🇮🇷 مسابقه خاطره نویسی انقلاب
چند ماهی از شش سالگی را پشت سر گذاشته بودم، که زمزمه های انقلاب شروع شد. چون منزلمان در حوالی خیابان چهارمردان قم بود و این خیابان هم تقریباً اولین جایی بود که حرکت های مردمی سال 57 را شروع کرد، بنابراین خیلی زود با واژه های تظاهرات، درگیری، شهادت، گازاشک آور، گلوله ی پلاستیکی و ... آشنا شدم.
آن روزها برای من مانند رویای شیرینی است که تا سالیان سال طعم خوشش در کامها می ماند. نه این که فهم درستی از انقلاب داشته باشم، بلکه از این که تقریباً تمامی فامیل دور هم جمع بودند و همیشه حرفهای تازه برای گفتن و شنیدن بود، برایم لذتبخش بود.
از خاطرات تلخی که از دوران انقلاب به یادم مانده است، شهادت یکی از اقوام به نام شهید ابوالفضل شیخ زاده بود.
هنوز چهره ی بشاش و خندانش با آن صورت گرد و موهای فری در خاطرم می درخشد. بسیار شوخ طبع بود و پر انرژی. طوری که حضورش، هر جمعی را به خنده و حرکت وا می داشت. روز عید فطر به همراه دیگر جوانان فامیل به تظاهرات رفتند. آن روز صدای رگبار گلوله لاینقطع ادامه داشت. البته برای ما تقریباً این صدا عادی شده بود و آن وحشت روزهای اول را نداشتیم. فردای آن روز با خبر شدم که ابوالفضل تیر خورده و در بیمارستان سهامیه بستری است.
جریان را این گونه تعریف کردند که بعد از اقامه ی نماز عید فطر در زمین ریسباف(ورزشگاه شهید حیدریان فعلی)، مردم شروع به تظاهرات می کنند، آن زمان آوازه ی مجاهدی در بین اهالی شهر پیچیده بود به نام «شیخ علی سنگ انداز». شیخ علی که بعدها فهمیدیم فامیلش «اوسطی» است، به این دلیل به سنگ انداز معروف شده بود که با ظاهری پارتیزانی در تظاهرات حاضر می شد و با فلاخن (که قمی ها به آن سنگ قلاب می گویند) به سمت گاردی ها و پلیس سنگ پرتاب می کرد. آنقدر این پرتاب ها دقیق و پرشتاب بود که وقتی مأمورها از حضور وی در جمع تظاهرکنندگان مطلع می شدند، وحشت می کردند.
به هر حال آن روز شیخ علی در خیابان چهارمردان و در مقابل کوچه عشقعلی مورد اصابت گلوله قرار گرفته و به زمین می افتد. مردم از میانه ی خیابان پراکنده شده و به کوچه ها پناه می برند. ابوالفضل شیخ زاده که این صحنه را می بیند برای کمک به شیخ علی به سوی او می رود، که خودش هم مورد اصابت گلوله قرار می گیرد. گلوله از یک سمت پهلویش وارد و از سمت دیگر خارج شده بود.
فردای آن روز به همراه برخی از اقوام به دیدنش رفتیم، خاطرم نیست که هیچ کس را به اتاقش راه ندادند، یا فقط من را به واسطه ی کمی سنم راه ندادند. ولی از پشت پنجره او را دیدم که بی هوش روی تخت افتاده بود و شکمش را پانسمان کرده بودند.
چند روزی بیشتر نکشید که به خاطر پارگی روده هایش در اثر اصابت گلوله و عفونت شدیدی که به او دست داد، به شهادت رسید. آن روزها شایع بود که جنازه ی شهدا را ساواک توقیف و خانواده اشان را جریمه می کند و به اصطلاح پول تیر می گیرد. اگر اشتباه نکنم بابت هر تیر؛ پنج تومان. به همین دلیل پیکر ابوالفضل تشییع نشد و توسط آقای آزادگان (که دایی او بود و شوهر عمه ی من) و برخی دیگر از اقوام، شبانه و مخفیانه از سردخانه ی بیمارستان خارج و در زیر زمین قبرستان امامزاده احمدبن قاسم(ع) دفن شد. تصور می کنم او تنها شهیدی است که در این قبرستان مدفون است.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ارسالی از خانم بهاره سادات حسینی از شهرستان محلات استان مرکزی
تشکر از شما 💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استقلال و اقتدار، دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران
♦️تحریمهای ایران را لغو کنید
🔹بیش از سههزار تن در آمریکا در طوماری خطاب به رئیسجمهوری آمریکا خواستار لغو تحریم کشورهایی همچون ایران شدند؛ چرا که این تحریمها تأثیر همهگیری کرونا را افزایش داده است.
🔹امضاکنندگان این طومار اظهار کردهاند: به طور گستردهای گزارش شده است که تحریمها به طور مستقیم مانع دستیابی به دارو و تجهیزات پزشکی از جمله واکسن کووید-۱۹ در ایران، ونزوئلا و سایر کشورها شده است. بنابراین پیشاپیش مشهود است که تحریمها مانع ناروایی در پاسخ به همهگیری هستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مجری سرشناس آمریکایی خطاب به مردم یمن: طاقت بیاورید، فروپاشی عربستان نزدیک است!
♦️تمام شواهد تاریخی حاکی از این است که عربستان در مسیر فروپاشی قرار گرفته و آخرین نفس های خود را می کشد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴رفع یک شبهه قدیمی؛ وعده آب و برق مجانی!!! از طرف امام خمینی(ره)
کتاب من زنده ام"
"خاطرات دوران اسارت معصومه آباد" 📗#معرفی_کتاب📗
اسارت مفهومی است که تا اسیر نشده باشی نمیتوانی آن را درک کنی. برای یک مرد هم مفهوم اسارت غیر قابل تصور است چه رسد به اینکه این اتفاق را از زبان یک دختر ۱۷ ساله بشنوی.
"من زندهام" عنوان کتابی است نوشته معصومه آباد که به شرح خاطرات دوران چهار ساله اسارت وی از سن ۱۷ تا ۲۱ سالگی در چنگال ارتش بعث عراق می پردازد.
واقعیت این است که هر کسی موقع ورق زدن کتاب و لا به لای خطوط آن دو احساس «اندوه و غم» و «عزت و افتخار» را توأمان تجربه می کند و جاهایی از کتاب را از پشت پرده ی اشک خواهد خواند... برای دریافت کتاب صوتی نمایشی به ایران صدا مراجعه نمایید.🌸