🍃 بصائر علوی
🔴🟢 شش صفت ناپسند که حاکم اسلامی نباید داشته باشد
لَا يَنْبَغِي أَنْ يَكُونَ الْوَالِي عَلَى الْفُرُوجِ وَ الدِّمَاءِ وَ الْمَغَانِم وَ الْأَحْكَامِ وَ إِمَامَةِ الْمُسْلِمِين الْبَخِيلَ فَتَكُونَ فِي أَمْوَالِهِم نَهْمَتُه وَ لَا الْجَاهِل فَيُضِلَّهُمْ بِجَهْلِهِ وَ لَا الْجَافِي فَيَقْطَعَهُمْ بِجَفَائِهِ وَ لَا الْحَائِفُ لِلدُّوَلِ فَيَتَّخِذَ قَوْماً دُونَ قَوْمٍ وَ لَا الْمُرْتَشِي فِي الْحُكْمِ فَيَذْهَبَ بِالْحُقُوقِ وَ يَقفَ بِهَا دُونَ الْمَقَاطِعِ وَ لَا الْمُعَطِّلُ لِلسُّنَّةِ فَيُهْلِكَ الْأُمَّةَ. خطبه_131
كسى كه بر ناموس مردم، جان مردم، بیت المال و [اجرای] احكام دين سرپرستی مییابد و پيشوايى مسلمانان را بر عهده میگیرد [اولا] نباید بخيل باشد تا به مال مردم طمع بورزد، [ثانیا] نبايد نادان باشد تا با جهل خويش آنان را به گمراهى بكشاند، [ثالثا] نباید ستمگر باشد تا [رشتهی اعتماد] مردم [به حکومت] را قطع بکند، [رابعا] نباید جفا كار باشد تا گروهى را بر گروه ديگر [بیهوده] مقدّم بدارد، [خامسا] در قضاوت نباید رشوهگير باشد تا حق حقداران را تباه کند و در رساندن حقّ به صاحبانش كوتاهى بكند، و [سرانجام] نبايد سنّت پيامبر خدا (ص) را مهمل بگذارد تا بدين سبب امّت را دچار تباهى و نابودى کند.
✅✅چند نکته:
◇ حاکم بخیل به مال مردم طمع میورزد،
◇ حاکم نادان مردم را به گمراهی میکشاند،
◇ حاکم ستمگر اعتماد مردم به حکومت را مخدوش میکند،
◇ حاکم ظالم گروه گرایی به وجود میآورد،
◇ حاکم رشوه گیر حق حقداران را ضایع میکند،
◇ حاکمی که احکام اسلامی را اجرا نکند، جامعه را هلاک میکند.
#روشنگری
#بصیرت_افزایی
#ثامن
#نهج_البلاغه
@roshhangarii
🔺🔸تحلیل
❓❓❓چرایی استيضاح ترامپ
🔹کهولت سن بایدن و احتمال مرگ وی، حتی قبل از پایان دوره چهار ساله، دموکراتها را بر آن داشته تا در اقدامی پیشدستانه، مانع ورود مجدد ترامپ به عرصه رقابت انتخابات ریاست جمهوری گردند.
🔹بدین ترتیب، ترامپ اولین رئیس جمهور در تاریخ آمریکا خواهد بود که دو بار استیضاح میشود. استیضاح، ترامپ را از تصدی مقامات دولتی در آینده منع خواهد کرد و از حضور مجدد وی در انتخابات ریاست جمهوری 2024 ممانعت مینماید. به همین علت، این استیضاح چیزی فراتر از یک عمل نمادین است. علاوه بر این در صورت موفق بودن استیضاح، ترامپ از مزایای قانون "رئیس جمهور سابق" نیز محروم میگردد که مهمترین بخش آن، سلب مصونیت از وی است. ترامپ با ترک دفتر ریاست جمهوری، مصونیت خود را نیز از دست میدهد و سپس وی را میتوان به خاطر نقش آفرینی در حمله به کنگره، تحت پیگرد قانونی قرار داد.
🔹استیضاح ترامپ روند "یک دولت" و "دو ملت" را عینیتر میسازد و به مثابه یک پیشران، گسلهای چند لایه و روی هم افتاده اجتماعی را در ایالات متحده فعالتر خواهد کرد. آمریکا وارد شیب تندی از تحولات شده که حتی ذات محافظهکاریِ درون لیبرال دموکراسی نیز نمیتواند مانع حرکت آن گردد.
📝رضا سراج
#روشنگری
#بصیرت_افزایی
#ثامن
#عصر_پسا_آمریکا
@roshhangarii
⚠️🔺⚠️حمایت چهره «کاسبان تحریم» و «ترامپیست های ایرانی»
فائزه هاشمی دختر هاشمی رفسنجانی یکی از بازی های پیچیده اصلاح طالبان را لو داد
او گفته بود:«دوست داشتم آقای ترامپ انتخاب شود؛ به خاطر فشارهایی که ترامپ به ایران میآورد ما مجبور میشدیم یک تغییر سیاستهایی را داشته باشیم.
این اظهارات بار دیگر چهره بدون روتوش کاسبان تحریم را نمایش داد.
طیف تندرو اصلاح طلب همواره حامی و مدافع تحریم مردم ایران بوده است. برای نمونه در آذر سال 88- در اوج آشوب های فتنه 88- نامه ای از سوی سران فتنه و لیدرهای جریان فتنه به آمریکا ارسال شد.
سران و لیدرهای فتنه ۸۸ در نامه ارسالی به مقامات آمریکایی تاکید کرده بودند که «حکومت ایران به لحاظ استراتژیک احساس قدرت می کند و دستیابی به بمب اتم این قدرت استراتژیک را تقویت خواهد کرد»؛
مهدی هاشمی نیز در سال 88 صراحتا اعلام کرد که مشغول رایزنی با آمریکایی ها برای تحریم مردم ایران است. یکی از نتایج اقدامات ضدایرانی فعالین فتنه - طیف تندرو اصلاح طلب- در سال 88 صدور قطعنامه 1929 علیه ایران در اولین سالگرد فتنه بود.
«جان هانا» از مقامات دولت بوش و از اعضای ارشد اندیشکده های آمریکایی -۲۸ مهر ۸۸ - از ملاقات با شخصیتهای نزدیک به سران فتنه خبر داد و به روزنامه لسآنجلس تایمز گفت: «مطمئناً پیامی که من از گردهمایی اخیر فعالان ایرانی در اروپا که در میان آنها بعضی شخصیتهای نزدیک به رهبری جنبش سبز حضور داشتند_ شنیدم این بود که تحریم باید اعمال شود و این تحریم باید هرچه شدیدتر باشد، تحریم ضعیف و یا تدریجی فقط به رژیم این امکان را میدهد که با وضعیت جدید خودش را تطبیق دهد. آنها گفتند برای اینکه تحریم مؤثر باشد، باید به صورت شوک وارد شود که فلج کند و نه به صورت واکسن»
#روشنگری
#بصیرت_افزایی
#ثامن
@roshhangarii
🔰🔰 مردم سالاری دینی(24)
💢 مسابقه خدمت یا حقوقهای نجومی؟
🔻 یکی از وجوه مردم سالاری دینی صاحب و مالک دانستن نظام و حکومت از سوی آحاد مردم است. لذا مردم سود و زیان کشور را از آن خود میدانند.
🔹این مولفه وقتی به تمامه در جامعه ساری و جاری باشد، هر موضوعی که در هر کجای کشور رخ دهد، شاهد موجی از همدردی و همدلی هستیم که کمکهای مومنانه در موضوع کرونا یکی از جلوههای روش آن است.
🔸در واقع مسابقه خدمت، شاخص مردم سالاری دینی است و این شاخص در مسئولان وزن بیشتری دارد.
🔹در نقطه مقابل، مسابقه برداشت از سفره انقلاب، مسابقه اشرافیگری و مواردی مانند حقوق های نجومی از شاخص های نظام های غیر دینی است، هرچند در شعار و ظاهر ادعای دینی و انقلابی گری داشته باشند.
🔺به نظر میرسد راه صیانت از مردم سالاری دینی، برجستهسازی همین شاخصها و روشنگری مستمر پیرامون آنهاست تا مردم با چشمانی باز، افرادی را به عنوان کارگزاران نظام برگزینند که به مناصب حکومتی به چشم غنیمت ننگرند.
#روشنگری
#بصیرت_افزایی
#ثامن
#مردمسالاری_دینی
@roshhangarii
🌴🌴یا فاطمه ای مظهر دین وصلابت
جان داده ای در راه اسلام و امامت
جانباز و هم نوشیده ای شهد شهادت
تا ره نباشد گم برای شیعیانت🌴🌴
⬛️◼️شهادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه سلام الله علیها تسلیت باد◼️
#روشنگری
#بصیرت_افزایی
#ثامن
@roshhangarii
🌀🔸بصائرعلوی
🔹فریب خوردن از رسانه خبری
حکمت 98 نهج البلاغه
اعقِلُوا الْخَبَرَ إِذَا سَمِعْتُمُوهُ عَقْلَ رِعَايَةٍ لَا عَقْلَ رِوَايَةٍ ...
ترجمه:
«چون خبرى را شنيديد، آن را از روى فهم و آگاهى درك كنيد و به دريافت لفظ روايت بسنده نكنيد، ...».
برداشت:
عموم شارحان حدیث، این روایت را بر بایسته های تحمّل حدیث حمل کرده اند اما امکان تطبیق آن بر شنیدن اخبار از رسانه های مدرن نیز وجود دارد. تعقل در خبر رسانه، وجوه گوناگونی دارد.
یکی از وجوه مهم تعقل در خبر رسانه این است که دقت کنیم فرستنده خبر با فرستادن این خبر میخواهد چه تغییری در رفتار یا عقاید یا آرای سیاسی من ایجاد کند؟
برای روشنتر شدن منظور، باید به خاطر آورد که مهمترین ارکان خبررسانی عبارت است از:
فرستنده (Sender)،
گیرنده (Receiver)،
پیام (Signal)،
بازخورد (Feed back).
بازخورد همان اثر پیام یا رفتار معینی است که دریافت کننده، تحت تاثیر پیام، آگاهانه یا ناآگاهانه از خود بروز میدهد.
در دانشهای مربوط به ارتباطات و عملیات روانی از روشهای ترغیب کنندگی یا اقناع مخاطب بحث میشود. این روشها مشتمل بر برخی ترفندهای زبانی و مغالطات منطقی و ... است که فرستنده در نحوه خبررسانی خود به کار میگیرد تا گیرندهی پیام را به انجام کاری وادار بکند یا از انجام کاری بازبدارد.
یکی از مهمترین وجوه تعقل در هر یک از خبرهای یک رسانه همین است که از خودمان بپرسیم این رسانه در انتقال این پیام، کدام ترفندهای زبانی را به کار گرفته و به وسیله آن میخواهد مرا به کدام کنشسیاسی وادار بکند یا از کدام کنش سیاسی بازبدارد؟ اگر چنین تعقّلی در شنیدن اخبار انجام پذیرد، فریب خوردن از رسانه به حداقل خواهد .
#روشنگری
#بصیرت_افزایی
#ثامن
#سواد_رسانه
@roshhangarii
حرف روز
🔹🔸ارائه برنامه به جای دوقطبیسازی کاذب
در فاصله چند ماه مانده به انتخابات، با توجه به اخبار و گزارشهایی که از جریانات و گروههای سیاسی منتشر میشود، مانند دورههای گذشته انتخاباتی، توجه نیروهای سیاسی در کشور به سمت آرایش، سازوکارهای رسیدن به وحدت و بهطورکلی بر امور شکلی تمرکز یافته است و آنچه کمتر موردتوجه قرار میگیرد ماهیت حقیقی منافع ملی است که میبایست اکنون در مدار تحرکات سیاسی قرار گیرد.
نکات تحلیلی:
امروز کشور با مسائل و موضوعات عمدهای در عرصههای مختلف سیاست خارجی تا اقتصاد مواجه است که ارائه راهکار و برنامه ملموس و قابلاجرا برای آنها در کنار اقدامات شکلی، امری ضروری محسوب میشود؛ امری که در صورت کمتوجهی نسبت به آن تبعات منفی به بار خواهد داشت؛ ازجمله، 1- مانور جریانات برای کسب حمایت مردم اگر حول کارآمدی برنامهای و دفاع جریانات و گروهها از برنامهها نباشد، به سمت مانور بر دوقطبیهای کاذب حرکت خواهد کرد؛ اتفاقی که منافع ملی را در رقابتهای انتخاباتی به حاشیه خواهد برد و انتخاب مردم را دچار خطا خواهد کرد. لذا از هماکنون میبایست مطالبه مردمی بر ارائه برنامه و ایده حکمرانی کارآمد قرار گیرد. 2- مشارکت مردم در انتخابات ارتباط مستقیمی با ایدهها و راهکارهای ارائهشده توسط احزاب و گروهها دارد. لذا اگر مردم مشاهده کنند که گروههای فعال در انتخابات دارای راهکار و برنامه جدید هستند، بالطبع انتظار میرود مشارکت فعالی در انتخابات داشته باشند و مسلماً خلاف این مطلب نیز صادق است، یعنی تمرکز جریانها صرفاً بر جنبههای شکلی، تحرک جدید در ذهنیت عمومی ایجاد نمیکند.
نکات راهبردی: جریانات سیاسی مدعی حضور در انتخابات میبایست برنامه و ایده خود را برای حوزههای مختلف سیاست داخلی و خارجی، در مرئی و منظر ملت ایران قرار دهند و به عبارتی پاسخ خود را به نیاز روز جامعه بهطور شفاف ارائه دهند. در این صورت انتخابات جهت درست و قابلقبول خود را خواهد یافت. این امر مهم میبایست از هماکنون محور مطالبه از احزاب و جریانهای سیاسی باشد. در حال حاضر وظیفه این مطالبهگری بر عهده رسانهها و فعالین فضای مجازی است که افراد و جریانها را دعوت به ارائه برنامه نمایند تا این مطالبه در ماههای منتهی به انتخابات محور اقدام و عمل سیاسی قرار گیرد.
📝 مصطفی برزکار
#روشنگری
#بصیرت_افزایی
#ثامن
#انتخابات
@roshhangarii
🛑 اعلام جرم دادستان قوه قضاییه علیه وزیر ارتباطات بدلیل عدم اجرای حکم فیلترینگ اینستاگرام
🔹استنکاف وزیر ارتباطات از اجرای حکم قوه قضاییه برای فیلتر کردن اینستاگرام، شکایت صداوسیما، عدم اجرای حکم انسداد فیلترشکنها و عدم اجرای دستور رییس مرکز ملی فضای مجازی برای کاهش پهنای باند پیامرسانهای خارجی از اتهامات وزیر ارتباطات است/برنا
#روشنگری
#بصیرت_افزایی
#ثامن
@roshhangarii
⭐☆روشنگری ☆⭐
🛑 اعلام جرم دادستان قوه قضاییه علیه وزیر ارتباطات بدلیل عدم اجرای حکم فیلترینگ اینستاگرام 🔹استنکاف
دادسرای تهران: طی ۲ سال اخیر حکم فیلترینگ هیچ شبکه اجتماعیای صادر نشده است
🔹پرونده قضایی آذری جهرمی با شکایت تعداد زیادی از اشخاص حقیقی و حقوقی تشکیل شده اما در متن تقطیع شده منتشره اغلب این موارد اتهامی حذف شده است.
🔹برخی دیگر از عناوین اتهامی متعدد برای وی، نتیجه گزارشهای نهادهای مردم نهاد، ضابطین و ارگانهای مختلف بوده که بر اساس نص صریح قانون به دلیل مقدماتی بودن تحقیقات و پرونده، از اعلام جزییات آن معذوریم.
#روشنگری
#بصیرت_افزایی
#ثامن
@roshhangarii
🔴 بازگشت نمایشی به برجام؛ منافع ملی یا اهداف انتخاباتی؟
🔻 واعظی: شرط بازگشت آمریکا به برجام این است که به قبل از ترامپ (ژانویه ۲۰۱۷) برگردند.
🔹این روزها بررسی برخی سخنان و تحلیل ها منعکس شده از سوی دولتمردان که بر خلاف تدبیر مقتدرانه و منطقی نظام مبنی بر بازگشت آمریکا به تعهدات آن و لغو تحریم ها میباشد تداعی کننده موضع گیری ۷ سال پیش است که گفته میشد: «هر توافقی بهتر از عدم توافق است»
تحلیل: به نظر می رسد در پایان حیات سیاسی دولت اعتدال و در آستانه انتخابات۱۴۰۰، بازگشت آمریکا به برجام حتی به صورت نمایشی و حداقلی اولویت اول برخی دولتمردان است. گزینه ای که گرچه منطبق با سیاست کلان نظام و منافع ملی نیست ولی میتواند سوژه مناسبی برای مانورهای انتخاباتی و کری های جناحی باشد!
📝 جواد بیژنی
#روشنگری
#بصیرت_افزایی
#ثامن
@roshhangarii
11.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
واکنش صریح امیرآبادی به توهین روحانی به مجلس.
مجلس بیت المال را از جیب رانتخواران تفریق و به جیب مستضعفان واریز می کند، با این جمع و تفریق را بلدیم
احمد امیرآبادی عضو هیئت رئیسه مجلس: مشکل رئیسجمهور این است که همین جمع و تفریق را در کلاس اول یاد نگرفته زیرا اگر بلد بود، متوجه می شد مجلس رانت ارز 4200 تومانی را که رئیسجمهور و معاون اول وی طی چند سال اخیر در اختیار عدهای خاص مانند پسرخالهها، دختر وزیر و ... قرار داده بود را تفریق کرده و مابهالتفاوت آن را جمع و در جیب مردم ریخته است.
آقایان در این چند سال ارز 4200 تومانی را تنها در اختیار افرادی که با آنها ارتباط حزبی یا گروهی داشته و یا از خویشاوندان و اقوامشان بودهاند، قرار دادهاند و این افراد هم یا کالا به کشور وارد نکرده و یا کالاهای وارد شده را با قیمت بسیار بالا در بازار فروختهاند.
اگر رئیسجمهور این جمع و تفریق را بلد است که بله ما نمایندگان این جمع و تفریق را بلد نیستیم، ما تنها این جمع و تفریق را بلدیم که از جیب رانتخواران کم و تفریق کرده و به جیب مردم مستضعف و محروم بریزیم.
یک نفر به روحانی بگوید، هشت سال دولت ات تمام شد کاری بکن!
#روشنگری
#بصیرت_افزایی
#ثامن
@roshhangarii
🔰🔰دولت انقلابی(1)
💢موضوع: چیستی دولت انقلابی
🔻برای روشنتر شدن ابعاد مختلف دولتی با نشان انقلاب اسلامی، لازم است تعریفی مشخص از آن ارائه شود. دولت انقلابی؛ دولتی برخوردار از روحیه جهادی، با نشاط و پر تلاش و دارای انگیزه جهت حل مشکلات کلان کشور است.
🔹 چنین دولتی در بزنگاههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و بینالمللی به جای بهانه تراشی برای فرار از مسئولیت، از تمامی ظرفیتهای موجود کشور و محیط پیرامونی آن برای رفع موانع حرکت نظام جمهوری اسلامی به سمت اهداف مادی و معنوی خود، بهره میبرد. باید توجه داشت که در منطق سیاسی رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی؛ جوان گرايی در تقابل با شايستهسالاری نيست.
🔸نباید با تاكيد بر جوانگرایی، شایستگان را حذف کرد و يا امور را به دست جوان کمتجربهتری سپرد که فاقد شايستگي و تخصص لازم برای پیشبرد امور کلان کشور هستند. بدون شک نگرش رهبری بر سپردن امور به جوانان شايسته و صاحب صلاحيت است و بايد نسبت به اين شاخص دقت لازم را داشت تا نسخه اتخاذ شده به فساد و ناکارآمدی بیشتر منتهی نشود.
🔹در تعریف رکن انقلابی بودن عبارت دولت باید بیان کرد که بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب، دولت حزباللهی عبارت است از: «دستگاه مدیریتی تحقق ارزشها و مسئول اجرای قانون اساسی که ارکان مختلف آن معتقد به اصول و مبانی انقلاب اسلامی باشد.» به عبارت دیگر پشتوانه چنین دولتی، اعتقاد به مبانی ناب و قاطع حکومت اسلامی است و دغدغه اصلی این دولت حل مسائل مردم و انقلاب اسلامی بر اساس نظامات برآمده از اندیشه اصیل انقلاب اسلامی است.
🔺طبق بیانات آیت الله خامنه ای اگر دولت از خصیصه «روحیه انقلابی و اسلامی عمیق» بهرهمند باشد، تمام برنامهها و اهداف آن دولت در حوزههای روبنایی جامعه مثل اقتصاد تحقق میپذیرد.
📝اشکان گل افشان
#روشنگری
#بصیرت_افزایی
#ثامن
#دولت_انقلابی
@roshhangarii