کنند و با قلبهای پر از محبت از خداوند درخواست عفو نمایند آنچه از دستشان رفته باز خواهند گشت، و هرگونه فسادی اصلاح خواهد شد.
📚 ترجمه مرحوم دشتی صفحه ۳۴۱
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee