📸 نشست رسانهای «بازی را بکش» / وظیفه ما طرح مسئله است و ارائه راهحل برای آن بر عهده مسئولان و جامعهشناسان خواهد بود.
💠در هفتمین روز از جشنواره چهل و سوم، نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «بازی را بُکش» با اجرای محمدرضا مقدسیان و با حضور محمدابراهیم عزیزی (نویسنده و کارگردان)، مصطفی کیایی (تهیهکننده)، حسین جلیلی، (مدیر فیلمبرداری)، نیما جعفری جوزانی (تدوینگر)، محسن کیایی، متین حیدرینیا و پوریا رحیمی سام (بازیگران) برگزار شد.
💠مصطفی کیایی: من از طریق محمد بحرانی با فیلمنامه این کار آشنا شدم. با توجه به فضا و مضمونی که داشت، احساس کردم این متن قابلیت تبدیل شدن به یک فیلم خوب را دارد. فیلم ساختن در فضای ملتهب و پرهیجان فوتبال، چالشها و سختیهای خود را داشت، اما در نهایت خوشحالم که این فیلم ساخته شد.
🔗 متن کامل خبر:
http://roubesh.ir/post/2004
📡 اخبار جهان هنر/ روبش
🆔 @roubesh
اخبار جهان هنر
📍آیا این استوری را میشود معادل یک فراخوان محاسبه کرد؟! 📝 مهدیار 📡 اخبار جهان هنر/ روبش 🆔 @roubesh
🎯 در ابتدای نشست فیلم «بازی را بکش»، مصطفی کیایی تهیهکننده فیلم اثر خود را به دو بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون رضا بابک و مرضیه برومند تقدیم کرد و گفت: از اینکه بعد از هفت سال به جشنواره فیلم فجر بازگشتهام، بسیار خوشحالم.
📝 مهدیار
📡 اخبار جهان هنر/ روبش
🆔 @roubesh
📸 نشست رسانهای «شوهر ستاره» / ما در جامعه ایران درگیر قشر رادیکالی حداقلی هستیم که نظراتش را به اکثریت بسط میدهد.
💠در هشتمین روز از جشنواره چهل و سوم فجر، نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «شوهر ستاره» با اجرای سونیا پوریامین و با حضور ابراهیم ایرجزاد (کارگردان)، علی اوجی و نرگس محمدی (تهیهکنندگان)،علیرضا برازنده (مدیر فیلمبرداری)، حامد بهداد، فریبا نادری، نازنین احمدی و هومن حاجی عبداللهی (بازیگران) برگزار شد.
💠ابراهیم ایرجزاد: هیچ پیامی جز این که زنان ایرانی شایسته احترام بیشتر هستند، در این فیلم سینمایی وجود ندارد. مردم ایران نشان دادهاند که در کنار زنان هستند. من هم خواستم بهاندازه خود سهمی در این مسیر داشته باشم.
📸 متن کامل خبر:
http://roubesh.ir/post/2005
📡 اخبار جهان هنر/ روبش
🆔 @roubesh
اخبار جهان هنر
♨️سفر به ترکیه با سندباد، البته با ملاحظات! 🔸برنامهی تلویزیونی «سندباد» دومین فصل خود را سپری میک
📍صنعت سریالسازی در ترکیه؛ تیغ دولبه کشور همسایه
✏️ بیش از ۲۰ سال است که ترکیه با ساخت سریالهایی در گونههای مختلف چون درام، اکشن، تاریخی، پزشکی، طنز و عاشقانه و فروشهای میلیونیِ آثار به سراسر جهان، همچون کره جنوبی توانسته به معرفی کشور خود بپردازد و از سوی دیگر به اقتصاد رو به زوال خود کمک کند.
اما این سریالها بهنوعی تیغ دو لبه هستند چرا که جامعه واقعی ترکیه آن چیزی نیست که در این سریالها به نمایش گذاشته میشود و اغلب این سریالها برای جامعه سنتی ترکیه قابل مشاهده نیست و مخصوص جامعه غربی و غربگرای ترکیه است.
✏️ این سریالها با عشقهای مثلثی، شخصیتهای تکراری و کلیشهای و ... نهتنها بار معنایی خاصی ندارند بلکه اکثر آنها باعث فروپاشی خانوادهها خصوصا در ایران شدهاند.
نکته قابل ذکر درمورد این سریالها این است که با وجود نکات منفی اخلاقی، امیدآفرینی و فرزندآوری را تشویق میکنند و پرچم ترکیه در بسیاری از سکانسها دیده میشود. این در حالیست که سریالهای نمایش خانگی ایران فضایی کاملا سیاه علیه کشورمان دارند.
✏️ دستهی دیگری از سریالهای ترک به بهانه مبارزه با صوفیان، بخش مذهبی و دیندار ترکیه را هدف گرفته و یک اسلام حداقلی را نماینده اسلام ناب محمدی(ص) معرفی میکنند که با جماعت لائیک ضد دین دوستی و رفاقت دارند و از جماعت مسلمان به اسم فرقه صوفیه فاصله گرفتهاند.
سریالهایی چون «شربت زغال اخته» و «غنچههای سرخ» از این دست سریالهای ضد دین ترکیه هستند، تا جایی که حتی اردوغان درمورد آنها گفته: "سریالهای ما رسما ما ضد دین شدهاند."
✏️ بخش دیگری از سریالهای ترکیهای خصوصا سریالهای تاریخی و امنیتی ترکیه در جهت اهداف شوم سیاسی و منطقهای دولت اردوغان عمل میکند. سریالهایی چون «حریم سلطان» و «کوسم سلطان»؛ از جمله این سریالها هستند که افزون بر فضایی آمیخته با خیانت، دروغ و تحریف خصوصا در ارتباط با صفویان و ایران، در بسیاری از موارد باعث ایجاد علاقهی مخاطبان به پادشاهی عثمانی میشوند.
بهعلاوه، دارای گفتگوهایی بین شخصیتهاست که صریحا ادعاهای تجزیهطلبانه در ارتباط با استانهای ایران را بیان میکند.
✏️ سریالهای ترکیهای دستهی دیگری هم دارد که در کنار فضای قومگرایی، اسلام متفاوتی را به نسبت سریالی چون «حریم سلطان» به مخاطب ارائه میدهد و مخاطب با شخصیتی چون «عثمان» در سریال «قیام عثمان» نسبت به او و خانوادهاش علاقهمند میشود. جالبتر اینکه عثمان دختری به نام فاطمه داشته است و نوادگان وی سالها بعد به دشمن شیعیان تبدیل شده و جنگ فرسایشی بیهودهای علیه صفویان را آغاز میکنند و به هتک حرمت قبور متبرکه شیعیان در منطقه میپردازند.
✏️ در حالی که در صنعت فیلمسازیِ ایران نسبت به گونهی تاریخی بهشدت کمکاری شده است، خصوصا درمورد عصر باشکوه صفویه، به جز سریال «روشنتر از خاموشی» که در ارتباط با زندگی ملاصداری شیرازی و «مهیار عیار» در ارتباط با یک عیار که قبلا راهزن بوده و در همان عصر ملاصدرا زندگی می کرده است، سریالی ساخته نشده است.
غالب سریالها در دوره قاجار ساخته شده است که متاسفانه پشت آن هم عموما دلایل سیاسی و ضد دین و ضد ایران نهفته است.
✏️ مسئولان تلویزیون و بهویژه نمایش خانگی بهتر است نگاهی عمیقتر و دقیقتر به سلسلههایی چون صفویه، سلجوقیان و آلبویه داشته باشند و آثاری درخور تولید کنند تا روایت اول این دورههای زمانی به دست مردم همین مرز و بوم باشد، در غیر این صورت غریبهها هر دروغی را وارد واقعیت تاریخ خواهند کرد.
📝 حمید عارفی
📡 اخبار جهان هنر/ روبش
🆔 @roubesh
✅ نقدِ بجای محمد امین میمندیان، به تحریف سخنان رهبر انقلاب توسط روزنامه فرهیختگان.
در روزگاری که حتی روزنامههای مدعی انقلابیگری، با وجود در دسترس بودن متن دقیق بیانات دست به تحریف سخنان امام جامعه میزنند، باید مراقب ورودیهای ذهنمان باشیم.
عجیب است که با این اوضاع، برخی هنوز عدهای اصطلاحا سلبریتی را مرجع اخبارشان قرار میدهند و هرآنچه آنان میگویند برایشان سند است!
📝 حسین رضائی
📡 اخبار جهان هنر/ روبش
🆔 @roubesh
🔰تذکر و توضیح میثم مطیعی مداح دربارهی آمیختن مداحی و موسیقی؛
آیا بار ترویج سرود، آنهم با ابزار و آلات موسیقی را مداح و هیأت باید به دوش بکشد؟ از نظر این کمترین «قطعاً خیر».
📡 اخبار جهان هنر/ روبش
🆔 @roubesh
⏪ تعویق اعلام نامزدهای بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر
🔸 اعلام نامزدهای بخش مسابقه سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر که قرار بود امروز ۲۰ بهمن انجام شود، به دلیل بیماری یکی از داوران به تعویق افتاد و روز یکشنبه ۲۱ بهمن منتشر میشود.
📡 اخبار جهان هنر/ روبش
🆔 @roubesh
⏪نمایش فیلم «قاتل و وحشی» در جشنواره فیلم فجر لغو شد
🔹فیلم سینمایی «قاتل و وحشی» به کارگردانی حمید نعمتالله که قرار بود در سانس ویژه جشنواره فیلم فجر در برج میلاد اکران شود، از برنامه جشنواره حذف شد و هنوز خبر قطعی مبنی بر اکران این فیلم پرحاشیه وجود ندارد.
📡 اخبار جهان هنر/ روبش
🆔 @roubesh
🎬 فیلم «زیبا صدایم کن» مصداق مهر عمیق پدری به فرزندش!
🔅«زیبا صدایم کن» برگردانِ بهروز شده و شسته رفتهای از کتابی با همین نام است؛ داستانی بر پایهی مهر، محبت و عشق والد و فرزندی که مخاطب نسل زد را میتوان پای آن نشاند و نگران دیدن و شنیدن صحنههای اروتیک، شوخیهای جنسی، رگبار عمدی ناامیدی، عادیسازی سیگار و مواد و مشروب، سیاهنمایی و آشفتگی نبود.
🔅«زیبا صدایم کن» همانطور که صدرعاملی در نشست رسانهای پس از اکران هم گفت: «همه نیت من این بود از ابتدا که تجسم و تصور مهربانی را روی پرده ببینید» خوب به یکی از مهمترین چالشهای امروز که ارتباط گرفتن با این نسل است را با لایههایی از امید پرداخت.
🔅فیلمی درام و اجتماعی از مردی که بهدلیل ناملایمات زندگی در آسایشگاه روانی بستریست و برای یک صبح تا شب کنار دخترش بودن در روز تولدش از آسایشگاه فرار میکند تا حداقل آرزوهای یک روز دخترش را برآورده کند و برایش پدری کند و در این یک روز چالشهای زیادی را از سر میگذرانند.
پدر ضامن رفیق بچگیهایش شده و خانه زندگیاش را بانک مصادره کرده، برادرش سهمالارث میلیاردیاش را بالا کشیده و زنش، او و بچهاش را رها کرده و از این همه لطمهای که از عزیزانش دیده دیوانه شده، هنوز هم برای آن رفاقت بچگی حرمت قائل است، برای برادرش کادو میخرد و در نهایت همسر سابقش را به نفع دل دخترش میبخشد و آبرودارش میکند و مادری که در گذشته خطایی کرده را هم پشیمان و محترم تمام میکند.
🔗 پیوند متن کامل نقد:
http://roubesh.ir/post/2007
📝 نرجس احمدی
📡 اخبار جهان هنر/ روبش
🆔 @roubesh
❌اختلاط و ضربآهنگِ تند، سنگریزههای «حسینهی معلی»
❇️ «حسینهی معلی» توانسته است خود را به عنوان یک رسانهی موفق بر مدار تبلیغ معارف اهلبیت علیهمالسلام و تلفیق شور و شعور معرفی کند.
گام اول برداشته شد و نشان داد، میتوان فرهنگِ تاریخی و تمدنی را وارد عرصهی دیجیتالی کرد و نویدِ نگرش عمیق راهبردی سازندگانش را بدهد.
⚠️اما در گام دوم باید اصولیتر اقدام کند! باید حدودِ معارفی را جدیتر بگیرد و تقوا را در عرصهی رسانه ظاهر نماید، تقوایی که انتظار میرود «حدود الهی» جدی گرفته شود و اگر از این تقوا فاصله بگیرد و با ذائقههای عرفی به خود رنگ بزند، هم طعنهی دشمن را برای خود میخرد و هم گلهی دوست را!
❌چندصباحی است که جمعخوانی آنهم به صورت مختلط رواج یافته است! از سلام فرمانده بگیر تا گروه نجمالثاقب، از کرور کرور نماهنگهای مذهبی و انقلابی در رسانهی ملی و فضای مجازی!
⁉️براستی چگونه میتوان فرق این نوع اختلاط را با اختلاطهای مفسدهآور برای عرف مردم تبیین کرد؟ آیا میتوان یقین داشت که این اختلاطها اگر ادامه یابد و ذائقهها را همراه سازد به آن اختلاطهای مفسدهآور کشیده نشود؟
⁉️براستی این همراهی عجیب موسیقی و ریتم با سرودها را چگونه میتوان یقین دانست که ذائقهها را تغییر نمیدهد؟ چگونه میتوان تمییز بین غنا و غیر آن را برای عرف تبیین کرد؟!
❇️ در این فصل همچون فصلهای گذشتهی «حسینهی معلی» راهبردِ این رسانه به قدری دقیق است که توانسته فریاد مبتذلی چون بیبیسی فارسی را دربیاورد اما...
🔗 متن کامل نقد:
http://roubesh.ir/post/2006
📝 زهرا خندان
📡 اخبار جهان هنر/ روبش
🆔 @roubesh