#روضه_عباس(علیهالسلام)
و رجع الحسين الي المخيم منكسرا حزينا باكيا يكفكف دموعه بكمه...
و حسین به خیمه ها برگشت در حالی که شکسته و غمگین و گریان بود و با آستینش اشکهایش را میگرفت....
@rozaneebefarda
روزنه
غربگرایان ایرانی و یک چالش پیرامون تحولات #افغانستان! #بازنشر @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 اگر نیروهای اع
بازتاب دیدگاههای مخاطبان/۱
▫️امین:
سلام
به نظر میرسد افرادی مثل تاجزاده و دهباشی دلسوز مردم افغانستان نیستند چرا که اینها با تحمیل و حمایت از حسن روحانی در ۸ سال گذشته عملا نشان دادند که حتی دلسوز مردم ایران نیستند چه برسد به مردم مظلوم افغانستان؛ و از سوی دیگر نیز تجربه ثابت کرده که اینها بیدلیل بر موضوعی تمرکز نمیکنند باید دید پروژه اینها در پوشش دفاع از مردم افغانستان چی هست. یک احتمال کشاندن ایران به معرکه افغانستان و جایگزینی ایران به جای امریکا است. آمریکا بعد از شکست در افغانستان بدش نمیآید همان بلا سر ایران هم بیاید؛ احتمال دیگر این است اصلاحطلبان ایران در سوگ فروپاشی یکی از دولتهای دستساز آمریکا عزادار شدهاند و با این تحرکات رسانهای میخواستند دولت آمریکایی اشرفی غنی را حفظ کنن،دولت اشرفغنی نماینده کدخدایشان بود و نابود شدنش برای اینها هم دردناک بود.
القصه که این جماعت بوقچی دلسوز افغانها نبودند بلکه ماجرا چیز دیگر است.
@rozaneebefarda
روزنه
تشییع و تدفین مظلومانه پیکر تاریخنگار برجسته مکتب اهلبیت(ع) مرحوم استاد مهدی پیشوایی 🔹بایسته اس
پیام تسلیت آیتالله سبحانی به مناسبت درگذشت مرحوم استاد #مهدی_پیشوایی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه راجعون
به مناسبت شهادت سیدالشهداء و یاران و فرزندان عزیزش در همه جا شیعیان بلکه کلیه کسانی که حب اهل بیت(ع) در دل دارند سوگوارند و واعظان و مداحان مصائب آن حضرت را بازگو می کنند سلام بر آن حضرت و یاران و فرزندانش.
ولی در این ایام، حوزه علمیه با فقدان نویسنده بزرگوار، عالم فاضل، متقی و پرهیزگار روبرو شده و قلوب آنان را مالامال از حزن و اندوه نمود.
این شخصیت بزرگوار محقق عالیقدر حجت الاسلام والمسلیمن جناب آقای حاج شیخ مهدی پیشوایی است.
فقید سعید دارای آثار علمی ارزشمندی است که هم اکنون کتاب سیره پیشوایان او از کتابهای درسی حوزه علمیه می باشد او در تاریخ استاد کم نظیری بود و در مسائل تاریخی تحقیقات عمیقی داشت و سوالهای تاریخی را که از گوشه و کنار به حوزه می رسید پاسخگو بود.
این عزیز از دست رفته سالیان درازی مدیریت علمی مجله مکتب اسلام را عهده دار بوده که حق عظیمی بر مجله و خوانندگان داشت.
اینجانب این مصیبت را به حوزه های علمیه، به خصوص حوزه علمیه قم و اساتید بزرگوار تسلیت گفته و از خداوند برای آن بزرگوار علو درجه و برای بازماندگان، صبر جمیل خواهانم.
به زودی در خود مجله مکتب اسلام، شرح مفصلی از ایشان و خدمات ارزشمند او نوشته می شود و حقی که بر گردن همگان دارند ادا گردد.
قم-موسسه امام صادق(ع)
جعفر سبحانی
@rozaneebefarda
پیام تسلیت آیتالله مکارم شیرازی به مناسبت درگذشت استاد مهدی پیشوایی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
إنا لله وإنا إليه راجعون
خبر رحلت دانشمند ارجمند حجت الاسلام والمسلمین آقای مهدی پیشوایی (رحمة الله علیه) بسیار مایۀ تأسف و تأثر گردید. او مردی توانمند در علوم اسلامی مخصوصا در تاریخ اسلام بود که اکنون جای او خالی است. این ضایعۀ جانکاه را به حوزۀ علمیۀ قم و عموم فضلا و بیت معظم ایشان تسلیت عرض می کنم و علوّ درجات آن مرحوم و صبر و اجر فراوان برای بازماندگان ایشان از خداوند منان خواهانم.
قم ـ ناصر مکارم شیرازی
۲۴ مرداد ۱۴۰۰
@rozaneebefarda
پیام تسلیت رئیس جامعه مدرسین به مناسبت درگذشت استاد مهدی پیشوایی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
در گذشت دانشمند محترم و استاد برجسته حوزه علمیه قم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ مهدی پیشوایی مدیر گروه تاریخ مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) موجب تالم و تاثر گردید.
این استاد مبرز و فاضل آثار ماندگار و ارزشمندی در حوزه تاریخ اسلام برجای گذاشت و کتاب هایی چون «سیره پیشوایان» و «مقتل جامع سیدالشهداء» همچون صدقهی جاریهیی برای تشنگان معارف اسلامی و تاریخی است.
اینجانب رحلت این عالم بزگوار و دانشمند متعهد را به بیت مکرم، علاقهمندان وبازماندگان آن فقید سعید تسلیت عرض نموده، برای آن مرحوم علو درجات، غفران و رحمت الهی را از خداوند متعال خواستارم.
سید هاشم حسینی بوشهری
رییس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
@rozaneebefarda
پیام تسلیت دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به مناسبت درگذشت استاد مهدی پیشوایی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم اللّه الرحمن الرحیم
در روزهایی که حزن ایام سوگواری آل رسول(ص) همراه با اخبار درگذشت عزیزانمان به دلیل بیماری کرونا، بر قلبهایمان سنگینی میکند، خبر ارتحال یکی دیگر از اساتید برجسته حوزه علمیه قم اندوه ما را مضاعف کرد.
مرحوم حجتالاسلام والمسلمین استاد مهدی پیشوایی، از مورخان مبرز حوزوی بود که عمر خویش را صرف تعلم و تعلیم تاریخ اسلام و اهلبیت (علیهمالسلام) نمود.
کتابهای ایشان، در حوزه و دانشگاه، متن درسی رشته تاریخ بوده و شاگردان وی، روشنی بخش راه دانشپژوهان و علاقمندان به این رشته بودهاند.
بی شک تلاشهای عالمانه آن مرحوم برای واکاوی حیات پرنور آل البیت(ع) و نیز پیراستن متون مربوط به حوادث عاشورا از مطالب ضعیف، باقیات صالحاتی است که اینک دستگیر ایشان در سفر اخروی خواهد بود.
ارتحال این دانشمند وارسته را به محضر امام زمان(عج) و نیز به رهبر معظم انقلاب اسلامی، مراجع عظام تقلید - بویژه حضرت آیت الله العظمی سبحانی - و حوزههای علمیه، همکاران، شاگردان و بیت شریف ایشان تسلیت و تعزیت عرض میکنم.
از درگاه خداوند متعال، برای آن فقید سعید علو درجات و حشر با مولایش حضرت اباعبداللّه الحسین(ع) و برای همه بازماندگان، صبر و سلوان مسألت دارم.
وإنا لله وإنا إلیه راجعون
رضا رمضانی
۲۳ مرداد ۱۴۰۰
۵ محرم الحرام ۱۴۴۳
@rozaneebefarda
پیام تسلیت مدیر حوزه علمیه به مناسبت درگذشت استاد مهدی پیشوایی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
انا لله و انا الیه راجعون
ارتحال محقق ارجمند، مورخ فرهیخته و اندیشمند برجسته و پرتلاش حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ مهدی پیشوایی(طاب ثراه) پس از عمری تلاش اثرگذار و متعهدانه و همراه با دقت نظر در زمینه تاریخ اسلام و تالیف آثار فاخر و ارزشمند علمی موجب تالم خاطر گردید.
اینجانب، فقدان این عالم فرزانه را به خانواده، دوستان، همکاران و شاگردان ایشان تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند متعال برای ایشان، غفران و رضوان و حشر با اولیای الهی و برای بازماندگان، صبر جمیل و اجر فراوان و پایدار مسئلت مینمایم.
علیرضا اعرافی
مدیر حوزه های علمیه
@rozaneebefarda
پیام تسلیت امام جمعه اردبیل به مناسبت درگذشت استاد مهدی پیشوایی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم الله الرّحمن الرّحیم
قال علی علیه السلام اذا مات العالم ثلم فی الاسلام ثلمه لایسدها شیئ الی یوم القیامه
با کمال تأسف، تحسر و تلهف از خبر ضایعه مولمه ارتحال عالم بزرگ ربّانی، مورّخ بزرگ اسلامی، مقتل نویس بی نظیر معاصر و متخصص تاریخ اهل بیت علیهم السلام حضرت حجه الاسلام و المسلمین حاج شیخ مهدی پیشوایی (قدّس الله نفسه الزّکیّه) اطلاع یافتیم.
بدون هیچ تردید، آن عالم جلیل القدر، اوحدی و المعیّ عرصه تتبّع در تاریخ صدر اسلام و از مدققین این رشته بود و آثار بسیار ممتع او، امتداد بزرگی برای اوست.
او با این آثار بسیار ارزشمند حضور ابدی خود را در جوامع علمی حفظ کرده و مصداق «وَأَمَّا مَا یَنفَعُ النَّاسَ فَیَمْکُثُ فِی الْأَرْضِ» خواهد بود.
این ضایعه جبران ناپذیر را به ساحت حضرت، ولی عصر (عجّل الله تعالی فرجه الشریف)، رهبر معظم انقلاب، جوامع علمی کشور، حوزههای علمیه و شاگردان آن عزیز از دست رفته و به اهالی مکرّم استان اردبیل بالخصوص به اهالی خطه مبارک، فضیلت و عالم پرور مشگین شهر تسلیت عرض میکنم و از درگاه حضرت احدیّت برای آن عالم عامل، اعلی درجات، اسنی عنایات و برای بازماندگان محترم و مکرّم، خلفیت خداوندی را مسألت دارم.
اللهم اجعله عندک فی اعلی علیین و احشره مع موالیه المعصومین
سید حسن عاملی
@rozaneebefarda
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی به مناسبت درگذشت استاد مهدی پیشوایی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
درگذشت دانشمند محترم و استاد برجسته حوزه علمیه مرحوم حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی موجب تألم و تأثر گردید.
این استاد فرهیخته و فاضل آثار ماندگار و ارزشمندی در حوزه تاریخ اسلام از خود برجای گذاشت که منبع موثق و مورد اعتمادی برای پژوهشگران و تشنگان معارف اسلامی و تاریخی بوده و صدقه جاریهای برای ایشان محسوب میشود.
اینجانب رحلت این عالم بزرگوار و دانشمند متعهد را به حوزه علمیه شاگردان، علاقهمندان و بازماندگان محترم آن فقید سعید تسلیت عرض نموده، برای آن مرحوم علو درجات، غفران و رحمت واسعه الهی و برای بیت ارجمند صبر جمیل و اجر جزیل را از خداوند متعال خواستارم.
سید حسن ربانی
نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی
@rozaneebefarda
پیام تسلیت مدیر جامعةالزهرا(س) به مناسبت درگذشت استاد مهدی پیشوایی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله وانا الیه راجعون
امیرالمومنین علیهالسلام: اذا مات العالم ثلم فی الاسلام ثلمه لایسدها شیء الی یوم القیامه (بحارالانوار ج۲ ص۴۳)
درگذشت عالم عامل و استاد بنام حوزه های علمیه مرحوم حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی که عمر با برکت خود را در راه اعتلای فرهنگ شیعی، تربیت شاگردان مکتب امام صادق علیه السلام و پژوهش و تالیف آثار ماندگاری در حوزه علوم تاریخ اسلام صرف کرد، موجب تأثر و تألم شد.
این ضایعه جبران ناپذیر را به محضر علمای اعلام، شاگردان، ارداتمندان و بیت مکرم، به ویژه صبیه محترمه ایشان، سرکار خانم فریده پیشوایی - سردبیر نشریه مطالعات قرآنی نامه جامعه - تسلیت عرض کرده، از درگاه احد متعال، برای آن فقید سعید علوّ درجات و همنشینی با حضرت اباعبدالله الحسین و شهدای کربلا علیهم السلام مسئلت می نمایم.
خداوند منان به همه بازماندگان طول عمر با عزت، صبر جمیل و اجر جزیل عطا فرماید.
سیده زهره برقعی
مدیر جامعه الزهرا علیهاالسلام
@rozaneebefarda
پیام تسلیت مدیر شبکه قرآن و دبیر شورای معارف سیما به مناسبت درگذشت استاد مهدی پیشوایی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْءٌ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ
ارتحال استاد عالیقدر و محقق علوم و معارف اسلامی حجت الاسلام و المسلمین پیشوایی را به جامعه اسلامی، علاقه مندان و بستگان ایشان تسلیت عرض می کنم.
رسانه ملی سالها از برکات حضور ایشان به منظور تبیین تعالیم ناب تشیع و ارائه مباحث تاریخ تحلیلی اسلام بهره مند بود.
ان شاالله در سایه سار محبت آل الله و خصوصا سید و سالار شهیدان متنعم باشند. برای خانواده معززشان صبر و اجر مسألت می نمایم.
جواد شیخ اکبری
مدیر شبکه قرآن و معارف
و دبیر شورای معارف سیما
@rozaneebefarda
پیام تسلیت رئیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به مناسبت درگذشت استاد مهدی پیشوایی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
عَنْ الامام الصادق عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ:
اذَا مَاتَ اَلْمُؤْمِنُ اَلْفَقِيهُ ثُلِمَ فِي اَلْإِسْلاَمِ ثُلْمَة لاَ يَسُدُّهَا شَيْءٌ.
درگذشت پژوهشگر ارجمند و نویسنده متعهد، حضرت حجت الاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ مهدی پیشوایی را به همه اهل ایمان، به ویژه جامعه علمی کشور، خانواده محترم و دیگر بازماندگان آن فقید سعید تسلیت می گویم و در جوار مضجع منور عالم آل محمد(ص) حضرت امام علی بن موسی الرضا علیه السلام برای آن عالم وارسته علو درجات و برای بازماندگان، اجر و صبر را از درگاه خداوند متعال مسآلت دارم.
دکتر احد فرامرزقراملکی
رئیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی
@rozaneebefarda
پیام تسلیت رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل به مناسبت درگذشت استاد مهدی پیشوایی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
انا لله و انا الیه راجعون
رحلت عالم ربانی روحانی وارسته، مرحوم حجت الاسلام ولمسلمین استاد مهدی پیشوایی موجب تأثر و تأسف گردید. آن عالم جلیل القدر که دارای محاسن و مکارم اخلاقی بود عمر پر برکت خود را در ترویج و نشر معارف نورانی اهل بیت (ع) سپری نمود.
دانشمند فرزانهای که از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در زمینه تاریخ اسلام بوده و با تالیف آثار گرانبهایی چون سیره پیشوایان، نگرشی بر زندگانی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی امامان معصوم علیهم السلام تا آخرین لحظه عمر در خدمت جامعه حوزوی و دانشگاهی بود.
فقدان این عالم بزرگوار را به جامعه حوزوی، دانشگاهی، مستعدان، نخبگان و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض نموده و ترفیع درجات آن فقید سعید و حشر و نشر با اجداد طاهرینش را از خداوند متعال مسئلت دارم.
@rozaneebefarda
پیام تسلیت مجمع ناشران انقلاب اسلامی به مناسبت درگذشت استاد مهدی پیشوایی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
متأسفانه در ایام سوگواری سالار شهیدان، حجتالاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی، از استادان برجسته حوزه علمیه قم در زمینه تاریخ اسلام، دار فانی را وداع گفتند.
مجمع ناشران انقلاب اسلامی این ضایعه را به خانواده ایشان و سایر بازماندگان تسلیت میگوید و از خداوند متعال علو درجات برای آن مرحوم و صبر و شکیبایی برای بازماندگان مسئلت دارد.
@rozaneebefarda
انتشار شماره جدید نشریه «حلقه وصل» ویژه بزرگداشت سه فعال فرهنگی جهادی
🔘شماره 94 نشریه «حلقهوصل» همزمان با سالگرد شهادت شهید محسن حججی مروری به زندگی فرهنگی این شهید بزرگوار داشته است. همچنین در این شماره مطالبی در بزرگداشت محمدحسین فرجنژاد و محمدسرور رجایی منتشر شده است.
۱.کسی که میخواست هیچکس نباشد!
بخش «لعل» این شماره در گفتگوها و یادداشتهای مختلف به بیان شخصیت فرهنگی محسن حججی پرداخته است.
۲.مبارز اندیشمند
بخش «سرو» شماره 93 حلقه وصل بزرگداشتی برای مرحوم استاد محمدحسین فرجنژاد است. در این بخش، نکات جذاب و شنیدنی و عبرتآموز از زندگی این جهادگر نخبه را میتوانید بخوانید.
۳.آوینیِ افغانسان
بخش «خلوص» نشریه این شماره نیز یادبودی برای مرحوم محمدسرور رجایی است.
▫️برای دریافت این نشریه میتوانید با شماره تلفن 88395324-021 تماس بگیرید. همچنین برای اطلاع از آخرین خبرها و گزارشهای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، میتوانید از سایت Hvasl.ir و بخش «قدح» نشریه استفاده کنید.
@rozaneebefarda
محلاتی و استفاده ابزاری و تفاسیر ناروا از سخنان بزرگان
نقدی بر برداشتهای ناروای اخیر سروش محلاتی از کلمات آیتالله محقق اصفهانی و شهید بهشتی
[ص ۱ از ۳]
اختصاصی|| جمال مؤمنی زاده
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
در ادامه روایتهای پرتحریف #سروش_محلاتی؛ او در سخنرانی عید غدیر، در راستای تضعیف مبانی انقلاب اسلامی، به سخنانی از شهیدان بهشتی، مطهری، علامه و محقق اصفهانی اشاره کرده است.
آقای سروش محلاتی، متنی از کتاب «نهایه الدرایه» محقق اصفهانی خواند و با استناد به آن نقدی بر برداشت علما از مفهوم امامت ارائه کرد.
تفسیر نادرست کلمات محقق اصفهانی
محقق اصفهانی، عبارتی از کفایه آخوند را توضیح میدهد که در آن، امامت به دو معنا دانسته شده است، یکی معنای صحیح و دیگری ناصحیح.
صحیح، یعنی امامت منصبی الهی همچون نبوت است که خداوند امام را تعیین و نصب میکند. معنای نادرست آن است که امامت به معنای ریاست و زعامت است و مردم امام را تعیین میکنند.
[عین عبارات محلاتی در توضیح عبارت اصفهانی:]
«اگر امامت زمامداری است، مردم باید کسی را برای اداره امور خود تعیین بکنند. کار دست مردم است. این نقطه مقابل فلسفه بافیهایی است که میکنند که حکومت یک امر آسمانی است و هرکسی که امر حکومت را به دست میگیرد، یک شأن آسمانی و ماورایی پیدا میکند.
آشیخ محمدحسین میفرماید اگر چنین باشد باید امت حاکم را تعیین کنند، به عهده خود مردم است، امر الهی نیست.
بعد میفرمایند اگر معنای صحیح باشد، امامت منصبی الهی است و از طرف خداوند تعیین میشود. [شامل] تبلیغ و بیان احکام واقعی، بیان معارف و وساطت در فیض الهی، مقام عصمت.
اینها را که در نظر بگیریم باید از ناحیه حقّ تعالی باشد. از قدیم علما که امامت را به حکومت تفسیر میکردند میگفتند در امامت عصمت لازم است و عصمت را غیر خدا تشخیص نمیدهد و نصب خدا لازم است، اما [اینکه] اصل حکومت منهای جنبه عصمت، ذاتا یک امر الهی است.. این را که علمای ما مطرح نکردند»
نقد و داوری
آنچه از جملات محلاتی برداشت میشود آن است که ایشان قصد دارد حکومت ولی فقیه در عصر غیبت را فاقد پشتوانه دینی و الهی بداند و هرگونه نصب و نیابت عام (با ذکر اوصاف و نشان های لازم) را انکار کند.
در عباراتش تعریض و تصریح به این موضوع نیز دارد، مثلا میگوید در جمهوری اسلامی از آموزههای دینی پیوسته و نابجا استفاده شده و به دین مردم آسیب زدهاند.
یا میگوید امام، آن هم نه هر امامی، بلکه امام معصوم که دستی در تکوین دارد، نیازمند پشتوانه الهی است.
باید گفت:
۱. آقای محلاتی میگوید نباید امامت را به معنای زعامت دانست. و در ادامه دقیقا نگاه اهل سنت به حکومت را برای زمان غیبت، به عنوان نگاه صحیح تلقی کرده و تلاش میکند با برداشت بیربط از کلام محقق اصفهانی، حاکمیت در جمهوری اسلامی را خالی از هر نوع جنبه الهی معرفی کند.
چنین اعتقادی را برخی وهابیون نیز به شیعه نسبت داده اند. میگویند همان اعتقادی که شما نسبت به زمان غیبت دارید، اعتقاد ما نسبت به خلافت بعد از پیامبر خداست. عجیب نیست؟!
اما علمای شیعه مسئله حکومت را واگذار شده به مردم بدون دخالت از سوی دین ندانسته اند.
۲. معنای صحیح سخن محقق اصفهانی:
محقق اصفهانی ذیل این عبارت کفایه:
«و لا يجب عقلا معرفة غير ما ذكر إلّا ما وجب شرعا معرفته، كمعرفة الإمام على وجه آخر غير صحيح، أو أمر آخر ممّا دلّ الشرع على وجوب معرفته» (کفایه الاصول، ج2، ص121)
نوشتهاند:
«فالإمامة على هذا [الوجه غیر الصحیح] هي الرئاسة العامة في أمور الدّنيا و الدّين بحيث يجب على الأمّة تعيين شخص لها فتكون من الأمور المتعلّقة بأفعال المكلّفين، و بهذا يدخل أمر الإمامة في الفروع العمليّة. و أمّا على الوجه المتقدم [الصحیح] فهو منصب إلهي يتعيّن من قبله تعالى...» (نهاية الدراية، ج3، 416)
@rozaneebefarda
محلاتی و استفاده ابزاری و تفاسیر ناروا از سخنان بزرگان
نقدی بر برداشتهای ناروای اخیر سروش محلاتی از کلمات آیتالله محقق اصفهانی و شهید بهشتی
[ص ۲ از ۳]
سخن در وجوب عقلی یا شرعی شناخت امام است.
اصفهانی(ره) منظور مرحوم آخوند خراسانی را چنین توضیح دادهاند:
بنابر نگاه غیر صحیح (اهل سنت) که امامت را به معنای ریاست دین و دنیا و جزو فروع دین میدانند و مردم را موظف به انتخاب امام، شناخت چنین حاکمی، شرعا واجب است (من مات و لم يعرف امام زمانه مات ميته جاهليه) و عقل به تبع شرع، حکم میکند تحصیل علم و شناخت حاکم لازم است.
ولي با توجه به معناي صحيح امامت، (كه همانند نبوت، فعل الهي است نه تکلیف مردم) شناخت او همانند شناخت خداوند و پيامبران، واجب عقلي است.
۳. با توجه به توضیح فوق، محقق اصفهانی اصلا در صدد بیان این نکته نیست که وقتی حاکم غیر معصوم بود، تعیین او [بدون نیاز به تعیین چارچوب از سوی شرع] صرفا به عهده مردم است.
در عبارت ایشان نیامده: حکومت در زمان غیبت، همسو با نگاه اهل سنت به معنای زمامداری بوده و هیچ پشتوانه الهی و نصب از ناحیه معصوم (با ذکر اوصاف و نشان حاکم مشروع) ندارد، تا محلاتی بگوید این در برابر فلسفه بافی هایی است که برای حکومت جنبه الهی قائل است.
۴. مردم حقّ دارند در زمان غیبت، حاکم صالح را انتخاب کنند و گروه و قبیلهای حقّ ندارد خود را به ایشان تحمیل نماید. بزرگان از جمله شهید بهشتی برای رهبر اسلامی شرایط و خصوصیاتی قائلند و انتخاب فرد فاقد شرایط را به رسمیت نمیشناسند. (کتاب شناخت اسلام، ص448)
نه آنکه به گفته جناب آقای محلاتی در چند سخنرانی اخیر، مردم حق داشته باشند هر حکومتی، و لو جمهوری غیر اسلامی یا حکومت سلطنتی را انتخاب نمایند.
آیا این جماعت واقعا سخن علمای شیعه را اینگونه متوجه میشوند یا ماجرا چیز دیگری است؟
@rozaneebefarda
محلاتی و استفاده ابزاری و تفاسیر ناروا از سخنان بزرگان
[ص ۳ از ۳]
تحریف شهید بهشتی
آقای محلاتی قسمتی از عبارت کتاب شهید بهشتی، (ولایت، رهبری، روحانیت، بدون ذكر شماره صفحه) را میخواند:
(اﻳﻦ ﻣﺎ ﻫﺴﺘﻴﻢ ﻛﻪ زﻣﺎﻣﺪار را، در ﻫﺮ درﺟﻪ اى ﻛﻪ ﺑﺎﺷﺪ، اﻧﺘﺨﺎب ﻣـﻰﻛﻨـﻴﻢ؛ از ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛـﻪ ﻣﺴـﺆوﻟﻴﺘﻬﺎى ﻣﺤﻠـﻰ را ﺑـﺮﻋﻬـﺪه دارﻧـﺪ ﺗـﺎ ﻛﺴـﺎﻧﻰﻛـﻪ ﻣﻰﺧﻮاﻫﻨﺪ ﻣﺴﺆوﻟﻴﺘﻬﺎى اﻣﺖ اﺳﻼم را ﺑﺮﻋﻬـﺪه ﺑﮕﻴﺮﻧـﺪ. اﻳﻨﻬـﺎ دارﻧـﺪﮔﺎن ﻋﻬﺪ ﺧﺪا ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ. اﻳﻨﻬﺎ دارﻧﺪﮔﺎن ﻋﻬﺪ ﻣﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺑﻴﻦ ﻣـﺎ و آﻧﻬـﺎ ﻳـﻚ ﻧـﻮع راﺑﻄﻪ از ﻃﺮﻳﻖ ﺧﻮد ﻣﺎ ﺑﺮﻗﺮار ﺷﺪه اﺳﺖ.
ﻗﺮار ﻧﻴﺴـﺖ ﻋﻬـﺪ ﺧﺪا ﺑـﻪ اﻳﻨﻬـﺎ ﺑﺮﺳﺪ. اﻣﺎ آﻧﺠﺎ ﻛﻪ ﺻﺤﺒﺖ ﻋﻬﺪ ﺧﺪا و ﻣﻨﺼﺐ اﻟﻬﻰ اﺳﺖ، ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﺧـﺪا ﻣﻰﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻪ او ﻣﻨﺼﺒﻰ ﺑﺪﻫﺪ و ﻣﺎ ﺑﻪ او اﻋﺘﻤﺎد ﺻﺪدرﺻـﺪ ﻛﻨـﻴﻢ ﺑﺎﻳـﺪ آن ﻋﺪاﻟﺖ اﻋﻼﻳﻰ را ﻛﻪ ﻋﺮض ﺷﺪ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. او ﺑﺎﻳﺪ ﻫﻤﻪ ﭼﻴـﺰش ﻣﻴـﺰان ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﺎﻳﺪ از ﻫﺮ ﻧﻈﺮ ﻗﺎﺑﻞ اﻋﺘﻤﺎد ﺑﺎﺷﺪ و اﻳﻦ اﺳﺖ زﻳﺮﺑﻨﺎى ﺑﺤﺚ ﻋﺼﻤﺘﻰ ﻛﻪ ﻣﺎ درﺑﺎره اﻧﺒﻴﺎ و درﺑﺎره اﻣﺎﻣﺎن ﻣﻨﺼﻮب از ﻃﺮف ﺧﺪاوﻧﺪ و ﺑﻪ اﻣﺮﺧﺪاوﻧـﺪ ﻣﻌﺘﺒﺮ ﻣﻰ داﻧﻴﻢ)
محلاتی میگوید اکنون فضا به قدری بسته است که نمیتوان این اندیشههای اصیل شهید بهشتی را برای جوانان بازگو کرد!
به حسب ظاهر منظور او این است که چرا برای ولایت فقیه، عهد الهی و پشتوانه دینی قائلند؟
نقد و داوری
باید گفت اعتقاد به این سخنان آنگونه که مقصود شهید بهشتی بوده، اختصاص به ایشان ندارد، بلکه این برداشتهای انحرافی است که مخصوص طیف دگراندیش و سکولارمآب در حوزه علمیه است.
شهید بهشتی این مطلب را در ص168 بیان کردهاند. مطالعه قبل و بعد این عبارت به روشنی نشان میدهد مقصود شهید آن است که وقتی قرار است خداوند یک شخص معین همانند پیامبر یا امام را با عهد الهی منصوب نماید، او باید عصمت داشته و صددرصد قابل اطمینان باشد.
تفاوت حجت خدا که بشخصه و با عهد الهی تعیین میشود و ولیّ فقیه يا مرجع تقليد که به شکل عام و با ذکر نشان، تایید شده و نه بشخصه، امر روشني است و شهيد بهشتي به اين تفاوت اشاره كردهاند.
عهد الهی، یعنی تعیین امام منتخب، از سوی خداوند؛ بیانی صریح از سوی پیامبر و هر امام، نسبت به تعیین معصوم و حجت بعدی خدا، موضوعی که به وفور در روایات بیان شده و بعد از پیامبر، منحصر به دوازده معصوم است. هیچ عالمی نسبت به فقیه، قائل به وجود عهد الهی به این معنا نیست.
یک نمونه روایی:
لعلکم ترون ان هذا الامر فی الامامه الی الرجل منا یضعه حیث یشاء، و الله انه لعهد من الله نزل علی رسول الله (ص) الی رجال مسمین رجل فرجل حتی تنتهی الی صاحبها (غیبت نعمانی،ص۷۸)
(امر امامت ما، عهدی است از جانب خداوند که بر رسول خداوند نازل شده به مردانی که هر یک پس از دیگری نامشان برده شده است تا به صاحب آن پایان یابد.)
چه كسي را ميشناسيد كه معتقد باشد مصداق و شخص فقيه، توسط دین و با عهد الهی معرفی شده است؟!
لذا شهید بهشتی در کتاب «شناخت اسلام»،ص448 مینویسد:
«اﻳﻦ ﺧﻮد ﻣﺮدم ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﺎﻳﺪ ﻛﺴﻲ را ﺑﻪ رﻫﺒـﺮي ﺑﭙﺬﻳﺮﻧـﺪ ﻛـﻪ واﺟﺪ ﺻﻔﺎت و ﺧﺼﻮﺻﻴﺎﺗﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ در این رواﻳﺎت آﻣﺪه اﺳﺖ»
این دقیقا برخلاف چیزی است که محلاتی به شهید نسبت میدهد، اینکه مردم حق دارند هر حاکمی را -دارا یا فاقد شرایط اسلامی- انتخاب نمایند، حتی حق دارند جمهوری غیر اسلامی را انتخاب کنند!
در پایان متن محل بحث را به شکل کاملتر ملاحظه فرمایید:
(در زﻣﻴﻨﻪ زﻣﺎﻣﺪاران و رﻫﺒﺮان اﻟﻬﻰ ﭼﻄﻮر؟ ﻣـﺎ آﻧﺠـﺎ ﻛﻪ ﻣﻰ ﺧﻮاﻫﻴﻢ ﺑﻪ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﺳمت اﻟﻬﻰ دارد اﻋﺘﻤﺎد ﻛﻨﻴﻢ، ﻗﺼـﺪ دارﻳـﻢ ﭼﻪ ﻧﻮع اﻋﺘﻤﺎدى ﺑﻜﻨﻴﻢ؟ اﻋﺘﻤﺎد ﺻﺪ درﺻﺪ آﻧﺠﺎ ﻣﻮﺿﻮع اﻋﺘﻤﺎد ﺻـﺪ درﺻﺪ اﺳﺖ.
اﮔﺮ ﺑﺨﻮاﻫﻴﻢ درﺳﺘﻰ ﻳـﺎ ﻧﺎدرﺳـﺘﻰ ﻛـﺎر اﻳـﻦ زﻣﺎﻣـﺪار و ﭘﻴﺸﻮا را رﺳﻴﺪﮔﻰ ﻛﻨﻴﻢ راﻫﻰ ﺟﺰ اﻳﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﺧﻮد ﺧﺪا ﭘﻴﺸـﻮاﻳﻰ را ﻣﻌﻴﻦ ﺑﻜﻨﺪ. ﻫﻤﻪ راﻫﻬﺎ ﺟﺰ اﻳﻦ ﺑﺴﺘﻪ اﺳﺖ.
آﻳﺎ در اﻳﻨﺠﺎ درﻣـﻮرد اﻳـﻦ ﻓﺮدى ﻛﻪ ﺧﺪا اﻧﺘﺨﺎب ﻣﻰﻛﻨﺪ ﺗﺎ ﺑﻪ او سِمتی ﺑﺪﻫـﺪ، ﺟـﺰ اﻳﻨﻜـﻪ او در اﻳﻦ ﺣﺪ اﻋﻼى ﻋﺪاﻟﺖ و ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ اﻋﺘﻤﺎد ﺑﺎﺷﺪ اﺻـﻼ راه ﺣـﻞ دﻳﮕـﺮى وﺟﻮد دارد؟... در اﻳﻨﺠﺎ ﺑﺤﺚ در اﻳﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﻣﺎ ﻣـﺮدم ﻣﺴـﻠﻤﺎن ﻛﺴـﻰ را ﺑﻪ ﻣﺮﺟﻌﻴﺖ اﻧﺘﺨﺎب ﻣﻰ ﻛﻨﻴﻢ.
ﻣﻰداﻧـﻴﻢ ﻛـﻪ ﻣـﺎ ﻣﺮﺟـﻊ ﺗﻘﻠﻴـﺪ را اﻧﺘﺨـﺎب ﻣﻰﻛﻨﻴﻢ. ﻟﺬا اﮔﺮ از اﻳﻦ آﻗﺎى ﻣﺮﺟﻊ ﺧﻄﺎﻳﻰ دﻳﺪﻳﻢ ﻛﻪ ﺑـﺎ ﺷـﺄن ﻣﺮﺟﻌﻴـﺖ ﺳﺎزﮔﺎر ﻧﺒﻮد ﺑﻪ ﻣﺮﺟﻌﻰ دﻳﮕﺮ ﻋﺪول ﻣﻰ ﻛﻨﻴﻢ.ﻳﻌﻨـﻰ اﮔـﺮ ﻣـﺎ ﻣﺮﺟﻌـﻰ را ﻋﺎدل ﺷﻨﺎﺧﺘﻴﻢ، اﻣﺎ ﭘﺲ از ﻣﺪﺗﻰ ﻛﻪ ﺑﺎ او ﺳـﺮ و ﻛـﺎر ﭘﻴـﺪا ﻛـﺮدﻳﻢ ﻣﺘﻮﺟـﻪ ﺷﺪﻳﻢ ﻋﺪاﻟﺖ وى ﻛﺎﻓﻰ ﻧﻴﺴﺖ،ﺑﻪ ﻣﺠﺘﻬـﺪ ﻋـﺎﻟﻢ ﻋـﺎدل دﻳﮕـﺮى رﺟـﻮع ﻣﻰﻛﻨﻴﻢ.در اﻳﻦ ﻫﻴﭻ ﺷﻜﻰ ﻧﻴﺴﺖ و ﺑﺎﻳﺪ ﻫﻢ اﻳﻦﻛـﺎر را ﺑﻜﻨـﻴﻢ.
اﻳـﻦ ﻣـﺎ ﻫﺴﺘﻴﻢ ﻛﻪ ﻣﺮﺟﻊ را ﻣﻰﺷﻨﺎﺳﻴﻢ و اﻧﺘﺨﺎﺑﺶ ﻣﻰ ﻛﻨـﻴﻢ ﺗـﺎ از او ﺗﻘﻠﻴـﺪ ﻛﻨـﻴﻢ. اﻳﻦ ﻣﺎ ﻫﺴﺘﻴﻢ ﻛﻪ زﻣﺎﻣﺪار را، در ﻫﺮ درﺟﻪ اى ﻛﻪ ﺑﺎﺷﺪ، اﻧﺘﺨﺎب ﻣـﻰﻛﻨـﻴﻢ؛[در ادامه متنی است که محلاتی میخواند و نقل شد] اﻳﻦ اﺳﺖ زﻳﺮﺑﻨﺎى ﺑﺤﺚ ﻋﺼﻤﺘﻰ ﻛﻪ ﻣﺎ درﺑﺎره اﻧﺒﻴﺎ و درﺑﺎره اﻣﺎﻣﺎن ﻣﻨﺼﻮب از ﻃﺮف ﺧﺪاوﻧﺪ و ﺑﻪ اﻣﺮ ﺧﺪاوﻧـﺪ ﻣﻌﺘﺒﺮ ﻣﻰ داﻧﻴﻢ)(ولایت، رهبری، روحانیت، ص167و168)
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙️روضهخوانی آیتالله ممدوحی برای قمر بنی هاشم(علیه السلام)
#روضه #تاسوعا #تاسوعای_حسینی
#محرم #تاسوعا_عاشورا #حضرت_عباس #آیت_الله_ممدوحی
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
#محرم_و_انقلاب_اسلامی/(۶)
#ولایتی_ها و تحریف عاشورا
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▪️یکی از جریان های فکری-مذهبی شناخته شده که همواره با سر دادن ندای «تعظیم شعائر» شناخته می شده، جریان موسوم به «ولایتی ها»ست. این جریان خود را به پیشگامی در محبت اهل بیت(ع) می شناساند و در مورد دیگرانی که مثل او نمی اندیشند یا رفتار نمی کنند، نوعی بدبینی مفرط دارد و گاه موجب بدگویی و هتاکی و ناسزا می شود! اما این طایفه، هرگز از «عربده کشی و ناسزاگویی» فراتر نرفته و انگار که با حرف، همه دین خود را ادا می کنند و بعد از آن دیگر تکلیفی ندارد!
معمولاً به هیچ «ان قلت»ی در مورد آنچه در ذهن شان تقدس دارد، تن نمی دهند.
«ولایتی ها» پایگاه شان معمولا حوزه های فکری «اخباری مسلک» و «عقل ستیز» است. یکی از خروجی های تشکیلاتیِ این نحله، «انجمن حجتیه» است که گرچه ظاهرا بدان اذعان نمی کند اما حقیقتا چرخش بر مدارِ «اسلام منهای روحانیت و مرجعیت» و «اسلامِ منهای سیاست» می چرخد.
ولایتی ها، همواره با دربار رابطه خوبی داشته اند، رفت و آمدهای خارجی شان به راه است، اهل کار اقتصادی گسترده اند، به تحولات سیاسی روز بی تفاوت اند، و بین «عاشورای سال 61» و «ظهور حضرت صاحب(عج)»، تکلیفی فراتر از برخی ظواهر و شعائر برای خود قائل نیستند؛ از مبارزه با ظلم، تشکیل حکومت دینی، مجاهدت در راه دفاع از ارزشهای اهل بیت(ع) و شهادت در این راه، بهره ای ندارند.
این جماعت هیچوقت راهبردِ «اصلی-فرعی کردن مسائل» را در مبارزه درک نکردند و این است که برخلاف خواست امام راحل، در ماجرای «کتاب شهید جاوید» و «شریعتی»، درگیری های داخلی را گسترش دادند.
🔶پی نوشت
یک: امام راحل، مقدسنماها، روشنفكرمآب ها و منافقان، را «مثلث تزوير و ريا» بر می شمارد و در «منشور روحانیت»، آنان را چنین وصف می کند: « ديروز مقدسنماهاى بيشعور مىگفتند دين از سياست جداست و مبارزه با شاه حرام است، امروز مىگويند مسئولين نظام كمونيست شدهاند! تا ديروز مشروب فروشى و فساد و فحشا و فسق و حكومت ظالمان براى ظهور امام زمان- ارواحنا فداه- را مفيد و راهگشا مىدانستند، امروز از اينكه در گوشهاى خلاف شرعى كه هر گز خواست مسئولين نيست رخ مىدهد، فرياد «وا اسلاما» سر مىدهند! ديروز «حجتيهاى» ها مبارزه را حرام كرده بودند و در بحبوحه مبارزات تمام تلاش خود را نمودند تا اعتصاب چراغانى نيمه شعبان را به نفع شاه بشكنند، امروز انقلابىتر از انقلابيون شدهاند! «ولايتى» هاى ديروز كه در سكوت و تحجر خود آبروى اسلام و مسلمين را ريختهاند، و در عمل پشت پيامبر و اهل بيت عصمت و طهارت را شكستهاند و عنوان ولايت برايشان جز تكسب و تعيش نبوده است، امروز خود را بانى و وارث ولايت نموده و حسرت ولايت دوران شاه را مىخورند! راستى اتهام امريكايى و روسى و التقاطى، اتهام حلال كردن حرامها و حرام كردن حلالها، اتهام كشتن زنان آبستن و حِليّت قمار و موسيقى از چه كسانى صادر مىشود؟ از آدمهاى لا مذهب يا از مقدسنماهاى متحجر و بيشعور؟! فرياد تحريم نبرد با دشمنان خدا و به سخره گرفتن فرهنگ شهادت و شهيدان و اظهار طعنها و كنايهها نسبت به مشروعيت نظام كار كيست؟ كار عوام يا خواص؟ خواص از چه گروهى؟ از به ظاهر معممين يا غير آن؟ بگذريم كه حرف بسيار است. همه اينها نتيجه نفوذ بيگانگان در جايگاه و در فرهنگ حوزههاست، و برخورد واقعى هم با اين خطرات بسيار مشكل و پيچيده است».(صحيفه،ج21،ص281)
دو: کمی عجیب است که؛ ولایتی ها، نه قدرتهای استعماری و نه گروه های تکفیری و نه هنرمندانِ هتاک به ساحت قرآن و نبوت و ولایت را دشمن درجه یک خود نمی دانند، بلکه هنوزهم بر اختلافات داخلی در دل تشیع دامن می زنند! راستی، در همه موضوعات پیشگفته، دستخط یا اظهار نظر یا پویش اجتماعی، یا فعالیت رسانه ای خاصی را از جماعت به اصطلاح ولایتی سراغ دارید؟
سه: امام خمینی، دیروز در مرگ اندودِ سکوتِ ولایتی ها، وقتی که هجمه رسانه ای و فکری به حریم ولایت(در آغاز دهه 20) اوج گرفت، نخستین کسی بود که در دفاع از حریم اهل بیت(ع) به پا خاست و کتاب ماندگار و اثرگذار «کشف اسرار» را نوشت. و با اینهمه، هنوز «ولایتی ها» به واسطه آنکه او استادِ فلسفه است، لیوانِ فرزندش را آب می کشیدند! دیروز همو، شجاعانه فتوای ارتداد سلمان رشدی را صادر کرد، و امروز مردم انقلابیِ پیرو او، یکپارچه بر سر دشمنان مرتد اهل بیت علیهم السلام می شورند!
چهار: امروز هم از دل این جریان، «دهه برائت»، «مراسم 9 ربیع»، تعصب به اموری مثل «قمه زنی»، «شیعه انگلیسی»، «بی تفاوتی به هتاکی علیه قرآن و پیغمبر(ص)» و «بی طرفی در کشتار شیعیان و مسلمین»، بیرون آمده است! «باندِ نیویورکی ها» در وزارت خارجه خودمان را هم شاید بتوان عطف کرد به همین جماعت! البته تفصیلش بماند برای بعد!
پنج: پدیده «مدافعانِ حرم»، نشانه صدق عهدِ انقلاب اسلامی نسبت به ولایت اهل بیت(ع) است.
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 | روایت #سردار_سلیمانی از فتنهانگیزی در افغانستان و برانگیختن انزجار مردم
@rozaneebefarda
اعظم الله أجورنا بالحسین علیهالسلام، و جعلنا و ایاکم من الطالبین بثاره مع ولیه الإمام المهدی من آل محمد علیه السلام
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازسازی واقعه عاشورا توسط هنرمندان تعزیه عراقی
@rozaneebefarda
تسلیت به محضر امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
تو بخوان حجت حق مرثیه ما گریه کنیم
تو بخوان نوحه، بخوان ناحیه ما گریه کنیم
همرهت أرض و سما، کون و مکان میگریند
ما که هستیم که بر جد شما گریه کنیم
@rozaneebefarda
#شهید_مشوطهخواه_عاشورا
این روزها تصویر لحظه اعدام عالم مجاهد، ثقه الاسلام تبریزی و چند نفر دیگر از مشروطه خواهان تبریزی در روز عاشورای 1330ق در فضای مجازی دست به دست میشود....
@rozaneebefarda