♦️شناسایی متهم اصلی افزایش قیمت خودرو/ نجفیمنش: اصلا قیمتها عجیب بالا نرفته است
رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی درباره افزایش قیمت خودرو گفت:
🔹نهتنها خودرو که در تمام اقلامی که دولت دخالت کرده و قیمت دستوری گذاشته، همه چیز خراب شده است. باید به دولت گفت که اگر میخواهید به مردم لطف و محبت کنید، لطفا در قیمتگذاری دخالت نکنید.
🔹اصلا قیمت خودرو عجیب بالا نرفته است. آفتاب به آفتاب که طلوع میکند، ۵ هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه میشود که ماهانه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان میشود.
🔹حالا سوال این است که وقتی نقدینگی اضافه میشود، آیا از آن طرف، میزان تولید کالا هم بالا میرود؟ خیر. چه اتفاقی میافتد؟ یک فرمولی ۱۱۲ سال پیش، یعنی سال ۱۹۱۰ اقتصاددانان کشف کردند که میگوید در جامعه چقدر کالا داریم. اینکه حجم کالا ضربدر قیمت کالا، برابری میکند با حجم نقدینگی، ضربدر تعداد گردش نقدینگی.
🔹 اینقدر فشار آوردند که دولت هم دیگر جرات افزایش قیمت را ندارد، بنابراین بهترین روش در شرایط کنونی بورس است که راهکار قانونی است.
✅به کانال خبر فوری بپیوندید👌🏼👇
https://eitaa.com/joinchat/2212036629Cb5a27df197
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺یک مجلس برپا کنید برخی از علمای حوزه و اعضای مجمع تشخیص مصلحت و خبرگان و برخی سیاسیون و مادحین و شعرا و دیگر ساکتین این ایام را دعوت کنید اقا مهدی عزیز رسولی این شعرو براشون بخونه؛
«بی طرفی بزرگترین گناهه...»
💬 مهدیان
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
♦️نصف خانوارها بدون خودرو
آمار مالکیت خودرو در حالی برای اولینبار از سوی پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان اعلام شد که طبق آن، ۵۰درصد از خانوارهای کشور فاقد خودروی شخصی هستند. بنابراین ۲۴میلیون خودروی موجود عملا در مالکیت ۵/ ۱۳میلیون خانوار (از مجموع ۲۷میلیون خانوار موجود) است.
@AkhbareFori
به کانال روشنگری در ایتا بپیوندید👇
@roushangarii
🛑📸 از خون جوانان وطن ویزا رسیده...
🔹امروز رسما اعلام شد امریکا ویزای علی کریمی و خانوادهاش را صادر کرد
📡 بروز باشید | کلیک بفرمایید :
https://eitaa.com/joinchat/141295616C1517320575
#ویژه
💠تلاش مذبوحانه فرقه خائن بهائیت برای انقلاب هراسی
🔹سیمین فهندژ 21 آذر از جلسه ای خبر داد که به زودی با موضوع کثرت گرائی و تامین حقوق اقلیت های قومی و آزادی های مذهبی در ایران، برگزار می شود.
🔹وی مکان این جلسه را تالار کوروش سازمان ملل ذکر کرده و تعدادی از شرکت کنندگان را نیز نام برده است.
🔹تلاش بهائیت در ضربه زدن به جمهوری اسلامی امر تازه ای نیست اما در چند ماهه اخیر این تلاش ها با شدت و گستردگی بیشتری همراه بوده است.
❌تیمور الیاسی: نماینده سازمان ملل متحد، انجمن حقوق بشر کردستان - ژنو. KMMK-G
سیمین فهندژ: یکی از نمایندگان جامعه بهایی در سازمان ملل
پل مارشال: سرمایه گذار انگلیسی
شارون اس نظریان: ایرانی مقیم آمریکا. معاون ارشد رئیسجمهور در امور بینالملل لیگ ضد افترا (ADL)(گروهی که در آمریکا بر علیه یهودستیزی فعالیت می کنند.
🔹همچنین رئیس بنیاد خانواده Y&S نظریان که یک دفتر منطقهای در اسرائیل به نام بنیاد ایما دارد.
🔹همچنین بنیانگذار مرکز Y&S Nazarian برای مطالعات اسرائیل در دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) است.
#بهائیت
🔰 قرارگاه سایبری 🇮🇷 در ایتا // اینستاگرام // تلگرام
🆔 @gharargah_saiberi
🗣مقام زن برای ما این شکلیه دوستان تازه هرچقدر پیرتر بشه با ارزش تر میشه و تازه اگه فرزنداش شهید بشن فرمانده مون در برابرش به خاک میوفته …
#به_وقت_دلتنگی
#سردار_دلها
🇮🇷TSOMS
🔴 به کمپین بزرگ انقلابیون بپیوندید
https://eitaa.com/joinchat/2182086783Cb32c15873f
دادگاه رسیدگی به پرونده سقوط هواپیمایی ۷۴۷ کشور اوکراین برگزار شد
قاضی تاکید کرد محتوای پرونده در اختیار وکلای شکات و متهمین بوده و آن ها کاملا در جریان پرونده هستند.
🔹شکات: از دستگاه قضایی درخواست صدور حکم عادلانه و قاطعانه داریم.
🔹به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، صبح امروز «پنج شنبه ۲۴ آذر» سومین جلسه رسیدگی به پرونده سقوط هواپیمایی ۷۴۷ کشور اوکراین با حضور متهمان، شکات، خانواده جانباختگان و وکلای آنها به ریاست قاضی ابراهیم مهرانفر در دادگاه نظامی استان تهران، برگزار شد.
🔹پیش از این و در طی دو جلسه قبلی دادگاه، شکات و وکلای آنها، اشکالاتی به مرحله تحقیقات و نظرات کارشناسی موجود در پرونده گرفته بودند که قاضی با وارد دانستن این اشکالات، پرونده را بابت رفع برخی نواقص به دادسرا برگرداند و امروز و پس از رفع این اشکالات دادگاه برگزار گردید
🔹در این دادگاه ده متهم از ردههای نظامی مختلف حضور داشتند.
🔹در ابتدای جلسه دادگاه، قاضی مهرانفر ضمن تسلیت شهادت جانباختگان پرواز PS752 اوکراین و طلب مغفرت الهی برای آنها، بیان کرد: دادگاه بر این باور و مصمم است تا برابر اصول دینی و قانونی که حاکم بر آیین دادرسی کیفری است، دادرسی عادلانه و منصفانه ای داشته باشد.
🔹قاضی مهرانفر گفت: طی فرآیند تشکیل پرونده و بررسی آن، محتوای پرونده در اختیار وکلای شاکیان و متهمین بوده و آنها از نزدیک در جریان موضوع هستند و پرونده را مطالعه کردند.
🔹در ادامه جلسه قاضی مهرانفر از نماینده دادستان خواست تا با حضور در جایگاه، کیفرخواست متهمان پرونده سانحه سقوط هواپیمایی ۷۴۷ کشور اوکراین را قرائت کند.
🔹پس از قرائت کیفرخواست از سوی نماینده دادستان و تفهیم اتهامات به متهمان پرونده، قاضی مهرانفر با دعوت از شاکیان پرونده به جایگاه از آنها خواست تا در خصوص پرونده صحبت و درخواستهای خود را در دادگاه مطرح کنند.
🔹تعدادی از شاکیان با حضور در جایگاه ضمن بیان مطالب خود، خطاب به رئیس جلسه دادگاه عنوان کردند: از ریاست این دادگاه میخواهیم با قاطعیت رای صالح و قاطعی صادر شود.
🔹پس از حضور شکات و برخی از وکلای آنها در جایگاه و بیان سخنانشان که حدود ۴ ساعت به طول انجامید، قاضی مهرانفر با اعلام اینکه زمان جلسه بعدی دادگاه متعاقبا اعلام میشود، ختم جلسه را اعلام کرد.
✅ @Khabar_Fouri
🔻بازداشت شماری از مجرمان فضای مجازی در اصفهان
🔹به همت سربازان گمنام امام زمان (عج) 23 نفر از واینرها و افرادی که درفضای مجازی فعالیتهای مجرمانه داشتند در اصفهان بازداشت شدند.
🔹این افراد علاوه بر ترویج ابتذال و بیبندوباری در صفحات خود و کسب درآمد کلان از آن به دنبال تحریک جوانان و نوجوانان برای شرکت در اغتشاشات بودند.
🇮🇷 @QODS_IR | اخبار سپاه قدس
♦️واکنش محکم و قاطع کاربران شبکه های اجتماعی به جسارت حمید فرخ نژاد به رهبری!
🔹حمید فرخ نژاد! هرکجای دنیا هستی خیلی مراقب خودت باش
🔹این جسارت را بی پاسخ نگذارید. با کلیک بر اینجا ، پاسخ این سلبریتی بی سواد را بدهید
🔴 به کمپین بزرگ انقلابیون بپیوندید
https://eitaa.com/joinchat/2182086783Cb32c15873f
♦️آقای فرخ نژاد منظور شما از ملت، آن جماعت دهها میلیونی سال ۹۸ در تشییع حاج قاسم و جماعت میلیونی چند ماه پیش سلام فرمانده است یا جماعت براندازی که در فراخوان هایشان پرنده پر نمیزد؟!
🗣باران وکیلی
🔴 به کمپین بزرگ انقلابیون بپیوندید
https://eitaa.com/roushangarii
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کربلا...C᭄:
♨️صفآرایی نیروهای مردمی با کشفحجابهای سازماندهیشده
📍درهنگام امربهمعروف و نهیازمنکر، واکنش ما به فحاشی و فیلمبرداری طرف مقابل چگونه باشد؟
یک نکته
در حرفهای این سلیطه هست که میگه گریه جوونا رو نمی بینی
واقعا چرا از خواسته های جوونا سوءاستفاده میشه؟ چرا جوونا حرف خودشون رو نمیگن؟!
خواسته جوونا مگه کشف حجابه؟!! و ....
@roushangarii
به کانال روشنگری در ایتا بپیوندید👇
@roushangarii
🔺 هموطن بیحجاب من! از تو متنفر نیستم.
امروز که وسط پاساژ ما راه میرفتی و چشم مردهای هوسران را به خود جلب کرده بودی که هیچکدامشان تو را «باشرافت» نمیدانند، فقط دلم برایت سوخت. دلم برایت سوخت که چطور ساده دلانه در ذهنت فرو کردند با برداشتن روسری و لخت کردن سر و گردنت، به #آزادی رسیدی. به حقوق زنانگی ات رسیدی. از اینکه چطور تو را فریب دادند که آنچه «حقوق مردها» است یعنی: لخت دیدن زنها.. را در ذهن کوچک تو به عنوان «حقوق زنها» قالب کردند.😞
من فقط دلم برایت سوخت که چطور از این همه حق، حق آرامش، حق امنیت، حق محیط پاک، حق مترو و اتوبوس امن جنسیتی، حق انسان نگریستن به جای زن نگریستن، حق خانواده سالم و.. فقط «حق لخت شدن» را به عنوان «حقوق زن» به تو چپاندند.
🔶 هموطن #بیحجاب من! شاید خیلی از مردها به تو نگویند. اما من میگویم. در دل همه ما مردها زن بیحجاب، هرگز «زن نجیب» نیست، «زن قابل احترام» نیست. «زن باشرف» نیست. «زن باحیا» نیست. حتی اگر هزار سال بگذرد. این طبیعت ما مردهاست. در چشم ما #زن بیحجاب، «زن ارزان» است، «زن مفت» است، «زن بی ارزش» . که فقط ابزار جنسی است و بس. آنقدر بی ارزش که بجای مغزش باید موهایش را نشان دهد تا جلب توجه کند. در نظر همه ما مردها، زن فقط و فقط بخاطر «حیا» و «پاکی» اش، بخاطر آن لبخند خجولش، جذابیت حقیقی دارد. نه بخاطر لخت و برهنه بودنش.
امروز که روسری برداشتی، شاید ندانی آخرش چه میشود. اما :
بنشین و ببین، روزی که شوهرت به همین ارزانی و مفتی که تو را در اختیار دیگران میگذارد، زنهای دیگر را هم به خانه و حریم تو بیاورد.
🔶 هموطن بیحجاب من! اگر امروز طلاق و خیانت و اعتیاد و بزهکاری 10 از 100 است، بنشین و ببین، نتیجه «آزادی» تو یا درست تر بگویم آنچه «آزادی در ذهنت فرو کرده اند» 10 سال دیگر 20 سال دیگر در ایرانِ نجیب من، در ایرانِ مسلمان من بیرون خواهد زد و روزی خواهد آمد که آمار هولناک طلاق و خیانت و اعتیاد و افسردگی و قتل های خانگی به همان آمریکا و انگلیس خواهد رسید. (هر 20 ثانیه تجاوز به یک کودک، هر 2 ثانیه تجاوز به یک زن). و آن وقت دیگر برگشت به جامعه سالم، جامعه امن و خانواده محور محال است.
بنشین و ببین، عاقبت دروغ مسخره ای که «در خارج، زن و مرد مثل چوب خشک از کنار هم رد میشوند» و دروغ مضحک «بیحجابی عادی میشود» چطور باعث عادی شدن تجاوز و خیانت و قتل های خانگی و طلاق و زن بازی های روزانه خواهد شد. آخر این راه همین است و بس.
🔶 اما هموطن باحجاب من! ممنونم از فداکاری ات برای حفظ #خانواده ایرانی. ممنونم که با زحمت، خود را می پوشانی تا چشم من، تا قلب من و آرامش همسر من حفظ شود. ممنونم که در روزگار بی ناموسها، هنوز حیا و شرف و پاکی در وجودتان هست. سر تعظیم در برابر انسانیت و پاکیزگی ات خواهر باحیای من. در دنیا از حضرت زهرا تقلید میکنی، در آخرت هم حضرت زهرا پشت و پناهت باد..
یا علی
•┈┈•❀🕊🍃🌺🍃🕊❀•┈┈•
کپی همه مطالب آزاد است
روشنگری = گسترش آگاهی 👇👇
👉 https://eitaa.com/joinchat/1244856320Ccc8cd009b9 🚩
به کانال روشنگری در ایتا بپیوندید👇
♦️آقای فرخ نژاد منظور شما از ملت، آن جماعت دهها میلیونی سال ۹۸ در تشییع حاج قاسم و جماعت میلیونی چند ماه پیش سلام فرمانده است یا جماعت براندازی که در فراخوان هایشان پرنده پر نمیزد؟!
🗣باران وکیلی
🔴 به کمپین بزرگ انقلابیون بپیوندید
https://eitaa.com/roushangarii
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥احسنت بر سازنده ی این فیلم
🔹زمان فیلم ۵:۱۵ است.
توصیه میکنیم ده و نیم دقیقه وقت بگذارید و فیلم را دوبار پشت سرهم تماشا کنید.
ایکاش می شد، صداوسیما بجای تبلیغات چای عالی، شهر فرش، و امثالهم
این کلیپ رو هر روز و شب پخش می کرد و مردم را روشن مینمود.
ببینید و سپس برای دیگران هم بفرستید.
♦️آقای فرخ نژاد منظور شما از ملت، آن جماعت دهها میلیونی سال ۹۸ در تشییع حاج قاسم و جماعت میلیونی چند ماه پیش سلام فرمانده است یا جماعت براندازی که در فراخوان هایشان پرنده پر نمیزد؟!
🗣باران وکیلی
🔴 به کانال روشنگری در ایتا بپوندید
https://eitaa.com/roushangarii
♦️اردوغان: شبکه فارسی راه میاندازیم...
🔹 هرکس از ایران سهم میخواهد باید روی هالوهایی که درکی از رسانه ندارند و مستضعفِ رسانهای هستند حتما حساب کنند.
اردوغان هم این فهمیده...
🔹 بنابر گزارش خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در همایش بینالمللی تیآرتی جهانی در استانبول از افتتاح شبکههای دیجیتالی به زبانهای فارسی و اسپانیایی در سال ۲۰۲۳ خبر داد.
اکنون حکومت ترکیه دارد با خودش میگوید: وقتی جماعتی در ایران اینقدر راحت تحت تاثیر تلویزیون عربستان پشت کشور خود را خالی میکنند و جمعی هم با تجزیه طلب همراه میشوند و جمعی دیگر هم کشور را به سمت نابودی میبرند، چرا من از ظرفیت هالوها استفاده نکنم و ماهی خودم را از آب نگیرم؟
دشمنان ایران، علیه ما یک اتحاد رسانه ای به راه انداختهاند.
باید جامعه را نسبت به این نفاق و دشمنی آگاه کرد...
🔴 به کمپین بزرگ انقلابیون بپیوندید
https://eitaa.com/joinchat/2182086783Cb32c15873f
✴️برنامه جدید آمریکا برای سوریه چیست؟
🔻یک منبع امنیتی متخصص سوریه در خصوص جدیدترین تحولات جنوب:
1⃣ یک تصمیم آمریکایی- صهیونیستی در پایان اوت 2022 برای بهره برداری مجدد از شبه نظامیان تکفیری و انتقال آنها به مناطق درعا و السویداء و راه اندازی موج گسترده تروریسم وجود دارد. این تلاشی برای بازتولید جنگ گسترده تروریستی علیه دولت سوریه است.
2⃣ یک اتاق عملیات میدانی ویژه برای رهبری این جنبش تشکیل شد که مقر آن در پایتخت اردن، امان است. از نظر ساختار نظامی تابع شاخه فرماندهی مرکزی ایالات متحده در منطقه، سنتکام در دوحه است. این اتاق عملیات شامل ۶ افسر عملیات آمریکایی، ۴ اسرائیلی، ۶ انگلیسی، ۷ اردنی و سه افسر قطری میشود.
3⃣ اردن از طریق این اتاق عملیات، نظارت اجرایی بر تمامی مسائل لجستیکی از جمله آموزش، تسلیح، تامین و تدارک همه گروههای مسلحی را که به جنوب سوریه منتقل خواهند شد، بر عهده خواهد گرفت.
4⃣ عملیات آموزشی شبه نظامیان گروه های تکفیری در مناطق زیر در حال تکمیل است:
۱. اول از همه، در پایگاه التنف آمریکا در سوریه که گروه های وابسته به داعش و سایر گروه های قبیلهای هستند. همچنین بیشتر عناصر از اردوگاه الرکبان اردن آورده شده بودند.
۲. پایگاه هوایی موفق سلطی اردن در شرق امان، که حدود دویست کیلومتر با مرز عراق فاصله دارد. تعداد اعضای دوره آموزشی فعلی در این پایگاه ۹۸۲ نفر است که همگی از ملیت سوری هستند و بخشی که تعداد آن مشخص نشده است از اردوگاه زعتری در شمال اردن و از اردوگاه رکبان، واقع در مرز اردن و سوریه است.
۳. پایگاه موقر اردن واقع در جنوب شرقی امان که نقش کلیدی در آموزش گروه های مسلح و اعزام آنها به سوریه از اواسط سال 2011 داشت. تعداد گروه هایی که در این پایگاه در حال آموزش هستند در حال حاضر ۱۴۳۲ عنصر می باشد که از تاریخ ۶ آبان ۱۴۰۱ دوره آموزشی را میگذرانند.
5⃣ هنگ هوایی شماره ۴۷۰ وابسته به نیروی هوایی آمریکا و مستقر در پایگاه هوایی موفق سلطی در شرق امان، پس از تکمیل استقرار گروه های مسلح در استانهای درعا و سویداء، مسئولیت هماهنگی انتقال اطلاعاتی به گروه های مسلح را بر عهده دارد.
6⃣ توجه داشته باشید که این پایگاه هوایی در اردن به عنوان پایگاه اصلی اسکادرانهای آمریکایی در سراسر خاورمیانه در نظر گرفته میشود. یعنی این پایگاه مهمترین نقش اطلاعاتی را در حمایت از گروههای مسلح خواهد داشت.
7⃣ به قطر واگذار شده که بودجهای آزاد و بدون سقف برای تأمین مالی کلیه فعالیتهای اتاق عملیات مذکور از جمله تأمین مالی و خرید تسلیحات لازم برای عملیات گروههای مسلح و ... بپردازد.
8⃣ پیش بینی میشود تا پایان ژانویه ۲۰۲۳ تمامی مقدمات فوق به اتمام برسد. مشروط بر اینکه تشدید تدریجی، از شرق استان سویدا، با حملات نسبتاً گسترده علیه گروههای جمعیتی خاص که متهم به حمایت از «رژیم» هستند، آغاز شود تا واکنشهایی را در پی داشته باشد که امکان تشدید و گسترش درگیری را فراهم کند.
9⃣ در سه ماه اول پس از تشدید، خودروهای زرهی رزمی در اختیار گروههای مسلح قرار میگیرد که از بلغارستان و صربستان به اردن منتقل میشوند تا تحت نظارت اتاق عملیات جدید به شبهنظامیان تحویل داده شوند.
🇮🇷 بدون مرز
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
🔴 آموزش زنان برای مبارزه مسلحانه در ایران!
🔰 شبکه "فرانس 24" در گزارشی از آموزش گروههای کرد مخالف ایران در شمال عراق که در آن از زنان نیز استفاده می شود، خبر داد.
➕ بر اساس این گزارش، آموزشهای زنان در راستای آماده شدن برای فعالیت مسلحانه درون ایران از طریق تشکیلاتی از هسته های ویژه است.
➕ این شبکه خاطر نشان کرد که اقلیم کردستان عراق به پناهگاهی تبدیل شده که افراد مسلح را به خود جذب می کند.
🇮🇷 بدون مرز
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
🟥 حقایقی درباره نامه ایران به شرکت مالک اینستاگرام و واتساپ و سرنوشت فیلترینگ پلتفرم ها از زبان رییس مرکز ملی فضای مجازی
🔴 فیروزآبادی: اگر جواب ندهند مقدمه ای برای مجوز قانونی انسداد اینستاگرام است/ از الان 10 روز وقت دارند نماینده معرفی کنند/ قطعا ضرر و زیان اپراتورها در تصمیم گیری ها موثر است/ بستن اینستاگرام فعلا به خاطر شرایط امنیتی بوده ولی ادامه آن نیاز به مجوز قانونی دارد
🔻ابوالحسن فیروزآبادی رییس مرکز ملی فضای مجازی به روزنامه هفت صبح گفت: بستن اینستاگرام فعلا به خاطر شرایط امنیتی بوده ولی ادامه آن نیاز به مجوز قانونی دارد. مجوز قانونی یا باید طبق روال در کار گروه تعیین مصادیق مجرمانه صادر شود یا یک قاضی یا یک مرجع عالی مانند شورای عالی فضای مجازی یا شورای عالی امنیت ملی درخواست آن را بدهد. تا الان چنین مجوزی در هیچ جا به تصویب نرسیده است.
🔻تا زمانی که مجوز شورای امنیت به پایان نرسیده یا مصوبه و ابلاغ قانونی برای انسداد نیامده باشد، {راه مذاکره} باز است. {در مورد تاریخ انقضای مجوز} فعلا ندارد و بستگی به شرایط خیابان دارد.
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1577824
🕌 @jamarannews
♦️ زن، زندگی، آزادی
🔹 اینجا بنگال غربی ۱۲۰ سال پیش است، زن بنگالی در حال حمل ارباب انگلیسی خویش است.
🔹تصویر ناراحت کنندهای است اما حقیقت این است که ماجرا هنوز ادامه دارد.
🔹 همین حالا هم افراد فریب خوردهای در کشور ما هستند که برای انگلیسیها بردگی میکنند.
🔴 به کمپین بزرگ انقلابیون بپیوندید
https://eitaa.com/joinchat/2182086783Cb32c15873f
ایرانیها در رتبه ۴ تا ۸ مهاجرت به کانادا
فرهیختگان:
🔹طبق دادههای آماری سالانه اداره مهاجرت، شهروندی و پناهندگی کانادا (IRCC)، از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱ تعداد درمجموع ۷۶ هزار و ۳۸۱ ایرانی از کانادا تابعیت دائم دریافت کردهاند.
🔹طبق گزارش رسمی اداره مهاجرت، شهروندی و پناهندگی کانادا، ایرانیها در سال ۲۰۲۱ پس از کشورهای پرجمعیتی همچون هند با رتبه یک ، چین با رتبه ۲، فیلیپین با رتبه ۳، نیجریه با رتبه ۴، فرانس با رتبه ۵، آمریکا با رتبه ۶ و برزیل با رتبه ۷ ، در رتبه ۸ قرار گرفتهاند.
🔹پس از ایرانیها، از کشورهای عربی یا از کشورهای ثروتمند یا حتی از ترکیه خبری نیست و این افغانستانیها هستند که در رتبه ۹ و پاکستانیها در رتبه ۱۰ قرار گرفتهاند. البته در برخی سالها مثل ۲۰۱۵ و ۲۰۱۴ ایرانیها رتبه ۴ را در مهاجرت به کانادا داشته و در برخی سالها رتبه ۶ را نیز کسب کردهاند.
@AkhbareFori
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حتما کلیپ را کامل ببینید، ۳۰ ثانیه پایانی #مهم است
👈 از استاد #الهی_قمشهای تناقض این جماعت همیشه مدعی را بشنوید ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 از دعوت به خشونت تا اعتراف به استیصال از براندازی در پخش زنده بیبیسی؛ دروغپراکنی رسانهها، جوانان معترض را به کشتن میدهد!!
💢 «نیما توتکابنی» پژوهشگر جامعهشناسی در دانشگاه "جانز هاپکینز" آمریکا:
🔺"باید نگاه واقعبینانه به شرایط جامعه و جمهوری اسلامی داشته باشید، جمهوری اسلامی اصلا نزدیک به رفتن نیست؛ این تصور اشتباهی است که اپوزیسیون ایجاد کرده است."
🔺 "اینکه فکر کنیم مردم به خیابان بیایند و شش ماه دیگر حکومت ساقط شود، تصوری سادهلوحانه است!!"
📡خبـــرهای فـــوࢪی مهم ⇲
🌐 @KhabarTv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هدف اصلی شعار زن زندگی آزادی
🇮🇷 @QODS_IR | اخبار سپاه قدس
🔴کوتاهی صدا و سیما در زمینه فضای مجازی
🔰اگر صدا و سیما در طول این سال ها، در مورد فضای مجازی اشغال شده کشور، به درستی روشنگری و مطالبه گری می کرد و همچنین انحرافات فکری و عملکرد فاجعه بار بانیان ولنگاری فضای مجازی را زیر ذره بین خود قرار می داد،
👈 امروز وضع فضای مجازی ما اینگونه نبود و امروز آن افراد در حاشیه امن زندگی نمی کردند، چه برسد به اینکه یکی از آنها همچنان دبیر شورای عالی فضای مجازی باشد❗️
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔺 هموطن بیحجاب من! از تو متنفر نیستم.
امروز که وسط پاساژ ما راه میرفتی و چشم مردهای هوسران را به خود جلب کرده بودی که هیچکدامشان تو را «باشرافت» نمیدانند، فقط دلم برایت سوخت. دلم برایت سوخت که چطور ساده دلانه در ذهنت فرو کردند با برداشتن روسری و لخت کردن سر و گردنت، به #آزادی رسیدی. به حقوق زنانگی ات رسیدی. از اینکه چطور تو را فریب دادند که آنچه «حقوق مردها» است یعنی: لخت دیدن زنها.. را در ذهن کوچک تو به عنوان «حقوق زنها» قالب کردند.😞
من فقط دلم برایت سوخت که چطور از این همه حق، حق آرامش، حق امنیت، حق محیط پاک، حق مترو و اتوبوس امن جنسیتی، حق انسان نگریستن به جای زن نگریستن، حق خانواده سالم و.. فقط «حق لخت شدن» را به عنوان «حقوق زن» به تو چپاندند.
🔶 هموطن #بیحجاب من! شاید خیلی از مردها به تو نگویند. اما من میگویم. در دل همه ما مردها زن بیحجاب، هرگز «زن نجیب» نیست، «زن قابل احترام» نیست. «زن باشرف» نیست. «زن باحیا» نیست. حتی اگر هزار سال بگذرد. این طبیعت ما مردهاست. در چشم ما #زن بیحجاب، «زن ارزان» است، «زن مفت» است، «زن بی ارزش» . که فقط ابزار جنسی است و بس. آنقدر بی ارزش که بجای مغزش باید موهایش را نشان دهد تا جلب توجه کند. در نظر همه ما مردها، زن فقط و فقط بخاطر «حیا» و «پاکی» اش، بخاطر آن لبخند خجولش، جذابیت حقیقی دارد. نه بخاطر لخت و برهنه بودنش.
امروز که روسری برداشتی، شاید ندانی آخرش چه میشود. اما :
بنشین و ببین، روزی که شوهرت به همین ارزانی و مفتی که تو را در اختیار دیگران میگذارد، زنهای دیگر را هم به خانه و حریم تو بیاورد.
🔶 هموطن بیحجاب من! اگر امروز طلاق و خیانت و اعتیاد و بزهکاری 10 از 100 است، بنشین و ببین، نتیجه «آزادی» تو یا درست تر بگویم آنچه «آزادی در ذهنت فرو کرده اند» 10 سال دیگر 20 سال دیگر در ایرانِ نجیب من، در ایرانِ مسلمان من بیرون خواهد زد و روزی خواهد آمد که آمار هولناک طلاق و خیانت و اعتیاد و افسردگی و قتل های خانگی به همان آمریکا و انگلیس خواهد رسید. (هر 20 ثانیه تجاوز به یک کودک، هر 2 ثانیه تجاوز به یک زن). و آن وقت دیگر برگشت به جامعه سالم، جامعه امن و خانواده محور محال است.
بنشین و ببین، عاقبت دروغ مسخره ای که «در خارج، زن و مرد مثل چوب خشک از کنار هم رد میشوند» و دروغ مضحک «بیحجابی عادی میشود» چطور باعث عادی شدن تجاوز و خیانت و قتل های خانگی و طلاق و زن بازی های روزانه خواهد شد. آخر این راه همین است و بس.
🔶 اما هموطن باحجاب من! ممنونم از فداکاری ات برای حفظ #خانواده ایرانی. ممنونم که با زحمت، خود را می پوشانی تا چشم من، تا قلب من و آرامش همسر من حفظ شود. ممنونم که در روزگار بی ناموسها، هنوز حیا و شرف و پاکی در وجودتان هست. سر تعظیم در برابر انسانیت و پاکیزگی ات خواهر باحیای من. در دنیا از حضرت زهرا تقلید میکنی، در آخرت هم حضرت زهرا پشت و پناهت باد..
یا علی
•┈┈•❀🕊🍃🌺🍃🕊❀•┈┈•
کپی همه مطالب آزاد است
روشنگری = گسترش آگاهی 👇👇
👉 https://eitaa.com/joinchat/1244856320Ccc8cd009 🚩
🔺 چین و ایران: مقصر کیست؟!
سیاست خارجی چین تاجرمآبانه و کاسب کارانه است و پر واضح است یک تاجر همیشه دنبال شکار فرصتهای خوب تجاری و پرهیز از تجارت پرریسک است. از این رو، در ترجیح دول عربی خلیج فارس به ویژه عربستان بر ایران حرجی و انتقادی متوجه چینیها نیست و آنها در چارچوب حداکثرسازی منافع تجاری خود حرکت میکنند و این هم طبعا الزاماتی جدی در کلیت سیاستهای خاورمیانهای چین در ابعاد مختلف ایجاد میکند. اما با این حال، شی در این سفر فراتر از تصور غش کرد و در حمایت از طرف مقابل در اختلافاتش با ایران ظاهر شد.
حال باید دید واقعا علت چیست که چینیها تا این حد بیملاحظه عمل کرده و برای طرف مقابل و جذب آن سنگ تمام گذاشتند و حتی حفظ ظاهر روابط حسنه با تهران را هم نکردند. به نظرم یک دلیل عمده دارد، این که آنها احتمالا گمان کردند که ایران دیگر انتخابی جز رابطه با آنها و تقویت آن ندارد و به همین خاطر دست خود را در این همه مغازلهگری برای جذب متحدان آمریکا، سرمایههای آنها و شکار فرصتهای سرمایهگذاری در این کشورها بازتر دیدهاند. اما آنچه ظاهرا این گمانه چینیها را تقویت کرده و به بازدارندگی نرم کشور تا این حد آسیب زده است، آفتی به نام «پرحرفی» و «لوث کردن» واژگان در سیاست خارجی ایران است. توضیح میدهم که چگونه؟ مروری گذرا بر اظهارنظرها و سخنان مسئولان، برخی نمایندگان مجلس، پوشش خبری رسانهها و تحلیلهای برخی "کارشناسان" در طول یک دهه اخیر و به ویژه سالهای گذشته همه چیز را روشن میکند. درباره این روابط بر خلاف واقعیتها و پیچیدگیهای آن، چنان بیرویه بزرگنمایی و تعریف و تمجید غیر واقعبینانه شده و در توصیفش از القاب چون "راهبردی" و حتی بعضا "شراکت راهبردی" استفاده شده که این انگاره در ناخودآگاه انسان ایرانی شکل گرفته است که چین و ایران دو "متحد و شریک راهبردی" هستند و همین خود زمینه را برای باورپذیری شایعاتی چون واگذاری جزایری به چین فراهم و اخیرا نیز به دنبال سفر شی به عربستان و مواضع او این شوک دردسرساز را ایجاد کرد که در اصل ناشی از لوث کردن بیرویه واژگان و خارج کردن آنها از معنا و مفهوم اصلی خود است.
کما این که این بزرگنماییها باعث شد که چین با خیالی آسوده از ایران و اختلافات منطقهای برای نزدیکی به طرفهای مقابل هزینه کند. وقتی میبیند در ایران چندان با آب و تاب با وجود کاهش ۶۵ درصدی تجارت فیمابین از روابط سخن میگویند، آسوده خاطرتر خطوط قرمز را برای جلب رضایت خاطر رقبا یا مخالفان منطقهای ایران رد میکند.
در روابط بینالملل، "روابط راهبردی" معانی و مدلولات خاص خود را دارد و با کاربرد آن در توصیف روابط با طرفی خارجی این تصور نشات میگیرد که میان دو طرف مناسباتی فراسوی روابط معمولی برقرار است و همین انتظارات را خلق میکند. روابط راهبردی، یک الگویی تعریف شده در مدیریت روابط خارجی است که در اشکال و سطوحی چون ائتلاف و اتحاد و شراکت و حتی بعضا رقابت استراتژیک عینیت پیدا میکند. پیش شرط روابط استراتژیک میان دو کشور وجود یک مجموعه عناصر و مولفههاست که پرداختن به همه آنها از حوصله این نوشتار خارج است؛ اما به طور خلاصه میتوان گفت که نوعی همپوشانی اهداف و منافع راهبردی در حوزههای مختلف است که کشورها و بازیگران را در کنار هم برای پیگیری آن اهداف و منافع منطقهای و بینالمللی و همچنین دفع تهدیدهای مشترک قرار میدهد و یک نوع «همکاری راهبردی" شکل میگیرد.
واقعیت اما این است که روابط چین و ایران در وضعیت فعلی برخوردار از مولفههای شکل دهنده یک روابط و همکاری استراتژیک نیست. حتی به روابط با روسیه نیز نمیتوان صفت "راهبردی" نسبت داد، هر چند روابط با مسکو برخی عناصر روابط راهبردی را داراست. در رابطه با چین، اشتباه برخی این است که تنش میان پکن و واشنگتن را عنصری کافی برای راهبردی نامیدن روابط میدانند؛ اما همین تنش نیز هر چند علی الظاهر دو طرف را در مواجهه با آمریکا در کنار یکدیگر قرار میدهد، ولی از دو جنس متفاوت است. تنش چین با آمریکا از سر رقابت راهبردی و تنش ایران با آن از سر عداوت است و دو کشور سیاستگذاریهای متفاوتی در مواجهه با آمریکا دارند. به عنوان مثال، چین در رقابت راهبردی خود با آمریکا در صرافت نفوذ بیشتر در اقتصاد آمریکا و توسعه مناسبات اقتصادی با آن است تا رفتار آمریکا را در رقابت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک با خود کنترل و تحت تاثیر قرار دهد و اینجاست که شریک نخست تجاری آمریکا و اروپا میشود.
از این رو، پکن تقویت مناسبات با تهران از جمله اقتصادی را سدی فراروی حفظ و گسترش بیشتر مناسبات خود با غرب و پرپیامد میداند، اماتوسعه آن با متحدان آمریکا و اقتصادهای بینالمللی شده را بیدردسر و با منافع کلان میپندارد و این امر چنگال اژدهای چینی را در رقابت و تقابل نرم با ایالات متحده تیزتر میکند.
صابر_گل_عنبری
🔺عربستان آمریکازدایی نمیکند!
پس از سفر شی جین پینگ به عربستان این خط تحلیلی در ایران پررنگ و برجسته میشود که اولا بن سلمان در حال جدا شدن از آمریکا و آمریکازدایی از سیاست خارجی خود است و ثانیا چین موفق شده است که متحدان آمریکا را به سمت خود ببرد، وثالثا آمریکا از بن سلمان نخواهد گذشت و او را مجازات خواهد کرد و نخواهد گذاشت بر تخت پادشاهی بنشیند. متاسفانه برخی در بررسی تحولات و اتفاقات سریعا سراغ دم دستیترین تصورات و تحلیلها میروند که بیشتر خیالبافیهای سوگیرانه است و چون آنچه در سفر شی اتفاق افتاد برای برخی غیر منتظره و عکس توقعاتی بود که چین را کاملا در صف و متحد ایران به تصویر میکشید، حالا در توجیه با تفسیر این وضعیت گفته میشود، عربستان از آمریکا جدا میشود و چین هم دارد آمریکا را از منطقه بیرون میکند و آمریکا بن سلمان را مجازات میکند، پس جای نگرانی نیست چون این همان چیزهایی است که ما میخواهیم!
چه عجب! عربستان که تا دیروز نوچه آمریکا نامیده میشد، چطور یک شبه رنگ عوض کرده و از آن دور میشود؟
واقعیت این است که چنین نگاهی معطوف به عدم شناخت سیر روابط خارجی چین در طول این دو سه دهه اخیر و به ویژه با عربستان و دیگر متحدان آمریکا در منطقه است و گویا چون سفر شی و توافقنامههای حاصله و غیره برای عدهای تازگی داشت و غیر منتظره بوده است، از این رو در تحلیل وضعیت مانده و سریعا دنبال گزارههای آماده و دم دستی رفتند. به نظر نگارنده تنها اتفاقات تازه در این سفر دوری اولیه چین از سیاست بیطرفی مثبت در خاورمیانه و مسائل و بحرانهایش و موضع ضد ایرانی در مساله جزایر سه گانه است.
ببینید مگر گسترش روابط عربستان و چین چیز جدیدی است که آن را باید به حساب آمریکازدایی از سیاست خارجی ریاض نوشت و یا آن را دلیلی برای موفقیت پکن در دور کردن عربستان از آمریکا پنداشت؟ مگر در سال ۲۰۱۶ که رئیس جمهور چین به ریاض رفت و بعد از آن در سال ۲۰۱۷ ملک سلمان به پکن رفت و روابط دو سویه جهش یافت و یا این که حجم مبادلات تجاری فیمابین از سه میلیارد دلار در سال ۲۰۰۰ به ۷۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ رسید، آیا عربستان از آمریکا فاصله گرفته بود؟ مگر در همان ۲۰۱۹ که روابط تجاری پکن و ریاض به آن رقم بیسابقه رسید، همین بن سلمان و عربستان بهترین روابط را با آمریکا نداشتند؟ حالا که این مراودات ۱۰ میلیارد دلار در سال قبل افزایش یافته و یا امسال نیز افزایش خواهد یافت، این به معنای دوری ریاض از واشنگتن است؟ آیا انتخاب چین به عنوان نخستین ایستگاه سفر خارجی ملک عبدالله به عنوان پادشاه عربستان، به معنای دوری از واشنگتن بود؟
مگر چین که در سال ۲۰۲۰ شریک تجاری نخست اتحادیه اروپا شد و آمریکا را پشت سر گذاشت، آیا این مساله به معنای دور شدن اروپا از آمریکا و موفقیت چین در دور کردن این قاره از آمریکا بود؟
آمریکا اگر قرار بود عربستان را به خاطر گسترش روابط با چین مجازات کند، میبایست خیلی سالها قبل در همان ۲۰۱۷ یا ۲۰۱۹ این کار را میکرد. یا اگر سفر اخیر رهبر چین و توافقات صورت گرفته به معنای دوری ریاض از واشنگتن بود که در سفر قبلی شی و سفر ملک سلمان به پکن توافقات مهمتری هم امضا شد، آیا بعد از آن بن سلمان از آمریکا فاصله گرفت؟ مگر عربستان بهترین استقبال را در ۲۰۱۷ از ترامپ انجام نداد؟
اتفاقا باید از منظر استراتژی آمریکا هم به این سفر نگاه کرد. خود آمریکا که چین شریک تجاری نخستش است، اتفاقا بدش نمیآید که اقتصاد چین با اقتصاد متحدانش در خاورمیانه گره بخورد و نه با اقتصاد ایران و روسیه و همین آمیختگی منافع چین با متحدان آمریکا از اتحادیه اروپا گرفته تا عربستان و امارات اهرم فشاری برای آینده در اختیار آمریکا در مواجهه با چین قرار میدهد.
همچنین احتمالا آمریکا خیلی هم خوشحال باشد که تداخل منافع اقتصادی چین با متحدانش چنان الزاماتی را بر سیاست خاورمیانهای پکن ایجاد کرده است که عین مواضع آمریکا در قبال مسائل منطقهای و پرونده هستهای ایران را اتخاد کند. همچنین بعید نیست که آمریکا در اقدامی هماهنگ با ریاض بخواهد از این طریق بخشی از مسئولیت و هزینه امنیت در این منطقه بیثبات را متوجه چین کند.
بله! چنانچه قبلا نیز گفته شد شکل استقبال بن سلمان از شی حامل پیامی انتقامی به بایدن بود اما دعوت از شی و توافقات با او علیه آمریکا نیست. اتفاقا برخی اتفاقات به ظاهر جسورانه بن سلمان همچون توافق نفتی او با پوتین در اوپک پلاس به نظر میرسد با هماهنگی جمهوریخواهان ترامپی و اسرائیل و لابی آن با هدف فشار بر بایدن و تضعیف موقعیت او و دموکراتهاست.
لب کلام این که نه عربستان در سیاست خارجی خود آمریکازدایی کرده و نه واشنگتن بن سلمان را مجازات و یا حذف خواهد کرد و آمریکا همچنان متحد امنیتی و سیاسی راهبردی عربستان در منظقه خواهد ماند و چین نمیتواند این خلا را پر کند.
صابر_گل_عنبری
شی و ساز ناکوکی که در عربستان زد!
December 11, 2022 by نگاهِ دیگر @Sgolanbari
شی و ساز ناکوکی که در عربستان زد!
صابر گلعنبری
در مورد اهمیت سفر رئیس جمهور چین به عربستان و بیانیههای مشترک او و نکات "معنادار" آمده در آنها، برخی کارشناسان به نوعی تقلیلگرایانه با مساله برخورد کرده و بعضا ضمن تاکید بر این که این بیانیهها فاقد پیام و نکات مهمی است، توصیه میکنند که نباید صرفا آنها را ملاک قضاوت و داوری درباره روابط چین با دو رقیب منطقهای ایران و عربستان قرار داد. ایشان به «منافع مشترک» ایران با چین در حوزههای انرژی، کریدورهای مختلف، مقابله با آمریکا و ناتو اشاره میکنند و حتی برخی سفر شی به عربستان را به نفع ایران و منافعش ارزیابی میکنند!
و اما چند نکته:
1ـ تحولات اخیر در روابط چین و عربستان اگر برای خیلیها غیر منتظره و غافلگیر کننده بود، برای نگارنده اصلا غیر منتظره نبود و طی سالهای اخیر در یاداشتهای مختلفی به این روابط پرداخته و چنین افقی را برای آن پیش بینی کرده بود.
2ـ نگارنده صرفا بدون داوری و بیطرفانه، همواره تلاش کرده است که در حد وسع و توان خود تحلیلی واقعبینانه از اوضاع داخلی کشورها، تحولات و مسائل منطقهای و بینالمللی و به ویژه مرتبط با ایران ارائه دهد و چه بسا پیش آمده است که ما حصل تحلیل یک واقعه بر خلاف منویات شخصی و فکری بوده؛ اما از باب رعایت امانت تحلیل حرفهای واقعیت مساله بیان شده است. در مورد روابط خارجی هم همواره بر رعایت توازن عملی و نه گفتاری و شعاری به عنوان یک اصل مهم در سیاست خارجی هر کشوری تاکید داشته است.
3ـ ارتباطات با چین به عنوان دومین اقتصاد جهان یک ضرورت گریزناپذیر است و نباید مغفول گذاشت؛ اما سیاستگذاری در این باره بدون رعایت آن توازن و الزامات آن، بدون نگاهی واقعبینانه به ظرفیتها و محذوریتهای دو جانبه در سایه تحریمها و و همچنین روابط خارجی چین به ویژه در منطقه نتیجه مطلوب را ندارد. باید بر اساس واقعیتها سخن گفت و موضع گرفت و از بزرگنمایی دردسرساز پرهیز کرد. از این رو، اگر شرقگرایی مورد نظر معطوف به نزدیکی اقتصادی به شرق برای مواجهه با بحرانهای اقتصادی ناشی از تنش سیاسی با غرب است که اولا اقتصاد در دنیای مدرن تابع منطقی جهانی است و چندان تابع صفبندیهای سیاسی سنتی و شرقگرایی و غربگرایی نیست و ثانیا همین شرق و سمبل چینی آن خود غربگراترین اقتصادها را دارد؛ چون خود به عنوان یک غول اقتصادی جهانی و شرقی شریک تجاری نخست جهان غرب است؛ هم با آمریکا با 755 میلیارد دلار حجم مبادلات تجاری و هم با اتحادیه اروپا که در سال 2020 برای نخستین بار آمریکا را پشت سر گذاشت و با 586 میلیارد دلار شریک تجاری نخست این اتحادیه شد. اتفاقا بر اساس همان منطق، همین "غربگرا" بودن اقتصاد چین خود مانع اصلی توسعه روابط اقتصادی ایران و چین و عامل افت آن در سالهای اخیر در نتیجه تحریمهای آمریکا بوده است.
4ـ در یادداشت قبلی هم گفته شد، آنچه در بیانیههای صادره از نشستهای شی جین پینگ در ریاض آمد، صرفا یک اماره و نشانه از تحولی تدریجی در سیاست خاورمیانهای چین است. سه بیانیه در سفر شی امضا و منتشر شد؛ نخست بیانیهاش با سران عربستان، دوم بیانیهاش با سران عرب خلیج فارس و سوم نیز بیانیهاش با سران دول عربی. دو بیانیه نخست اشارههای واضحی به ایران داشت و بیانیه سوم نیز متضمن گزارههایی کلی بود. در این بیانیهها، طرف چینی به وضوح در مورد پرونده هستهای و سیاستهای منطقهای همچون بحران یمن و جزایر سه گانه جانب عربستان و امارات و در کل جبهه رقیب و مخالف را گرفت.
این که شی جین پینگ با علم به تنش اخیر بین ریاض و تهران به آنجا سفر کرده است و چنین مواضعی اتخاذ میکند، با رویکرد محافظهکارانه پکن در خاورمیانه تفاوت زیادی دارد. در حالی که دولت ایران اخیرا کرارا عربستان را به مداخله در امور داخلی خود و برخی نیز تهدید به حمله نظامی کردند؛ اما رئیس جمهور چین در بیانیه مشترک خود با سران عربستان چنین معنادار میگوید: «طرف چینی حمایت خود را از امنیت و ثبات عربستان اعلام و بر مخالفت "قاطعانه" خود با هر گونه اقدامات مداخلهآمیز در امور داخلی مملکت عربی سعودی و مخالفت با هر گونه حملات علیه غیر نظامیان، تاسیسات غیر نظامی و اراضی و منافع عربستان تاکید میکند.»
و یا این که وقتی رئیس جمهور چین در عربستان در بیانیه مشترکی با آن عینا مواضع ریاض در قبال برنامه هستهای تهران را تکرار میکند، با موضعگیری مشابه پکن در یک محفل بینالمللی و کشور دیگری بسیار متفاوت است. در این خصوص در بیانیه آمده است: «دو طرف بر ضرورت تقویت همکاری مشترک (یعنی میان ریاض و پکن) برای اطمینان خاطر از صلح آمیز بودن برنامه هستهای ایران توافق کردند».
مفروض این گزاره هم واضح است و آن این که ما هم چون شما نسبت به ماهیت این برنامه تردید داریم و بیایید با
👀 نگاه جناحی و آسیب منافع ملی
در روابط بینالملل و برخورد با کشورها آنچه مهم است منافع ملت و مصالح نظام است.
برخورد جناحی و حزبی نسبت به راهبردهای کشور به منافع ملی آسیب میرساند.
مانند مذاکرات هستهای با نگاه حزبی و غربمحور؛ خسارتهای فراوانی به کشور وارد نمود که آثار آن سالها وجود خواهد داشت.
در بحث روابط با چین و روسیه و کشورهای همسایه نیز همین نگاه حاکم شد و دولتمردان یازدهم و دوازدهم همهی تخممرغهای خود را در سبد کدخدا قرار دادند و خسارت فراوان به کشور وارد شد.
در مسائل کلان کشور و منافع ملت و راهبرد سیاست خارجی نظام؛ نگاه و رویکرد باید ملی و فراجناحی باشد.
البته اشکالات را باید تذکر داد و رفع نمود و صِرف یک خطا از یک کشور نباید باعث فراموشی جنایات آمریکا بهعنوان دشمن اصلی ایران و همراهی اروپا با آنها شود.
اگر رویگردانی عربستان از آمریکا به افول قدرت و شکست رهبری آمریکا بر جهان و بیاعتمادی کشورها با آمریکا تعبیر شود اشکالی دارد؟
چرا از اینموارد به شکست راهبردی ایران تعبیر میشود؟
آیا این نگاه بهنفع نظام و ملت است؟
البته این بدانمعنا نیست که خطا یا موضع غلط یا خطای محاسباتی نادیده گرفته شود.
البته مسئولین جمهوری اسلامی در سطوح مختلف موضع گرفتند و محکوم کردند.
اینموضع برخی شخصیتها و احزاب برای تسویه است یا از سر دلسوزی؟
اگر دلسوزی و بهنفع ملت است در زمان امضای برجام و بعد نقضپیمان از سوی آمریکا و اروپا کجا بودند؟
حمایتهای بیحدوحصر از برجام که صرفاً با نگاه جناحی و دلبستگی به غرب دنبال و امضا شد چه اثری برای منافع ملی داشت؟
البته مجدداً تاکید میگردد؛ مسئولین در هر قرارداد بینالمللی، بیانیه، تفاهمنامه، عهدنامه باید دقت لازم را داشته باشند و در برابر مواضع غیراصولی کشورها نسبت به ایران اسلامی بهموقع، صریح، شفاف و قاطع موضعگیری نموده و برخورد نمایند..
✍ غلامرضایی